HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A legtehetségesebb kölykök névsora

2009.09.07. 16:15 F. Kapus

Az edzők kijelölték az U14-es tehetséggondozási keretet. A közel nyolcvan 1996-os és 1997-es születésű hokis szerda reggel kilenc órától egész napos összetartáson vesz részt a káposztásmegyeri Ice Centerben. A keret nyitott, szabadon lehet be- és kikerülni. Már a következő összetartásra is kaphat meghívót olyan játékos, aki most nem kapott. Ehhez klubedzője javaslata és az U14-es szelekció edzőinek egyetértése kell. A klubmeccseken is lehet jó teljesítményt mutatni, azzal is be lehet kerülni. 13 csapatból érkeztek a kívánt szintet elérő jégkorongozók. Tovább után rengeteg név következik.

1996-ban születettek:
Kapusok:
Arany Gergő (UTE), Daoda Olivér (MAC), Horváth Gusztáv (Bp. Stars), Kéri Erik (Dunaferr), Kornakker Dávid, Miháczi Gábor (Drago Skorpiók), Rónai Milán (MAC).
Mezőnyjátékosok: Adámy Tamás, Barta Olivér (Miskolc), Dabasi Ákos, Dabasi Balázs (FTC), Baljer Levente, Köllő Roland, Pápa Márton, Szabó Dániel, Varga Olivér (Bp. Stars), Balogh Bence, Kelemen Kristóf, Lakatos Dániel, Nyuli Zsombor, Orosz Dániel, Szakácsi Ákos, Szaller Márk, Szűts Balázs, Varga Balázs (Sapa Fehérvár AV 19), Belvári András, Olasz Dávid (Erzsébeti Farkasok), Erdély Csanád, Major Tamás, Nagy Márk, Mátyási Bence, Pál Zalán, Sándor Viktor (Dunaferr), Balog Szabolcs, Csáky Benedek, Fekete Gergő, Felföldy Philipp, Herner Olivér, Herszényi András, Inglis Ákos, Jászai Dávid, Keresztury Erik, Kovács Arnold, Kovács Attila, Kőszegi Simon, Szász Norbert (MAC), Blum Bence, Bödök Bence, Egyed Márk, Kaiser Vilmos, Lakatos Levente, Sarcia Nicola, Szautner Márk, Terbócs István (UTE), Gaál Péter, Vincze Péter (Debrecen), Legéndi Marcell (Drago Skorpiók), Németh Ferenc (Üröm), Galló Vilmos.

1997-ben születettek:
Kapusok:
Gadácsi János (MAC), Plesz Bendegúz (Dunaferr), Soós László (UTE).
Mezőnyjátékosok: Antal Arnold (Sapa Fehérvár AV 19), Belcsik Bence, Bödök Balázs, Czakó Barna, Szlama Dániel, Szűcs István (UTE), Dragomir István (Drago Skorpiók), Garát Zsombor, Jászai Barna, Kiss Zsombor, Kőrösi Péter, Nagy Zoltán, Stipsicz Bence (MAC), Gáspár Máté (Graz 99ers, AUT), Komjáti Gábor, Kövesi Bence (Erzsébeti Farkasok), Sági Martin (Dunaferr).

24 komment

Címkék: kölykök u14 tehetséggondozási keret

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó olvasni, hogy ennyi apróság ennyi csapatból ilyen tehetséges a saját korosztályában.

Hajrá magyar hoki!!!!
Két apró megjegyzésem lenne a listához: Daoda Olivér a MAC kölyök csapatának tagja, Jászai Dávid 1996-os születésű.
@MeLa: köszönöm, javítottuk
Hol vannak a Zalai gyerekek??(pár látok de a többi)
@Csokiii: detto... ez a kérdés bennem is felmerül. No nem mintha a fenti névsorban bárkit is érdemtelennek tartanék, csak úgy tünik, hogy Krcsóval együtt ők is eltüntek. Tud valaki róluk valamit?

Viszont egy pozitív és örvendetes észrevételem is volna. Nagyon jó ott látni a névsorban Csakó Barnát! Tudniillik tavaly egy olyan csúnya balesetet szenvedett egy debreceni mérkőzésen, hogy egy laikus ember azt hinné ott tört ketté a még szinte el sem kezdődött pályafutása. De végigszenvedte a felépülést és hát ezek szerint nem is akárhogyan, hisz ott van a legjobbak közt. Nem akarok rébuszokban beszélni, de az ilyen kisemberkék az igazi HŐSÖK, a szó szoros értelemben. Ezzel persze a többiek nem lebecsülni szeretném, de a kimaradtaknak mindenesetre jó példa, hogy kitartással és kellő alázattal hova lehet jutni.
Sikeres pályafutást kívánok valamennyi fiatalembernek!!! Munka, munka, munka! Hittel, akarattal bármit el lehet érni!
kedves szervezők!
a vidékiekre érkezés szempontjából - immár nem először - miért nem gondol senki??????????????!!!!!!!!!!!!!!4
@ztitans: Meg azzal sem igazán foglalkoznak,hogy a vidéki gyerekeket a szülőknek kell vinni,akiknek vélhetőleg van munkahelyük.
Elég sok helyen zokon veszik ha hétfőn vagy kedden jelented be,hogy szerdán nem mész dolgozni.
Olyan gyerekeket láttam az összetartáson, akik jóval a szint alatt vannak. Ök hokerültek oda??
Feltettem egy kerdest! Ez ugytünik hogy senkit nemérdekel,hogy a selejtezön kétfajta mérés volt, egy gépi és egy kézi.Én a gépiben jobban bizok.
@GX19: Gondolom, egyetértünk abban, az a fontos, hogy a gyerek hogyan jégkorongozik és milyen a hozzáállása. A fizikai, atletikus, egyéb felmérés segíti az edzők, szakemberek munkáját, de nem döntő. Rossz példával élve, ha én gyorsabban futom le a 100 métert, mint Palkovics Krisztián, az nem jelenti, hogy a válogatott első sorában lenne a helyem. Amúgy meg nagyon jó lenne a téma ilyen irányú félremagyarázását abbahagyni.
Nehogy azt mond hogy az uriember a60-ik mérés után is ugyanakkor nyomja meg mint az elsőnél,és te is tudod hogy 1-mp + - 5-10 -helyet is jelenthet,és nem félremagyarázás puszta tény.És nemkelletvona mást tenni pusztán csak mindenkit vagy kézzel vagy géppel mérni. És hogy tudd az én csemetém bene van a keretben,nagyon jo helyen.Ez nemcsak az én véleményem,sokan igygongolják,ÉS EGYÉBKÉNT IS HA VERSENY AKKOR LEGYEN TISZTESSÉGES ES SPORTSZERÜ... Remélem ebben egyetértünk!
De le is jöttem a témárol, csak aztszerettem volna hogy ti is tudjátok hogy nemvolt minden gömbölyü a válogatáson:!?
@GX19: Természetesen legyen minden tisztességes és sportszerű, ebben nem nehéz egyetérteni. De amiről te írsz, az nem verseny, hiszen nem az olimpiai atlétikai futószámairól van szó, hanem a fiatal jégkorongozók állapotfelméréséről. Legfeljebb és csak magukkal versenyeznek, nem egymással, remélem, ebben is egyetértünk.
Ismét van egy rossz példám. Amikor gyerekkoromban kosárlabdáztam, volt egy olyan szabály, hogy a pályán elért eredmény csak 75%-ban számított bele a bajnoki végeredménybe, a fennmaradó részt az atlétikapályán és az uszodában (!) elért felmérések eredményei adták ki. Hiába lettünk elsők a kosárpályán, futásban sem voltunk rosszak, igaz, elsők sem, de úszni nem tudtunk olyan jól, mint a KSI-sek. El kell felejteni az állandó igazságkeresést, mert csak csalódottságot szül ez a mentalitás.
@GX19: Igen, tényleg nem mindenkit mértünk fotocellával, mert az egyik műszer elromlott, és a jégidő szűkössége miatt nem volt arra idő, hogy keresgéljünk, melyik is a rossz, hanem gyorsan átálltunk kézi mérésre. Ez tény. Azt azonban nem tudom megérteni, hogy miért fektetnek szülők abba energiát, hogy mások gyermekeit fumigálják, vagy arról diskuráljanak, hogy ki nem való oda. Tudomásul kell venni, hogy mára Magyarországon 10% alá süllyedt azoknak a gyerekeknek a száma, akik rendszeresen sportolnak. Az jégkorongozó gyerekek száma szerintem nem éri el az 1 %-ot. Mindenki legyen hálás a sorsnak, akinek a gyermeke jégkorongozik. Nem mások gyerekeivel kell foglalkozni, a sajátnak kell örülni! A fizikai felmérésnek egyébként csak hosszú távon van haszna. A fizikai képességek alacsony szintje ugyanis megakadályozza a jégkorongozót aban, hogy sikeres karriert tudhasson magáénak. A modern sportjátékok magas szintű űzése már nem képzelhető el komoly fizikális felkészülés nélkül. Az elmúlt négy év számos felmérésének örömteli tapasztalata, hogy a játékosok egyre jobb fizikai állapotban vannak, köszönhetően azoknak a szakembereknek (főleg klub és válogatott edzőknek), akik felismerték a képességfejlesztés jelentőségét.
@GX19:
Azt hiszem az előttem levők már elmagyarázták. NEM VERSENYRŐL VOLT SZÓ!
Sok sikert sz összes gyereknek!
@gm:

Ez akkor nagyon rosszul van komunikálva.
Mert ugye vannak az edzők akik elküldik a gyereket a válogatásra, ezek nyílván olyan gyerekekek akik jól korongoznak, vagy ezt kétségbe vonja valaki? Mert ha igen akkor minősítjük az edzőket és azt ugye az egyetemen a vizsgán kell, nem a szövetségben.
Tehát itt vannak a jól korongozó gyerekeket, akiket sorba állítunk és megmérjük, hogy milyen gyorsak erősek stb. Szerintetek ez nem verseny? Akkor mi a jó ég?
És ha kijön az eredmény és a csodagyerek nem fér bele, akkor azt mondjuk, hogy tájékoztató érték, mert ettől azért bonyolultabb, nem érted nem verseny, nem érted......?

És a sorsnak nagyon kevés köze van a gyerekek hokizásához. kb 1% a többi mind lemondás, pénz...stb.
Nyílvánvaló hogy nem létezik olyan objektív felmérő rendszer, ami igazságosan rangsorolná a gyerekeket, egy ilyen bonyolultb sportágban, de akkor minek eljátszani ezt a kutyakomédiát, a stopperekkel? És ha már igen, miért nem lehet felmérni a teljes korosztályt? Sajnos nem olyan sok gyerek.
T hozzászólogatók! Nem verseny? Hátakkor mi? Ha egy gyereket odaállitanak a rajtvonalra,és elindul végrehajtani a feladatot,és utána a másik és ezt méössze is hasonlitják!!! Ez már urai KÖKEMÉNY verseny!!! Arrol próbáltam beszélni amiröl GM irt hogy felét fotocellával,a másikfelét kézi mérővel mérték ,abba ugye egyeérhetünk hogy a 2 nemugyan az.Ha nemfogalmaztam világosan akkor bocs.És én is sok sikert és jó versenyzést kivánok minden bejutott és bejutó HOKISAINKNAK!!
@ob4: Nem értem az indulatot! Nem sokáig olvastam vissza, de nem vettem észre, hogy valaki leminősített volna egyetlen edzőt is. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az edzőket nem kizárólag az egyetemen minősítik, nem is mind járt oda, de itt a minőségbiztosítási rendszerekről, vagy a munkajogi kérdésekről nem beszélnék.) valóban úgy van, ahogy mondtad, a jól jégkorongzó gyerekeket sorba állítjuk és megmérjük őket, hogy milyen gyorsak, milyen erősek stb. Mi a baj ezzel? A felmérés után egymás közt játszanak a gyerekek, ahol az edzők figyelik a játékképességeiket. A képességfelmérésen leghátul végző gyerekek számára a tehetséggondozó program, majd később a válogatott programok napi terhelése megoldhatatlan feladat volna, vagy sérüléshez vezetne, ezért őket nem is hívják oda, ameddig nem érik el a megfelelő kondícionális szintet. Nem zárják be előttük a siker kapuját: A tehetséggondozó program nem zárt keret, oda év közben is be lehet kerülni. A teljes korosztály felméréséről érdemes beszélni, de itt megint a gyerekek érdekét kell nézni. A felmérés nagy terhelést jelent a kishokistáknak. Aki nem készül tudatosan rá, vagy a képességfejlesztő edzéseket nem rendszeresen végzi, az a játékos könnyen megsérülhet. Ezért is van az előszűrés a klubban.
Nem vagyok indulatos, nem a munkát kifogásolom, mert nyílván a válogatás kényes meló.
Inkább a bátorság hiányzik, hiszen mindenki látja, hogy ki játszik ügyesen és ki nem.
Nem kellenek ezek a tiszteletkörök.
A válogatott az legyen válogatott, szerintem a kapitány döntsön.
Bár szerintem korai ez az U14 és ez a baj. Itt még túl sok a játékosban a szülői befolyás és kevés a gyerek, saját maga.
Ja, és ha már van felmérés akkor legyen teljeskörű.
@ob4: Ne keseregj!Gyerekedet megnevelted?Mekk.
@GX19: Sok időd lehet, ha egész nap figyelni tudtad a gyerekeket. :)

De a viccet félretéve. Eredetileg nem akartam ehhez a témához hozzászólni, de azt hiszem, hogy helyén kellene kezelni ezt a szelekciós dolgot.

Először is a fizikai felmérés egy alap volt, amit felhasználtak a kiválasztásnál, de tudtommal a klub edzők a kapott adatok alapján neveztek meg játékosokat és közűlük lettek behívva gyerekek. A szövetségi edzők nem ismernek minden gyereket (főleg a 97-eseknél, ahol ugye még nem volt normál bajnokság tavaly) tehát támaszkodtak a klubok listáira. Év közben valószínűleg változni fog a névsor.

Másodszor a szövetség deklarált célja ebben a szelekcióban a tehetséggondozás. Itt több probléma is felmerül, ezek közül az első mindjárt a tehetség fogalma. Tehetséges lehet egy gyerek a jégkorong szempontjából, ha jó a keze, ha gyors, ha jó fizikummal rendelkezik, ha jól lát a pályán stb. Rengeteg paramétert fel lehetne sorolni, de valószínűleg nem találnánk olyan gyereket, aki mindegyikben kiemelkedő (lehet, hogy 10.000 játékosból egy mutatna ilyen jegyeket, de nekünk nincs 10.000 db kölyök játékosunk). Meg kell találni azokat a gyerekeketet, akik valamely paraméterekben kiemelkedőek és ahol hiányosságuk van, azokat a területeket irányítottan fejleszteni. Szerintem ez a tehetséggondozás és ebben kell a szövetségi edzőknek és a klubedzőknek együttműködni. Ehhez jó alap lehet ez a szerelekciós gondolkodás.

Harmadszor egy tehetséges játékos egész más utat járhat be, annak megfelelően, hogy milyen környezetben végzi az edzésmunkát. Ha például nagyon kilóg felfelé a csapatában, akkor nehéz neki motivációt találni, nem tudja a teljesítményét reálisan viszonyítani a többiekhez és szép lassan a csapat átlag teljesítménye felé fog esni a teljesítménye. Ugyanígy egy közepes képességű játékos is képes magasabb szinten játszani, ha a többi játékos magassabb képessége által motiválva van, át kell vennie a sebességüket. Vagyis a cél az kell legyen, hogy a klubbokban lehetőleg magas átlagos képpességű jétékosok játszanak és a klubbok közötti különbség is csökkenjen az által, hogy a jelenleg még gyengébb játékerőt képviselő csapatok fel tudjanak zárkózni a jobb csapatokhoz. Ehhez segítséget nyujthatnak olyan edzők, akiknek átfogó képük van az adott korosztályról.

Összegzésként csak annyit, hogy a közös munka eredményességét, annak megállapítását, hogy mi az ami jól működik és min kellene változtatni, hagyjuk akkorra, amikor már lesznek visszajelzések. Ez legkorábban az idény közepén várható szerintem. Ne várja senki, hogy a szakvezetés bármilyen ranglistát felállítson. Nem hiszem, hogy meg lehetne határozni, hogy ki az első számú csatár, ki a második és ki a harmadik. Ami meghatározható az az, hogy kik azok akik gyorsak, kik azok akik pontosan lőnek, kik azok akik stabilan korcsolyáznak vagy kik azok akik jól kezelik a korongot. Ezek halmazokat és nem rangsorokat alkotnak és természetesen van közös részük. A cél, hogy ez a közös rész minnél nagyobb legyen.
Bubu0 Jó ho hozzászoltál neked teljesen igazad van!!
Sziasztok! Kérdezni szeretnék: hol szerepelnek a 98-as gyerekek? A fiam ott volt a válogatón, az összesítésben is jó helyen van, de 98-as születésűek csak tartalékba mennek? Vagy nekik ez még lehetőség, hogy a jövő évire miben erősítsenek?
Köszönöm, ha megválaszolja valaki.
@jégapa: az edzők és a klubok már megkapták a tesztelés eredményeit. Javaslom, keresd meg a fiad edzőjét, ő tud felvilágosítást adni.
süti beállítások módosítása