HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Örülök, hogy Sator lett az új kapitány

2009.09.09. 16:25 F. Kapus

Ted Sator szeptember 25-én érkezik Magyarországra. Pénteken és vasárnap megtekint néhány Mol Liga-mérkőzést, szombaton az edzőkkel találkozik és cserél eszmét. A szövetségi munkát hétfőn és kedden kezdi, elképzelhető, hogy a válogatott stábot ekkor fel is állítják. A tervek szerint ezt követően novemberben jön hazánkba az amerikai tréner, a Pannon Hoki Kupa előtt ismételten megtekinti a Mol Liga-meccseket. A válogatott új szövetségi kapitányát márciusban elküldte az Alba Volán. Ted Sator menesztése után sokkolónak nevezte a döntést. Ocskay Gábort klubvezért és Tokaji Viktor csapatkapitányt kérdeztük a különös helyzetről és a válogatott szakvezetőjéről.

Ocskay Gábor tudomása szerint a kapitányi posztról a menedzsment érdemben csak Pat Cortinával és Te Satorrel tárgyalt a felmerült öt-hat jelölt közül, a többiek az említés szintjén maradtak. "Éppen ezért kicsit elhamarkodottnak tartom a döntést. Megértem a vezetést, hogy minél hamarabb szerettek volna szövetségi kapitányt látni a válogatott élén, de egy hónapot még nyugodtan lehetett volna várni a döntéssel. A szavazásnál tartózkodtam, nem Ted Sator személye miatt, hanem azért, amit elmondtam. Ha arról kellett volna dönteni, hogy egy alkalmas szakember érkezzen szeptember 11-én Magyarországra, aki végignézi a Mol Liga- és az EBEL-meccseket, megszavazom, mert akkor van miért sietni. De így, hogy szeptemberben, majd novemberben megnéz 2-3 mérkőzést a kapitány, nem sok minden indokolta."

A magyar bajnokcsapat vezetője Satorrel kapcsolatban tartja azt a véleményt, amit blogunknak tavaszi menesztésekor elmondott. "Valóban, nem volt benne az a tűz, amit elvártam tőle. Belátom, az én maximalizmusom miatt bontottunk márciusban szerződést. Nem tudtam elfelejteni olyan dolgokat, hogy például az olimpiai selejtező alatti ötnapos szünetben elutazott a feleségével Velencébe, majd amikor visszajött, megkérdezte, hogy na, hogy játszottak a fiúk? De a Jóisten útjai kifürkészhetetlenek, el tudom képzelni, hogy ez a feladat nem ró rá olyan terheket, mint az EBEL-beli vezetőedzőség, így kinevezése a posztra még akár be is jöhet. De mindenképpen kellenek segítők neki, egy, aki a Mol Ligára rálátással van, és egy, aki az EBEL-ben induló Fehérvárt ismeri."

A sportvezető szerint az sem lesz egyszerű, ha Ted Sator novemberben a tavaly játszott tengerentúli stílust követeli meg a Jarmo Tolvanentől két hónapja az északi szisztémát tanuló Volán-játékosoktól. "Természetesen mindezek ellenére mindenben segíteni fogom Ted Sator munkáját. Az ördöggel is cimborálok, ha a magyar hokinak tud és akar segíteni. Annyi félelmem azonban van, hogy már Volánban sem volt a fiatalítás híve, részben ezért is lett csapágyas az első két sorunk a szezon végére. Márpedig a megfelelő fiatalítás most az egyik kulcskérdés a válogatottnál."

Tokaji Viktor a problémák kezdetekor, de még Sator mester távozása előtt lett az Alba Volán csapatkapitánya. Mint mondja, személy szerint semmi problémája nem volt Ted Satorrel, sőt, "mint emberre és mint szakemberre felnézek rá, elfogadom teljes mértékben. Ilyen kvalifikált edző korábban nem volt a magyar hokiban. Örülök, hogy ő lett a szövetségi kapitány, a jelölteket ismerve optimális az elnökség választása, hiszen ismeri a játékosokat, a bajnokságunkat, és nem mellékesen a legnagyobb ellenfelünk, Szlovénia jégkorongjával is tisztában van."

A legjobb magyar hátvéd véleménye szerint nincs nagy eltérés Sator és Tolvanen játékszisztémája között. "A legfőbb különbség a megközelítés módja. Őszintén szólva, a mostani aspektus érthetőbb számunkra, hamarabb tudjuk elsajátítani ezt a rendszert. De az alapjátékunk nem sokat változott." A dunaújvárosi nevelésű bekk szerint a világbajnokságon valóban voltak súrlódások Pat Cortina és a csapat között, de az alapvető probléma abból adódott, hogy Cortina nem tudott kettészakadni. "Bárhogy is szeretett volna, nem tudott százszázalékosan velünk készülni, éreztük rajta, hogy őrlődik. Ez őt is frusztrálta. A viszonyom Pattel barátinak nevezhető, nem egyszerűen csak az edzőm volt. Amikor volt energiája, nagyon figyelt ránk. Nagyon jólesett például, amikor az emlékezetes Niedermayer-féle ütközés után bejött hozzám a kórházba."

Tokaji Viktor szerint Cortina távozásával nem ért véget teljesen a történet. "Ennek a válogatottnak ugyanúgy részese lesz a következőkben is, eztuán is érdeklődni fog irántunk. Soha nem éreztünk rajta szakmai féltékenységet vagy ilyesmit. Amit mi tudunk, azt neki is köszönhetjük, még ha más is a kapitány. Teljesen magáénak érzi ezt a válogatottat, és alaposan meg is dolgozott azért, hogy ezt joggal érezhesse."

A fiatalítás kontra eredményesség kérdését határozottan válaszolja meg a válogatott védő. "Jövő áprilisban lesz a mi generációnk utolsó sansza az A csoportba jutásra. Persze a szlovénok esélyei jobbak, mint a mieink, de talán Sator helyismerete segíthet ezen is. A fiatalítás az edző kompetenciája, de úgy gondolom, ésszerű mértékben kell belevágni. Más kérdés, nem hiszem, hogy az első három sor összetétele ne lenne mindenki számára nagyjából egyértelmű. Az elmúlt hat-nyolc évben nem jöttek elő Ocskay, Palkovics, Ladányi szintű játékosok idehaza, míg például Szlovéniában ott van Kopitar.

Szinte mindegy, a negyedik sorba esetileg kit tesz be a soros szövetségi kapitány, mert nagyjából egyforma képességű játékosok, a pillanatnyi forma dönthet közöttük. De ezzel együtt el kell kezdeni a frissítést, csak aggasztó, hogy a junirok most épp a divízió 2-ben játszanak. Azt azért nehéz elképzelni, hogy az U20-as C csoportból valaki hamar a felnőtt A csoport küszöbére küzdje magát. Szerintem jelentős generációváltás akkor lesz a válogatottban, ha az én nemzedékemből egyszerre sokan abbahagyják. Mivel Ljubljana a jelenlegi keret gerincét kitevő korosztályom utolsó szalmaszála a világ élvonalába jutáshoz, ha jövőre nem sikerül megszereznünk az első helyet, közülünk többen elgondolkodnak majd, van-e értelme folytatni a szereplést a válogatottban."

63 komment

Címkék: sator tokaji cortina ocskay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismét meglepődtem.
Nincs nagy eltérés a játékszisztémája között?
Elgondolkodtató, hogy ez belülről hogyan érezhető, de kívülről elég nagy eltérésnek látszik!
Tavaly több kommentemben kifogásoltam ezt az "előre küldöm a pakkot...." és a cseréknél eladott korongokat.
Most nagyon élvezem a játékot, mert ezeket 90%-ban kiküszöbölték!
@EisHockey: Toki soha nem fog senkiről rosszat mondani. Ez egy diplomatikus nyilatkozat volt..

A poszt címe azonban kicsit ellentmond a tartalomnak.. de őszintén szólva nem lepődtem meg Ocskay papa nyilatkozatán.. Legalább következetes!
Akkor most már egyértelmű mi a megoldás a fiataíltás vs. feljutás kérdésben.

Így viszont nagproblémák lesznek 2-3 év múlva.
A fiatalítás kérdése egyértelmű: eldönti, hogy mit tűztek ki célul a Sator-vezette válogatott elé. Ha vissza kell kerülni, akkor nem lesz fiatalítás (max 1-2 hiányhelyen), ha nem kell visszakerülni, akkor lehet.
Mondjuk a fiatalítás-témában engem kicsit összezavar Ocskay bácsi nyilatkozata is, figyelembe véve a történteket...
Most megint kapok majd 2000 negatív választ, de ebből az Ocskayból csak süt a "mindenk táncoljon úgy, ahogy én fütyülök és punktum" mentalitás...

Maximálisan antipatikus...

Tokajinak minden tisztelet kijár a nagyszerű nyilatkozatáért!
@gabute: miért, mi bajod Ocskay nyilatkozatával? Ugyanezt mondta akkor is, amikor elküldte Satort. Keresd vissza. Most miért mondana mást?

Egyébként nem tudom Te mit szólnál, ha a beosztottad csak úgy lelépne pihenni, amikor a legnagyobb munkában vagytok...
Érdekes, ahogyan pro és kontra mindenki keményen mondja a magáét- még bennem is nagy ellenérzések vannak Sator belövöldözős taktikájával szemben- de pár éve mit nem adtunk volna egy ilyen szakemberért? Cortinával hatalmas mákunk volt, nem lehet mindig tökéletes edzőt találni.
Ocskayt meg nem értem- az egy dolog, hogy ő a válogatottért is felelősséget érez- mivel Mo-n az övé az egyetlen profi klubcsapat- de Sator anno az NHL- ben is sztem nagyjából nagyban lesz...ta a válogatottat. Nem értem, hogy Volán edzőként- tengerentúli "szerződésem erre van azt kész" hozzáállással miért kellett meglepődni. Mit érdekelje őt a válogatott? Fordítva talán menni fog- válogatott edzőként a klubcsapatokra is oda kell figyelnie.
Amúgy a tengerentúli magyar gyökerű játékosokra nem kellene ráállítani valakit, hogy vegye fel a kapcsolatot? Hátha van egy magyar Joe Sakic is...
@miki78: Az, hogy 2009. márciusában Ted Sator főnöke volt, 2009. szeptemberében viszont nem a főnöke, sőt semmi köze hozzá.
@gabute: Az elnökség tagja, úgyhogy egy szavazatnyi köze legalább van hozzá.
@gabute: Én pedig úgy érzem, hogy Ocskay mindegy, hogy mit mondana, neked semmiképpen sem tetszene, mert belőled meg "süt" az iránta érzett ellenszenv. Persze ez a Te dolgod, még szerencse, hogy nem érzünk mindannyian ugyanúgy.
"gabute"nem Fehérvári és nem Volán drukker ennyi!
Miért baj ha valakinek nem szimpatikus, kötelező szeretni ? nem :) Egyébként persze kell a fiatalítás , 1-2 éven belül mindenképpen, de annyira nem kell rohanni vele, végülis még tudnak korizni a srácok. Hajrá Magyarok :)
@gabute: megkérdezték a véleményét és azt őszintén elmondta. Te nem ezt várnád el.

Mondandójában a lényeg amúgy is ez: "Az ördöggel is cimborálok, ha a magyar hokinak tud és akar segíteni."
Pitiáner dolog volt Ocskaytól, hogy lenyilatkozta a nyaralásos ügyet Satorról.
A tények feketén-fehéren való közlése nem pitiánerség! :)
Igen nagy szálka lehetett a szemében akkor. Nem csodálom hogy vannak fentartásai!
Ez így van. Közölte volna akkor, amikor elküldte a válogatottól, azt még érthetőbb lett volna, de szintén pitiáner.
Most, hogy ő a szövetségi kapitány, miért akar Ocskay aláásni egy ilyen dolog felhánytorgatásával?
@1nf3rn0: Ocskay küldte el Satort Velencébe, hogy ne láthassa a válogatottat? Biztos ezt akartad írni?
(üdv, Raon)
Kissé unalmas már minden mögött a Volán és Ocskay ellen érzett ellenszenvet olvasni...
Megintcsak simán irigyek vagytok. Ennyi.
Először az Újpesti jégkorong háza táján kéne söprögetni, szinte sehogy sem álltok, még jég sincs...
BLL
Követelem Mihály Árpádot a válogatottba!!!!

Aki tudja Sólyom papa telefonszámát az hívja fel az öreget és kényszerítse rá, hogy ne a bregyókkal foglalkozzon, van annál fontosabb dolga is!! Írja alá az állampolgársági papírt! Most!
Ha hetente van három meccsed, több száz kilométer utazásod, és van egy üres hétvégéd amikor majd az egész csapatodat egy kiváló edző foglalkoztatja, akkor ki az aki nem töltene el a feleségével pár nyugodt, stressz és hoki mentes napot?!?!
Ez a nagy szálka?! akkor a főnök fejében van a bibi...
@eleve lehetetlen: kicsit visszább az agarakkal. Ebben a szezonban úgy néz ki, megkapja az állampolgárságot, de válogatott még úgy sem lehet sajnos. (Nem tudom, hogy csak tétmeccsen-e(IIHF rendezvényt értek alatta))
Másik szempontból viszont tényleg égető lenne minél hamarább akár Árpi, akár Boti állampolgári esküje, hiszen rögtön csökkenne a pontérteke a Volánnak.
@Stommy: A jégkorongban nem nagyon engedheti meg magának senki idény közben a hasonló "üdüléseket", arra ott van a kb 5-6 hét nyár elején, szezon végén. Persze ez csapattól függően változik.
@ekanai: Szerintem a pontok szezonra vonatkoznak.
@ekj: Szasz Raon! Kicsit nehéz volt ez a nap és összekavarodtam. Úgy értettem hogy amikor a Volántól küldte el (nem nyaralni:))Én most nem is azt vitatom, hogy jól tette-e Sator, hogy rosszkor ment nyaralni vagy sem. Természetesen rosszul tette, csalódott is vagyok, hogy ilyet meg tud tenni a csapatával egy edző. De miért kellett ezt ilyenkor elsütni... na mindegy... Tiszta lap.
Nem szokásom gabute-t megvédeni (nem is szorul rá), de ebben a kérdésben sztem igaza van. Mondjuk lehet ezt szebben is mondani, de a lényegen nem változtat. Toki nyilatkozata elegáns volt (és szerintem nem feltétlenül kötelező udvariaskodás), Csicsóbáé picit sem. Hogy minek kell telekürtölni a teljes magyar sajtót az ellenérzéseivel, azt talán még ő maga sem tudja.

A fiatalítás meg egyelőre tényleg a negyedik sor kérdése, vagyis marginális...
továbbra is azt mondom, hogy Csicsóbá látja a dolgok lényegét, csak jbban ismeri az öreg Szatyrot mint mi, az monnyuk igaz, hogy sokat elért vele a Volán, és az is igaz, hogy nem győzöm leírni, a korongelőre, oszt majd lesz valami taktikáját nem szerettem... Pont a városi tv-n nyilatkozta a napokban Sofi, és Nagy Gergő, hogy most inkább az van,. hogy passzolgassák fel, meg szólózzák fel a sarokig, és épitkezzenek... számomra értelmesebb... de ezt leszámítva nem volt gont Sator-rel... Sztem
Off: @jágör68: "Amúgy a tengerentúli magyar gyökerű játékosokra nem kellene ráállítani valakit, hogy vegye fel a kapcsolatot? Hátha van egy magyar Joe Sakic is..."
Ez már felmerült korábban, de vhogy semmi érdemi nem történt. Tavaly Cortina Münchenében is volt egy magyaros hangzású névvel kanadai játékos.
Érdekes a zágrábiak hirtelen milyen sok horvát-kanadai játékost tudtak előszedni!
@solarys: Aron Voros a mi Joe Sakicunk :)
Sator annyira szar edző, hogy az IIHF honlapján főhír volt...
Emberek valaki segítsen megérteni,hogy is van ez?? Elviszik az AV19 mondván nem felel meg... Most meg ezt az edzőt a magyar válogatottba??? Nekem ez egy kicsit fura...
@bruins: nem is az a kérdés, hogy szar vagy nem szar: a CV-jéből egyértelműen kiderül, hogy csak szar lehet. Nálam inkább az ilyesn magyaros, ostoba viselkedés veri ki a biztosítékot: amikor lehet/kell nem szólok, majd a döntés után részletesen kifejtem a véleményemet. Szép!
Ami azért tény, hogy tavaly Sator jó szezont produkált a Volánnal az EBEL-ben, az utolsó pillanatig volt esély a rájátszásra. Várjunk néhány fordulót, hogy mi lesz Tolvanennel, ez a hétvégi torna csak barátságos volt, majd a héten a Graz és a Salzburg ellen kiderül mit ér az új stílus. Mi lesz ha kétszer kikapunk, akkor mit fogtok írni???
Várjunk még szerintem Satorral is...a szlovénok azért elég durván lezúztak minket emlékeim szerint...Aki mellette dolgozott, csak jókat mondott. Énekes véleménye lenne számomra a mérvadó, bár korábban el volt tőle ájulva...
@1nf3rn0:
Szerintem csak azört hozta fel hogy mondjon valami indokot is, ha ezt sem mondja akkor megint menne a tavalyi (ev eleji) szövegeles arrol hogy az öreg beragott Szatyorra es csak ezert nem szavazta meg. Tavasszal nem mondta el ezt sem (szerintem sok mindent meg mindig magaban tart) es kapott is hideget-meleget mindenkitöl hogy alaptalanul meg szemelyes indokbol meg mittudom en miert küldte el, szal ez most szerintem kellett. Egyebkent a kulcs momentum az az ördöggel is cimboralok dolog volt!
Én egyetértek Ocskayval, elmondása szerint maximalista, biztos így van, ez látszik is. Ha neki nem felet meg, az AV irányítására akkor szerintem a válogatottal sem lesz sokkal jobb. Kell, hogy magáénak érezze a csapatot, ez szerintem hiányzott Satorból. Szerintem a magyar hokiból ilyen felfogással lehet csak sokat kihozni amilyet Ocskay is képvisel, mivel pénzben nem dúskálunk. Ocskay azt várta volna, hogy ugyanolyan fanatizmussal, írányítsa az AV mint ahogy Cortina a válogatottat.
Bár nem vagyok bennfentes de én sem éreztem soha azt Satornál amit Cortinánál. Satornál mindig azt éreztem, hogy nem él együtt igazán a csapattal. Természetesen ezzel nem azt mondom, hogy nem jó edző én úgy gondolom nem ilyen mentalitású edző való a magyar válogatottba.

Remélem senki nem esik nekem, és remélem nem lesz igazam Satorral kapcsolatban, kívánom hogy jussunk fel megint az A csoportba.
off: kipukkant a foci-lufi
@Rock me Amadeus: Hagyjuk az aranylábú gyerekeket másra...
A focira szánt pénzt kéretik a jégkorongra fordítani.
Hááát, nem lesz új népstadion....
szerintem is inkorrekt Csicsóbá nyilatkozata. Egyrészt azt mondja, hogy nem Ted Staor személye miatt tartózkodott, majd egy mondattal később előhozza a velencei nyaralásos ügyet, amit csak személyhez fűződően tudok értelmezni. Az meg, hogy Tolvanen finn stílusa és Ted Sator észak-amerikai stílusa nem hangolható össze, már csak azért is sántít, mert Cortina se Helsinkiben született tudtommal.
@KCs: nem tudom mennyire gyakori eset az ilyen, hogy menet közben állampolgárságot kap valaki :)
@munkagep: Ebből a cikkből - véleményes szerkesztési elvek alapján - kimaradtak azok az újságírói kérdések, amelyekre az ízekre szedett válaszok megszülettek. Azt gondolom, hogy minden interjú esetén az interjúalany véleményét a kérdés kapcsán szabad csak megítélni. A magam részéről meglehetős ellenérzésekkel tekintek minden olyan interjúra, ahogy az újságíró kihagyja a saját kérdéseit, majd a saját gondolataival összefűzi a kérdésekre adott válaszokat.
@KCs: Nem akarom elkenni a lényeget, de ez nem cikk, nem interjú és nem újságíró írta.
@F. Kapus: Jó, ez tényszerűen igaz, de mégis itt újságírói munkát végeztek, akár elismeritek, akár nem.

Asszem abban egyetértünk, hogy óriási különbség van aközött, ha valami úgy jelenik meg, hogy:

"-Kérem, értékelje a mérkőzést!
-Jól játszottunk, ám sajnos ma nem tudtuk a magunk javára fordítani az állást.
-Mit gondol a bíráskodásról?
-Ilyen gyenge játékvezetést még sosem láttam."

vagy hogy:

"XY edző úgy véli, hogy a csapata jól játszott, ám ennek ellenére nem tudta a maga javára fordítani az állást. Ami a bíráskodást illeti, a szakvezető elmondta, hogy ilyen gyenge játékvezetést még sosem látott."
@KCs: Abban egyet. De hogy melyik módszert alkalmazzuk többször, az egyértelműsíti azt is, melyiket tartjuk jobbnak, célszerűbbnek, stb-nek.
Most arról nem beszélve, hogy szinte szóról szóra ugyanez jelent meg a Sportban is. Ezért gondoltam, hogy Csicsóbá nem mérte fel, milyen következményekkel jár, ha egyszer eljár a szája (ami azért nehezen hihető), máskülönben sajnos kénytelen vagyok akaratlagos aknamunkára gondolni. Kíváncsi vagyok, hogy milyen hsz-ek születtek volna, ha az Öreg elsőre semmitmondó, diplomatikus nyilatkozatot ad.
Az egyértelmű,CSicsó Bá nagyon erős Volán 19-et alakított ki/hozzott össze/ és ez a magyar jégkorongnak jó,mert erős csapattal tudunk kiállni az EBEL_ben! Ez lezárt téma,mármint a többi csapat igy gyengült. Most az a feladat,a többi csapat erősödjön szintén és még tovább a Volán is/fehérváriakkal,légiósokkal/. Tehát ne a többi magyar csapatból erősítsen ! A válogatottnál Sator megfelelő,ha már Cortina nem tud jönni. A csapat kb 15 játékosának a helye biztos. melléjük kell fiatalokat beépíteni! Esélyesek vagyunk a visszakerülésre,sőt utána a benntmaradásra is! Svájcban is csak a megilletődés,bírói hozzáállás miatt estünk ki. álltalában jellemző az újoncokat nem segítik semmilyen szempontból! Főleg egy eddig az elitben kevéssé ismert kis csapatot. Viszont ez így volt "B" csoportos tagságunk elelyén is,sőt akkoriban nagy zakókat kaptunk! Ne egymással vitattkozzunk hanenem ki ahogy tud segítse a hokit! Mi a szurkolásunkal: HAJRÁ MAGYAROK!
@KCs: egy interjúalany valóban a kérdező kérdéseire válaszol, de jobb helyeken nem adnak a szájába semmit. az újságíró valóban manipulálhatja az interjúalany válaszait, nemcsak a kérdései feltevésével vagy a kérdései elhagyásával, hanem még százféle módon, ilyen példákat gyakran láthatunk, és nemcsak a magyar sportsajtóban. erre vonatkozó példákat azonban blogunkon szerintem nem találsz. van ugyanis egy fontos szempontunk: empátiával viszonyulunk a jégkorong minden szereplőjéhez, aki ezért a sportért dolgozik. ezek között az emberek között előkelő helyen áll Ocskay Gábor. gondolom, ez így elég világos. ami itt megjelent, az nem manipuláció, hanem Ocskay Gábor véleménye. Amelyet természetesen illik tiszteletben tartani, de nem egyetérteni is szabad vele.
@hokiss: nem azért gyengült a többi csapat, mert a Volán erősödött.. Mo-n szinte minden játékos a Volánba menne és nem csak a fizetések miatt..

Egyébként baromi könnyű Ocskayt szidni, de kérdem én, a többi klub miért nem tette meg, amit ő? 20 éves munkája van ebben a Csapatban.. Ez mindenkinek adva volt/van.. most az irigység beszél a többségből.. Aki meg ennyit tett a magyar hokiért, annak hadd legyen már véleménye. Ha most ad vmi diplomatikus semmit mondó véleményt, akkor meg azt mondják rá, hogy nem őszinte.
Ladányi: "Ezzel együtt egy edzőt nem kell szeretni. Azt mondom, inkább utálja mindenki, és jussunk fel, mintsem nagy szeretetben, összeborulva essünk ki a divízió 2-be."

Ez Ocskay Gáborra is igaz. Legyen inkább őszinte és szókimondó egy ilyen jó Volán tulajdonosaként mintsem mindenkivel bratyizós és diplomatikus viszont középszerű csapat vezetője.
@AG 2.0: Nyilván nem gondolom, hogy tudatos manipuláció folyna, szó sincs ilyenről. Csak arra utaltam - a konkrét cikk apropóján, de nemcsak arról szólva -, hogy az olvasók megalapozottabbantudnak véleményt formálni, ha ismerik az újságírói kérdést, látják, hogy miről mi jut eszébe az interjúalanynak. Vagy éppen megtudhatják, hogy valaki kérdés nélkül mondott valamit. Elvonatkoztatva ettől az interjútól, pl. Kevin Gaudet nyilatkozata azért volt különösen szép, mert kérdés nélkül tért ki Ifj. Ocskay Gáborra.

Mindegy, nem kérdés, hogy olvasmányosabb egy jól felépített cikk, amelyet mintegy illusztrálnak az idézetek, valószínűleg jobban illik egy blogra, mint egy beszélgetés egyszerű átirata.
...."az elmúlt hat-nyolc évben nem jöttek elő Ocskay,Palkovics,Ladányi szintű játékosok"-nyilatkozza :Tokaji.
-sajnos nem volt emberanyag...korosztályok hiányoznak/8o,82,84,.../,könnyű helyzetben voltak, hisz nem volt konkurencia:-szinte csak az a 2o-25 főből válogatott a kapitány!!!
C és B csoportban voltunk állandóan.Most sikerült csak szerencsével az A csoport..Japán-Magyar???/ha van videóbiró/ bizony nem erről beszélnénk!-A jelenlegi fiatal korosztályokból...88,89,9o,9l,92,93, van emberanyag, és sokkal több Ladányik, Palkovicsok...de még Tokajik is!!!!
@üveg: tegyük fel, megadják a gólt. igen, és? az ukrán meccsen múlt, nem ezen...
@miki78: Mire gondolsz, hogy nem tette meg? Nem igazolta le a Volán legjobbjait? Ocskay bácsi az elmúlt 20 évet a magyar jégkorong többi szereplőjének köszönhettem és ez tart most. nem vitás, hogy hatalmas munkát végzett menedzselés oldalon, de ha a többi csapat is hasonló stratégiát követett volna, nem tartana ma itt az AV19. Erre utaltam már korábban is, azonban azt be kell látni, hogy az AV19 háttere játékosabyag oldalon finoman fogalmazva is gyenge.
Ocskay bácsi nyilatkozata egyébként szerintem is rendkívül inkorrekt volt. Ha ez a véleménye nemmel kellett volna szavaznia.
@Lazlee: Na azért ha akkor 3-3, akkor meleg lett volna...
@check: most nincs kedvem kiszámolni, hogy egy általad sugallt körbeverésnél mi lett volna.
@Lazlee: Kicsit rosszhiszemű a szerző, de alapvetően akármelyik megeshet, tényleg. :-)
@miki78:
ad1: itt senki sem szidta Ocskayt (pláne nem vonta kétségbe a munkájának eredményét), pusztán arról van szó, hogy szerintem ostobán és bután viselkedett, amivel károkat okozott Sator-nek és a válogatottnak.
ad2: meg lehet a véleménye, de néha jobb, ha nem mondunk semmit. Itt mondjuk annyit mondhatott volna, hogy ő tartózkodott és szerinte nyugodtan lehetett volna várni a döntés meghozatalával. Ebből is mindenki értette volna, mi a helyzet. Ehhez képest, kinevezése napján nekiáll gyalulni az új kapitányt. Ez mindenféleképpen gusztustalan, még tőle is... A játékosok és Énekes nyilatkozataiból kiderül, hogy Csicsóbán kívül senkivel nem volt baja.

Magánvéleményem szerint, ha egyszer eldöntjük, hogy a szlovák vonal helyett keresünk egy másikat, akkor nem spórolhatjuk meg magunknak a kulturális távolságból fakadó különbségek tudomásulvételét és az ezzel járó kölcsönös tanulási folyamatot. Egy heti hármat meccselő, nhl-es edzőtől az várható el, hogy az első szabad hétvégéjén utazzon el családjával minél messzebb és töltődjön fel. Vagy: ha kanadai edződ van, akkor az bizony azzal is jár, hogy vége annak a gyakorlatnak, hogy egy szarabb meccs után bemegyek az öltözőbe és kiosztok/kiosztatok néhány tízezer forintnyi büntetést, hiszen Kanada más ország, ott (velünk és a szlovákokkal ellentétben) fel sem tételezik, hogy egy játékos ne akarjon nyerni (következésképp a büntetés semmit sem orvosol).
@Gaudi: A szerző nem rosszindulatú, magából indul ki! :)
süti beállítások módosítása