HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Berta Ákos az Újpest játékosa?

2009.09.10. 07:47 F. Kapus

Berta Ákost saját játékosának tekinti az UTE, és hétfőn az MJSZ átigazolási bizottsága is úgy foglalt állást, hogy a válogatott csatárt érvényes szerződés köti az lila-fehérekhez a 2009-10-es szezon végéig. Ezen kívül is van néhány fontos hírünk az Újpest háza tájáról.

Közel egy hónapja úgy tudta mindenki, hogy Berta Ákos a Vasas Bp. Starsban folytatja pályafutását. Ehhez képest jelentős meglepetést okozott, hogy a szövetség illetékes bizottsága a benyújtott dokumentumok és a személyes meghallgatások után azt a határozatot hozta, Berta az Újpesté. A döntés ellen 15 napon belül lehet fellebbezni. Mivel Böle Dezső szakosztályvezetőt nem értük el telefonon, a csapat vzetőedzője, Pék György adott tájékoztatást a helyzetről. "Arról tájékoztattak, hogy Berta Ákosnak érvényes szerződése van Újpesten. Ezt az MJSZ is megerősítette. A játékos a döntés óta sem jelent meg nálunk, nem jár edzésre. A csapat edzőjeként azt mondom, van visszaút a számára, hiszen nem én küldtem el a csapattól. Minden játékosra szükségünk van, aki előreviszi az UTE-t. Jelenleg tehát Bertánál van a labda. Mivel eladni nem kívánjuk, vagy nálunk játszik a következő szezonban, vagy kihagy egy évet."

Berta Ákos nem érti az MJSZ döntését. Blogunknak elmondta, nem egyezett meg az UTE-val. "Semmilyen szerződést nem írtam alá az Újpesthez. A helyzetemről jelenleg többet nem szeretnék mondani, remélem, minél hamarabb megoldódik a kérdés. Ezt a döntést nyilván nem fogadom el, minél hamarabb játszani szeretnék." A fiatal csatár nem mondta ki, de mondanivalójából érezhető, nem a Megyeri úton képzeli el a jövőjét. Muszáj is lenne játszania, hiszen jó hokis, stabil válogatott szeretne lenni.

Pék György a csapatával kapcsolatban elmondta még, a jéggondok ellenére egy ideje ismét napi kétszer tudnak edzeni. Mivel nincs túl meleg, a reggeli tréningen kívül este 7-kor is alkalmas a jégfelület a hokira. "Edzegetünk, de az UTE nem kész a bajnoki rajtra. Nem az igaziak a feltételek, nem optimálisak a körülmények, az előjelek nem túl biztatóak. Mindent megteszünk, hogy az előző szezon után ismét komoly meglepetést okozzunk játékunkkal. Egyelőre nincs meg a teljes légióskeretünk, az is lehet, hogy a hétvégére nem is lesz az, de Kadlubiak, Sikorcin és Dubek szereplése biztos. Várjuk, hogy Nagy István megkapja a magyar állampolgárságot, és még két külföldit szeretnénk igazolni. A korábbi próbajátékosok nem feleltek meg igényeinknek, de most van nálunk két nagyon jó hokis, akik komoly extraligás múlttal rendelkeznek. Rajtuk kívül újra képben van Vitalij Kiricsenko is. Meglátjuk, közülük kiket szerződtetünk."

Vitalij Kiricsenko szerződése ellenére nem található meg a Progym keretében, így valószínűsíthetően nem tudják megtartani a tehetséges ukrán támadót. S ha már a tavalyi Mol ligás csapat szóba került, akkor érdekesség, hogy a szakmai munkát két aktív játékosra, Molnár Szabolcsra és Csíki Csabára bízta a vezetőség, tehát nem hosszabbítottak szerződést Adrian Divoiuval.

A végére még egy tigazolási hír maradt. Hosszú huzavona után minden valószínűség szerint a Vasas Bp. Starsban folytatja pályafutását Sándor Szilárd, erről tanúskodik a szövetség hivatalos nyilvántartása is.

32 komment

Címkék: pék ute átigazolások sándor szilárd berta

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ami Újpesten megy kezd hasonlítani egy Brasil szappan operára.
Istenem...

"Edzegetünk, de az UTE nem kész a bajnoki rajtra. Nem az igaziak a feltételek, nem optimálisak a körülmények"
Ez megint egy érdekes eset és valaki nem mond igazat, vagy nagyon bonyolult a helyzet (több szerződés is van)
Vasasra kíváncsi vagyok, hogy idén képesek lesznek-e csapatként játszani.
@OliBLOOD: Tavaly sem ment nekik. Viszont Ákossal máris gyengítjük őket.
OFF:

Nem tudja valaki esetleg, hogy a SportKlub milyen Volán meccseket fog adni?
A most hétvégi SAPA Fehervar Alba Volan 19 - Graz 99ers meccset adja már?
orion66:
Most néztem meg több helyen (sportklub oldalán is) is, és azok szerint nem adja! :S
@fetyiszov: Remélem azért Ákos nem két szék közé fog esni.
@Thoma1: Köszönöm! És sajnálom is.
@OliBLOOD: Ha megint döntőt akar játszani, akkor nem vitás, hogy hol kell folytatnia.
A fenti eset sztem nem egyedi. Az Ute-náláltalában baj van a szerződésekkel. Legtöbbször matekozni nem tudnak. Annak idején akinek 2+2 éves szerződése volt, a 2 év letelte után nem tárgyalták újra, mivel A.J. közölte. hogy a 2+2=4. és ezért nem engedik el azokat, hacsak ki nem perkálnak egy csúj nagy összeget. Igy aki el akart menni, kölcsönkért, sponzort szerzett és kicsengette a lóvét, hogy elhúzhassa a csíkot. Ezért nem vagyok meglepve. Ha Berta szerint nem irt alá, akkor kinek az aláirása van a papiron???!!!
@869065: Azért az elgondolkodtató, hogy miért akarják ennyien elhúzni a csíkot Újpestről, vagy már el is húzták...
Berta ha bajnok akar lenni,fejlődni leginkább akkor tudna ha visszamenne a DAB-ba! Igéretes fiatal csapat innen lehetne válogatott is!
@869065: a 2+2 tudtommal nem 4 :D ez nem ilyen tiszta matek. 2 év után opciós jog van meghosszabbítani a szerződést, de az nem jelenti automatikusan a meghosszabbítást, hacsak nincs bele foglalva a szerződésbe, de akkor meg nem igazán 2+2.
Miért nem lehet egyértelműen fogalmazni?
@hokiss: Ha mindenki visszamenne a Kohászba, aki onnan ment el,akkor a komoly gondban lenne szinte minden magyar csapat, élén a Volánnal. És egy bitang erős csapatuk lenne.
@fetyiszov: csak emlékeztetőül a Volán akkor is versenyképes volt (sőt!!!)az Újvárossal szemben amikor azok a srácok még ott játszottak.

Csak én unom már ezeket a megjegyzéseket???????
@barney's: Hát, néha már én is...
@869065: Az enyém :-)
Bertuzzi - tudod az írásom nem túl szép, általában az u-m eléggé hasonlít az a-ra, a zzi-t pedig egy rövid vonallal szoktam elintézni :-)
Szóval nem nehéz összetéveszteni Bertáéval :-D
@barney's: @ifjvit: Igen akkoriban más csapatok (is) voltak a forássegyesületek :D
@barney's: Mit vársz tőle? :) Másra nem alkalmas...
@Licsimi: egy a lényeg, mi hétvégén HOKI meccsre megyünk!!!
@barney's: És a többiek m ilyen meccsre mennek? Csúszkálópartyra? Csoportos jégtáncra?
Na itt kezdődnek a problémák veletek és még meg vagytok sértődve, ha valaki negatívan mer kommentelni.
Én spec. Sajnos nem megyek most, mert nem leszek itthon. És most Check-nek igaza van. Én csak Fetyiszov állandó Volán fóbiáját nem értem...
Még a közösségi oldalon is a Volánt gyalázza...
@Licsimi: Akkor tisztázzuk: sajnos mára a Volán nem a mi színvonalunk, tök más kategória. Néztem a múlt heti emléktornát, és csak az tűnt fel, hogy ezzel a Ljubljanával pár éve egál meccseket játszottunk. Most -persze ha lenne hol- csúnya zakó lenne. Lemaradtunk, tavaly megcsillant valami, már az is csoda volt, hogy bejutottunk a döntőbe.
Azzal meg ugye nem akartok vitázni, hogy ha visszamenne a Volánból az a 7 játékos a Kohászba, akkor gyengülnétek.
@fetyiszov: Sajnálatos ami Újpesten történik, de ezért nem mi szurkolók vagyunk a felelősek. Én spec ezt a szlovák vonal erőltetését sem értem (tisztelet néhány kivételnek).
@fetyiszov: Emlékszem mikor elindult újra az UTE. Kupa döntő 4 db Godó góllal. Új jégpálya, fiatalok, stb... Akkor még szimpatikusok is voltatok. Aztán elmúlt, Szlovákostúl, mindenestől. Pár év alatt lelakott jégpályástól, stb...
Mikor elment KisCsicsó, még Ti is leírtátok (pl. Megmondóemberke), hogy mindig is azért gyaláztátok, mert fájt, hogy nektek nincs 2 Ocskaytok, mert akkor nem itt tartanátok...
@Licsimi: Ez a "Ti" egy picit erős, nem veszem magamra. Palkovicsot és Őt sosem találtam meg.

Több UTE drukkerrel együtt én is ott voltam az utolsó útján...

Szlovák vonal: most egy gyémántot találtak Sikorcin személyében, de voltak alapos melléfogások is.Erről aztán végképp nem mi szurkolók tehetünk.
@check: bocs ha túllőttem a célon az első indulat szólalt meg!

Azért azon sem ártana elgondolkodni, hogy lassan nincs olyan topic ahol vki Volánt nem a magyar hoki megrontójaként (Gabbával a főszerepben) és a többi csapat kifosztójaként jeleníti meg.

Szerintem a legkisebb közös nevező, hogy a fehérvári hokiélet az utóbbi kb. 2 évtizedben tett annyit a magyar hokiért, mint bármelyik másik csapat. Ha ennyiben megtudunk egyezni, akkor talán jobb hangulatú eszmecserék lesznek a jövőben.
@check: De azért remélem az Újvárosi "csúszkálópartyn" szívesen láttok Volán szurkolókat is. :D Én személy szerint kíváncsi vagyok a MOL ligás csapatokra is, és mivel nincsen kisvolán, így jobb híján Újváros maradt.
Egyálltalán nem vagyok a Volán ellen,éppen azt írtam,hogy az EBEL-ben ezzel a csapattal messzire juthat/akár a döntőig!/azonban véget érhetne az a tendencia,hogy egy erős csapatunk van nemzetközi téren! Mert ha a Volán minden évben átigazolja a többi klub tehetségeit,akkor máshol meghal a hoki.! Ezt gondolom senki nem szeretné. Azt azonban már lehet látni-a Volán is igyekszik saját nevelésű játékosokat beépíteni. Ez a járható egyetlen jó út!
@ifjvit: Hát persze, gyertek nyugodtan, Újvárosban mindenki szívesen látott vendég a hokimeccseken. Persze ha csúszkálópartyra készülsz akkor picit csalódni fogsz :D:D:D
süti beállítások módosítása