HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Cortina: Én sem látom a megoldást

2009.09.06. 23:27 hokikori

Nem áltatom magam azzal, hogy én vagyok a poszt első számú esélyese – nyilatkozta a jégkorongblognak Pat Cortina arról, marad-e a magyar felnőttválogatott élén. A hétfői döntés előtt a sikerkapitánynál esélyesebbnek tűnik a posztra Jarmo Tolvanen, a Fehérvár jelenlegi, illetve Ted Sator, az EBEL-csapat volt vezetőedzője.

Pat Cortina jelölt, de még nem kapitány, írtuk június közepén, miután a magyar jégkorongszövetség (MJSZ) elnöksége döntést halasztott. A szeptember 7-ei ülésen már nagy valószínűséggel megszavazzák, ki lesz a kapitány a következő szezonban. Az eddigi sikerember szerint nagy a valószínűsége annak, hogy a válogatott új szakemberrel vág neki a következő feladatoknak.

Pat Cortina klubcsapatával, az EHC Münchennel komoly nyári felkészülésen van túl. A Bundesliga 2-ből már tavaly is fölfelé lógtak ki, de akkor még volt egy jobb csapat. Erősödött a bajorok játékoskerete, így az informális cél egyértelmű: a DEL-be kell jutniuk. Ez gondot okoz a magyar válogatott és a kanadai mester együttműködésében. Az A csoportos felkészülés sem volt zökkenőmentes, Pat Cortina több mérkőzésen és sok edzésen nem lehetett jelen. Az MJSZ a tapasztalatokból kiindulva az új szezonban garanciát kért az edzőtől arra, hogy legalább a világbajnokságon teljes mértékben a válogatott mellett tud lenni. Mivel a Bundesliga 2 rájátszása belelóg a ljubljanai vb-be, a négy közé jutás esetén is a szlovéniai torna idejére esnének a München mérkőzései. Így Pat Cortina nem tudott ilyen nyilatkozatot tenni. A vele készült interjúban érzékelteti, nem lenne meglepve, ha átmenetileg megszakadna a kapcsolata a magyar hokival.

– Úgy tűnik, a csapata igen erős lett az új szezonra. Ez azt jelenti, hogy egyetlen céljuk lehet, mégpedig a feljutás?

- Mitől lenne olyan erős? A legutóbbi négy felkészülési mérkőzésünket elvesztettük.

De micsoda mérkőzések voltak! OHL-es és svájci csapattal, EBEL-élcsapattal játszottak, mindőjüktől csak szűken kaptak ki.

– Komolyra fordítva a szót, valóban meg voltam elégedve a csapatommal. De a liga, amelyben játszunk, erős. A klubnál többen egyedüli célként a feljutást emlegetik, de hivatalosan nem mondják ki. Persze nagy a várakozás, én is a feljutásért dolgozom.

– A legutóbbi szezonban a német liga döntője és a magyar vb-mérkőzések öszecsúsztak. Amennyiben tavasszal is döntőznek, hogyan oldható meg az ön jelenléte a különböző helyszíneneken?

– Erre most én sem látom a megoldást. A klubcsapatomnál is az az elvárás, hogy a döntőre való felkészülés során és a döntő mérkőzésein a csapatra koncentráljak.

– Úgy tudom, a magyar szövetség garanciákat vár öntől arra, hogy a válogatott felkészülése során és a világbajnoki mérkőzéseken személyesen vesz majd részt.

– Nem kertelek. Nem tudok biztosítékkal szolgálni. Ezt közöltem a szövetség képviselőivel is. Kész vagyok a folytatásra, de nem látom az esélyt, hogy a mögöttünk álló megoldásnál többet vállaljak. Nem most kezdtük a közös munkát. Eddig is ezzel a módszerrel működtünk együtt, és a sikerek sem maradtak el. Többször megerősítettem, kész vagyok a folytatásra, de a döntés nem az én kezemben van.

– Ennél most bonyolultabb a helyzet, hiszen egy megújuló válogatottat kell építeni. Többen távoznak, akik helyére fiatal játékosokat kellene beépíteni.

– Valóban vannak új kihívások, ezt elismerem, de nemcsak a tavaszi másfél hónap az, amiben gondolkodni lehet. Többször beszéltem a magyar vezetőkkel arról, hogy a nyár egy részét, valamint a nemzetközi leállások idejét, a novembert, a decembert és a februárt hatékonyan fel tudnánk használni a csapatépítésre. Innentől a döntéshozók dolga eldönteni, hogy az új módszerrel milyen kockázatot vállalnak.

– Ön mit helyezne előtérbe a ljubljanai világbajnokságon: a feljutást vagy a fiatalítást?

– Azt gondolom, kell a fiatalítás, de ennek mértéke kérdéses. Mindenesetre a szakmai döntést követően tudni kell kompromisszumot kötni. Ha a jövő csapatát kezdjük építeni, nem lehet az egyetlen cél az azonnali feljutás.

– Hogyan éli meg, ha a fenti érvelés nem győzi meg a döntéshozókat, és ilyen körülmények között nem önre esik a választás?

– Ez benne van a kalapban. Nem áltatom magam azzal, hogy én vagyok a poszt első számú esélyese. Természetesen nem lenne kellemes érzés, ha nem folytathatnám azt az építkezést, amelyet már több éve elkezdtem, de ez is az üzlet része. Nehéz pillanatokat okozna egy ilyen döntés, de megérteném és elfogadnám.

– Egy ilyen kimenetel után végképp eltávolodna Magyarországtól?

– Remélem, hogy nem. Mindig szívesen mennék vissza Magyarországra. Számomra különleges és feledhetetlen az a történet, ami az utóbbi éveket jellemezte. Pályafutásom legszebb évei ezek, komoly nyomokat hagytak bennem. Teljesen nyitott maradnék Magyarország felé a további szakmai kihívások tekintetében. Mindentől függetlenül is az egyik legnagyobb szurkolója lennék a magyar hokinak, és ha bizonyos ideig mégsem tudnék részt venni a sportág fejlesztésében, távolrol is szorítanék a sikereiért.

Információink szerint öt jelölt merült fel arra az esetre, ha Pat Cortina nem tudja vállalni a feltételeket. Kézenfekvő megoldásnak tűnne a Magyarországon dolgozó külföldi edzők közül választani, ezért Jarmo Tolvanen, a Sapa Fehérvár AV 19 és Glenn Williamson, a Vasas Bp. Stars vezetőedzője ott lehet a listán. Nem meglepő, hogy az előző szezonban fehérvári Ted Sator neve is felmerült. Rajtuk kívül két komoly kanadai szakember került a szövetség látókörébe. Egyikük a kanadai utánpótlás-válogatottaknál alkotott, másikuk dán szövetségi kapitányként dolgozott. Úgy tudjuk, Tolvanen és Sator a legesélyesebb a magyar szövetségi kapitányi posztra.

56 komment

Címkék: sator válogatott cortina mjsz tolvanen

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sator nem lenne rossz megoldás, tavaly sokat fejlődött vele a Volán, ismeri a fiúkat, és a szlovénokat is. Én csíptem a búráját.
@uprmedia: persze itt az is fontos kérdés, hogy milyen Sator és a Volán kapcsolata, ha már sok válogatott ott játszik.
Nehéz döntés lesz!
Tolvanen még csak most ismerkedik a magyar hokival, játékosokkal, igaz s válogatott gerince a keze alatt lesz egész évben.
Sator jó edző, bár fehérvári ténykedése kissé felemásra sikerült. Néhányan elmondták, mintha már nem lenne benne kellő tűz, lelkesedés.
Pat már sokat bizonyított, én kitartanék mellette. Kár hogy nem tudja a szövetség főállásban foglalkoztatni!
Minden tiszteletem Cortina mesteré, de jelenleg főállásban nem tudja a magyar válogatott foglalkoztatni, és ez így nagyon ütközik, egyiknek a rovására megy a két munka.
Tisztelem, amit eddig elért, de ez így nagyon nehéz döntés.
Sator mesternek is tiszteletem, de én benne már nem látom a tüzet, ami kell, főleg nem egy hosszú munkához. Helyette inkább a Stars edzője, aki ma tiszteletét tette az emléktornán.
De talán az ideális megoldás Tolvanen lenne, bár ez csak egy tipp részemről. Hiszen nagyrészt a teljes válogatott a keze alatt dolgozik, közel van bármelyik magyar csapathoz megnézni a többi válogatott játékost, és aki pályázik erre a posztra. Rendszeresen tud értekezni az összes többi edzővel mind klub, mint utánpótlás szinten(hiszen ezért is lett ő hozva). Szóval legnagyobb sanszot rá tenném. Ja és persze nem kéne főállásban foglalkoztatnia a szövetségnek.
Amúgy még egy jelölt eszembe jutott: a Dab edzője.
Nála hasonló érveket lehetne felhozni. Annyi különbséggel, hogy nem a csapata alkotja a válogatott gerincét.

Úgyhogy nálam talán a rangsor(nem bántás, vagy bármi hátsó szándékkal)
1. Tolvanen
2. DAB edzője
3. Stars edzője
4. Cortina (bár össze lehetne egyeztetni a két munkahelyet)
5-6. A két kanadai szakember, aki nincs nevesítve

Ez egy személyes vélemény.
Cortina a fent felsoroltak miatt került csak 4. helyre.
De amúgy tanácsadóként nem egy rossz lehetőség megtartani őt.
Pat Cortina több éves munkáját ismerjük és tiszteljük, de a gyakorlatban ebben a kettős vállalással nehezen működne. Ezért szerintem is a válogatott legtöbb játékosával dolgozó Jarmo Tolvanen lenne a megoldás. Ne feledjük, hogy egy sajnálatos gondot is meg kell oldani, Palkovics Krisztián válogatott sorát összeállítani.
Egyszerűen nem tudok jobb megoldást elképzelni Cortinánál. Nyilván elsősorban érzelmi alapon, annyi mindent köszönhetünk neki.
Értem én, persze hogy értem, egyszerre két lovat nem lehet megülni. De arról talán mégsem ő tehet, hogy eredményei dacára a szövetség nem talál megoldást arra, hogy főállású kapitány lehessen és mellette kidolgozzon egy hosszútávú koncepciót a sportág fejlesztésére és irányítsa annak végrehajtását. Egy tisztességes fizetést talán valahogy kiizzadna a Pannon.
Fehérváron este az egyik díjátadó a szövetség főtitkára volt. Szemem sem fog rebbenni, mikor ma este bejelentik, Tolvanen az új coach...
@Tejpalkó: Palkovics& Vas J, & Fekete D.

Persze tudom, hogy mire gondolsz, bizonyos értelemben lehetetlen feladat olyan magas az elvárási szint az új centerrel szemben& egyben nagy megtiszteltetés.
@ekanai: J.P. már utánpótlás válogatottban dolgozik, szerintem nem lehetne három csapattal végig dolgozni a szezont.
Nagyon meglepődnék ha nem Tolvanen lenne majd a kapitány!
Érvek mellette:
- A Volán edzője -> a leendő válogatott 90% a keze alatt dolgozik
- Itt tudna lenni minden összetartáson
- Rálátása lehet a többi válogatott jelöltre

Érvek ellene:
- Hiába jó hírű edző, ki tudja azt most még megmondani hogy mit tud kihozni a volánból?
Nem tudom, miért akkora előny az, ha valaki a Volán edzője. Így is teljesen egypólusúvá kezd válni a magyar hoki, nem kell ezt még így is fokozni.
Én Cortinának drukkolok, értem én, h szakmailag nem szerencsés a két nehezen összeegyeztethető poszt, de már maga a személye és kisugárzása is olyan plusz erőt jelenthet a csapatnak, amivel a többi jelölt esetében nem számolhatunk.
@altero: "maga a személye és kisugárzása is olyan plusz erőt jelenthet a csapatnak, amivel a többi jelölt esetében nem számolhatunk" --> ebben én már annyira nem lennék biztos! A VB felkészülés és a kinti meccsek sok mindent megváltoztattak. Ettől függetlenül én csípem Cortinát, sokat köszönhetünk neki,de azt hiszem itt az ideje a váltásnak.
Szerintem ideje tovább lépni. Tolvanen volna a legjobb megoldás.

Olyan edző kell, aki tud is koncentrálni a magyar csapatra és ezt szerintem Cortina tavaly sem tudta 100%-an biztosítani idén meg pláne nem
@Tejpalkó: Van egy fontos pont amit kihagy. Palkovicsnak nincs aláírt szerződése. Nincs döntés a fejében. Először annak kell eldőlnie, hogy akar e még hokizni ezen a szinten vagy egyáltalán. Azt hallani nem akar már játszani, kacsingat a civil élet irányába. Aztán lehet a sorával foglalkozni.
Egyetértek FreddyD-vel, ideje tovább lépni.
Minden tiszteletem Cortináé, mert megérdemli, de látni kell, hogy olyan ember kell, aki ráér figyelni a játékosokat, el tud jönni az összetartásokra is, és leginkább a meccsekre. Az összes válogatott meccsre.
@Gabberboy: mondjuk ez igaz, ez este nem jutott eszembe.
Mindegy, úgyse mi döntünk :)
Asszem Palkó sorát nem a szövkap, hanem a Volán edzője fogja megtalálni, pláne ilyen válogatott-koncentráltság mellett. Amennyire tissztelem, annyira nem szeretném, hogy Cortina maradjon, elfáradt az a kapcsolat, amennyire tudom és ahogy Szanee mondja, komoly sebek estek Svájcban, de van még egy ennél is fontosabb tényező is: miután ilyen sokan a Volánba igazoltak a válogatott nem-volános részéből is, ezért egy csomó ember, aki eddig a válogatott perifériáján volt a MOL-Ligában folytatja, az eddigi stars-os különítmény mellett is (Foci, fiatalok). Ezért mindenképpen legalább fél lábbal itthon is tartózkodó szakemberre van szükség.
Bármennyire is nehéz döntés, nem szabad egyetlen emberhez igazítani egy válogatottat. Legyen ez Cortina vagy akár Palkó.
Annak ellenére, hogy sok a válogatott játékos a SAPA-ban, badarság "90 %"-ozni. Az azt jelentené - a gyengébb matekosok kedvéért - hogy a 20 fős válogatottból 18an ott játszanak... No comment.
De tény a jelenlegi válogatott meghatározó játékosainak zöme ott található. Ezért szerencsés lenne egy "ottani" edzőt választani, bár Sator nem a legszerencsésebb döntés. De mndenki abból főz...
Amúgy keseregni meg felesleges ("Palkó sora"), úgy gondolom, a mostani 18-25 éves korosztály még sokkal nagyobb sikereket fog prezentálni. És utánuk az özönvíz!
@vaze: Milyen komoly sebek voltak? Én Budai mellőzésén kívül (ami tényleg szemét dolog volt) nem tudok másról, úgyhogy ha tudtok valamit, akkor osszátok meg velünk plíz :)
Palkó sorát akkor találnák meg a SAPA-ban, ha nem 2 "külföldivel" játszana egy sorban.
De ezt az első sort nem fogja "beáldozni" Tolvanen.
Ha egyáltalán játszik Krisztián.
Palkónak évek óta nincs aláírt szerződése.Kézfogás.Úriemberek közt működik még.
Cortinának nagyon komolyan nekimentek a játékosok a szlovák meccs után.
@Jussi: Ha évek óta nincs aláírt szerződése, akkor mi alapján fizetik ki?
Tolvanennek nem örülnék...

1. Semmit nem tudunk róla, jó ajánlólevéllel meg jött már ide Branislav Sajban meg Jindrich Novotny is... aztán egyik sem volt túl sikeres hazánbkan (sőt!).

2. Nem ismeri, és esélye sincsen megismerni az Alba Volánon kívül játszó fiatal hokisokat (Berta, Hüffner, Galanisz, Azari, Magosi, Jonkl, Szirányi, Erdélyi, stb.)

Sokkal inkább Ted Satorra szavaznék. Őt már ismerjük, és ő is ismeri a magyar hokit, legalábbis azokat, akik ellen tavaly játszott csapatával: minden (ex-)újpesti és dunaújvárosi játékost!

Neki lenne mellette másodállása? Vagy csak a válogatottra tudna koncentrálni? Utóbbi megoldás lenne a legüdvözítőbb.
@Iceblack:
Számla?:-)
Szerinted melyik engedhetné meg magának,hogy ne teljesítsen?
@gabute:
Sator nem lenne jó megoldás.Sok a tüske benne is,meg a játékosokban is.
Sator ismeri a magyar játékosokat?
Mert látta őket kb 7-8 meccsen?
Igaz,Pat sem látta őket többön.
@Jussi: ne hülyéskedj. Pat Cortina kb. 3 szezont lehúzott úgy, hogy látta ezeket a játékosokat játszani! Az tény, hogy az elmúlt két idényben már nem látta őket, de volt kialakult kapcsolatrendszere, akik látták őket. Ismeri őket, számon tartja őket, legfeljebb a jelenlegi tudásukról, fizikai állapotukról nincs ismerete

Ted Sator 8 meccsen látta játszani ezeket a hokisokat, és ő is eltöltött egy évet Magyarországon, neki is van némi kapcsolatrendszere.

Tolvanen eddig 0 alkalommal látta a nevezett játékosokat, 0 hónapot töltött el Magyarországon, és 0 kapcsolata van olyan emberekkel, akik láthatják ezeket a jégkorongozókat.

De egyébként akkor összefoglalom a véleményed: Ted Sator azért ne legyen magyar szövetségi kapitány, mert összeveszett az Alba Volánnal. Ugye? A klubérdekeket már a válogatott érdekeinél is előbbre helyezzük? Ugyan már...
@gabute:
Sator?
Vegyél két tányért.Az egyiket törd össze,majd ragaszd össze.
Mindkettő kerek lesz.
Egy szóval nem ajánlottam Tolvanent.
De lehet,jobb lenne,aki még sosem látta őket.
Pat jó volt,de ott is megtört a varázs.
@Jussi: egyetlen szakmai érved sem volt. Patnél meg nem tört meg a varázs.
@gabute:
Neked volt szakmai érved?
Mennyire vagy tisztában a válogatottnál kialakult helyzettel?
A szlovák meccs után történtekkel?
Az szakma,hogy ki hányszor látta őket?
Inkább azt nézd,hogy Pat nélkül csinálták végig a felkészülést.Egy popóval nehéz két lovat megülni.
Főleg,hogy a két ló alaphangon is 700km-re van egymástól.
@gabute: Dehogynem! Jussinak igaza van!Véleményem szerint pl. Tolvanennek,J.P.-nek vagy más itthon tevékenykedő edzőnek több esélye van/lesz infót szerezni az itthoni játékosokról, mint egy olyan embernek, aki más országban edzősködik.
Személyes véleményem szerint, én Cortinát tartom a legmegfelelőbb személynek erre a posztra, nagyon sokat köszönhetünk neki, a csapat és mindenki szereti..,azonban azt sem szabad figyelmen kivül hagyni, hogy a DEL miatt nem tudná megfelelően ellátni a feladatát, és ez nem szolgálná a csapat eredményességét,sajnos:( tehát maradt a második voksom, az pedig Jarmo Tolvanen,igaz, még nem sokat tapasztalt nálunk,viszont az ő keze alatt fog "nevelkedni" a válogatott játékosok 80%-a,nála jobban nem fogja megismerni,átlátni a lehetőségeket a játékosokat,...azért ez sem hátrány, sőt!
@FürtösFülike:
Én pl nem szeretem .:-)
És sokan a játékosok közül sem.
Cortinat? aki egy Salzburgi telefon hívásra kicserélte Sofront Kógerra?
@Jussi: csak szakmai érvem volt:

Sator jó edző, már bizonyított Magyarországon is, és valamilyen szinten ismeri a magyar jégkorongot. Alkalmas arra, hogy beépítsen fiatalokat a 33 éves átlagéletkorú válogatottba.

Ellenben Tolvanen még nem bizonyított idehaza (lásd Sajban, lásd Novotny), és nem ismeri a magyar jégkorongot. Jelen helyzetben alkalmatlan a szükséges fiatalításra.
@Szanee: erre mondom: egy főállású Ted Sator kellene.

Egyébként Tolvanen hogy fogja megnézni a Dunaferrt? Pénteken, vasárnap meccsel ő is meg a Dunaferr is...
@gabute:
Ez szakmai érv?
Akkor ennyi erővel lehetnék én is.Már bizonyítottam,ismerem a elég jól a hazai jégkorongot.
Mitől jó edző egy edző?
Koksznak igaza van, Legyen a PÉK!! Ő nála egyenlő a mérce és van hozzá sütnivalója :-)) Tavaly úgyis az volt pár UTE szurkoló baja, hogy nem delegáltak Tőlük válogatottat. Vele több kérdés is megoldódik, többek között az is, hogy nem jutunk fel :-))
@Jussi: mit bizonyítottál? Maximum azt, hogy tudsz fórumozni.......
@gabute:
Legyen igazad.
Bár a kérdéseimre nem nagyon válaszoltál.
Szeirntem nem jó ha a SAPA és a válogatott szövetségi kapitánya ugyanaz a személy. A válogatot teljesen megegyezne a Volánnal ( ami mondjuk nem baj) de túlságosan kiismerhető lenne a játékunk. Kellene még valaki aki egy kis pluszt is hozzá tudna tenni, és kívülről is látná a hibákat. Az EBEL annyira le fogja kötni Tolvanent ( neki elsősorban itt kell bizonyítania ) nem hiszem, hogy melette MOl-ligás meccekre el tudna járni. Egyébként még nem smerjük, ne az elmúlt sikeres hétvégéből induljunk ki. Amikor Cortina elvállalta a Volán melett a válogatottat (úgy emlékszem) a Volán még az OB1-ben játszott, az interligás meccsek mellett, így testközelből tudta figyelni a kiszemelteket. Később már kialakult csapata volt, de az Innsbruck mellett a Volánra is tudott figyelni, mivel egy ligában szerepeltek. Meggyőződésem, a svájci kirándulás is jobban sikerülhetett volna, ha mondjuk Cortina többet tudott volna foglalkozni a srácokkal. Tisztelem, becsülöm őt, az első A csoportot senki nem tudja tőle elvenni, de én is úgy érzem itt az ideje a váltásnak. (Mint ahogy a Roma is el tudta engedni Spalettit)
Szerintem egyik sem jó megoldás..

Cortina menjen, itt az ideje a váltásnak.
Sator nem jöjjön vissza, semmi jó nem sülne ki belőle. Egyáltalán nincs tekintélye, ide erős kezű kapitány kell! Ráadásul ő akkor sem szeretett itt élni, most sem fog.
Tolvanen.. Semmit nem tudunk róla, de biztosan nem rosszabb a másik kettőnél. De legalább itt van. Igaz csak a Volán fogja érdekelni.

Azt lehetne, hogy Tolvanen és mellé egy magyar, aki a MOL ligában érdekelt..
@gabute: Sator mitől jó edző? Még az időkérés fogalmát sem ismeri...
Egy biztos tényleg nehéz döntés lesz. Mindenki mellett szól valamilyen érv, és ellene is. Cortina tényleg rendkívüli edző a magyar hoki sokat köszönhet neki, bár azt hiszem ezt senki nem vitatja. De úgy érzem eljött a változás ideje én jobban szeretném ha egy új ember irányítaná a csapatot, egy olyan ember aki hosszú távon fel tudja építeni ugyanazt a csapatot, vagy esetleg egy jobbat mint Cortina. Neveket nem nagyon szeretnék írni, mert nem tudom milyen karakterű embert fogad be könnyen a válogatott, tudom nem a csapat dönti el de fontos a játékos és a kapitány közötti összhang is. Nem biztos, hogy csak olyan ember lehet rá alkalmas aki már járt Magyarországon, azért a magyar játékosállományt feltérképezni nem tart olyan sokáig, mert nincs túl sok csapat sajnos:( Úgy gondolom kb 7-8 hónap elég lehet egy főállásban foglalkoztatott ismeretelen edzőnek is.
Legyen Tolvanen. Jövőre a fő ellenfelünk Szlovénia, aminek játékosai 95%- ban úgyis az EBEL-ben játszanak. Bár ha ismét A- csoport felé ácsingózunk, akkor több évre kell tervezni, arra pedig EBEL- stratégia nem lesz elég. Viszont továbbra is a legnagyobb probléma a válogatottnál a fiatal védők hiánya. Jobb mellett még 2en legalább kellenének egy 2011-es A- csoporthoz
Kis Vladó? :lol:
@Lazlee:
Ha jól tudom,ő is főállású Svájcban.
@Jussi:
Akkor helyesbítek:)
a csapat és mindenki szereti..persze azért vannak kivételek,pl:Jussi.:) így jó lesz?:D:D
Azt is el kéne dönteni, hogy idén csak a feljutás az elfogadott eredmény, vagy feláldozunk egy-két évet a fiatalításra. Pék György nem lenne rossz választás, Cortina esetleg lehetne tanácsadó (?). Aztán idén meglátjuk mit tud Tolvanen.
Nem ismerem az aspiránsokat, csak itt olvasok tőletek róluk.
Ezért (is) azt gondolom, hogy Pat Cortina az, akitől "részmunkaidőben" is többet lehet tanulni, és a félszavaknak is van mire épülniük. Laikusként azt gondolom, hogy a rendezőre nem a díszelőadáson van a legnagyobb szükség, hanem előzőleg. Persze nyilván jobb, ha ott van, de a játékosok és a többi segítő felnőttebbé válhat, ha számol azzal, hogy nem biztos, hogy ott lesz a "főnök".

Mer _nem_ igérgetni éles helyzetben, hanem vállalni a gyenge pontokat és szembenézni velük. Ezt mindenkinek lehet kezdeni tanulgatni. Nem csak a jégen.
@ifjvit: inkább a fociba fektetett pénzt hozná át a jégkorongba :)
Pl: Millenáris és UTE csarnok helyrehozatala.....
Néhány edzőcentrum gyerekeknek és felnőtteknek.....
Türelem és több éves megállapodás kell az új trénerrel.A szövetségen múlik, hogy mennyire sürgős a "feljutás"??? Az előrelátó "szövetségnek" már a JÖVŐ csapatát kellene támogatnia......FIATALÍTÁS!!!!!
Egy valamit nem szabad elfelejteni:
2012ben Pozsony és Kassa a VB helyszin

Nem tudom ki lesz a kapitany, de mindenkepp vissza kellene jutni az A-ba....
Avassatok már be, mi is volt a szlovák meccs után?
süti beállítások módosítása