HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nem hagytuk magunkat megtéveszteni

2009.09.26. 12:27 F. Kapus

Mind a három pénteki Mol Liga-mérkőzés izgalmas volt. Két találkozó 4-4-re végződött, és hosszabbításra volt szükség, de a 6-2-es végeredményű Brassó–UTE is döntetlenre állt a harmadik harmad első felében. Áttekintés, gólösszefoglalók, edzői értékelések.

A váratlan és nagyarányú siker ellenére Pék György UTE-mester nem rugaszkodott el a valóságtól. "Egész héten bíztunk abban, hogy Brassóban győzni fogunk, így is utaztunk Erdélybe. Az eredmény nagyon jó, de a játékkal nem vagyok elégedett. Nincsenek az embereink a helyükön, többen tudásuk alatt játszanak. Ennek okai elsősorban az ismert körülmények, sok sérültünk volt, akik az alapozás jelentős részét kihagyták, és a jéghelyzet is nehezíti dolgunkat. A győzelem jókor jött, de csak a mérkőzés végén szereztük meg. A harmadik harmadban átálltunk kétsorozásra, ekkor már jobban és eredményesen játszottunk. Ez még mindig nem az igazi Újpest volt, sokat kell javulnunk."

A brassóiak sokkal jobbra értékelik az UTE pénteki teljesítményét. Antal Előd edző szerint budapesti ellenfelük remekül kontrázott, megérdemelten győzött. "Azt hallottuk mindenhol, hogy az Újpest gyenge, kötelező megvernünk őket. Természetesen nem hagytuk magunkat megtéveszteni, komolyan álltunk a mérkőzéshez, tudtuk, remek játékosok érkeznek hozzánk." Az edző hozzátette, nagyon izgult csapata, mert két hete nem játszottak mérkőzést, ráadásul most mutatkoztak be hazai pályán. "Tudtuk, hogy az UTE nagyon hajt majd a győzelemért. Az első harmadban elfogadhatóan játszottunk, a második harmaddal még elégedettek is voltunk. A záró húsz percben fölénk kerültek Sikorcinék. Van egy napunk, hogy rendet tegyünk, mert vasárnap nyerni szeretnénk." A brassói edző elmondta, Becze Zoltán nagyon jól védett.

A Megyeri úti légióssor távol van tavalyi önmagától, ráadásul Dubek ezen a túrán nem vehet részt. A három legponterősebb lila hokis eddig Borbás, Rafaj, Hüffner és Sikorcin. Három mérkőzésen 6 (3+3), 5 (2+3) és 4 (2+2, illetve 1+3) pontot szereztek.

Nagyot küzdött a magát alaposan felszívó Ferencváros és a nem túl jó formában játszó Dab.Docler. Végig szoros volt az eredmény, felváltva estek a gólok. Mindkét csapat első két sora tudott eredményes lenni, Kiss Tamás kapust több kritika érte a róla kipattanó lövések miatt, de a hosszabbítás elején emberhátrányban többször is nagyot védett, így teremtette meg a lehetőséget csapatának a második pont megszerzéséhez. A mérkőzés végén Erdélyi Péter és Beau McLaughlin verekedett össze, mindketten megkapták a maguk 5+20 percét. Így a leggólerősebb FTC-csatár nem játszhat vasárnap Miskolcon, mivel ez volt a második végleges fegyelmije. Galanisz továbbra is ponterős, 5 mérkőzésen 7 gólt lőtt, 3 gólpasszt adott. A kanadai táblázatot vezeti, mögötte két ferencvárosi áll, Davis (5+4) és Hoffmann (2+6). A mérkőzés gólösszefoglalója és nyilatkozatai a fenti videón tekinthetők meg, akárcsak Ted Sator rövid értékelése is.

A Vasas Bp. Stars a Miskolc ellen is bizonyította, semmilyen következtetés nem vonható le az előző mérkőzése mutatott formájából. Az FTC ellen jól pörgő csapat nem tudta a borsodiakat bedarálni, végül egy pontot elvittek Mayer Péter tanítványai. Szappanos Dávid az előző szezonhoz hasonlóan ismét gólerősen kezdett, négy mérkőzésen négyet lőtt. Sándor Szilárdnak sem kellett sok idő, hogy beilleszkedjen új csapatába, ő is négy gólnál tart, mellette asszisztokat is szór, és találatai a legfontosabb pillanatokban születnek, most a hosszabbításban döntötte el a mérkőzés sorsát.

A Miskolcban Fekecs Norbert duplázott, az FTC-től érkezett csatár az előszeonban gólerős volt, de a bajnokságban csak most volt eredményes először. A Miskolc a Ferencváros elleni győzelem után másodszor is pontosan távozott a fővárosból. Popovics Patrik gólpasszával tartja mérkőzésenkénti egypontos átlagát. A Stars hazai mérkőzésein örvendetesen emelkedik a nézőszám, a találkozót ismét közel 500-an tekintették meg, az edzők elégedetten nyilatkoztak a mérkőzésről. A gólösszefoglalóban az is kiderül, Kangyal Balázs nem osztja véleményüket. 

22 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon jól megszerkesztett összefoglaló, gratula érte, de a szpíker (megjegyzem nem tudom ki az ezért ha bárkit megsértek bocsi)nagyon gyenge és pontatlan.
Kangyal:"...egy Miskolc nekünk nem lehet ellenfél"...
Egy asztalost adjatok mellé, hogy beférjen az ajtón az arcával...
@moszkvicssluszkulcs: Nem tudom, hogy K. Balázs miért gondolja/mondja ezt, hiszen már az előző szezonban is küzdeniük kellett (néha) ellenünk, a tendencia meg egyértelmű ezügyben...
Hajrá Macik!!!
Hatalmas tévedésben van, aki így gondolkozik. Idő kérdése és rá fog jönni ő maga is!
@moszkvicssluszkulcs: Egyetértek. Ma már a Miskolcot lenézni önámítás és flegmaság
Már tavaly is flegmaság volt lenézni a macikat! A Dunaújváros rá is fázott, mert félvállról vették a miskolci meccseket. Idén remélem nem esünk megint ebbe a hibába!

Hajrá Újváros!!!
Kangyalnál ezt a dumát :D.
A fradi meccsen ki nyerte a bunyót?
@durex26: Erdélyi Peti!!!
docler.hu/video/102830

5:12től a bunyó, ami a múltkori ökölvívás után most inkább cselgáncs volt, de mi abban is jók vagyunk :)Csak nehogy elmenjünk a K1 fele.
Egy ellenfelet lenézni tiszteletlenség....
Balázsnak nagy az arca egy kicsit. :-(((
Hajrá Fradi!!!!
Az összefoglaló nagyon Yo volt! Köszi!!!
Brassó vs Újpest videó lesz?
@1nf3rn0: Persze! Álmodj csak...:))) Pék Gyuri majd átküldi neked mobilra! Amúgy, jó lenne.

-na..nem hülyülünk....-
@1nf3rn0: Feldolgozás alatt van, ha minden jól megy kb.1 óra múlva láthatod a jégkorong tv-n!
@defó: ejj má!!! A starsosok első felvállalt provokálása? :)
Vivát Jégkorong TV!
Hogy rögtön milyen komoly lett itt minden, ez már profizmus, kérem. (Csak nehogy az történjen, mint a vízilabdával, ott mintha elszeparálta volna a szövetség a csapatot a pórnéptől..)

És igen, a jégkorongozóink is intelligens, nyilatkozni tudó emberek.
Csak így tovább!
Ja a flakonos sztori: a biztonságiak szerint ezt a "frankó" szabályt az MJSZ hozta, kötelező jelleggel.
Nem értem, miért nem lehet a csarnokra bízni, hogy beengedi-e a flakont vagy sem?...

Mehetek venni termoszt. Nehogyésszel.
@facsipesz: nalunk csikban meg a muanyag poharat sem engedik be
pedig a flakons stb dobalas mar nem szokas regen volt a steaua-s meccseken anno a 90 evekben repult gyujto apropenz minden
brasso-ute video anyaga hetfon este lesz feltoltve a www.hocheibrasov.ro-n.
@nagyattila: Nagyszerű, köszi szépen!
@facsipesz: Azért, mert szemmel láthatóan képtelenek a rendezők levonni a megfelelő következtetéseket a repülő flakonokból.
Rendező lennék, én sem engedném be. Sajnos sok még a hülye ember, és egy pár jégkorong meccsre is kijön. Ezt Újvárosban is lehet tapasztalni :)
süti beállítások módosítása