HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Toews azt sem tudja, hol a kijárat

2009.10.22. 16:44 D. Gromov

Hatalmas bodicsekkel terítette le a szerdai Vancouver–Chicagón Jonathan Toews Blackhawks-kapitányt Willie Mitchell. Toews nagyot hibázott, amikor leszegett fejjel indult előre, és nem vette észre az ellenfelet. A bírók lefújták az akciót, Mitchell két percet kapott, de nem érdemelte meg: nagyon úgy tűnik, teljesen tiszta open-ice hit volt, amit láthattunk. Toewst persze ettől még lehet sajnálni. Amúgy a Canucks nyert 3-2-re.

36 komment

Címkék: videók nhl toews

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A végére kitisztult, de nagyon csúnyán belenézett

Nem számított rá, örülhet, hogy nem járt úgy mint Benk Andris...
@a. Bárd: viszont már nem ment vissza a meccsen, ha jól látom
@a. Bárd: Pont ő jutott eszembe nekem is, úgy látszik nem szabad így elbambulni egy kanadai hátvéd ellen sem. Tökéletes hátvéd munka!!! Mondom mindezt úgy hogy nagyon kedvelem Toews-t.
"nagyot hibázott, amikor leszegett fejjel indult előre, és nem vette észre az ellenfelet." => ez pedig teljesen jogos!
Ez nagy szemétség volt akár mennyire "szabályszerűnek" tűnik is..simán le lehet rendezni valakit egy életre, ha szerencsétlenül jön ki a lépés....amúgy nem elbambult, hanem a hátvéd kicsit balról jött menetirány szerint, és mikor vissza nézett, észlelte, de már késő volt..... elég favágó megoldások ezek.
Ryan Getzlaf megalázta az egész dallasi védelmet meg turcot! érdemes megnézni! nagyon durva a pofon amit toews kapott, durva. de szabályos!
@zsoltihockey: Ez a "favágó megoldás" igencsak tökéletesre sikeredet. Nézd meg az ütem érzéket, a szabályos testtartást, a keménységet és azt hogy mi lett volna ha nem érkezik a big hit. Egy gólos előnyben volt ekkor a Hawks és ha túljut Captain Serious az emberén akkor három a kettőre mehet a tic-tac-toe... tanítani való védekezés, legalábbis Kanadában mindenképpen.
Ahogy elnezem kibirta rohoges nelkul...
klasszikus pofonpassz... nem Toews tehet róla csak
OFF: Miért nem lehet a Konti-Kupás poszthoz kommentelni? Csak azt akartam megkérdezni, hogy a jégkorong TV figyelemmel kíséri-e a szeredai eseményeket?
toews a hibás semmi nem volt, tipikus fiatalkori hiba. hockey 101, első lecke: a korongvezetés közben nem a pakkot kell nézni.

tavaly ugyanez volt a weight vs sutter esetnél is. weight simán leabárolta a kis suttert pedig aztár róla nem lehet elmondani, hogy favágó tipus.

www.youtube.com/watch?v=mhepQWlvQKs

de itt van az idei okposo eset is. detto ugyanaz, korongvezetés közben a pakkot figyeli.

www.youtube.com/watch?v=qwWHCoxN2xk
@stero: szegény kis sutter hosszan szökteti magát és ez végzetes...
okposot pedig kibillentik az egyensúlyából és hárman bedarálják...
mindenesetre szerintem gusztustalan vadászat ez nem más de biztosan nem jégkorong. ilyen és ehhez hasonló esetek miatt érnek véget karrierek.
viszont ami a legszomorúbb az egészben az az, hogy ennek örül egész amerika. emiatt jönnek lázba a nézők, emiatt mennek meccsre és a játékosok az áldozatok. ez minden csak nem szép.
@1VOLÁN: Azért a nagy ütközések részei a játéknak. Annyiban egyetértek veled, hogy legyen egy ütközés bármilyen szabályos a felkészületlen szenvedő félre nézve veszélyes lehet és ez nem jó. Ilyen esetben talán a chargingot lehetne szigorúbban alkalmazni, de a testjáték része a hokinak
@Szoljanka: igen, a jegkorong.tv ott lesz Szeredában :)
Ti tudtátok, hogy Michael Grabner, aki a Canucks második gólját ütötte, a 2003/04-ben még Villachban játszott, helyi születésű játékos. www.nhl.com/ice/player.htm?id=8473546&view=stats Érdekes, hogy mióta a tengerentúlon van nem volt a nemzeti csapat tagja. Én eddig csak Vanek-ről tudtam, ez a srác eddig nem volt szem előtt számomra.
@M.Lac: A hockeyfans-at-n bőséggel írtak róla a héten. Nyilván büszkék rá. :)
@stero: Mit kapott Sutter... Lett baja egyébként? Teljesen idióta mód viselkedett. Láthatta a védőt vsz.
@scip_: www.youtube.com/watch?v=meDcW5YYe4M&feature=related

Az elet megadta amivel tartozott Sutternek, a videon lathato utkozes utan... :Đ
@KCs: nem szoktam olvasni azt az oldalt, de köszi. Igen, méltán büszkék rá.
@M.Lac: Az osztrák szövetség oldalán is kint volt a hír pár napja.

www.eishockey.at/10953.html

Ő a hatodik osztrák NHL-es.
@TheGreatSPR: Köszi :) Már megint pallérozódott a tudásom, hála nektek.
Bármennyire is szabályosnak néz ki, azért elég csúnya belépő.
Csak a Miskolc-Brassó esetre visszatérve, ha azt vesszük Antal egy segges bodival intézte el Egrit... Elméletileg ez szabályos, de szerintem az egyik legalattomosabb és legveszélyesebb ütközési formája a szabályos testjátéknak, én simán büntetem ha láthatóan nem számít rá az ellenfél és korong sincs nála... Mélységből derék alatt kapod az ütést, súlyos sérüléseket össze lehet belőle szedni. Ez a véleményem arról is, ha robogó játékos elé izomból odaállnak. Mondjuk ezen a videón legalább a korongos játékost "támadta".
@1VOLÁN: nincs igazad, túlságosan lesarkítod, szó nincs vadászatról pont azért tettem be a weight esetet mert róla mindent lehet mondani csak azt nem, hogy gyökér és utazik erre.
az pedig, hogy azt gondolod, hogy ezért örjöngenek amerikában ez pedig egyenesen hülyeség. az alattomosak az olyanok voltak mint stevens, hunter, simon, chelios,johnson és ovecs. olyanokról pedig ne is beszéljünk akik botot használtak mint may, granato, cicarelli vagy mcsorley.
de felesleges ennyi nevet felsorolni. korongvezetési, technikai hiba. ennyi, nem kell ragozni.
olyan ez mint amikor valaki fociban mélyrehajol és kap egyet. csak itt egy kicsit hatványozottabban érvényesül.
@check: igen ebben van igazság egyetértek de jelen esetben és hasonlókban nem lehet hibáztatni azt a játékost aki ütközik.
@stero: Kihagytad Bertuzzit.
Egyébként nekem tetszik ez az ütközés. Aki fél, menjen sakkozni.
nem hinném, hogy ez félelem-bátorság kérdés lenne, de ha van valakinek egy kis empatikus érzéke, netalán jégkorongozott már, és meccsen kapott hasonlót, az lehet, hogy érti mire gondolunk itt többen.
szerintem az aki adta paszt az a hibas mert szabaly szeruen elutette a tarsat mert o biztos latta a vedot es toews muszaly volt vissza nezzen a korongert mert maskepp nem tudja atvenni
@Tatavs: kíváncsi vagyok azt mondod-e akkor is ha te vagy a szenvedő fél :)
@zsoltihockey: empátia a profi sportban? felejtsd el! Amúgy már tapasztaltam milyen adni és kapni ilyen ütközéseket, azt kell mondjam ha félsz tőle akkor inkább a curling pályán a helyed.
Hidd el védőként nem az van a fejedben hogy most hogy levadászom a gyereket(mert erre egyszerűen nincs is idő)sokkal inkább az megy át a fejeden hogy rajtam márpedig nem jut át. Nagyon tud fájni egy ekkora puffanás, de a hokiban nincs kegyelem. Én legalábbis így játszom, és így szeretem. Más a kemény fizikai hoki (pl ez), és más az undorító egyértelműen sérülésokozásra irányuló támadás (az Jarkko Ruutu meg Pronger specialitása).
Hogy szól az a szabály, ami ezt engedi? Én egyiknél sem látom, hogy leszegett fej lenne (de tényleg nem előre néznek végig), mindegyiknél éppen akkor nézett máshova a korongot vezető, amikor szemből érkező a nekimenést eldöntötte. Azért az Okposo esetben ha látta volna a srác _és_ éppen nem azzal lett volna elfoglalva, hogy a hátulról történő meglökés miatt az egyensúlyát nyerje vissza, akkor sem értem, hogy miért lehet ilyet. Ebből biztos látszik, hogy nem értek hozzá, de ha belemenés lenne, akkor elfogadnám, ez nem az. Valahogy a hátvédek mindegyik esetben abban a pillanatban döntöttek az ütközésről, amikor észlelték, hogy lepillant a játékos... Ilyen erővel a fight night-os térdelés is ez volt: jött az ellen és nekiment, az miért nem számított rá?
522 – MEG NEM ENGEDETT TESTTEL VALÓ JÁTÉK
a) Azt a játékost, aki belerohan az ellenfélbe, nekiugrik vagy testtel löki, vagy aki belerohan az ellenfél kapusába, nekiugrik vagy testtel löki a kapuelőtérben, a Játékvezető megítélése szerint az alábbi büntetéssel kell sújtani:

- Kisbüntetés (2’)
vagy
- Nagybüntetés + Automatikus Végleges fegyelmi büntetés (5’+VF)
vagy
- Végleges kiállítás (VK)

A meg nem engedett testtel való játék
azon játékos cselekedetét jelenti, aki távolról érkezve hevesen támadja testtel az ellenfelet.

Ennek értelmében nálam ez 2 + VF,tekintve, hogy egy ilyen K.O. az min. agyrázkódás és szegény Toews láthatóan megroggyant. Utcai harcban ez rendben, de a hoki sztem játék, ahol az elsődleges cél a gól és nem az ellenfél megsemmisítése...
Azt hiszem ma láttam a következő napi videót, a Washington egészpályás gólt lőtt az Atlantának. Nem volt semmi.
A csapattársa rendesen belefutatta szegényt. Mondjuk nehéz elhinni, hogy nem érezte, hogy jön a védő. A védőt nem hibáztatnám, ez a dolga, csak túl jól sikerült az ütközés, nálam 5+VF -t ért volna ezért:
540 – FEJRE, NYAKRA IRÁNYULÓ TÁMADÁS
a) Azt a játékost, aki testének bármely részével az ellenfél játékosának fejének vagy nyakának ütközik vagy ezek felé üt vagy az ellenfél játékosának fejét a palánkon lévő védőüvegnek “vezeti” vagy “nyomja”, a Játékvezető megítélése szerint az alábbi büntetéssel kell sújtani:

- Kisbüntetés + Automatikus Fegyelmi büntetés (2’+10’)
vagy
- Nagybüntetés + Automatikus Végleges fegyelmi büntetés (5’+VF)
vagy
- Végleges kiállítás (VK)

b) Azt a játékost, aki fejre vagy nyakra irányuló támadással sérülést okoz ellenfelének, az alábbi büntetéssel kell sújtani:

- Végleges kiállítás (VK)

Ø A verekedés vagy veszekedés során elkövetett fejre irányuló ütésekre az 528. szabály (Öklözés vagy Durvaság) vonatkozik és az alapján kell büntetni.

Talán még megtehette volna a védő, hogy alacsonyan ütközi le. Akkor is látványos lett volna, de a csatár jobban járt volna.

Én is már kaptam ilyet, nem kellemes, de a játék része, annak ellenére hogy szabálytalan, egy rossz passzért fizetni kell :) .

@stero: Az elsőnél hülye volt a csatár, nem értem mire számított. A másodiknál egyértelműen szabálytalan volt a védő, eleve úgy ment oda, hogy most "darabokra szedem".

@scip_: Mészárlás.
ekerülhetetlen ütközés volt, Willie Mitchel a büntetőpadról jött vissza a játékba egy tized másodpercel korábban. Nincs játékos aki észrevette volna abból szögből hiszen teljesen kívül esett Toews a látószögön. Ezt maga Toews is jól tudta és érezte, talán törlesztett az elöző kiállításért. Szerintem brutális és alattomos volt az ütközés nem játékoshoz méltó. Sajnálom , hogy sok nézőnek ez tetszik....
@tomikak: Elcseréltem a neveket, de talán ki lehet következtetni,
Mitchel esett kívül a látoszögön és Mitchel tudta és érezte ....
@hzzs: @MJ01: NHL-ben nem IIHF szabályok vannak!!!!
@Stommy: Tudom, de azért értékelhetem európai szemmel is.
süti beállítások módosítása