HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ezt nem lehet elmesélni, át kell élni

2009.11.09. 20:32 Hblog

Mihály Árpád maradni szeretne Magyarországon, de ez a Sapa Fehérvár AV19-től is függ, mint mondja. Igazából itt van az otthonom, ahol játszanom kell, ez Nathan Martz véleménye, miután Olaszországban nem mentek jól a dolgai. Komolyan gondolom, hogy a magyar csapatban akarok játszani, jelentette ki Ladislav Sikorcin, akinek nagyszülei magyar állampolgárok voltak. A magyar válogatottban három olyan játékos is játszott a hétvégi Pannon Hoki Kupán, akik egyelőre nem országunk polgárai, de azok szeretnének lenni, és remélhetőleg hamarosan sikerül a tervük. Az Olaszország elleni pénteki bemutatkozás utáni felvételeinken terveikről és érzéseikről beszélnek.

76 komment

Címkék: mihály mihály árpád martz sikorcin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá fiúk. Kár, hogy Dubek nem tudott nyilatkozni.
Nem is gondoltam volna, hogy Sikorcinnak ilyen mély a hangja :P
Én is örülnék, ha magyar mezt húzhatnának minél hamarabb :-)
Megnéztem a videót, és megdöbbentem, hogy a Sikorcin nem magyarul beszélt. Én azt gondoltam, hogy mivel állitólag honositás elött áll beszél magyarul. Igy nehéz lesz a vizsgát letenni, ami nem is olyan egyszerű.
remélem az a magyartanulás nem csak kamu! :-)
Hogy is van? Dubek 2010, Sikorcin 2011, Mihály Árpi és Martz 2012?
Jó is lenne, némi átfedés, míg a kicsik beérnek.
Mindenki nagyon szépen mondta, de nekem Árpi szavai tetszettek a legjobban. Így kell ezt. :)) Isten hozott itthon, Árpi!
6 éve Magyarországon van Dubek és egy interjút nem tud magyarul adni? Ezt nem kötekedésnek szántam, csak meglep.
@1116001: Köszi, ez nagyon klassz cikk és videó! Érdemes mindenkinek megnézni
Raon testvér megint igazad van, de ezt már mondani sem kell:)

Lehet én vagyok a hülye , de nekem akkor szökött könny a szemembe, mikor Árpi megmondta a frankót, és nem akkor, mikor kiderült, hogy nem lesz többet Sláger rádió...

Mindhármuknak sok szerencsét, és legyen az álmuk beteljesedve egy szebb jövőben.
Isten segítse őket az útjukon, és Isten segítsen engem, hogy lássam Őket az A-csoportban játszani.
szvsz 6 év alatt ha valóban vannak magyar gyökerei és tényleg magyar állampolgár és válogatott szeretne lenni igazán megtanulhatott volna magyarul...
@SC4ever:
Gyanítom egyszerűbb anyanyelvén interjút adni.
@SC4ever: @Nagy 'Omar' Ádám:
Egyrészt a magyar külföldieknek bitangul nehéz nyelv, másrészt amit hokihoz tudnia kell, azt biztosan tudja is
Mihály lenne a legnagyobb húzás. A többiek is értékes játékosok, de tényleg ő tűnik a leghitelesebbnek. Egy magyar válogatott szerintem is legalább törje a magyar nyelvet :)
@Nagy 'Omar' Ádám: Dubek beszél magyarul, nyugi, Sziki nem . Off: hallottad már Perezt (Építők, kézilabda) nyilatkozni? Pedig Ő is itt van egy ideje. On.
@Nagy 'Omar' Ádám: Ádámkám, a riporter szlovákul kérdezte, ha a riporter meg nem tud magyarul, arról ő nem tehet:D
@1116001: Igen ez érthető, de ha ilyen dologról kérdezik, akkor igenis mondjon vmit Magyarul is.
Valamelyik bajnoki cím után az Országalmánál kijött Omar, Roger és Stasny és mindegyik tudott magyarul mondani ezt-azt. Mondjuk Roger nem is volt kérdés. Stasny mondta, hogy "nekem Nagymama volt magyar"...
Tetszett Sikorcin magyar eredete... az összes szlovák nagyszülő volt magyar állampolgár! Ilyen alapon az egész szlovák válogatottat honosíthatnánk! :-)

Mindenesetre örülök, hogy jönnek: ha ez kell, hogy megint 'A' csoportos VB-n játsszon a válogatott, akkor legyen!!!
@freddyD: tisztába vagyok vele hogy a magyar nehéz nyelv, de ha már itt tartunk, szerintem ne is tanulja meg... hármójuk közül Árpi lenne csak jó igazolás. minek honosítani ha vannak jobb magyarok náluk... de ez megint csak az én véleményem.

@Ed_14: a Magyar válogatott MAGYAR játékosokkal érjen fel az A-csoportba, és szerintem erre megvan minden esélye.
@Ed_14: Ott a pont. Arról viszont nem tudta, hogy Märtz nagyapja magyar.
Nem zavar, hogy Martz, Dubek és Sikorcin nem magyarnak született. Ők a MAGYAR VÁLOGATOTT tagjaiként MAGYARORSZÁGOT fogják képviselni a különböző meccseken. Ez a lényeg!! Ne legyünk szűk látókörűek, ez a néhány honosítás még nem
jelenti azt hogy a válogatott teljesen összekavarodik mindenféle magyarosított külföldivel.
Isten hozta mind a négyüket, sok-sok pontot kívánok nekik a Magyar Válogatottban. Klub-elfogultságom miatt külön örülök Pirének, Mártziusnak!!!
@Nagy 'Omar' Ádám:

Ondrejcik vagy Enaffati nem zavart? Kb. ők is annyire magyarok mint Sikorcin illetve Martz! (Tudomásom szerint!) Bár Ondrej jól beszél magyarul!

Kézilabdában is elfogadtuk Perez, Eklemovics stb. játékát, itt is megszokjuk!
Jut eszembe: a Fradi edzőváltásáról nincs infó?

El vagyunk kényeztetve: mi az, hogy egy hazai jégkoronghírt az origo-ról tudunk meg! :-))))
Remelem Pire eleri azt amit nagyon sok erdelyi jegkorongozo tudasa alapjan elert volna vagy akar elerhetne vagyis hogy MAGYAR VALOGATOTT legyen,de ez a tetu politika sose engedte.Sok sikert neki,a tobbieknek pedig illene megtanulni mielobb magyarul.Sikorcinnak a kedves edesanyja ha allitolag magyar(en igy hallottam)szegyelhetne magat hogy a fiacskaja nem beszeli a nyelvet.Amugy minden leendo magyar valogatottnak sok sikert remelem ez a csapat meg sok oromet szerez majd nekunk!Udv mindenkinek!
@Kekfeher: Már nem azért, de milyen jogon ítélkezel más család dolgaiba? Lehet egy tucatnyi ok, amiért így alakult.
Ki vagy te, hogy elítéled más anyját?
Azér álljon már meg a menet
Bár off, de egy érdekes cikk Rafaj Attilával:

www.1885.hu/hirek/ute-szakosztalyok/170
@Kekfeher: freddyD-nél a pont, ejnye...

[más]

Ellenben Isten hozta az "újakat" a válogatottban!
Én úgy vagyok vele, mégha nem is echte magyar, de úgy küzdenek Magyarországért mint egy sebzett anyatigris akkor ez nem lehet vitás, ne legyünk elutasítóak. Nekik egy álom hogy itt játszhatnak magyar színekben a válogatottban. Ne vegyük el tőlük a lehetőséget, hogy bizonyítsanak!
Sziasztok!
Lehet kicsit OFF, de nem tudjátok mi lesz Flintával? Úgy volt, hogy múlt héten eldől a sorsa.
@Kekfeher: mivel a magyar nyelv ismeretéről és a szégyenkezésről osztasz ilyen vidáman, hát gondoltam, szólok: nem "szégyel", hanem "szégyell".
@rider70: veled értek egyet mindenben amit leírtál, akkor sírjunk majd ha olyanok leszünk mint az olaszok. Ha tényleg komolyan gondolják a honosítást ők is, és ez természetesen a klubjuktól is függ, akkor hajrá!!!!
@SakiCitizen: Mihalynak alom ,mint minden szekely hokisnak.A tobbinek lehetoseg.

@freddyD: @celebesz: Nyugi,ha az edesanyja magyar es o nevelte es nem tud magyarul az tenyleg szegyen ,barki ,barmit mond.Persze a szulo szamara
Véleményem szerint Mihály Árpi az az ember aki megérdemli a MAGYAR válogatottságot,tudása,és magyarsága alapján.Ö télleg magyar,csak hát a történelem sajnos igy alakult.
Ha valaki magyarnak érzi magát az legalább egy középfoku szinten kell a nyelvet beszélje,ne csak arra menjen ki a játék hogy legyek válogatott mindegy hogy hol csak legyek benne a keretbe.
Én is büszkén mondtam le a román állampolgárságrol pedig nem a magyart vettem fel hejette,de ha lesz lehetöség biztos megteszem!
@Hutyuru: Ezzel en is egyetertek.
@Ed_14: ja, én is ezen akadtam meg :) persze, h magyar állampolgárok voltak, meg az se csoda, h az anyja magyar suliba járt... ez azonban még nem magyar eredet...
Persze, ha úgy érzi, hogy idetartozik és ugyanolyan alázattal nyomja, ahogy a többiek, akkor jöjjön!
@csatoimi: ls mi van akkor ha pl. a szüleim magyarok, de Kanadában születek és a szüleim nem tanítják nekem a magyar nyelvet, csak angolul beszélek, akkor az azt jelenti én nem vagyok magyar és játszhatok magyar válogatottban? Meg milyen igazi "magyarról" beszéltek? Szerintem ha ezt mondanátok Artyomnak, halálra lenne sértődve és biztos ugyanolyan magyarnak érzi magát mint bármelyikünk és lehet hogy többet tett ezért az országért címeres mezben mint sok más magyar... Részemről befejeztem a témát.
Sikorcin esete tényleg kicsit más, de bánja a fene... Ja és azt se felejtsétek el, hogy ki tudja még miért akar(nak) állampolgárságot is szerezni, talán úgy gondolja hogy 1x itt akar letelepedni, családot, karriert, stb... szerintem ezzel nincs semmi baj
@kapusLaci: "Ö télleg magyar,csak hát a történelem sajnos igy alakult."

Akik kivándoroltak nyugatra, azok nem a történelem miatt mentek?

Ne értsetek félre nem kötekedni akarok, és nem akarom senki magyarságát megkérdőjelezni, vagy bárkit is védeni, de szerintem nincs magyar magyarabb, legmagyarabb. Valaki vagy az, és úgy is érzi, viselkedik, cselekszik, vagy nem...
@[Roller]: ez végszónak pont jó lesz. ne csináljunk már buta politikai fórumot a blogból, de tényleg!

köszönjük
@[Roller]: Te hol élsz,hol éltél?
Amugy egyetértek veled!
Wass Albert: Ki a magyar?

Ki a magyar hát, cimbora?
Te, vagy én? Vagy a harmadik?
Nosza döntsük el szaporán,
míg el nem süllyed a ladik!
Ragadjunk hát lapátot, csákányt,
evezőt! Ebura fakó!
Így csináljuk már ezer éve,
ez hát nekünk való!
Aztán , ha majd holt tetemünket
kiveti a víz a partra:
magyar leszel Te is, én is,
a harmadik is, mind, mind, kit halva,
bevert fejjel, némán, gyászban
fektethetünk a ravatalra.
@Hutyuru: Én is egyetértek! Dubek, Sikorcin, Martz a magyar válogatottban??? A hideg kiráz a gondolattól!
@kapusLaci: Privátban válaszoltam @AG 2.0: kommentje miatt, amivel teljesen egyetértek.
Lehet érdemes lenne néhány blogtársnak újra megtanulni írni-olvasni. Fontos, de nem minden a nyelv, viszont sokkal inkább ők legyenek magyar állampolgárok, mint Pákó és társai (akik sajnos azok és még mindig nem beszélnek jól magyarul), mert ők tenni akarnak a nemzetért.
@869065: en is ugy vagyok a beszelessel.. ..tik paloucnak hivjatok.. ..bevellom a kamera elot asszem en is inkab az anyanelven beszelnek.. :)
NSO.hu-n éppen erről van cikk Kercsó tolmácsolásában. Az ottani első komment is nagyon igaz.
@kapusLaci: www.szerkeszt.hu/teszt.php nem hiszem, hogy ezt közülünk bárki ki tudná tölteni akár 60%-ra is. Nem ettől vagyunk magyarok.
Azzal egyetértek, hogy Dubeknek meg kellett volna próbálnia magyarul elmondania a véleményét. Beszéli a nyelvet, tudom, hallottam. Ez olyan téma, amikor a magyar nyelv használatával is megerősíthetné szándékait. Ez tehát hiba volt.
A válogatott vitához annyit, hogy egyrészt vannak magyar felmenői (nekem meg svábok meg székelyek, akkor én sem lehetek igaz magyar?), másrészt Perezek, Miriuták, Radulovicsok kaptak helyet különböző válogatottakban, akkor ez most miért probléma?
@Rock me Amadeus: Hát hogy nem ettöl vagyunk magyarok ebbe tökéletesen igazad van.
Követelem hogy Ted Sator is tanuljon meg magyarul végre! Már elég hosszú időt eltöltött itt a feleségével! Szégyen hogy nem tud magyarul nyilatkozni... :D
@Video Tóni: Én meg követelem, hogy tanulj meg végre korcsolyázni. :D
@Rock me Amadeus: Ne aggódj, rendszeresen járok le korizni, évente 1x :D
@Video Tóni: legyen ankét, intézkedj, vagy különben ankét pofont kapsz, hogy beződülsz
Aki arról papol hogy miért nem magyarul adott interjút Sziki és Dubek az maradjon csöndbe... Ennyi erővel mondhatnánk neked hogy adjál interjút angolul... Te is tanultad gondolom valamilyen szinten az angol nem? Na hát akkor tiszta sor biztos menni fog... De mivel gondolom saját anyanyelven kicsit könnyebb volt nekik is interjút adni gondolom neked se lenne probléma ha inkább Magyarul kéne interjút adnod.. tehát erröl ennyit... Hajrá LILÁK! :)
@SzotyeeE: ezek komoly érvek, azok előtt meg meghajol az ember:) az a különbség, hogy nem angol az anyukám, nem akarok angol válogatott lenni, viszont ha nem is zökkenőmetesen, de tudnék angolul nyilatkozni.

ha már ennyire hosszú, értelmetlen vita kerekedett, én is véleményt nyilvánítok:) nem egy borzasztó komplikált dolog ez. Árpi igen, miriuta (ha már valaki felhozta), radulovic, perez, diaz, stb nem. ilyen egyszerű.
Jó mind1 én engem nem érdekel csak ne pattogjon néhány ember.. -.-
@szorgalmas: Így van , ennyire egyszerű, és tiszteletben kell tartani egymás véleményét. Meg Satorét is :) .
@forestjr: teljesen igazad van, még véletlenül sem akarok senkit meggyőzni, főleg nem satort. satornak valószínűleg amúgy sem pont ugyanazok a preferenciái a keret összeállításakor, mint nekem. ezt titkon remélem is:)

igazából már engem is csak az érdekel, ami Szotyeet. hogy ne pattogjon néhány ember:)
Én azt hittem eddig hogy aki tud magyarul az nagy betűvel kezd egy mondatot, ponttal zárja le és a neveket is nagy betűvel írja...
Elolvasva a kommenteket Mihály Árpád lehorgasztott feje,Cortina könnyei a Himnusz alatt,jutottak eszembe és úgy érzem az ilyen emberekkel szívesen vállalok közösséget bármikor függetlenül attól,hogy"törik-e" a magyart!
Én azt kívánom nekik, hogy teljesüljön a vágyuk: a Magyar Válogatott tagjaként "A" VB-n lépjenek jégre.
@szorgalmas: Így van :) Végre valaki velem is egyet ért,hogy nem kell a pattogás.. Hiszen semmi értelme a beleszólási jogotok egyenlő a 0-val... Attól mert ti azt mondjátok hogy ezek a légiósok nem beszélnek magyarul,mert hogy nem magyarul adtak interjút. Nem ti fogjátok eldönteni,hogy kit fognak honosítani vagy nem.. Itt a pont.. Erröl ennyit..
@Video Tóni: nem feltétlen, én pl. kommentekben egyáltalán nem használok nagybetűt, és pontot sem teszek a mondataim végére................ legalábbis egyet nem
@Video Tóni: Ez nem magyar óra :D Hogy helyesen írkáljunk.. A helyesen írást meg lehet tenni pont és nagy betűk nélkül is :) Itt ez csak egy vélemény nyilvánitó "chat" :) Nem osztályozza senki :DDD
dejóakkorvégreírhatokénisígymertígysokkalgyorsabbésegyszerűbbisasokparasztmegolvassaelahogytudjakitérdekelvégülisittcsakajégkorongrólvanszóazpedigköztudottannemazészkombájnoksportjamegamúgysemalpmmentekbenvanalényeghanemacikkbenbárnéhasajnosazokistartalmaznakhibákat
Mihály Árpád.. ennél magyarabb nevet meg nem hallotam... 100% magyar
@Video Tóni: én nem vagyok magyar válogatott jégkorongozó, tehát nem kell ügyelnem a helyesírásra. egyébként ezután: "dejóakkorvégreírhatokénisígy" kimaradt egy vessző!!!
Carlos Perez nélkül az olimpiára sem jutunk ki Athénba. A válogatott néha támadásban 1emberes csapat volt. Nem kilométerekre, haemm fényévekre voltunk átlövők tekintetében a világszinttől.Diaz,Eklemovics, Krivokapics, Puki nem zavar? Hol lennénk nélkülük?
Egyébként szerintem sem kellene erőltetni mondjuk Marzet és a szlovák srácokat. Főleg Maznél nem hiszem , hogy olyan erős a kötődés. Ez nem a nemzetiség kérdése, inkább érzelmi dolog.

A ki a magyar jellegű idi.óta viták mindig lenyűgöznek...
@jardajagr: 3 részre tagolódik a kommented, és az egyik agyonvágja a másikat.

Attól, hogy magyar állampolgárok lesznek, nem kell őket beválogtni, ha lesz náluk jobb. Ugye ez mindenkinek egyértelmű?
Már többször olvastam itt Radulovics nevét, csak tudnám mire fel.
@Video Tóni: van ismerősöm aki így ír smst...
süti beállítások módosítása