HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Mol ligások már nagyon készülnek

2009.07.30. 18:09 F. Kapus

Felkészülési menetrendjükről kérdeztük a magyar-nemzetközi bajnokság csapatait és EBEL-résztvevőnket is. Mióta edzenek szárazon, mikor mennek, mentek jégre, milyen edzőmérkőzéseket terveznek. A friss átigazolási és más információkat sem hagyjuk ki. A losonciakról most nem lesz szó, de az Alba Volánról és még hét csapatról igen.

A bajnok Alba Volán fiatal játékosai július 20. óta végzik a száraz felkészülést Énekes Lajos és Kóger István vezetésével. Július 29. szerda volt az első nap, amikor a keret minden tagja edzésbe állt. Ezen a héten még nem lépnek jégre a hokisok, de augusztus 3-ától átköltöznek Dunaújvárosba, ott lesz jég, Fehérváron még nem. Akkor már a finn vezetőedző, Jarmo Tolvanen is megérkezik. Augusztus 13-ig tart ez a szakasz, a jég haszálata mellett a futó és kondicionáló edzéseket is Újvárosban hajtja végre a csapat. Eldőlt, hogy az egykori juniorválogatott védő, a 24 éves Barabás Miklós az FTC-ben folytatja pályafutását. A szintén a távozáson gondolkodó ifjúsági válogatott Hajós Roland úgy döntött, az Alba Volánnal kezdi az edzéseket, megpróbál megfelelni a tolvaneni igényeknek. Az edzőmérkőzések beosztásáról már beszámoltunk.

A Bp. Starsnál, amely a várakozásoknak megfelelően végül is összefog a Vasassal, jelenleg az egyéni szárazedzések zajlanak. A csapat augusztus 3-án találkozik, a programban jeges és szárazedzések egyaránt szerepelnek. A tárgyalások a két edzőjelölttel jól haladnak, a finn mester elfogadta a feltételeket, a kanadai szakember válaszára még várnak. Utóbbi NHL-tapasztalatokkal rendelkezik, a DEL-ben vezetőedző is volt. Kangyal Balázs klubigazgató bízik benne, hogy valamelyikőjük ott lesz a jövő hétfői első edzésen. A játékosokkal folynak a tárgyalások, de konkrét információ csak egy van: az UTE közlése szerint Szajbert Patrik aláírt a lila-fehérekhez, visszaigazol. Egyelőre nincs lekötött felkészülési mérkőzés a káposztásmegyerieknél.

A Dab.Docler megy legkésőbb jégre, augusztus 20-án. J. P. MacCallum edző 17-én érkezik meg Kanadából, addig az előírt és április óta tartó kondicionáló edzéseket végzik a játékosok. Azari Zsolt ügyvezető tájékoztatása szerint lekötött felkészülési mérkőzésük kettő van, augusztus 28-án az FTC-t, 29-én a HC Topolcanyt fogadják. Ezen a terven az FTC Csíki Sör Kupa-részvétele módosíthat. A többi időpont még nem biztos. Szlovákiai források szerint szeptember 4-én várja a nagytapolcsányi csapat a viszontlátogatást, továbbá HK Trnava is számít egy Dab elleni meccsre.

A Fenestela 68 Brassó csapata tovább erősödött. A HC Csíkszeredától érkezett újabb három játékos, Péter Levente, Lőrincz Levente és Góga Attila. Adorján Józseffel is tárgyalásban állnak, az ő ügye még nyitott. A brassóiak elképzelései szerint nem lesznek légiósaik, de ez az elhatározás az eredmények függvényében változhat. Nagyon keményen készülnek első Mol ligás szezonjukra. Május 4. óta csak egyszer szakították meg a felkészülést, júniusban tíznapos szabadságot kaptak a játékosok. Utána nyolc napig a Fekete-tenger partján táboroztak, majd két hétig Csíkszeredában kéazöltek szárazon. A csíki csarnokban július 20. óta jégen gyakorol a csapat, a napi adag egy jeges és egy szárazedzés. A román bajnokság rajtjáig ez marad a program. Augusztus közepén Miskolcra látogatnak, 15-én és 17-én játszanak egy-egy meccset a Jegesmedvékkel. Az is eldőlt, hogy a HK Trebisovval találkoznak egyszer, dátum még nincs. A Csíki Sör Kupán is részt vesznek augusztus végén.

A Ferencvárosi TC az új kanadai vezetőedzőjével, Rick Leachcsel 27-én kezdte a jeges edzéseket Pesterzsébeten, elsőként a magyarországi csapatok között. Jánosi Csabáék egyik nap kétszer, másnaponta egyszer mennek jégre, emellett folytatják a Kocsis Ferenc vezette futóedzéseket is, amelyek az előző szezon óta szinte szünet nélkül zajlanak. 8-9 edzőmeccset terveznek a felkészülési programban, az már biztos, hogy a Dab.Doclerrel és a HC Topolcanyval kétszer-kétszer játszanak, ez utóbbival augusztus 30-án odahaza, szeptember 8-án Szlovákiában. Az FTC meghívást kapott az augusztus utolsó hétvégéjén esedékes Csíki Sör Kupára. A Dab elleni újvárosi mérkőzés erre az időszakra esik, tehát még kérdéses, miként rendeződik a találkozók sorsa. Pindák László, a csapat tavalyi vezetőedzője Leach segítője lesz, és a Nemzeti Sport információja szerint a szakosztály gazdasági társasággá alakulása után a céget is ő vezeti. Az NS arról is ír, hogy Barabás mellett Horváth Dávid is aláírt a ferencvárosiakhoz. A légióskeret feltöltésre vár, a hírek szerint véglegesen csak augusztus második felében dőlnek el ezek a kérdések.

A Miskolci Jegesmedvéknél okozza a legnagyobb problémát a gazdasági válság, ezért rendhagyó módon próbálnak faragni a költségekből. Gőz Balázsra nem számíthatnak, és továbbra is kérdéses Popovics Patrik sorsa, aki érvényes szerződése ellenére Budapestre szeretne távozni. Budai Roland jó állásajánlatot kapott, ami kizárja a jégkorongozás lehetőségét. A tavalyi jól sikerült fiatalítás nyomán több 1992-es születésű játékos is lehetőséget kapott a felnőttbajnokságban. Ezek után ismét két nagyon fiatal hokist visznek fel a felnőttek edzéseire, mindketten 1993-ban születtek: Miskolczi Márkról és Orosz Szilveszterről van szó. A csapat tagjai egyénileg készülnek szárazedzésekkel, de augusztus 3-tól kezdődnek a jégcsarnokban a programok. Kétszer mennek jégre, egyszer szárazoznak hétfőtől. Mayer Péter vezetőedző 7-8 meccset tervez, kettő időpontja biztos, augusztus 15-én és 17-én a Brassót fogadják. A Dukla Mihalovce és a HC Bardejov szlovák 1. ligás (másodosztályú) csapataival egy-egy oda-vissza találkozó a terv, és a hagyományoknak megfelelően egyszer meccselnek a HC Kosice juniorjaival is.

Az SC Csíkszereda három hete megkezdte a szárazedzéseket, július 20-tól jégen is mozog a csapat. Naponta három tréninget tartanak, egy jegeset, egy szárazat és egy konditermit. A Csíki Sör Kupát idén is megrendezik, más mérkőzésük még nincs lekötve. A csapatnál van egy hónapos próbajátékon Basilidesz Tibor és Veress István. Előbbi a Progymban, utóbbi a Brassóban játszott tavaly. A légióskeretet a maximumra kívánják feltölteni, de nevekkel egyelőre nem szolgálhatnak.

Az UTE július 20-ától készül szárazon. Napi két edzésen vesznek részt a hokisok, futnak, konditerembe járnak. A Megyeri úti jégcsarnokban az ígéretek szerint augusztus elején lesz jég. Amint kész a felület, a lilák elkezdik a jeges edzéseket is. Ekkortól három foglalkozás lesz naponta, egy jeges, egy száraz és a mostaninál már lazább konditermezés. A játékoskeretet érintő új információ, hogy Nagy István, aki tavaly a HC Csíkszeredában játszott, és Szajbert Patrik, aki a Bp. Starsban, aláírta Megyeri úti szerződését. Becze Zoltán leigazolásával eldőlt, hogy a légiósok tekintetében 0+5-ös megoldásban gondolkodik Pék György vezetőedző, így Nemcak és Palko kapusok távoznak. A hírek szerint az előző szezonbeli szlovák ötösfogatból csak Dubek és Sikorcin marad, tehát Rufus, Kadlubiak és Zlocha megy. Értesüléseink szerint a hátvéd poszton Radovan Sloboda az egyik jelölt, aki már tavaly is jó benyomást tett a lilák szakmai vezetésére, de addigra leigazoltak két légiós védőt, így végül az SC Csíkszeredában kötött ki a 26 éves szlovák extraligás bekk. A másik légiós hátvéd Szergej Parfirjev lehet. Az orosz hokis az előző szezonban az FTC-ben csillogtatta tudását. Jelöltek rajtuk kívül is vannak, végleges döntés később lesz. Az újpestiek szerették volna megtartani a Progymtől kölcsönbe érkezett ukrán Vitalij Kiricsenkót, de mivel élő szerződése van az erdélyi csapattal, a gyergyóiak átigazolási díjat kérnek az UTE-tól. Ezért nagy valószínűséggel lemondanak róla a negyedik kerületiek. Helyére ukrán és orosz szélsők kerültek szóba. Az UTE első felkészülési mérkőzése az Alba Volán elleni augusztus 14-ei bajnokidöntő-visszavágó lesz. Ezen kívül egyelőre csak a korábban beharangozott iglói torna biztos. A két esemény között szlovák csapatokkal szeretnének játszani.

Friss hírek a román bajnokságról itt olvashatók.

156 komment

Címkék: miskolc ftc ute felkészülés alba volán sc csíkszereda bp. stars brassó mol liga dab.docler

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az egyik tippem tutira bejött. pedig blöff volt a fradi új igazolása. valahogy úgy érzem, hogy Feil is...bár kioktattak, hogy lehetetlen.

-ja, és 15 ill. 20(?) éve független vagyok a csapatok terén a szurkolásban-
@defó: Elmondod kire, kikre gondolsz?
Akkor talan Rufus johetne Csikba,jol jonne egy ilyen kaliberu vedo meg...
Rufus megy az extraligába...vagy legalábbis ott edzőtáborozott valamelyik csapatnál, hogy megy-e az nem biztos..
Idősebb Ocskay Gábor elmondta, a finn kapus, Tomi Satosaari leigazolása után a hét végén újabb két skandináv légióssal bővülhet a névsor, hiszen közel a megegyezés egy erőteljes finn bekkel, illetve egy nagy névnek számító svéd hátvéddel is. Kóger Dániel maradására is nagy esély mutatkozik.

Palkóval ismét tárgyalt idősebb Ocskay Gábor szakosztály-igazgató, aki elmondta, hogy a beszélgetésen közeledtek az álláspontok, és jövő hét elején aláírás kerülhet a kontraktusra az albás hoki ikonjával együtt. Az egyesületnél is érződik a recesszió, a fizetések a következő szezonban nem emelkednek, inkább csökkenek, persze ezt mindenkinek nehéz tudomásul venni.
(FMH)
@cuceró: Akkor jol jott a csiki segitseg :)
@csiki hokis: nagyon is!

Csatlakozik a kerethez a legutóbb a HC Csíkszeredában hokizó bekk, Flinta Botond is, akinek a bérét - ha megfelel -, akkor ugyanaz az erdélyi szponzor állná, aki az augusztus 7-én érkező Mihály Árpádét fizeti.


Szerintetek befér a Volánba Flinta?
Andreas Byström (D) Székesfehérvár KB 65

Sajnos Ót sem tudjuk megtartani, pedig a KB 65 a svéd 3. liga.

Más , tavaly úgy volt , hogy Riihijarvi ide jön, aztán elég jól parádézott Bécsben (+1 fölötti mutató) most meg olasz Bolzanoval tárgyal . Amúgy az olasz liga igazolások terén úgy néz ki megelőzi , megelőzheti az EBEL-t ? Így lájátok Ti is?
@cuceró: Elvalik... Szerintem ha felveszi a ritmust es komolyan veszi es hajt es dolgozik becsulettel,akkor igen!
@cuceró: Nem ismerem pontosan az ebeles pontrendszert, helyikent vagy akar fiatalkent szerintem beferne. A HC-nal az egyik legnagyobb tehetseg volt, jo felepitesu, eros, agresziv jatekos. Az SC is akarta szerzodtetni, de szerencsejere jol volt Csatoval, igy kapott egy eselyt egy erosebb csapatnal. Allitolag Csato egyik kedvenc jatekosa volt, legalabbis a szomszedom szerint, aki szinten HC jatekos volt, most meg a Brassohoz igazolt
@FrankK: Ez csak belső pletyka már napok óta. Ez nem tény.
Amúgy ebben az a vicces, hogy a KB65-nél már van egy Andreas Byström nevű kapus :) Sőt, Byströmből van még :)
Riihijarvit kellene idecsábítani centernek :D
Cuceró: bekk nem olyan sok van, úgyhogy belefér szerintem. Szükség is van bekkekre is, nem csak támadókra.
@ekanai: Riihijarvi nem oreg mar? Es biztos, hogy center?
@csiki hokis: Öreg, de annál rutinosabb :)
Nézd csak meg a tavalyi EBEL produktumát.
Viennában ha jól emlékszem, centerezett.
@ekanai: Megneztem, tenyleg nem semmi, szerinted mit kerhet egy ilyen szintu jatekos? Palkovics es Mihaly Arpival, jol elferne valamelyik sorban :)
@Joegep: @csiki hokis: Hát akkor hajrá Flinta Botond!
@cuceró: Hajrat mondok en is, mostmar csak tole fugg, az eselyt megkapta. Ha meg nem jon ossze, akkor szivesen varjuk az SC-hez
"A másik légiós hátvéd Szergej Parfirjev lehet"

Nem ez volt az, aki tavaly a fradiban problémás volt hozzáállásilag?

Egyébként elég szomorú, hogy hokisok leállnak ezzel a sporttal, mert dolgozniuk kell. Rémes, hogy ennyire nincsen még professzionális bajnokságunk :/
Más téma! Nézegettem a volán honlapon az új logó terveket. Szerintem a pókember és egy riadt tehén keveréke! Nagyon gáz! Ezt tényleg profi grafikusok stb. alkották???
@csiki hokis: Flinta helyi játékosként azt hiszem, nem férhet be, mert alighanem még nincs magyar útlevele. A Salzburg tavalyi játékosdömpingje után további nehézség lett idén, hogy ha a csapat kerete eléri a 22 játékost és/vagy a 60 pontot, akkor már csak 3 játékost lehet cserélni év közben, ami alól csak és kizárólag a hazai U22-es játékosok a kivételek, akik korlátlanul kerülhetnek a csapathoz. Mivel Flinta '87. októberi születésű, így ebben az évben talán még végig U22-esnek számít, a kérdés megint az, hogy hazai-e... Az ő és a Volán helyzetét is nagyon megkönnyítené, ha hazainak számíthatna. Ha nem, akkor fel kell kösse a gatyát, mert nagyon sokba kerülne a csapatnak, ha nem válik be, és mindezt egy 4 pontos légiós helyét foglalva, akiktől ugye, azt várják, hogy húzóemberek legyenek.
AV19: (FMH)
Közel a megegyezés a finn Juha Alennnel: www.eliteprospects.com/player.php?player=3210
és egy szenzációs igazolás Oscar Ackeströmmel : www.eliteprospects.com/player.php?player=560

Viszont úgy néz ki Byström nem nálunk marad aláírt a KB65 höz.
@Fejér Lilla: Ezt en is igy gondolom, nem tudom, hogy van-e magyar utlevele, ha nincs, akkor tenyleg nem lesz egyszeru. Tehetseges jatekos, de ahhoz, hogy a Volan-nal legioskent megfeleljen, meg tapasztalat kell neki. Legalabbis szerintem, de ezt ok majd eldontik
"a Dab.Doclerrel és a HC Topolcanyval kétszer-kétszer játszanak, ez utóbbival augusztus 30-án odahaza, szeptember 8-án Szlovákiában. Az FTC meghívást kapott az augusztus utolsó hétvégéjén esedékes Csíki Sör Kupára. A Dab elleni újvárosi mérkőzés erre az időszakra esik, tehát még kérdéses, miként rendeződik a találkozók sorsa."
ha a HC Topolcanyval játszanak 30-án, akkor miért a DAB elleni mérkőzés esik a Csíki Kupa idejére? (ami aug. 29-30) ???

2. hogyan írt alá a Fradihoz ez a 2 játékos, ha még a régiekkel sem írtak alá semmilyen szerződést??? elvileg aug. közepén lesz döntés a végleges keretről......
@freddyD: Szerintem vele volt a legkevesebb baj tavaly.
@FrankK: hello
ezek milyen igazolások? úgy értem azt gondolom Volán, de ezek már biztosak? mert sehol semmi eddig még róluk...
@rider70: szerintem kezdő művészetis csinálhatta ingyér, vagy szezonbérletért.
@rider70:
@1nf3rn0:
Tényleg elég mókás az ördögjelmezbe bújtatott spiderman :). Azért nagyon remélem, hogy Magyarország kirakatcsapata nem ilyen szintű logoval fog megjelenni...
Adorján visszavonult...Péter Levit és Lőrinczet viszont kár volt elszalasztani....de majd meglátjuk, mi lesz
@poraszabolcs: Azt hallottam, meg Adorjan sem biztos, hogy visszavonul. Peter es Lorincz semmi penzert nem akart hozzank jonni, szerintem meg Petres es Antal Zsombi is jol elfert volna nalunk. Gogat mar nem is emlitem, ebben a hatved hianyban, na de ezt az eloljarok "jobban" tudjak
@Fejér Lilla: Nem tudod veletlenul, hogy egy Pat Lebeau szintu hokis, mennyiert jatszodhat a Vienna Capitals-ben?
@csiki hokis: Lövésem sincs. De a Vienna költségvetése többszöröse a Volánénak. Talán KCs hallott ezt-azt pletykaszinten a fizetésekről más kluboknál.
@Fejér Lilla: Koszonom. Akkor tole varom a valaszt. En ugy kb 100-150 ezer eurora tippelem, szezononkent. De ezt total csak hasbol
@rider70: hát nem tudom. Nekem a mostani ördög jobban tetszik. Ez szerintem egy kicsit gáz.
@csiki hokis: Sztem kb. annyit keres egy Lebeau szintű játékos, amennyit a Volánban a teljes keret fele. Persze ez csak tipp :)
Egyetértek azokkal az előttem blogolókkal.....
-ez a Volán logó egy TORZ,szánalmas,kifejezéstelen,....
szar,VALAMI!!!!!
-Tisztelt grafikusok:- valami ÉLETSZERÜBBET,JÉGRE illőt,stb............értitek!!!!!
Ez egy f.. az új logó! Nem értem a szavazásnál miért nincs olyan opció, hogy "valami mást"
ezek a logók nem illenek az alba volan 19-hez
személy szerint tiltakozom!!!
@nagypi: Konnyen meglehet :) Amugy az uj logo nekem sem tetszik annyira
@üveg: Sandor Szilardot kene felkerni, aki a magyar vb palyazat logojat is tervezte. Neki van tehetsege, ehhez is
Én örülök annak, hogy végre valaki vette a fáradtságot és megpróbált egy új logót tervezni a Volánnak, az más kérdés, hogy nem sikerült túl jól.
Jó lenne egy új logó, a régi nekem már unalmas...
Tény, hogy ez a logó nem valami csúcs, de ha elgondolok a régi igen retrós AV-ra vagy arra a rendkívül furán kinéző nagy orrú hokis ördögre, már egyből jobb a helyzet.

A 3-as szerintem a legjobb a felkínáltak közül
Szerintem nem rossz ez a logo kicsit NBA-NHL-es stílus a régi szerintem gyengébb, kb. az ördög nélkülivel van egy szinten ez az új. Egyébként hogy keveredett az albához ez az egész ördög tematika.
@Smits41: a Fehérvári Ördögök csapatnév miatt
@freddyD: én mondjuk a régi retrós logót kifejezetten szerettem, de sajnos az utóbbi években mindenhol a valóban gáz "nagyorrú ördög" szerepelt, annál meg ez szerintem sokkal jobb. rendben lesz ez szerintem, csak elsőre biztos sokaknak furcsa. én mindenképp olyan verzióra voksolnék, amelyikben a 19 hangsúlyosan kiemelkedik. sőt, hosszabb távon inkább erre a 19-es tematikára kellene építeni a csapat image-ét, mint erre a kicsit erőltetett ördög témára.
Sziasztok.

Ezek a logok nagyon rosszak. KCS követelem a szavazásnál, hogy legyen olyan opció, hogy egyik sem. Ha nekünk szurkolóknak készül akkor már had lehessen egy kis beleszólásunk. Sándor szilárd felkérését én is támogatom vagy a mez pályázathoz hasonlóan itt az oldalon is ki lehetne irni egy pályázatot.

Am lehet megköveztek érte, de szerintem a Fehérvári Ördögök talán az egyik fehérvári szurkoló tábor miatt került képbe. Az előző logó viszont kísértetiesen hasonlított a Kógerra szerintem, ebben meg mintha az Ocskay Gabi mosolyát lehetne beleképzelni, de mondom csak szerintem...
@kovacsistvan: na igen, de épp ez a kérdés, hogy ez az Ördögök csapatnév miből jött?
@freddyD: És mégis a 7-es vezet, ami egy tragédia. Elég szomorú. Már kezdtem reménykedni, hogy talán lesz valami korrekt új arculat, talán a szörnyűségesen ronda Madonna stúdiós mezekkel is szakítanak, erre itt vannak ezek a logók, amik közül max a 3. nem csúnyább, mint az eddigi.
Keressék meg inkább a DAB grafikusait, arculattervezőit, ők láthatóan értenek a dolgukhoz.
A régi zsidó ördög (a kinézete miatt hívom így), tényleg eléggé elfuserált. Egy kicsit zavar, hogy mindegyik képen ugyanaz az ördögfej szerepel, lehetett volna 3-4 különböző ördögfejet kreálni,és ahhoz egy jó hátteret választani. Mert gyakorlatilag így csak hátteret választunk mert az ördögfej mindegyik képen ugyanaz. Egy kicsit lehettek volna kreatívabbak az alkotók ördögfej ügyben.
Csatlakozom az előttem szólókhoz! KCS! Egyik sem- kategóriát is szeretnénk látni a szavazásnál! Ez úgy sz.. ahogy van! Katasztrofálisan néznek ki ezek a tervek. A grafikusoknak egy fillért sem adnék ezért a munkáért! Én szeretem a régi ördögös logót!:(
Sajnalom en is, hogy Lorinc es Peter Levente nem jottek a Klubhoz. De ha valaki nem akar azt nem kell eroltetni.
De Antal Zs nak es Flintanak nincs keresnivaloja a Klubban. Zsnak a sportszerutlensege miatt, Flinta a kepessegei miatt, pontosabban azok szukossege miatt. Bar ne szoljam el magam,meg valamit hatha beleoltanak Fehervaron es akkor meg "felrojak" nekem hogy rosszat mertem mondani rola. De az idei dontoben a HC nal gyenge lancszem volt Joskavel egyetemnben.
Amugy a Klub kerete kezd tetszeni, meg 2 jo back kellene es akkor szinte beke volna.
De ami a legjobb, hogy par ev "szekelybilbaozas" utan, ugy nez ki Brasso lesz a " szekely fellegvar". na ezen kacaghatunk vagy sirhatunk. A lenyeg, hogy szimpatikus csapat, legalabb is az eddigiek alapjan.
akkor egy kis kavics az állóvízbe ( :) )
szerintem nem olyan rosszak ezek a tervek. Nekem inkább az a gondom, hogy eddig is van 2 használatban lévő logó, most jön egy harmadik. Így nehéz cégimaget építeni...
A 10 éves fehérvári hokiőrültek nem tudják melyik logot karcolják be az iskolapadba :)
@Szanee: A kérdés nem az, hogy ezek legyenek vagy valami más, hanem az, hogy ezek közül melyik tetszik a legjobban. Ezért nincs "Egyik sem" opció, hiszen nyilvánvalóan a legkönnyebb azt válaszolni, hogy mind vacak.

Olyan logo úgysem lesz, ami mindenkinek tetszik, ez nem is lehet cél.

A beérkezett visszajelzések nyilvánvalóan nagyon értékesek a logo kialakításánál, hiszen - mint azt eddig is hangsúlyoztuk - egy folyamatban levő munkáról van szó.
@KCs: gyere fel msn-re légyszíves :)
Több ember használható véleményét próbálnám neked elmondani a logoval kapcsolatban.
@KCs: Olyan a logi,amilyen a hoki.
@KCs: Attól, hogy csak ezek közül lehet választani még lehetne egyik sem opció, mivel ez is egy jelzés lenne a tervezők, egyesület felé, hogy talán a SZURKOLÓK mégsem ilyet szeretnének.
Szerintem felesleges egy olyan logot bevezetni amit a szurkolok nem tudnak elfogadni.
Itt nem arról van szó, hogy mindenkinek tetszen, hanem arról, hogy egy vállalható, viselhető és szerethető logonk legyen.
@brunzwik: Több, mint 350 szavazat jött a honlapon, soha ennyi voks nem jött ennyi idő alatt. Kijelenthető, a többségnek tetszik valamelyik verzió.
@KCs: Többek között én is szavaztam, de ezek a voksok inkább a sánta közül a kevésbé vakot választják, mint a tuti befutót..
Kéne ördögnélküli is , ill más ördögpofával.
Kevés az alternatíva, mindegyiket elcsúfitja az a bohóc ördög
@Scofi: egyetértek,pl én is szavaztam, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnék jobbat elképzelni csapatlogónak.
@KCs: Jö ötlet a megújulás, gratula! De jó lenne, ha vmi színvonalas, vállalható design születne. Kényszerből választottam én is a harmadikat. Mindegyik uaz a fej más háttérrel, ez nem választási lehetőség. Profi helyeken a grafikust min. 3 teljesen eltérő logóvázlatra kérik fel, de inkább többre, aztán szűkítik a kört és választanak végül.
@KCs: Én is szavaztam, de attól még nem tetszik!
@KCs: Látod látod ez csak ha ló nincs jó a szamár is esete. Én is szavaztam de attól nekem még mindig az eredeti AV logo lesz a kedvencem a csikos.
Ezt meg a büdös életbe se fogom tudni megszokni annyira rosszul néznek ki.
Én javaslom, hogy itt a blogon kérjük fel az olvasókat, hogy csináljanak logot. remélem a blog írói, tulajdonosai is támogatják az ötletem.

ez már párszor bevált.
@KCs: Javaslom tegyél be egy egyik sem opciót, és meglátjuk arra mennyi szavazat érkezik ilyen rövid idő alatt??????? Vélemény??
@brunzwik: Bezony. Nem tudom, miért nem csináltattak a rajongókkal logókat. Ingyenes is volna azt általában jobb sül ki belőle, mint a profiktól.
A másik vélemény egy logo legyen dinamikus félelmet keltő az ellenfélben ezt ha meglátja az ellenfél röhögve menekül.
találtam pár ördögfejet amit szerintem jobban fel lehetne használni itt egy link:
www.rivalart.com/Clipart-Galleries/Devil-Gallery/
@brunzwik: Ez nem túl jó ötlet. A szurkolók elsősorban azzal segíthetnek, ha véleményezik a terveket, nem pedig ha ötleteket adnak, hogy kikre kellene lecserélni az arculaton dolgozó, amúgy elsőrangú szakembereket.
A Jegesmedvék honlapján tegnap óta fent van a felkészülési meccsek menetrendje, és ez némileg eltér a ma itt közöltektől.
@KCs: Tedd csak be az egyik sem opciót,és meglátjuk.Szerintem az nyerne fölényesen,mert ezek a tervek szörnyűek.
Hmmm,ezeket a volán logókat a stewie wonder képzőművészeti főiskola kitüntetéssel végzett hallgatója készítette?,mert ha igen akkor ok,jimmy,azaz király,de ha nem, akkor nagyon gáz.Irjanak ki a szurkolók közt pályázatot,legyen a határidő 1hét,és meglehetne szavaztatni a volán honlapon, amelyik a legtöbb szavazatot kapná az lehetne,de ne kelljen már 4-5 ronda közül kiválasztani a kevésbé ortopédet,szegény ördögnek olyan feje van,mint akinek most sikerült hosszú percek után megkönnyebülnie az árnyékszéken.
jav.: megkönnyebbülnie 2 b vel :-)
@exL:1: A volán honlapján a fórumban is jelezni lehet a kifogást a logóval kapcsolatban.
A mi kutyás logónk sem a legprofibb :/
elsőrangu szakembereknek csináltak 3 alapot, majd szinezgettek kicsit igy lett 7 féle logóterv. (hogy állnak az ördög szarvai? kész röhej...)
szupermini korosztálytól a kölyökig jó a logó,de az EBEL-ben kicsit mókás.
Az a grafikus, aki ezeket tervezte, inkább válasszon más foglalkozást. Amúgy ez egy logó, többféle köntösben, ráadásul egyik rosszabb, mint a másik. Az ördögfej pedig nagyon gagyi!
@Video Tóni: Mindig gyanús voltál. :P Nem semmi milyen helyeket ismersz. :P
@freddi: Persze, hogy vele volt a legkevesebb gond, hiszen mióta bemutatott nekünk, félistenként tisztelitek :) .
@Video Tóni: Tóni! Nekem eszembe sem jutott volna ilyet keresni...
@KCs: Kedves KCS ! szép,hogy véded ezeket a logóterveket melyek közt azért van ötletes is,de az ÖRDÖGPOFA BORZALMAS mindegyiken!!! A kedvenc csapatom TÖBBET érdemel ennél a szörnyű förmedvénynél.Rúgjátok ki azt a grafikust aki helyből nem tud( vagy nem engedik neki...)kapásból három jobbat skiccelni ennél.
A szponzorok kivonulnak a jégkorongból,az utánpótlás pedig visszamarad a fejlődésben ha ilyen szar logót kell a mezen hordani! Őszintén Te magadra vennél egy ilyen csúfságot? Ne járassátok le a Volánt! Azért ide írok és nem a volán fórumba,mert itt sokkal többen olvassák és támogatni tudnak véleményemben.Ott ezzel kapcsolatban eddig összesen 2 db !!!hozzászólás van.A szavazásnál rosszabb nem is lehetne,mert nem választható az hogy egyik sem.Sebaj! Itt legalább leírhattam.
Aki az ördög szarvait kritizálta. Tény, hogy elég kecskés így, de a nagy orrú, gerincferdüléses ördögnél ugyanilyen.

Akármelyik logó is lesz. az előzőeknél csak jobb lehet. Még ha nem is nagyon tetszenek.
Hát szerintem ezek közül talán a 3-as és a 7-es a legjobb, és elárulom hogy én a hetesre szavaztam, de igazából egyik sem tetszik nekem annyira.
Egyetértek azzal, hogy kéne hogy legyen egy olyan választási lehetőség is hogy "egyik sem".

HAJRÁ VOLÁN!!
Az én tetszésemet se nyerte el egyik bemutatott változat sem, mindenesetre szavaztam egyet. A kialakult negatív hangulatról az az eset jutott eszembe, mikor a cégünk megbízott egy profi marketing és reklámügynökséget, hogy új honlapot készítsen a cégnek. Kb. 2 órán keresztül ecseteltem az elképzelésünket a "szakembereknek", majd egy olyan tervezetet kaptunk, hogy a hajunk égnek állt. Akkor voltak ilyen reakciók nálunk, a hozzáértéssel kapcsolatban. Aztán a végére, a sok egyeztetés és iránymutatásunk után, kialakult egy jónak mondható dolog. A lényeg, hogy egyelőre abban bízom - KCs tájékoztatása alapján, miszerint ez egy folyamatban lévő munka és még változni fog -, hogy ez csak jobb lesz.
@Licsimi: Nem baj, úgysem a humorérzékedért szeretünk, inkább a pénzedért :D
na azokat nem ertem akiknek egyik se nyerte el a tetszését, de azert szavazott. miért?
@szurker08: Abszolút egyetértek. Éppen azért mutattuk be a szukolóknak a tervezési fázisban levő logoterveket, hogy minél több őszinte és értékes visszajelzést kapjunk. Ennek a kockázata az, hogy sok negatív vélemény érkezik, a hozadéka viszont az, hogy még időben lehetőség nyílik a változattaásokra.

Kimondottan örömteli, hogy a jégkorong holtszezonnak számító időszakában ilyen sok figyelemre méltó észrevétel érkezett, ez az, ami megerősíti azt, hogy érdemes volt ebbe a nagy feladatba belevágni.

Egy dolog biztos, az Alba Volán 19 szerencsés, hogy ilyen őszinte és konstruktív szurkolótábora van, és nem púder, amit mondok, hanem tény: az arculattervezlsu és a titokban dédelgetett másik nyári projektünk kapcsán is azon vagyunk, hogy örömet szerezzünk a velünk szimpatizálóknak.

Ugyanakkor egy kis megértést is kérünk: nem egyszerű feladat egy vadonatúj logót létrehozni. Ráadásul igen sok szempontnak kell, hogy megfeleljen egy ilyen embléma. De valamilyen irányban el kellett indulni, kell egy horgony, amihez viszonyítani lehet a további lépéseket.

Ez a személyes véleményem, de minden várakozásomat felülmúlta az az érzelmi telítettség, amely a logótervek fogadtatását jellemezte. Ez lehet és lesz is az alapja annak, hogy olyan embléma és klubarculat szülessen, amelyre az Alba Volán 19 szurkolói és a magyar jégkorong barátai egyaránt büszkék lehetnek.
A barsioak kerete :

Balázs Csaba, Fülöp Rajmond, Balázs Csongor kapusok

Nagy Csaba, Laczkó Attila, Botos Vlad, Laczkó D. Levente, Pál Ferenc, Pál Zsombor, Szögyör Zoltán hatvedek
Tankó Attila, Zerkula Zsolt, Imecs Attila, Elekes Levente, Kertész Zoltán, Gergely Attila, Szőcs Botond, Kovács László, Petres Tivadar, Bálint Zsolt, Pál Zoltán, Bilibók László, Sikó Szilárd, Antal Zsombor, Kopacz Zsolt, Szabó Hunor csatarok


Nem tudhatok mikor lesz a bRASSoiaknak magyar oldaluk ?
Azt lehet tudni a Sör kupán a fradin meg a sportclubbon kívül kik vesznek részt?
@@Boy@: mivan hey ? ejsze a cenk alattiaknak kezdtel szurkolni ? :)))
@Csak a Sportklub : vegyel vissza a nagy stilusbol!!!
@@Boy@: kihagytal 3-4 nevet!!de korulbelol ez a csapat kerete.
Kcs: csatlakozoma az előttem szólókhoz - lehet, hogy nagy szakemberek készítették ezeket a logókat, de hogy semmit sem értenek-éreznek a VOLÁN SZÍVBŐL, az a munkájukon egyértelműen tettenérhető. Ezek a logók borzalmasak - és ezt minden tiszteletem mellet sem lehet ennél korrektebben megfogalmazni.

Nekem is elsősorban az ördögfejjel van bajom, ami jelen formájában egyértelműen visszalépés az elődjéhez képest.
Annak viszont örülök, hogy a klub kíváncsi a szurkolók véleményére - ezért, bár nem gondolom azt, hogy fel tudnám találnia a spanyolviaszt, íme egy ötlet, hátha gondolatébresztőnek megteszi.

Szerintem mindenképpen a régi ördögfejből lenne érdemes kiindulni - egyrészt mert ismert, másrészt mert mégiscsak múltja, hagyománya van. Ami ebben a fejben engem mindig is zavart, hogy nemigazán fejezi ki a Fehérvári Ördögök talentumát, az eredményeiket, a játékuk sava-borsát, hisz annak az arcnak egyértelműen olyan "búvalbaszott" hangulata van (elnézést az erős jelzőért, de ez ma már művészkörökben nem káromkodásnak, hanem definíciónak számít, és így talán a grafikusoknak is eleget mondhat).

Ami tetszik az új koncepcióban, az a VIGYOR, végre, végre, végre, ez már nagyon hiányzott! (és remélem, hogy jól érzem, ez lenne az új irány lényege). És ezzel könnyű azonosulni, és maximálisan egyet lehet érteni, hisz az elmúlt évek Volán sikereit mi fejezhetné ki jobban, mint egy széles, sokfogas, magabiztos (kicsit talán csibészesnek ható) vigyor?

Ezen az alapon azt mondom, szerintem érdemes lenne egy próbát tenni a régi ördögfej és az új vigyor kombinációjával. Brutálisan ütősre meg lehetne csinálni! És innentől jöhetne a több legyet egy csapásra effekt: a régi ördögfej megtartásával szépen tovább lehetne ápolni ezt a szép hagyományt, így az ehhez szokott/ezt szerető szurkolóknak sem lehetne egy rossz szavuk, az ördögfej köré épített háttérrel meg olyan új arculatot lehet tervezni, amilyen a klubnak tetszik (és ez mindenképpen valami új, friss változásnak hat majd).

Na mit gondolsz, megérhet ez egy próbát?

(ezt beírom a Volán fórumba is, de itt talán több vélemény jöhet rá. :) )
@KCs: Így már jobban tetszik! Nem a tervek - véleményemet már tegnap leírtam a honlapon, s nem szavaztam pont ezért - , hanem a hozzáállás.
Holtszezonban is benézek /benézünk/ naponta, hisz lessük a híreket és tűkön ülve várjuk a kezdést.
Valami meglepire készültök?!
Akkor csak ügyesen a további tervezgetést!
A logohoz. Istenítitek az örök vesztest, aki embergyilkos kezdettől fogva, aztán csodálkoztok, ha jönnek a vereségek, fight nightok, tragédiák. Csatlakozom egy korábbi kommentezőhöz: honnét jött ez az egész ördög-motívum? Tudtommal a településen nincs, és nem is volt soha Fehérvári Ördögök jégkorongcsapat.
(Persze, véleménye mindenkinek lehet, mondhatjátok, és a többségnek bejön ez az egész mizéria, de ne feledjétek, hogy ez alapján én is megmondhatom a magamét.)
Sziasztok.
Megprobáltam én is összeütni egy logot.

kep.ivpicture.hu/156196.jpg
@brunzwik: jol néz ki gratula. erre lehet savazni?
köszönöm.
Erre nem, szerintem még nem az igazi,igazábol egy kapus sisakból szerettem volna csinálni egy logot, de mivel gyenge vagyok rajzból ez nem jött be, pedig a sisak közepén el lehetett volna helyezni a 19-es számot a sisakon belül meg egy tüzes szempár és a sisakból meg kitört volna 2 szarv. Nagyon ütös lett volna.

de hát ezt nem tudtam megcsinálni.
@brunzwik: én is inkább erre szavznék!!:)
@brunzwik: Számok, betűk elhelyezése szuper!
A kör túl sötét! Az ördög az elszántságot vagy a "Féljetek! "-et kifejezi, de nem lehetne egy kicsit szeretetreméltó is?
@EisHockey: Készül a következő terv, remélem a cégnél munka közben lesz időm megcsinálni, ebben az ördögfej is változni fog.
Egyébként az ördögfejeket a neten találtam azok nem az én műveim..

Viszont talán az eredeti a Volán honlapon fentlévő 4-es számut és ezt az ördögfejet lehetne párositani és akkor máris van egy szerethető logó.
Persze ez csak tipp.
@Csak a Sportklub :

NEm szurkolok nekik csak vki kivancsi volt a keretukre ! De miert cenk alattiak ?
És lehet tudni valamit arról a lett srácról, akit még Galvins ajánlott a rigai olimpiai selejtező után?
@@Boy@: Peter, Lorincz, Goga, Adorjan
@EisHockey: Elkészült a legújabb logo tervem, ez már kicsit csibészesebb, világosabb, és talán szerethetöbb :D

kepfeltoltes.hu/view/090802/logo2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@EisHockey: Elkészült a legújabb logo tervem, ez már kicsit csibészesebb, világosabb, és talán szerethetöbb :D

kepfeltoltes.hu/view/090802/logo2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@EisHockey: Elkészült a legújabb logo tervem, ez már kicsit csibészesebb, világosabb, és talán szerethetöbb :D

kepfeltoltes.hu/view/090802/logo2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@EisHockey: Elkészült a legújabb logo tervem, ez már kicsit csibészesebb, világosabb, és talán szerethetöbb :D

kepfeltoltes.hu/view/090802/logo2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@EisHockey: Elkészült a legújabb logo tervem, ez már kicsit csibészesebb, világosabb, és talán szerethetöbb :D

kepfeltoltes.hu/view/090802/logo2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@EisHockey: @volanfan: Elkészült a legújabb logo tervem, ez már kicsit csibészesebb, világosabb, és talán szerethetöbb :D

kep.ivpicture.hu/156720.jpg
@EisHockey: @volanfan: Elkészült a legújabb logo tervem, ez már kicsit csibészesebb, világosabb, és talán szerethetöbb :D

kep.ivpicture.hu/156720.jpg
@EisHockey: @volanfan: Elkészült a legújabb logo tervem, ez már kicsit csibészesebb, világosabb, és talán szerethetöbb :D

kep.ivpicture.hu/156720.jpg
@EisHockey: @volanfan: Elkészült a legújabb logo tervem, ez már kicsit csibészesebb, világosabb, és talán szerethetőbb :D

kep.ivpicture.hu/156720.jpg
Elnézést, hogy ennyiszer irtam be, de állandóan hibát jelzett és probálkoztam.
Mégegyszer bocsi.
@brunzwik: ebben tök jó az ördög szerintem, de az előzőben pedig a betűk elrendezése tetszett nagyon. GRATULA!
@Video Tóni: ezt sem értem...
Engem a pénzemért? Te beteg vagy?
@volanfan: Na akkor a 2őt kombináltam, többet már nem csinálok.
Úgyse hiszem, hogy nagy beleszólásunk lenne a dologba.

kep.ivpicture.hu/156973.jpg

Üdv:Zoli

(8-án már mi is jégen leszünk :D )
@brunzwik: nem vagyok műértő,rajzból is 3as voltam anno,de ez nagyon jól sikerült,megérne egy próbát,100x jobb mint a volánhonlapon fennlévők
@brunzwik: 8.nak siman be lehetne tenni a volanhonlapra savazásra...
@brunzwik: Ez tényleg jó, nem lehetne valahogy betenni a lehetséges változatok közé?
HAJRÁÁÁ VOLÁÁÁN!
BLL
@brunzwik: ez az! Ez nagyon jó lett! De jó lenne ha lehetne erre is szavazni!!

Gratula!

HAJRÁ VOLÁN!!
A finn Juha Alen és a svéd Oscar Ackeström az AV19 játékosa lett, erre még az osztrákok is felkapják majd a fejüket!!!
Szerintem még nem volt ilyen minőségű játékosa a Volánnak mint a svéd: 400 svéd első 200 finn 200 német és 50 svájci első osztályú mérkőzést játszott. Legutóbb a DEL-ben 40 mérkőzésen 18 pontot szerzett, Védő!!!
Isten hozott nálunk Oscar!
Ja, és Isten hozott Juha Alen !
@FrankK: Jól fog mutatni az önéletrajzában 3 év múlva a 200 EBEL meccs, akkor majd felkapják a fejüket a katari bajnokságban!
@brunzwik:
Ügyes vagy! A színek a 2. próbálkozásban tetszenek, a betűk - számok az 1., 3.-ban.
Nekem a fekete nem jön be, igaz tudom, hogy ez a pakk akar lenni.
Egy kis piros színt kéne az ördögbe még becsempészni! Bár tudom, hogy a csapat színeit alkalmaztad.
Jó lenne, ha az illetékesek is reagálnának a rajzaidra! S bizony ott lenne a helyük a honlapon!
@EisHockey: A klub nem hirdetett logotervezési pályázatot a szurkolók között, így a felvetés tárgytalan.

A klub honlapján bemutatott logótervekre több, mint 1200 szavazat érkezett, ami elképesztő szám, és jól jelzi, hogy a szurkolók döntő többségének elnyerte a tetszését. Ennek ellenére a blogon is felvetett észrevételek közül a konstruktívakat továbbítottuk a grafikusnak, aki ezek alapján kicsit átszabja az ördög fizimiskáját.

A módosított logókról pedig természetesen újra lehet majd szavazni.
@EisHockey: Hát igen ez a pakk akart lenni, de úgy látom az illetékeseket nem érdekli a dolog.

Sajnos.
De remélem KCS rácáfol erre. :D

A színeket nyugodtan meg lehet változtatni ez nem egy szellemi termék aki kedvet érez hozzá nyugodtan módosíthatja. Én még örülnék is ha több vezrió is születne logo témában.
Ezt csak azért csináltam, hogy én valami hasonlót tudnék elképzelni logóként. Az ördög fej itt egy kicsit csibészes és mégis kifejezi az elszántságot, a mindenen átgázolok stílust.
Amit én elvárok a csapattól ebben az évben is.
Nem egy rajzfilmbe illő semmitmondó fej.

Üdv:Zoli
@KCs: Mivel nem lehet másra szavazni és olyan lehetőséget sem tettél be, hogy egyik sem így nem teljesen objektiv a kép szerintem.

Itt is leírtuk páran, szavaztunk mert nem volt más.. de egyik sem tetszett

Üdv:Zoli
@KCs: Remélem azért az én rajzaimat is továbbitotátok mivel ez is elég konstruktív volt..
Amugy nem igazán értem miért ez az elzárkozás a logo tervpályázat elől.
@brunzwik: A logó egy nagyobb arculat-átalakítási projekt egy eleme. Ráadásul ha nem így lenne, akkor is számos szempontnak kell megfelelnie egy logónak, amelyek megkívánják, hogy hivatásos szakemberek készítsék el.

Nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy a honlapon bemutatott logótervek lesznek a szükséges módosításokat követően az Alba Volán 19 új logójának alapjai.

Mindig lesz olyan szurkoló, akinek egy adott grafikai megoldás nem tetszik, ez ellen nem lehet és nem is kell tenni semmit.

Ugyanakkor továbbra is azon vagyunk, hogy a módosítások révén minél többek tetszését nyerje el a logó.
@KCs: "számos szempontnak kell megfelelnie egy logónak, amelyek megkívánják, hogy hivatásos szakemberek készítsék el.

Sokan tudjuk, hogy a logónak mi a szerepe és ezért meg kell felelnie bizonyos elvárásoknak. De azt, hogy ezt mindenképpen hivatásos szakembereknek "kell" elkészítenie....az azért érdekes! Fura gondolataim vannak! Inkább nem írom le.

Az igazi szavazások, úgy néznek ki, hogy:

igen.....nem.....tartózkodom


Ti csak az igenre adtátok meg a lehetőséget.Így a kijött eredmény nem korrekt!!
@KCs: Félreértettél én nem azt akarom, hogy igenis az én lgom legyen. én csak azt szerettem volna, hogy figyelembe vegyetek építő jellegű hozászolásokat én nem elvből eliutasitani azt, mert ezt nem egy profi csinálta.
De ha meg mernéd tenni amit nem mersz akkor bátran kitennéd az én logo terveimet is , és egy olyan opciot is, hogy egyik sem.. és vállalnád a versenyt, nem azt mondom, hogy ez nyerne, de egy lehetőséget megkaphatott volna.
Logó ügyben mondjuk én konkrétan azokat sem értem meg akiknek nem tetszik egyik logó sem, mégis szavaztak. Pontosan ez ad fals képet az 1200 szavazattal együtt. Nekem nem tetszett egyik logó sem, nem is szavaztam. Ellenben felvetettem a Volán honlapon az "Egyik sem" opció lehetőségét. Ami persze süket fülekre talált. Szerintem fejre is állhatunk akkor is kiválasztanak, majd egyet ami majd vagy elfogadott lesz, vagy nem. De ezek akkor is nagyon ratyi logók!
@KCs:
"A klub honlapján bemutatott logótervekre több, mint 1200 szavazat érkezett, ami elképesztő szám, és jól jelzi, hogy a szurkolók döntő többségének elnyerte a tetszését. "
Honnan tudod, hogy elnyerte a szurkolók többségének a tetszését, ha nincs "egyik sem" opció, illetve többen írtuk, hogy csak azért szavaztunk valamelyikre mert nem volt jobb.
Nem az lenne az igazi, ha megmérettetthetnék magukat a fenti lehetőségek is a Volán honlapon szereplőkkel?
Aztán győzzön az, amelyre a legtöbben szavaztak és senki nem mondhatja, hogy ezért-vagy azért alakult így a logó választás.
@Szoljanka: Itt valami tévedés van. Nincs logóválasztás.

A klub kíváncsi volt, hogy a logótervek közül melyik tetszik leginkább a szurkolóknak. Ahogy írtuk is, ez egy szempontja lesz a logó kiválasztásának, de nem az egyetlen.
@KCs: Egyet árulj el nekem miért nem lehet kitenni szavazásra ezeket a terveket és miért nem lehet olyan opció, hogy egyik sem????
Mitől félsz???
@KCs: Ok. Nincs logóválasztás. De ami van az az, hogy kikértétek a Volán honlapon a szimpatizánsok véleményét.Viszont! Nem adtátok meg a véleménynyilvánítás teljes szabadságát, lévén: nem lehet kifejezni az esetleges nemtetszést, és nem lehet szavazni "újabb" tervekre. Igaz, ezek az újabb tervek nincsenek a Volán honlapján, DE ha nem tartanátok az esetleges sikerüktől, akkor bizony ott lennének. Ennyi. Részemről befejeztem, HAJRÁÁÁ VOLÁÁÁN!!!
BLL
@KCs:

Ki Kiért van?


Ezek szerint: a szurkolóknak: KUSS!
@KCs: A szavazásról annyit nekem is van olyan programom ami 5 percenként rányom egyet az általam kiválasztott logora, igy is össze lehet szedni az 1200 szavazatot ha kell. mivel nincs IP korlát(egy Ip-ról egy szavazat, bár ez is könnyen kijátszható)
@KCs: azt az 1200-at nyugodt szívvel el lehet osztani 5-el, ténylegesen kb. annyian szavazhattak (és akkor az általános netes szavazós tapasztalatok alapján még erősen felfelé kerekítettem).
Brunzwik meg jól leírta, miért - aki kicsit is ért a dolgokhoz, az IP címes ellenőrzést is simán ki tudja játszani.
@EisHockey: Magánvéleményem, hogy a klub szokatlan és gesztusértékű lépésre szánta el magát, amikor megszavaztatta a logókat. Ezzel lehet élni és lehet visszaélni. 1200 szavazat a lehetőséggel való élést jelenti, egy szűk csoport erőszakos nyomulása a blogon pedig a visszaélést.

Világosan leírtam mindent, azt, hogy jószándékkal és befogadóan közelítet a klub a szurkolók véleményéhez, de azt is, hogy vannak keretek, amelyek nem oldhatüak fel. Ilyen az, hogy ki csinálja a logót, és annak milyen lesz az irányvonala.
@KCs: Magánvélemény, és nem akarok vele viszályt se, de:

Azt értem és szerintem mindenki elfogadja, hogy profi grafikus fogja megcsinálni az arculatba a logot. Ez rendben is van így. Az is rendben van, hogy vannak tervek, irányvonalak. De mi lenne, ha a szurkolói oldalból is merítene ihletet az a bizonyos grafikus? Lehet, hogy még jobb dolog születne, mintha csak önerőböl dolgozna. A tudást belerakná a grafikus, a szívet pedig a szurkolótábor.
Én viszont akkor már csak azt nem értem, hogy az említett 1200 szavazóból miért nincs egy sem aki esetleg olvasná eme blogot (márpedig szerintem ide is igaz a bogár-rovar hasonlat, hogy "Nem minden blogolvasó Volánhonlap olvasó, de minden Volán honlapolvasó blogolvasó")és kommentálna mondjuk, hogy "Hülyék vagytok, márpedig nekem tetszik X, Y logó!" És miért csak azt olvasom mindenhol, hogy a logók xarok!? Lehet, hogy azért mert így van!? Vagy bizonyára úgy vannak vele, hogy "Hát nem értek egyet az itt hozzászólókkal, de nem zavar". Nekem most már az jön le, hogy "Megkérdeztük." "De az lesz amit mi akarunk". Hát sok sikert a logókhoz! Legfeljebb majd hordom a régi sapkámat! A régi mezemen meg hála az égnek úgysincs rajta semelyik ördög! Alás' szolgája!
@KCs: Kikérem magamnak és az itt megszólaló többiek nevében is ezt a minősítést!

Ha vannak fel nem oldható keretek, akkor kár volt a tervet közszemlére tenni.
Értem én, hogy valami gesztust akartatok tenni, de így kár volt.
Van egy javaslatom: tegyéket ide ki a blogra egy külön cím alatt vagy akár a honlapon úgy, hogy a szavazat a reg.névvel együtt látható legyen és a választási lehetőségekbe kerüljön bele az " egyik sem" lehetőség is.
Ha ezt így megteszitek, akkor elhiszem, hogy érdekel a véleményünk. Ha nem, akkor nincs miről beszélni!
Szavazni regisztráció nélkül is lehetett, hozzászólni az tud, aki regisztrált is. Nem mindenki veszi a fáradtságot, hogy reget készítsen, valószínűleg ezért kisebb a megszólalók száma. Én pl.-ul külön regisztráltam a honlapon és írtam le a véleményemet az elsők között.
Visszaélést pedig ne emlegessünk olyanokkal kapcsolatban, akik nemcsak az itthoni, hanem az idegenbeli / ha távol van, akkor is / mérkőzéseken buzdítják a csapatot és a nyári szünetet arra használják fel, hogy ők is meglepetésekkel szolgálhassanak a meccseken!
@EisHockey: Azt gondolom, hogy eléggé egyértelmű, hogy az "Egyik sem" nem releváns alterntíva.

Aki pedig nem képes felfogni, hogy munktervekről van szó, amelyek még módosulni fognak, és engem kezd el kóstolgatni és agresszíven követelőzni, az számomra nem vitapartner. Így nem érdekel, hogy mit kérsz ki magadnak, mert nem én kezdtem ezt a stílust.

Abszolút korrekten, barátságosan, empatikusan és befogadóan írtam le, hogy mi a helyzet, erre frusztrációval és erőszakossággal szembesülök. Nekem ehhez nincs kedvem, a logótémában én többet nem szólok hozzá, amit akartam, elmondtam.

Nem én tervezem a logót, nem én választom ki, véleményem volt, elmondtam az illetékeseknek, a blog hozzászólásait is mindenki olvasta, a többi a grafikus dolga.
@ekanai: Nagyon tetszik nekem. :D
@KCs: Hülyékkel én se vitatkozom tovább.

Az előbb már úgyis lebunkóztál, hát most már van alapja is.

Vita részemről is lezárva ez a blog sokkal fontosabb számomra minthogy emiatt tiltsanak vagy lezárják a hozzászolásokat.
@KCs: Minden csak nézőpont kérdése!
Visszaolvastam magam: semmi gond a hozzászólásaimmal. Te is megtehetnéd a tieiddel!!


Tudom, hogy mindenki olvassa a blogot. Kár, hogy nem szólalnak meg, csak a szóvivőt küldik előre.


Vmi megtört bennem. Biztos, hogy jó helyen szurkolok?
@EisHockey: A saját véleményemet írtam, senki nevében nem beszéltem. Nem vagyok semmilyen szóvivő, ugyanolyan Volán-drukkerként írok, mint bárki.

A bunkóságot nem rád értettem, hanem a topiktársra, aki azzal vádolt, hogy nem küldöm tovább a levelét, mert nem értek vele egyet. Szerintem ez udvariatlan feltételezés és sértő is.

Amúgy mások nevében kérted ki a nem is neked szánt megjegyzésemet. Veled nem volt semmi bajom és most sincs.

Ha megbántottalak, azért elmézést kérek.
süti beállítások módosítása