HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A szurkolóktól okos támogatást kérünk

2009.10.29. 11:17 F. Kapus

Nem voltunk kellőképpen alázatosak, sok volt a fegyelmezetlenség a játékunkban, hívta fel a figyelmet a legnagyobb hibákra Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője a Jesenice elleni győztes mérkőzés értékelésekor. Csütörtökön osztrák tévés meccsen az idén Fehérváron egyszer már elbukott Red Bull Salzburg lesz az ellenfél.

"A Jesenice nem tartozik a legjobb csapatok közé, de elkövettük azt a hibát, hogy lebecsültük. Oolyan dolgokat műveltünk, amelyek egy másik EBEL-ellenféllel szemben nagy vereséget idézhettek volna elő. Fejlődünk, haladunk előre, sok mindent meg tudunk csinálni már az elképzelésekből, de ez nem azt jelenti, hogy könnyelműek lehetünk. Ennél sokkal okosabban kell játszanunk, már a következő meccsen is.

A legörömtelibb a keddi napban, hogy sikerült a két pontot úgy itthon tartani, hogy a szlovének egyet sem szereztek. Pozitívum az is, hogy nem elhanyagolható mennyiségű helyzetet dolgoztunk ki. Viszont hátul túl nagy arányban kínáltunk az ellenfélnek is lehetőségeket, ezeket a momentumokat mihamarabb ki kell iktatni.

A speciális játékok nem domináltak, a játékvezető szokatlanul magasan húzta meg a mércét. Mezőnyben nem játszottunk rosszul, de a könnyelműségek elrontották a játék képét, megtörték a ritmust. Többször átvettük a játékosokkal, hogy a játékterület az ellenfél kapuja előtt van, a támadóharmadban. Ott lehet kreatívkodni. Máshol nem lehet cselezgetni, technikai bemutatóra törekedni." A Fehérvár–Jesenice mérkőzés gólösszefoglalóját érdemes itt megnézni.

A csapat keretében változás nem lesz, a kapuban Satosaari kezd a Salzburg ellen. A hátvédpárok a szlovén bajnok elleni meccs közben átalakultak, a hírek szerint egyelőre úgy is maradnak. Az első sor mögött a Tokaji, Alen duó védekezik, a másodikban Jobb és Ackeström, a harmadik párost Horváth és Bornhammar alkotja. Ondrejcik alkalmi társat kap, mint legutóbb is.

"Nagyon bízom benne, hogy a Red Bull Salzburg elleni meccsünk nem csak az indulatokról szól majd – tett még hozzá Énekes Lajos. – Nagy szükségünk van a nézőkre, arra, hogy minél többen buzdítsanak minket. Részükről csapatunk okos támogatását kérjük."

A Red Bull ebben a szezonban is komoly játékoskeretet szedett össze, de játéka egyelőre nem olyan acélos, amilyen a rájátszás környékén lenni szokott. Idegenben eddig csak  egyszer tudtak a rendes játékidőben nyerni, a nyitó fordulóban 7-6-ra verték a Klagenfurtot. A Fehérvár jól teljesít hazai pályán, 9-ből 6 győzelme van, ennél jobban csak két csapat áll, ők 7-szer diadalmaskodtak. A magyar EBEL-csapat kétszer nem szerzett pontot az Ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnokban, az első és a harmadik fordulóban. Szeptember 18. óta 6 mérkőzésen 11 pont gyűlt össze hazai pályán.

Lassan kialakulhat az, aminek fontosságára az edzői stáb utalt a szezon elején: nem szeretnek idelátogatni az ellenfelek. A csütörtöki párosítás első magyarországi mérkőzését 4-0-s vezetés után 4-3-ra nyerte a Fehérvár. Mindkét csapatnál egy-egy hiányzó lesz, a mi oldalunkon a Red Bulltól érkezett Kóger Dániel bokasérülés miatt, ott a tavaly még a St. Louisban NHL-ező, az EBEL-ben idén 18 meccsen 18 pontot gyűjtő Steven Regier eltiltás miatt nem szerepelhet. A találkozóra a 14 éven aluliak ingyen mehetnek be.

138 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

estére valaki tud streamet adni? vagy infót, hogy mi kell ahhoz, hogy a neten lehessen nézni a sky adását?
Marhapörköltet az ördögnek!!! :D
@Fedayn: még kérded?:-)
HAJRÁ VOLÁN!!!!!!!!!!!!!!
@balumaci: Mármint mit? Ha a hsz-re gondolsz, még nem voltam első hozzászóló sose... :-)
A streamet vagy az infó továbbra is kérdés...
@Thomas_AV: Úgy van, jó játékkal, nagy iramban, izgalmas meccsen jöhet a 2 pont!
HAJRÁÁÁ AV19!!!
---BLL---
Ott leszünk és okosan szurkolunk! Hajrá Volán!
"@Fedayn: 1. hsz? :-)"
Ezt itt nem játszuk.
egy korábbi cikk hozzászólásánál olvastam, hogy valaki ilyesmit írt: Palkovicsnak ez az utolsó éve a jégen! Ez valami vicc, vagy tényleg mondott ilyet korábban?

Nagyon szeretnék még sok "elhúzok a jobb oldalt, kapu előtt átveszem tenyeresre és kilövöm a hosszú 20 centit" gólt látni!!!
Biztos nagy iramú, izgalmas meccs lesz este, és a végén mienk lesz a 2 pont;)

HAJRÁ VOLÁN!!!
Már ma előre félek a holnapi cikkektől...de NE legyen igazam. Csató Imi tudja, mire gondolok..
@fetyiszov: nyilván nem játékból írtam. :-)
@AVfan: mindenki tudja, hogy mire gondolsz. sokan dolgoznak azon, hogy a kérdés korrekt és perspektivikus módon oldódjon meg
az osztrák TV miatt van gondolom a 4 Bírós felállás...
remélem korrektség lesz a meccsen...
4 bíróból kiindulva, és hogy a Salzburggal játszunk, ráadásul osztrák tv-s meccsen, kb. 20 büntipercet jósolok magunknak. Remélem, nem így lesz. Hajrá Volán!
@AVfan: Szerintem még ennél is több lehet. Ezek az osztrák bírók ha ketten vannak, egymással versengve fújják be a büntetéseket.
@KCs: Abból indulok ki, hogy a csapat okos játékkal rukkol elő, mi pedig okos szurkolással támogatjuk a csapatot, így minden rendben lesz. Magam részéről minden bulinál felfüggesztem a sörivást egy "Hajrá Volán!"-ért. Másokat is erre buzdítok :)
Sajnos ma nem tudok hazamenni a meccsre. Mivel nem leszek ott nem is kell okosnak lennem, szóval:
Pierre Pagé bekaphatja :)
Hajrá Volán!!!!!!!!!!
Én is bepróbálkoznék egy streamkéréssel, ha valaki tud esetleg. Mentem távolabb is egy-egy meccs miatt, de most betegen esélytelen :/
A Fehérvártv adja utólag? Az esetleges rádiót már be sem kapcsolom, mert csak felhúzom magam amikor pl 2 perccel a vége előtt zenét adnak döntetlennél. Volt már ilyen...
Hi ! Nekem személy szerint nagyon hiányzik a bevonuló zene !!!!
EYE OF THE TIGER :))
Mi eddig is okosak voltunk, Pierre Page egy hülye! :-)

Csak a Volán!!!
tv-s meccs, valahol lehet is nezni?:) stream vagy vmi?
ahoi! Meccs után megy valaki esetleg kocsival Pestre?
@jágör68: köszi szépen
csak nekem kér kódot? :(
@zsuzsss: megpróbálok regelni, hátha ingyenes...
A link fölött ott a kód:pass=nadnerb
@jacint70: király vagy köszi!! :)
már regeltem, írtam mélt a nagytestvérnek, pedig csak figyelmesebben meg kellett volna nézni :D
mostmár csak menjen héttől...
@jágör68: Istenkirály vagy... remélem megy is onlineba 19:00-tól
@jágör68: ezerköszi!
remélem műkszik :)
@jágör68: asszem nem először használom a linked, remélem most is jók az informátoraid, ezer köszönet! Mostmár csak nyerni kell :)
@zsuzsss: igazad van csak meg gey elore egy fehre kerdojelt latunk de remeljuk hogy bejon es nezzuk online ezer koszonet
@hokista25 csikszeredabol: igen, én is azt látom, de legalább látok már valami bizakodásra méltót :D
@zsuzsss: jah most 19:00 nalunk csikba 20:00 de meg nincs adas remeljuk lessz!
@hokista25 csikszeredabol: én is erdélyi vok, így zsigerből vágom az időeltolódást :)
itt vm megy; juhhéé :D
megy a stream... :-)
mit kapott a bíró :))))))
Váááá Jankó megy a Youtube-ra!
6-20 a kapura lövés?
azér ez csúsztatás sztm
@Zsootika: bár nem számoltam de szerintem 10 fölött vannak, a 20-at én is erősnek érzem...
Edig sajna jobbak a tehenek
@ifjvit: Kicsit útba volt a spori :)
Meg ahogy néztem a visszajátszást kicsit "elaludt".
Nem követte a játékot és gondolta hogy elszotyizik ott...ráb***ot :D
@jágör68: és van stream! mindig így legyen a jövőben...:) köszi a linket.
@ifjvit: Én nem tudom hogy ezek hogy számolják a kapuralövést!
A gólukig a harmadba is alig bírtak bemenni!
Utánna ugyan változott a játék képe, de ekkorát nem.
ez is egy buta gól volt...
0:4
Divatszurkoló vagyok, ha most kikapcsolom?
Nálam csak hang van, kép nincs!Tud vaki tanácsot adni?
ajjaj
hát ez nagyon gyászos
csereljenek kapust, hatha hetenek szerencsesebb napja van
@mL: egyik se kimondottan Sato számlájára írható, szerintem...
Ezen vagyok mindig kibukva.. Ilyenkor miért nem szól a HAJRÁ VOLÁN!!!!!! ?
navééégreree!!
1-4
Ez de nehezen született meg.
Már megint Tragikus a védekezés.
@miki78: jaja, ki hitte volna, h életre tud kelni a tömeg, persze csak gól után..
ááá, de szarok vagyunk előnyben...
@miki78: általában mindíg... szinte hátrány az előny...
a rohadt életbe.... milyen hiba...
nagy akarásnak nyögés a vége :(
már éppen akartam írni, hogy milyen jól nyomunk, kéne egy gól.. erre kapunk :(
ez az ötödik gól azért elég gyermeteg volt, Palkó lement cserélni és üresen maradt az egész baloldal, rossz volt nézni
ez azért közel sem volt 2+10-et érő szabálytalanság...
@Nagy 'Omar' Ádám: hát nem.. de hát ez a redbull..
Na akkor jöhet a múltkori huszáros hajrá
ha nem kapják össze magukat fejben akkor nemhogy huszáros hajrá nem lesz de könnyen beleszaladhatnak valami ennél is sokkal csúnyábba...
na akkor ahogy mondta Pire, ütünk még tízet és megvan a meccs :D
Elekes Blanka elég jól nyomja az inglist
Köszönet a linkért!!
Sajna nagyon sok hibával játszunk, s ezeket kegyetlenül kihasználják a labancok!
Vas Marci kiállítása még 2 percet sem ért volna, de hogy kapott még 10-t az több mint fura, hacsak nem emlegette csíkos mamáját.
@munkagep: az inglis az alap nem? :D
ellentétben dojcsal
@solarys: meg kellett torolni az ütközést...
hát erről a meccsről nehéz lesz írni a végén...
most kéne egy olyan talpraállás mint a multkori 5-1 ről!!
@Fedayn: nem lesz nehéz. Az lesz benne hogy az elmúlt hetek eddigi leggyengébb teljesítménye jött ma ki. Ennyi. Lesz ez jobb is!
pihennek utána egyet a fiúk
pedig szerettem volna PPt szomorkodni látni :/
@zsuzsss: még vasárnap egy meccs jesenyice ellen idegenben, utána "pihennek" a válogatottban.
@Nagy 'Omar' Ádám: Jaja, tudom, pedig már rájukférne. Sajna nem vok optimista; a kedd is nehezen ment, de reménykedjünk :)
Nah jóéccakát mindenkinek
@zsuzsss: igen, kedden kint voltam, az eredmény nem tükrözi a játék képét...
(ha a fasszopó Máv nem cseszik ki velem most is ott lennék)
Ez a palánkon körbe lövöldözgetjük kifelé a korongot kb 3 találatot szerzett a Dead Bullnak. Másrészt nem lehet nem észrevenni az 1. soron a fáradtságot. Reméljük a szünet alatt kipihenik magukat a srácok!
@Zsootika: nem is bántó szándékkal akartam semmit sem írni. Ma ennyire voltunk elegek, a tehenek meg nagyon nyomtak minket. Kaptunk gyorsan 3 gólt a második harmadban, ez el is döntötte a meccset. Na meg persze a bírók sem voltak nagyon velünk ma sem. Ma ennyire voltunk képesek. Sajnos.
@jágör68: Ezer köszönet a linkért, bár ne láttam volna, de ehhez neked igazán semmi közöd! Mégegyszer köszi!
@banyszi: csatlakozom, köszi a linket
Én nem bánom, hogy láttam. Ez is benne van; tanulni kell és lehet belőle. Hajrá fiúk legközelebb!!
@zsuzsss: Tanulni soha nem késő, de már bocs tavaly mi voltunk az egyik legjobban védekező csapat, ugyanekkora terhelés mellett. Most mind védekezésben, mind támadásban jócskán erősebb a csapat és az emberelőnyök kihasználása, a védekezés és úgy általában az egész elkeserítő! Na mindegy, legyen ez az én bajom.
Tudom megkapom érte a magamét, de EDZŐCSERÉT AZONNAL...........
Ja és ma Benknek voltak igen szép megmozdulásai..
@banyszi: fura az, hogy egy-egy nyertes csata után mindenki magasztalja a csapatot, amikor kikap, akkor meg elkezdjük szidni. Most nem voltunk túl jók az igaz és igen, erősebbek vagyunk idén és ennek köszönhetően nagy esély van rá, hogy továbbjutunk, de ne várjuk már, hogy minden meccset megnyerünk majd. A legelsők sem nyújtanak végig egyenletes teljesítményt; most nekünk is csak ez jött össze. Lesz még esély bizonyításra és élni is fognak vele a srácok.
Engem sem dobott fel túlságosan, amikor nemrég élőben végignéztem Klagenfurtban, hogy 5 emberelőnyből egyet sem használtunk ki, sőt, majdnem gólt is kaptunk, de attól még bízok a csapatban (és nem bánom a 13 óra utazást, úgy, ahogy most ezt a 3 órát sem a net előtt). Lehetőleg ne temessük őket...
Képes a csapat kiemelkedő eredményekre, de vannak hullámvölgyek is. Ma a Bull játékosai (sok ex NHL-s) kegyetlenül kihasználták a védelmünk hibáit, ráadásul elöl sem klappoltak a dolgok. A csapatjáték elég hullámzó, még egy meccsen belül is és meccsről meccsre is nagyokat tud változni! Ne bántsuk a fiúkat, még a mai haloványabb produkció után se. Akartak, de most csak ennyi sikeredett. Vasárnap sokkal fontosabb lenne a pont(ok) megszerzése!!
@brunzwik: nem kell edző csere. de a Horvát elmehetne pihenni egy honapra. kritikán aluli volt a mai teljesítménye. köze nem volt a mai játékhoz,nem hiszem el hogy ezt nem látja az edző.most jöhetett volna a frissítés flinta szemlyében...
Hali Mindenkinek!

Most értem haza. Ez nem az a meccs volt... Talán, ha a Dead Bull vezette volna a tabellát. 1:5-is még bíztam erősen. Nekem a molinó is tetszett az elején :)

B_L
@bojl: Szerintem is elég harmatos volt.
@banyszi: @brunzwik: @bojl: Véleményem szerint-vannak egész jó játékosaink-de csapat az még mindig nincs ami évtizedekig megszokott forma volt az most megszünt. Vajon mikor találjuk meg-végre a megfelelő összeállítást már két hónapja keressük és mindig rosszabb! A csatárok többnyire passzív tagjai a védelemnek és támadáskor a védőket nem használják-nincs csapatmunka-meglátásom szerint ezt az eddzőknek kéne helyrerakni. A sorok játékosai állandóan változnak-így nem lehet egy stabil sort kiépíteni! Miért van az, hogy a több mint húsz éve balhátvédet játszó játékost átrakjuk jobbra? Kinek jó ez? Kinn voltam a meccsen ma-is nagy volt a hajtás-csak az a fránya csapatmunka hiányzott ,de nagyon - amire az ellenfél eddzője hivatkozott a végén.
@bojl:
Azért,mert vmiért nem szimpatikus neked Balu,még leveheted a szemüveged.Jó lenne,már befejeznétek ezt s fikázást.Mindenkivel szemben.Benket is cikiztétek heteken át,indokolatlanul.
Persze,szasbad véleményt nyilvánítani,de szakmai kérdésekbe lehetőleg ............
@Jussi: azért bojl-nak igaza van szerintem Horváth-ot illetően. Így neten annyira nem tudtam követni a mozgását, de pl. az 5. gólnál esélye sem volt a csatárt megfogni sem, nemhogy szerelni...! Iszonyat lassú, nehézkes, ezen a szinten már kevés! Ne értsetek félre, nem rossz bekk ő, tapasztalt, rutinos, de nagyon leterhelt. A fenti hibák egy része származik csak szerintem a leterheltség miatti fáradtságtól, más problémák amúgy is megvannak. Isteníteni sem kell őt, magyar szinten ő kiemelkedőnek számít a bekkek közül, ami azt jelenti, hogy nagyon nem állunk jól válogatott szinten...
@Jussi: nincs semmiféle szemüveg. semmi bajom nincs a Baluval, egyszerűen "nem volt a pályán". Te kinn voltál tegnap, láttad a meccset?
süti beállítások módosítása