HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mol Liga 8 csapattal, vagy valami más

2009.06.03. 18:29 F. Kapus

Összevont Mol Liga- és OB I.-értekezletet tartottak szerda délután az érdekelt csapatok. Sok fontos dolgot megbeszéltek, de jó néhány kérdés nyitva maradt. Köztük olyan alapvetőek is, mint hogy jövőre is Mol Ligának hívják-e a magyar–román közös bajnokságot, illetve, hogy mi lesz a Steaua Bucurestivel és a HC Csíkszeredával.

A ligaülésen nyolc csapat vett részt, öt magyar, a Bp. Stars, a Dab.Docler, az FTC, a Miskolc és az UTE, valamint három romániai, a Fenestela 68 Brassó, a Progym és az SC Csíkszereda. A HC Csíkszereda az egykori fő támogató által elmondottaknak megfelelően nem képviseltette magát. A Steaua Bucurestival az utóbbi időben akadozott a kommunikáció, a liga és a két szövetség megkereséseire nem vagy késve válaszoltak.

Kedden este sikerült elérnünk Gheorghe Boroit, a bukaresti sportegyesület elnökét, aki jelezte, nem vesznek részt a szerdai ülésen. Ennek oka: egyelőre nincs költségvetése a jégkorongcsapatnak. Boroi nem bocsátkozott jóslásokba az ügyben, hogy mikorra lesz, de érzékeltette, nem napok kérdése mindez, hosszabb időre van szükségük, mire rendezik pénzügyi helyzetüket.

A ligaülésen eldöntötték: a jövő évi Mol Liga nyolccsapatos versenysorozat lesz. Jelen állás szerint a tavalyi csapatok közül nem indul az Alba Volán farmcsapata, a HC Csíkszereda és a Steaua Bucuresti. Új szereplő a Fenestela 68 Brassó. Az újonc  jégcsarnoka épülőben van, átadása ez év végére várható, ezért bejelentették, hazai mérkőzéseiket Csíkszeredában rendezik. A gyergyói Progymmal szemben két komoly aggályt fogalmaztak meg a csapatok. Kifogásolták, hogy elsősorban saját nevelésű ifjúsági korú játékosokkal kíván versenyezni, ami gyengíti a színvonalat. Másrészt a gyergyói csarnokban uralkodó állapotokat minősítették elfogadhatatlannak a többiek. A klub képviselője ígéretet tett arra, hogy ütőképes keretet alakítanak ki a szeptemberi rajtig. Ismertette, hogy jelentős felújítások zajlottak le a jégcsarnokban, megújult a palánk- és a plexirendszer, a világítás és az öltözők is. Vállalták, ha továbbra sem felel meg a létesítmény, idegenben játsszák le hazai meccseiket.

A Mol Liga alapszakasza szeptember 11-étől jánuár 19-ig tart. Két teljes kört játszanak a csapatok, mindenki 28 mérkőzést vív. Az idei kiírásban áttérnek a Final Fourra, tehát egy hétvégén lezajlanak az elődöntők (az alapszakasz 1–4. és 2–3. helyezettjei játsszák) és a helyosztók (döntő és bronzmérkőzés). Később kijelölendő helyszínen január 23–24-én dől el a 2. Mol Liga-bajnokság aranyérme.

Változik az idegenlégiósokra vonatkozó létszámkorlátozás is. A tavalyi 5+1-es szabály helyett a román bajnokság terveit követve a Mol Ligában is a 3+1 vagy az 5+0 lép életbe. Ez azt jelenti, hogy dönthetnek a csapatok. Ha légióst állítanak a kapuba, csak három külföldi mezőnyjátékost nevezhetnek be, ha saját állampolgárságú kapust foglalkoztatnak, öt légiós lehet a csapatban egy meccsen. Továbbra is tetszőleges számú légióst igazolhatnakk, de a mérkőzésekre csak az előbbi megkötés szerint nevezhetik be őket. A liga valamennyi mérkőzését hárombírós rendszerben vezetik. Erre az egységesítésre azért volt szükség, mert az előző kiírásban káosz uralkodott ez ügyben.

A Mol Liga nevezési határideje június 10. Mivel erről minden csapat értesítést kap, érdekes kérdés, mi történik akkor, ha a szerdán meg nem jelent két klub valamelyike – esetleg mind a kettő – beadja a nevezését. Az illetékesek ennek nem sok esélyét látták, de a kérdésre konkrét választ nem kaptunk. Ez esetben vélhetően újra kell tárgyalni a feltételeket.

A Mol Liga-döntő utáni héten kezdődik az OB I. középszakasza. Az előző szezonhoz hasonlóan a magyarországi csapatok közötti Mol Liga-meccsek eredménye alapján alakul ki az OB I. alapszakaszának végeredménye. A középszalasz előtt törlik az eredményeket, de a Mol Liga-teljesítmény alapján az első három csapat bónuszpontot kap. Az OB I. középszakaszában egy teljes kört, azaz nyolc fordulót játszanak. Ezt követi a rájátszás. Az elődöntő-sorozat és a bronzcsata három nyert mérkőzésig tart, az aranyéremért négyet kell nyerni. A bajnoki döntő esetleges hetedik mérkőzése március 31-én lesz.

Ezt követően kezdődik a válogatott közvetlen felkészülése a világbajnokságra. Ha az Alba Volán EBEL-teljesítménye miatt nem tud részt venni az elődöntőben, az OB I. első négy csapata játszik (1–4., 2–3.), ha a fehérváriak számára megfelelőek lesznek az időpontok, rajtuk kívül az első három csapat szerepelhet ott (AV–3., 1–2.). Mind az elődöntőben, mind a döntőben az Alba Volán hátrányból indul pályaválasztói szempontból.

A fent említett bónuszpontokról nincs még végleges megoldás, a pontozási rendszerben újabb ötlet merült fel. Az OB I.-es ligaülésen került szóba, hogy ne a tavalyi 3, 2, 1, 0 pontos bajnoki rendszerben játszanak, hanem vegyék át az EBEL-ben használt 2, 2, 1, 0 pontos szisztémát. Ezt a romániai csapatokkal is egyeztetni kell még. Ha marad a régi pontszámítás, a tervek szerint az alapszakasz után az első helyezett 6, a második 4, a harmadik 2 bónuszponttal kezdi az OB I. középszakaszát. Ha átállnak az EBEL-es módira, ugyanez 3, 2, 1 bónuszpont lesz. Az OB I.-ben a csapatok 5+1 légióst kívánnak szerepeltetni, ezért a liga ezt javasolja a magyar szövetség (MJSZ) elnökségének. Az OB I.-es versenykiírás kérdéseiben az MJSZ elnökségi határozata dönt.

Az illetékesek a fentiek alapján folytatják a tárgyalásokat a Mollal, remélhetőleg rövidesen kiderül, az olajcég milyen forrásokkal tudja támogatni a versenysorozatot.

89 komment

Címkék: mol liga ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon erdekes az egesz. Valami elkepzeles, hogy hogyan valasztjak ki a Final Four helyszinet?
Egy alacsonyabb szintu MOL liga(vagy akarmi) korvonalazodik. HC es Steaua nelkul, vesziteni fog a varazsabol, na meg a minosegebol is. A legios megkotes viszont jo
Úgy látszik az illetékesek nem voltak túl fogékonyak Liladínó ötleteire :( Igazolási határidőkről nem volt szó?
Steaua Bucurestivel? Viccesen hangzik ez így. :D

Steaua București-tel (e: szteáuá bukuresttel) vagy ha minden kötél szakad, akkor Bukaresti Steauával. ;)
Egyébként tényleg hiányozni fog a HC és a Steaua (ha utóbbi sem lesz)... Igaz, a Steaua gyengélkedett az utóbbi időben, de nem lehet tudni, hogy mikor üt oda egy nagyot. :)
Final Four => Papp László Budapest Sportaréna!!!!

Csináljunk belőle bulit, showt, sok néző, hatalmas esemény!
@gabute: Jó ötlet, meg kell csinálni! :)
Amúgy az jó hír, hogy úgy tűnik: lesz MOL Liga.

A HC legjobb játékosai meg szerintem átkerülnek majd a többi MOL Ligás csapatba, így azok erősödnek majd a tavalyi évhez képest.
@Video Tóni: Szerintem az öt magyar csapatból négy - ha bejut a final fourba - garantáltan tud hozni 1500-2000 szurkolót. Miskolcról, Dunaújvárosból is simán feljönnek annyian, Újpestről, Fradiról nem is beszélve.

De szerintem a Sportclubot és a Gyergyót is legalább egy 500 vagy még több szurkoló elkísérné.

De ha a tavalyi sorrendből indulunk ki, a HC-t leszámítva (SC, Újpest, Stars, DAB), akkor is számítok 500 SC, 2000 Újpest, 2000 DAB és 500 Stars+egyéb szurkolóra. Az 5000 ember, az már teljesen jól néz ki a Sportarénában!
@gabute: szerintem is nagyon jó ötlet!
@gabute: Szerintem Csikszeredaban kell rendezni, vagy az alapszakasz gyoztes otthonaban
@gabute: Az aréna weboldalán a versenynaptár szerint arra a hétvégére még nem zsíroztak le programot, persze ez nem sokat jelent. Mindenesetre hamar le kellene foglalnmi nehogy beelőzzön a Fekete Pákó vagy valami Amway-es :)
OB1-be nem kellett volna felemelni a légiósok számát, jó lett volna a MOL ligás szabály. Így biztos hogy fel fogják magukat tölteni a csapatok.
Örvendek, hogy Gyergyó marad!
@csiki hokis: És ha pl. az 1000 férőhelyes csarnokkal rendelkező FTC lesz az alapszakaszgyőztes? Úgy, hogy ott piaci áron kell venni a jeget?
@krumplee: Gyergyo mindig fog maradni. Van sajat jegbarlangja es ez nagy elony.Kerdes, hogy milyen szintet kepvisel majd
@gabute: Ez a veszely mondjuk csak elmeletben all fel :) Az alapszakaszt az Sc, Ute, Dab harmasbol nyeri majd valaki
@gabute: Ez a veszely mondjuk csak elmeletben all fel :) Az alapszakaszt az Sc, Ute, Dab harmasbol nyeri majd valaki
@csiki hokis: Hát az UTE erősségét még senki sem tudja. Viszont tavaly már Csíkban volt a Final Four. Indén legyen Pesten :D Csíkban nem kell tovább népszerűsíteni a hokit :)
@csiki hokis: És nemcsak jégbarlangjuk, hanem pozitív hozzáállásuk is van. Ami pl Steunak nemigen. Pedig őket sem veti fel a della.
@krumplee: A Steaua szerintem csak sir, hogy a Mol vagy a tamogato tobb penzt adjon. Ez nem az elso eset, evrol-evre ezt csinalljak.
Úgy tudom, hogy az EBEL-ben nem volt még "menetrend" csak a Volánnál :)
Valószínű be jut a 8-ba az AV19 de a 4-be nem hiszem , kérdés hogy ez ütközik-e az OB I-el?

Bár a Zágráb elég jól erősít 1 USA/CRO védő és egy CAN/CRO csatár, még egy kérdés Ők 4 pontosnak számítanak-e?
attól nem félek, hogy nagyot szakadna a színvonal, mert a HC játékosállományának nagy része szerintem a Brassóban és az SC-nél köt ki, esetleg más magyar csapatoknál, tehát a többiek erősödhetnek. A Volán farmcsapata meg eddig is inkább lefele húzta a színvonalat.

Attól viszont kivagyok, hogy megint egy hosszú alapszakasz után a lényegi részt lerövidítik ,1 hétvége aztán hello. Az OB1-ben meg törlik az alapszakasz eredményeit. Ezért nem nagyon éri meg gürizni. AKkor már legyen az alapszakasz rövidebb, vagy mittoudomén, de ne a rájátszáson verjék el a port, amiárt az egész egyáltalán ki van találva. A Final Four meg csak akkor jó ötlet ha Magyarországon van, mert különben még a tévé se fogja Csíkból közvetíteni...
@bakoelod87: A Steaua valószínűleg nem csak sír, hanem tényleg nincs költségvetésük. Legjobb tudomásom szerint nem kevés pénzzel lógnak még tavalyról is a légiósaiknak.
@bakoelod87: Ezekután már csak az lesz gyönyörű, ha a mol idén is csak akkor támogat, ha Steaua naccsága szíveskedik résztvenni...
@kerusz: Attól, hogy nincs költségvetésük, már nem derogál nekik megjelenni a ligaülésen? Vagy ha drága nekik a repjegy, akkor nagy munka megírni egy korrekt, tájékoztató emailt? Vagy felemelni a telefont?
Azt azért erősen remélem, hogy nem vesszük át az EBEL rendszerét a mérkőzéseken megszerezhető pontokat illetően. Nekem sokkal szimpatikusabb, ha minden mérkőzésen 3 pontot osztanak szét.
Tényleg szimpi a Gyergyó, én már évek óta mondom :-) A HC hiányában lehet, hogy Góga is visszatér? Nem is lesz rossz az a csapat!

És tényleg gyanús, hogy a bukarestiek csak a MOL pénzére várnak/vágynak
A Final Four az összesen ugye négy meccs 2 nap alatt. Hát nem túlságosan húzzák szét időben az izgalmakat. Nagyon jól megszervezett final fournak kéne lennie, nagy show, közönségszórakoztatás, sok néző, hogy legyen így értéke.
@gabute: Szerintem a bukarestieknek tenyleg nincs penzuk. Goga meg szerintem az sc-hez fog igazolni, mert hatvedekkel ok is gyengen allnak
@gabute: Abban igazad van, hogy Csikban nem kell nepszerusiteni a hokit. De a tavaly Csikszereda a dontot kierdemelte, az eredmenyek alapjan jatszottak ott, de ezek szerint a szervezok nem biznak abban hogy valamelyik Magyarorszagi csapat megnyeri az alapszakaszt, ezt tartjak az egyetlen eselynek, hogy ott jatszodjak. De meg nem tudni, hogy hol lesz. De lehet hogy igy lesz a legnepszerubb, hogy minden evben mashol jatszodjak.
@krumplee: van egy olyan erzese az embernek, mintha a vegen csak ugy at akarnanak esni
@gabute: 2000 DAB drukker? De rég láttam annyit, ne álmodozzunk :D
@krumplee: És szerinted mennyi jutna nekik a MOL pénzéből és mire mennének vele? Ha Te azt hiszed, hogy a MOL 2-3-4-5 milliója húzza ki őket a szarból...

Szerintem nem kell koncepciót gyártani abból, hogy nemigen válaszoltak. Ha nem válaszolnak, majd kimaradnak, ennyi.
@kerusz: Egyetértek, tényleg maradjon a 3 pont!!!
Csak nehogy meglátszódjon a végén:(

@bakoelod87: Sztem sem volna rossz gondolat, hogy minden évben máshol legyen. A kör ugyan nem túl nagy, de jó előkészítéssel ez bárhol lehet nagy show, nemcsak az Arénában.
Dab drukker jo ha 7-800 osszejon egy- egy jobb merkozesre
@kerusz: Olvasom, olvasom hol írhattam, hogy a mol pénze kihúzza őket a szarból, de nem találom. Félreértettél valamit. Nekem édesmindegy, jönnek e vagy sem. A liga is túléli ha nem jönnek. Ennél sokkal nagyobb érvágás a hc kiesése. Egyszerűen a hozzáállásukat találom szánalmasnak, ennek adtam hangot.
@csiki hokis: Hát, az a 2000 dabos régen volt, még K.Á. idejében, pl a bs-ben...
@Video Tóni: Finálé az arénában? Nem rossz az ötlet,biztos én is elmennék.
Kérdés az hogy ki fogja az arénát finanszirozni!!?
Rengeteg pénzbe kerül.
@bakoelod87: Mi az, hogy a szervezők nem bíznak? Én írtam, és én nem vagyok szervező. Ne keverjük már a szezont meg a fazont.

Idén meg az van, hogy nem kiérdemelni kell, hanem valahol megrendezik.

Az 100%, hogy a BS nem fogja kiérdemelni, mert ott nem játszik csapat....
@Gabberboy: Azért egy komoly téttel bíró, jól beharangozott meccsre: simán! :)

Tavaly is voltatok ennyien az elődöntőben (Volán ellen).
@kapusLaci: A szövetség előfinanszírozza, aztán a jegyeladásokból, hirdetőkből (ott az MJSZ joga lenne a hirdetések értékesítése), tévéközvetítésekből beszedné a lóvét. 5000 nézővel már tuti a siker.
A pontozásos szisztémát szerintem is kár megváltoztatni, kíváncsi vagyok, a csapatok akarták e így, vagy a liga erőltette az ebel módit.
@gabute: Kösz a választ,de szerintem az 5000 nézö nagyon kevés.
A Magyar - Finn-en 12000 nézö volt kint.A jegyek ára pedig sokkal magasabb egy válogatott ellen (föleg ha a Finnek ellen játszunk)mint a bajnokságban.
Az ötlet biztos nagyon jo,mint irtam is biztos ott lennék a meccseken,de ezt kétesen hiszem hogy megoldhato .
Na mindegy,várjuk ki a végét,talán találkozunk az arénában.
Hát, jusson be az AV19 az EBEL-playoffba, és akkor magyar bajnok lehet az Újpest. ;) (Csak legyen hol játszani... Apropó, a pénteki tüntetésről még mindig nem terveztek posztot?)
@kapusLaci: en.wikipedia.org/wiki/Budapest_Sports_Arena
Az Aréna befogadóképessége jégkorong mérkőzéseken 9,479 fő, úgyhogy ez a 12 000 néző városi legenda :-)

A bérleti díj nyilvános:

budapestarena.hu/download/ABF.pdf

7 millió Ft-ért építenek jégpályát (gondolom azért, mert így egy szombat-vasárnapi esemény esetén pénteken és hétfőn sem lehet használni az Arénát), két napra 8 millió a bérleti díj. Mindennel együtt maximum 15 millió Ft-ba kerül az Aréna.

Két nap, kétszer 5000 néző, négy meccs, 1500 Ft-os jegyárral már ki is termelte a 15 milliót. És akkor nem is beszéltünk a szponzori pénzekről: minimum ugyanennyit be lehet hozni a reklámokból.
@gabute: Főleg ha adná a TV az egészet.
@Video Tóni: Na igen...

Ha jól tudom, a MOL-Liga meccsek közvetítési joga nincsen eladva, egy ilyen döntőért simán lehetne pénzt kérni, nem is keveset. Vagy vannak olyan opciók, hogy a szünetekben leadott hírdetésekért a szövetség kapja a pénzt, stb.
@gabute: Az biztos hogy nem tudom pontosan hogy mennyi a befogadoképessége az arénának,de többek között 12000-röl is lehetett hallani.
Én azt szeretném ha neked lenne igazad,de azért ennyire ne dobálozzunk a pézel,nem megy ez ilyen simán!
A hivatalos jegyzőkönyv szerint 8000 néző volt:
www.regi.icehockey.hu/magyar/jk2+.php?mit=2472
@krumplee: hát nyilván akkor van értelme a MOL pénze miatt sírnia a Steauának, ha az olyan jelentős összeg lenne a költségvetésükben... Nem Te írtál ilyet, de az ezt vitató kommentemmel vitatkoztál.
@kerusz: Lehet, hogy én rosszindulatú vagyok, de simán el tudom képzelni, hogy a Steaua a többi csapathoz képest extra pénzt vár a MOL-tól (10-20-30 millió forintnyi RON-t pl.), hiszen az olajosok tavaly is az ő indulásuktól tették függővé a szponzorációt. Szerintem azt érezhetik, hogy ebből lehet kaszálni egy kis pluszt...
@kerusz: Az ezt vitató kommentedet nem vitattam, kiegészítő kérdéseket tettem hozzá. Tényleg nem fogom megismételni többször őket illetően, nem akarásnak nyögés a vége!
@gabute: Szerintem ebben rosszindulatú vagy. :)
Show-t az Arénában? Jó vicc! :)))
Viszont tényleg jobb a tavalyi pontrendszer...
eleg buta szervezes, hogy egy jo par honap kemeny melo utan, egy rovid hetvegen eldoljon minden.
szerintem ha roviditeni akartak a Ligat akkor is meg kellett volna hagyni legalabb 3 meccses dontot.
Hokiban eleg konnyu egy meccsen kisiklani. Mi van ha egy csapat majdnem veretlenul vagy eppen minden meccset nagy golarannyal nyeri az alapszakaszban es pont a dontoben, serules, rossz forma, biroi ellenszel egy vekony gollal vesztenek? Egy, az utobbi evekben megszokott play off tipusu donto az ilyeny kiszuri.
a steaua az mindig sunnyog az elmult tiz evben, akkor se volt penze amikor timaru ek kaptak a jo par ezer euros premiumokat. Ok mindig igy kezdik a szezont, hogy vegigkonyorgik a lehetseges szponozorokat, azzal ervelve, hogy ezek a gazember magyar csikiak valami osszeeskuvessel es csalassal megvertek a sajat hazankban es ,hogy nemzeti erdek es buszkeseg, hogy ezeket a ... megboszuljuk.
en a tavaly is mondtam, hogy veluk kemenyen kell targyalni. Egy het gondolkodasi ido, ha nem jott a hivatalos fax vagy e mail pontban meg, akkor viszlat. Miert van, hogy egy kevesebb mint huszezer lakossu varos tudja vallalni es egy hires fovarosi csapat, csak huzza az idot. Ez simma szivatas. Igen vagy nem, ha nem viszlat. JOn a Brasso, ok sokkal komolyabbak.
Nem hinném, hogy ennyi embert össze lehetne szedni akár a döntőre is. Ha már a magyar-finn volt a téma, akkor nem tudom, h ki volt kinn a meccsen, de az emberek nagy része nem is volt előtte hokimérkőzésen. (mellettem például a félidőt várták, meg ilyenek). Emellett tudom, hogy nem szép ezt mondani, de szerintem mindenki sejti, hogy Ocskay halála miatt mentek ki sokan, hogy leróják tiszteletüket. Emellett meg mégiscsak a finnek jöttek. Kinn volt minden hokirajongó. Rengeteg fehérvári, akik ugyebár minek jönnének el a döntőre, ha semmi közük a Mol ligához? Meg nem hinném, hogy sokan eljönnének olyan csapatoktól, akik nem kerültek be a döntőbe. Nem lehet egy válogatott meccset (főleg a finnekkel) összehasonlítani egy mol liga döntővel. Attól függetlenül, hogy ez a bajnokság nagyon kellett nekünk és talán a legrangosabb torna az ország történelmében. Emellett a gyergyóiakat nem szabad leírni. Jó kis csapat az, csak láballjon ki a problémákból. Hatalmas pénzproblémák vannak ott, talán nagyobbak is, mint a nagy román faluban, bukarestben. Azoknak sincs pénzük, az biztos, csak gondoljunk arra, hogy miért büntették meg a HC-t és a játékosait. Igen, mondhatjuk, h az a válogatott miatt volt, de ne gondolja senki, hogy a nagy oláh dákórománók nem támogatják úgy a főcsapatukat, ahogy tudják. Csak csurog a nyáluk egy kis plusz bevételért, de szerintem meg tudnák oldani. Emellett meg nem is veszítünk velük sokat. Szívesebben nézem a Brassót, mint őket. Csak a Mollal ne legyen probléma (de ez már politika, gondolom sejti mindenki) A HC játékosai meg nem hinném, hogy nagyon szétszóródnának. Erdélyben nagyon működik még a hűség dolog. Erre már volt példa. Emellett a Kárpátmedence egyik legnépszerűbb csapata. Biztos vagyok benne, hogy mellé áll valaki. Majd max lesz reklám a mezükön és úgy telehímzik, mint az SC (mert eddig ugye csak az volt rajta, hogy látogass el székelyföldre)
@arafazs: ne a finnekkel hasonlítsuk, hanem az Olimpiai selejtezővel.

1. 990 Ft-tól voltak kaphatóak a jegyek
2. Szerbia, Horvátország és Litvánia voltak az ellenfeleink
3. 6500, 7898 és 8520 néző látogatott ki a mérkőzésekre
Valahogy terjesszük föl a szövetséghez a Papp Lászlós Final Four ötletét. Semleges Fehérvár szurkolóként is biztos ott lennék!
Te jó ég! ha nem lesz Steaua kinek a meccseit nézzük majd a TV-ben?!
(ha egyáltalán vmelyik adó megveszi a jogokat)
@szodaviz: Meg kéne keresni a Sportklubot. Nekik az EBEL bevállt, és szerintem egy Bundesliga 2 nézettséget a MOL liga is hozna, és olcsóbban megkapják. A tv meg elég népszerűsítő erő...
@gabute: jaja, és annak a 2000nek a nagy része csak azért ment be mert a biztonságit, a jegpénztárost, a rolba vezetőt, a takarító nénit jól ismerték és tetettek félre jegyet :))) De ez már egy másik sztori, jó lenne 2000 dab drukker egy DAB - UTE döntőn a BSben :D
Valahol ott van az igazaág,hogy a stela megint elővette a zsaroló taktikáit! Mert ha nem akarnak a MoL ligában indulni,akkor hol? A kkor elszigetelődnek! Szerintem indulni fognak,és valóban "hajtanak" a MOL pénzére. A MOL-nak pedig piaci megfontolásból "kell" a Bukarest! Tavaly is így volt-bukaresti csapat nélkül nincs MOL liga! Nekünk szerintem jó ha indul a stela/nézőknek/,kérdés a csapatainknak mi a véleménye!
@gabute: Azért ne feledjük, hogy a válogatott jelenleg jóval népszerűbb, mint bármelyik magyar jégkorongklub. Akkora színvonal pedig nincs, hogy olyan meccsre is jegyet váltsanak az emberek, ahol nem a saját csapatuk játszik. A mostani állapotban szerintem nem lenne tanácsos az Arénával próbálkozni - persze lehet, hogy tévedek.
Egy átlagos rájátszásos bajnokinál csak olyan módszerekkel lehetne több embert kivonzani, amikre manapság úgy tűnik, sem ember, se pénz nincs. Ha egy helyen is lesz a "final four", az most legfeljebb az Icecenter lehetne. Kezdetnek tökéletesen megfelelne. Mondanám Újpestet is, de itt addigra nem lesz elég öltöző a csapatoknak.
"Ha egy helyen is lesz a "final four", az most legfeljebb az Icecenter lehetne."

Neked meg mi bajod van az újvárosi csarnokkal? :)
Azért az furcsa, hogy a nem OB1-es MOL Liga meccseken a szigorúbb légiós-szabály lesz életben, az OB1-eseken meg a lazább.
Megfelelő kampánnyal akár az Aréna is összejöhetne. De ehhez folyamatos TV közvetítés kellene. Digi most vette meg jó sokért a magyar focit, szerintem érdemes lenne náluk is bepróbálkozni, hiszen nekik is van Romániában érdekeltségük. A másik pedig a DunaTV. SportKlub-ot nem hiszem, mert ők az EBEL-t fogják adni és péntek-vasárnap ütik egymást az időpontok.
Sziasztok!
Kovács Attila vagyok, a tavaly megjelent Magyar Hokisztori című könyv társszerzője.
Kb. nyolc hónappal ezelőtt szerzőtársam és barátom, Tejfalussy Béla hívta fel figyelmemet a blogra, melyet korábban nem ismertem, ám amelynek tavaly ősz óta rendszeres látogatója lettem!
Amikor könyvünk - nagyjából egy időben a Jégkorszakkal - megjelent, akkor közzétett a blog egy elemző írást erről a másik kiadványról. Abban szerepelt, hogy rövidesen a mi könyvünk értékelője is megjelenik, ám eddig nem láttam ilyen témájú írást.
Bennünket Bélával viszont nagyon érdekelne, hogy a hokis társadalom azon része, mely ezt a blogot is látogatja, milyen véleményt alkot(ott) közös munkánkról!
Ezért azt szeretném megkérdezni, hogy várható-e elemzés, amely a Magyar Hokisztori című könyvről szól majd, és ha igen, akkor körülbelül mikor?
Azért is bátorkodtam felvetni mindezt, mert - Bélával egyetemben - nagy örömmel látom, hogy újabban a magyar jégkorongsportot górcső alá vevő, hosszabb lélegzetvételű, elemző írások is felkerülnek a blogra. Azt pedig nem kis büszkeséggel jelenthetjük ki, hogy könyvünkben szinte minden, a blog által vizsgált területet érintettünk mi is...
Levelemet - hozzászólásomat - egyben vitaindítónak is szánom, szánjuk, melynek keretén belül nagy érdeklődéssel várjuk könyvükkel kapcsolatos észrevételeiteket!
Sportbaráti Üdvözlettel:
Kovács Attila
@Kovacs Attila: Nem fogy a könyv, hogy több topikban is recenziót kértél róla?

Nekem különösen a képaláírások tetszettek.
@guriga uram jr.: Egy értelmes MJSZ pont a válogatott népszerűségét meglovagolva népszerűsíti a klubmeccseket. De jelzem, nem is vártam akkora tömeget, mint amekkora válogatott meccseken van, továbbá négy klub együttes táborát számoltam.

"Akkora színvonal pedig nincs, hogy olyan meccsre is jegyet váltsanak az emberek, ahol nem a saját csapatuk játszik"
Ez így igaz, pont ezért kellene napi jegy. De akkora színvonal azért a Magyarország-Szerbián sem volt......
@guriga uram jr.:
Papp lászlót ki lehetne bérelni.

Több javaslaom is lenne, ha már úgyis le van fagyasztva.

Utánpótlás kupát-kupákat lehetne rendezni azon a hétvégén, akár utánpótlás válogatott meccs(ek) is szóba jöhet(nek).
És persze az egészet egyben tálalni.
Pl a tréningezésre szánt időben.
Na ott aztán lehetne toborozni.

Tényleg hol van a heraklész válogatott? Nem indul az ob1.ben?
Még valami: a versenykiírás változott valamit vagy továbbra sincsenek a szabályokhoz, pontosabban azok megsértéséhez szankciók rendelve?

Én nem támogatom az Arénát: a leghangulattalanabb jeges színhely (pont mert nem kifejezetten jeges események megrendezésére készült). Végigülni egy OB1-es meccset és messziről szemlélni kedvenceinket eleve kudarcos... szerintem!
@vaze:

Jó akkor nem aréna, de a többi az ok?
@ob4: Hát persze, lehetne (2 db) egész napos programot csinálni az egészből, és akkor az UP-meccsek lehetnek délelőtt... És persze a döntő előtt Rock Me Amadeus elénekli a Himnuszt! :)))
R.I.P. HC Csíkszereda... :(
@vaze: b+, csak emlegetned kellett ma :)
Azért érdekes, hogy a szövetség vezetői ma voltak a Molnál - elvileg délelőtt - és még semmi publikus infó... Ez nem sok jóval kecsegtet...
@freddi: Ha jól értettem az eddigi híreket, ma nem aláírni, hanem tárgyalni mentek.
@F. Kapus: Én sem arra gondoltam, hogy aláírnak ma, de gondolom beszéltek erről-arról...
hát a mostani napok meglehetősen befolyásolják a jövőt, hétfőn lesz a jégpályával kapcsolatos tárgyalás is
@freddi: Valószínűleg igen. De egy üzleti tárgyalás eredményéről, jobb esetben, akkor érdemes beszámolni, amikor megszületett vagy sem a megállapodás.
@F. Kapus: Teljesen igazad van. Viszont ennek a tárgyalásnak már régen le kellett volna zajlania.
@freddi: Nem beszélve arról, hogy a szövetség részéről nyilatkozták, hogy ma délelőtt mennek tárgyalni. És mivel ezt a közvéleménnyel is tudatták, ezzel azt sugallták, hogy a mai nap várható további információ... Szerintem.
@freddi: Úgy látszik, mindenben egyetértünk.
@freddi: Az előbbit még az előbbire írtam.
Tehát most válaszolok a 21:49:15-ös kommentedre: Ha jól emlékszem, nem a szövetség részéről, hanem a liga elnöke nyilatkozta. Egyáltalán nem volt szerencsés, hogy ez az icehockey.hu-n megjelent, szvsz.
@F. Kapus: Na én csak azon kijelentés miatt vártam mára valami hírt, részletet stb...
Mi a baj a 3 pontos rendszerrel?
Milyen logika magyarázza, hogy az OB1 középszakaszának bónuszait a MOL-Liga szereplés alapján osztják ki?
A légiósszabály tetszik, és a lehetőség is, hogy most nem a Volán lesz a magyar bajnok. A színvonal viszont nem lesz magasabb, mint tavaly. Kár.
Szövetség honlapján megjelent egy cikk a tárgyalásról:
www.icehockey.hu/index.php?pg=news_3_763
süti beállítások módosítása