HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ted Sator az új szövetségi kapitány

2009.09.07. 17:41 D. Gromov

Ted Sator, a Fehérvár EBEL-csapatának korábbi vezetőedzője lesz a magyar válogatott szövetségi kapitánya, tudta meg blogunk. A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége közleményben indokolta meg döntését, amelyben az új kapitány pályáját is ismerteti.

A szövetség egyéves szerződést köt az amerikai szakemberrel, derült ki a közleményből. Aa váltás legfőbb oka, hogy "a magyar válogatott mellett hat évig dolgozó sikerkapitány, Pat Cortina nem tudja összeegyeztetni klubkötelezettségeit a nemzeti csapat melletti munkával". A szövetség az idei év tapasztalataiból kiindulva az új szezonban garanciát kért a német EHC Münchent is edző Pat Cortinától arra, hogy a világbajnokságon teljes egészében a válogatott mellett legyen, a  szakember azonban erre – mint blogunknak adott interjújában is kifejtette – nem tudott ígéretet tenni. Pat Cortina 2003-tól irányította a magyar jégkorong válogatottat. Egy negyedik, egy harmadik és egy második hely után a válogatottat az A csoportba juttatta a divízió-1-ből.

Ted Sator az első olyan tréner volt Magyarországon, aki az NHL-ben is dolgozott vezetőedzőként, ismerteti az új mester pályafutását a közlemény. Az amerikai szakember az Egyesült Államok válogatottjának másodedzője is volt. Kétszer – az 1984-es és az 1987-es Kanada Kupán – segíthette az Egyesült Államok nemzeti csapatát Bob Johnson kapitány mellett. A New York Rangers 1985 és 1986 között, a Buffalo Sabres 1987 és 1989 között foglalkoztatta. A világ legerősebb bajnokságában 263-szor állt a kispadon.

Az NHL-nél alacsonyabb osztályú tengerentúli kluboknál is dolgozott, majd 2002-től Európába költözött. Kétévnyi finn munka után 2004-től szlovéniai csapatoknál dolgozott, 2006-tól pedig a szlovén válogatott kapitánya lett, amelyet a magyar nemzeti csapat ljubljanai legyőzésével az A csoportba vezetett. Ted Sator 2007 és 2009 között az Alba Volán vezetőedzője volt, az EBEL-csapattól idén tavasszal távozott.

Az MTI értesülése szerint jelenleg St. Louis-ban tartózkodó Sator novemberben és februárban nemzetközi tornákon vezeti a magyar válogatottat, majd március végén következik a háromhetes felkészülés a divízió 1-es világbajnokságra. A vb-t Ljubljanában rendezik április 17. és 23. között. A visszakerüléshez az A csoportba meg kell nyerni a tornát, amelyen az ellenfél a házigazda Szlovénia, valamint Nagy-Britannia, Lengyelország, Horvátország és a Koreai Köztársaság lesz.

157 komment

Címkék: sator válogatott mjsz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wow...várom a bővített írást.
Gratulálok hozzá, bár kicsit csalodtam h nem Pék "mester" lett :))
sajnalom en Cortinat.. azert benne van par evi munkaja, es most az uj edzo a sajat belatasa szerint fogja vezetni a csapatot..
Hmm..hat remeljuk, h Sator is hasonlo sikereket er el..es KOSZONJUK CORTINA! :) En inkabb szerettem volna, ha Cortina marad.
Nah erre kíváncsi leszek mi fog ebből kisülni...Gondolom akkor Scandela se fog maradni.
Cortina nem azért távozott, mert bárki elégedetlen lenne a munkájával... viszont Satort ezért küldték el.. Engem ezért lepett meg leginkább...
Abszolút nem értek egyet. A Cortina / Tolvanen / Sator hármasból szerintem a legalkalmatlanabb, hangsúlyozom, sztem. A Volánnál is gond volt azzal, hogy nem figyelte meg és mérte fel a fiatalokat kellően. És emellet tényleg egy kicsit rutinosan fásultnak tűnik Mr. Sator. Erre mondhatjuk, hogy meglátjuk, de én személy szerint nagyon sajnálom Cortinát. Valamint, ha a leendő szezon tükrében összeszámoljuk, hogy ki dolgozik a legtöbb potenciális válogatott játékossal, akkor is Tolvanen lett volna a jó választás. Nem értem ezt a döntést...
Hát Sator hogy került ide? Ezért most kár volt. Vagy Cortina, vagy Tolvanen lett volna a jobb választás szerintem. Bár nem tudjuk, hogy Tolvanen vállalta-e volna, vagy sem. De most ez így egy kicsit elszomorított.
Puff a kirakat! Arról hallottunk eddig hogy nincs píz főállású kapitányra...
Itt is megkérdezném: mi történt a szlovák meccs után a csapat és Pat között?
Wow Hála istennek szerintem óriási edző jót tett a volánnak és mindenki szerette.
Meglepődtem.
Első gondolatom: ugye nem a tavalyi taktikát erőlteti a csapatra, hogy oldalt előre küldöm a korongot, azt lesz valami....
Ahogy azt a blogról is tudhatjuk Sator úr az osztrákok kívánságlistáján is szerepelt:

jegkorong.blog.hu/2009/08/15/bill_gilligan_az_uj_osztrak_kapitany

Köszönjük Pat!

Sok Sikert Mr. Satornak!
@Leo945: Cortinát is elküldték a Volántól mert nem akart fiatalítani. Most a válogatottnál szükséges ugyan ez, és ha elolvasod a minap közölt Cortina interjút láthatod hogy most se akart: "Azt gondolom, kell a fiatalítás, de ennek mértéke kérdéses."
Legyünk optimisták az új kapitány nem csak egy klubot tud majd megfigyelni, hanem az egész magyar elitre lesz ráhatása. Kíváncsi vagyok viszont a stábjára aki segíteni fogja.
NSO-ról Sator nyilatkozata: „Valamikor a nyár elején vette fel velem a kapcsolatot a szövetség, amikor kiderült, hogy Pat Cortina és az egyik segédedző, Diego Scandella nem biztos, hogy tudja vállalni a következő világbajnokságot is. Valóban erényem, hogy ismerem a szlovén válogatottat, amely tavasszal Ljubljanában házigazdája lesz a vébének. Miután távoztam az Alba Volántól, ugyanúgy követtem az eseményeket, tudok mindenről. Két héten belül Magyarországra érkezem és kidolgozom a közös munka részleteit a magyar szövetséggel”
Sartor ha jól emlékszem a Szlovén válogatottal nagyon jó eredményeket ért el. Ami azonban ebben zavar az az, hogy az Albába nem nagyon jött ki a magyarjátékosokkal, és ez a válogatottban is vissza fog ütni
Jó választás volt! Fehérváron is kiváló munkát végzett.Hogy miért küldték el a Volántól az már a múlté...Hajrá MAGYAROK!!!
Bravó Ted bácsi! Az én tippem jött be :) Szerintem Ő most a legjobb megoldás ha egyből vissza akarunk jutni. Ismeri a szlovénokat, a volánosokat is. Szerintem tavaly jó munkát végzett, a Volán sokat fejlődött általa. Egyedül az emberelőnyös figurákat nem tudta megtanítani a fiúknak, de ezt majd Tolvanen megteszi. Tavaly, amikor a szerencsétlenül végződött csíkszeredai meccs után elküldték ( amit meg is nyerhettünk volna ) én nagyon sajnáltam. A bajnoki döntőben Énekessel már nem is ment úgy a csapatnak. Szerintem ha nincs a fightnight a Salzburggal és nem lettek volna az eltiltások, simán bevitte volna a Volánt a nyolcba.
Ha újra visszajut a válogatott az "A"-ba Ő lesz az Isten. Ehhez sok sikert Ted bácsi!
Farewell Mr Cortina, we' ll never forget You!
Welcome back Mr Sator!
@Stommy: ez így van... én azt mondtam, hogy innen nem az elvégzett munka, sokkal inkább az összeegyeztethetetlenség miatt kellett most mennie...
@uprmedia: ezzel én is nagyon egyetértek, ha nincs Page, és az egész a salzburgi átok, akkor megvan a rájátszás...
Nem tudja valaki, hogy lesznek a meccsek pontosan a VB-n (vagy az még meg sincs)???
Túlzottan én sem ugrálok örömömben, majd az idő eldönti mire lesz elég Sator mester.
Sok sikert az új Szövetségi kapitánynak!
Minden tisztelet Sator mesteré, de abban a helyzetben, ami most van, hogy a Volánban játszik a válogatott nagy része, szerintem sokkal szerencsésebb lett volna, ha a Volán edzője lehet a kapitány is.

Emellett nem értem, hogy hirtelen hogyan és miért lett pénz főállású kapitányra.
Akkor az első szó a köszöneté!

Köszönjük Pat Cortina az eddigieket! Nagyon sajnálom, hogy nem működhetett tovább a Cortina-Magyarország kapcsolat. És nagyon remélem, hogy lesz még Cortina magyar kapitány! Minden idők legnagyobb eredményét értük el vele, minden idők legjobb hokiválogatottját építette hazánkban! Örökre beírta magát Pat Cortina a magyar jégkorong aranykönyvébe!

A második szó az üdvözleté!

Üdvözlet Ted Satornak! Gratula a kinevezéshez, és sok sikert! Rövid távon visszajutást, középtávon a fiatalok beépítését és bentmaradást, hosszú távon sok a válogatott kispad mellett eltöltött évet, stabil A-csoportos válogatottat kívánok neki és magunknak!

Amennyiben Ted Sator főállásban lesz szövetségi kapitány, úgy a lehető legjobb döntés született!

1. Lesz ideje meccsekre járni, minden potenciális válogatott jelöltet meg tud nézni, annyi meccsen ahányszor csak akarja!
2. Rutinos, neves, kitűnő edző, akinek külföldön is veretes eredménysora van, és Magyarországon is sikeres volt! (Aki utólag tagadni akarja, azok gondoljanak a 8 közé jutás elmaradásának kirúgása előtti indoklására: a jogtalan eltiltásokra!!!)
3. A válogatott játékosok 2/3-ada volt a játékosa, a potenciális válogatottak közül meg jó 10-15 ellen játszott a csapata. Magyarországon kapcsolatai is vannak edzőkollégák személyében!
4. A szlovén válogatottból annak idején kihozta az abszolút maximumot. Miért ne tudná a magyar válogatottból is kihozni a maximumot?
5. Szlovénia lesz a legnagyobb ellenfelünk a visszajutásért vívott harcban jövő áprilisban. Ted Satornál gyakorlatilag senki sem ismeri jobban a szlovén jégkorongot, a szlovén válogatottat!
6. Mivel (feltételezhetően) főállású kapitány lesz, és a (potenciális) válogatott játékosok döntő többsége is magyarországi csapatban játszik ezért rengeteg összetartást, közös edzést, felkészülést lehet tervezni, aktívan tud dolgozni a kapitány, nem csak a "szabija alatt".
7. Az előbbi feltételnek köszönhetően gyakorlatilag ő lesz az, aki alkalmas lesz a fiatalításra. Akár "B"-válogatottat is ki tud alakítani, tudja variálni, hogy melyik tornára milyen csapatot visz el, stb.

Sok sikert Mr. Sator!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!
Hát, hogy ez milyen döntés volt az majd csak a VB után derül ki ... Én felajánlottam volna Cortina-ának egy másodedzői posztot erre az évre, persze ha Sator is belemegy. Bár nem tudom elképzelni, hogyha felhívja Sator akkor ne segítene ... Ezek után márcsak egy kérdés van fiatalítás vagy feljutás?!
@Bencito:
"Ezek után márcsak egy kérdés van fiatalítás vagy feljutás?!"

Asszem ez fog még álmatlan éjszakákat okozni az illetékeseknek.
Nagyon csábító és annyira nem is kivitelezhetetlen a feljutás, és a gyakorlatilag hazai pályán való A-csoportos szereplés 2011ben. (ugye Pozsonyban és Kassán lesznek a meccsek)
Ugyanakkor már a rövidtávú (3-4 év múlva) sikeres szerepléshez elengedhetetlen a fiatal játékosok meccsrutinhoz való juttatása.
Sator mellé ki lehetne nevezni Kangyalt segédedzőnek, és akkor jöhetne Bill és Ted zseniális kalandja :D
Szomorú és egyben ideges is vagyok, bárki bármit mond, Sator nem fog olyan nagy eredményeket elérni az NHL-es múltjával meg a tököm tudja milyével mint Cortina... Sajnálom őt...
Szerintem a Volánnal se volt olyan szoros és jó a kapcsolata... Cortinát jobban tisztelték és szeretették a Volánosok is mint Sator-t...
Őszintén és nagyon sajnálom Pat Cortina távozását!
Bár valahol várható volt, túlzottan nem lepett meg, több dolog és ő maga is utalt már rá.
Nagyon-nagyon sokat köszönhetünk neki, a továbbiakban is sok sikert neki az életben és a munkában egyaránt!

A távozása jó döntés volt, mivel konfliktus volt készülőben, több fronton.
-A Budai-ügy is jel volt, ahogy a vébé utáni nyilatkozatai.
-A kétlaki élet kölcsönös hátrányai megmutatkoztak és nem közvetlenül a pénz döntött, hanem a hosszú távú munka lehetősége.
Lássuk be, ő a feljutással kihozott mindent az aranygenerációból és egy generációváltáshoz nem egy adott generációhoz hozzánőtt ember kell.

Ted Satornak a közelmúltbéli Albás konfliktusa miatt elég vegyes a megítélése, ez itt is látszik.
Ennek ellenére nagyon jó szakember, a szakmai munka minősége nem fog romlani, komolytalan dolog ezt megkérdőjelezni, az Alba fejlődése elég referencia, ha óriási szakmai háttere nem elég.

A finn edzővel is az a gond, hogy neki csak az Albára kell figyelni, a teljes spektrumot csak egy főállású szakember látja és fogja át, ez lesz most Sator.

Lényeg, hogy ne osszuk meg egymást, a döntés megszületett, most már előre kell nézzünk!

Hajrá Magyarok!
Sziasztok.

Nem tudom ki emlékszik még rá, de én (és még páran) már a fight night után mondogattuk, hogy el kellett volna küldeni, mivel az a játékstilus amit ő eröltet nem fekszik a magyar játékosoknak, ráadásul nem is szerették és tisztelték úgy mint egy igazi edzőt. (pl:Cortina)
Az meg külön bántó volt, hogy sokszor amikor lehetősége lett volna rá sem nyult bele a mecsbe, elmaradt időkérések a sorok keverése, stb.
Úgyhogy vessetek meg érte, de nem szabad engedni a válogatott közelébe.
Vele nem hogy feljutás nem lesz de kérdéses még a 3-dik hely megszerzése is.

Én nagyon rossz edzőnek tartom.


Lehet itt azt mondani, hogy milyen volt régen, de neincs benne már tűz.


Üdv:Zoli
Ejha, látom szubjektív indokok továbbra is élnek.
Kár, mert objektíven kel szemlélni a dolgokat.

Remélem előre is nézünk lassan.
@Koksz: Pék mester egy nulláról felépített csapattal lett bajnoki második. Sator viszont nem tudta bevinni a csapatát a rájátszásba. Tudom, Mol meg EBEL között van különbség. De volt a játékosállományban is.
Jó döntés: Szlovénia úgy esett nekünk és simán vert, ahogy nekünk kell megtenni u.ezt velük...az edző Sator volt.Cortina jó edző, remélem, lesz még a szöv.kap., de motoszkál bennem, ha annyira elégedett egy-két játékosunkkal, akkor miért nem vitte magával őket Münchenbe? Satort kritizálta az öreg Csicsó, gondolom volt is rá alapja, viszont láttam a Volánt és nagyon, de nagyon testzettek a fiúk...most meg egészen lehidaltam tőlük!
Először is, köszönet Pat-nek azért, amit a magyar hokiért tett...
Másodszor elég nevetségesnek tartanám, ha Tolvanen pár Volános edzőmeccs után máris szövetségi kapitány lenne. (Semmi bajom Vele, nagyon szimpatikus embernek tűnik, a tegnapi nyilatkozata, miszerint nem finn, hanem magyar hokit játszik a Volán, nagyon realista volt...) Talán jövőre...
Lehet, hogy Ted bácsi nem Cortina szintű lelkesedést vitt végbe a Volánnál, de a válogatottnál nem heti három meccset kell lenyomni, emellett belefér egy kis lazázós, bécsbejárós életmód. Ami mellett figyelgetni is lehet az itteni meccseket, a fiatalokat...
Ja, és azért azt is kéne tudni, hogy Ő mennyiért vállalta, illetve Pat mennyit kért..
Ez azért meglepő vmilyen szinten. Cortina mellőzése érthető,mert az egyértelmű céla visszajutás és ehhez olyan ember kell ,aki most itt tud lenni minden egyes pillanatban.Nem vitatom Pat érdemeit,én nagyon szerettem őt és tisztelem is az eredményeiért,mert a végén mindig neki lett igaza , volt ,hogy bíráltam,de a végén be kellett látnom ,hogy Ő tudja mi a tuti.
Satort nem hoztam volna ide, amit a Volánnál leművelt a távozásakor meg amiket Id. Csicsó mondott róla az nem azt sugallja , hogy alkalmas lenne erre a posztra.Tudom ex-nhl edző meg a szlovénekkel sikeresen feljutott.Talán ennyi az előnye ,hogy ismeri a szlovénokat nagyon jól.
Én Jarmo Tolvanen-t hoztam volna ide. Kevesett töltött itt ,de sztem ő lett volna alegalkalmasabb ere a posztra ,hisz a válogatott gerincét ő edzi mindennap,így adta volna magát a dolog.Még azt eltudom képzeli ,Sator felkéri Tolvanent edzőnek ,de ez nem túl vszinű, biztos meg vannak neki is az emberei ,mint Patnek Scandella.
Gyerekek ez hihetetlen ami ebben az országban megy!!!Alig vártuk,hogy elhagyja a volánt most meg szövetségi kapitány ez vicc!!!Sator mester a nyolcvanas éveiböl él mi meg bekajáljuk!Emberek el telt 20 év!Ezért a döntésért kár volt ma összeülni!
Nem hiszem, hogy a Volán szurkolók egyetértenek veled kedves yeti2...
@Koksz: Én meg azon csodálkozom, hogy ilyen csuda komikus bejegyzést követően miért nem Te lettél a szóvivő a válogatottnál, visszamenőleg is.
@bruins: én Volán szurkoló vagyok, de egyáltalán nem örülök neki.. tavaly már karácsony előtt elzavartam volna (és amennyire tudom nem csak én..)..
Borzalmas volt néha. Az időkérés fogalmát még akkor sem ismeri, ha 1 perc van vissza és 4-3-ra megy az ellenfél.. kapuslehozatal szintén az ismeretlen kategória.
Ezen kívül nem tudott rendet és fegyelmet tartani. Abszolút nem volt képes a társaságból "CSAPATOT" faragni.. A fiatalok beépítése sem ment neki.
Nem szeretett itt lenni, állandóan elment.. kétlem, hogy most majd a MOL liga meccseit fogja nézegetni..

Nagyon rossz döntés, de cáfoljon rám!
@yeti2: nehogy már a Volán diktáljon. Nehogy már a Volán véleménye legyen a mérvadó a válogatottnál. Nehogy már a Volánnak kelljen megfelelni...

Már megint eljutottunk oda, mint tavaly: a Volán szarta a magyar jégkorongot sokak szerint...
@Fradi-Mate: Szerintem Énekes lesz a másodedző, jól beszél angolul és dolgoztak is együtt a Volánban. Satorral szerintem minden rendben volt, valamiért berágott rá Gabibá (nem hiszem, hogy a csíkszeredai vereség miatt), de ezt már nem fogjuk megtudni, hogy miért.
@bruins: Én volán szurkoló vagyok,de talán az első voltam az elmúlt idényben aki repülőjegyet akart adni Sator mesternek!Láss csodát igazam lett akkor,miben változott volna a mester szerinted?
@gabute: Nyilván lehet majd 16 UTE-játékos is válogatott, csak akkor át kell értékelni a célrendszert.
@jacint70:
Azt hiszem nem a pénz döntött , mármint nem úgy ahogy te gondolod. Ha a szövetségnek nem lett volna pénze akkor Cortina marad, de most talán egy kicsit több is van, ami elég egy főállású edzőre.
Imádom Cortinát, nagyon jó edző, kíváló ember, valahogy ezt meg kéne neki köszönni másképp is.
De az igazság az ,hogy ha tényleg ekkora kihívás a válogatott, akkor Müchentől kellett volna megválnia..
Sator kinevezése nekem is meglepetés,de ez nekem egyértelműen azt üzeni a szövetség IGAZI célkitűzése a visszajutás még, ha ezt a közvélemény felé nem is merik nyiltan kommunikálni.
@gabute: A múltkori 9-2 azért jelent valamit :)
Nekem az több mint fura hogy Sator mester lehet főállásban kapitány (meg tudják fizetni?), Pat-et viszont nem tudták (akarták) főállásban alkalmazni? Lehet Pat sem volt tökéletes, de én vhogy nem bízom Sator mesterben. A magyar játékosoknak sajnos szükségük van arra hogy az edző aktívan együtt éljen a játékkal, szükség esetén belenyúljon a mecsbe. Pat ilyen volt, Ted bácsi viszont nem igazán.
@bruins: Én is volán szurkoló vagyok, és igenis ez egy rossz döntés volt, csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz.
@hüjeliba: Szerintem is kellene valami búcsumeccs a szövetség részéről, vagy valami. Úgy tudom, egyébként Satort annak idején Cortina hozta Fehérvárra.
Én sem nagyon örülök Sator-nak. A Volán a finn edzővel most teljesen más játékot játszik, mit Sator-ral (és/vagy Cortina-val), és ahogy a hétvégén elnéztem, nem is rosszul. Nekem sokkal jobban tetszik, mint a kanadai stílusú játék.
Cortina-val csak az volt a gond, hogy nem mert fiatalítani (főleg a védelemben). Bár az utóbbi évek eredményei kétség kívül az ő nevéhez fűzödnek.
@bruins: De, egyetértenek.

A sator-féle "beívelgetős" játékstílus nagyon unalmas volt, és többször nem jött be, mint igen.
@KCs: kicsit butácska a sértődött humorod.. Hasonlót sem írtam. Meg sem említettem az UTE érdekeit. Kizárólag a Volán vs. válogatott téma volt. Erre pitiáner módra jössz az UTÉ-val. Gratulálok...
Azért mielőtt Satort nagyon gyepálnánk, emlékezzünk a tavalyi idénykezdetre...

@hüjeliba: Azért ne felejtsük, hogy Pat profi... És bizonyára ennek megfelelően kéri a pénzét is... Másként fogalmazva - valószínűleg -, nem akar bagóért jönni... Szerintem ez nem is várható el...
@gabute: Azért el kellene már végre ismerned a legtöbbet a Magyar hokiért a Volán tett,meg Gabibá!
@yeti2: Hm... Mintha megfeledkeznél Valakiről, aki ma már nem túl népszerű, de egész jó kis csapatot hozott össze egy folyóparti városban...
@jacint70: Csak sejtésem van kire gondolsz és honnan.
Sajnálom Pat-et,megérdemelte volna,hogy a szövetség főállásban alkalmazza.
Biztos lett volna megoldás,ha nagyon akarják.
Maximális tiszteletem,és köszönet az eddigi munkájáért!
Sok sikert!
Ki lesz a segítője? Énekes? Akkor maradhatott volna Cortina is.
@yeti2: Az elmúlt 10 évben ez igaz. Az azt megelőző 70-ben meg nem igaz.

Ettől még a válogatott érdekeinek és a Volán érdekeinek semmi köze egymáshoz. Attól még, hogy a Volán sokat tett a magyar jégkorongért, attól még a válogatott edzőjének meg lehet választani olyan edzőt, aki nem szimpatikus a Volánosoknak. Pusztán erre próbáltam rávilágítani. De a vitakultúrát nélkülöző emberek egyből fölényeskedni kezdtek....
@PMilan83:
Az eredményeket,nem tudhatjuk,de max.1-et értek.
@KCs: Aki megint nem látja a többi magyar csapatot,és megint nem kapnak lehetőséget a fiatalok. + a Volán nem a magyar válogatott!
@gabute: Nem nekünk Volánosoknak kell,hogy megfeleljen valaki,csak a Sator mestert ismerjük és ő nem fogja a Magyar hokit előrebb vinni(sajna)!A Volánt egyszerűen visszahúzta nem pedig lendítette.Bár örülnék ha nem lenne igazam!
Egyre jobban érlelődik bennem a gondolat,hogy nem a legjobb döntés született,bár ne lenne igazam.
Cortina már Szinte magyarrá vált,és megkérdőjelezhetelen módszerrel bírt.
Sator bizonytalannak tünt,és nem alkotott maradandót(bár sok ideje nem volt rá),és NHL-es pedig igen rég volt,úgy tünik a Szlovén vonalon kívűl nem igazán tudnak másba kapaszkodni az általam max. tisztelt vezetők.
@KL82: hát én meg úgy tudom, hogy nagyon jól kijött velük és a játékosok épp ezért igencsak ledöbbentek rajta amikor elküldték. Részemről nagyon örülök, hogy Sator lett az edző és nem Tolvanen. Ha Tolvanen lett volna, akkor egyrészt minidg felmerülne, hogy direkt kedvez a volánosoknak, másrészt a játékosok többségének nem jelentene felfirssülést az összetartást, mert ugyanaz az edző, ugyanazok a módszerek.
@gabute: Gondolom, az UTE ellen is ugyanígy tiltakoznál, ha most ők lennének a legjobbak.
Cortina for President!:D Mindenkeppen o kellene a magyar valogatott elere...
@gabute: "kicsit butácska a sértődött humorod.. Hasonlót sem írtam. Meg sem említettem az UTE érdekeit. Kizárólag a Volán vs. válogatott téma volt. Erre pitiáner módra jössz az UTÉ-val. Gratulálok... "
nem-nem. Kizárólag a Cortina vs Sator vs Tolvanen vita volt, erre Te pitiáner módra jöttél a Volánnal. és ez már baromi unalmas. ha így vesszük egyébként jobb, is hogy az általam sem sokra tartott Sator lett a szöv kap. így legalább nem lehet majd a Volánra fogni, ha nem jutunk fel.
nyilván az egyik fő indokot, amiért nem Cortinát hosszabbították, nevezetesen a fiatalítást/új csapat építést Sator egy év alatt megoldja. hiába a szövetség stratégiailag lát :)
szal nagyon nem örülök Cortina eltávolításának de még inkább nem az ilyen furcsa hátterű döntéseknek
@yeti2: Ezt azért gondold át háromszor legközelebb...

Satosaari, Hetényi, Tokaji, Horváth, Jobb, Maklári, Ondrejcik, Flinta, Alen, Ackeström, Vas J., Vas M., Ladányi, Fekete, Mihály Á., Nagy G., Elomo, Benk, Peterdi, stb...
@kerusz: A saját jótanácsidat magad is megfogadhatnád.
A válogatott sikeres szerelése - melyben Pat Cortinának döntő szerepe volt - nem késztette a szövetséget ilyen fontos döntésre, hogy kapitányt kell választani. Ez most nagy felelőség, de megtörtént és teljesen jogosan felkavarta a hokiért aggodók félelmét a jó folytatás érdekében.
Ha már ez lett a választás, akkor nagyon fontos, hogy kik lesznek a segítői és az is biztos, hogy az AV 19 játékstílusát (amit most a fin edző kialakít a legtöbb válogatott szintű játékossal)azt nem lehet a VB-re átformálni. Az eddigi hozzászólások is ennek a veszélynek az elkerülése miatt fogalmazódtak meg. Ezért az új kapitánynak meg kell gondolnia, hogy milyen játékot akar játszatni a válogatottunkkal.De természetesen ez már az Ő feladata, melyhez sok síkert kivánok.
@Fugeute: Jahhhh, nulláról "felépített", kész, tehetséges szlovák játékosokkal teletűzdelt csapattal lett második, úgy, hogy közben a magyar fiataloknak még a játék lehetőségét sem adta meg. Hát tényleg nem hiába lett Ő az elmúlt év edzője. Gratulálok neki.
Skacok ezen ne vitázzatok már, tudom, hogy mindenki(köztük én is) a magyar hoki jövőéért aggódik, de azért várjunk egy kicsit, majd az idő eldönti kinek lesz igaza. Hozzáteszem én sem rajongtam soha Satorért, de ettől függetlenül nagyon kíváncsi vagyok rá mit hoz ki a magyar válogatottból. Nem érdemes dobálózni, el kell fogadni őt.
@KCs: mi a probléma a névsorral?
Örök hála Mr Cortinának mindenért! A szivéért, a tudásáért, a hozzáállásáért és sorolhatnám, de nem teszem, mert aki szereti a jégkorongot az ismeri. Sok sikert kívánok Ted Satornak és leendő segítőjének, teljesen mindegy, hogy ki lesz az (szerintem Bill nem lenne rossz választás, de Énekes legalább olyan jó)! Hajrá magyar jégkorong, a többi egyenlőre a jövő titka, de Kiscsicsó is megmondta: "a remény hal meg utoljára"!
@kör alakú vulkanizált gumi: Mindig lesznek érdekes, érthetetlen döntéseek. Azt is lehet mondani, hogy Cortina-t nem engedte el a német egyesület. Amúgy már az A csop.ba való feljutás előtt meneszteni akarták, csak akkor nem merték meglépni.
Sokszor morogtam azon, hogy nem egy német másodosztályú csapat edzője kell másodállásban szövetségi kapitánynak. A morgásomra rendre rácáfoltak az eredmények. De akármekkora megfejtő is Pat, ide főállású kell. Visszlát Pat, és kösz a halakat!
@korong:
Mondani bármit lehet,de ha így van elég szomorú,szerintem ő szívvel is itt volt/szentmentálos,de tény)
Amikor az első fordulókban hozta a meccseket a Volán, mindenki el volt ájulva Satortól...Énekesnek nagyon jó a véleménye róla...Azért a majd 300 NHL meccs nem gyenge + az amcsik melletti edzősködés, nyilván van muníció a fejében...Persze,Cortina érdemei vitathatatlanok, de nem tudta elvállalni..ja, és ne felejtsétek 2 év múlva hol lesz a VB...
Írtátok többen, hogy a srácok nem szerették Fehérváron Satort. Ezt miből gondoljátok?
@Szanee: Ezt nem egy játékos mondta.
@Szanee: Ezt nem egy játékos mondta.
@KCs: Attól tartok hirtelen nem lett pénz.
Fentebb azt olvashatod, a bemutatkozó látogatáson kívül a mester novemberben és februárban két hétvégén(!) és a világbajnokság előtti összetartáson fog dolgozni. Ez nem főállású kapitánykodás, inkább alkalmi munka. Gyaníthatóan hasonló anyagi kondíciókkal, mint amennyit Pat kapott máodállásban.
Ugyanakkor felmerült a kérdés, mi a cél, a feljutás vagy a fiatalítás?
Miért ne lehetne mindkettő? A csoport szerintem gyengébb mint a szapporói volt, a válogatott pedig jobb mint amelyik legutóbb Ljubljanában alulmaradt a szlovénokkal szemben. A fiatalítást pedig fokozatosan kell végrehajtani, a csapat gerince adott, három-négy új játékos kerülhet be a brigádba (Erdélyi, Jobb, Sofron).
Más kérdés, vajon őket mikor tudja kiválasztani az új coach, ha ugyanúgy nem tartózkodik a szezon alatt Magyarországon mint Cortina?
Őszinte köszönet a kanadai-olasz-magyarnak az elmúlt évekért, remélem lesz még alkalmam látni, amint a válogatott kispadjánál a könnyeit törölgeti a himnusz alatt!
Na most mi van? 6 évig jó volt Cortina s részmunkaidejével együtt, most hirtelen nem ? Mit tett a válogatottért a Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége ?
@korong: kezdj el tárgyalni idejekorán a favorizált újjal közben a régi esélyesnek teremts olyan feltételeket amelyeket nyilvánvalóan nem fog tudni teljesíteni. hmmm.
Hálásan köszönöm Pat Cortinának a munkáját! Néha nem értettem egyet a válogatási elveivel, de az eredmények Őt igazolták, hiába, a szurkoló csak azt hiszi, hogy ért a szakmához is, aztán bebizonyosodik, hogy mégsem... Egy búcsúmeccset mindenképpen megérdemelne, ahogy egy telt házas vastapsot is a Sportarénában!

Satorral kapcsolatban felemásak az érzéseim, de remélem jó választásnak bizonyul majd, ha jönnek az eredmények, őt is megkedveljük.

Hajrá Magyarorszáááááááááááág!
@banyszi: Sok UTE meccset láthattál.
Nos, konkrétan a mai válogatott "jó nagy gerincét" a volán adja, mert (sajnos!), a többi csapatnak valljuk be őszintén akárki akármit is mond, nincs olyan szintű játékosa mint a Volánnak. Én pl. Azarin és Jánosin (és persze Peterdin annó) kívül nem nagyon tudtam mondani válogatott szintű játékosokat... Gröschl-nek már nem megy, úgy ahogy Hoffmann-ak se... Akkor? Cortina minél erősebb/technikásabb csapatot akart összerakni, és ha ezt sajnos(!) egy csapatból tudja a 3/4-ét összeszedni akkor azt fogja csinálni, te nem ezt tennéd????
Ezt a dumát most hallom először, hogy Sator visszahúzta a Volánt... Kapjon már a fejéhez itt pár ember. A földön kéne inkább járni!

Köszönjük Pat a munkádat, sikerült megadnod azt a pluszt, ami a magyar jégkorongot saját lehetőségeit többszörösen überelve a csodák birodalmába jutott. Reméljük Satorral egy újabb sikertörténet kezdődik. Jó munkát kívánok neki.
Jutott helyett juttatta. (ez a mondat olyan, mint egy finn név:))
@Bálna_: Cortina " egy búcsumeccset mindenképp megérdemelne, ahogy egy teltházas vastapsot is a Sportarénában" Szerintem is !!!
@medvid: Olvasd el mit írt yeti2: "alig vártuk,hogy elhagyja a volánt most meg szövetségi kapitány ez vicc"

Vagyis a Volán szurkolók érzelmei kell hogy meghatározzák, ki legyen a szövetségi kapitány - egyesek szerint. Én erről írtam mindössze...
egy-két észrevétel. az, hogy sator munkájától gyengébb lett volna a Volán, szerintem butaság. Azt hiszem, egy dolog miatt nem fért össze az edző meg a munka: túl sűrű volt a naptár. 59 évesen én sem szeretnék majd egy héten 168 órát dolgozni. most sem szeretek. a válogatottnál ilyen probléma nem lesz. az sem igaz, hogy hirtelen lett pénz főállású kapitányra. nem lett. úgy tudni, sator a következő szezonban négyszer áll majd a csapat rendelkezésére, nyilván nem egész szezonos fizetésért. más kérdés, ebből adódóan ő is megkapja majd, hogy nem néz elég mol liga-meccset. erre fussa, ez van. ami miatt viszont módosítani kellett: cortina ennyiszer sem állt volna a csapat rendelkezésére. ami ezen belül még nagyobb baj, a ljubljanai vb-n sem tudott volna ott lenni. én úgy emlékszem, a kedves hozzászólók többségének nagyon nem tetszett az, ahogyan a vb-felkészülés idén tavasszal zajlott. összegzésképpen: mielőtt gyorsan eltemetjük satort, érdemes lenne megvárni, mi fog történni, milyen munka fog folyni, milyen eredmények fognak születni.
@brunzwik: Azért ezzel egyáltalán nem értek egyet, mármint hogy rossz edző, meg nincs benne tűz, stb. stb. stb.! Azért ne írjuk már le egy utolsó senkinek, és ne higyjük már, hogy így a VB-n még a 3. hely is kérdéses... Edző nélkül is a dobogón van a helye a jövő évi Magyar Válogatott-nak Szlovéniában.

- Igen, lehetett volna Tolvanen (ha vállalja), mert egy szezon alatt megismeri a válogatott 3/4-ét, aktuális formájukat, erősségüket, gyengéjüket, viszont a többi játékosra 0 ideje lett volna...

- Maradhatott volna Cortina, mert ő már ismeri az egész magyar hokit, és ha másért nem, akkor tiszteletből hagyhatták volna a helyén, viszont ha bejut a München-nel a döntőbe, akkor bizony gebasz van!
- De ez az amcsi muki sem rossz megoldás, mert ugye Ted már dolgozott a Volán-nal, ismeri a válogatott gerincét, és a szlovén nemzeti csapatot sem kell bemutatni neki, viszont ha főállású lesz, akkor meg drága! Szóval honnan lett rá hirtelen pénzünk??? Vagy olcsóbb, mint Pat? Kétlem...

Ergo mind mellett volt pro és kontra is, de dönteni KELLETT! Szerintem...
@brunzwik: Nem tudom, én egyetlen egy játékosról tudtam, hogy nem szerette, de a többiektől dicsérő szavakat hallottam csak. Lehet nem ugyanazokkal beszéltünk! :)
@bruins: "Amikor az első fordulókban hozta a meccseket a Volán, mindenki el volt ájulva Satortól..."

Ez így van! És mindenki kizárólag a szemét osztrák szövetségre, Bonni és Couture eltiltására fogta, hogy nem jutott a 8 közé a Volán. Ted Sator baromi jó edző volt minden itteni Volános megítélése szerint, egészen márciusig, amíg ki nem mert kapni a HC Csíkszeredától. Utána hirtelen ő lett a főbűnös, az eltiltásról mindenki megfeledkezett.

Azóta már ő kb. a világ valaha volt leggyengébb edzője, kedvetlen, motiválatlan, mindenkivel összeveszett. És ő volt az egyedüli oka annak, hogy a Volán nem nyerte meg az EBEL-t.

Legalább is ilyen a közhangulat...
@gabute: Ez jóóóó! :) Egyetértek amúgy! :)
@gabute: na, azért nem egészen.. Satort már korábban el akarták küldeni, csak ki kellett volna fizetni a szerződése miatt.. Már november-devember táján sok gond volt a háttérben..
@miki78: Elhiszem, hogy a háttérben sok gond volt, de a közhangulat attól még 100%-ig mellette állt, abszolút pozitív volt a megítélése, és kizárólag az eltiltásra fogták a Volánosok a problémákat, a vesztes meccseket.

A közhangulat március 3-án vett 180 fokos fordulatot, amikor ki lett rúgva.
@1nf3rn0:
Finn név?Naaaaaaaaa!:-)
Szanee:
Ezt pont nem neked kéne kérdezned.
@gabute: Már tavaly év vége felé többen felvetettek itt néhány vélt vagy valós problémát: gyatra emeberelőnyös játék, üssük be a korongot s korcsolyázzunk utána, elmaradt időkérések, stb. Persze nem Sator mester szakmai tudását kérdőjelezzük meg, csak fenntartásainkat fogalmaztuk meg. Ennek persze lehet az oka Pat túlzott szeretete, de ő már sokat letett az asztalra, bizonyította szakmai tudását és emberi nagyságát is!
@solarys: "Ennek persze lehet az oka Pat túlzott szeretete, de ő már sokat letett az asztalra, bizonyította szakmai tudását és emberi nagyságát is!"

Ezzel telejsen egyetértek! Sajnálom, hogy váltani kellett :-(
@gabute: nem így van, én is ott vagyok a meccseken. Én már küldtem volna decemberben.. amúgy meg kit érdekel a közhangulat.
A csíkszeredai vereség csak ürügy volt..
1, tobben felvetettetek hogy Csicsoba mit mondott Satorrol, igen am, de a szovetsegben is van neki szava, sz'al ha nem javasolta volna, gyanitom kalapba sem kerult volna. ;)

2, akarki akarmit mond, szerintem lehetseges egyutt a fiatalitas es a feljutas is.


Azt tudja vki, hogy a tavalyi Mol liga szereples Mihaly Arpad eseten szamit - e elso koros evnek? Es akar iden a masodik kor utan hoki magyar lehet?
Igazából Cortina taktikájából a saját harmadból körbelőtt koronggal próbálkozó indítások nem tetszettek. Satornál meg a támadóharmadba belőtt korongok.Szóval kíváncsi leszek, mi sül ki ebből. Mindenesetre a fiatalítás elkerülhetetlen- és Mihály Árpinak az állampolgárság megadása jövő márciusig!
@gabute: ennyire talán nem fikázta senki Sator-t, akkor belinkeltem ide id Ocskay Gáborral készült beszélgetést, elmondta, miért nem kellett tovább dolgozni a mesterrel... Akkoriban valami, valahol nagyon nem stimmelhetett, hiszen emlékezzünk csak vissza, nem Kiscsicsó halála miatt lett Tokié a "C" betű... Ő maga mondott le a csapatkapitányi feladatokról...
Biztosra ezt pár ember tudhatja, minden esetre ha Cortina nem tud jönni, talán annyiból mindenképp jónak mondható választás Sator, hogy Ő ismeri a legjobban a mi fiainkat, akik oda - merjük kimondani - nyerni mennek, és a legnagyobb ellenfelünket, a házigazda szlovén válogatottat is! Stratégiailag a legjobb választás, csak ne küldjük előre a pakkokat, amiket Sofin kívül talán senki nem ér utol... :):):)
Nem is értem ezt a kortinázást. Ámberek, nem lesz ott a vébén, halló!!!

Palkovics meg pl. annyira utálja Satort, hogy a mai Sportban legott el is kötelezte magát a válogatott szereplést illetően a neve hallatán, amivel egyszersmind sztem választ adott az idei EBEL-szereplését övező kérdésekre is...
@banyszi: Tudtommal pont annyi idegenlégióst vethettünk be, mint bármelyik másik csapat. A Volán is öt légióssal játszott ellenünk a tavalyi döntőben (persze nálunk Palkoval hatan voltak).
Azaz: a többi sorban bizony magyaroknak kellett helyet szorítani. Köztük több fiatalnak is (Dezsi, Németh Peti, Rafi, Virág, hogy csak pár nevet említsek). Nem biztos, hogy rosszul jövünk ki egy ilyen összehasonlításból a Volánnal szemben...
Az NSO-ról egy vélemény:

"CSDBCN019: Cortina jópár éve mogyis jégkrém volt Magyarorzágon, ma HOKI ISTEN!!!! Kösz mindent Mester!!!"

Így is van! :-)
Azért a Mogyi rajta maradt! :)
tudom, hogy nagyon OFF, de pénteken kezdődik a bajnokság, van már vmi hír az új Volán mezekről?

Remélem végre sikerül dizájnolni (a profikból álló arculattervező gárdának :) )vmi esztétikusat az eddigi nem túl jól sikerült Madonna konstrukció helyett.
@barney's: Madonnánál már lehet kapni, a mintája olyan lesz mint amiben az emléktornán játszottak a srácok.
@jágör68: meg lehet adni Mihály Árpádnak az állampolgárságot, de jövőre akkor sem játszhat a válogatottban. Ez lesz az első éve magyar csapatban.
@barney's @Szanee: : Az idei mezünk kvázi úgy fog kinézni, hogy a tavalyelőtti design szerinti mezen az előző évi feliratok lesznek, persze kisebb-nagyobb eltérésekkel. A mezről képeket ma este már találtok a www.albavolanhockey.hu oldalon, ha jól tudom. Ugye KCs?
@SzDaniel: Nem, tavaly Mihály Árpád romániai bejegyzésű csapatnál játszott. Nem számít első évnek a tavalyi.
@M.Lac: Arról tudtok valamit, hogy idén tényleg a fehér alapú lesz a hazai mez?
@Devo209:
TUdtommal mindig a fehér az idegenbeli mez.
Nhl-ben is.
@Jussi:
Én is így tudtam.
Meg is lepődtem, mert a Madonnások mondták, hogy a fehér lesz a hazai.
@Devo209: az nem baj, a kék szerintem nagyon ronda volt eddig is :)
@miki78: az, hogy ronda vagy sem az ízlés kérdése (amúgy nekem sem tetszett), de a legnagyobb baj az vele, hogy egyáltalán nem karakteres. Tucat kivitel amin nem érzed azt, hogy ez egy olyan vmi ami a csapatot szimbolizálja, csak egy alap sablon, hogy legyen hely a szponzoroknak.
Cortina fizikailag nem képes itt lenni amikor kell. Így nem megy
A finn pár edzőmeccsen van túl, viccse lenne mint szöv. kap.
Ebből a trióból így csak Sator maradt, ez nem választás volt, hanem kijelölés.
@vaze: az nem Cornetto volt?? :-)
Az egyik szemem sir a masik nevet!

Sir, mert Cortinanak menni kellett (VB alatt kicsi az eselye hogy a csapattal tud lenni), nevet, mert sikerult talalni egy megfelelo edzot a helyere. Rovid megjegyzes Szatyor a kis Volan meccsekre se nagyon ment ki, ha kijott akkor is csak 1-2 harmadot volt ott, es talan pont a csiki tura mutatta meg hogy fejben nem biztos hogy maximalisan osszetudja szedni a csapatot ha szukseg van ra. Masik oldalrol a Volan tavaly nagyon sokat koszonhetett Szatyornak, szal majd tavasszal tisztabban latunk!

ui.: bocsi az ekezetek miatt, de nemet a gep ös nem tudtam ra magyar kiosztast varazsolni!
@gabute: Ajánlom figyelmedbe az ezen a linken található pár bejegyzést(yeti2, brunzwik), már decemberben is a távozását kértük.. És a végén mégis csak nekünk lett igazunk:
jegkorong.blog.hu/2008/12/23/alba_volan_graz_1_4


Úgyhogy már akkor sem szerették sokan Fehérváron.

Üdv:Zoli
@brunzwik:
Örülök, hogy önigazolási kényszered okán sok hokifant űzöl el innen...
A szubjektív, hátteret nem ismerő ám nagyhangú fanokat messziről kerülni kell, ezt teszem veletek ezután.
Néha-néha benézek ide, ám a szegényes moderáció okán kénytelen vagyok újra és újra eltűnni.
Ajánlom azért Ladányi és Kangyal friss nyilatkozatát.

További kellemes hangulatrombolást...

Egy normális közegben ilyenkor arra koncentrálnak, hogy mit hoz a jövő nem előre sarat dobálva hangulatot rombolnak...

Hajrá Magyarország, sok sikert Satornak, az eredményei alapján ítélem majd meg.

Elnézést, hogy szóltam.
@Snow-ice-hunter:
Nem akartam senkit megbántani csak tényt közöltem,hogy már tavaly is voltak jelzések. de ha ezzel téged vagy bárkit megbántotatm akkor elnézést kérek.

De én csak a véleményem fogalmaztam meg és azt hiszem nem bántóan vagy durván, és engedtessék meg nekem, hogy lehessen más véleményem.
A kulturált véleménycserével nem hiszem, hogy elüldöznék valakit is..

Üdv:Zoli
@brunzwik:
Rendben, köszönöm a pozitív válaszod nyers írásomra!
Igazából nem is neked kellett volna írnom, ám inkább befejezem.

Így végezetül újra csak azt kérem, nézzünk előre és tevékenysége alapján ítéljük meg.

Sziasztok!
@Fugeute: Gondolom azért lehet saját véleményem, nem hasonlítgattam egyetlen csapattal sem össze az újpestet. A kisebbik fiam tavaly az átigazolási időszak után lett "lapátra" téve az újpestben, csak azért, mert nem bírta Pék mester arroganciáját, de rajta kívül még fel tudnék sorolni egy pár fiatalt (pl Lufi), aki igy vagy úgy, de el lett lehetetlenítve. Hálistennek hatalmas adag "leszarom" tablettával rendelkezem, de a véleményem akkor is az, amit leírtam.
@fetyiszov: Szerinted hány meccset láthattam? Mindkét gyerekem jégkorongozik, 56. évemet taposom. Szeretnél még tudni valamit?
@brunzwik: "már decemberben is a távozását kértük. (...) Úgyhogy már akkor sem szerették sokan Fehérváron."

És az, hogy Brunzwik és Yeti kérik a távozását Székesfehérvárról, kizáró ok a válogatott kispadján? :-)
@gabute: Ha elolvasod a hozzászólásokat, akkor láthatod, hogy rajtunk kivül is kérték még páran a távozását.

Persze ettől még simán lehet a Magyar válogatott edzője :D

Csak nehogy ugyan úgy járjunk, egyszer már bebizonyosodott, hogy nem megy nekünk ez a belövöldözős technika igaz csak klub szinten.
Mindegy én továbbra se bizok benne... Részemről téma lezárva és ha nem tetszik amit látok annak hangot is fogok adni(mint Benk esetében) :D


Jó éjt mindenkinek

Üdv:Zoli
Elfogytak az érveim, nyilván minden UTE meccset láttál.
@fetyiszov:
Te tényleg nem tudod kivel vitatkozol?:-)
Hidd el képben van a hölgy.:-)
@Tillasz: Nem vitatkozom, és el is hiszem, hogy képben van. Akkor is furcsa volt ez az újbóli szlovákozás, meg Pék savazása, akármennyire képben van.
@fetyiszov: Szerintem@banyszi: csak a tényeket irta le,ezzel nincs semmi baj!
"banyszi 2009.09.07. 22:27:14
@Fugeute: Jahhhh, nulláról "felépített", kész, tehetséges szlovák játékosokkal teletűzdelt csapattal lett második, úgy, hogy közben a magyar fiataloknak még a játék lehetőségét sem adta meg. Hát tényleg nem hiába lett Ő az elmúlt év edzője. Gratulálok neki. "


Mondjuk Péknél játszottak évek óta a legtöbbet a fiatalok, volt néhány hét, amikor "alkotói válságba" került az első két sor, és ők hozták a meccseket.
A "sok szlovák"előnye többek közt ez, hogy mindenhol ki tudtunk állni...
Kinek milyen díjat adnak, arról a díjazott tehet a legkevésbé.
@fetyiszov:
Így okés a részemről. Péket sokan nem szeretik, az biztos, hogy megy a feje után keményen.
@kapusLaci: Tényeket? :D
Az utóbbi idők legjobb újpesti fiatal sorát rakta össze tavaly Pék, akik megkapták a maguk jégidejét, az már más kérdés, hogy az idén meg szépen szétcseszte. Gondolom azért kérdezte meg Fetyiszov Banyszitól, hogy járt-e Újpest meccsen, mert elég nehéz lehetett nem észrevenni Virág Csabiékat.
@banyszi: Senki nem vitatta, hogy lehet véleményed, nem is értem ezt a kiszólást. Tudom jól, hogy járt Hores meg Lufi. Azért válaszolni még lehet a kommentjeidre, ugye? Vagy one man show-ra vágysz?
Soha ennél rosszabb jelölteket :)
@forestjr: Elnézésed kérem,de Bnyszit szeméjesen ismerem,és tudom hogy nem ir ide alaptalan dolgokat.
@kapusLaci: Banyszival én is váltottam már pár szót, legutóbb pár hete a Megyeri úton, amikor kikaptunk a Volántól. Tudom jól, mi a véleménye az újpesti vezetésről, sok mindenben igaza is van, de nem mindenben. Most véletlenül belefutott az utóbbiba.
@Devo209: Az AV19 hazai meze valóban a fehér lesz, az idegenbeli pedig a kék. Ennyit az NHL-ről :) itt más szabályok uralkodnak és kész!
Köszönöm az infót!
A kérdés, hogy ez EBEL norma, vagy a hazai meccseinken két fehér mezes csapat fog egymással játszani. :)
@kapusLaci: Tudom én is, hogy kicsoda, és tudom azt is, hogy csesztek ki a kisebb fiával a vezetőink. De tavaly nem csak belőle és Lufiból állt a magyar fiatalok kontingense, ezért alaptalan dolgokat állított, amikor azt mondta, hogy nem kapták meg a lehetőséget. Esetleg egyes fiatalok. De ha már nem hiszel nekünk, akkor nézd meg egy-két tavalyi mérkőzésünk jegyzőkönyvét. Személyes ismerettség ide vagy oda.
@Devo209: nem EBEL norma :) úgyhogy két fehér csapat lesz, ahogy mondtad. Ha arcról nem is, majd a szponzori feliratok alapján kihámozzuk, hogy melyik is a mi csapatunk :)
@fetyiszov: Soha az életben nem szlovákoztam, több barátom/tunk származik onnan mint gondolnád. Miért is ne lehetne véleményem Pék mesterről? Nem csak 1-2 fiatalról volt itt szó, kérdezheted az általad felsoroltakat is ha gondolod (Németh Peti, Virág) és igen nem tetszett ahogy bánt velük, mert csak azt érte el, hogy az egyik fele abbahagyta a jégkorongot, a másik fele pedig alig várta, hogy elmenekülhessen. Ennyi és nem több volt abban a hozzászólásban amit kifogásolsz.
@forestjr: Egyáltalán nem alaptalanok azok a dolgok amiket leírtam. Pl Dávidnak vizsgát kellett halasztani az egyetemen azért, mert éppen sérült volt valamelyik sztár és hirtelen szükség volt arra, hogy Ő utazzon szeredába, aztán lerobbant a busz és nem értek haza, vagy valami hasonló kapitális probléma adódott. Rá egy hétre tették lapátra. Szted ez korrekt eljárás? De tudok még hasonló példákat és nem hallomásból, hanem ilyen-olyan formán megéltem a fiúkkal. De már említettem az előbb hatalmas adag "le"tablettával rendelkezem, csak nem szeretem ahogy futtatják magukat és elferdítik a tényeket.
@banyszi:
Egyszer majd megköszönik ezt a kemény bánásmódot.

További sportsikereket!
@banyszi: Akkor vegyük mégegyszer. Te ezt írtad szó szerint: "a magyar fiataloknak még a játék lehetőségét sem adta meg". Én pedig felhoztam Neked az említett magyar fiatal sort, akik véleményem szerint nagyon jól teljesítettek, és meg is kapták a rendszeres játéklehetőséget. Jól tudjuk, hogy mik történtek és történnek a színfalak mögött, és nem akarom védeni a vezetőséget, de pont tavaly csillant meg valami legalább egy sor erejéig, amit most sikerrel szét is romboltak.Remélem az új csapatában megtalálja a számítását a fiad (még ha nagyon nem is szeretem azt a csapatot).
szerintem hülyék vagytok! :)
@Jussi: a finn biztonságiőr: Hallja Menjenmarinnen :)
süti beállítások módosítása