HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hatból öt meccsünk nagyon húzós lesz

2009.10.13. 09:28 F. Kapus

Emberelőnyös játékunk javult, bár a Medvescak-meccsen sok fórt nem kaptunk, mondta blogunknak Énekes Lajos Sapa Fehérvár AV19-edző. Hozzátette, túl sok indokolatlan, fegyelmezetlenségből származó hátrányunk sem volt, és ez jó. "Egyelőre így hagyjuk a sorokat, jobbnak tűnik a mozgás." A vasárnapi teljesítménnyel elégedettek voltak az edzők. A tervek szerint a kapuban Hetényi Zoltán kezd a Villach ellen ma este.

Átmozgató edzést tartott a szakmai stáb hétfőn a Sapa Fehérvár AV19 játékosainak. Énekes Lajos vázolta a hét eleji feladatokat: "Csak a fiatalabbak és a kevesebbet játszók vettek részt a foglalkozáson, a többiek kedden délelőtt mozognak együtt."

Az edző is megemlítette, a második hatos kör jól sikerült, a megszerzett nyolc pont és az öt eredményes mérkőzés jónak mondható. "A következő szakaszban hatból öt meccsünk nagyon húzós lesz. Már ez a hét is igen kemény, fogadjuk a Villachot, megyünk Salzburgba, a végén jön a Linz. Utána klagenfurti és bécsi kirándulás következik, hatodjára a Jesenicét fogadjuk. Most azt mondom, szinte csoda lenne, ha ismét meglenne az, ami az előző körben. De azon dolgozunk, az a célunk, hogy tartsuk magunkat a tervhez. Ehhez idehaza mindenképpen sok pontot kell gyűjtenünk."

A Villach nem könnyű ellenfél, de Énekes Lajos az odakinti találkozó után megállapította, korántsem a liga egyik legjobbjáról van szó. "Ha itthon úgy tudunk játszani, mint ott, lesz keresnivalónk. Jó úton jár a csapat az utóbbi időben, fontos, hogy az átlagot tartani tudjuk." Mint kiderült, Horváth András és Vas Márton korábbi sérülése még nem teljesen a múlté, állapotuk korántsem tökéletes, de javulgatnak mindketten.

Elsőre a remek szériában lévő Villach otthonában szerzett pontot a Fehérvár, hosszabbításban nyertek az osztrákok 2-1-re. Azóta otthon legyőzték a Jesenicét, majd 3-0-ra kikaptak Ljubljanában. Legutóbb 4-1-re vezettek Villachban a Klagenfurt ellen, de az utolsó harmadot elvesztették 3-0-ra, majd a hosszabbításban még egyet beszedtek. Továbbra is vezetik az EBEL-t 19 ponttal, de eggyel több meccset játszottak, mint a másik két 19 pontos csapat.

A liga góllövőlistájának vezetője, a kanadai táblázat második helyezettje Villachban játszik. A 27 éves kanadai Kiel McLeod 13 meccsen 10 gólt és 7 asszisztot szerzett. A liga legjobban emberelőnyöző csapata érkezik Székesfehérvárra, még mindig 29 százalék fölött állnak. A Fehérvár 8. ebben a statisztikában, folyamatosan javuló, de még mindig csak 18,64%-os mutatóval. A kivédekezésben nincs ekkora különbség a két csapat között, a Villach 5. 82%-os adattal, a Fehérvár 6. 78%-kal.

Johan Strömwall edző óva inti csapatát a sok kiállítástól. Mint a liga hivatalos honlapja írja, két nehéz idegenbeli mérkőzés vár a Villachra, a magyar bajnok után a Graz vár rá. "Az EBEL-ben mindenki ellen nyerni tudunk. Bízunk a játékrendszerünkben, Magyarországra is a győzelemért utazunk." Két Michael, Raffl és Martin sérült, ők nem utaznak hazánkba.

A meccset a Sport Klub Tv élőben közvetíti.

151 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha valaki tud streamet a Sportklub-hoz tegye be legyen szíves. Ha nem lesz stream, megyek a Bécs-Graz -ra tudósítani. :-)
Vajon hazamennek Villachba, Grazban alszanak majd, vagy itt alaszanak és itt is edzenek egyet pl. szerdán?
@sakic: Az EBEL hivatalos oldala írja:
"A Sasok fog hazautazni után azonnal vége a játéknak, és előkészíti a Villach-ban Draustadt a játékot csütörtök Graz-ban."
by Google fordító :)
hellóka...
tud valaki ma estére streamet????
nagyon nagyon örülnék neki.....
:-)
üdv
Thomas, remélem olvasod! Dögrováson vagyok, biztos nem tudok ma menni, ezért neked kellene Kcs-től elhozni a kazettát és a dvd-ket! És ha emellett még oda is tudnád vinni az öcsémnek (a kamerák alatti helyen lesz), akkor hálám üldözni fog az idők végezetéig. :))
Mindenki másnak: apróság, de talán érdemes megírni, hogy tavaly egy meccsen nem voltam ott betegség miatt - akkor tizet ütöttünk az Innsbrucknak. Majd beledöglöttem a monitor előtt (+a telefonos közvetítést hallva), de ezen ne múljon, a gólarányunk érdekében ezt szívesen bevállalom most is. :)
Hajrá Volán!!!
KapusLaci, ha olvasod. Te ugy-e Becsben laksz? Honnan van SportKlub-od??? Azt tovabbra sem fogom fel, hogy nem tud valaki egy stream-et nyomni...A BalkanSport most nem megoldas, sajnos. :(
@Raon: Ott lesz nálam a VHS és a DVD is. Egyelőre egy példányban írtam ki.
@KCs: teljesen jó, köszi, majd sokszorosítjuk. :)
@Raon: Volt vmi Interligás meccs töredéke a kazin, aminek később az összefoglalója is rajta volt - a meccstöredéket ezért nem raktam fel a DVD-re (amúgy is rakat sz@r volt a játékunk abban a 15 percben). Remélem, ez nem gond. :)
Raon:Kicsit majd hangosabban szurkolok,helyetted is.
A tízes sajna nem garantált,mindegy mennyi csak nyerjük meg a mait!Mielőbbi gyógyulást,a gyermeket egyelőre kerüld,nehogy megfertőzzed!
Hajrá Volán!
Elnézést az offért, de rövidital témában ide válaszolok, nem a Zágráb cikk alá, mert azt már nem biztos, hogy olvasni fogják az érintettek.

KCs: így van, és ha már ínyencség, a Jager sem utolsó. Illetve néha fel szokott tűnni nálunk egy kis fügepálesz - na az is meg szokta dobni néhány decibellel a Hajrá Volánt. :)

drukker60: az a gargalizátor tényleg nem volt semmi. :)) Thomasnak ezt még nem is említettem, de megérdemli, hadd sztároljam egy kicsit. Szóval még nem ismertük egymást, de óriási tekintélyt vívott ki a szememben azzal, hogy kb. 2003-ban, amikor átlagosan 50-100 néző volt kint egy-egy simább magyar bajnoki meccsen, megdöbbenve tapasztaltam, hogy ott van az a srác, aki hangosabban tud szurkolni, mint én. Tény, hogy nincsen kellően mély, öblös hangom, de ismerem azt a trükköt, amivel jól meg lehet "szólalni" - dehát amit Thomas szurkolás címen produkál, az nem kiáltás, bődülés volt inkább, a tetőszerkezet gerendái beleremegtek a volánozásától.
Szóval a múltkor rájöttem, hogy aki ilyen tápon edződött, teljesen logikus módon tett szert behozhatatlan előnyre a magamfajta bormegszálottakkal szemben. :))
@Raon: Jobbulást! Bár ha ma is ütünk egy tizest nem is tudom mit kívánjak. :D
@Devo209: várható volt, hogy eligazol a Volánból.
@Raon: Tavaly én is úgy jártam az Innsbruck elleni meccsel kapcsolatban, mint Te! :-)
Jobbulást!
@bagyula: Nem Bécsben de Ausztriában lakom,Baden környékén.A Sportklubot a UPC-en keresztül nézem.
Egy Magyarországi haver nevére van bejelentve,nálam a kertbe pedig felszerelve az antenna.
Szivesen meghivnálak ma estére meccset nézni,de sajnos ma én se leszek otthon,más dolgaim vannak.
Na de nem gond majd a következö meccset talán együtt nézhessük.
Ha akarsz irj a következö cimre:l.bede@gmx.at
Üdvözöllek
@Devo209: Teljesen megértem Hegyit , mert ha esetleg lesz még egy fantom légiós centerünk akkor már 3 pihenő csatárunk is le(sz)het.
Streamnek en is orulnek... nem igaz, hogy notatvtol kezdve az osszes szutyok adora van stream.. de sportklubra semmi...
Emberek! a koz erdekeben vki plz! :)
télleg senki nem tud streamet???????

Én is szivesen nézném a meccset ma este innen bécsböl.....

:-)
@Raon: hehe :) akkor ma szóljon a GYŐŐŐZNI KELL a meccs első percében is,remélem átmegy majd a TV-be is az a bizonyos "Thomas_av"-s Ördögi hangerőőőő!!
Tesóddal akkor meg meetingelek majd :)
neked meg extra gyors Gyógyulást !!!
remélem a Cápapörköltes meccs után (10:1)ma Saspörkölt lesz az Ördögi kaja...
Szoljanka, te meg gyere ám mecccsre,hozzd az Atist is meg az Évit is Somogyországból :)

"Ütő a kézben, korong a jégen ,
Tapsvihar zúg a nézőtéren !!"
@Thomas_AV: Majd segítünk picit mi is...
streamet gabor ha ol;vasod megmondod hgoy most azon a balkansporton mutassae a meccset? hanem valaki nem tud vmi jo streamet akar az se baj ha enm magyarul van csak a meccset lehessen neznilegysiz aki tud szoljon
@KCs: egyáltalán nem, persze. :)

@Ritmo: köszi, mindent bele! A gyermek meg egyelőre jobban bírja, mint én, úgy tűnik, ebben az anyjára ütött. :)

@Devo209: köszi, de ha lehet választani, maradjunk a tízesnél! :D

@AVfan: köszi neked is!

@Thomas_AV: thx maestro, aztán halljuk azt a szurkolást! :))
Bocsi srácok, még nem olyan, mint szeretném, idővel majd jó lesz.
De avi.
Zágrábi meccs + Olimpija meccs
www.mininova.org/tor/3041561
Egy streamnek én is nagyon örülnék, mint minden kedden.... :)
haho....
tud valaki streamet???
lassan kezdödik a meccs....
@edudus: szia, köszi :) legközelebb majd át is mászok hozzátok, nem csak integetek. :)

Katica:
Szerintem nem lesz stream, így jártunk.
@Raon: Reménykedj, múltkor is a 3. harmadra lett.. :) Bár az a helyzet, hogy a végéről lemaradok szövegben is, mert megyek bálba. :)
Vasárnap? :)
durex26, ha tudnál megint olyan streamet összehozni mint múltkor, nagyon nagy király lennél!!Jó volt nagyon!;)
@Dany: olyant tudok jobbat nem :), de valaki linkelt rendeset a multkor az nem megy? Hajrá volán, mindent bele Pire.
@durex26: Szépen kérlek tedd meg most is, több mint a semmi plííz
@durex26: nem tudom,én csak a tiedet láttam,volt vagy 150 hozzászólás,lehet nem vettem észre:D. De ez is bőven jó volt.
@durex26: akkor hozz egy olyant ossze kerunk sokan teged mert az is sokkal jobb mint a semmi
@durex26: Köszi szépen!!!Király vagy!:)
nagyon nagyon köszi.......
@durex26: Ezernyi koszonet. :) Legalabb halljuk!
@durex26: ezer extra köszönet :))
@durex26: Isten vagy! De jó, hogy nem mentem Caps-99ers -re.
jaj ez a léderer de inkább nem szólok semmit...:)
ne is mondd jajj:))))))
@Kreck: És úúúúgy fáj a szívem, hogy nem vagyok ott... :(
Goooooooooooooooooll
2:0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@edudus: nekem is....
de majd 25. itt becsben.....
@kacibogár_13: Remélem mi is ki tudunk menni Bécsbe! :) Szóba került már, de még több, mint kérdéses a dolog.
@edudus: igen...ti honnan jöttök????
ja azt akartam meg kerdezni ugy mindenkitöl....
hogy ha valaki peströl megy le fehervarra akko az hogy szokott lenni mindenki megy egyedül vagy????
Alapvetően Velencéről, most meg Győrben vagyok... :(
ja.....
okes....
nekem csak hat nehez volan meccsre menni mer auto nelkül becsböl nehez..... :-)
Hetényinek kellenek a mérkőzések, önbizalmat ad neki, és percről percre jobban véd
hajra Volan amugy nagyon koszi durex :)
@kacibogár_13: Én egyedül járok...
Ma még Bécsből is hajlandó lettem volna hazamenni, ha nem húzódik el a meló.
durex nagyon köszii tényleg
@durex26: nagy vagy, ez a közvetítés, mégha néha el is megy a kép, és Léderert kell "rádión" hallgatni, akkor is sokkal de sokkal jobb, mintha nem lenne. :)
@DesertDog: Én is, ha nem lett volna késő délután órám...mint minden kedden.. :(
Ja, amúgy meg... egyszeeerűűűen kurvajókvagyunk. :)))
@Kreck: Amúgy teljesen egyetértek, Zágrábban is, sőt az összes eddigi meccsén jól védett. Több időt kéne kapnia, így Tommi is tud pihenni legalább.
tehat ha fehervarn van a meccs akkor mindenki ugy csak sajat maga megy?
@kacibogár_13: szerintem ennek fuss neki mégegyszer :)
Úgy néz ki. Hozzám bejelentkezett RCH fórumtárs a vasárnapi meccsekre útitársnak, de azóta még nem volt hazai meccsünk vasárnap.
Te jóó ég Kóger és Sofi mit csináál, be kellene ütni gyerüünk!
ertem csak mer majd oktober vegen szeretnek menni fehervarra csak nem tom hogy hogyan menyek le....
ezt mondtaaaaam Kóóóóógeeer gooooooooooooool
Kóger és Sofi isteni páros, én megmondtam! KÓGER DANIIIIIII!!! :)))))))
Szerencsére Vas Jankó is nagyon magára talált!
@Kreck: be is utottek :D
3-0 hajra volan
@qx92: csak mindig hallgassanak rám:) ennyit kérek:)))
Nagyon jól nyomják most a srácok! :-)
Jó hír, hogy közben a Zágráb és a Ljubljana is rosszul áll.
hete nagyon szupiii.....
Hatalmas az iram és még így is föléjük tudunk nőni! Kevés meccset tudnék felidézni, ahol ennél jobban játszottunk!
esetleg egy jobb stream vkinek?
de koszonjuk durex26!jol nyomod
ELKÉPESZTŐEN együtt van a csapat, és végre van egy betontörő fiatal sorunk is! No, már csak hét kell a tízhez, aztán hátra is dőlhetünk. :)))
azert az se semmi hogy a kac hazai palyan nem boldogul a jesenicevel
@Raon: Aztán téged kitiltatunk a csarnokból. :-)))
@DesertDog: pár ismerőssel már beszéltem erről a mai nap, így te kapod a hatos sorszámot. :))
Mi lelte a stream-et? :(
@bagyula: 20:45 -kor indult el újra.
4:0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sütiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!
Gergő, te isten, mi maradt ki! Nem baj, nagyon nagy királyok vagytok!!!!
Ez a fineszes játék ez gyönyörű! Nincs fejetlenség , kapkodás, csak plusz egy csel, és sok-sok gól! A csoportos minőség !
Mindenkinek akadozik???
azt nemtom, de nekem igen :) :(
@bagyula: azért 13-an kezdtük nézni, most meg 52-en vagyunk... Nem baj, a lényeg, hogy alázunk, de nagyon! Hajrá Volááááán!!!!! :)))
@Raon: nalam 54-et mutatt :)
Ezt már ki kell használni, srácok!
@Raon: persze, persze, iylen az elet :(

Igen! Hajra Volan! Hajra csiki fiuk! :) Hajra Csato Imi! :)
Oscaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar a király!!!!
gyerekek ez csodalatos:))))))
es emberelonybol :D
Lassan Vincenzo90 kolléga is pásszíthatja a Godó nyilatkozatáról szóló elméletét a valósághoz....
Most már Hetének kell szurkolni a shotouthoz! :))))
@Fejér Lilla: vagy inkább majd nagyot hallgat. ;)
@Raon: Meg szerencse, hogy nem jottel :)
@csatoimi: ne kérlek, legalább Te nem mondd ezt, Imi. :)))
Godó mekkorát vetődött!!!
@Raon: Csak azert, mert azt irtad, hogy tavaly is szerencset hozott, mikor kimaradtal. :))
@Raon: Valoban! Ez nem lehet veletlen! :)
@csatoimi: á, én már akkor is azt mondtam, hogy az nem szerencse kérdése volt, egyszerűen tíz góllal jobb volt a csapatunk az Innsbrucknál - csak senki nem hitt nekem. :)
@Raon: Valoban! Ez nem lehet veletlen! :)
azert az se semmi hogy a salzburg 9-t vert a zagrabnak
es a kac meg mindig nem tud semmit kezdeni a jesenicevel :) meg az is lehet hogy a volan fel jon az 5ik helyre :D
5-1 sajnos Hetenek nem lett meg a shotoutja
@Raon: Valoban! Ez nem lehet veletlen! :)
vegeeeeeeeeeeee......
nagyon szuperül jatszottak a fiuk....
@qx92: várható volt, hogy a labancok ennyire már nem akarnak égni, sokat tettek azért az egy gólért... Nem baj, legközelebb összejön ez is. :)
Hát szép volt, Fiúk! Ti vagytok a legnagyobbak! Sajnálom, hogy nem voltam ott... :(
a kac jesnice rendes jatek ido vegen 0-0
es 9 db elonye volt :))
szép volt, nagyon jól ment ma mindenkinek
@durex26: mi köszönjök neked, hogy láthattuk :))
Uraim, ki tudja feltolteni torrentre a meccset??? :) Alig varom, hogy nyugodtan megnezhessem a meccset. :D
@durex26: nagyon koszonjuk a streamet durex :)
@Raon: az túlzás :), megrendeltem a tvtunert de még hozzák :(
@durex26: Köszönet a streamért.
Nagy gratula a Volánnak :)
a kac jesenice 1-0 a hosszabitas elejen de a ejsenice mar eleev emberhatranyba ment ki nekem a statok alapjan ugy tunik hogy azeert toltak abirok a a kacot rendesen aztan ki tudja nem lattam a meccset
Riporter: this was the leader team right now.
Ackerström:oh yea?i didnt know.

:)))))))))))))))
@durex26: Köszönjük szépen a streamet
@durex26: köszihogy felraktad a streamet......
:-)
@durex26: Koszonet a streamert! :) Bar mostmar nem tudom meg, hogy Koger Dani szerint mit lehet meg kihozni a fiatal sorbol...
Lehet máris elfáradt a két soros Zágráb? Én ezt valamikor november végére tippeltem.
Na ez a Volán már _az_ a Volán?

Parádés gólok, sirály cselek, tiszta játék frankó tempó mellett.

Na ezen a futószalagon kellene rajtamaradni.
Azért megjegyezném, hogy 5:1 volt a tippem, bár a meccs végén drukkoltam, hogy ne jöjjön be. Kár a shutout-ért, de szép volt fiúk!
fantasztikus volt a meccs.

viszont felmerül az a probléma, hogy a következő 5 meccsből 3 idegenbeli. elsősorban a blog-gazdáktól, de bárkitől kérdezem: a sportklub teljesen elzárkózik az idegenbeli meccsektől, vagy egy a vártnál jobb szerepléssel - és nagyobb érdeklődéssel - meggyőzhetők?

írtam emailt is, de hátha..
Gratulálok a Volánnak, nagyon jól nyomtak, mentek a fiatalok is, a meccs gólja a Godó-Vas M.-Vas J.-Kovács-féle találat volt, azt mifelénk iskolajátéknak hívják - kb. 6 mp alatt volt a védekező harmadból a kapuig a korong útja. Külön öröm Hete - nagy volt! Még egyszer gratula - és sok szerencsét a következő (embertelen sorozathoz)!
süti beállítások módosítása