HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Két kapussal kezdjük a Pannon Kupát

2009.11.05. 14:19 AG 2.0

Megtörtént a keretszűkítés a Pannon Hoki Kupára készülő válogatott edzőtáborában. Kóger Dániel után Vladimir Dubek is megsérült, így ő nem mutatkozhat be a csapatban. Rajta kívül még hat játékosnak kell elhagynia Székesfehérvárt: Láda Balázs (Miskolc), Erdélyi Péter (Dab.Docler), Sándor Szilárd (Vasas Bp. Stars), Hegyi Ádám, Jánosi Csaba, Budai Krisztián (mindhárman Ferencváros). A kisebb sérüléssel bajlódó Jobb Dávid szereplése kérdéses. Megtudtuk, pénteken Palkovics, Martz és Mihály Árpád alkotja az első sor támadótrióját, nevezettek a meccset követően pihenőt kapnak. A további két találkozón vélhetően mindenki szóhoz jut, aki benne maradt a keretben. Az eredetileg behívott játékosok névsorát itt találják, Nathan Martzcal kell még számolni rajtuk kívül.

63 komment

Címkék: válogatott pannon hoki kupa

Örülök neki, hogy ennyi Dab-játékos maradt :) Most már "csak" bizonyítaniuk kell a hétvégén is :) Hajrá mogyorók :)
:) Lilák, tegyétek oda magatokat!!!
Hajrá, magyarok!!!
Uramisten, ha a kimaradók névsorát nézzük, ha ők mind benne lennének a csapatban, akkor sem lenne min siránkozni. :) Túl sok a jó játékosunk, javaslom, tiltsuk be az utánpótlást, mert még a végén előbb-utóbb A csoportosak leszünk. :)
Spigott, esetleg más újvárosi lakhelyű felhasználó, nem tudtok véletlen valami pubot vagy kocsmát, ahol lehet nézni a meccseket a városban, elfogadható szinten ?:D
Ha jól tudom, Erdélyi is sérült. Nálam is kábé ilyen kép alakult ki a tegnapi meccs után, bár az igazi próbatétel holnaptól vár a fiúkra! Gratula a bentmaradóknak, kitartást a kimaradóknak, jobbulást a sérülteknek!
@Gabberboy: Guri, Corner, ex-Merlin, Caribian, Művész - hogy csak egy 5 perces járóföldű sugarú körben gondolkodjak! ;)
Thank you, Mr. Sator, jól kiszórtad a zöldeket. Fasza :( most a Fradi lesz az a csapat, amit kiközösítenek? Hetényi jobb, mint Budai? A szlovákok jobbak, mint a magyar fiatalok? Ezt nem hiszem el!
A kapusposztot mondjuk nem értem, a három meccsen nyugodtan védhetne mindenki
@vaze: húú jó kis környéken laksz!! :-))
@marhahusi: igen, jobbak!!
@marhahusi: Sztm Hetényi jobb, mint Budai, de ettől függetlenül ezekre az edzőmeccsekre bőven maradhatott volna Krinó is
Szerintem maradhatott volna 3 kapus!

Bár abban nem vagyok biztos, hogy a MOL Liga magyar állampolgárságú kapusai közül pont Budai lenne a legjobb formában, de ez részletkérdés.
@marhahusi: most ezzel azt akarod mondani, hogy egy fradista elismeri, hogy eddig az Újpestet közösítették ki? Wow :-)
@marhahusi: Budait nagyon elbizonytalanította, hogy nincs védelem előtte! Sztem élete ballépése volt a Fradiba igazolni, pontosabban azt gondolom, nem ezt a csapatot ígérték neki (sem) a nyáron. Nem akarok megbántani senkit, bocsánat, ha mégis ez lett belőle. De a tegnapi meccs nyilvános volt...
Jó hogy tényleg itt tartunk mostmár. Nálam a meglepetés nem Budai hanem Erdélyi Peti kiszórása, bár ha sérüléssel bajlódik akkor érthető. Szilut megnéztem volna szivesen, fradisok meg így jártak... Jánosit sajnálom, Hegyinél már a beválogatást se értettem, Budai meg tényleg bakot lőtt az idei csapat választásával.
@Gabberboy: Melyik TV adja a meccseket?
És akkor Rajna Mikit mikor nézi meg Sator, ha nem lehetet ott?
@gabute: hát izé, tavaly előtt még Újpesti, tavaly félig és most már Fradista, khm :) igen, elismerem, de ezt szerintem ép eszű ember észrevette. Azért Rafajnak eléégé örültem volna :)
@vaze: Ezt rossz így olvasni. Hát igen, ehhez nem tudok mit hozzáfűzni.
UTÓLAG ÉRKEZETT FONTOS INFORMÁCIÓ: Erdélyi Péter is sérülés miatt esett ki, még nem egészen jó a csuklója.
Ja, és jó mézesmadzag volt a Miskolcnak, hogy Ládát is behívták. Jaj, igen, de jó, egy miskolci is bekerülhet, húú, de izgultunk, és most semmi nincs :P Ez szemét húzás volt, és felesleges is. Fasza....
@wooba: Én értem, de ők szlovákok! Nem akarok vitát generálni, ismerem és szeretem is őket, de szívesebben látnám a magyar fiatalokat. A MAGYAR NEMZETI VÁLOGATOTT legyen magyar!
@vaze: Azért ne kenjünk mindent a Fradi védőire, mert Krinónak majd minden meccsen van potyája... Szögezük le Budai egy nagyon jó kapus, de két éve egyre lejjebb kerül, elsősorban lelkileg, az meg hozza a többit... Két éve, az akkor 19 éves Hetényit tették a helyére a Volánnál, tavaly hol védett, hol nem az extraligából kieső Késmárknál, majd egyedüli játékosként egy percet sem kapott a vb-n... Remélem ő is magára talál!
@marhahusi: szerintem fontos, hogy Miskolcon is érezzék, hogy rajta vannak a térképen. Konkrétan Láda Balázsnak az utóbbi pár nap lehetett élete legnagyobb hokiélménye
Gratulálok minden kerettagnak- a "kiesőknek" is. Bár Budai miatt van egy kis keserűség...
Gratula Szélignek a csapatkapitánysághoz...

Megérdemelte, sztem Ő volt a legjobb választás.
Igazi C a régi fejér megyei derbikből
@freddi: vannak a Fradiban jó védők (Nagy, Székely-Mádai), én completto grosso a védelemről beszéltem, a rendszerről. Budai nem lett tehetségtelenebb kapus, de az utóbbi időkben elképesztő dolgokat produkál, amiben benne van ez a dolog. Meg az általad említett dolgok is, bár én elég vakon vagyok ezen a téren.
vaze: konkrétan Láda Balázsnak az volt a legnagyobb hokiélménye, amikor - a hátvédek közül - a MOL ligában 3-ikként, a válogatott teszteken pedig 2-ikként hazaküldték. De mindenki tudta hogy a lapok már jó előre le voltak osztva. Nem csak a valós teljesítmények alapján mérlegelnek; először megnézik honnan jössz, utána pedig eldöntik meddig juthatsz el.
Mióta eligazolt a volánból,nem láttam Krisztiánt védeni.Az első ebeles szezonban nem sok bravúrja volt ( igaz a védelem sem remekelt előtte) megfogta a kötelezőket ( na nem mindet)de bravúrja nem sűrűn volt.Ez pedig ilyen szinten kevés.Sator mikor idejött edzőnek az alsóházi rájátszás előtt pár meccsel,már Hetényit védette egészen a szezon végéig.Nem lehet véletlen hogy sem Cortinánál, sem Satornál nem ő a 2-es számú kapus,bár 7 végén megérdemelt volna egy meccset, hamár kipróbálnak mindenkit, akit csak lehet.
Jánosi egy kicsit meglepett, a Fradiban egyértelműen villog, de az persze nem a magyar válogatott...
@marhahusi: Egyetértek veled, teljes mértékben. Aki magyar anyanyelvű mint Mihály az persze legyen válogatott, de mindenkit azért nem kellene engedni. Aki nem magyar az nem is tud úgy küzdeni a címeres mezért, és a válogatottság teljesen elvesztené a lényeget... Egy-két ember még elférne, de könyörgöm ne csináljunk ebből divatot!
@marhahusi: @stronc 06: faszom, már megint kezditek ezt a ki magyar-ki nem magyar dolgot?van erre 2másik poszt menjetek oda fröcsögni. Sator igy döntött fogjátok már fel h nem tudtok véltoztatni rajta.
Jánosi nem lép jégre?! szerintem tavaj is meglepő dolgokat láttunk a "tanár úrtól":), ott lenne a helye...

Szélig lett a csapatkapitány?:D ő a favorit!

Hajrá Magyarország!!!!!!!!!!!!!
@bojl: ez az drága barátom! :) Amúgy tök igazad van!

Még valami... Levi tegnap önmagát múlta alul... lehet jobb lett volna Budai...
@E11:egy párszor már ez is meg lett tárgyalva
menjél aztán olvass vissza
jánosi kikerülését én sem értem...
a többieknek hajrá, pénteken és szombaton a helyszínről is.. :)
@E11:
Nem elnézést kérve, de TE vagy a tehetségtelen senki h ilyen hangnemben írsz azokról a sportemberekről. Ráadásul kisbetűvel írva a neveket:( Szánalmasak vagytok páran...
Sokaknak a Cortinaval az volt a baja h meg sem nézte a játékosokat, most összehívtak egy válogatást... és ez sem jó. Semmi sem jó mi? Nem jó a szlovák gyerek, nem jó ha nincs fradista de az sem jó ha van:( túl sok a fvári... hujujjj de sok bajunk van...
Eddig volt 25 játékosunk, most több mint 40- ből csemegéznek.
Nem hinném h rossz úton járunk...
Na élvezzétek a sok fröcsögést h mi miért nem jó...
Budai Krisztián soha többet nem lesz magyar válogatott! Ez előtt fejet kell hajtani és szurkolni kell neki a Mol-ligában. Szorgalma van,tehetsége sajnos nem sok. Ilyen képességekkel nagy szó,milyen sokáig jutott.
@devil_13: Hogy mennyire igazad van...
@igazmondó1170: Nem sok fogalmad van a dolgokról,
érteni még kevesebbet értesz hozzá.
@Jozsmag25: Nagyon igazad van.

@Leo945: Szuperrel kapcsolatban igazad van. Ha megnézték volna a statisztikáját a Delben, be sem hívták volna. Inkább a Mol ligás kapusok között kellett volna válogatni kapust Hete mellé! Szombat, vasárnap tuti Zolika fog védeni, meg is érdemli az ebelben is jól véd (már amikor véd)

Hajrá fiúk!
@bojl:

egy: fröcsögésnek inkább azt a stílust nevezném, amit itt most te ejtettél meg
kettő: ez egy blog, ahol azért lehet kommentelni, hogy az emberek megmondják a véleményüket, megosszák egymással, esetleg kultúrált keretek közt vitázzanak róla
három: ha úgy gondolod, hogy fölösleges itt tépni bárkinek a száját, hogy a véleményét kifejtse, akkor TE mi a búbánatért írsz ide?

Én már leírtam a véleményemet párszor arról, hogy mit is jelent egy nemzeti válogatott, és én kit engednék játszani benne. Nem változtat semmit, de ha általános az elégedetlenség a szurkolók körében, előbb-utóbb engednek a nyomásnak, hiszen belőlük élnek. A magyar fociban ezt nem értik meg, ezért van mindíg balhé, kevés néző, 0 pénz, és zéró játék. Ha Sator mester "leigazolná" a Toronto Mapple Leafs egész csapatát, és megnyernénk a VB-t én akkor sem tudnék örülni. Azt hiszem, jogom van a véleményemhez, sőt, ahhoz is, hogy leírjam, amíg ezzel mást nem bántok meg(kaptam is már ezért,
úgyhogy azt hiszem, tudom, hol a határ) de javíts ki, ha tévedek!
@E11: így van. Annuláljuk akkor Holéczy és Sille szlovákok elleni gólját is! Vegyük el Ennafatitól az állapolgárságot! És a jégkorongot is tiltsuk be, nem is a magyarok találták ki!
@advocatusdiaboli: Sport 1 gondolom, lehet már leírták, akkor bocs, csak nincs időm elolvasgatni, csak bepillantottam :)
@vaze: Köszi, pont ilyen kaliberű helyekre gondoltam, azt hiszem ex-Merlin lesz belőle :) Vagy Dunafitt, ha jól hallottam ott is leadják a pub részen.
Jánosi Csaba megérdemelte volna, látom nála minden héten az alázatot, amit hokiért tesz.
A kapitányoknak mindig is voltak és lesznek is kedvencei a mérce soha nem lesz egyenlő.
Szerintem kellene szerveznünk egy magyar szurkolói válogatottat. Komolyan mondom, ezt a szellemi potenciált, ami a válogatott cikkei alatt tozódik, nagy kár lenne veszni hagyni. Lehetnénk a Tízmillió Kapitány Társasága - a titulust arányosan leosztva az aktuális létszámra, természetesen.
Én azt javasolnám, hogy első körben ne zárjunk ki senkit, jöhetne közénk piros, kék, fehér, lila és zöld, hangos és csendes, fanatikus és laikus, dohányos és füves, korrekt és ősbunkó is. A lényeg, hogy minél többen legyünk - hisz csak így lehet igazán hatékonyan klikkesedni.
Ha mások is úgy érzik, hogy ennek az egésznek csakis egy Igazzy és Elit Banda létrehozása lehetne az egyetlen értelmes célja, akkor már csak a Törvényeket kellene meghatározni, ami alapján már első meccset követően hozzáláthatnánk a rostálásunkhoz. Én amondó lennék, hogy aki nem tudja bizonyítani, hogy a legősibb őse együtt kűdte a nyilat az ellenbe Árpád atyánk mellett, az kapásból el is takarodhatna a rákba, elvégre very magyarok akarunk lenni, vagy mi a szösz. Aztán jöhetne a van sapka, nincs sapka elv... megspékelve egy kontraszelekcióval a "gyógyíthatatlan jégkorongfanatikus" és a "nem elég elkötelezett rajongó" törésvonak mentén.
Ha így is egy klikknél több marad, javaslom a szemet szemért-fogat fogért, ütő a kézben-korong a vérben elv alapján az evolúcióban is vita nélkül bevált fizikai küzdelmet. Ha netán túl sok strapabíró egyén jönne össze, a hatékonyság érdekében kardozhatnánk is - akarommondani szablyázhatnánk, a nándorfehérvári csatából ránkmaradt klasszikus formájú vitézszablyával, hisz ha már tradíciók, csak semmi katanáskodás.
Csak arra vigyázzunk, hogy a végén legalább egy megmaradjon, hogy a felégetett tarlón egyszer majd újra vetni lehessen.
@Raon: A szivemből szóltál.
Tele van a hócipőm nekem is ezzel a ki magyar ki nem vitával.
Ha felvette a címeres mezt és azért szívvel lélekkel küzd akkor lehet felőlem akár kicsi zöld emberke is nem érdekel.
Sajnos a sok kőbunkó miatt tart itt az ország ahol.. Mert mindenki a múltat akarja visszahozni, lassan már az az igaz magyar aki lóháton jár a munkahelyére... áááááááá
Csak felidegesítem magam.
@marhahusi: Ne légy kerge, marha! Felesleges magyarozni. Korábban már leírták többen mitől lehet magyar valaki a jégen annak ellenére, hogy máshonnan származik...
@brunzwik: Eszerint aki nem nem ért egyet a honosított játékosok beválogatásával a kőbunkó? Figyelemre méltó meglátás... És nem az első ilyen tőled...
1. Korántsem akkora probléma a honosítgatás mint ahogy azt egyesek feltűntetik. A jégkorong egy verseny sport ahol megvannak az ide vonatkozó szabályok, aki nyerni akar, az kihasználhatja a szabályok adta kereteket. Nyílván vannak olyan nemzetek amelyek ezzel a lehetőséggel gyakrabban fognak élni, hogy pótolni tudják a lélekszámból vagy egyéb másból adodó hiányosságokat.
2. "Globalizált világban élünk" hangzik a közhely, ami a sportra is igaz teljesen. Miért gond az ha x nemzet szülötte játszik az y nemzet csapatában? Rengeteg ember él y országban annak ellenére hogy x ben született, vagy hogy szülei x-ből származnak. A határok már nem azzal a jelentőséggel bírnak mint pl 100 évvel korábban.
3. Magyarországra a fenti tétel különössen igaz! 1920 elött kevert nemzetiségű ország voltunk, azóta pedig rengeteg magyar származású ember (nyelv, kultúra stb) él határainkon kívűl, nem magyar állampolgársággal. Azt hiszem az ő válaogatott béli szereplésük jogosságát senki sem kérdőjelezheti meg.
4. Természetessen senki nem örülne ha egy Kanadaiakból álló "MagyaR" válogatott érne el eredményeket! De ha egy két játékost honosítunk és berakjuk őket a válogatotba meg esetleg a mol ligába vagy ebelbe, és azok szépen asszimilálódnak, magyarul tanulnak, magyar feleséget választanak és ugye közben jól is hokiznak, akkor senkinek nem fog fájni, hogy a honosítás árán lett eredményes a válaogatott.
@Raon: Igazad van!Túl messzire mentünk itt többen !Bocsáss meg,és kérünk téged,határozd meg pontosan ,mit szabad szabad gondolnunk !
@Raon: Még jó, hogy a Volán cikkek alatt nem szokott előfordulni az, hogy kinek kellett volna és kinek nem(Benk) játszania. Egyszer még azt is felvetette valaki, hogy szavazzatok a sorokról.
Ne ezek után vicces hallani, hogy a válogatott (aminek a nevébenis bennevan, hogy valamilyen szempontok alapján válogatják az embereket) összetételével ne vitatkozzon senki...
@brunzwik: @scip_: :)

@zeon: elnézést, ne a prekoncepcióidból indulj ki.
Mindenki azt gondol, amit akar. Mindenki azt ír ide, ami neki tetszik. De ha valaminek olyan következménye lesz, hogy vitát generál, azt vállalja egyenes gerinccel.
Mindenki a saját bőrét, becsületét, megítélését viszi a vásárra - ha úgy tetszik, mindenki magát égeti vagy épp nem. Én is, te is, más is.
@OliBLOOD: én sehol nem írtam, hogy ne vitatkozzon, ezt te vízionáltad a hozzászólásom mögé. A hogyan viszont szerintem nem mindegy - ahogy ezt esetenként más cikkek alatt is meg szoktam jegyezni (sőt, néha én is elrontom, de szerencsére olyankor az ismerősök kellően határozottan rámpirítanak).
Szóval nem értem, mi a gondod - jelen állás szerint saját magaddal vitatkozol.
off: van 2db eladó jegyem a holnapi napra, diák/nyugdíjas. ha érdekel akkor hívj:06308249606
@Raon: Jól látszik, hogy nem érhetek fel a nagy bölcsességedhez. Azt hittem azt figurázod ki a hozzászólásodban, hogy mindenki mennyire hozzáértő azáltal, hogy leírja a véleméynét. Ezért írtad a tímillió szövetségi kapitány országát.
De tévedtem, örülnék ha felvilágosítanál, hogy miről is szólt a hozzászólásod valójában, ha nem erről.
Nem hiszem, hogy a honosítás intézményével lenne a gond a nagy többségnél.
Hisz kevés olyan embert ismerek, aki nem örült volna Radulovics góljainak az Olimpián, vagy Natasa aranyainak. (épp ezért lehet elfogadni Nagy Laci esetleges döntését is, még ha nem is örülünk/értünk vele egyet)

A vita többnyire a "mikor"-on robbant ki, hogy van-e értelme most játszatni őket, és ez fajult el eddig. De ha mindenki egyet értene minden kérdésben, már rég meghalt volna ez a blog :)

Annak viszont mindenki örül, hogy most már nem azok a problémák, mint 6-7 éve, hogy a 4 épkézláb hátvédünkből mindenki hadra fogható lesz-e, vagy nem.
A hozzászólásodból(!) következtettem arra,neked nagyon nem tetszik,hogy itt mindenki elmondhatja a véleményét a válogatási elvekről,akkor is, ha nem egyezik a tiéddel!Szerencsére azért ez így marad,remélem!
süti beállítások módosítása