HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jönnek-mennek a hokisok klubjainkban 2.

2009.07.14. 12:58 kerusz

Sok idő telt el sorozatunk első része óta. Továbbra sem záporoznak az átigazolási hírek, de összegyűlt annyi információ, hogy ismét összefoglaljuk, hol tartanak a csapatok.

Újabb két válogatott játékossal hosszabbított szerződést az Alba Volán 19. Fekete Dániel esetében felmerült, hogy Ausztriába távozik, ami kézenfekvő lett volna, hiszen párja ott él, ám végül újabb egyéves szerződést írt alá Székesfehérváron. Hegyi Ádám kellemetlen története véget ért, ő még legalább két évig az Alba Volánban szerepel. Ugyancsak a bajnokcsapathoz kapcsolódó hír, hogy megkezdődött a hűtéstechnika felújítása, mi több,a hírek szerint ezen a héten már a betonozásra is sor kerül, így nem lesz akadálya annak, hogy augusztus közepére elkészüljön a jégpálya. Jó kis képeket láthatnak az új csőrendzserről itt.

A legfrissebb hírek szerint megvan a Németországba távozott Szuper Levente utóda is. A Fejér Megyei Hírlap arról ír, hogy a magyar bajnok lényegében megállapodott az előző szezont Ladányi Balázshoz és Vas Mártonhoz hosonlóan a francia Brianconban töltő finn Tommi Satosaarival. A jellemzően 90 százalék környékén teljesítő 34 éves kapus sok időt töltött finn élvonalbeli csapatoknál, 2003-tól pedig két éven át az Olimpija Ljubljana színeiben láthattuk őt. A finn kapus érdekes színfoltja lehet az EBEL-nek, korábban tárgyaltuk, nem veti el a mérkőzés közbeni fizikai számon kérés lehetőségét. Ezenkívül bónuszként a legutóbbi szezonban még egy gólt is szerzett.

Az UTE háza tájáról két héttel ezelőtt számos terv látott napvilágot. Ezeket hétfőn a Real Újpest blog aktualizálta. Információik szerint Kiss Gábor, aki a legutóbbi három szezont az FTC-ben játszotta le, már aláírt a lilákhoz. Új hír, hogy Berta Ákos meghosszabbította szerződését, és Szajbert Patrik visszatérése sem kizárt. A linkelt cikkben elolvasható, kikkel tárgyal a klub, és mely játékosokat köti szerződés az Újpesthez.

A Bp. Stars klubigazgatója, Kangyal Balázs egy neves amerikai nyári edzőtáborba utazott. Ezért a Vasas-féle névházasságról csak július 21-én folytatódnak a tárgyalások. A hivatalos honlapról kiderül, hogy az első számú edzőjelölt finn nemzetiségű, mellette egy kanadai szakember van képben. A klub anyagi lehetőségei szűkösebbek lesznek az új szezonban, ezért az is előfordulhat, hogy nem szerződtetnek légióst. Az valószínű, hogy Rajna Miklós mellé külföldi kapus érkezik, de nem tudni, hogy ez az előző bajnokságban jól teljesítő svéd Wallberg lesz-e. Két fiatal játékos távozhat, a 17 éves Vecaj Dominiket a Ferencváros csábítja, információink szerint részt is vett a zöld-fehérek felkészülésén, míg az ifjúsági válogatott csatár Németh Attila, aki az előző szezonban biztató játékkal mutatkozott be a felnőttek között, külföldi lehetőséget keres a fejlődésre. 

A Ferencvárosi TC körül egyelőre kevés az információ. Kétségtelen, a legnagyobb fogás eddig az övék a Mol Ligában. Budai Krisztián személyében kiváló magyar kapus érkezett, így nyugodtan igazolhatnak öt idegenlégióst a mezőnybe. Hasonlóan meglepő, de kisebb horderejű igazolás volt Holló István megszerzése a Dab.Doclertől. A Kocsis Ferenc olimpiai bajnok birkózó vezetésével fizikailag alaposan felkészült csapat a szakosztályvezetőtől, Al-Daadu Muhannedtől származó információk szerint külföldi vezetőedzővel vág az új szezonnak. A tréner neve még nem került nyilvánosságra. Különböző fórumokon viszont felmerült korábbi két csatár visszatérésének lehetősége: Sándor Szilárd és a svéd Linus Schellin nevét emlegették többen. Igaz, az SC Csíkszereda ponterős csatárának megszerzése más csapatoknál is szóba került, a tárgyalások folyamatban vannak.

A Dab.Docler gőzerővel készül, erősítenek és gyorsítanak játékosai. Edzőtermi képek, kockahas látható a beszámolókban, továbbá négy játékossal is beszélgetést olvashatnak itt és itt. Menet közben az is kiderült, kiket láttak a dunaújvárosi csapat legjobbjainak a szurkolók az előző idényben. Továbbra is nagy kérdés, ki lesz a csapat első számú kapusa az új szezonban. Szinte biztos, hogy Kiss Tamás mellé külföldi kapus érkezik. Fontos erősítés, hogy a veterán csatár, Borsos Attila visszatér a Progymtől. A csapat tervei szerint a vezetőedző, J. P. MacCallum is hoz magával néhány játékost Kanadából. 

Miskolcon biztossá vált, hogy Mayer Péter marad a vezetőedző. Ugyanakkor fejtörést okoz, hogy több saját nevelésű játékos is, akika jövő csapatának alapját jelentenék, a távozáson gondolkodik. Gőz Balázsról már írtunk, a legújabb hírek szerint a ponterős 19 éves juniorválogatott csatárnak, Popovics Patriknak fővárosi ajánlatai vannak.

Az erdélyiek körül nagy a csend. A brassóiak kerete a hazai játékosok szempontjából csaknem késznek tekinthető. Egyes információk szerint elképzelhető, hogy a Mol Liga-újonc nem foglalkoztat idegenlégiósokat. Az SC Csíkszereda eddig négy játékost csábított át a megszűnt HC-tól. A tavalyi légiósok visszatéréséről nincs hír, de Ramstedt június elején úgy nyilatkozott odahaza, mint aki nem kíván visszatérni Csíkszeredába. Ezek után meglepő lenne, ha csatártársát, Wallenberget Erdélyben tudnák marasztalni.

A losonci csapatról egyelőre csak annyi hírt tudunk közölni, hogy a szlovák média is tájékoztatást adott arról: a losonciak a Mol Ligában is indulnak.

A Mol Ligától visszalépett Progym átvette a várostól a gyergyószentmiklósi műjégpálya üzemeltetését. A hivatalos honlapon egyúttal tudatják azt is, hogy a korábban az idei nyárra beígért jelentős felújításokat csak 2010 nyarán tervezik végrehajtani.

A táblázaton változtattunk az előző szezonhoz képest, elhagytuk a vastag és vékony betűs megkülönböztetést. Amely tranzakció nem tekinthető biztosnak, feltételes módban használjuk, tehát a még képlékeny ügyletek, hihető értesülések, próbajátékosok az érkezhet-távozhat felirat alá kerülnek. A kommentek közül nem moderáljuk azokat, amelyekben valaki újabb információkat oszt meg olvasóinkkal. De mindenkitől kérjük, olvassa el és vegye figyelembe korábbi kérésünket. Ide kattintva, a cikk végén találják.

A múltkori részhez képest új szereplők neve elé plusz jelet teszünk, az előző posztban szerepelt újdonságok itt régiségnek számítanak. Azokat az információkat, amelyek alaptalannak bizonyultak, töröljük a táblázatból.

Alba Volán 19

Érkezett 
Távozott 
+Ladányi Balázs (Briancon, FRA-1.)Jason Guerriero (USA)
(Schwenninger Wild Wings, GER-2.)
+Mihály Árpád (HC Csíkszereda)Nick Martens (USA) (Hannover Indians, GER-2.)
+Peterdi Imre (Dab.Docler)Borostyán Gergely
+Vas Márton (Briancon, FRA-1.)Feil Arnold
Jarmo Tolvanen (FIN) vezetőedzőFekete Szabolcs
 +Szuper Levente (Hannover Scorpions, GER-1.)
 +Ryan Bonni (CAN) (Aquile FVG Pontebba, ITA-1.)
  
Érkezhet
Távozhat
Kóger Dániel (Red Bull Salzburg, EBEL)+Becze Zoltán (Újpesti TE)
Vas János (Brynäs, SWE-1.) 
+Flinta Botond (HC Csíkszereda) 
+Tommi Satosaari (FIN) (Briancon, FRA-1.) 

Budapest Stars

Érkezett 
Távozott 
 Adam Kasparek (CZE)
 Balázs Csongor (Brassó)
 Imecs Attila (Brassó)
 Laczkó Dávid Levente (Brassó)
 Pál Ferenc (Brassó)
 +Tomas Hertl (CZE)
Érkezhet
Távozhat 
+Popovics Patrik (Miskolc)+Szajbert Patrik (Újpesti TE)
 +Vecaj Dominik (FTC)
 +Björn Wallberg (SWE)
 +Németh Attila

Dab.Docler

Érkezett 
Távozott 
+Borsos Attila (Progym Gyergyószentmiklós) David Vychodil (CZE)
 Peter Misal (SVK)
 Jozef Racko (SVK)
 Schneider Tibor (SVK)
 +Peterdi Imre (Alba Volán 19)
 +Holló István (Ferencváros)
  
Érkezhet
Távozhat 
+Sándor Szilárd (SC Csíkszereda) 
  

Ferencvárosi TC

Érkezett 
Távozott 
+Budai Krisztián (MHK Kezmarok, SVK-1.)Nyikolaj Fegyasov (RUS)
+Holló István (Dab.Docler)Vjacseszlav Kovsov (RUS)
 Jan Kurej (SVK)
 Szergej Parfirjev (RUS)
 Sájevics András
 Dmitrij Szafonov (RUS)
 +Pál Zsombor (Brassó)
 +Kiss Gábor (Újpesti TE)
Érkezhet
Távozhat 
+Popovics Patrik (Miskolc)+Bontovics Márton (Újpesti TE)
+Linus Schellin (SWE) 
+Sándor Szilárd (SC Csíkszereda) 
+Vecaj Dominik (Bp. Stars) 

Miskolci Jegesmedvék

Érkezett 
Távozott 
 Mathias Nyberg (FIN) (kötelező sorkatonai szolgálat)
  
Érkezhet
Távozhat 
  +Gőz Balázs (Vienna Junior Capitals, AUT)
  +Popovics Patrik (Bp. Stars vagy Ferencváros)

Újpesti TE

Érkezett 
Távozott 
+Kiss Gábor (Ferencváros)+Jan Zlocha (SVK)
 +Németh Ádám Péter
 +Markó István (visszavonult)
Érkezhet
Távozhat 
+Vitalij Kiricsenko (UKR)
(Progym Gyergyószentmiklós)
 
+Sájevics András (Ferencváros) 
+Bontovics Márton (Ferencváros) 
+Nagy István (HC Csíkszereda) 
+Szajbert Patrik (Bp. Stars) 
+Becze Zoltán (Alba Volán 19) 
+Sándor Szilárd (SC Csíkszereda) 

Fenestela 68 Brasov

Érkezett 
Távozott 
Balázs Csongor (Bp. Stars)Nagy Attila (visszavonul)
Elekes Levente (SC Csíkszereda)Péter Szabolcs (visszavonul)
Imecs Attila (Bp. Stars)Simon Rudolf (visszavonul)
Laczkó Dávid Levente (Bp. Stars)+Ambrus Zoltán
Pál Ferenc (Bp. Stars)+Imre Tamás
Zerkula Zsolt (SC Csíkszereda)+Keresztes Ödön
+Fülöp Rajmond (HC Csíkszereda)+Nagy Attila Ferenc
+Nagy Csaba (Progym Gyergyószentmiklós)+Rusz Sánta Gábor
+Laczkó Attila (Progym Gyergyószentmiklós)+Veress István
+Botos Vlad (Progym Gyergyószentmiklós) 
+Bilibók László (Progym Gyergyószentmiklós) 
+Sikó Szilárd (Progym Gyergyószentmiklós) 
+Pál Zsombor (Ferencváros) 
+Szőgyőr Zoltán (HC Csíkszereda) 
+Petres Tivadar (HC Csíkszereda) 
+Bálint Zsolt (HC Csíkszereda) 
+Pál Zoltán (HC Csíkszereda) 
+Antal Zsombor (HC Csíkszereda) 
Érkezhet
Távozhat 
 +Ondrej Kavulic (CZE)
 +Slavomir Sojak (SVK)
 +Jiri Hubacek (CZE)
 +Richard Filip (SVK)
 +Tomas Kramny (CZE)
 +Marko Filip (SVK)

HKm Lucenec

Érkezett 
Távozott 
  
  
Érkezhet
Távozhat 
  
  

SC Csíkszereda

Érkezett 
Távozott 
+Fülöp Róbert (HC Csíkszereda)Elekes Levente (Brassó)
+Molnár Zsolt (HC Csíkszereda)Zerkula Zsolt (Brassó)
+Virág Csanád (HC csíkszereda)Szőcs Előd (visszavonul)
+Mihály Ede (HC Csíkszereda) 
Érkezhet
Távozhat 
 +Sándor Szilárd (Dab.Docler/Ferencváros/Újpest)
 +Patrik Wallenberg (SWE)
 +Johan Ramstedt (SWE)

Progym Gyergyószentmiklós

Érkezett 
Távozott 
Ambrus Alpár (Progym, ifjúsági)+Nagy Csaba (Brassó)
Molnár Zsolt (Progym, ifjúsági)+Laczkó Attila (Brassó)
Neagos Bogdan (Progym, ifjúsági)+Botos Vlad (Brassó)
Ördög Tihamér (Progym, ifjúsági)+Bilibók László (Brassó)
Péter Szabolcs (Progym, ifjúsági)+Sikó Szilárd (Brassó)
Szakács Szabolcs (Progym, ifjúsági)+Borsos Attila (Dab.Docler) 
+Czirják Szabolcs (MAC Népstadion) 
Érkezhet
Távozhat 
 Robert Franc (SVK)
 +Vitalij Kiricsenko (UKR) (Újpesti TE)
  

HC Csíkszereda

Érkezett 
Távozott 
 Miroslav Stefanka (SVK) (Nitra, SVK-1.)
 Dmitri Suur (EST) (Podhale Nowy Targ, POL-1.)
 +Mihály Árpád (Alba Volán 19)
 +Fülöp Rajmond (Brassó)
 +Szőgyőr Zoltán (Brassó)
 +Petres Tivadar (Brassó)
 +Bálint Zsolt (Brassó)
 +Pál Zoltán (Brassó)
 +Antal Zsombor (Brassó)
 +Fülöp Róbert (SC Csíkszereda)
 +Molnár Zsolt (SC Csíkszereda)
 +Virág Csanád (SC Csíkszereda)
 +Mihály Ede (SC Csíkszereda)
 +Martin Saluga (SVK) (Spisská Nová Ves, SVK-1.)
Érkezhet
Távozhat 
 +Nagy István (Újpesti TE)
 +Flinta Botond (Alba Volán 19)
 +Szabó István (IF Troja/Ljungby, SWE-2.)
 +Patrik Polc (SVK) (HK Spisská Nová Ves, SVK-1.)

Steaua Bucuresti

Érkezett 
Távozott 
  
  
Érkezhet
Távozhat 
  
  

 

27 komment

Címkék: átigazolások mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az SC Csikszereda tavozoinal nyugodtan fel lehet tuntetni Poznikot is, ugy hallottam, hogy a vezetosegnek nincs szuksege ra. Na meg lehet, hogy Filipre sem, de azt azert nem szabad elfeledni, hogy FILIP volt az SC leg emblematikusabb jatekosa, tehat neki azert illene egy bucsu meccset rendezni.
Vychodil továbbra is cseh és Hinks már szezon közben távozott (februárban), így furcsa újból a távozók között látni (többi csapatnál sem szerepelnek a szezon közben távozott játékosok)
szegény Vychodil :DDD Már nem merem beírni :D
@OliBLOOD: @Gabberboy: jogos, ő a gyenge pontunk, javítottuk, Hinkset is elfelejtettük
Markó miért vonul vissza, tudja valaki? Sándor Szilárdot kár lenne elengedni, de valószínűleg menni fog, nemhiába környékezi mindenki :(.
Elviselném Sándort újra Dunaújvárosban, kérdés, Ő is így gondolja-e :)
Szilárdot a Fradiban is szívesen látnánk.
A Volánba ki az a Fekete Szabolcs?
Én Fodor Szabolcsot vagy Fekete Dánielt ismerek.
Vagy én vagyok alulinformált?
Ha minden igaz ő az egykori kapus Fekete Albert fia. Gondolom az OB1-es csapatban játszott mostanában.
@Sokamoka: lehet, hogy egyszerűen csak a korod miatt nem emlékezhetsz Fekete Albertre, a Volán egykori kiváló kapusára. :-) Ha jól tudom Szabolcs az Ő fia.
Kissé zavaró azért, hogy a Volánnál a farmcsapat és az EBEL-csapat távozói vegyesen szerepelnek.
@djsanyi:
Nem vagyok mai gyerek és nagyon jól emlékszem Fekete Albertre, rádásul a farm csapatot is figyelemmel kisértem, de így nem ugrott be. Azért köszi a felvilágosítást. Valószínűleg KCs-nek igaza van hogy ez így zavaró. Lehet oda kéne írni melyik szelekcióhoz tartozott.
Szerintem ugy lenne jo hogy mindegyik csapat idegenlegiosok nelkul jatszana !(ne csak a brasso akinek egy kicsivel szukebb a kerete !
Szilard ne hagy itt benunket:( emlekezz h mit dumaltunk mikor meg nyertuk a roman bajmoksagot....SC4EVER!!
@klubfan: Igazad van! Nagyon kar lenne erte. Nehez lenne ot potolni a "3ik sorban".
@djsanyi: Dehogy is. Nincs harag. Igazából én voltam figyelmetlen...
Sándor szilit ne naaaaaaaaaaaaaaaa. A kedvenc játékosom a S.C nál öt nem szabad elengedni innen semmi áron.
A megyei hírlap szerint Fekete 1 évre aláírt, Hegyi 2 évre. Természetesen a Volánhoz.
@Horiko: szerintem erről szól a cikk 2. bekezdése
@D. Gromov: valóban, valamiért nekem kimaradt, sorry.
Egy kis erdekeseg a Roman hokival kapcs.
" Tunéziában alapoznak

Kopacz Gyula
2009.07.16. 10:52

Elutazott szerdán a Csíkszeredai Sportklub csapata Tunéziába, ahol a szokásos szezon eleji alapozásra kerül sor. Az észak-afrikai utat egy szponszor állja. "
Komoly szponzorra talat a Sport Club ebben a nagy valsagban!!!!Nem tudom miert nem lehet tiszta lapokkal jatszani, de vegul is a nagy multu!A Kopacz kolega ennyire rosszul lenne informalva!
A SC jelenlegi kerete-Antal István, Antal László, Bálint Attila, Bíró Tamás, Dávid Attila, Fülöp Róbert, Hozó Levente, János Imre, Kánya Attila, Kósa Endre, Kovács Norbert, Moldován Ervin, Molnár Zsolt, Papp Szabolcs, Péter Róbert, Ruczuj Gellért, Sprencz István, Ştefan Bogdan Andrei, Szőcs Szabolcs, Virág Csanád, Zsók Levente.
Itt van meg 1 erdekesseg mivel h en Hc fun vagyok szeritem ez ovon aluli volt a nagy enberek reszerol!A HC megnyerte a Mol-Ligat es semmi!!a Hc meg olyan szlogennel lepett jegre "LAtogass El Szekelyfoldre"

A megyei önkormányzat, a Megyei Tanács június 30-i ülésén 50 ezer lejt utalt ki a Csíkszeredai Sportklub játékosainak a 2008–2009-es román jégkorong-bajnokságban nyújtott kiváló teljesítményükért – áll a megyei önkormányzat szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

Az éppen edzést tartó hokisoknak Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Becze István és Rafain Zoltán megyei tanácsos gratulált. A tanácselnök további támogatásáról biztosította a hokicsapatot, amely szerinte nagy jelentőséggel bír a Székelyföld sportéletében és hírnevének öregbítésében.
Hétfőn délelőtt eldőlt, hogy a következő idényben nem a Volán-mezében lép jégre a kanadai center, Nathan Martz.

albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_1_2048

kár érte...:(
@Thomas_AV: Kár érte, de én abban bízom, hogy pótlására egy olyan játékost tudnak igazolni, aki nem csak gólpasszokban, de gólokban is eredményes lesz. Mert akárhogy nézzük a góllövés nem volt nagy erőssége.
@Borsy: Hat az tenyleg nem volt, de most ott van a Mihaly Arpad, lovi o majd a golokat, ne feljetek.
süti beállítások módosítása