HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vannak tervek a csarnok megmentésére

2009.10.01. 09:44 F. Kapus

Két hete lekapocsolták a zalaegerszegi jégcsarnokban az áramot, a hét elején pedig az MKB Bank Zrt. visszavette a létesítményt, mert a szép és nagy tervekkel előállt vevő nem teljesítette a 2009. április 21-ei adásvételi szerződésben vállalt kötelezettségeit.

A Fendrik Zsolt nevével fémjelzett jégcsarnokvásárlási ügyben a Markó Galéria Kft. lépett fel vevőként a banknál, és néhány hónapos előkészítés után szerződést is kötött. A szerződésben foglaltakat a kft. nem teljesítette. A jégcsarnokot üzemeltette május óta, de a közüzemi számlákat és a törlesztéseket nem tudta kigazdálkodni. Az E.on két hete kikapcsolta az energiaszolgáltatást, a létesítményben áram és jég nincs. Az MKB Bank hétfőn ismét birtokba vette a csarnokot. Fendrik Zsolt mindezt megerősítette blogunknak, de az ügyben nyilatkozni nem kívánt. A helyzet megoldására ismét vannak tervek.

Denis Levshov projektmenedzserként dolgozott a Markó Galéria Kft. megbízásából. Elmondása szerint a kft. és közte létrejött megbízatási szerződés szeptember elején megszűnt. "Május óta sem az önkormányzat, sem a csapatok nem fizettek nekünk. Legvégül már megbízóm sem finanszírozta a csarnok üzemeltetését a saját zsebéből. Ezért is reménytelenedett el ez a vállalkozás, hiszen amatőr jégkorongozókból és frissen induló közönségkorcsolyázásból lehetetlen fenntartani egy ilyen létesítményt. Hiába voltak az augusztusi nyári táborok óta naponta több órát is jégen a zalaegerszegi hokicsapatok, egy fillért sem kaptunk a jégidőért. Elmondásuk szerint a korábbi sportalapítvány már nem fizetett, az újonnan alapított egyesület pedig nem kapott kellő támogatást. Az önkormányzat is ígéretet tett, hogy hamarosan fizet, de ez nem történt meg."

Levshov azt mondja, ennek ellenére nem adja fel a harcot. "Nem szokásom így abbahagyni egy projektet, lépéseket tettem, és sikerült beállítanom magam mögé egy új befektetői kört. Új csapatom hajlandó folytatni a munkát, ha az önkormányzat és a bank is partnerünk lesz ebben. A jégkorongosokkal és a szövetséggel nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítanom az eltelt időben, az MJSZ-szel közösen zalai utánpótlásprogramot is kidolgoztunk. Ennek keretében első lépésként a jégcsarnok megfinanszírozott három toborzónapot a hokisoknak. Annyival tehát előnyösebb helyzetben vagyok, mint korábbi megbízóm, vagy egy másik új befektető, hogy ismerem a viszonyokat, a szereplőket, a számokat, van egy kidolgozott, hosszú távú, végre kifejezetten gazdasági és nem érzelmi alapokon nyugvó üzemeltetési koncepcióm. Most nem a csarnok megvétele az elsődleges célom, hanem a mihamarabbi gazdaságos üzemeltetés, mielőtt jelentős károk keletkeznek, és teljesen elvesznek az eddigi értékek."

A számháború és a tulajdonosváltások közben két jégkorongcsapat helyzete kezd ellehetetlenedni. Ez a kettő korábban egy volt, de Kercsó Árpád visszatérése óta a felek szimpátia-antipátia alapon osztódtak. A Kercsó-pártiak Zalai Titánok néven a kölyökbajnokság felsőházában versenyeznek, az őt elutasítók az alsó régióban indulnak Egerszegi Titánok néven.

A Kercsó Árpád-féle csapat egyelőre Budapesten, az Ice Centerben edz, reggel 6.20-tól, szombati bajnoki mérkőzésük is ide van kiírva, a centerpályára. A mesteredző megjósolni sem tudja, mi lesz a sorsuk. "Második napja edzünk ismét jégen, előtte két hétig csak szárazon készültünk – mondta a tréner szerdán. – A mérkőzéseinket egyelőre le tudjuk játszani. Nyolc játékosom tudta vállalni, hogy a fővárosban készül tovább, a többiek csak a mérkőzéseken vesznek részt. A jelenlegi kölyökcsapatomban kétsornyi versenyképes játékos van, közülük hárman 1998-as születésűek, tehát nagyon fiatalok. Folyamatosan keressük a megoldást, jelenleg nem az én döntésemtől függ a sorsunk. Valamennyi esélyt még látok, hogy visszamenjünk Zalaegerszegre, de tudomásul kell venni, jelenleg Magyarországon önkormányzati szerepvállalás nélkül nem lehet jégcsarnokot fenntartani."

A B csapat képviseletében Kiss Zsolt szülő nyilatkozott. Álláspontja nem meglepő: a létesítményproblémát záros határidő belül meg kell oldani, különben szétszéled a csapat. "Lesznek, akik külföldön folytatják, mások abbahagyják, megint mások más sportágat választanak, de az biztos, hogy szinte mindannyian elvesznek a magyar jégkorongsport számára." A még mindig tenni kész szülők szerint szerdától számítva legfeljebb három hét áll rendelkezésükre a megoldásra. Addig a hazai mérkőzéseiket elhalasztják, a vendégjátékokra viszont igyekeznek elutazni, így a jövő heti Győr elleni meccsre is. "Természetesen az edzőnk dönti el, hogy 3-4 hetes jég nélküli időszak után alkalmas-e a csapat a játékra, például nem sérülésveszélyes-e egy ilyen meccs."

A szülői team még egyszer, utoljára hozzálátott a zalaegerszegi jégcsarnok és ezen keresztül a csapat feltámasztásához. "Vannak tervek a létesítmény megmentésére, és bár konkrétum még nincs, kijelenthetjük, az első körben az MKB Bankkal és a városi önkormányzattal folytatott megbeszélések biztatóan zárultak."

36 komment

Címkék: jégcsarnok zalaegerszeg zalai titánok fendrik levshov kiss zsolt egerszegi titánok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No azt hiszem, lehet már most érdemes letiltani a kommentezést ehhez a cikkhez... :S
@pokerface: Bizzunk benne, hogy a renitens kommentezők már szétszéledtek:)
Akkor mégis Budapest...Itt hamar meg lesz a létszám.Páran már nagyon várták a mestert,és sokat tettek azért,hogy itt legyen.
@canadien: ilyenkor felmerül a kérdés, hogy mi lesz azokkal a csapatokkal, ahonnan távoznak...
Nevetséges, hogy több hónapos előkészület után szerződést kötnek, majd egy hónappal a szerződéskötés után rájönnek a nyilvánvalóra, hogy "amatőr jégkorongozókból és frissen induló közönségkorcsolyázásból lehetetlen fenntartani egy ilyen létesítményt".
@KCs: Van olyan ebben az országban,ami több hónapos előkészület után nem lesz nevetséges?!Biztos ennek is meg van a maga oka.Majd kiderül.
@canadien: Mi lehet az ok?Számomra eddig csak az derült ki,hogy sok szomorúságot okoztak a gyerekeknek.De remélem,ha újra indul a csarnok,ez többé nem fordul elő!
Én már nem hiszek semmiben ami Egerszegen történik(igérgetések stb.)
KÁ-nak tele lehet már a padlás igérgetéssel.
Ámen
@zalai ember: SZERINTEM az egerszegi jégcsarnok telekkönyvileg nagyon jó helyen van (a belvárosban)és mint jégcsarnok csak viszi a pénzt.Lehet,hogy a háttérben valakik,már kitalálták,hogyan hozhatna pénzt.De én attól tartok,hogy ez már nem egy jégcsarnok lesz...
@kapusLaci: A szülőknek is ezt elhiheted!Ha most nem lesz megoldás,akkor egy darabig nem lesz jégsport az biztos!
@canadien: Remélem ebben most nem lesz igazad!Az katasztrófa lenne minden hokizni szerető gyereknek!
@zalai ember: Ez bizony nagyon szomoru!
Nem értem meg hogy miért fajultak ennyire el a dolgok.Sajnálatos...
Borzasztó ilyeneket olvasni, ha még ehhez hozzáveszem, hogy az Önkormányzatoktól további milliárdokat akarnak elvonni…
Gyakorlatilag valamennyi sportlétesítmény üzemeltetése bajba fog kerülni, vagy ne adj isten teljesen meg fog szűnni!
Nem tudom megállni: tudom, hogy vannak egyéb közüzemi számlák is, de egy rohadt EON nem tud egy város jégcsarnokának szponzoraként megjelenni, illetve eltekinteni a fogyasztás behajtásától, vagy azt átvállalni (hát itt köszön vissza az, hogy kiviszik a pénzt azt országból!)
@Atti74:Furcsa módon,most nem vártak 3 évig a kikapcsolással!Persze lehet,hogy csak tanultak az eddigiekből és nem vártak 50 millióig!
@kapusLaci:Dzsungel könyve (kígyó dala)
@vioola: Ezzel mit akarsz mondani?:)))
@Atti74: Nem hiszem, hogy ez elvárható lenne az EON-tól.
@Atti74: ez nekem is eszembe jutott, de szponzorkeresésnek van jobb módja is, mint a kifizetetlen számla lesírása. Azt hiszem már csak az elv miatt se mehet bele az EON ilyesmibe, mert legközelebb a szomszédos focicsapat nem fogja befizetni pl. a villanyvilágítást, mondván majd megszponzorál az EON.
Nem értem, "jó a kapcsolat a jégkorongcsapattal".... ugyanakkor nem fizet a jégidőért... másutt hogyan van ez, pl. Farkasok fizetnek jégidőért vagy a Fradi HA...? Nem értek hozzá, de ez nem csak önkormányzat kérdése, ingyenhoki szerintem máshol sincs a kölyköknek, hacsak nem az egyesületé a pálya. (Stars?)
@sakic:
A kérdőjeled jogos, mert nem a Stars-é a csarnok, még ha sokan úgy csinálnak is.Stars is fizet jégidőt, méghozzá ugyan annyit mint a többiek.Ha nem fizetne akkor ez a csarnok is bezárhatna.
Nem értem a MESTERT, hogy van az, hogy egyszer Zalaegerszeg, aztán Karcfalva, csekély 2 hónap de mivel a pénzeszsák félreállt vissza Zalaegerszegre, akkor kérdem én mikor lehet dolgozni a gyerekekkel, mert a munka szüli az eredményt, na de mindegy, mert ... más dolgozik ...és ö csak arat....
A négy Finn terv alapján épült csarnok, nem a hokiért épült. Nem ez volt a beruházó célja. Azonban megépült, üzemeltetni kéne, mert fejlődik a magyar hoki. Az üzemeltetést kéne támogatni, a támogatásért cserébe, technikai és pénzügyi ellenőrzést gyakorolni, szakmai követelményeket támasztani az alapoktatás, és az élsport felé. Ebben az estben nem biztos, hogy tízszeres lenne a különbség a kifizetendő jégóra árában az egyes egyesületek között.
Azért én akkor is sajnálnám, ha teljesen kiesne egy ilyen jó csapat. És perze a gyerekek, akik nagyon tehetségesek, és szorgalmasak.
@vioola: Telitalálat ez a Kipling, de szerinted ért belőle?
@hokimagyar: Tudod van aki a csendet szereti, s csendben dolgozik, s van aki a felhajtást - jobbára maga körül.
A lényeg szerintem úgy is ez: "Vannak tervek a létesítmény megmentésére, és bár konkrétum még nincs, kijelenthetjük, az első körben az MKB Bankkal és a városi önkormányzattal folytatott megbeszélések biztatóan zárultak."
Hajrá!
@hokimagyar: Ha te dolgozol egy munkahelyen,és csödbe megy menned kell nem!? Utánna találsz egy ujabb munkahelyet ott pedig nem fizet a tulaj.
Akkor mit csinálsz?Na ebbe a hejzetbe van KÁ.
Szerinted ki dolgozik hejette?
Könnyü ide dolgokat irnod mikor fogalmad sincs semmiröl.
@kapusLaci: Amig a farát nézed,nem látod a fejét.
@vioola: Na ezt megint jol meg asztmondtad:))
Pesti csapatok egymást "sasolják",vidéken nem tudnak,akarnak(?)hokit csinálni,kiöregszik a nagy generáció a fiatalok,ha tehetik elmennek vagy abbahagyják.Szép kilátások.Igaz, addigra a mostani szövetség is kiöregszik.Megint ott fogunk tartani,hogy az egész Magyar hoki két bázisra fog épülni.Nemsokára mehetünk a D valahányba.Amit évek alatt megcsináltak kevesek,nem tudom,hogy lesz e valaki,aki megcsinálja mégegyszer.
Az egy-két Don Quijote földhöz vágja a kardját,aztán tojik a malomra.
@Uteapu: Attól tartok a pillanatnyilag külföldön játszó fiataljaink az itthoni viszonyokat látván,gondolkodóba esnek majd az állampolgárságot illetően,ha felteszik nekik a kérdést...
@canadien: Remélem,hogy sokaknál csak a "munkahely" változik, a sziv nem és ez nem csak az én idealizmusom.Viszont lehet,hogy Neked van igazad.Nem igazán csodálkoznék.
Emese, köszönjük!
Minden a legnagyobb rendben!Struccpolitika.Egerszeg,Kaposvár,Újpest,Gya-
korlócsarnok-Millenáris minden király így októberben...
@kapusLaci: Nem küldte senki,magától ment fenyegetőzve, hogy sok ajánlat van!?És nézd meg mi van most! Azt hiszem az igazság nem általad íródik.
süti beállítások módosítása