HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nathan Martz visszatér Fehérvárra

2009.10.28. 11:39 F. Kapus

A következő mérkőzésünk után eleget teszünk kanadai játékosunk kérésének, szabadon engedjük Nathan Martzot, nyilatkozta blogunknak Mike Kelly, az Alleghe Hockey kanadai vezetőedzője. Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV19 szakosztályvezére tájékoztatása szerint az átigazolási papírokat előkészítették, így a jelenlegi állás szerint akár már vasárnap Jesenicében jégre léphet a régi-új center. Nathan Martz blogunknak elmondta, nagyon szeretne a magyar válogatottban játszani. Részletek tovább után.

A hírek szerint a hét végén érkezik a kanadai csatár, ha a szakvezetés úgy dönt, és a papírokat is lepecsételi minden fél, vasárnap elutazhat Szlovéniába, erősítette meg az információkat Ocskay Gábor. Hozzátette, biztos mindez akkor lesz, ha a játékos sárga kártyáját klubja és az olasz szövetség is láttamozza, mert az Alleghe Hockeynál szerződése felbontását maga a csatár intézi. Mike Kelly a szerda délelőtti edzést követően határozottan kijelentette, nem gördítenek akadályt a játékos távozása elé, a csütörtöki olasz bajnokija lesz a búcsúmeccse.

Ezzel összecseng, hogy legutóbb Nathan Martz is azt jelezte a Fehérvár vezetésének, az Alleghe vezetői megígérték neki, ha október 29-éig marad, és lejátssza az addigi meccseket, utána szabadon engedik. Úgy tűnik tehát, visszatérhet Székesfehérvárra.

Hogy miért ment el nyáron? "Sok ok miatt távoztam, de a legfontosabb az volt, hogy valami újat próbáljak ki." Ezzel egy évvel messzebb került attól a lehetőségtől, hogy magyar válogatott legyen, hiszen két évet folyamatosan magyar csapatnál kell töltenie. Így Mihály Árpádhoz hasonlóan legkorábban 2012-ben szerepelhetne világbajnokságon hazánk színeiben. Martz részben tényleg magyar származású, egyik nagyapja Magyarországon született, innen vándorolt ki Kanadába, egészen fiatalon. Martz azt közölte blogunkkal, szeretné megszerezni a magyar állampolgárságot, hiszen így nem lenne akadálya annak, hogy sikerüljön terve, a magyar válogatottság.

Ha visszatér a tavalyi 11-es, biztos nem kapja vissza számát, hiszen abban egy másik gólpasszkirály, Ladányi Balázs játszik ebben az évben.

135 komment

Címkék: fehérvár kelly ocskay martz alleghe

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@ekanai: Na igen ezt kifelejtettem: Palko 2012-ben 37 éves lesz, azért minimum kérdéses még a szereplése...
@ekanai: persze, én is erős feltételes módot használtam. 2012 nincs olyan messze szerintem, mint az a pillanat, amikor Palkót valaki képes lesz kiszorítani az első sorból! Csak bírja motivációval! És ebben sokat segíthet egy bitang jól muzsikáló Palkó-Pire-Martz sor.
@ekanai: persze, én is erős feltételes módot használtam. 2012 nincs olyan messze szerintem, mint az a pillanat, amikor Palkót valaki képes lesz kiszorítani az első sorból! Csak bírja motivációval! És ebben sokat segíthet egy bitang jól muzsikáló Palkó-Pire-Martz sor.
bocs, mindig megtréfál ez a mobilnet
@check: tudod ez a Volán fóbiás szemlélet oldaláról kétségkívül jól hangzik, de a legnagyobb tiszteéettel hadd kérdezzem meg, tényekkel is alá tudod támasztani a mondanivalód?
Mert ami szerintem tény, az az, hogy Benk, Vaszjunyin, Nagy Gergő, Sofi, Jobb Kóger (és tavaly Hegyi) állandó szerepeltetése éppenhogy nem a Te véleményed támasztja alá. Szóval szeretnék látni kétszerennyi nevet (na jó, elég lesz legalább ennyi is), akik hasonló szintű játékra képesek, mégsem kapták meg a lehetőséget a Volánban a szemét koncepciónk miatt. Remélem lesznek tényeid, és nem csak lufit eregetsz.

Ami pedig a véleményed magyar szintű kiterjesztését illeti, úgy gondolom, hogy pl. az újvárosi fiatalok most játszanak azon a meggyőző szinten (és el ne kiabáljam, a Jóisten tartsa meg őket ebben a formában - sőt, kívánom nekik, hogy legyenek egyre jobbak), amikor azt lehet mondani, hogy néhányuk már vita nélkül a jelenje és a jövője a magyar jégkorongnak. Tehetségek más csapatokban is vannak, de lássuk be, ez azért nem elég - mivel a Palko, Godó, Csicsó (Isten nyugosztalja) féle korosztály elég magasra tette a mércét, a mai fiataloknak nem elég a saját közegükben kitűnni, ennél magasabb szintet kellene megugrani (lásd Godó, Palkó és Csicsó nylatkozatait a mai fiatalokról). Szóval tény, hogy ez az egész lehethe KEDVEZŐBB is a fiatalok számára, de azért a magyar jégkorong elsősorban nem azért van, hogy a fiataloknak szuperjó legyen, bár ez sem lehet utolsó szempont.
A Martz-ról írt véleményed meg azért butaság, mert elfelejted azt az aprócska tényt, hogy egy ilyen kvalitású játékossal együtt játszani, ilyentől tanulni, ezek elképesztő lehetőségek egy-egy fiatal számára (no az is tény, hogy Nathan esetében pl. nem a diplomatikus viselkedést kell ellesni, csak a játékot). Másképp fogalmazva: olyan lehetőségek, amelyekért - sajnos, vagy nem sjanos, bármilyen rosszul hangzik, ez a kegyetlen igazság - rövid távon simán megéri "beáldozni" más, kevésbé tehetséges fiatalok extra fejlődési lehetőségeit is.
Egyébként meg mivel Adriánék is együtt edzenek majd Martz-al, csak el kell lesniük tőle a trükkjeit, meg alkalmazni élesben, és tuti nem azon kell majd vitázni, hogy akkor Nathan lehet-e magyar válogatott vagy nem. :))
@munkagep: :):):) Igen, a hölgy majdnem fehérvári, de nem egészen, és nem lehet, hogy olvassa a blogot, hanem tuti... a találgatásokon pedig jókat szoktunk mosolyogni... :D:D:D
És miért nem beszél senki Flinta honosításáról? Tehetséges, fiatal hátvéd.
Kicsit több jégidővel talán lenne olyan jó, mint Jobb.
@Raon: Nos vártam, hogy valakitől megkapom, hogy Volán-fóbiám van :). De azért ha kérhetem ennyire ne egyszerűsítsük le a dolgot. Az általad említett játékosok közül tavaly Benk, Vaszjunyin, Hegyi, Nagy G., Sofron és néha Jobb játszott, idén egy csere történt, Hegyi elment egy nyilvánvalóan gyengébb ligába és csapatba, míg Jobb D. talán stabil csapattag lett. Emellett Benk talán kevesebb lehetőséget kap .- ahogy a pár látott meccs és a hsz-k alapján tűnik nekem - és Martz érkezésével szűkülnek a lehetőségek talán. Én csak ismételni tudom magam és jelezni, hogy anno nyáron többször, több formában is kinyilvánították a Volán vezetése részéről, hogy kiemelt fontosságú feladat fiatal játékosok beépítése a csapatba (a Volán és a magyar jégkorong érdekében, stb., stb.), ehhez képest ismerjük a történteket. Ezért tartom a véleményem, hogy Fehérváron ebben a kérdésben nem változott semmi, ugyanazt a koncepciótlan (vagy ha úgy tetszik egy sajátos koncepció mentén történő) működést láthatjuk, mint eddig. Megítélésem szerint a Miskolcba kölcsönzött játékosok Volánban történő szerepeltetése minimum kérdéses és nem a fejlődésüket szolgálja. Még akkor sem, ha együtt edzhetnek a nagycsapattal, ami ugye nem ugyanaz, mintha játszhatnának is. Továbbá figyelmeztető jelnek tartom azt is, hogy Becze a nyáron, Hegyi pedig mostanában váltott csapatot azért, mert nem jutna lehetőséghez (most nem sztárolni akarom egyiküket sem, csak megjegyzés).
A válogatott tekintetében Martz remek játékos a mi szintünkön (egyébként hol írtam róla negatívan?), de azért ne essünk térdre előtte ha nem muszáj. Olyan helyzetben, amikor rövid időn belül egyszerűen elkerülhetetlen lesz a generációváltás és a válogatott esetében 8-10 embert is jelenthet honosított játékosokra alapozni szerintem kockázatos. Magam hosszú távon kifizetődőbbnek tartanám azt, ha tudatos építkezés folytán jutnánk el oda, ahova tavaly eljutottunk, nem mellékesen szintén tudatos építkezés után. Éppen azért, amit említettél (a húzóemberek véleménye) most lehetne egy nagyon komoly motivációs tényező a válogatottság, ami talán alapvetően is megváltoztathatna játékosok hozzáállását. a jelenleg kaput döngető generációban van komoly potenciál, nem szabadna kihasználatlanul hagyni.
@vaze: tuti nem lesz ez a válogatott első sora,mert ez palkó utolsó szezonja ( sajnos )
Imádom, hogy egyes újvárosi szurkolók, mindig jobban tudják a tutit, és mindig a Volánnal kapcsolatban. Mi lenne, ha mindenki a kis kedvenc csapatával foglalkozna és otthon sepregetne. Ezennel felhívok mindenkit arra, hogy csak és kizárólag az újvárosi koncepció a megfelelő és mindenki köteles azt követni! Mert különben irgum-burgum! részemről ez volt az utolsó reagálás bármiféle Volánt érintő okoskodásra. És igen nem vagyunk hozzátok méltók és leborulok nagyságotok előtt!
kinek nem inge ne vegye magára!
Uff... :)
Bazz' én nem is tudtam hogy Martz magyar származású... Örülök neki hogy szóba került a válogatottság apró fénye...
@exL:1: és az tuti, hogy ez az uccsó szezonja Ratyinak?
@ifjvit: Én azt is imádom, hogy egyes fehérvári szurkolók nem tudván/akarván hozzászólni a tartalomhoz egyes újvárosi szurkolókkal való kötekedésben merítik ki a hozzászólási szándékukat (nem először). A cinikus megjegyzéseid nem jelentenek sokat (már csak azért sem, mert tárgyi tévedésben leledzesz), az elismerést egyéb, kevésbé sértő módon is kifejezésre juttathatod - már ha ez valóban elismerés és nem gúnyolódás.
Mellékesen jegyzem meg, hogy nem volt információm arról, miszerint mindenki csak a saját csapatával kapcsolatban foglalhatna állást.
@check: Úgy gondolom elsősorban ebben a témában a Volán-érdekeit kell szem előtt tartani, nem pedig a válogatottét. Fehérváron "már" vannak jogos elvárások a szurkolók részéről,(már nem ötszáz forint egy jegy, idegenbe is elkisérjük a csapatot), és vannak elvárások a szponzorok oldaláról ( el kell érni a rájátszást) Az idei szerplésnek köszönhetően teltházas meccsek vannak hétről-hétre, ahol pedig a fiatal titánok játszanak (DAB, STARS) ott 200 néző. Úgy látom a közönség is inkább az előbbire vevő. Ha lennének EBEL szinten bevethető magyar fiatalok, akkor a Volán ezekből töltené fel a sorokat nem pedig idegenlégiósokkal. Bár megjegyzem az idén jól választottak. A Volán jelenleg - a rájátszást szem előtt tartva- jelenleg nem bír el egy sornál több fiatalt, mert akkor megint utolsók lennénk. Szerintem ne mindent a Volántól várjunk válogatott szinten, a többiek is neveljenek ki EBEL-szintű játékosokat, mondjuk egy-egy dunaújvárosi és ujpesti sort és meg lesz oldva a generációváltás.
Welcome back Nathan!
Martz nagy király, tavaly nagy kedvenc volt! Bár ha jobbkezes lenne még jobban örülnék neki, de így is juhhhéééééééé!!!!!!!
@uprmedia: Ugye ez nem volt komoly?:)
@cuceró: manapság mi a tuti??nézd meg a tegnapi real meccset,így beégni egy kis csapat ellen röhej.Mondjuk úgy 99,1%
@uprmedia: hát, öreg, nekem ugyan semmi bajom a Volánnal, te sem mész százzal! :)
Tavaly miért nem volt téma Martz magyar válogatottba igyekvése ill. magyar gyökerei?
@AVfan: Hogy itt mikor, mi téma, az egy dolog. Magát a játékost már akkor is foglalkoztatta a lehetőség.
@KCs: Nem arra gondoltam,h itt mikor téma. Én erről eddig még nem hallottam. És ha annyira magyar válogatott szeretett volna lenni, akkor nem igazol el nyáron. Vagy én látom rosszul? Szerintem inkább az áll a dolog mögött,h komolyra fordult a szerelem...
Hogy mi lesz 2012-ben azt még nem lehet tudni. Felnövőben van egy új generáció a mostani 18-20 évesek. Nagyon jók és céltudatosak. Sokkal jobbak a lehetőségeik mint a jelenlegi válogatott gerincét adó játékosoknak. Szerintem nagy lesz a harc akkor a válogatottba kerülésért.
@KCs: Annyira foglalkoztatta a magyar valogatottsag, hogy 500 euro kulonbsegert eligazolt Olaszorszagba. Aztan valami megsem jott be.
@csatoimi: Ugye?! Kicsit felfordul a gyomrom ettől a nagy magyar öntudatra ébredéstől. De nem folytatom, mert itt mindenki nagyon örül Martz-nek, csak nem nézik a másik oldalát az éremnek.
@AVfan: Ketsegkivul jo jatekos, de attol meg meglehet irni az igazat rola.
@csatoimi: Nem is a játékával van itt a baj...
Éljen az Imi!!Milyem Imi??Hát a Csato Imiiiiiii!! :))
@AVfan: En mindent ertek, latom Te is. :)
Check, azt ne feledd azért, hogy a válogatott gerincét adó generáció a 75-76-os, idén 33-34 éves. Az ő számuk 3-4 éven belül a 0 felé fog tendálni. Nem hiszem, hogy az lenne a stratégiánk, hogy addig minden évben 1-2 légióst honosítsunk, pláne, mert addigra a Hári-Nemes-Hardi féle vonulat is kinövi a juniort.
@csatoimi: Továbbmegyek: csak az igazat kéne írni róla.

Nem igaz, hogy a pénzért ment el Olaszországba, és az sem igaz, hogy amiatt jön vissza.

@AVfan: Ha attól felfordul a gyomrod, hogy valaki Magyarországot hazájául választja és ennek az országnak szeretne sikereket elérni, akkor csak sajnálni tudlak.
@AVfan: Megismétlem, az, hogy miről hallottál és miről nem, az nem befolyásolja: a játékost már tavaly is foglalkoztatta a téma.
@KCs: Ha már tavaly is foglalkoztatta volna a kérdés, akkor bizonyára hallottam volna róla, ill. hírértéke lett volna - mint ahogy most van is! Vagy te írtál róla Volán honlapon?
A kialakult helyzettől fordul fel a gyomrom. Nyáron miért nem szeretett volna MAGYAR lenni????
@KCs: Csak az igazat irtam. Penzert ment el. Nincs ertelme a mellebeszelesnek. Ettol a tenyek ugysem valtoznak meg.
@AVfan: Komolyan azt hiszed, hogy azért, mert nem hallottál róla, nem beszélt senkivel még soha erről és az Alleghe honlapja volt az első?

Nem szokásom magánbeszélgetésekből hírt kreálni.
@AVfan: azért nem kell túlzásokba esni
@csatoimi: Nem látom tisztán az okát, hogy miért próbálod lejáratni a játékost ilyen légből kapott feltételezésekkel.

Ha tényleg olyan pénzhes lenne, ahogy beállítod, akkor vajon miért nem töltötte ott ki a szerződését?

Végre egy légiós, akinek a többség örül, kedvel, bizalommal fogad és reménykedik, hogy érdemben hozzájárul a Volán sikereihez. Miért kell nekiesni ilyen teóriákkal?
Magyar valogatott is akart lenni, a penz sem erdekelte, az oreg is akarta, hogy maradjon, tenyleg, miert is ment el? Mindjart jon a kiralyno mese is rola.
@csatoimi: ki az a hülye, akit nem érdekel a pénz...
@KCs: Tudjuk, csak te vagy az okos, és hozzáértő, és mindig csak neked van igazad...
@AVfan: na látod ebben igazad van :-)

De amúgy a vita nagyon felesleges, inkább örüljünk, hogy erősödik a keretünk! Irány a rájátszás!!!
Azt gondolom, hogy Nathan "jövés-menése" a klub és a játékos dolga. Tények helyett véleményekkel vitatkozni - ugyan emberi tulajdonság -, azonban kevés értelmét látom. A válogatottsággal kapcsolatban szerintem várjuk meg, mit fog Nathan 2012-ben mondani. Nagyon örülök a visszatérésének, kíváncsi vagyok, hogy mikorra tud majd beilleszkedni.
@KCs: Isten ments, semmiert nem jaratnam le. Azota az egyik "kedvencem", miota eltorte a Peter Levente valat,hatulrol, sportszerutlenul. Te amit a fonokod mond, azt legbol kapottnak nevezed? Tole hallottam.
@csatoimi: Nem szokásom mások vitájába beleszólni, de bocs ez egy kicsit durva. Martz egy igazi sportember és nagyon gáz valakiről olyat feltételezni, hogy direkt, hátulról, sportszerűtlenül, stb. sérülést okoz egy sporttársnak. Én kérek elnézést!
@csatoimi: Eddig azt hittem, hogy arról beszélgetünk, hogy szerinted mit gondolt nyáron Martz.

Most kiderül, hogy arról vitatkozunk, hogy mit gondolsz arról, hogy a Volán vezetősége mit gondolt arról, hogy a játékos mit gondolt.

Ez nekem kezd túl bonyolult lenni és őszintén szólva, kissé céltalan is.
Istenem,szánalmas ami itt folyik!Sok emberkében csalódtam most!Nemhogy örülne mindenki,hogy egy ilyen játékos vissza akar jönni hozzánk,ahelyett mindenki áskálódik.Mikor a Volánba játszott mindenki a seggét nyalta,és most savanyú a szőlő valakinek?Egész eddig mindenki azért nyávogott miért nem marad,miért megy el,miért nincs jó légiós.....nevetségesek vagytok!Ti mindig mindenhol megfeleltetek,és nektek is a helyzetetek?Ti mindig mindenre tudtátok a választ?Az őszinte választ adtátok mindig???Nézzetek magatokba!Majd amikor gólt lő vagy gól passzt ad,akkor szeretném az arcotokat látni....jaaa akkor tapsoltok,éljeneztek..ugye megmondtam arccal...A barátnője miatt jön?na és vissza jön az a lényeg.Képzeljétek,ha a barátnője ezeket olvassa,mit gondol???Na és ha Magyar válogatott akar lenni,akkor mi van?Két éve van bárkinek(míg Ő oda kerülhet),hogy bizonyítson,mert még nincs ott és neki is bizonyítani kell.Igen jól látjátok,én várom,hogy vissza jöjjön,mert jól játszott,szívvel lélekkel.
csatoimi:Te sohasem hibáztál,sohasem ártottál senkinek???Tisztelem becsülöm amit a hokiért,és a magyar hokiért tettél-teszel(pl:"Mihály Árpi"-köszönet érte)de ne fájjon már Martz érkezése,hidd el Árpinak is könnyebb lesz egy jó centerrel.
A többieknek azt üzenem:Lehet,hogy durva amit írtam,de a kommenteket olvasva ilyenek,és még durvábbak jutnak eszembe.......

Akinek nem inge ne vegye magára!
de jó lenne tudni mi az oka,hogy nem jenik meg a kommentem....pedig sokat írtam az nagyon okos emberkéknek...
@bobitomi: Te teljesen felreertettel engem, nagyon sajnalom. Nekem nem faj a Martz idejovetele, sot orulok neki, Mihaly Arpi meg a csapat miatt is, de attol meg leirhatom, hogy miert ment el. Meg ha olvassa a baratnoje, vagy akar Te is.
@KCs: Arrol nem beszelgethettunk, hogy mit gondolt a nyaron Martz, mert nem vagyunk gondolatolvasok, tehat amit nem mondott ki, arrol mi sem tudhatunk. En csak azt irtam meg, elegge vilagosan, hogy miert ment el.
@csatoimi: persze,hogy leírhatod,de változtat az valamin?nem.akit érdekel miért ment el,az tudja,akit az érdekel miért jön vissza az azt is tudja.Szerintem számára sértő ami itt megy.Ez meg az én véleményem,senkit nem akarok bántani vele,de amit írtam azon sokan elgondolkodhatnának.
@check: azért nehéz az efféle vélemény kapcsán építő módon megnyilvánulni, mert vagy figyelmetlenül olvasol, vagy nem is nagyon érdekel pl. az én álláspontom, egyszerűen csak a magad igazát szeretnéd igazolva-elismerve látni.
Pl. légyszíves idézd már tőlem azt a részt, ahol azt írtam, hogy NEKED Volán fóbiád van... de persze ne úgy nézd, hogy te mit vélelmeztél belelátni az általam leírtak mögé, hanem a magyar nyelv alany-állítmány-tárgy értelmezése szerint.

Koncepciótlannak nevezni a fehárvári milliót szíved joga - csak maradj meg annál, hogy ez a Te véleményed, és még véletlenül se akard objektív meglátásnak, az igazmondás csúcsának beállítani. Vagy akarhatod, de akkor érvekkel védd meg az igazad, és próbálj meg NE mellébeszélni.

Mert nagyon könnyen lehet ám nagy okosságokat mondani - gond akkor van, amikor ezek köszönőviszonbyban sincsenek a valósűggal. Mert fel lehet fogni úgy is a dolgokat, ahogy te, de a másik oldalról nézve meg majdnem egy év stabil játéka kellet, mire Jobb Dávid megütötte a megbízható EBEL szintet, meg Benk Andrist is elég régóta játszatjuk ahhoz képest, hogy mennyire fejlődésben lévő játékos - és a mai időkben már megsüvegelendő negyedik sorunk is rendre min. 1 kapott gól/meccs átlagot hozott a kezdeti időkben.
Azért azt be kell látni, hogy rengeteg idő, munka, energia, míg egy-egy fiatal beépítése megtörténik - és hát mi a jelenlegi helyzetünkben nem engedhetjük meg, hogy ez az eredmény rovására menjen.
Tudod, az, hogy valakinek eszetlenül megadod a játéklehetőséget, csak azért, mert fiatal, hadd fejlődjön, nem koncepció, hanem baromság. Persze ennek az elvnek a mikéntjéről lehetne beszélni (pl. Flinta mellőzését ebben a formában én sem értem), de az általad felsorolt érvek szintén a baromság kategória részei. Hibák vannak, kritizálni lehet és kell, de az igazság szerintem nem a Te kategórikus minősítéseid felé van.
pf nem értem én ezt. Első soros center kellett palkó és árpi mellé, most végre lesz. Urambocsá profi, ebből él, had menjen már el több pénzért máshova, aztán ha nem klappol és szükségünk van rá had jöjjön vissza. Miért is kéne leírnunk ezért? Játékában benne van a csibészség, biztos ha ellenünk játszana, nem tartozna a kedvenceink közé, gondolom Iminek is ezért szálka a szemében, mert bántotta az övéit. De ez egy ilyen sport, lehet ütközni, néha verekedni, meg lehet rosszul esni, eltörni stb. Kizártnak tartom h szándékosan csontot törni lépett a jégre, mégha törleszteni akart vna se hiszem hogy sérülést akart okozni. Nem tisztem megvédeni őt, sztem szüksége sincs rá, de nekem bőven elég ha hozza az aszisztokat. A magánéletéhez sztem meg senkinek semmi köze...
@bobitomi: Az en szamomra is serto volt, hogy Martz eltorte a Peter Levente vallat, de gondolom ot ez nem erdekelte. Ne fajjon az igazsag, attol meg szurkolhatunk neki, mert valahol tobb penzt akart keresni. Most magyar valogatott akar lenni, tehat jo uton jar, vele vagyunk. :)
@jegib: A maganeletevel senki nem foglalkozott, csak a szerzodesevel. A tegnap en is a Volannak szurkoltam, a Jesenice elleneben.
@csatoimi: Nem azt írtad le, hogy miért ment el, hanem azt, ami kép benned kialakult az alapján, ami értelmezést hallottál valaki(k)től, aki(k) beszélt(ek) a játékossal.

Ez arra a játékra emlékeztet, amikor a sor elején állónak belesúgnak valamit a fülébe, a sor végén álló pedig egész más mondatot mond a végén.

Úgyhogy szerintem hagyjuk is ezt a témát. Amint megjön a játékos és lesz alkalmam beszélni vele, nyilván meg fogom tőle kérdezni a közvélemény érdeklődésére vélhtően számot tartó kérdéseket, köztük azt is, hogy miért ment el és miért jött vissza.
i love hokiblog :) könnyed "kikapcsolódás" a szakdolimentes percekre...:)
HAJRÁ VOLÁN! HAJRÁ HOKISOK! HAJRÁ BLOGOSOK :)
@KCs: Barhogy csavarod-csurod a dolgokat, en csak azt irtam le, hogy miert ment el. Ebben az esetben Te allsz a sor vegen, csak annyi kulonbseggel, hogy neked nem kotottek az orrodra, miert is ment el a Nathan Martz.
@csudto: Úgy legyen, ne az legyen a stratégia.
Raon! Lényegében egyetértve veled, hadd tegyem hozzá, hogy itt és általában minden vitában mindenki azért írja le a véleményét, mert több-kevesebb meggyőződéssel úgy gondolja, neki van igaza! :) megjegyzem még, hogy szerintem Olaszország van annyival drágább ország, hogy 500 euró pluszért nem feltétlenül éri meg odamenni, továbbá hogy ezer és egy oka lehet egy ilyen döntésnek.
@csatoimi: Olyan nincs,h KCs valamiről ne első kézből értesülne:-))
@csatoimi: Továbbra is meggyőződéssel állítom, hogy egyedül ő tudja, hogy miért ment el. Minden más vélemény csak értelmezése az ő szavainak, illetve az ő szavai értelmezésének és azok értelmezésének.

Azt gondolom, hogy általánosságban, minden más háttérinformációt félretéve is leegyszerűsítő és életszerűtlen, hogy csak egyetlen szempont (a pénz) alapján döntött volna.
@KCs: Légyszi azt is kérdezd meg tőle,h mikor nyáron eligazolt, gondolt-e arra, h távolabb került a magyar válogatottságtól! Köszönöm!
@vaze: Havi 500, 8 honap, az mindjart 4000. Lehet ezert jon vissza mert rajott, hogy Olaszorszag tenyleg joval dragabb. :) Na latod, erre nem is gondoltam.
@Raon: Mellőzném az idézgetést, egyértelmű célzást tettél, magamra vettem egy smile-val :). Ennyi, nem érdemel a dolog több szót. :)
Alapeset, mindig, minden fórumon a saját véleményemet szoktam előadni, azt védem, és úgy gondolom, hogy ezt elfogadható módon teszem. Elfogadom, hogy sokan nem értenek velem egyet, de ez nem baj.
Teljesen igazad van, nagyon sok idő, energia egy fiatal játékos beépítése a csapatba és még erre alkalmas szakember is kell hozzá. Én egy szót sem említettem arra vonatkozólag, hogy mit hogyan kellene konkrétan csinálni (mert nem vagyok szakember, csak egyszerű szurkoló). Én a koncepciót hiányolom a dologból, amely mentén el lehet kezdeni dolgozni és el lehet jutni valahova (ugye ha van egy koncepcióm még a végén előfordul, hogy meg is valósítom). Én nem látom azt - maradva a Volán-példánál, és nagyon remélem, hogy a válogatottra nem lesz igaz - hogy mit hogyan terveztek el és hova szeretnének eljutni. Az viszont elég jól látható, hogy szezon után igen komoly játékosmozgás van a csapatnál, és bár az érkezők a távozókat jórészt felülmúlják ez az állapot csak ideiglenes. A csapat jelentős részének pályafutása a vége felé közeledik, ami nyilvánvalóan maga után vonja azt, hogy belátható időn belül a szokásos mozgáson túl is jelentős mennyiségű játékosra lesz szükség. Elfogadva azt, hogy pillanatnyilag egy elég erős eredménykényszer alatt van a Volán az elmúlt 2 szezonban szintén nem történt érdemi előrelépés a témában, leszámítva a 4 sor tagjait. Ellenben egyesek a fiatal játékosok közül is távoztak. Belegondoltál, hogy hogyan áll fel a kezdőcsapat mondjuk 5 év múlva?
Az általam említett baromságokért elnézést kérek, igyekszem kideríteni melyek voltak azok :)
@csatoimi: :) aligha hiszem, hogy egy ilyen "pénzéhes zsoldos" ne számolta volna ezt ki! :)
@KCs: Szerintem sem csak a penz alapjan dontott mikor tavozott. Akkor azt is merlegelhette, hogy igy kozelebb kerul a magyar valogatottsaghoz.
@KCs: Legyünk őszinték magunkhoz, az ország válogatottját választja (és a potenciális A csoportos szereplést).
@KCs:Meddig csűröd csavarod még megint azt, hogy nem tőled tudják meg az igazságot??csatoimit én nem kérdőjelezném meg mert úgy hiszem ő áll a legközelebb a csapathoz itt közülünk(én is csak 2 játékossal vagyok hetente 2-3 nap "tali" viszonyban)Amit leírt,hogy miért ment el az 100%-ig fedi a valóságot de a mai világban főleg a sportban ki az aki nem vállalja be a több pénzt??Ezért semmi rossz nem érheti Martz-ot,most visszajött mert nem jött be a számítása és bizonyíthaja,hogy első sorba való játékos!Sok sikert neki itt a Volánba!!
Bocsánat nálam még banyszi (nem titok játékos édesanyja) is előtted jár KCS!!!
@check: minden tiszteletem mellett meg kell jegyezzem, hogy kevés olyan vállalkozás van ma Magyarországon, amelyik 5 évre előre tud tervezni. A Volán utánpótlásnevelése az utóbbi időben határozottan erősödött (a mien meg gyengült). Az első két év tapasztalataiból is okulva, a Volán játékospolitikája szintén határozottan más irányt vett. Ha a külső körülmények is megengedik, most én esélyt látok arra, hogy idén megmaradjon a csapat magja, ami a válogatott. Emellett tudatosabban lehet a fiatalokat is beépíteni, az eredményességet nem kockáztatva. Az eddigi eredményeket és a játékot elnézve, nekem idén tűnik legreálisabbnak a rájátszás elérése. Bár ezt a volánosok jobban tudják, mert én kevés meccset láttam és azt is a tv-ben.
@rol71: Megint igazat kell adjak neked, mint altalaban. :) Persze h semmi baj nincs azzal ha valaki tobbet akar keresni, ezert meg orszagot valt. De akkor ezt legalabb legyen szabad leirnunk, meg ne ugy fogadnunk ot, mint a magyar jegkorong valogatott megmentojet. Tegye a dolgat, usse a golokat, ezert fizetik, mi meg szurkolunk hozza. Mi ezert fizetunk.
@csatoimi:Teljes mértékben igazad van!Mikor leszel ismét fehérváron meccsen?
Az a legjobb az egészben, hogy itt mindenki jobban tudja, Nathan miért ment el, és miért jött vissza.
Engem egy dolog érdekel, tavaly 32 gólpasszt adott, többet mint szegény Gábor. Godó mellé szükségünk volt egy ilyen kaliberű játékosra, akiről a sokak által lesajnált Ted Sator is megmondta hogy a legnagyobb fogásunk lesz, és igaza volt. A többi mellébeszélés, meg okoskodás.
@vaze: Szerintem az iden meglesz a rajatszas, nagyon jo a csapat, most h jott Martz is, meg erosebb lesz. Ha nem avatkozik kozbe a liga, nincs ki megallitson minket, vagy megallitsa KCs-ekat. :)
@csatoimi: ez a lényeg, b.ssza meg! :) csak sérülések ne legyenek!
@pakero: Azert vagyunk, hogy okoskodjunk. :) Kepzeld el mi lenne, ha mindenki csak azt irna le, amit a masik szeretne hallani. Kulonbozo emberek vagyunk, kulonbozo velemenyekkel. Egy kozos bennunk, hogy imadjuk a jegkorongot.
Még úgy kérdeznék vmit KCs-től, de inkább megyek aludni.
@csatoimi: az utolsó mondatoddal teljesen egyet értek :)
@rol71: Én ne tudom egy kezemen megszámolni, hogy hányan sokkal jobban tájékozottak nálam az ide írók közül. Az olvasók közül meg pláne...

Ha nem tűnt volna fel (márpedig nyilván nem tűnt fel), én pont amellett érveltem, hogy Martz ügyben az igazságot csak a játékos tudhatja, mindenki más csak találgathat az alapján, hogy kitől mit hallott.
@AVfan: Bármikor, itt, emailen, meccsen, akárhol.
@rol71: Nem tudom mikor leszek ottan legkozelebb, de viszont van egy meghivasom szamotokra. Mikor a Volan legkozelebb Erdelyben jar, vendegul szeretnelek latni Titeket is itten, kedvenc blogos tarsaimat. Az evek alatt kialakult ez is, sok derek embert ismertem meg itten. Kezdenem Raonnal(nalam o az elso, megneharagudjatok) Raon testverevel, ekanaival, brunzwikkal, Vincenzo90-el, AVfannal es termeszetesen veled. Na meg ha jon a DAB, vaze-t is szivesen latnam, ot is szeretnem megismerni. Meg meg masokat is, de oket mar vagy hivtam, vagy fogom hivni. Jo ez a blog, sok baratsag is kotodik itten. Gratula a szerkesztoknek.
@csatoimi:Huha!!Erre nem is tudok hirtelen mit írni,csak anyit:Köszönöm a blogos társak nevében!!!Óriási mega buli lenne ha ez összejönne!!Sok helyen jártam már a világban de Erdélyt mindig sikerült kihagynom, pedig vágyam egyszer oda kijutni!!Résen leszek és ha kezd alakulni valami nem fogok lemaradni ígérem!Még 1x köszi!
@csatoimi: köszönöm én is, a szeredai kirándulás sajnos évek óta csak tervben van, de előbb-utóbb összejön, remélem, mielőbb! Sok mindenben nem értünk egyet, de nem ez a fontos, hanem a közös őrület! :)
Nathan visszatérésének nagyon örülök.
Az egyre izmosabb kerettel rendelkező Volán nagy bizakodásra ad okot.
Az, hogy miért volt eme néhány hónapos kitérő, az az ő joga, amíg azt a színvonalú hokit produkálja, nincs jogunk ezt megkérdőjelezni, örüljünk annak, hogy újabb erős hokis van a keretben.

A válogatott ügyében nem értem a negatív hangokat.
Mindig is a versenyhelyzet hiánya volt a fő probléma, az így fennálló biztos helyek a két utolsó sor színvonalán meg is látszott, ebben tavalyelőtt kezdett változás fennállni.
Minél nagyobb a keretbe számba vehető játékosok száma, annál nagyobb a versenyhelyzet, ez a lényeg!
Amennyiben jobb Nathan a számba jöhető fiataloknál, had jöjjön, a válogatott erősödése a fontos és a fiatalok éhségét csak növeli a bekerülés vágya, annál erősebb a késztetés, hogy jobbak legyenek Nathan-nél és másnál és hosszútávon is kamatozik.

Azaz örüljünk, és ne magyaros módon mindenben a rossz dolgokat erősítsük!
@vaze: Nekem tavaly sikerült a KontiKupa kapcsán végre eljutnom Csíkba. Ki ne hagyd, ha adódik alkalom, nagyon megéri.
@uprmedia: "Szerintem ne mindent a Volántol várjunk válogatott szinten,a többiek is neveljenek ki EBEL-szintü játékosokat,mondjuk egy-egy dunaujvárosi és ujpesti sort és meg lesz oldva a generáciováltás."
Most kérdezlek téged hogy a mostani Volán keretéböl hányan nevelkedtek Fehérváron?
Bizony ha fáj is de sok esetbe az ujvárosiaknak igazat kell hogy adjatok!
Ettöl eltekintve tudja mindenki hogy én a Volánnak szurkolok,teljesen mindegy hogy ki hol nevelkedett.
@csatoimi: Imi, ez egy nagyon jó ötlet, én is keresem a szavakat, és nem tudok mást írni, csakhogy biztos jó lesz és nagyon köszönöm a meghívást. Természetesen ott leszek, leszünk az öcsémmel! :)) Én is örömmel látom, milyen különleges menedék alakult itt ki, különleges, jó emberekkel. Ebben a mai értékdegenerált világban meg kell becsülni az olyan kincseket, mint az itteni baráti társaság - ehelyütt én is gratulálnék az oldal szerkesztőinek. :)
@csatoimi: De aranyos vagy, köszönöm a meghívást. Már jövő augusztusra terveztük, hogy megyünk. Augusztusban mindig nagyon allergiás vagyok és gondoltam ott, nálatok biztos jobb a levegő...
Bocsánat mindenkitől ezért az OFF-ért!:-)
@AVfan: Ebben az esetben a parajdi sóbányát ki ne hagyd. Kifejezetten jó hatású a klímája.
@vaze: Tisztelettel szólva, amelyik vállalkozás - legyen bárhol is - nem tervez előre minimálisan 5 évre annak a túlélés lesz a sorsa: napról napra. Egyébként a tervezést szokták koncepcióként is emlegetni, amiről a vita folyt...
@vaze: ebben teljesen igazad van - én a miértek és (nyilván szubjektíve, és azt sem gondolom, hogy csak az az üdvözítő út, ahogy én csinálom) a vitastílus kérdését feszegetem. :)

@check: furcsa egy fickó vagy te. Hajlamos vagy olyan dolgokban extrán minősíteni, hogy az ember haja az égnek áll, amikor olvas - aztán ha ugyanilyen stílusban választ kapsz, utána már teljesen más hangnemben, a humorba ágyazott apró kekeckedéseket nem figyelembevéve teljesen építő módon tudsz megnyilvánulni. Téged ütni kell ahhoz, hogy rendes legyél? :))

Elnézésed kérem, mert erre egy hosszabb válasz kellene, de most sajnos munka lesz estig, csak egy gyors gépelésre futja a reggeli két falatja között. A lényegi válasz: én látom a jövőt a Volánnál, és egyáltalán nem aggódok azon, milyen lesz a csapatunk összeállítása 5 év múlva. Nyilván hatalmas űr lesz, ha kiöregszik a mostani csúcsgeneráció, de... és szerencsére van de. Vagy ahogy ezt Nick Hornby (igaz forcira, de szerintem minden csapatsportra érvényesen) megfogalmazta.
"Sosem hevertük ki a távozását, de aztán jöttek mások, akik meg más dolgokhoz értettek, és rájöttünk, hogy a veszteségekkel meg lehet bírkózni így is."
@Raon: Nem gondolom, hogy a hozzászólásaim kivernék a stiláris biztosítékot bárkinél. Nyilván lehet nem egyetérteni velem, de mint mondtam, ez nem baj. (Én úgy érzem egyébként, hogy kicsit felkaptad a vizet az egyik hsz-on és azért fogalmaztál kissé erősebb hangnemben. De mint azt a mellékelt ábra is mutatja, hamar túlléptem rajta, pedig nem esett jól :D)
Én egy kissé komorabban látom a jövőt (csak ne legyen igazam pls...) és aggódásomnak adok hangot, amikor kritikusan nyilvánulok meg a tárgyat illetően. Egyébként egyik fehérvári szurkolótársunk éppen azon sértődött meg rám, hogy állandóan a Volánt macerálom, pedig ugyanilyen kritikusan nyilvánultam meg a DAB vezetőjével kapcsolatos postnál. Azt hiszem egyértelmű a hozzáállásom a dolgokhoz.
sziasztok...
én is nagyon kíváncsi leszek mi lesz 2-3 év múlva...gondolok itt a védőkre és csatárokra egyaránt...de hogy a témához is hozzászóljak:a blog azért van h mindenki elmondja a véleményét,ki mit hallott (igaz vagy sem),mit tud.azért senki ne szólja már le a másikat mert más a véleménye vagy azt kicsit kritikusabb szemmel látja és írja le mint kéne.Martz elment és most visszajön.üssön gólokat adjon gólpasszt játsszon jól és mi megtapsoljuk és gratulálni fogunk.viszont ha szarul játszik és alattomos lesz (mint azt mutatta egyszer-kétszer) akkor szidni fogjuk és nem fogjuk szeretni:D amíg nem üt gólt és nem játszik jól megint :D:D:D
Hajrá Volán!!!sok sikert ma estére:)))
előre is (kabbe Page :D:D:D)
@csatoimi: Szep gesztus ez, Imi. De ha hazajarok Csikba, vagy elerek egy meccsre Fehervarra (vagy te jossz Becsbe, Linzbe, vagy Grazba) en is szivesen talalkoznek veled :) Ja, lehet, hogy Attikusz is velem lesz :)
@check: Lehet a szavakon lovagolni, de a lényeg nem ez, feltehetően én nem fogalmaztam elég világosan. Nekifutok még egyszer, hátha sikerül: a Volán az EBEL-ben való indulással előre menekült, beleugrott szinte a semmibe. Az történt, ami ilyenkor történni szokott, kettős kihívásnak kellett megfelelni: egyrészt a túlélés érdekében jelentősen növelni kellett a költségvetést, másrészt folyamatosan tanulva csiszolni a játékon, csapaton, menedzsmenten, mindenen. Ezt azért fontos leszögezni, mert az EBEL jóval komolyabb bajnokság, mint itthon bármikor is volt, és talán nem is játékerő terén van a legnagyobb különbség, bár ott is szakadéknyi, ami azt jelenti, hogy mindenkinek tanulnia kellett vagy legalábbis jóval magasabb követelményeknek megfelelni, játékostól a WC-s néniig. Ez nem egyszerű dolog, nem is megy egyik napról a másikra. A csapat összeállításában például egyrészt elmozdulás történt a szlovák vonalról az észak-amerikaiig, de még így is óriási gondot okozott, hogy a statisztikák alapján nem igazán lehet(ett) tudni, mit is veszünk a kevés pénzünkért. Ehhez képest idén - az ebből a szempontból kedvező külső körülmények, ha tetszik a válság hatására is - lehetővé vált, hogy hazahozzunk egy teljes válogatott sort (Pedrót persze nem kellett hazahozni, de ez részletkérdés) plusz Vas Jánost, vagyis olyan játékosokat, akikről tudni lehetett, hogy mire képesek, és a válogatottbeli szereplés okán a közösségbe történő beilleszkedés is simábban, eredményesebben várható, mint egy bármilyen kanadai játékos esetében. Így összeállt 3 versenyképes sor, ahova esetlegesen csak posztokra kell igazolni (lásd Elomo-Martz csere). A negyedik sor a legtehetségesebb fiatalokból áll, emellett pedig van egy tartalék, ami a Miskolcon vitézkedő, illetve a csapattal készülő, de játéklehetőséghez eddig nem jutó fiatalokból áll. Ez nekem egy masszív, jó csapatszerkezetnek tűnik, azzal együtt, hogy lehet azon vitatkozni ki mikor miért (nem) játszik - csak teljesen felesleges (ettől függetlenül az edzőknek, szakvezetésnek le kell ülni ezzekkel a fiatalokkal és nekik világosan el kell magyarázni, hogy mire és mikor számíthatnak, gondolom, ez megtörtént). Nekem ez elég koncepciózusnak és jó iránynak tűnik...
süti beállítások módosítása