HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kaposváron minden másképpen lesz

2009.06.29. 13:37 D. Gromov

Menesztették Bukta Andrást, a Kaposvári Sportiskola jégkorongsakosztályának vezetőjét. A fejleményről a Somogyi Hírlap online verziója számol be részletesen, a cikkből kiderül, hogy Bukta nem állt a helyzet magaslatán, szakmailag értékelhetetlen munkát végzett. Fejre állt a hokipiramis, nyilatkozza Kovács Zoltán MJSZ-főtitkár, ami azt jelenti, a szakvezető nem a legkisebbekkel kezdte, hanem a jóval idősebbekkel, így nem nagyon volt esély képzett hokisokat nevelni. Emlékezetes, a kaposvári utánpótlást bemutató írásunk anno elég nagy vihart kavart, a kommentezők épp ilyen kérdéseket feszegettek. Az utódról még nincs döntés, az egyik esélyes Vörös Tibor, a KSI és a MAC utánpótlásedzője.

33 komment

Címkék: bukta kaposvár utánpótlás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez nagyon jó hír. Nyáron, az U16-os válogatott felmérőjén a Graics-ikerpár jó időket futott, és az egyikük mesélte, hogy márpedig náluk nem is tartanak száraz edzéseket. A jégen is ügyesnek tűntek a kaposváriak, remélem, jó kezekbe kerülnek.
Buktát buktatták? Hogy van ez??
:-))
Tréfás volt olvasni a téli cikket. Főleg a mostani események ismeretében.
Mindenki vigyázzon mit ír, mert "Bukta-mentő Ékes T. kapitány" megint oktatást tart jégkorongból és Buktavédelemből!
Komikus egy brigád lehet, így ismeretlenül is. Sajnálom, hogy egy ilyen vicces társaság mindennapjaiból kimaradtam.
Ahogy a hülyeségeit - mint IP cím és névsorkiderítés - irogatta az jutott eszembe, nem III/2-es volt ez hajdanán? Jobban tette volna anno, ha inkább ő is név nélkül irogat. Bár a hokiélet úgyse tudja ki a ...!
@guriga uram jr.: vannak példák olyan játékosokra akik bekerültek, de nagyon hamar "kibuktak" az U16-ból, annak ellenére, hogy nem a legkomolyabb még itt a munka(mert nincs VB). A kaposvári játékosok jól futottak, de ennyi erővel, ha egy jó futó elmegy erre a válogatóra, ő is bekerülhet?! NEM miért? mert nem tud korizni...

Fontos a jó kondi, de ez és az ügyesség jégen nem mutatkozik, elég kevés esély van bennmaradni.

Most olvastam az előző cikkben, hogy heti 5 edzésük van.. fejlődés..?
Üdv. Senkit megsérteni nem szándékszom
hát, amiket hallottam a KASI-ról, inkább azon csodálkozom, hogy eddig is ott maradhatott.
Reméljük, mostmár nem az lesz a lényeg, hogy valaki azzal virítson, hogy "A" licences edző, (legalábbis hallomás alapján)hanem érdekelni fogja a gyerekek fejlődése is.
Ja,Újvárosban is másképpen van!
Nevelj királyokat,majd az öreg Ocskay elszipkázza!!!De legalább nem kell nékünk messzire menni!:)
@FaGoR: Én azt mondtam, jó időt futottak és ügyesek voltak a jégen. Nem biztos, hogy korosztályos válogatottak lesznek. Na és? Legyen belőlük jégkorongozó. Adjanak tartást a jövő kaposvári hokicsapatának.
@guriga uram jr.:
Amúgy a két srác pécsi....
@Tillasz: Attól függetlenül idén a KASI-ban játszottak, 5-ös és 15-ös számmal. De tavaly is játszottak ott, csak kölyökben. Bence idén 22 meccsen 28 pontot szerzett, Vince 21 meccsen 21-et. Szerintem egész jó ez. Úgy emlékszem, a válogatóra is kaposváriként jöttek.
@guriga uram jr.: Persze ha mire felnőnek, Pécsett is épül csarnok és csapat, akkor otthon is játszhatnak, mondandóm lényegén ez nem változtat. De amíg nem fedik be a pályát, inkább Kaposvárra szavazok.
@Tillasz: beelőztél
Nem szeretném homályosítani a távozó edző érdemeit de az említett két fiú 3 ill. 4 évet pécsen alapozott. utána is ide-oda játszottak. Kváron sok erőnlétet nem kaphattak hozzá.
@drlaa: a helyzet az, hogy amint a srácaink is teljesen kezdők voltak a hoki terén, úgy mi -szülők- is. Sajnos a helyi sportvezetés is furcsa érdekkapcsolatokat tarthat fenn, ami szintén "jegelte" az állapotokat. bár valószínű, ilyesmi mindenhol van. Nagyon sokan bízunk benne, hogy innen már csak jobb lesz és eredményesebb a gyerekek fejlődése.
Köszönjük a szövetség kitartó segítségét és, hogy odaálltak a változtatás mellé.
@Isac74: Az egésznek annyi volt a lényege, hogy remélhetőleg jó edzést fognak kapni a srácok a következő edzőtől, mert az előzővel kapcsolatban nem ez volt a tapasztalat. Szómáccs.
@guriga uram jr.: mindent értettem nagymester! ;) álleszOK
@Isac74: Kösz a megértést, jön a front. :) Ha kell némi szervezői/menedzseri segítség Kaposvárott, füttyentsetek.
@guriga uram jr.: Szegedre is elkelne egy kis szervezői segítség! :)
Mizu arrafelé? lesz ott is kavics az állóvízben?
@geriszu: Szegeden csak Kacsák kavarnak a vízben...
Kaposváron csak egy baj van! Az pedig a következő:
Túl olcső a szülőknek a hoki!
Ha többet áldoznának rá a gyerekek is jobban átéreznék!
Mert az Önkormányzat szinte mindent áll! Tudom sportiskola!
Ezt a lavinát még valamikor az év végén én indítottam el, amikor betelt a pohár azt mondtam elég volt az András hülyeségeiből, nem jó úton járunk. Mindig a gyerekek érdekeit néztem, hiszen két gyermekkel személyesen is érintett voltam. B. András egy valamihez úgy ért mint ahogy senki más: beszélni nagyon tud és ezzel manipulálni másokat. Velünk is ez történt. Elhittük, hogy egy profi edző került városunkba a legmagasabb minősítéssel, azonban rá kellett jönnünk, hogy a nagy sikerei csak az Ő elmondásában léteznek. Nincs is ezzel semmi baj, csak elvett a gyerekeinktől három évet. A fiam serdülőkorú, aki már csak az általunk létrehozott felnőtt egyesületben tud sportolni, mivel ezt a korosztályt városi szinten leírták. A lányomnak a spotiskola vezetője megtiltotta, hogy a KASI-ban üzze ezt a gyönyörű sportot. Állítólag létrehoztak egy felvevő egyesületet, de az olyan mint az Isten: mindenki beszél róla, de még senki sem látta.
Miután jeleztem a szövetségnek a problémánkat, annyi segítséget kaptunk, hogy a szövetség alkalmazásában a KASI-hoz került Képes Pál, aki egy nagyszerű ember, remek edző, és a legfontosabb- egy igazi barát. ( 130-szor húzta fel a nemzeti mezt a pályafutása során )B.András munkáját próbáltuk még többen segíteni(sajnos mindenkit elmart maga mellől). Többek között szeretném megemlíteni Török Tomit, aki a szememben példakép, csak negyedannyira szeretnék úgy játszani mint Ő.
Amikor B.A-t menesztették, a sportiskola magasan képzett vezetője és a Városi Sportbizottság vezetői elmondták,a probléma a két edző közötti rossz viszony miatt alakult ki. K. Pali hivatalosan március elsején kezdett a KASI-ban, a három év elcseszett munkájához nem tudom mi köze van? Közölték, hogy a Buktával együtt K. Palinak is mennie kell. Már leírtam, hogy milyen ember Pali, és ez nem csak egyéni vélemény, mindenki szereti és elfogadja. Pár hónap alatt csapatot tudott építeni a miniknél, eredményesen.
Jó lenne ha a Szövetség kiállna a beosztottja mellett. Vörös Tibort nagy -nagy szeretettel várjuk, és ha igényli minden segítséget megadunk neki. Kaposváron nagyon jó emberek laknak, rendkívül segítőkészek, és igazi közösséget tudnak alkotni, amit B.A. nem tudott értékelni.
Bukta András most valószínüleg több egyesületnél is be fog próbálkozni, mint azt már Pécsett megtette. Ezt csak azért írom, mert ne hagyjátok magatokat becsapni!
Sok sikert és örömöt kívánok minden jégkorongozónak és annak is akinek csak tetszik a sportág -a világ legjobb sportja.

Vörös István
A kaposvári hokisok a tavalyi évet meccs nélkül végigedzették?
@heves jeges:
Hogy jön ide a költség a hozzáálláshoz???!!
A félreértések elkerülése végett csak úgy mellékesen megjegyzem: nagyon sok olyan gyerek van, akinek saját felszerelése van (saját tapasztalatból beszélek), amit a szülők vettek! Az én gyerekem is olyan felszerelést kapott, amit már egy másik gyerek leamortizált(lyukas kesztyű, elszakadt mellvért és még sorolhatnám!), ugyanis B.A. "szuperedző" a raktáron lévő felszereléseket nem volt hajlandó kiadni, és elvárta hogy szinte új állapotban adják le a gyerekek, ha már nem használják. Ezek a felszerelések szinte a javíthatatlanság kategóriájába tartoznak!
Az tény, hogy sokat segít a város, de nem ezen múlik a gyerekek hozzállása! Az edzőnek kellene a csapatot összefogni, az elismerést- példamutatással- a gyerekek részéről kiérdemelni és kihozni mindenkiből a lehető legtöbbet!
Ahol heti 5 nap jégidőre van lehetőség edzés terén, ott nem ezen a szinten kellene tartani 3 év után!! Mi szülők hajlandóak lennénk magasabb összegű tagdíjat is fizetni ha azon múlik.
Addíg, amíg a sportiskola vezetésében a jelenlegi vezetők maradnak ,tehetetlenek a szülők!
Most, hogy B.A.-t menesztették, Retter Tamás a sportiskola vezetője azon fáradozik, hogy a kicsik edzőjét Képes Pált eltávolítsa a KASI-tól!!!
Megtiltotta neki, hogy a KASI neve alatt a gyerekeknek augusztusig EDZÉSEKET TARTSON!!!!
Hát hol élünk???? És még azt meri nyilatkozni a médiában, hogy a sportiskola célja a jégkorongsport megerősítése a városban.
Olyan embert akarnak BOSSZÚBÓL eltávolítani, aki tényleg mindent megtesz ezért a sportért!
Elkeserítő, hogy a szülőknek napi harcot kell megvívni olyan emberekkel- fontos pozícióban vannak a város életében- akik bárkivel bármit megtehetnek!
@FaGoR:
Nem voltak meccs nélkül, meg kell nézni a tabellán hol végeztek a serdülők. Szörnyű!
Egyedül csak az Üröm csapatát tudták legyőzni, de az utolsó meccsen majdnem kikaptak tőlük.
A kicsiknél még nem jegyzik a kapott gólokat, de a szülők írták. A kapott gólok száma megközelítette vagy meghaladta az 1000-et ( nem tévesztettem el!),a lőtt gólok száma pedig talán 25!
És mindezek mellett B.A. azt nyilatkozta a helyi médiában,hogy a gyerekek napról-napra látványosan fejlődnek, felveszik más csapatokkal az iramot, azokkal partiban vannak.
Ha büdöset érzel, fáj a hátad, miközben fűzöd a kisgyerekek koriját, akkor ne álmodj, ne remélj semmi eredményt. Ha a délelőtti ovikorin nem húzod újra a műkörmös, csinoska óvónéni által fölaggatott korikat, nem lesz utánpótlás. A munka, az értékteremtés itt kezdődik. A kölyök és serdülő srácoknál ilyen probléma nincs. Na itt bukta a Bukta.
11.20
Pedig hidd el ezen is sok múlik! Te is többet fogsz követelni a gyerektől! Tudod nem mindegy, hogy 4 v. 15 lepedő és egyéb! pl. utazás; felszerelés; meccs pénz; edző utazásának fizetése stb... Az elmúlt három évben volt szerencsém látni benneteket! Az én gyermekeim is játszottak ellenetek! S én úgy láttam nem csak az edzőn múlik! Ha a gyerekek is úgy állnak hozzá! Ek. 26-0 mi olyan edzővel voltunk aki nem is ismerte a gyerekeket! (Nem hivatalos eredmény tudom nem jegyzik) Ráadásul nem is volt idén kölyök csapatotok! Pedig a gyerek a meccsekből tanul!
@Ájszberg: Nevelj királyokat,... Szerinted Csicsó papának,hogyan kellene helyesen eljárnia ilyen kérdésben ? Várom válaszod!
@heves jeges: Szerintem a gyerekek hozzáállása nem azon múlik, hogy a szülő mennyit fizet. Tudjuk, hogy országos viszonylatban mi nagyon keveset fizetünk, de amikor 3 évvel ezelőtt elkezdték a gyerekek semmi információnk nem volt erről az egészről. 3 év után tartották meg az első szülői értekezletet, pedig nem egyszer kértük Andrást és Retter urat is erre. A problémákat azzal próbálták meg elintézni, hogy van más lehetőség sportolásra Kaposváron, vigyük oda a gyerekünket, ha valami nem tetszik. Szülői oldalról nagyon sok segítséget kaptak, mégis megromlott a kapcsolat. Nem tudom a Te gyereked 3 évi sorozatos kudarc után, milyen önbizalommal lépne a jégre, ha az edzőjétől is azt hallja, hogy a következő 3 évben sem vár tőlük eredményt. A serdülő csapat kikerült a KASI hatásköréből, néhány szülő állítólag létrehozott egy felvevő egyesületet amiről túl sok információt nem tudok, pedig a fiam is ebbe a korosztályba tartozik. Ennek a költsége jóval magasabb lesz, mint a sportiskolánál volt és igaz, hogy csak a magam nevében mondhatom, de sajnos ezt nem tudjuk vállani. Az is igaz, ha valaki korrekten az elején elmondta volna, hogy ez lesz, lehet, hogy bele sem kezdünk. Az én fiam januártól párhuzamosan lejárt a felnőttekhez is, ahol heti 3 alkalommal 10-szer annyit fejlődött a Török Tamás és Képes Pál által tartott edzéseken, mint a heti 5 edzésen Andrásnál. Aki látta már mindkét edzést, az tudja miről beszélek. A fiam már annyira megszerette a hokit, hogy mindenképpen folytatni fogja. A kora miatt lehet, hogy egy évig csak edzeni fog, de jövőre már remélem az amatőr bajnokságban a felnőtt csapat meghatározó tagja lesz. Ha nem indul be a felvevő egyesület a többi gyereknek is ez lesz a lehetőség. Amennyiben lesz serdülő csapat sok sikert kívánok nekik, meg persze a többi korosztálynak is. Az új edzőnek szintén sok sikert, biztos vagyok benne, hogy szülői részről minden segítséget meg fog kapni. Pali bácsinak kitartást.
Elnézést, hogy az egész Neked(heves jeges) címezve ment, de egy kommentben próbáltam reagálni az összes hozzászólásra.
Francsicsné
@heves jeges:
A költségekről csak annyit, tudom hogy szerencsés helyzetben vagyunk a város támogatásával kapcsolatban.
Ti nem vagytok tisztában, hogy B.A. mennyi pénzt lehúzott a város zsebéből.
A fizetése horribilis összegű volt, amit a mai napig nem mernek és nem is akarnak nyilvánosságra hozni, az utaztatására nem kellett költeni, mert szolgálati lakásban lakott potom pénzért.Minden költségét a város fedezte.A szülők minden hazai meccsen térítés nélkül ott voltak (versenybíróság)sokszor szombat-vasárnap is és önzetlenül segítették amiben csak kellett! Mindezért nem vártunk köszönetet, csak annyit, hogy a gyerekeinkkel úgy foglalkozzon ahogy az elvárható lett volna.
Helyette csak az állandó vereség és megaláztatás jutott- amit többek között a másik csapat részéről kaptak.
Mi akik lejártunk az edzéseknek nevezett korcsolyázásokra tudnánk mit mesélni. Mindig csak ugyanazt a(2-3 féle) helyzetgyakorlatokat csinálták. Semmi erőnléti, technikai dolgok, persze éles helyzetben meccseken ez nagyon meglátszott. Úgy nem lehet edzést tartani, hogy ülünk a palánk szélén egész idő alatt és elméletben valamit elmormogunk. Ha nem értették a gyerekek akkor ordítozott velünk.Tavaly is a szárazedzéseket Képes Pál Török Tamás és Vörös István tartotta a gyerekeknek mert B. A. egész nyárra levonult a Balatonra kipihenni a fáradalmait. Ősszel pedig volt képe azt nyilatkozni, hogy milyen jó felkészítéseket tartott a nyár folyamán a gyerekeknek.
Kölyök csapatunk azért nem indult, mert az összes kölyökkorú gyereket felvitték a serdülő csapatba játszani!
@11.20
2-3 féle helytózetgyakorlat!
Az én fiam Kercsó mesteredző Úrnál négy azaz négy hónapot csak koszorúzott heti 3 edzést! (1h 20')Mikor mertem venni a bátorságot s rákérdeztem azt mondta nem látja a tűzet a gyerek szemében!
Itt jegyzem meg én nem vettem felszerelést Tőle s a dekoltázsom sem volt oly mély!Idén lesz U-14 csapat Kaposváron?
@heves jeges: Azt tudomásul kéne venni,hogy Kercsó tud vmit,amit a mai liberális neveltetésű szülő generációk nem értenek.Miért fontos neki az ami nekünk esetleg a 123.?Bízzuk rá. Számát sem tudom Székelyföldi útjaimnak,de még most is csak sejtem az ottaniak gondolkodását,logikáját.Egyébként a koris gyakorlás sem egy Istentől elrugaszkodott dolog.Városunkba nősült svájci hokis mesélte,hogy 2év kizárólagos korcsolyázással kezdte egykoron pályafutását!Kibírta.Akibe nem volt elegendő alázat az ekkor kihullott.Később a túl nagy egóval úgyis csak a bajok lettek volna!Félre ne értsen!Ezeket általánosan gondolom ,nem az Ön esetére.Gyermekének sok sikert a folytatáshoz!
@goaliebarni:
Én nem vagyok liberális.
Korcsolyázó gyakorlat és korcsolyázó gyakorlat között is van különbség.Nem akarok parttalan vitába bocsátkozni,de valamiért mégsem kell a mester sem külföldön sem máshol. Mostanában ő telefonálgatott ,hogy végre találjon egy csapatot. Azt csak mellékesen megjegyzem meg,hogy Zegen a szülők 90% azt szavazta meg,hogy oda se menyjen vissza.
@Kivago Ivan Györgyné: Egyszer ,valaki felvilágosított bennünket,hogy a liberális az nem szitokszó.Ha jól emlékszem ,valami Kuncze vagy ehhez hasonló volt a neve a jóembernek.(Mindenkit nem jegyezhetünk meg magunknak) Ezért is bátorkodtam... A 90%-ot pedig én másképpen tudom ,persze az információkat sokféle helyről sokféle képen szerezzük.Ki így, ki úgy.
A Kaposiaknak szívből kívánom,hogy az új utánpótlás edzővel jól menjen a munka!
Lehet, hogy igaz amit írtok, lehet hogy nem... Eddig ki és hogyan bírálta az eddig ott dolgozó edzőt? Vörös Tibort ismerjük, valóban egy jó szakember. Viszont Képes Pál melyik egyesületnél volt eddig? Az hogy valaki 130 alkalommal húzta fel a nemzeti mezt az még nem edző! Ilyen már volt. Ha pedig egy kezdő edzőt támogat a NUSI elég érdekes lenne a többi melózó edzővel szemben. Sok sikert a Tibinek!
süti beállítások módosítása