HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Újra nyitva a zalaegerszegi jégcsarnok

2009.11.12. 15:39 F. Kapus

Jó híreket kaptunk Zalaegerszegről. Két hónap szünet után kedden visszakapcsolták az áramot a jégcsarnokban. A Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány üzemeltetési megállapodást kötött a tulajdonos MKB Bankkal, a sikerhez kellett az is, hogy az E.On és a városi önkormányzat is igen segítőkészen álljon a kezdeményezés mögé.

Kiss Zsolt, a zalai hokisszülők képviselője október elején jelezte, megpróbálnak megoldást találni, hogy ne kelljen végleg bezárni a jégcsarnokot. Az azóta eltelt időszakról mesélt nekünk: "Ezen a héten realizálódnak terveink, kedden visszakapcsolták a villanyt, nemsokára versenysportolásra alkalmas lesz a jég, és kölyök B csapatunk a tervek szerint szombaton lejátszhatja első hazai mérkőzését a szezonban.

A bankkal folytatott hosszú tárgyalások eredményeként az alapítvány felhatalmazást kapott a csarnok üzemeltetésére, képletes áron, havi nettó ezer forintért. Az egerszegi önkormányzattal is hosszas tárgyalás után jutottunk el a megállapodásig, a város közgyűlési határozattal állt a jégsportok mögé. Nagyon komoly anyagi támogatást kaptunk, segítőkészen és nagyon rugalmasan álltak hozzá a jégcsarnok-újraindítás kérdéséhez. Az energiaszolgáltató E.On részéről szintén korrekt hozzáállást tapasztaltunk mind az ár, mind a visszakapcsolás ügyében. Mivel a bank, a város és az áramellátó is akarja, hogy ez a csarnok működjön, optimista vagyok. A szerződések határozott idejűek, a bank egyelőre április 30-ig írt alá velünk.

Rengeteg kompromisszumra volt szükség minden fél részéről, de addig biztos a helyzetünk. Tudjuk jól, a végleges megoldást nem ez az állapot jelenti, hanem egy nagyjából százmillió forintos vevő, de ezt az összeget szülői összefogással nem lehet előteremteni. Ha a következő szezonig nem találunk vevőt, és a bank elégedett lesz az alapítvány csarnokműködtetésével, egyéves bérletiszerződés-hosszabbítás még szóba jöhet. De az alapítvány hosszú távon szeretné megoldani a jégcsarnok működését. Ezért tavaszra megpróbálunk beszerezni egy inline pályát, hogy a jégmentes időszakokban is jégsporthoz közeli körülmények között készülhessenek a zalai gyermekek."

Mivel az egyesület bejegyzése n még nem zárult le, egyelőre az alapítvány kettős funkciót lát el, az üzemeltetésen kívül a versenyeztetés is feladata. Az alapítványban a kölyök A (jelenleg Kercsó Árpád edzi őket Budapesten, Zalai Titánok néven indulnak a bajnokságban) és B csapat (Ladislav Boros vezetésével készülnek Zalaegerszegen, Egerszegi Titánok a nevük), valamint a jégkorcsolyázók teljesen egyenlő arányban képviseltetik magukat. Kiss Zsolt tájékoztatása szerint az alapítvány mindhárom érdekelt számára biztosítja az edzésekhez és a mérkőzésekhez szükséges jégidőt, de az egyéb anyagi feltételeket (utazás, versenybíróság, játékvezető, edzők fizetése stb.) nem. Ezt a csapatoknak kell előteremteniük.

Nem kerülhettük meg az A csapat kérdését. Sok zalai gyermek ingázik lakóhelye és Budapest között. A válasz egyértelmű, az alapítvány visszavárja az A csapatot. "A héten tartottunk egy megbeszélést, minden szülő itt volt, az A csapattól is. Elmondtuk, számukra is itt a lehetőség a jégkorongozásra, napi másfél óra jégidőt kapnak, mint a B csapat. Amennyiben az A csapatos szülők úgy döntenek, visszaköltöznek, örömmel vesszük. Ha a szakmai munka folytatására továbbra is Kercsó Árpádot tartják a legalkalmasabbnak, az sem jelent problémát. Ha a jövőt benne látják, akkor Kercsó Árpád visszatérésére is van esély, de tudomásul kell vennie, hogy ő is egy ember lesz a gépezetben. Lesznek kérdések, amiket meg kell oldania. Ennél kompromisszumosabb megoldást az alapítvány nem találhatott volna ki."

Bárhogy is lesz, a B csapatot továbbra is Ladislav Boros edzi. Itt a feljátszókkal együtt 17 gyermek edz, az utóbbi hetekben javarészt tornatermi tréningekkel készültek a bajnokságra. A szülők fontosnak tartják, hogy a szlovákiai szakember nem menekült el a nehéz helyzetben, hanem dolgozott a fiatalokkal, kitartott a csapat mellett.

Az alapítványt működtető szülők a perspektivikus gondolkodás jegyében belátták, az utánpótlást szélesíteni kell, fel kell építeni minél hamarabb egy bázist, ahol a szuperminisektől a miniseken át minden korosztályban versenyezni tudnak a gyermekek. Ehhez rengeteg munkára és időre lesz szükség, ami nem egyemberes feladat. Ezért megkeresték a hét éve Dunaújvárosban dolgozó Vladimir Babicot, nem lenne-e kedve egy ilyen feladathoz. A Dunaferr ifjúsági és a juniorcsapatának edzője igent mondott, kedd óta már ő is Zalaegerszegen dolgozik.

"Olyan lehetőséget kaptam, amelyet nem akartam visszautasítani. Sok időt töltöttem Újvárosban, éreztem, itt az ideje a váltásnak. Elsősorban létesítményvezetőnek hívtak Zalaegerszegre. Az lesz a feladatom, hogy élettel töltsem meg a jégcsarnokot. Iskolák, óvodák korcsolyázását szervezzem meg, a közönségkorcsolyázást építsük fel, legyen jégdiszkó, jöjjenek játszani hozzánk amatőr csapatok. De edzői munkát is kaptam. Itt három éve senki nem foglalkozott a legkisebbekkel. A szupermini és a mini korosztályt fel kell építeni, ezt a szakmai munkát én fogom irányítani. Két nap alatt kollégámmal végigjártunk 5-6 óvodát és néhány iskolát, mindenhol nagyon nyitottak voltak a jégkorong iránt, támogatják a gyermekek sportolását. Bizakodó vagyok, első évben szeretnék egy 20-30 fős szupermini csapatot felállítani, amellyel tavasszal már meccseket is tudunk játszani. Ebben a törekvésben támogat a szövetség és a város is, biztos vagyok benne, hogy sikerülni is fog. Szerződésem jövő áprilisig szól."

Legjobb első osztályú játékvezetőink egyike hozzátette, a bíráskodás mellett továbbra is kitart, immár az ifjúsági és a juniorbajnokságban is vezethet mérkőzéseket. A Dunaferr U18-as és U20-as csapatánál ideiglenesen Faragó Gyula és Farkas Tamás vezeti az edzéseket, de Erdély Zsolt, az utánpótlás szakosztály elnöke tájékoztatása szerint dolgoznak a végleges megoldáson, új szakembert szerződtetnének erre a feladatra.

Zalaegerszeg mellett érdemes elolvasni további két, hoki szempontjából nehéz sorsú város jelenéről az icehockey.hu-n nemrégiben megjelent cikkeket, főszerepben Szegeddel és Jászberénnyel.

15 komment

Címkék: zalaegerszeg zalai titánok kiss zsolt egerszegi titánok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minden elismerésem!
Mint régi Zalai jo barát sok sikert kivánok,és kitartást!!!
Ez nagyszerű hír!
Kitartó munkát mindenkinek!
Vlado, sok sikert!
Mint oly régóta sokszor, sokhelyen a szülők azok, akik igazán elkötelezettek és nem keveset áldoznak a hokira.Akik igazán tehetnének, lehetnének egy kicsit "szülök".
Most több hírt én nem szeretnék erről az ügyről. Működjön szépen rendben az a jégcsarnok.
Nekem egy kérdésem lenne. Mikor lesz szombaton a meccs?
Sok sikert és ez tényleg nagyszerű hír, de nekünk "kicsi" dunaújvárosiaknak vérzik a szíve, hisz az edzőnk elment, de Mi nagyon visszavárjuk!!!
Így hát egyik szemünk sír a másik nevet :) :(
Jó munkát "edző" ....
@Uteapu: itt hála istennek nagyon sokan szülőnek érezték magukat. nélkülük nem sikerült volna
@huddinge: de legalább felszabadult meccseket tudtok játszani végre Zalaegerszegen is.
tudod az hogy ilyen beirások vannak azt bizonyitja hogy jól döntöttünk. és hidd el innentől nyitva az ajtó egy jó kapcsolat kialakitására.
sok sikert és fárasztó edzést!
Soha rosszabb hírt! Nincs más hátra, dolgozni, dolgozni, dolgozni. Ehhez, most biztosítottnak tűnik a tárgyi és a személyi feltétel is.

Én szurkolok neketek!

Arra azért kívácsni leszek, hogy azok, akik most igazoltak a Zalai Titánokhoz, azok adott esetben követik-e őket Egerszegre.
De yó híííííír :-)
@eradam: Egyetértek Veled.
Ez az!!!! Sok sikert kívánok a munkához, a gyerekeknek pedig sok örömöt a hokiban!
@MeLa: Szerintem nem mennek már vissza Zegre...
süti beállítások módosítása