HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Legalább 11 hely nyitott a válogatottban

2009.11.11. 22:43 kerusz

Akik most jó teljesítményt nyújtottak, azokat februárban is megnézzük Vilniusban, mondta blogunknak Ted Sator szövetségi kapitány. Három napja ért véget a Pannon Hoki Kupa, a tréner kedden hazautazott. Néhány nappal az egész hetes válogatott program lezárása után kértük átfogó értékelésre. Őszintén válaszolt a kérdésekre, helyenként meglepően pozitívan, máskor egyértelműen rávilágítva a hiányosságokra.

– A várakozásához képest miben kapott többet és miben kevesebbet a válogatottól a Pannon Hoki Kupán?

– A fiatal játékosainktól mind támadásban, mind védekezésben többet kaptam, mint előzetesen számítottam rá. Többet vártam a Fehérvár-játékosoktól támadójátékban, mint amennyit kaptam. Azt hiszem, a Pannon Hoki Kupán mutatott játékuk különbözött attól, mint amit az EBEL-ben csinálnak.

– A Mol ligás játékosok teljesítménye meglepte?

– Annyit mondhatok, nagyon pozitívak a tapasztalataim minden Mol Liga-játékossal kapcsolatban.

– Melyik poszton áll a legjobban a magyar válogatott az eddig látottak alapján?

– A legjobban kapusokkal állunk, aztán szélsőkkel, utána következnek a védők. A centerekkel kapcsolatban még mindig gondjaim vannak.

– Akik most jól teljesítettek, mire számíthatnak a jövőben?

– Újra meg fogjuk nézni őket a litvániai tornán, februárban.

– Elárulja, hány szabad hely van még a 22 fős világbajnoki keretben?

– Azt mondanám, hogy ebben a pillanatban legalább 11 hely nyitott a válogatottban. Azok fogják ezeket betölteni, akik a legjobb teljesítményt nyújtják áprilisig.

– Mikor lesz módjuk bizonyítani azoknak, akik most nem voltak itt?

– Januárban aktualizáljuk a keretet, ez már a februári torna közvetlen előkészülete lesz. Lehet, hogy lesznek új arcok is, és kíváncsiak vagyunk a most sérült játékosokra is. Például Jobb Dávid biztosan játszott volna, ha egészséges lett volna.

– Kinek a játéka tetszett a legjobban, ki okozta a legnagyobb pozitív meglepetést?

– A dunaújvárosi csatárok, Kiss, Galanisz, Azari és Magosi nagyszerűek voltak, rajtuk kívül a három fiatal védő, Hegyi, Szirányi és Pozsgai játéka volt ilyen.

– Milyen fizikai állapotban vannak a magyar élhokisok? Hétfőn végeztek egy felmérést ez ügyben, milyen eredmények születtek?

– Minden játékosunknak, ideértve a Sapa Fehérvár AV19-hokisokat is, sokkal nagyobb súlyt kell fektetniük a jeges edzéseken kívüli fizikai felkészülésre. Sokkal több erősítő munkát kell végezniük, mint eddig, ha valóban szeretnénk az A csoportos helyért versenyezni áprilisban.

– Lát-e – és ha igen, miben – különbséget az EBEL-ben és a Mol Ligában játszó hokisok között?

– A Mol Liga-játékosok sokat profitáltak abból, hogy nagyobb tempójú meccseket játszhattak jó játékosok ellen az elmúlt héten. Az EBEL-eseknek már vannak ilyen irányú tapasztalaik, ők erre támaszkodhattak, hiszen folyamatosan heti három mérkőzést játszanak egy erős bajnokságban.

– Legközelebb februárban találkozik a válogatottal. A vilniusi négyes torna előtt is hasonló hosszúságú felkészülést tervez?

– Lehet, hogy még hosszabbat. Készítettem egy tervet, amit már be is nyújtottam a szövetség vezetőinek. Azt szeretném, hogy a vilniusi torna előtti hétvége All Star Weekend legyen. Az esemény csúcspontja lenne a felnőttek mérkőzése, ahol az OB I.-es csapatok magyar játékosai mérkőznének meg a Mol Liga idegenlégiósainak válogatottjával. Így eggyel több bemutatkozási és bizonyítási lehetőséget kapnának a Mol ligás játékosok. De nemcsak a felnőttekről szólna ez a néhány nap. Az egészen fiataloktól, tehát az U14-esektől kezdve minden korosztály játékosai bemutatkozhatnának. Ez egyfajta ünnepe és bemutatkozó eseménye lehetne az egész magyar jégkorongos társadalomnak. A visszajelzések alapján a szövetség szívesen részt vesz a szervezésben, remélem, a klubok is támogatják az ötletet.

75 komment

Címkék: magyarország sator válogatott pannon hoki kupa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tényleg őszinte nyilatkozat.

Ez az All Star Weekend ötlet tetszik!
Nem ismerem a csapatok játékoskereteit, de a légiós szabályozás miatt nem lenne létszámhiány?
Ezt a fizikális felkészülés körüli gondot nem igazán értem. A volánosok már két éve a szakmában jegyzett trénerrel készülnek, azt gondolná az ember hogy nagy hangsúlyt fektetnek erre.
És a DAB felkészülése sem volt rendben? Pedig onnan is olyan híreket olvashattunk, hogy soha nem látott alapozás volt a szezonra.
@1116001: Ha jól emlékszem a Fradinál is kemény edzés volt, futás erdőben, favágás.. szóval ezt én se értem.
@1116001: szerintem ez csak okos ösztönző! Ezzel lehetünk, majd nyerők.
Meglepő volt, hogy a valódi szlovén válogatott 2.-3. sorát a meccs végére szétbrusztolta fizikailag a duanújvárosi és fehérvári fiatal sor! Ezt akarja fokozni Sator és akkor kompenzálhatjuk gyorsasággal és fizikummal az enyhe technikai és tapszatalatbeli hátrányt!
szerintem a fehérvári fiatal osrnak az a baja, hogy túledzett, ami elfog múlni szezon közben. Perzse egy rutinos irányító sem ártana abba a sorba, hogy megzabolázza az ifjakat, dehát ilyenből saajnos rosszul állunk.
@1116001: @Leslieke: @lbsz: Szerintem arra utal, hogy még sokkal erősebbnek, kigyúrtabbnak kell lenniük. Egyelőre sok magyar játékosnál szembeötlő az izomzatkülönbség akár csak az A csoport második felében szereplő válogatottak játékosaival szemben. A fehérváriak 2-3 éve emeltek a tempón, a többiek nemrég kezdték el ezt a munkát. Olyan hátrányban voltunk, vagyunk ezen a téren, amit egy intenzív nyári szárazedzés-programmal nem lehet ledolgozni.
@F. Kapus: igen, ott a pont, J. P. is említette még a szezont nyitó tájékoztatón, hogy nagyon kemény volt a 16 hetes felkészülés és nagyon elégedett a mérések eredményével - amit aztán a szezon is igazolt, az eddigi ellenfeleink közül csak a Fradi bírta a 3. harmad közepéig a tempót, a többség a 2. harmad második felében kipukkadt -, de ez még csak egy lépcsőfok, igaz, fontos lépcsőfok a sikerhez. és teljesen terészetesen mondta még akkor, hogy a friss igazolás Kurt MacSweyn számára nem szükséges egy ilyen plusz erőpróba - hiszen már kialakultak azok az izomtónusok, amik kellenek a gyors és robbanékony, dinamikus és nem utolsósorban eredményes testjátékot, ütközéseket is garantáló harcmodorhoz. (az idősebb játékosok - Tika, Káka, Lala - amúgy pont azon bosszankodtak állítólag, hogy nekik 10-15 éve kellett volna egy ilyen invenciózus program)
amúgy J. P. is nyilatkozott a hétvégéről - junior válogatottról is! -, úgyhogy tessék DO-t is olvasni :)
www.dunaujvaros.com/sport.php?show=1&rid=3775
Legalább 3 ilyen nyári alapozás kell ahhoz, hogy annak nemzetközi szinten is látható eredménye legyen. De sztem a kritika a szezon közbeni fizikai felkészülésről szólt! Én még egyet tennék hozzá: a mentális integritás (mostantól ilyen is van, he-he) és a motiváció fenntartását, az alázatét magyarul! Azt veszem észre ugyanis, hogy a fiatalok legnagyobb ellensége saját maguk, illetve a szülők és/vagy szurkolók sztárolása. A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve, mint tudjuk...
@Leslieke: Egyetértek, nagyon jól hangzik ez az All Star Weekend ötlet. :)
Az All Star nekem is tetszik, de odapörkölhetnénk az NHL-nek úgy, hogy nem a Winer Classicot, hanem az all start visszük be pl. a Népstadionba...
Örvendetes, hogy innentől be tudnak mások is kerülni a válogatottba, ami nem baj.
Sziasztok,

Ez az All Star Weekend nagyon jó 5let:)
Én nagyon támogatom.:)És biztos hogy ott leszek,ha ez összejön:)
Ja, jó ötlete van Sator-nak. Tetszik ez az All-Star dolog. Még mindig Volán fan vagyok, de tetszik hogy végre jobban odafigyelnek a mol-ligára és a mol-os játékosokra, a fizikai felkészülésről viszont annyit hogy igen erre már sokkal hamarabb kellett figyelmet szentelni, de jobb később mint soha...
ÚJVÁROS...ÚJVÁROS!!!! XD
Na most akkor indulhat arról egy újabb vita hogy kiket válogassanak be az All-Star csapatba :D
@F. Kapus: Köszi, így már világosabb a nyilatkozat edzésre utaló része!
@Leslieke: Nem tudom, csak erre gondoltam, viszont simán lehet, hogy vazénak van igaza.
@Video Tóni: szerintem aktuálisan is elindulhat egy vita arról, hogy ki az a 11 játékos, akinek a helye nem kiadó! :) Azt elfelejtettem mondani, hogy nagyon jó az interjú, köszönjük!
Na igen, az atletikus képességek. "Jó atlétákat kell nevelni" mondta anno Cortina. Satornak ugyanez a problémája. Hári János is ezt emelte ki "hokierősnek kell lenni", az U18 VB után.
@F. Kapus: lemaradt egy inkább, de a hsz-t kiegészítésnek szántam, maradjunk annyiban, hogy mind a kettő (alapozás + szezon közbeni erősítés) kell ahhoz, hogy ebben felzárkózzunk. Azért is jó a mostani észak-amerikai vonal a magyar csapatoknál, mert ebben valamiért ők a legjobbak a világon! (elég megnézni az NBA-t: Európa egyre több és meghatározóbb játékost küld, mégis, az első év(ek)ben szinte mindegyikük azzal kezdi, hogy felpakol magára 10-15 kiló izmot, bocs az off-ért)
Én mondjuk, kiemeltem volna még Borbás Gergő nevét is...
Ja, a Magyar Nemzetben olvastam egy miniinterjút Galanisszal, és azt írta, hogy a nyáron felment rá 3 kg izom. Van még hová nőnie, de azért az se semmi.
@Gaudi: mondjuk ő az alkatából fakadóan sosem lesz egy Mr. Universe (hokis szinten sem), de a Jonkl pl. 10 fölött pakolt.
A biztos 11: Palkovics, Tokaji, Ladanyi, Vas Janos es Marton, Horvath, Szuper, Hetenyi, Szelig, Fekete, Kovacs. Legalabbis szerintem.
Jó ötlet ez az All-Star dolog (fura, hogy eddig fel sem vetődött az ilyen?), csak légiós korlátozások mellett össze lehet hozni egy 4 soros csapatot
@vaze: Igen, nem tűnik egy erőhokisnak. De ügyes, az tuti. Én ugyan nem vagyok DAB drukker, de tiszteletreméltóak az eredmények, amit elértek.
@csatoimi: látod? nekem pl. sem Fekete, sem Balu játéka nem volt annyira meggyőző, bár utóbbi mintha jobban játszott volna, mint a legutóbbi EBEL-meccseken. Mintha kicsit elkényelmesedtek volna az utóbbi években, Dani meg addig-addig volt fiatal tehetség, mígnem észrevétlenül 27 éves lett. Persze, ha totóznon kéne, akkor én is ezeket a neveket tippelném!
@freddyD: Volt már All-star egyszer Fehérváron amikor leégett a BS.
De amíg a Magyar Kupa sem merül fel fixként, addig ezt kár várni.
De remélem mindkettő lesz idén és mindkettő hagyomány lesz.
mondjuk, ha ez az All Star válogató is lesz, akkor jellegében erősen el fog ütni a hasonló típusú rendezvényektől! :)
esetleg én még egy magyar-székely meccset is el tudnék képzelni.
(de vmire rá kell szervezni, hogy a székelyek egy része -hogy finoman fogalmazzak- másnapos legyen, mint anno a DABosok :D)
@vaze: Nem pusztan teljesitmeny alapjan iteltem en sem, csak ismerven valamennyire a rendszert, ezt igy kepzelem el. De legyunk oszintek, a felsorolt jatekosok azert realisan is belefernek. En meg biztosnak latnam a Nagy Gergo, Sofron, Koger helyet is, de ha mar tippelgetunk akkor szerintem ott lesz Peterdi, Jobb David es Ondrejcsik is. Igy csak ot hely lesz realisan versenyeztetve, szerintem.
A Magyar Kupat kihagyni az badarsag, altalaban ezeken az esemenyeken meg telthaz is van, igy azon kivul, hogy no a tetmeccsek szama, a jegkorong nepszerusitesenek is jot tesz. A Csikszeredaban megrendezett HC-DAB donto is egy jo telthazas meccs volt, nem artana ha kialakulna egy komoly hagyomanya ennek a kupanak, persze a Csikszereda reszvetelevel.
@csatoimi: amiket felsoroltál, annak kéne lennie...

@vaze: szerintem Balu sokkal jobban játszott, mint ahogy az elmúlt idők Ebel meccsein.

Nekem úgy tűnt, hogy próbál ezzel a nyilatkozatával a "Volános nagyágyúkra" kicsit talán "ráijeszteni"...

Dicsérte Galaniszékat, az eddig 3, meg a három védő, kapusok meg is van 8. Az is hozzá tartozik, hogy Szuper Levi nem véd olyan magabiztosan, mint a Vb-n, vagy akár tavaly a Volánban.

Azért a "nagyöregeknek" még helye lenne a válogatottban.
@csatoimi: Szükség olyan meccsekre, ahol a Volán a Mol ligás csapatokkal játszhatna, sok néző előtt. 1-2 napos tornán. Ez lenne jó Magyar Kupának...
@Pierre: Igen, említette ezeket a neveket, de nem gondolom, hogy mindannyiuk biztosan benn lenne a keretben ettől még. Mondjuk Galaniszra és Hegyire elég nagy pénzben mernék fogadni.
@Pierre: Jojjon el a Volan is a Magyar Kupara ha tud, ha meg nem, hat Istenem, attol a Magyar Kupat csak meg kell rendezni. Ez mindenkinek mindenkeppen nagy presztizs lenne.
@csatoimi: én a juniorokat benevezném Gabbá helyében mindenképp.
@csatoimi: az is nyilvánvaló, hogy kell magyar kupa, de garantáltan lehetne telt házas meccseket játszani a Volánnal.
Félre ne érts nem úgy gondolom, hogy a Volán miatt legyen Magyar Kupa, hanem a Volánnal...
A bajnokság sorsolása miatt valószínűleg, (ha bekapcsolódik) csak két csapattal játszik.
1. Ted Sator kanadai. Ő a 2 méteres, másfél méter széles vállal rendelkező, 120 kg tiszta izom játékosokhoz szokott. Vagyis az erőhokihoz, és nem az európai-iskolához, vagyis az ütközés nélküli cselezős, passzolós hokihoz. Innentől érthető, hogy aki nem izomkolosszus, az neki nem elég erős :-)

2. Az, hogy valaki keményen erősít fél éven keresztül - semmi. Izomtömeget felszedni, igazán jó erőben, kondícióban lenni csak hosszú évek kemény munkájával lehet! Szerintem pont erre irányul az észrevétele: tessék 10 éven át súlyzózni

3. Ez egy kitűnő interjú! Sokat elmond Sator, nem kertel, megmondja amit gondol! Rámutat sok érdekes hiányosságra!

4. Az All Star weekend ötlete szerintem ragyogó! Köszönet érte!

5. Nagyon örülök, hogy ennyire elismeri a MOL Ligát! Végre! És van rá jogalapja, hiszen látott öt MOL Liga meccset is. Már csak a tévéközvetítés hiányzik... és nagyon fontos a Volán EBEL-szereplése, de mindig a nemzeti bajnokság a legfontosabb! Az a jégkorong "műhelye".

6. Tetszik az is, hogy nem csak edző, nem csak szövetségi kapitány akar lenni, hanem úgy tűnik, hogy aktívan, áldozatosan tenni is akar a magyar jégkorongért! Ez nagyon szimpatikus!

HAJRÁ MAGYAROK! Sok sikert, Sator úr!
@Gaudi: Hegyi nagyon-nagyon jól játszott, nem csak a pontjai miatt!!!
Tudna nekem valaki linket adni erről a litván hokikupáról? [infók,etc.]

Megköszönném!
@Gaudi: Pontosan ezekre a plusz 4-5 kiló izmokra célzott Sator mester, ápr-ig fejenként 2-3 kiló izmot felturbózni magunkra nem lehetetlen.
Röviden: kicsit több gyúrást kért a kapitány.
Gyúrjúnk vazze...
@El Paso-i macho: Gyúrjanak bizony, gyúrjanak csak wazze :-)
@Lazlee: Biztos van megoldas ra, csak akarni kell. Minden aron kell nepszerusiteni a hokit, minel tobb erdekesebb tetmeccsel. Nekem kicsit a Mol liga donto idei lebonyolitasa is elsietettnek tunik, ezeket a dontoket minel jobban ki kell huzni, tul azon, hogy a realisan jobb az esetleg csak tobb meccsen keresztul jon ki, meg telthaz is van olyankor, ezek a dontok vonzzak a nezoket a legjobban.
@csatoimi: aszittem a másik beírásomra reagáltál reagáltál ;)
@Lazlee: -reagáltál. nem is értem hogy írtam le 2x :D
@Lazlee: Az is jo lenne nagyon. :) Minden ami erdekes es van ido ra, az csak jo otlet es meg kell rendezni.
Amit Sator Úr hiányol, azt bizony már pici gyerek korban el kell kezdeni. Az a tapasztalatom, hogy ahol kanadai szakember foglalkozik a srácokkal illetve hasonló stílusban nevelik a kis hokisokat ott bizony szembetűnő a különbség más csapatokkal szemben. Ugyan ránézésre óriási fizikális különbség nincs köztük, azonban van láb alattuk, bírják szusszal és nem mellékesen tudnak szabályosan ütközni, mert van hozzá erejük. Míg a többiek csak szabálytalanságok árán kezet, botot használva tudják csak a saját korukbeliekkel felvenni a versenyt. A szülő a lelátóról meg persze reklamál ezerrel, amikor az Ő csemetéjét leütközik szabályosan és megy tovább a játék, a következő támadásban meg őt teszik ki mondjuk könyökhasználatért, mert csak úgy tudja az ellenfelet felkenni a palánkra.
@csatoimi: Én Feketében nem vagyok biztos, a többieket adom.
@Scofi: Csak tippeltem, biztos en sem vagyok. De ez a formacio tunik a legvaloszinubbnek.
@pokerface: ez egy nagyon korrekt interjú.korrekt kérdésekkel és őszinte válaszokkal.Köszönet érte.
És persze jó gondolatébresztő téma megint nekünk szurkolóknak.
Pár hete volt fent egy videó mikor az RTL klub Fókusza ellátogatott a Volánnal Bécsbe.A vágatlan verzióban láthattuk Rafael Rotter-t az öltözőben..hát ki van dolgozva srác rendesen..és amint látjuk eredményes..Gondolom valami ilyesmi lenne a cél Sator szerint is.
@csatoimi: Igazad van, de ami tényleg gond az a center hiány!
@El Paso-i macho: Inkább ne szedjenek fel ennyi plusz izmot most, csak lelassulnának tőle. Mindenek megvan a maga ideje.
@csatoimi: Abszolut egyetértek Imivel..nagy valószínűséggel az alap csapat ez lesz.Csak sérülés vagy erős formahanyatlás miatt eshetnek ki a "régi" motorosok közül.
A fiatalok közt nagy harc lesz az tuti.Az újvárosi sor nagyon meggyőző volt a hétvégén mint támadásban mint védekezésben(hátrányban is kifejezetten jól védekeztek)A Volános fiataloknál Kóger Dani hiányzott ahhoz hogy igazi arcukat lássuk de remélem legközelebb össszejön.Ők 3-an együtt jók..
Az EBEL hez képest úgy láttam Ondrejcik nagyon jól játszott Vasárnap, sokat volt jégen és biztos pont volt.Ez meglepett egy picit.
Na de örömteli hogy végre lesz kikből válogatni.
Mihály Árpi viszont lenyűgöző volt!Kár hogy rá várnunk kell..minden megmozdulásán érződőtt az AHL-es vonal.Ő tudja az erőhokit kombinálni az európai "okos" játékkal.
Szerintem a Magyar Kupaban azert volna aldasos a Volan jelenlete mert mindenkepp novelne a szinvonalat, mindenki a Volant akarna megverni mar csak azert mert a tobbi csapattal mar jatszott X meccset es nincs az a motivacio , a masik aldasoss hozadeka a Volan szereplesenek az lenne hogy kiderulni hol tartanak a MOl ligas csapatok az EBELhez kepest , mekkora a szakdas a ket liga kozott es mennyit fejlodottek a MOl ligas csapatok.
@qx92: Az kiderülne a bajnokság végén is, hogy hol tartanak a MOLos csapatok a volánhoz képest! Amúgy meg szerintem esélytelen hogy a volán el tudjon jönni magyar kupázni.
@Zsootika: az attól függ mikor rendezik

@Sityusz: "A Volános fiataloknál Kóger Dani hiányzott ahhoz hogy igazi arcukat lássuk de remélem legközelebb össszejön" Ez így van. Amikor hárman együtt voltak, sokkal hatékonyabb volt az a sor. Sokkal többet passzoltak úgy, mint mikor Artyom vagy Benk volt mellettük, aminek eredménye is volt. Csak sajna a sérülés miatt nem sokszor állt fel ez a trió. Most a Pannon kupán többször próbálták inkább egyedül megoldani, (főleg Sofi kommandózott sokat egyedül, persze volt mikor nem is volt más választása, mert senki nem ment vele).

Holnap tudtommal már játszik Kóger Dani is. Remélem igazolják, amit leírtam :)
@[Roller]: Kogert a Villach ellen lattam jatszani utoljara, szemkapraztato volt akkor a fiatalok jateka, nagyon ereztek egymast Gergovel es Sofival. Ok harman sokat tudnanak segiteni, az biztos.
@Sityusz: Akkor nyilván erre gondoltál:
rtlklub.hu/video/73781

Nekem fizikumról mindig Martin St. Louis jut eszembe. :)
Most találtam róla egy képet hirtelen:
kep.ivpicture.hu/226674.N.jpg
@[Roller]: Egyről beszélünk!::))
A Pannon kupán Sofi sokszor a saját maga álltal belőtt korongot érte el és próbált vele kezdeni valamit...a többiek akkor értek a harmadba..nagyon gyors és ezt a "megszokott" társai mellett tudja kamatoztatni!!
Reméljük igazólják és megint vereséggel mehet haza Zágráb!
@orion66: igen ez az...van egy alkata a srácnak..
Márti Szenlúi meg már egy egész más dimenzió...említeni sem mertem volna:)svájcban láthattam élőben játszani..nem felejtem el azt tuti:))
@orion66: Kicsi a bors, de eros. Tenyleg nem semmi a gyerek, izomzat a javabol.
@csatoimi: @Sityusz: @orion66: Na most azért annyit tegyünk hozzá, hogy a derék Rotter sem Bécsben lett ilyenné, valószínűleg nem volt rá romboló hatással az a 3 év, amit 18 éves korától az OHL-ben nyomott le:
eliteprospects.com/player.php?player=11238
Azért remélem, hogy a későbbiekben Sator komolyabb összetartást fog vezényelni a srácoknak. Ez a mostani nagyon gyenge volt, mindenki bóklászott mindenfelé.
Cortina volt ennek is a mestere!
@MJ01: ez részben badarság, Nika pl. nem lett lassabb, sőt, és ez a Dab-os brigád nagy részére igaz. vannak sajna kivételek is, Jonkl Laci sérülésében sajnos benne volt, hogy túl gyorsan jött az a +10 kg, nem bírta el a lába, de például ugyanez fenyegette tudtommal Hegyit is, a végét ismerjük a történetnek. szerintem egy egészséges középút kell, gondolom, nem kontroll nélkül gyúrnak (wazze), ráadásul a meccskényszer miatt nem is lehet olyan intenzitással testépíteni, mint alapozáskor.
A Sator nyilatkozattal együtt a hsz-ek is a helyükön vannak.Végre.Látom,hogy más vélemények is vannak, ami az enyimével közel azonos de azért leirom.
Az izomzat,testtömeg növelése rendben de bánjunk evvel óvatosan.A "váznak" de főleg az izületeknek,az izomzattal együtt kell erősödnie. Ehhez nem kevés időre és speciális,szisztematikus munkára van szükség.A hátralevő időben,ami felmehet hasznos lehet de pillanatnyilag a vitálkapacitást és a regenerálódást pillanatnyilag fontosabbnak tartom.A nagy generációnál az utóbbi, fiataloknál az össz' egésze fokozatosan.Lehetne talán irányelveket meghatározni,az eddzői szabadság megtartása mellett.
Más:Nincs valami kiskapu, vagy icipici lukacska a szabályban, hogy Árpi ott lehessen a D1-ben?

u.i.:egy pillanatnyilag törölve.
Legalább 11 helyen nyitott a keret, nem pedig 11 helyen! Hoppá!

Tehát lehet, hogy az épp Imi által írt uccsó két név miatt van a "legalább" kifejezés.
@Uteapu: "Nincs valami kiskapu, vagy icipici lukacska a szabályban, hogy Árpi ott lehessen a D1-ben?"

Nyílván nincs, különben már tudnánk róla:)
@Nyuszí O_o: Persze, hogy nem lettek lassabbak, mert megfelelő időben és megfelelő edzésmunka mellett szedték fel azt az izomtömeget. Most viszont szezon van, ilyenkor felesleges erre túlzott energiát fordítani.
All Sator weekend, jól hangzik!
@Scofi: Én meg Sütit se nagyon (Feketét viszont nagyon nem), ez nem az ő szezonja eddig.
@mannisenmaki: Azért szvsz Süti 100%-ig utazik. Szükség is van rá, magyar szinten nem tudnék annyi jobb csatárt mondani, hogy ne férjen be az utazó keretbe.

Viszont ugyanezt Feketéről és Vaszjunyinról nem merném állítani. Erős formajavulásra van szükségük...
@Zsootika: dab volán meccs ááá, már ráz is a hideg!
Igen, kell, hogy ki legyenek gyúrva a skacok, és ezt Cortinátol is hallottuk már, az izom nagyon fontos.

Amúgy sztem jótt tett Satornak, hogy elküldték a Volántól, most látjuk azt a pluszt, amit hiányolt Csicsó bá' tőle.

Az a tény, hogy nincs fix szereplő a keretben meg absz. jótékony lesz a szereplésre, de én az aktuális forma (mentális és fizikális) alapján válogatnám össze a csapatot, láttuk annó az olimpián a kanadai csapatban, hogy mit jelent, amikor csak a "nagyöregek" vannak bent a csapatban, és a Crosby féléket meg itthon hagyják.
@a. Bárd: Pénteken Süti megmutatta, hogy ő a válogatottba való: 1 gól, 4 passz. Ha ezen múlik, minden meccs előtt megszidom;-)
süti beállítások módosítása