HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mihály Árpád: Ez nekem nem volt tervben

2009.12.03. 13:50 AG 2.0

Bármikor bárkit meg tudunk verni, mondta Mihály Árpád a Sapa Fehérvár AV19-ről abban a hosszabb interjúban, amelyet a Jégkorong Tv-sek készítettek vele, és amelyet itt tudnak megnézni. Az EBEL-csapat székely támadója beszélt arról is, mikor jutott eszébe először, hogy magyar válogatott játékos is lehetne belőle, és megemlíti, a következő szezonban is szívesen játszana Fehérváron. Szó esik még arról, hogyan kezdett hokizni Csíkszeredában, miként illeszkedett be a tengerentúlon – és sok minden másról is.

67 komment

Címkék: videók fehérvár ebel mihály árpád

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon jó az interjú, és remélem Pire itt lesz jövőre is. Csató Imi tudna erről beszélni szerintem:)

Hajrá Volán, Hajrá Pire!
Tetszik az izes tajszolasa. :-)
Ezt szeretem Árpiban hogy nem felejtette el hogy honnan származik,az maradt aki volt,nem szállt el a dicsöségtöl!!!
Sok sikert Árpi a továbbiakban is!
Szépen beszél székelyesen, bárcsak ez a fajta stílus lenne nálunk is divatban, nem pedig ami most van.
Meg tudnád valaki mondini milyen szám hallatszik az interju alatt?:)Köszönöm a választ előre is.
@exL:1: Na meg ez a fajta gondolkodás.
@CoolPlax: A szám: David Sides:Superstar. Az eredetit Lupe Fiasco nyomja.
@exL:1: nagyon szépen! " Bejuttam"
Volt egy osztálytársam gimiben, aki Sepsiszentgyörgyről költözött át, ő beszél így. Ő pl. mindig megfutamodott (nekifutott) tesin :)
Nagyon jó riport!
Köszi D.Laci már csak meg kell találnom valahol...:D
örök hálám Csató Iminek a dedikált hc mezért is, meg hogy hazahozta Pirét. Nagyon jó végre cikkeket olvasni - nézni róla sőt élőben látni játszani, és nemcsak a nyers statokkal kell beérni. Mély tisztelet mindkettőtöknek :).
@AG 2.0: pire ..interjuja.................
@hokista25 csikszeredabol: értem. vagyis nem értem. hát arról szól a bejegyzés, ott van fent belinkelve.
nembaj attol meg ..na de van itt gey masik video szerintem mihaly legjobb meccse a hc-ban! www.youtube.com/watch?v=Z4Rvcr14eCI&feature=related
Nekünk szükséges vagy Árpi!:) Csak így tovább!
Érdekes Árpinál megfigyelni, hogy a "tudod..." szó elég gyakran használja.
Le sem tagadhatná, hogy volt kint az Államokban.
"you know..."

Árpi: maradj itt nálunk, ne menj vissza. :)
Max csak nyáron, vagy csak vakációzni. :D
@durex26: Egy ilyen igazi hokirajongonak mint Te, ez a minimum. :)
A szegény sorból származó székely srác elindul Amerikába szerencsét próbálni.
Nagyon szép - és nem mese.
Ilyen példaképek kellenek a fiataloknak, Árpi, mint te vagy!
Ha mindhárman úgy akarjátok (te, Csató Imi, Gabibá), akkor magyar válogatott leszel. Sator mestert azért nem említem, mert nem kérdés, hogy ott a helyed. Mi nagyon szeretnénk, azt hiszem az összes szurkoló nevében írhatom ezt.
Árpi trilógia.
Árpi a rengetegben.
Árpi Amerikában.
Árpi a Székesfehérvárosban.
A trilógia folytatódik...:)
Hajrá Pire!
@csatoimi: Végighallgattam az interjút többször is, és közben elgondolkodtam.
Árpival a Volán nem csak egy nagyon jó játékossal gazdagodott, hanem ennél egy kicsit többel.Egy olyan gondolkodással, hozzáállással ami nálunk, a legtöbb helyen,sőt majd'mindenhol eltemetődött.
Ez legalább olyan fontos, - ha nem fontosabb-, mint a hokitudás. Mint a potenciális ellenfél elkötelezett szurkolója annyit mondhatok, hogy köszönöm, minden hokit szerető nevében.
@orion66: Igen én is megfigyeltem és egyből a you know jutott eszembe, de attol eltekintve nagyon értelmes srác és követendő példa, nem lehetett könnyű elindulni de megcsinálta és szenzációs játékos meg ember lett. Sok sikert kívánok a karrierjéhez, remélem ilyen szerény és alázatos marad.
nagyszerű karakter, oktatófilm. egyel több olyan játékos, aki remek példát mutat a fiataloknak és hál'istennek fogadókészség is van erre. ez látszik is, elég csak váltani velük néhány szót, és/vagy lemenni néha az edzésre.

mindent bele, Árpi, hajrá Volán!
Sok sikert Árpi és várunk a válogatottba!
(és ne menj vissza Ámerikába...)
@hokista25 csikszeredabol: Nagyon koszi ezt az oromteli perceket,es semmi rosszindulat nincs bennem mikor azt mondom hogy minden,HCgyulolo nezze meg egy parszor ezt a felvetelt es gondolkozzon el hogy mitol fosztottak meg minden hokiszereto szeredait, mi volt ennek az ertelme.
Amig elek hianyozni fognak a Sport Club-Steu meccsek, de ezek voltak emlekeim legszinvonalasabb meccsei amit soha nem felejtek, es ezert nagy koszonet illeti: KJGY-t, CSI-t, es nem utolso sorban ezt a nagyszeru jatekost Mihaly Arpadot.
Nagyon jo interju es kivanom neked hogy minden vagyad teljesuljon, mert megdolgoztal sikereid minden perceert,es tudd hogy buszkek vagyunk ra hogy Szeredaba szulettel.
Hajra Volan!!! Hajra Pire!!! csak igy tovabb.
Tényleg jó srác nagyon bírom!Érezd jól magad itt Fehérváron sokáig!
@Uteapu: Orulok, hogy vannak meg emberek, akik igy gondolkoznak es fogjak fel a dolgokat, mint Te is. Ha csak egy par szaz ember is megerti az uzenetet ennek, es elgondolkozik rajta, akkor mar sokat tettunk azert, hogy kicsit a szemlelet valtozzon. Ebben a rohano, gepies, csak a szemelyes erdekeket koveto vilagban gyerekeink mar ugy fognak felnoni, hogy masodlagos lesz szamukra az emberi ertek, a nemzethez valo mindenaron ragaszkodas, elveszik mindannak a szepsegnek a varazsa, melyert erdemes elnunk. Ezen kell valtoztassunk valahogy, elinditsunk egy olyan folyamatot, amit esetleg masok is kovetendo peldanak tekintenek.
megkönnyeztem...mit alakítottak volna együtt CSICSÓVAL... (sóhaj)
@Thomas_AV: Azt en is megneztem volna szivesen.
Sajnos nincs mar erre lehetoseg
@csatoimi: Én meg annak örülök, hogy gazdagítottál minket egy Mihály Árpival. RESPECT. Nem csak egy kiváló játékos, hanem egy nagyon szimpatikus, emberséges figura ez az Árpi. Nagyon tetszik a hoki iránti alázata, és a székely akcentusa!
Iszok is egy köményest az egészségetekre! Hajrá VOLÁN!

Ui: jó lenne, ha még más játékosokkal is készülne ilyen "mélyinterjú"...
@RCH: Az nekem is:) Mondjuk egyértelműen, és teljesen objektíven: a székely tájszólás a legszebb a világon, komolyan mondom, sokkal szebben beszélnek mint mi.
@tch: jaj csak komenyest ne :) Az mereg. Inkabb egy jo oroszhegyi szilvapalinkat ;)
Ez oktatófilm néhány mai, nagyarcú fiatalnak. Akik azt hiszik, hogy minden csak úgy az ölükbe hullik majd. Illetve bizonyos lehetőségeket nem tudnak a helyén kezelni. És hát az alázat..., Árpi példakép lehet mindenkinek.
@bagyula: wn a kaszoni szilvapalinkara esukszok :)
tenyleg minden elismerest megerdemel mert vegul is nem azert nem kerult be az NHLbe mert nem erdemelte meg ....
nagy tisztelett jar neki mert kemenyen megdolgozot azert amit elert es megis szereny maradt
Pici angol akcentussal fűszerezett ízes székely tájszólás... Imádom hallgatni! Nagy ember vagy Pire, csak így tovább!!!
@mindighc: jah milyen jo is volt akkor de most is jo nezni a volanba piret!
Az elődhöz mérhető ember ült le a szabad helyre.
Szzimpatikus nyilatkozat, szimpatikus manusztól!
Hajrá Székelyföld, Hajrár Magyarország, Hajrá Pire, Hajrá Volán!!!
Árpi egy ízig vérig faszagyerek, helyén van a szive.
Imrével sokszor nem vagyok egy hullámhosszon, de le a kalappal előtte, hogy elhozta nekünk fehérvárra. Köszönet érte. Egyet sajnálok h a másik igazán faszagyerekkel nem játszott együtt...
Nehéz kiemelni ebből a csapatból bárkit is, de Vas Jancsival megnéznék még egy ilyen interjút. Vagyis igazából bárkivel... vagyis mindenkivel...
Eddig Mihály Árpit a játékáért csodáltuk, mától viszont az emberi nagyságáért is!:)
Sok-sok sikert s kitartást minden tervéhez! vagány lenne nemsokára magyar válogatottként A csoportos meccseken látni. ha valaki megérdemli, hát Ö mindenképpen.

s ezer köszönet a támogatoinak is...
Ugyes vagy Pire,sok sikert kivanunk neked,hajra magyarok!

Meg egy kis izelito a szekely tajszolasbol:
www.youtube.com/watch?v=2PpRTjy5Ea4&feature=related
Sziasztok! Ha a mai gyerekek (bele értve az enyémet is) fele ennyire lennének szerények az már nagyon jó lenne. De hátha....
Pire idáig is nagyobb MAGYARNAK tartottalak mint a vállogatottunkban 2-3 embert ...de ezekután megerősítettél , hogy igazam van..
igazi tisztaszívű , tisztalalkű ember vagy
Jaj hadjátok már ezt a székely tájszólást. Engem székely létemre az lepett meg, hogy mennyire elfelejtette a nyelvet. Számomra éppen az a legmegrázóbb az interjúban, hogy micsoda embertelen küzdelem lehetett neki Amerikában helytállni. Látszik, hogy nem a magyar diaszpóra langyos vizében lubickolta át azt a 10 évet.
Érdekes volt az interjú, hajrá Pire!
A kedvenc játékosom lett, nem gondoltam volna..., benne sok minden összefonódik: magyarság, küzdeni tudás, a sport szeretete, és talán a legfontosabb: kivülről látni magunkat.., hogy még jobbak és bölcsebbek legyünk...Hajrá Árpi!..és köszönjük kedves Csató úr!
Köszönet a Jégkorong TV-nek az interjúért! Mindenki gazdagodhatott vele, aki megnézte!
Ennek az embernek szívesen megnyerném a barátságát. Esküszöm, megkönnyeztem ezt a videót! Árpi, maradj itt velünk! Hajrá VOLÁN! Holnap ott üvöltök megint!
Hihetetlen tisztelet és alázat van benne...
A kitartása és a jégkorongszeretete már nem is lehetne mélyebb, a Hazaszeretete vetekszik vele egyedül.
Én is megkönnyeztem a bevágásokat amikor a válogatott mezében a jégen áll....
Hajrá PIRE!!!
Köszi h itthon vagy!
@qx92: én is a kászonira eskuszöm
Szemelyes erintetseg reven a tajszolas es egyeb elhangzott dolgokrol nem nyilvanitok velemenyt de ugy erzem erdemes reflektalni azon, hogy mit jelent egy 17 eves kamasznak egy idegen vilagban felnoni. Igen, felnoni, mert akarhogy nezzuk egy 17 eves szeredai vagany "hokista" meg gyerek. Egy olyan vilagban el mely hermetikusan elzarta ot (ennek amugy foldrajzi okai is vannak nem csak tarsadalmiak) a felnotte valas kihivasaitol. Ezekutan felnoni egy masik foldreszen hatalmas nyomokat, hagy az emberben. Raadasul amerikai allampolgari is lett! Pire most valoszinuleg sokmindent ujrarertekel, hiszen anyanyelvi kornyezetben el, volt eselye cimeres mezben jatszani es hallgatni a magyar himnuszt. Ez hasnlo vizvalaszto szamara mint anno az Amerikaba kerules azzal a kulonbseggel, hogy ez mar "erett" fejjel tortenik vele. Ez azert nem kis kulonbseg.
Pirének is nagy érdemei vannak abban , hogy egy picit javult a székelyekről kialakult kép a blogon . Emelkedett a székely olvasók hozzászolásának színvonala .
HAJRÁ SZEREDA ! HAJRÁ PIRE ! HAJRÁ MAGYAROK !
@bereszsolt: szerintem ez forditva is ervenyes
hajra Magyarok !
:) A szekelyek nem szeretnek "hezzaszolni"...en sem vagyok egy tipikus szekely az hetszencseg! :) Nalunk ha valaki valamit el akar mondani akkor "szoszolot" fogad! Nem szegyen ez, de nem is ereny. Inkabb adottsag, amit tudatosan fejleszteni kell. A verbalis kesszsegek egyre fontosabbak a mi vilagban :)
@csatoimi: Nem tudom, hogy ki valójában csatoimi, de hagy csatlakozzam a többiekhez, és hagy köszönjem meg neki én is...
Anyámat sose érdekelte a jégkorong, de olyan jól el lett találva ez az interjú, meg a zene hozzá, és olyan alázatosan nyilatkozik a Mihály Árpád, hogy anyám előbb elkezdett sírni, mint én.
Azt kívánom, hogy haladjon szépen a Volán, és Árpád legyen Magyar Válogatott.
Ugy tunik megvan Csicso utodja , Pire osszekoti MAgyarorszagot es a Szekelyfldet gyonyoru !

HAJRÁ SZEKELYEK ! HAJRÁ PIRE ! HAJRÁ MAGYAROK !
Jó adag riszpekt ennek az embernek. Le a kalappal előtte [ha valaki néha nézi a nyári Tour de France közvetítéseket: úgy szakmailag, mint emberileg].
süti beállítások módosítása