HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

John Tavares az 1/1-es az NHL-drafton

2009.06.27. 11:07 Ryan O'Brien

Ahogy várható volt, John Tavares és Victor Hedman között dőlt el az első választás sorsa az idei drafton. Az sem meglepő, hogy az 1/1-es a góljaival egy Wayne Gretzky-rekordot már megdöntő Tavaresre esett. A kanadai ifjú a New York Islanders játékosa lett.

Mielőtt a játékosok választásába kezdtek volna Montrealban, az Anaheim és a Philadelphia kötött üzletet. A Flyers megszerezte a hátvéd Chris Prongert és Ryan Dingle-t az Anaheimtől, a Ducks cserébe megkapta Joffrey Lupult, Luca Sbisát, két első körös draftjogot és egy conditional harmadik körös választást.

Mire Garth Snow megnevezte az elsőt, az Islanders csarnokában több mint 10 ezer szurkoló gyűlt össze, köztük a klub egykori legendái, Bryan Trottier, Mike Bossy, Bobby Nyström. Tavares nevének hallatán hatalmas öröm tört ki.

A Tampa Bay választott másodiknak, Victor Hedmant vitték el, Matt Duchene-t akarta a harmadik Colorado. Evander Kane lett negyedik, a vancouveri Atlantába került.

Nem jött össze Brayden Schenn terve, jövőre még biztosan nem fog testvérével játszani Torontóban, mert a Los Angeles csapott le rá. Oliver Ekman-Larsson lett a második az európai listáról. A svéd másodosztályból a Phoenixbe kerülhet a védő. Meglepetést hozott a hetedik választás. A listán csak 15., libanoni származású Nazem Kadri játékjoga a Torontóé lett. Mindenkit meglepett a 12. húzás, ekkor az Islanders a Minnesotától vásárolt jogán következhetett. Olyanok voltak bent még ekkor, mint Kulikov, Kassian vagy Schroeder. Ehelyett Calvin De Haanra esett a választás. A szakértők szerint Tomas Kaberlére emlékeztető De Haan 68 meccsen 55 gólpasszt jegyzett az Oshawa csapatában a legutóbbi szezonban. A fiatalember két éve még Tavares csapattársa volt, ez is szerepet játszhatott az Islanders döntésében.

Zack Kassian (13.) a Buffalóba, Dmitrij Kulikov (14.) a Floridába kerülhet. Kulikov volt az első kör egyetlen orosza, ráadásul ő is az észak-amerikai listáról került be. A házigazda Montreal Louis Leblanc-t vitte. Jordan Schroeder a 22. helyen kelt el, a Vancouveré lett, míg Tim Erixon a 23. helyen a Clagaryé. A bajnoki címvédő Pittsburgh a 30. helyen Simon Despresre, a QMJHL-es Saint John védőjére voksolt.

Az első kör érdekessége – a teljes lista itt olvasható –, hogy a több svéd mellett csak egyetlen orosz került Európából a legjobb harmincba. Kapust az első körben senki sem választott. Folytatás közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban, a további hat körrel.

27 komment

Címkék: draft nhl tavares

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Különösebb meglepetés nem történt, örülök hogy Tavares szigetlakó lesz, Nazem Kadri pedig nem rosz játékos, de szerintem főleg marketing szempontból kiváló választás.

Azért utolsó választóként, a Pens is behúzott egy jó kis védő reménységet Simon Despres személyében. Jó is az ilyen, mert hamarosan gyengülni fog a védőállomány, és így lesz kihez nyúlni.

Az meg hogy a liga egyik legnagyobb taplója (Pronger), a liga egyik legkeményebb csapatába igazol annak nem örülök... de már szerencsére ő is öregszik...
kadri nem kell a leafsnek ők shennre hajtottak. trade alap lesz belőle.

newyorkrangers.blog.hu/2009/06/27/draft_2009_ii_1
Az ESPN America most ismétli a draft első körét.
Örülnék nagyon, ha felállna az Islanders. Jó srácokat húztak mostanában, de ez még kevés.
Hát, amilyen gyenge az Islanders, ráfért már egy jó támadó, Yashin óta... :)
@FürtösFülike:
majd öt év múlva dipietrotól is úgy szabadulnának mint anno yashintól
@stero: meg mint Guerin-tól meg Fedotenko-tól? :D
Kérdésem lenne a draftolásokkal kapcsolatban. Mi van akkor, ha az NHL-ben és a KHL-ben is draftolnak valakit ? Gondolom a választott játékos dönti el, hova megy nem ? Előre is köszi a választ!
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: Draft az adott ligára vonatkozó játékjogot jelenti, azaz más csapatban nem szerepelhet ligán belül, csak ha a játékjogát eladják/átadják. Egészen addig a játékos dönt amíg nem kötnek vele szerződést, azaz ha mindkét liga draftol valakit akkor még a játékos eldöntheti merre induljon.
@FürtösFülike: az teljesen más volt. nem kötöttek velük 10 illetve 15 éves szerződést több 10 milliókért.
yashin játék rögtön visszaesett jó orosz szokás szerint mihelyt a zsebében volt a zsé. dipietro meg sérült azóta, hogy aláírt 15 évre.
joban szerettem volna ha inkabb tavares a detoitba megy!:)) vagy a new jersey devilsbe!
@hokista25 csikszeredabol: a Detroit nem is választhatott az első körben, de egyébként is esélytelen volt hogy az első 28ba ne kerüljön be :D

Amúgy a Wings választásai: R2/32 Landon Ferraro, R2/60 Tomas Tatar!!! R3/75 Andrej Nestrasil, R3/90 Gleason Fournier, R5/150 Nick Jensen, R6/180 Mitchell Callahan, R7/210 Adam Almqvist.
Ferraro és Tatar jó húzás volt, gondolom ezért cseréltük el az első kört mert ez a kettő bent maradt :). Elégedett vagyok.
Richard Pánki R2/52 Tampa Bay!
@durex26: Tatár Tomi nem hiszem, hogy fog játszani a nagy csapatnál. Bár inkább tévedjek.Ovechkinhez hasonlítom, de nem a testméretei alapján. A Junior VB-n mit levágott a kapu előtt meccseken.
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: Dats draftolása után rajtunk röhögött a liga, hogy draftoltunk egy porcelán babát, mostmeg ugye... Ha a megfigyelők látnak benne potenciált, akkor én is :).Egyébként a nyolcadik helyen draftoltunk egy és az egyetlen svédet aki védő. Megvan az új Lids :D?
@stero: jó orosz szokás szerint?

azért fel tudnék sorolni néhány orosz játékost, akik nem álltak le, amikor már a zsebükben volt a zsé. igaz, neked nincs okod szeretni őket :)
@stero: Te megint elkalandoztal, de rendesen. Vagy mire erted a leallast, 120-130 pontnal leallnak es nem erik el a 200-at? Mert akkor igazad van
@D. Gromov: azért stero állításában is van valami, -hogy is foggalmazzak-, nem a "munkás" tucat orosz hokisokról beszélt sztem, hanem korszakos zsenikről akik a zsiros szerződések uttán nem mutattak semmit, aminek köze lett volna a korábbi önmagukhoz. Yashin, Bure, Fedorov, Kovalov...stb-stb..
@Stommy:
így van Stommy tökéletesen értette amire gondolta. yashinról és a hasonló képességűekről volt szó nem a zongoracipelőkról. a '90-es évektől jó 10 évig az volt a jellemző, hogy az utolsó szezonjukat megnyomták az oroszok, hogy zsíros szerződést kapjanak. megkapták aztán leálltak. ez nem kitaláció ez tény aminek utána lehet nézni.

a mostaniakkal meg az (lesz) a baj, hogy nem a játéktudás után fogják kapni a nagy pénzt hanem azért, hogy a KHL-be menjenek. ezáltal pedig a KHL játékosállománya szerintem nagyon hígulni fog úgy mint az NHL a 90-es években a bővítés idején. boldog - boldogtalan jött át játszani holott meg sem ütötték a liga szintjét.

egyébként nem tudom, hogy feltűnt e valakinek de a rangers által a hetedik körben a 200. helyen draftolt mikhail pashnin volt az idei 1/1 a KHL-ben..... a következtetést mindenki vonja le magának
@stero:

- én is értettem, mire gondoltál, csak éppen vitatkozhatnékom támadt, joggal (hol van már jasin, bure, fjodorov? hol vannnak már a 90-es évek?)

- ovecskin, malkin, dacjuk nem zongoracipelő, és nem álltak le a zsíros szerződésük után, ennek pl. a nyr látta kárát

- pasnyint draftolni kb. annyi értelme lett volna az nhl-ben, mint tavarest a khl-ben. a következtetést valóban mindenki levonhatja magának

- bízom benne, hogy tényleg kétpólusú lesz a világ, még ha a pólusépítők nem is feltétlen rokonszenvesek :)
Pasnyin.Hmmm. Ez tenyleg elgondolkoztato. En nagy orosz fan vagyok, de azert a KHL meg nem NHL. Kozel sem. Itt nincs igazad Gromov. Tavares egyertelmuen nem ment volna a KHL-be, forditva meg Pasnyin simman elmehet. Sot, az neki meg nagyobb dicsoseg lenne, a szinvonalrol nem is beszelve. Itt valami nincs rendjen az oroszokkal
@csiki hokis: Színvonal? Azért a legutóbbi Rangers - Metallurg meccs nem azt igazolta, hogy fényévekkel jobb lenne az NHL. Pl. egy Islanders - Szalavat meccset megnéznék azért. :-)
@isotope: Metallurg-Zurich Lions? :) Te is tudod, hogy igy nem lehet szamolni. De viszont az Islanders-Szalavat tenyleg erdekes lenne, habar most mar Tavares-el? :), na de viccet felreteve a Szalavat szintu csapatok barkivel kemeny meccset jatszananak, de mindent osszevetve azert meg mindig jobb az NHL, en ha kene valasszak, inkabb oda mennek
@csiki hokis: persze, hogy jobb az nhl. nagyobbak a tradíciók, több a jó hokis, magasabb a színvonal. ezt nem lehet vitatni. az viszont tény, hogy az oroszok a marha sok olajpénzzel ezt a monopóliumot próbálják megtörni. egy éve csinálják, furcsa is lenne, ha máris sikerült volna nekik. térjünk vissza a dologra 70 év múlva :)
@D. Gromov: Rendben, legyen 70 ev :), az viszont mostani problema, hogy menjenek vagy ne menjenek az orosz fiatalok az NHL-be, vagy ez is legyen az ok problemajuk? :) Egyaltalan hivjak-e oket? Ez a nagy kerdes
@D. Gromov: 70év? :DDDD addigra már nem is lesz olaj a Földön.
süti beállítások módosítása