HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alig van különbség a DEL és az EBEL között

2009.12.05. 14:56 F. Kapus

Szuper Levente teljesítménye szinte hibátlan azóta, hogy megérkezett új riválisa, Travis Scott. A legutóbbi DEL-fordulóban a magyar válogatott kapus Mannheimben vezette győzelemre csapatát. 40 lövésből 38-at megfogott, az 56. perc végéig shutoutra állt, a végén 3-2-re nyert a Hannover Scorpions, közel 11 ezer néző előtt. Szupert eddigi tapasztalairól, többek között az EBEL és a DEL közötti különbségekről kérdeztük.

A mostani produkció után 90,3%-osra javult a magyar kapus teljesítménye, ezzel 11. a DEL-ben. Egyelőre tehát nem engedi szerephez jutni Scottot, a kanadainak összesen húsz perc jutott. Eddigi váltótársát, Youri Ziffzert kölcsönadta a Scorpions a másodosztályú hannoveri csapatnak, hogy minél több játéklehetőséghez jusson. A Hannover ezzel a két idegenbeli sikerével a 9-10. helyig rohant előre a tabellán. Meglepő, hogy a megszerzett 33 pontból csak 10-et köszönhetnek a hazai meccseknek, idegenből viszont 23-at hoztak el. Az előbbivel ligautolsók, az utóbbival ligaelsők.

"Persze ez egyfajta verseny a kapusok között csapaton belül is - válaszolta Szuper Levente arra a kérdésünkre, inspirálja-e, hogy új, vélhetően még keményebb riválist kapott a csapatba kerülésért. – De azt is figyelembe kell venni, hogy csapattársak vagyunk, nem ellenségek, a másik sikere a csapaté is, az enyém is. Az elvégzendő munka tekintetében igazából nem érzek különbséget, hogy ki a társam, de tudat alatt valószínűleg más a helyzet. Mióta Travis Scott itt van, tényleg jobban megy a védés. Az utóbbi időben az edzésmunka is jobban sikerült, és a meccsek is."

Hogy lehet, hogy egy csapat otthon alig szerez pontot, idegenben pedig szárnyal? "Sajnos nagyon hullámzó a teljesítményünk. És nemcsak a meccsek között, de a meccseken belül is. Két fordulóval ezelőtt két és fél harmadon keresztül közünk nem volt a játékhoz, aztán tíz perc alatt nyertünk 1-5-ről. Mannheimből nem sokan távoznak győzelemmel, de az egész brigád nagyon jól dolgozott hatvan percen keresztül. Csak az a baj, hogy erre még nem vagyunk folyamatosan képesek."

És akkor jöjjön a DEL rövid elemzése, összehasonlítva az EBEL-lel. "A csarnokok Németországban nagyon komolyak és szépek. Az elmúlt két meccsünkön tízezren voltak kint, óriási élmény így játszani. A színvonal tekintetében sok különbség nincs a két liga között. A meccseken nüansznyi differenciát érzek. Az EBEL-ben arra törekszenek a csapatok, hogy három használható, jó soruk legyen. A DEL-ben jellemzően minden csapatban van 20-22 jó játékos, akik egymással is megküzdenek a minél több játéklehetőségért. Egy kicsivel tehát jobb a DEL, de az európai élligák között nem túl nagy a különbség, a differenciálás nemcsak minőség, stílus kérdése is. Ki mit tart jobbnak, az ütközős vagy a technikást hokit, attól függ, hogy a svéd, az orosz vagy éppen a cseh bajnokság a legjobb számára."

29 komment

Címkék: szuper hannover del ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"A színvonal tekintetében sok különbség nincs a két liga között. "

Így még fényesebben csillog az a negyedik hely ott az EBEL rangsorban, de emellett persze grat. Leventének is, csak így tovább!!!
@Szoljanka: Én azért kicsit szkeptikus vagyok "az európai élligák között nem túl nagy a különbség, a differenciálás nemcsak minőség, stílus kérdése is" kijelentés miatt. A BL-döntővel nem éri meg takarózni :)
Akkor már nem sokkal marad el a DEL mögött a MOL-liga.
Csak az a baj, hogy a DEL nem elitliga. Elég sok bajnokság előtte van (orosz, svájci, svéd, finn, cseh mindenképp)
Ezzel a két győzelemmel egész jól feljött a Scorpions. Elég sűrű a DEL mezőnye, szóval pár meccs alatt előre is tudnak 3-4 helyet lépni, hátra pedig főleg. Az 5. helyezett 5 pontra van tőlük, de csak 4-re a 14.
Hajrá Levi!
@sziszi_15: de azér besorolják a top ligák közé
meg jáccanak ott elég nagy nevek ,igaz példát nem tudok igy hirtelen mondani, de vannak.
Simán elit között van a DEL. Nem hibáa vertek meg több nagyobb hokiország klubjait a BL-ben.
@Biborkalap: nagy név, aki most igazolt a ligába a volt Dallas Stars kapusa Jaen-Sebastian Aubin.
Ja Adam Svoboda a Slavia Praha-tól.
Levi egyre jobban belerázódik és ez KIRÁLY!!!
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: Melyik csapatokat verték meg? A selejtezőben megverte az Ice Tigers a Kassát; de kikapott a Berntől. Igaz, az Eisbären jól tolta, de az utolsó fordulóban egy már továbbjutott Metallurgot vert el. De egy csapat még nem egyenlő egy egész ligával. Egyébként a DEL is ott van a legjobb öt európaiban nálam.
A HC megverte a Volánt, a Volán az RBS-t, az RBS leverte a Zürichet, a CSZKA Moszkvát és a Sparta Prahát, tehát a HC Európa legjobb csapata.

Bili a kézben, Makó Jeruzsálemtól.
@forestjr: Melyik a másik öt? :)
Nálam a TOP5 az svéd, finn, cseh, német, svájci.
@kovacsistvan: elég gáz ezt egy KHL szerkesztőtől olvasni :DD :P
@Biborkalap: 6.-7. helyre nálam is odafér, az már annyira nem top szerintem, de nézőpont kérdése az egész.
sztem a sorrend khl,sved,finn,svajc,cseh
a tovabbi ot pedig extraliga(svk),del,ebel,norveg,dan,
Akkor idén már volt olyan Újpest meccs, ami majdnem DEL színvonalú volt :)))
@a. Bárd: vagy csak DHL ??? :D (ja az a mezen van...) :D
@hokista25 csikszeredabol,@Lazlee: : A KHL-t nem is érdemes ide rakni lassan az európai elithez, mert mondjuk az már lassan NHL szinten van és az már világszint.Az európai még nem világ szint. Ha lenne az a bizonyos japán Seibu(mostani valamilyen csapat jogelődje), lehet elkapna pár DEL-es csapatot.
Hm, őőő tecccik érteni?:D
@Lazlee: @kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: Igen, a KHL-t nem véletlen hagytam ki. Másrészt azzal szoktak takarózni, hogy az nem is európai liga, hanem eurázsiai.
@kovacsistvan: Amig svajci csapat ver KHL csapatot a BL dontoben, addig azt is ide kell szamolni. :)
@csatoimi: Tegnap, 16:10: "A BL-döntővel nem éri meg takarózni :)". Tegnap, 19:04: "De egy csapat még nem egyenlő egy egész ligával."
És amíg a Victoria Cup döntőjében ugyanez a csapat megveri a Chichagót, akkor az NHL-t is ide kell számolni?????? :)
@kovacsistvan: A Victoria az egy baratsagos kupa volt, a BL meg egy hivatalos. :) Na persze azt is tudom, a KHL mar ugy kinotte magat, hogy nehez csak ugy siman egy bajnoksagnak szamolni.
@kovacsistvan: Pedig én is a KHL-re gondoltam, viszont ha azt leszámítjuk, akkor egyet kell értsek veled :) .
A KHL-t nyugodtan európainak lehet számolni szerintem, amíg van légióskorlátozás. (igaz, azok a légiósok NHL-es csapatokba is simán beférnének). A Victoria C@kovacsistvan: up-ot meg vehetjük konföderációs kupának :)
A KHL nem összehasonlítható már a többi európai ligával, még a svéddel sem szerintem. Akkor se ha véletlenül valaki elveri egy élcsapatát, mivel itt 24 erős csapat van, nem 4 vagy 10. A Dinamo Riga világbajnokságon nyolc közé jut, itt meg örülnek ha rájátszásba kerülnek.
a KHL meessze van az NHL-től, lehet a nagzobb pálya teszi, de szerintyem sokkla lasabb a játék, csak a Dinamo Moskva egyik meccsén láttam, hogy többet látok, mint egy nagyon jó cseh vagy jó svéd bajnokit. Szerintem pl. a svédek nagyon is partiban lennének.
A DEL nem elit liga a svájci igen. Ha egy cseh hokis Svájcban játszik az OK, még válogatott is lehet. De a DEL-ből? Soha az már degradáció, pénzkeresés, semmi tőbb. Svoboda nem volt kezdő a klubjaiban az utóbbi időben(
Sziasztok!

December 12-én, szombaton 17:00-kor az Aranytízben jótékonysági árverés keretében kalapács alá kerül Szuper Levente hokiütője.

Részletek itt: www.noe.hu/index.php?oldal=166

Szeretettel várnak mindenkit!
@Budai Jolán: Online nem lehet licitalni?
süti beállítások módosítása