HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Cortina jelölt, de még nem kapitány

2009.06.15. 19:57 F. Kapus

A Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) elnökségi ülésén nem született döntés a felnőtt válogatott szövetségi kapitányi kinevezéséről. Pat Cortina megbízatása a svájci világbajnokság után lejárt. Információink szerint a 2009-10-es szezonra ő volt az első számú jelölt. Az utánpótlásedzők esetében nem volt gond, új szakemberek irányítják a ezentúl a válogatottakat. A juniorok és az ifik élére kanadai szakember kerül.

Pat Cortina és a német szövetség nem adott konkrét választ arra kérdésre, hogyan alakul a következő szezonban a Bundesliga 2 programja, ezért az MJSZ elnöksége elhalasztotta a szövetségi kapitány kinevezéséről szóló döntést. Emlékezetes: az előző szezon végén az A csoportos világbajnokságba nyúlóan tartott a német rájátszás, Cortina klubcsapata, az EHC München a döntőig érdekelt volt, a kapitány jó ideig ingázott München és Budapest között. A divízió 1-es vb, ahol 2010 tavaszán érdekeltek leszünk, hetekkel korábban kezdődik, ezért korántsem mindegy, az olasz–kanadai mester hogyan tudja összeegyeztetni egyesület- és válogatottbeli kötelezettségeit.

Az közben eldőlt, kik irányíthatják a korosztályos válogatottakat. A következő szezonban a juniorokat Jonathan Patrick MacCallum és Mayer Péter, az ifiket Robert Dever és Fekti István viszi, a serdülők élére Marton Tibor és Szongoth Kristóf kerül.

A kölyökprogramban a távozó Kalle Valiaho helyét a MAC-hoz érkezett, szintén finn Lasse Viitasaari veszi át, mellette Faragó Gyula, Fekti Bálint, Keresztury Kristóf, Keszthelyi Miklós és Orgovány István dolgozik az U14-esekkel.

Hétfőn járt le az OB I. nevezési határideje. A bajnokságba ugyanaz az öt csapat nevezett, amelyek a Mol Ligára is, a Bp. Stars, a Dab.Docler, az FTC, a Miskolc, az UTE. Hozzájuk csatlakozik a rájátszásban az Alba Volán 19, ha EBEL-időbeosztása engedi.

26 komment

Címkék: cortina mjsz maccallum válogatottak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Támogatom a kanadai és finn edzőket, de a szlovák vonalat már nem...valaki legyen szíves írjon néhány sort Robert Dever-ről. Köszi!
Cortina nekem vegyes, egyik szemem sír ha őt választják, a másik nevet. Kiváló edző, őrült dicsőségsorozat áll mögötte, de sose bocsátom meg neki többek között Budai mellőzését a vb-n.

ha úgy vesszük nekem win-win, ki lesz a kapitány :-))
Bocsánat az off-ért:
Tud valaki linket nyári hokitornákról (pl: Auszria, Szlovákia, Csehország)?
@Tatavs: Kimerítően írni fogunk a nyári hokitornákról nagyon hamarosan.
@mike80: Szörnyű csapás, de azért szerintem tud tőle aludni...
@mike80: minden szavaddal egyet értek.
@bruins: @geriszu: az egy agyon érdekes interjú. itt egy ifi vb-értékelés található, korabeli fotóval:
jegkorong.blog.hu/2009/04/22/ellenfeleink_nem_voltak_sokkal_jobbak
@F. Kapus: joó a kép a cikkben. Nekem sikerült szert tennem egy kuriózumra, Dever egy aranygyűrűvel (ha jól emlékszem red wingses...) :)
"Lehet a kanadai szövetségtől bírókat kölcsönkérni. Erre van példa Norvégiában, Ausztriában is. "
...érdekes
@Tatavs: Aug 27-30. 5. Red Bull Salute hat csapatos jégkorongtorna:
www.redbullssalute.com/index.1.1.html
Érdemes végignézni az oldalt, mennyire profi. Tanulni lehet belőle.
Tisztelem, becsülöm Cortinát, az eredményeit, már akkor kedveltem amikor a Volánnál dolgozott. De nem hiszem hogy most a válogatott hasznára lenne egy másodállású kapitány amikor mindenki a feljutásban gondolkozik. Mivel a magyar válogatott (örömömre) egy csapatba koncentrálódott, és idén a finn stílust (remélhetőleg) fogják Tolvanantől elsajátítani, ezért kézenfekvő lenne, ha a finn mester készítené fel őket a VB-re. Cortinát akkor támogatnám, ha most nem a visszakerülés lenne a cél, hanem a fiatalok beépítése, de akkor a Pannon kupán a Volánból max. a fiatalok + az UTE és a DAB fiataljait kellene már erőltetni. De én úgy érzem hogy Palkovicsékban még benne van egy A-csoportos feljutás, erre kellene rágyúrni. Mi a véleményetek erről?
@laza6: tényleg profi az oldal design-a, mondjuk a csapatoknál a slovan helyett a finn espoo jön be :)
@uprmedia: a kapitány főállású legyen, vagy ha nem, akkor olyan, aki Magyarországon tartózkodik és rálátással bír a teljes mezőnyre. Ha ez a Volán finn edzője lesz, akkor legyen ő. Bár ellentétben veled, én nem örülök a szinte totális homogenitásnak, mert bizonytalan, hogy jól, vagy rosszul fog elsülni. Szóval a penge éléről puffanhatunk akármelyik oldalra. A fiatalitást pedig muszáj lenne megkezdeni, mert már így is túlzottan el lett odázva mindeféle buta, rövidlátó indokokkal. Nem feltétlenül csak a jövő évben kellene gondolkodni, sokkal inkább a következő 5 évben!
@uprmedia: a kapitány főállású legyen, vagy ha nem, akkor olyan, aki Magyarországon tartózkodik és rálátással bír a teljes mezőnyre. Ha ez a Volán finn edzője lesz, akkor legyen ő. Bár ellentétben veled, én nem örülök a szinte totális homogenitásnak, mert bizonytalan, hogy jól, vagy rosszul fog elsülni. Szóval a penge éléről puffanhatunk akármelyik oldalra. A fiatalitást pedig muszáj lenne megkezdeni, mert már így is túlzottan el lett odázva mindeféle buta, rövidlátó indokokkal. Nem feltétlenül csak a jövő évben kellene gondolkodni, sokkal inkább a következő 5 évben!
@laza6: Min. ilyen flash oldalt mi is szívesen csinálunk bármelyik magyar csapatnak, amennyiben igény van rá. :)Mint elvetemült hokifanok weben eddig hoki témában sajnos csak erre tudtuk rábeszélni az egyik megrendelőnket:
www.minimax.hu/flash/airhockey/airhockey.php?lang=HU
@MecKenna: Keressétek meg a szövetségeket és a csapatokat!
Ez például kicsit minimálra sikerült:
majl.hu/majl.html
Egy fokkal jobb:
www.najb.hu/
Érdemes összehasonlítani a következő kettőt is:
shop.nhl.com/product/index.jsp?productId=3618338&cp=3176618&clickid=body_bestsell_img
és a magyar megfelelője:
www.madonnastudio.hu/sportagak/jegkorong/jegkorong.html
Persze nem ugyanaz, de itt már komoly szerepe lenne a dizájnnak, hiszen vásárlóként nem mindegy, hogy mennyire igényes oldalra látogatsz.
Írjatok nekik mélt, és hajrá!
@laza6: Szerintem ez megközelítés kérdése, de a Te véleményeddel szemben én úgy tartom, hogy a majl honlapja nagyon jó. Nem a dizájn a lényeg, hanem a tartalom ugyanis. A MAJL honlapja abszolút átgondolt szerkezetű, minden játékhét után precízen frissül, ebben például veri a NAJB lapját, ami ugyan sokkal dezájnosabb, de hetekig nem lehetett róla megtudni az eredményeket. Ugyancsak találsz mindig minden csapatról információt is, a NAJB lapon ez sem így van.

És néha az embernek nem is jut szélessávú net a megabájtok letöltésére. Nem attól jó egy lap, hogy tele van öncélú flashes dezájnnal, hanem attól, hogy könnyen megtalálod rajta, amit keresel.

Nem hiszem, hogy a flash léte lenne egy oldal jóságának fokmérője.
@kerusz: Abszolút a dizájn alapján mutattam meg az oldalakat példaként. Hogy mennyire kelti fel egy külső szemlélő érdeklődését. Egyébként nem mondtam, hogy rossz lenne, csak annyit jegyeztem meg, hogy (megjelenésre) minimál. Ettől még lehet jó, hiszen, ahogy te is írtad, ezeknél az oldalaknál az információ az elsődleges. De azért lehetne rajta egy-két fénykép, vagy majl címer...
Ennek ellenére maximális tiszteletem az oldal készítőinek, akik, gondolom, nincsenek túlfizetve.
Nem akarom magam reklámozni (most nincs is hova), de a khl.hu se a legmodernebb weboldal, a látogatók a tartalomért jönnek - ugyanúgy, mint a MAJL-nál.
@laza6: Hát a majl weblap gondozása önkéntes alapon történik. És szerintem a MAJL nem a logóba fektette az energiáit, szerintem nincs logójuk.
@MecKenna: fejben jók lehettek flash-ben, de a játékotok sz@r, játszhatatlan.
Egy weboldal ne flash legyen, hanem érdekes. A flash pedig csak szórakozatásra jó.
@laza6:teljesen 1etértek veled. :)én sem a mindenáron való design-t erőltetem, de azt gondolom, h a magyar hokioldalakra (ld. európai és amerikai példák) ráfér a jelentős megújulás. Egyrészt:
Egy NHL-en nevelkedőnek fájdalmasan csúnyák a magyar logók, mezek, weboldalak.(Szerencsés kivétel az Acélbikák csapata, ők már kiemelkedően jók a többiekhez képest - mezben és weben, plakáton. :)
Másrészt:Ha több érdeklődőt (gyereket, felnőttet egyaránt)szeretnénk a sportba, akkor látványban, show-ban is sokkal jobbnak kell lennünk.
@tulbuta: köszi kedves szavaidat:), senki sem beszélt a mindenáron való flashről; ez csak egy lehetőség. A lényeg h kiknek és mit szeretnénk mondani, és ehhez kell a megfelelő formát megtalálni; ez lehet flash és lehet szimpla oldal, mint a jégkorong blog, ami a maga módján tökéletes. :)
@MecKenna: Köszi, valami ilyesmire gondoltam én is.
Ma már muszáj szépen becsomagolni az árut, akármi legyen is az. Ez egyáltalán nem technikai kérdés.
süti beállítások módosítása