HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mostantól mindenkivel nehezebb lesz

2009.11.13. 09:21 F. Kapus

Pénteken mindenképpen győzni kell, jelentette ki Énekes Lajos Fehérvár-edző. Az EBEL-csapatok kihasználták a szünetet, pihentek, gyakoroltak, megerősítették keretüket. A bajnokság azon szakasza következik, ahol sok minden eldőlhet, már nincs mellébeszélés. Majd kéthetes szünet után folytatódik az EBEL, az egyik legnagyobb közvetlen rivális, a Medvescak látogat a magyar bajnok otthonába.

"A csapat életében sok minden nem változott – kezdett bele Énekes Lajos. – A légiósok felkészülése nem volt egyszerű, hiszen a magyarok a válogatottal voltak. Természetesen a légiósaink is edzettek a szünet alatt, de pihentek is. Öt-hat emberrel készülni nem nem ugyanaz, mint komplett csapattal. A Medvescak elmúlt hete nyilván koncentráltabb tudott lenni, hiszen egy alapemberük sem volt válogatott. Ezzel együtt a mi csapatunk játékosainak volt idejük a pihenésre és a regenerálódásra is.

Jobb Dávid továbbra is sérült, a térdével vannak kisebb problémák, így hat védővel megyünk a horvátok ellen. Kóger Dániel felépült, visszakerül a fiatal sorba. Ezek mellett a változások mellett nagyjából úgy állunk fel, ahogy abbahagytuk másfél hete:

Tokaji, Alen, Palkovics, Martz, Mihály
Ondrejcik, Ackeström, Ladányi, Vas M., Peterdi
Horváth, Bornhammar, Kovács, Fekete, Vas J.
Kóger, Nagy G., Sofron, Vaszjunyin, Benk

A kapuban Satosaari kezd, 13. és 14. csatárt is nevezünk, játékuk teljesítményfüggő. Ha jól megy a csapatnak, és sérülés sem lesz, nem fogunk belenyúlni a négy csatársorba.

Pénteken mindenképpen győzni kell. Az alapszakasz második harmada nagyon fontos szakasza a bajnokságnak. Itt már sok minden alapjaiban eldőlhet, megerősítheti mindenki a pozícióját, le is csúszhatnak csapatok. Ha körbenézünk, látnunk kell, hogy majdnem minden csapat megerősítette keretét, riválisaink közül a Ljubljanához pédául négy nem akármilyen új ember érkezett, mióta legutóbb játszottunk egymással, a Jesenice edzőt cserélt, a Medvescak NHL-es tapasztalatokkal rendelkező védőt igazolt.

Mindenkivel szemben nehezebb dolgunk lesz, mint eddig volt. Ezt figyelembe kell vennünk, játékosoknak és edzőknek egyaránt, és ezek alapján át kell értékelnünk néhány dolgot. Jóval komolyabb teljesítményre lesz szükségünk a továbbiakban, mint az eddigi átlagunk volt. A harmadik hatos periódusból két mérkőzés ment le, két pontot szereztünk, tehát tartjuk az ötven százalékot. Továbbra is úgy tűnik, ez elég lehet a rájátszásba kerüléshez, de fontos, hogy a kötelező győzelmeket minél nagyobb arányban realizáljuk, miközben ellenfeleinknek nem jut pont."

Négy teljes napig nem láttak jeget a játékosok, pihenhettek, remélhetőleg feltöltődtek az erőforrások, de ez majd a jégen kiderül, mondta Enio Sacilott, a Medvescak trénere. Richard Seeley személyében 30 éves kanadai védőt igazoltak, aki az AHL-ig jutott pályája során. A tengerentúlról a DEL-be igazolt, játszott az EBEL-ben is, legutóbb a Linzben. Minden zágrábi sérült rendbe jött, Luka Zagar egy hónap után újra jégre lépett a héten, de ennél sokkal fontosabb, hogy Mato Mladenovic és John Hecimovic is biztosan itt lesz Fehérváron. Utóbbi a Medvescak legponterősebb játékosa, 17 meccsen 19 pontnál jár, míg a leggólerősebb a 11 találatot jegyző Mike Ouellette.

A két csapat eddig mindkét pályán játszottt egy-egy mérkőzést, Fehérváron a ráadásban, Zágrábban a rendes játékidőben nyert egy góllal a Sapa Fehérvár AV19. Bár a játékban ennél nagyobb különbség látszott, a Medvescak eredményei bizonyítják, a rengeteg idegenlégiós segítségével nagyon erős csapatot építettek Horvátországban.

A jégkorongos társadalom sok jótékonysági tevékenységben vett részt és szervezett az utóbbi időben. A Sapa Fehérvár AV19 most egy négymérkőzéses akcióba kezd.

Az IIHF-szünet után tegnap már folytatódott az EBEL. A 21. forduló nyitómeccsén az éllovas Linz idegenben verte 5-3-ra a Salzburgot. Nem akármilyen körülmények között. Két harmad után 3-0-ra vezetett a Red Bull, ám az utolsó menetben 5-öt vágtak a vendégek.

105 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrááá Volááááááán! :))))
Hajra Volan!!! Ma este mindenkepp nyerni kell!!!
Tudja valaki hogy tévés meccs a mai?
Köszönöm elöre is!
Sok sikert a fiuknak!
Az. sportklub: tv.animare.hu/default.aspx?channel=91
Bár itt a Medvescsak játszik a Zagrábbal, de azért hajrá Volán!
@wooba: Köszönöm,ez jo hir!!!
Szétszedjük a Medvéket!!! Megint törheti a bárdot Kristan!!! :-)

Mindenki a lelátóra!!!

Hajrá Volán!
GAMEDAAAAAAY:D

Barátom és Mór büszkesége lesz ma a #99- es...
Lecccgóóóó Sutyi lecccgóóóóóóóóó:D
Innen is blogdog szülinapot Sutyikám:D
@Pierre: Azota Kristan a kedvenc kapusom. :) Persze azert ma remelem, hogy megint idegesen tavozik.
@csatoimi: nagyon emberi volt, tényleg.
Néztema a deadbull linz statot. A 3. részben nem is volt kiállítás ?:-)))
HAJRÁ VOLÁÁÁÁÁÁN!!!!!!!!!!!
@Pierre: Az tetszett benne, hogy latszott rajta, mennyire beleeli magat. Aznap meg szerintem o volt a horvatok legjobbja. Ma ne legyen az.
@csatoimi: hihetetlen jelenet volt, egy ember heroikusan, hatalmas alázattal mindent megtesz 60 percen keresztül, aztán a társai lazasága miatt minden összeomlik...
stream-et valaki?
@csatoimi: az az egy meccs volt, amit tv-ben láttam,(a többit élőben) visszajátszották ötször- hatszor. Először még röhögtem, aztán meg majdnem megsajnáltam. Szerintem nem nagyon mertek hozzászólni hazafele a buszon a játszótársak. :)

HAJRÁ VOLÁN!!!
13 perc alatt 5 gólt kapott a DB! Felavatták az új kapust, aki 10 lövésből 4 gólt kapott.
@[Roller]: @csatoimi: de az utcsó 2 gólban kicsit már benne volt...
@MecKenna: Nekem is hihetetlenul szimpatikus volt. Olyan emberi . . .
Még valami. Soha nem kritizáltam Tolvanent, mert úgy gondolom tudja mit csinál. DE, hosszú sorkevergetések után eljutott azokhoz a támadótriókhoz, amiket itt szezon elején sokan követeltek (nyilván, akkor még Martz és Kóger nem volt itt) Legutóbb bejött... Reméljük ma is be fog válni. Igazán majd akkor derül ki, mikor több meccset játszanak így (az éllovasok ellen is)
Hát Vas Jankót 3.sorosnak...kicsit hátra sorolták nem??
@[Roller]: Van egy olyan erzesem, hogy ma az elso sor minimum harom pontot fog termelni.
@Balee25: Kováccsal, Feketével jól tud együttműködni. Ez a lényeg, nem az, hogy hányadik sor.
@Balee25: Ez gondolom a sorok kombinalhatosaga miatt van, Vas Janko amugy az egyik legjobb es leghasznosabb jatekos.
@Jozsmag25: ÁÁÁÁÁÁÁ nem mondod, hogy "Suttyó Grecki" lesz ma a Fan. Remélem a koritudása csiszolódott a gimis jégkorong tornához képest különben megint lesz min mulatnia a nagyérdeműnek :)
@nagypi: Ja és persze Hepi Börzdéj Sutyi :)
@AVfan: Szia. Boldog nevnapot neked!!! Ez lesz az ajandek. :)
@csatoimi: Köszönöm! Ez szebb ajándék lenne, mint a szülinapi. Most jól lelepleztél a többiek előtt:-)
@AVfan: Millio bocsanat!!! A szulinapi a reszemrol a kovetkezo fehervari uton meglesz, jovo penteken ott vagyok vele. :)
@csatoimi: Bocs a zavarásért!
Flinta Botondról van már valami hír, tudsz valamit, hogy hol fog a jövőben játszani?
@csatoimi: Semmi gond:-) És köszönöm előre is. Ma nem leszel itt?
@orion66: Nem zavarsz. Hetfoig eldol. Akkor megirom.
@AVfan: Ma sajnos csak a tv elott szurkolok.
Tényleg, nem létezik h nincs egy PC guru aki ne tudná megoldani ezt a stream kérdést.. Ma már semmi sem lehetetlen, elvileg.
Nekem ma máshol lesz szurkolnivalóm de szoritok Nektek!Mindent bele!
@csatoimi: Remélem jók a megérzéseid. A fiatal sornak is érezz meg 1-2 pontot :)
@nagypi:

Mind közül a legnagyobb lesz :D
@Jozsmag25: @nagypi: Egyelőre az öcsém a regnáló "legnagyobb" FAN :) (a Jesenice ellen mutatott produkcióval:D) Sutyinak (bár nem ismerem) sok sikert kívánok és Boldog Születésnapot!

Ui.:Nem is láttam most, hogy meghírdették a licitet. Bár mindent el lehet intézni... :)
@[Roller]: Nana, hogy mondhatsz ilyet? :-) Amúgy köszi szépen a köszöntést! Amúgy sztem nem lesz semmi extra produkció, sajnos "talán" már sikerült annyira megtanulnom korizni, h csak nem bukok orra, de majd... Let's see! :-)
@sutyi2: Na amint visszaolvastam az írásomat, máris azonnal full bizonytalannak érzem magam, vagy mégse? :-) Na de legalább a száraz bemelegítésen nem fogok orraesni, és a labda sem lesz idegen annyira, sőt...! :-) Mint a kisgyerekek karácsonykor, úgy érzem magam! :-)
@csatoimi: Van egy olyan erzesem, hogy ma az elso sor minimum harom pontot fog termelni.

3 gólra gondoltál remélem , mert a 3 pont az kb. 1 gól átlagban. Ennél azért messze erősebb az első sorunk :)
@FrankK: Figyelj, en ugy gondoltam ezt, ha utnek harom golt, a meccs vegen eloallok, hogy mekkora majer is vagyok en. Ha meg csak egyet, akkor megmagyarazom, hogy ez amugy is harom pont, mert . . . . . de Te lelepleztel :((
@csatoimi: Tetszik. Maradjunk az elsö variációdnál.
@sutyi2: Lehet kicsit elfogult vagyok?! :)

Szerintem nincs ember, aki nem tud elesni a jégen, akarata ellenére is.
@sutyi2:

Lepd meg Őket azzal a becsúszó szereléssel amit pár éve csináltál szintén #99- es mezben:D
Láttatok már páros lábban való becsúszást jégen??? Elrúgta a korongooooooot utána a csávót, ezt várom ma is Sutyikám:D
Te vagy az első móri aki EBEL meccsig juthat:)
Focistaként...
Jokinen egy hátraesést vár. Mi majd pontozzuk Apuddal:D
Fünf koma achtról indulsz:D

Everybody loves U:D
@[Roller]: Én azért nem szeretnék elesni, pláne nem TV-s meccsen... Viszont tudod miért karikás az ördög szeme?
@Jozsmag25: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, már libabőrzök öcsém... :-) Majd Aaron-t szerelem egy szolonál becsúszva, és meglátjuk mi lesz! :-)
@sutyi2: Először is boldog szülinapot, igy ismeretlenül is.Látom, nagyok az elvárások Veled szemben.Biztos ami biztos,alapon nem gondoltál a jó öreg fakutyára?
Áááá, annyira azért talán nem vészes a helyzet, de majd lesd meg a Sport Klub-on! :-) És köszi Neked is a köszöntést! ;-)
@Uteapu:

Ez jó volt :D Akkor majd én behúzom a jégre:D Ő meg diadalittasan ( vagy csak szimplán ittasan) slidázhat mögöttem:D hihi de várom már az estét, talán még iszunk is...
Gameday, Birthday, Friday... mi kell még egy hokifannak?:D
@Jozsmag25: Hát... ahogy nézem,nem lesz rossz napja a büfésnek.
@Uteapu: Na igen, főleg ha belendül a "szurkolótáborom", család, barátok, volt csapattársak, ex- és mostani kollégák, volt sulistársak, akkor biztos nem... :-)
@sutyi2: úgy látom te már csak áát tudsz mondani!! :-))) nem baj, meg tudlak érteni!!
egyébként a profik is elesnek néha a jégen.... :-))
@wooba: De aki Á-t mond, mondjon B-t is, hát én mondok is!!! B+ de nagy élmény lesz! :-)
@sutyi2: remélem szerencsét hozol a csapatnak!! nem mintha nagyon kéne. de ha mégis...
sajna én most csak itthonról tudok szurkolni!! :-((
@sutyi2: Igazi beharangozó lett ebből itt a Blogon,a SPORT klub nem csinált ekkora hírverést a meccsnek!!:::))
De ha már így alakult sok sikert és ismeretlenül is Boldog Szülinapot!
Hajrááá VOLÁN!!!
Hajrá Mór::))
Mennyivel jobb ilyen kis vidám hangulatban várni a meccset mint az épp aktuális sor összetételen mérgelődni..
Most mindenki elégedett,és remélem azok leszünk este is..
Mindenki a CSARNOKBA!!!!
@Jozsmag25: @Uteapu: @wooba: @Sityusz: @ifjvit: Köszi mégegyszer mindenkinek, én akkor útra is keltem... :-) Találkozunk a csarnokban, vagy a "TV-ben", majd integetek! Szevasztok! :-) HAJRÁ VOLÁN!!!
nézem, 62 hozzászólás, na tuti megint megy a Mol liga kontra EBEL... De jó volt kellemeset csalódni, Sutyi, boldog szülinapot ismeretlenül is. AVFan-nak meg boldog névnapot! (mondjuk a Szilvián eléggé meglepődtem...:-)
valaki meg mindig nem tud stream-et?
Remélem az első sorukat ki tudjuk venni a játékból, ha ez sikerül, szerintem győzünk.
Hajrá Volán!
@csatoimi: Látod Imi, én mondtam...:-) Még vki a vezetéknevemet ha ideírná...!:-)
Hajra Volan mindent bele, ma nagyon meg kell legyen ez a meccs,nagyon szoritok nektek.
Pire neked csak annyit mondanek hogy,Palkot erd utol a kanadain es az mindenkinek jo lessz!!!
hajra Volan, hajra Pire!!!!
Kristan nekem is nagyon bejott,de azert szeretnem ma is megsajnalni egy kicsit, ugy erzem tulelnem.
Mi is indulunk, a móriak útra kelnek megnézni a local herot:D
Mindenkinek szép napot, és jó szurkolást...
Üdv
@sutyi2: Ismeretlenül is boldog szülinapot: ma a bekkjeink korongbiztosak lesznek, négy kíváló csatársorunk vetélkedik a ki-tud-több-gólt-lőni versenyen, kapusunknak pedig csak a szünetben fog tudni inni, mert annyira kevés lesz a dolga, egyszóval megünnepel a csapat, viszlát a csarnokban, kortyintunk az egészségedre.
bar szoveges kozvetites valahol?:P
A liga honlapján (igaz még bemelegítés) a játékoslista szerint 5 védővel megyünk a játékba, Alen nincs a listán, remélem elírás és nem betegedett le...
@onsager: Alen sajnos le van serulve. Id Ocskay remenykedett, hogy jatszani fog, ezek szerint megsem.
@csatoimi: Köszi:(
Maklári Erik játszhatott volna, vagy ha még itt lenne Boti... No mindegy. Hajrá Volán!
@onsager: Ez igy igaz. Alennek becsipodott egy ideg a derekaban.
Jobbulást neki.
Úgy látom Hete fog kezdeni, bár majd pillanatokon belül meglátjuk:)
Ha valakit érdekelne úgy tűnik a Balkán sporton lesz ma stream.
www.balkansport.info/channel-1/38-siki-sport.html
küggye az egyes vagy kettes számot a 1793-ra
@Rock me Amadeus: Ha arra gondolsz: igen regisztrálni kell az oldalra de nem kér semmit teljesen ingyenes.
ja, teljesen jó, működik, egy két másodperces regisztrációs ceremónia után már nézheted is a meccset.
@Retexisz: ja, nem, én a meznyereményes játékra gondoltam
Jó a meccs, végre felpörögtünk. Bár az utsó zágrábi kiállítás kicsit kétesélyesnek tűnt nekem. Mindegy, győzzön a jobbik!
@jágör68: igen, szerencsére, de eddig nem ment annyira a játék nekünk
Szerintetek a Vienna feláll 4-0ról?:D Mer ha nem akkor elmegy a tippmix:S:D
@Rock me Amadeus: Szerintem gyakorolhatta volna még a Palkó ezt a reklámfelmondást:D
@Rock me Amadeus: Bocs, akkor nem szóltam. Sajnos Palkós reklámot még nem látni a horvát Sport Klubbon, de talán egy gólt látunk ma még tőle ott is:D
Nevetseges az a reklam. Viszont Vas Janos, szupersztar!!!!!
Hetenek lassan kezet lehet csokolni.
@csatoimi: Azzal vigyázni kell mert ragad a kezéhez minden:)
a 6-2 mellett az a három fekvő csaj a palánk mellett volt még ehhez fogható!
Így kell ezt. Dirr- durr a kékvonalról, meg szólók. Martz viszont még vissza kell rázódjon- bár kakaskodásban ismét topon van:D
ez a Vas+Godó kettős a végén nagyon jólesett :D gratula!
@munkagep: Azokon nekem is megakadt a szemem xD
@Rock me Amadeus: szegény Palkónak még a szemén is látszik, hogy olvassa a szöveget, a küggye, meg a kiencbenhámas pedig csak hab a tortán :-)))

de legalább k. jól játszik!!!
@csatoimi: Nem gáz, Te csak jót akartál!:-)
Húúú, köszi fiúk, ez nagyon ott volt!
Nekem még jobban tetszett a nyereményjáték... Bár én hajlamos lettem volna a kettes számot küldeni SMS-ben :)
süti beállítások módosítása