HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Tolvanen: Nem sokat tudtam a csapatról

2009.08.11. 14:22 hokikori

Az EBEL-rájátszás elérését nevezte legfontosabb céljának Jarmo Tolvanen. Az Alba Volán újonnan szerződtett finn edzője blogunknak adott interjújában elmondta, kiemelt feladata, hogy a fiatal tehetségeket beépítse a csapatba. A mester egy hete van a kerettel, egyelőre mintegy harminc játékosnak vezeti a tréningeket, mindenkinek megadja a lehetőséget, hogy bizonyítson. Az Újpest elleni pénteki edzőmeccsen négy sorral kezdenek. Mellékszál: Énekes Lajos másodedző a klub honlapján beszél Tolvanenről szerzett első benyomásairól. Kérdések és Tolvanen-válaszok hajtás alatt.

– Ismerte az Alba Volánt, mielőtt aláírta a szerződését?

– Nem sokat tudtam a csapatról, de amit igen, az elég volt, hogy vállaljam a kihívást. Tisztában voltam azzal, hogy EBEL-résztvevő, a legerősebb magyar jégkorongklub, a legtöbb válogatott játékos innen kerül ki, és volt szerencsém néhányszor látni játszani.

– Milyen elvárásokat fogalmazott meg a klub vezetése?

– A szerződésem megkötésekor a legfontosabb célként a fiatal tehetségek csapatba építéséről beszéltünk. Túl sok egyéb konkrétumről még nem esett szó. Egyelőre a keretünk sem végleges. Személyesen az EBEL-rájátszás elérését nevezném az új szezon legfontosabb feladatának.

– Személyes javaslata alapján került Ackerström és Alen az Alba Volán 19-hez?

– Sok elérhető játékos volt ebben az évben. Készítettem egy listát amelyen skandináv hokisok szerepeltek. Ackerström és Alen rajta volt ezen. A szerződéseket több aspektus figyelembe vételével – a klub pénzügyi helyzete és a játékosok elképzelései alapján – már a menedzsment hozta tető alá.

– Ismerte a kiválasztott játékosokat?

– Igen, többször láttam őket játszani, de nem dolgoztak a kezem alatt.

– Hogyan értékeli a csapat tagjainak a fizikai és technikai felkészültségét?

– Most naponta gyakorlatozunk jégen és szárazon. Egy hete követem a srácok teljesítményét, általánosságban elégedett vagyok a látottakkal. Néhányan kellemes meglepetést okoztak, de akadnak olyanok is, akiknek van behozni valójuk.

– Hány játékossal lehet a leghatékonyabban gyakorolni az edzéseken?

– Az ideális az lenne, ha 20-23 mezőnyjátékos és 2-3 kapus tréningezne. De most még meg akarjuk adni a lehetőséget a fiataloknak is. Jelenleg közel 30 fővel folyik a munka, 26-27 mezőnyjátékosunk és 3 kapusunk van a jégen.

– Melyek a legfontosabb területek, ahol a csapatnak még tovább kell fejlődnie?

– Három ilyen van, és ezek között nem is állítanék fel sorrendet. 1. A játékrendszer, azaz a struktúra, a mozgás csapatként. 2. A képességfejlesztés, ami két részből, a fizikai és a mentális elemekből tevődik össze. 3. A technikai készség, az ügyesség, ami a korong- és botkezelés összhangján kívül a korcsolyázótudást is magában foglalja.

– Hány sorral kívánnak szerepelni az augusztus 14-ei UTE-edzőmérkőzésen?

– Néggyel kezdünk, de a velünk készülő további hat-hét játékos is jégre lép.

– Vas János is az Alba Volánnal készül. Játszani fog pénteken?

– Valóban velünk van, de arról tájékoztatta a vezetést, hogy egyelőre más klubokkal folytat tárgyalásokat. Természetesen nyitottak vagyunk személye irányában, de az első edzőmérkőzésen a már leszerződtetett, illetve a fiatal, beépítendő játékosok teljesítményére vagyok kíváncsi elsősorban.

35 komment

Címkék: ute felkészülés alba volán ebel tolvanen

Úgy vélem, ha Vas nem talál megfelelő szerződést, akkor bizony itt fog kikötni.

Nem tűnik rossznak Tolvanen, egész korrekt elképzelései vannak.
Dicsér, de ugyanakkor meg is rója azokat akiket kell.
Talán végre sikerül elérni a rájátszást, de nekem úgy tűnik, ez megint csak embert, illetve csapatot próbáló szezon lesz, hiszen most már úgy tűnik, 10 nagyon erős csapat van 4 országból.
Ackeström neve elég egy r-rel.:)
@guriga uram jr.: + szerencse hogy a vezetékneve nem Tibor :D
@ekanai: Az olimpiát és a medvescsakot kell megelőzni összesen. Ez egy 'A' csoportos válogatottól (tudnilik már az egész válogatott itt játszik) azért nem lehetetlen elvárás.
elég kimért ez az arc! meglátjuk...
Valaki tud valamit Flintarol? Lehet tudni, hogy kell-e a Volannak? Itthon bizony elkelne nagyon. F Kapus? Gromov? KCs?
@csiki hokis: Most van teszt üzemben, pár hét múlva kiderül hogy beválik e.Mivel külföldiként 4 pontot ér,olvadni kell a jégnek alatta,hogy őt válasszák,ne pedig egy újabb északit
Majd meglátjuk, hogyan teljesít Flinta.
Az sem lenne nagy baj, ha maradna, talán a negyedik sorba beférne. A bérét úgysem az Alba Volán fizeti.
Az ő fizuját lehetne erősebb északi viking harcos elcsábítására fordítani.
@exL:1: Koszonom. Az, hogy Flinta Botond kulfoldi Magyarorszagon, esetleg fejlodese vagy sorsanak alakulasa van ezert veszelyben, ez nem hagy nyugodni engem. Ez megint azt a szomoru december otodiket eleveniti fel bennem, mikor egy fel orszag elarult minket. Na de mi a masik felevel kell osszefogjunk. Remelem eljon az az ido is, mikor a Flinta Botond nevu jatekosok nem lesznek kulfoldiek Magyarorszagon
@csiki hokis: Flinta nem Magyarországon külföldi, hanem az EBEL pontszámítása szerint. Azt meg Ausztriában találták ki.
Csíki hokis: Egyszer el kell jönnie annak az időnek, mikor ti is magyar allampolgárok lesztek!
EL KELL JÖNNIE!!!
Lám lám ! Ha 2004.Dec. 5.-én többen megyünk el IGENNEL szavazni,akkor most Mihály Á.2 ,Flinta B.1pontot von le a Volán 60pts keretéből. Így viszont - ha a fiatal védő maradna akkor- 4-4 !Hát ez sajnos nem Flinta szerződtetése mellett szól.
@KCs: Remelem viccnek szantad ezt. Az Ebel nem tehet rola, hogy volt egy december otodike, az ismert eredmennyel. Ha akkor az IGEN gyoz, Flinta most magyar allampolgar is lenne, tehat simman maradhatna a Volannal
@csiki hokis: Ez teljesen igaz. Én akkor igennel szavaztam, most is azt tenném. Csak sajna volt egy GY. F. által vezetett ellen(hazug)kampány, aminek sok ember bedőlt.
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: El kell jonnie szerintem is. Kivancsi lennek, hogy mit gondol Csato Imi errol az egeszrol. Tudtommal o fizeti Flintat es Mihaly Arpit is. Rola azt kell tudni, hogy az egyik legnagyobb magyar itt a kornyeken, HC-s jatekosok meseltek, hogy mindig azon ugykodott, hogy a legjobb csiki hokisok a Magyar es ne a roman valogatottban jatszanak
@csiki hokis: Ha meg az EBEL-nél nem találják ki a pontrendszert, akkor a felvetésed tárgytalan lenne.

Sajnos van egy helyzet, ami összetett kérdés. Nem lehet kiragadni egy összetevőjét. Illetve ki lehet, csak nem szerencsés. Elvégre ez egy hokiblog, nem pedig egy politikai blog.
@csiki hokis: Ha már a HC-t és Csató I-t is említed,érdekelne :Ti ott Csíkban mit gondoltok Kurkóról? Mi lesz a karcfalvi pálya befedésével? A HC Felcsík utánpótlás csapataival?
@KCs: Sajnos ebben az esetben a politika is a hoki szerves resze, mert esetleg egy erdelyi hokis azert nem fog lehetoseget kapni, mivel o Magyarorszagon kulfoldi. Latom rad is hatott rendesen a gyurcsanyi propaganda
@goaliebarni: Kurko nekem egy gyava, megfutamodott ember kepeben jelenik meg, ha rola kerdezel. Nem volt annyi gerinc benne, hogy kialljon es elmondja az igazat. Szemelyes csodjet kente Radulyra, Tanczosra, mit eleinte sokan be is kajaltak, mara azonban mindenki tudja az igazat, penzugyi problemai vannak
@csiki hokis: Mégegyszer elmondom, hogy nem a magyar, hanem az osztrák bajnokságról van szó, így a játékos Ausztriában külföldi.

Másrészt pedig nyomatékosan kérlek, hogy fejezd be a pártpolitikai alapú minősítgetésemet és beskatulyázásomat, és eleve a politizálást ezen a blogon.
@csiki hokis: meg az osztrákokra is, igaz? ;)
sőt, az IIHF-re is, ha nem játszhat a magyar válogatottban, gondolom.

kicsit már unalmas a decemberötödikézés. még mennyi ideig fogjátok mantraként hajtogatni?

ha polblogon fejtegeted, az még csak-csak, bár ott is unalmas. de itt talán a SPORTRA kéne koncentrálni.

hidd el, nekem meg a Steaua - Újpest mérkőzésen kifeszített transzparens fáj, mégse fogom évekig felhozni pár bunkó román hülyeségét.
Mihály Á. amúgy sem lehetne hármas állampolgár, nem?
Ez jégkorongblog. Tudom! Akkor sem bírom, hogy ne szóljak hozzá.

Amit te "decemberötödikézésnek" nevezel arról még 150 év múlva is beszélni fognak. Tananyag lesz a sulikban és történészek fogják elemezni a negatív hatását.

Amit példának vagy hasonlatnak hoztál fel köze sincs a "decemberötödikézéshez"
politikamentesjegkorong.blog.hut
Egy kis agymenés a Volán-logó meg az új arculat körüli őrületről, ha valakit fűt a téma:
apalyaszelen.blog.hu/2009/08/12/magyar_arcmuveszet_volan_modra
Látom, itt páran próbálnak nagyon intelligensek lenni - ellenben a szociális intelligenciájuk erősen a nulla felé konvergál.
Vannak dolgok, amelyekben egyszerűen nem lehet más véleményét tiszteletben tartani. Az a december öt ilyen, és teljesen jogosan fáj minden igaz magyar embernek. Aki meg nem így gondolja, az max magyar állampolgár lehet, de nem magyar ember - és ez tény, nem vélemény.
Ha ez túl erős, kéretik Raont kitiltani, mert ő az, aki az öccse gépéről ír.
@csiki hokis:
ekj

Ne haragudj de teljesen igaza van KCSnek.
Ki a tökömet érdekel egy jégkorong cikkben GyF, szavazás meg ilyenek?
Engem rohadtul nem.
Nem azért jövök erre az oldalra, h kommentekben ilyet olvassak, untig elég máshol ezekkel foglalkozni.
Ide kikapcsolódni jövök.
Itt mindig értelmes emberek irogattak, jégkoronggal kapcsolatos dolgokat.
Úgyhogy maradjunk az Alba Volánnál.
@Elar: Ez is Alba Volan ugy. Sajnos meg mindig sokan vagytok, magadfajtak.
@csiki hokis:
Na pont ezt vártam tőled.
Kb ennyit tudsz meg a nevedet kétszer
@csiki hokis: ez nem politikai oldal, ahol soxor gyűlölködni és mocskolódni szokás - sajnos;
ha itt nem tudsz kulturáltan a hokiról kommentezni, mert mindenről a politika jut eszedbe, akkor keress magadnak erre a célra más helyet!
Csiki hokis egy hétig pihen, aztán visszavárjuk, ha abbahagyja a provokációkat. Ez a téma már rengetegszer felmerült itt, megtárgyalásának helye nem nálunk van, ráadásul Flinta esete teljesen egyértelmű. Továbbra is a cikkekhez kapcsolódó kommenteket várunk.
Pedig sajnos mindenre kihat a politika, hiába próbáltok úgy tenni, mintha a jégkorongot nem érintené. Alkalmatlan és korrupt sportvezetők, vagyonkezelő és kht. igazgatók stb. Fejétől bűzlik a hal, egyetértek és szolidaritást vállalok Csiki hokissal.
Üdv minden magyarnak akár Magyarország területén született, akár nem.
@F. Kapus: ma volt 15 percem, kimentem edzésre! Sokkal okosabb nem lettem, de tényleg sokan vannak! És persze jó volt újra jeget látni a fröccsön kívül is! :)
@turulmadar: és ettől a harcos kiállásodtól Flinta nem fog idegenlégiósnak számítani az EBEL-ben?
Nem tisztem megvédeni sem egyik, sem másik oldalt, de azért szeretném azt kérni, hogy ennek itt legyen vége.

Nem lenne jó, ha ismét eljutnánk arra a pontra, amikor az alábbi poszt születetett:

jegkorong.blog.hu/2008/11/06/nagyon_fontos_amit_most_mondunk

Szerintem.
süti beállítások módosítása