HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Miért jó kirúgni a jégkorongozókat?

2009.06.02. 18:26 F. Kapus

A sok bába között elveszett a gyermek, mondja Kovács Csaba, az MJSZ szakmai igazgatója. Korábban jeleztük, két érvényes pályázat érkezett a Millenárison létesítendő jégpálya kivitelezésére. Kedden lezajlott az utolsó közbeszerzési tárgyalás is. Ennek eredményéről számolunk be. És arról is, miért épül 2009-ben Budapesten egy omladozó műemlék épületbe sátorral fedett jégpálya, oda, ahol száz méteren belül kettő is van.

Kezdjük a lényeggel: a közbeszerzési bizottság győztest hirdetett, így egy akadály elhárult a jégpálya megépítése elől. Egri István a Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) delegáltja volt a közbeszerzési eljárásban, a bírálóbizottság tagjaként vett részt a folyamatban. Ő tájékoztatta a jégkorongblogot a keddi ülésről: "A bizottság a kedvezőbb pénzügyi feltételekkel pályázó Számadó Kft.-t hirdette ki győztesnek. A céggel a NUSI a tervek szerint pénteken köti meg a szerződést, utána megindulhat a munka. Idő van, a pályázati kiírás szerinti szeptember közepén esedékes ártadási határidő tartható. Kértem, hogy a kivitelezés során szakmai és technológia ellenőrzéseket végezhessek a munkaterületen, és esetleges észrevételeimet a finanszírozó felé is megtehessem. Ezt a kérésemet a bizottság mind a hat tagja támogatta, sőt igényt tartott munkámra. A mai döntés értelmében szeptembertől egy 60x30 méteres, szabványméretű, IIHF-előírás szerinti palánkkal ellátott jégpályával bővülhet Budapest kínálata, amelyre időben sátorfedél kerül."

Érdemes gyorsan összefoglalni a Gyakorló Jégcsarnokkal (GyJ) kapcsolatos tudnivalókat. Mivel egyszer már részletesen megírtuk a történetet, röviden ismétlünk. A Budapest Sportcsarnok (BS) aljában működött Magyarország első fedett pályája, amely gyakorlatilag egész évben szolgálta a jeges sportokat. Ezt 50-50%-os megosztásban használták a korcsolyázók és a jégkorongozók. Miután leégett a BS, az állam szükségesnek látta pótolni az intézményt. Ezért épült fel a GyJ, deklaráltan azzal a szándékkal, hogy mindkét sportágnak helyet adjon. Rejtélyes okoknál fogva azonban a GyJ végső kialakítása már olyan volt, amely hokimeccsek rendezésére nem tette alkalmassá az új épületet.

A viszony az évek során nem javult, a kiszorítósdiban az erősebb érdekérvényesítő képességgel rendelkező korcsolyázók elérték, hogy 80:20 arányban ők használhassák a GyJ-t. Az ingatlan az utóbbi években államilag agyondotált, egy óra bérleti díja nem egészen bruttó 3000 forintjukba kerül a szövetségeknek. Összehasonlításképpen: ma Budapesten 30 és 40 ezer forint között mozognak a piaci jégóradíjak, és az ugyanahhoz a fenntartóhoz tartozó, omladozó Kisstadion is több mint kétszer ennyi a hokisoknak.

Az eseményeket innentől pontosan leírtuk tavaly október eleji cikkünkben. Akkor egy héten belül megoldódni látszottak a problémák. A vészjósló hangok idén tavasszal erősödtek fel újra, miszerint mégiscsak úgy alakítják át az épületet közel 200 millió forintért, hogy az a továbbiakban a hokisok számára technikailag se legyen alkalmas a gyakorlásra. A felújítás állítólagos célja, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyázók biztonságosabb pályán gyakorolhassanak, ne egy palánkra rögzített szivacspárnarendszer védelmében, hanem ruganyos védőrendszerben, ami mögött nincs palánk.

Való igaz, a világeseményeken néhány éve ilyen pályákon száguldoznak a short trackesek, de ahol a jégkorongozókkal társbérletben használják a jégcsarnokokat, ott mindenütt – Olaszországban, Nagy-Britanniában, Amerikában és Ausztráliában is – megteszi az olyan megoldás, amilyen a GyJ-ban volt ez idáig.

A kiűzetésért mintegy cserébe a Millenáris területén sátras jégpályát ajánlott fel a NUSI a hokisoknak. A helyzet fonákságát mutatja, hogy erről a jégkorongozók először a korcsolyázók szövetségével tárgyaltak, mert az Önkormányzati Minisztérium sportszakállamtitkára, Török Ottó ezt kérte. A jégkorongozók szerint a szálakat egyértelműen Bathó Ferenc mozgatja, aki egy személyben a korcsolyázók elnöke és a Pénzügyminisztérium költségvetési és pénzügypolitikai főosztályvezetője. Az ő befolyását látják amögött, hogy hiába jönnek-mennek a NUSI vezetői, igazgatói, évek óta mindenki egyet akar, kitenni a jégkorongot a GyJ-ból. A hozzánk eljuttatott képek tanúsága szerint a kivitelezők szét is szedték a GyJ-ban a palánkrendszer kapu mögötti részeit. Ezzel biztossá vált, hogy jégkorongozni nem lehet a pályán.

Kérdések bőven vannak: A 2002-ben 1,17 milliárd forintért épült modern csarnokban miért kell több mint százmillió forintos felújítást végezni? Ráadásul a felújítás eredményeképpen a GyJ eredeti funkciójának a felét elveszíti, jégkorongozásra alkalmatlanná válik. Miért jó üzlet a jégkorongozókat egy közel százmillió beruházást igénylő sátras jégpályára áttenni, egy olyan épületbe, amely műemlék, de évtizedek óta az enyészeté, ahol a kiszolgáló helyiségek emberek ellátására alkalmatlanok, amely mállik szét? Az erre szánt beruházási összeg ráadásul kevesebb, mint az, amelyet a modern csarnok felújítására költenek. Miért lett néhány év alatt az 50:50-es megosztásból 80:20-as arányú a korcsolyázók javára? Milyen erők mozoghatnak a háttérben, ha ebbe a jégkorongszövetség belement?

Néhány választ megkaptunk Kovács Csabától, az MJSZ szakmai alelnökétől, aki folyamatosan tárgyalt az elmúlt közel egy évben: "Az őszi nagy balhé után tárgyalóasztalhoz ültek a felek. Mivel Török Ottó az Önkormányzati Minisztérium sportszakállamtitkáraként 2008. őszi levelében arra kérte a korcsolyázók és a jégkorongozók szövetségét, hogy a GyJ időbeosztásában állapodjunk meg, négyfős megbeszélést folytattunk. A tárgyaláson a jégkorongszövetség részéről Studniczky Ferenc elnök és jómagam szakmai alelnökként vettem részt, a korcsolyázószövetséget Bathó Ferenc elnök és Sallak György főtitkár képviselte.

A megbeszélésen ismételten felmerült, hogy a GyJ-t kizárólagosan kívánják használni a korcsolyázók. Felmerült, ha a jégkorongozók kivonulnak, a Millenárison kapunk újonnan felépítendő jégpályát. Szóbeli megállapodást kötöttünk, hogy mi csak akkor megyünk ki a GyJ-ból, amikor a Millenárison az új pálya már áll. A későbbiekben gyakorlatilag minden apró részletről szó esett. 105 millió forintos beruházásról volt szó, amihez a GyJ-ban lebontott palánkot és plexit, valamint a Tatán elfekvő sátrat térítésmentesen kaptuk volna meg. Így a 60x30 méteres versenypálya mellé még egy 18x32 méteres kispályát is fel tudtunk volna építeni a keretösszegből.

Ezek után azt hittük, mivel mindenben megegyeztünk, felhőtlen a történet. Vártuk a közbeszerzési eljárásról szóló kiírást, sokáig hiába. Aztán egyszer csak megjelent egy mobil jégpályáról szóló kiírás. Jeleztük aggályainkat, továbbá azt, hogy nem mobil pályáról volt szó. Ezért egy második pályázatot írtak ki. Ebben is nagyon súlyos hiányosságok voltak. Alapvető elemek hiányoztak belőle. Nem szerepelt a konkrét műszaki tartalom, nem voltak kiviteli tervek, a beadott pályázatok ajánlatait nem is lehetett összevetni, sem egymással, sem az elvárással. Továbbá nem volt meghatározva a kapacitás, azaz hogy milyen hónapokban lesz alkalmas a rendszer a jégkészítésre. A palánk minőségét sem definiálták.

Így nehéz versenyeztetni a résztvevőket. Nem is értjük, egy közbeszerzésnél hogy lehet ennyire figyelmetlenül eljárni. Ezért még egy megbeszélést kívánunk tető alá hozni, ahol aggályainkat ismertetnénk. A beérkezett és érvényesnek minősített két pályázat mindegyike jelentős kockázatokat rejt magában, nem látjuk garantáltnak a műszaki színvonal megfelelőségét. Nem jól megépített műjégpályát üzemeltetni jelentősen drágább és kockázatosabb. Ráadásul a kiírt pályázat szerint új sátrat kell csináltatni a jégfelület fölé, és a palánkot is a beruházónak kell beszereznie.

Ez a pályázat pazarló megoldást erőltetne a kivitelezőre, és ennek a jégkorongozók látnák a kárát. A problémát az okozza, hogy a NUSI-ban nagyon sok az igazgató, a vezető. Alig több mint fél év alatt csak jómagam vagy hat különböző vezetővel tárgyaltam, akikről mindig kiderült, vagy nincsenek valamilyen információ birtokában, vagy nem kompetensek valamely kérdésben. És a sok bába között elveszett a gyermek."

Kovács Csabától azt kérdeztük, miért mentek bele abba, hogy a jégkorong kivonul a GyJ-ből? "Igaz, hogy tudtuk, a Millenárison két hónappal rövidebb lesz az idény, de ha másfél pálya állt volna rendelkezésünkre, kompenzálta volna ezt a kiesést. Ráadásul a GyJ-ban csak a teljes üzemidő húsz százaléka volt a miénk, a Millenárison viszont közel száz százalék lesz. A Millenáris csak szeptembertől április végéig lesz használható, ezt a kerékpárszövetséggel is egyeztettük, hiszen a többi időszakban ők használják.

A szövetség azért is próbált kompromisszumot kötni, mert a sportágban már jelenleg is a jéghiány okozza a legnagyobb problémát. A Millenáris öltözőinek a felújítására is kaptunk ígéretet a korábbi vezetőktől, de ez is szóbeli maradt. A beruházásokhoz olyan nagyon nem ért az MJSZ, nem ez a feladatunk. De a sportszakmai kérdésekhez azért konyítunk. Ez a pályázati kiírás teljesen alkalmatlan volt arra, hogy jó megoldás szülessen.

Magánvéleményem szerint a Millenáris épülete megérett a pusztulásra, ide beruházni nem sok értelme van. Amúgy az oda tervezett sátorba sokkal olcsóbb lett volna a szivacsos short track pálya megépítése, mintsem fordítva, ahogy most tervezik. Meg kell mondanom, hogy ami az elmúlt hónapokban a GyJ-kal és a Millenárissal kapcsolatban történt, az úgy felháborító, ahogy van."

Nagyjából itt tartunk, és ezen a ponton lépett a képbe a 7, azaz a Hokisok Érdekvédelmi Társasága. Hogy kik ők és mit akarnak, arról itt olvashatnak bővebben. Bemutatkozó anyagukban írják, első legfontosabb céljuk, hogy megakadályozzák a hoki végleges kizárását a GyJ-ból, és elérjék az UTE-pálya bezárásának feloldását, megakadályozva a budapesti jégkorongélet ellehetetlenítését. Emiatt június 4-én 16 órára tüntetést szerveztek az Országház elé. A felhívás teljes szövege itt olvasható.

129 komment

Címkék: millenáris gyakorló jégcsarnok kovács csaba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@MeLa: Ez az én legnagyobb bajom is. Ebben az országban a kutyát nem érdekli az áron kívül semmi más. Aránylag jól ismerem az összes magyar jégpályaépítő cég nevét, bármibe le merném fogadni, hogy a nyertes cégnek nincs állandó jégpálya építésére vonatkozó referenciája, de ha mobil jégpályával pályáztak, azért arra a referenciára is baromi kíváncsi lennék.

Szerintem egy szakmailag több, mint kétes hátterű cégnek megint odaadták a bizniszt, mert olcsóbb volt, és valószínűleg csókosok is voltak. Én azt is el tudom képzelni, hogy az a kedvezőbb pénzügyi ajánlat olyan pici árkülönbséget jelent, hogy a referenciákban meglevő különbség melett épeszű ember nem is vállalta volna be, hogy nekik adja a melót. Minden további nélkül el tudom képzelni, hogy súgtak nekik, mi az az ár, ami mellett övék a meló.

Jó lenne valamit tudni az ajánlat műszaki tartalmáról is, mert nagyon nem lenne jó, ha innen-onnan bontott anyagból vagy a low cost jégpályák állandó palánkanyagából, zártszelvényre csavarozott OSB-lapokból lenne például a palánk.
@gabute: természetesen a demonstráció az UTE csarnokért is szól, ahogy azt a múlt csütörtöki e-mail kampány is tartalmazta:

"...Gondjainkat tetézi, hogy az Újpesti Torna Egylet és a NUSI közötti, az Újpesti Jégcsarnok
fenntartásával (melyről egyébként egy még 18 évig érvényben levő szerződés intézkedik) kapcsolatos
vita odáig fajult, hogy a Jégcsarnokot április 30-án meghatározatlan időre, számunkra érthetetlen
és felháborító módon bezárták! Ennek eredményeképpen az előző szezon ezüstérmes csapatának teljes
utánpótlása a létbizonytalanság szélére került!..."
@gumikigyo: A mienkét lehet? Egyébként van némi igazságod.
@kerusz: hírek szerint a nyertes "csak" fővállalkozó. Gondolom referenciája az alvállalkozójának van, bár gyanítom, hogy 60x30-as pályát nem olyan sok cég épített ebben az országban.

Azt meg nem is értem, hogy gondolhatsz olyat, hogy valaki "súgott"...???? Furcsa mód az egyik pályázatban nem szerepelt palánk (mintha valami belső sugallatra betervezték volna azt amit a Gyakorlóból leszereltek)...
Welcome to Abszurdisztán!
Vérlázító. Persze ennek sem lesz felelőse.
Semmi építőjellegű javaslatom sincs, annyira el vagyok képedve...
Kedves Balogh Tibor!

A gyerehokizni.hu oldalon találtam rá az e-mail címére.
A fiamnak tetszik a hoki, szívesen kipróbálná, csak hát van itt egy-két akadály.
Kecskemét közelében lakunk, így a legközelebbi hokicsapat, de még pálya is csak Budapesten van.
Viszont minden nap feljár suliba a Száva utcába a X. kerületbe.
Ügyesen görkorizik (ez persze relatív),
jégkorcsolya csak ritkán van a lábán, 12 éves, soha nem próbálkozott a hokival, de gondoltam, talán kaphatna egy lehetőséget.
Kérdésem az, hogy hol és mikor lenne érdemes kipróbálnia, hány edzésen kellene hetente résztvennie, este mikor van vége az edzéseknek (hogy mikor érne haza utána) és lát-e ön reális esélyt arra, hogy beszálljon ebbe a sportágba?

Tisztelettel
Bodza Árpád
A bejövő levélben az AVG nem talált vírust Checked by AVG - www.avg.com
Version: 8.5.339 / Virus Database: 270.12.48/2148 - Release Date: 06/01/09 06:09:00
mit válaszoljak??????????
Jut eszembe az már meg csak hab a tortán, hogy ha ma volt az eredményhirdetés, akkor a KBT szerint 1 hónap múlva lehet csak szerződést kötni, mert ezt az időt fent kell tartani jogorvoslati kérelmek benyújtására...
@Video Tóni:
Nem szándékozom, de hidd el egyszerűbb mindenkit seggfejnek tartani, mint utána kérdezni dolgoknak.
@MeLa:
Ilyen Magyarországon nem fordulhat elő!:-)@kerusz:
Szerintem a Közbeszerzési értesítőben mindent megtalálsz.
@hellobt: ha komolyan szeretne hokizni, építsen jégpályát... Bocsánat tudom, hogy ez eléggé szarkasztikus volt...
@gumikigyo: és a koriszövetség kiknek az edzéseit teszi tönkre? Nem azoknak a kissrácoknak az edzéseit, akik mindenről mit sem tehetnek? Egyébként nem is kell sokat ott lenni, idén két óra alatt lement egy napi program a teljes OB minden szakágában: www.moksz.hu/mukorcsolya/doc/koriob09_ido.pdf
@Tillasz: Mit kell ezen kérdezni többet? Azt megtette helyettem F.Kapus, és leírta a cikkben amit lényegesnek tartott belőle. Én megbízom benne hogy nem hallgatott el előlünk semmi lényeges információt. Lehet hogy te meg vagy elégedve vele, de én inkább elkeserítőnek tartom. Ha többet tudsz, szívesen meghallgatjuk!
@MeLa:
Hát szerintem nem kell 1 hónap. A hirdetményben kell közölni minden feltételt, és ebben szabályozzák, hogy a döntés után hány nappal történik a szerződéskötés.
A Biráló Bizottág döntését a pályázat kiírásáért felelős vezető aláírja, akkor kezdődhet a többi dolog. Ezt a Közbeszerzési Döntő Bizottságnál lehet megtámadni. Ez az esetek többségében nem halasztó hatályú...Max. megbírságolják a kiírót és annak vezetőjét.
És az ár elsődleges, más esetben számokkal megfogható pontozási rendszert kell alkalmazni, amit sok esetben kifogásolnak a KDB-nál.
@Tillasz: nálunk olyan volt, hogy a vizsgálat lezárásáig a KBD megtiltotta a szerződéskötést... MOndjuk aztán gyorsan elutasította a beadványt, de ez már más lapra tartozik... :)
@MeLa: és akkor hogy lehet összehasonlítani a két pályázatot, ha az egyikben nincs is palánk megajánlva? Mennyiért vették számításba a másikban szereplő palánkot?
természetesen helyesen KDB...
keresgélek, keresgélek, erre mit találok:

http://www.kozbeszerzes.hu/static/fstemp/ED7E57125D5226D23ED9A607708D2A5D/KE_hirdetmenyek_Hirdetmeny.portal_0418_2009.pdf

Teljes méretű jégcsarnok Gödöllőn? Ki, mit tud?
@kerusz: azt nem tudom, hogy mennyiért számították be, de a másik pályázó által ajánlott palánk ára is "gyanúsan" alacsony volt, állítólag annyiból nem jön ki új palánk.
@Tillasz: az ár csak akkor elsődleges, ha a kiíró nagy ívben szarik bele abba, hogy amúgy itt egy használható műszaki rendszerre írtak ki pályázatot. Jobb helyeken a műszaki tartalmat is nézik.
@Video Tóni:
KCs sikeres vállalkozói múltja és a NUSI KBT alá tartozó kiírása között milyen kapcsolat van?
SF OTP-nál töltött szerepe és a NUSI KBT kiírás között milyen kapcsolat van?
Tudod a jog a mai napig elismeri a szóbeli megállapodást is. Felelős vezetők tettek ígéretet a jégpálya kérdés megoldásában.
De a pénz nem az MJSZ-é, nem az MJSZ írta ki a pályázatot, és nem volt vétójoga a döntésben.
Ezeket olvashattad a cikkben és a hozzászólásokban. Ezek után nehezményezem beírásaidat, amelyek erősen személyes jellegűek.
@Fejér Lilla: kori szövetség kiknek az edzéseit teszi tönkre? Látod itt van a kutya elásva, nem a sportoló a szövetség munkáját kéne megzavarni vagy a médiákon keresztül meg szellőztetni ezt az egész pofátlanságot.
Megtaláltam a kiírást:
"III.2.3.1 A Kbt. 67. § (2) bekezdésének a) pontja alapján ajánlattevő valamint a 10% fölötti alvállalkozó előző
három évben (az ajánlattételi határidőt megelőző 36 hónapban) megvalósított (teljesített), azaz átadásátvétellel
lezárult, fagyasztás technológiai kivitelezési, valamint műjégpálya tervezési és kivitelezési vagy
műjégpálya kivitelezési munkákra vonatkozó szerződéseinek ismertetése (referencia lista) legalább a
következő tartalommal:
- munka megnevezése,
- részmunka esetén az elvégzett részmunka megjelölése,
- a teljesítés helye, ideje;
- a szerződést kötő másik fél (megrendelő) megnevezése, a referenciát adó személy neve és elérhetősége;
- a teljesítés tárgya;
- az ellenszolgáltatás összege,
továbbá a fenti ismertetésben szereplő legalább 3 különböző szerződésre vonatkozóan, a Kbt. 68.§ (2)
bekezdés szerinti módon kiállított referencia igazolás/referencia nyilatkozat.
Az igazolásoknak / nyilatkozatoknak tartalmazni kell a referencia lista tartalmára vonatkozóan előírt fenti
információkat továbbá a megrendelő nyilatkozatát arról, a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek
megfelelően történt-e."

Vagyis egyáltalán nem volt feltétel, hogy "normál" méretű jégpályát szerepeltessen referenciaként. Persze tudom, lehet, hogy ilyen feltétel mellett egy pályázó sem lett volna, mert aki már épített ilyet, azt mind felszámolták... ;)
@Tillasz: Ne csúsztass kérlek. Én csak azt írtam, hogy elég vicces, ha ezek az emberek arra hivatkoznak, hogy nem értenek a beruházásokhoz... Persze nem kötelező összekötni a magánáletet a szent hivatással, én is minden nap 16:30-kor elfelejtem hogy mi a szakmám :D
@gumikigyo: hidd el már "beidult a gépezet", csak az a kérdés, hogy nincs-e már késő...
@MeLa: elhiszem és nagyon remélem , hogy nem lesz késő.
@kerusz:
A műszaki paramétereket természetesen tartalmazza a pályázat, és ha ezt a felek teljesítik, akkor marad az ár. De pl. le van írva palánk kell. Milyen palánk? Ezt is le lehet írni pontosan, de ha nincs, akkor jó a fa is.
És ha valaki nem teljesíti a műszaki paramétereket, akkor ki kell zárni.
A hazai KB gyakorlatban nincs olyan, hogy referenciák nem megfelelőssége. Bár nem tudhatok róla - ugye a pályázatok titkosak -, de mindkét cégnek volt referenciája. Az egyiknek ~1 a másiknak ~110. (példa a 4 Metro, egy olyan céggel, amelyik örökösen botrányos munkákat végez eleve nem kötnék szerződést, kizárnám, de sajna erre nincs mód.)
Itt a megajánlott árból, ha minden igaz nem lehet megvalósítania pályát. De ezt a Bíráló Bizottságnak kell eldöntenie.
Egyébként szerény véleményem szerint lesz egy elavult pálya, drágábban megépítva, mint az ajánlatban és majd lehet kuncsorogni a fenntartásért.
Azt a bicskanyitogató hétszázát! Hát ugye milyen jó, ha minden hájjal megkent politikusok egyes sportszövetségek elnökei? Ugye milyen jó most korcsolyázónak lenni, mert ott van az erősebb kutya?

Hánynom kell, komolyan.

Napnál világosabb ez a történet: ennek a Bathónak nyilván korcsolyázik a lánya és mivel flottul tud zsét is szerezni (ő mondja meg, hova megy), plusz a - csak a fizetésért bejáró - haverjai mind igazgatók (hány is lehet belőlük?) a NUSI nevű szervezetnél, hát megoldja a dolgokat. Ügyes ember az ilyen, nem véletlenül egy személyben ő a korcsolyázók elnöke és a pénzügyminisztérium költségvetési és pénzügypolitikai főosztályvezetője.

Milyen szép is az, amikor a politika beteszi a lábát a sportba. Hányszor hallottam itt is, hogy állami támogatás nélkül nem alakulhat ki színvonalas jégkorong. Hát most a saját szemünkkel látjuk, hogy mit is jelent más sportágakban az "irányított állami támogatás" a színvonal érdekében. Brávó.

A tévedés jogát fenntartom. Cáfoljatok meg, please.
@Tillasz: "Egyébként szerény véleményem szerint lesz egy elavult pálya, drágábban megépítva, mint az ajánlatban és majd lehet kuncsorogni a fenntartásért."

Ez a katasztrófa ebben!
@MeLa:
Nem tudom volt-e mellé dokumentáció, mert az tartalmazza a részletes műszaki leírásokat.
@Video Tóni:
Nem szándékozom csúsztatni, de mint leírtam az hogy valaki sikeres vállalkozó, nem jelenti azt, hogy képben van egy KBT eljárásban. Hidd el KCS ha tehetné, és szeretne pályát építeni, akkor nem ilyen lenne a dolog. Más kérdés, hogy Őt nem kötné a KBT idétlen, átláthatalan szabályzása.
@Tillasz: én már vettem részt olyan KB pályázaton, ahol a nem megfelelő referenciák miatt basztak ki egy pályázót. Ez is megfogalmazás kérdése.
@hellobt: Szeretném megkérdezni ,hogy a csapatok edzőivel felvettétek-e a kapcsolatot? Szerintem fontos lenne egy e-mail megkeresés a csapatok felé mert sok helyen az adót idő pontban edzések lesznek. És ha emlékeztek az AstraZeneka csarnok ügyében szervezet tüntetésre pont ezért jött el kevés ember.
@Tillasz: a Műszaki Dokumentációt 40.000,- HUF+ÁFA ellenében biztosította a kiíró a pályázóknak, ergo haladó ember nem tudja mi szerepelt benne...
@facsipesz: nem foglak megcáfolni, Bathó Ferenc szemmel láthatóan az igezi jóféle magyar korrupt felsővezető archetípusa, aki a hatalmával visszaélve az "értelemre hatva" éri el céljait. Az a baj, hogy aljas céljai vannak. Ha ennyi energiát szánt volna a költségvetési tervezésre, mint a hokisok kiebrudalására a Gyakorlóból, akkor lehet, most nem itt állna ez az ország.
@kerusz:
Nem, az igazi katasztrófa az lesz, amikor megkapjuk. "Ti akartátok!"
@facsipesz:
Nem tisztem nevezett urat védeni, de Ő nem politikus, szakember. Ő volt, van és lesz a költségvetés összeállítója. Azért nem rossz teljesítmény, hogy mindig leakaszt pár száz millió forintot a költségvetésből és ezt a sportba teszi. Azt, hogy ezt megint mi szívjuk meg, az most más kérdés.:-(
@kerusz:
Lehet, hogy felveszünk a Céghez. Igaz keveset fizetünk,de azt megnézem, hogy nálunk i módon fogsz kizárni, nyerő versenyzőket..
Amúgy szerintem is csak kiírás kérdése és mivel jogászok a kiírók, sok esetben a műszaki tartalom elsatnyul. Még jószándék esetén is..
@Tillasz: Te is tudod, hogy költségvetési szinten ezek a 10 milliók aprópénzek, amelyek úgy mozognak az egyes tételek között, hogy soha senki sem kérdezi meg az okát, sőt gyanítom észre sem veszi... Az ÁSZ vizsgálatokhoz pedig ez a tétel "nagyságrenden aluli".
@Tillasz: éppen azért veszélyes a pali, mert "nem politikus". De attól még korrupt. A piszkos munka egy részét mindig ún. szakemberek végezték el.
@Tillasz: jó, tanácsadó szeretnék lenni. A részleteket megbeszéljük privátban.
@kerusz: Sajnos a magyar közbeszerzéseknélaz egyetlen szempont az ár. Ezt úgy mondom, mint aki elég sok kiírást csináltam, bár utálom, mert bűzlik. A lényeg, a kiíró nem hajlandó olyan bírálati szempontot belevenni az értékelésbe, amit nem tud "objektíven" értékelni. tízből ha egyszer mennek bele, hogy a szakmai tartalom bírálati szempont legyen, mert hogy nem értenek hozzá. Ezért aztán marad az aki a legszarabb árút hozza, de a lehető legolcsóbban.
De ebbe belerokkan az ország... Meg most a hoki. Csütörtökön ott leszek, öltönyben, de sállal. :-)
Örülök, hogy itt élek, és itthon olyan izgalmas minden... Hálás vagyok a sorsnak, hogy még nem lőnek.
Kicsit kibaltáznak velünk az elvt.-urak, de még szívhatunk levegőt. Igazán humánusak.
Köszönöm.
@kerusz: Ja mert hogy én tanácsadó vagyok.
Pályázatokban,jogszabályokban lassan én is profi leszek ahogy itt olvasgatok,de honnan is indultunk?
@veghist: Magyarul nem azért az az egyetlen szempont, mert csak az lehet, hanem azért, mert úgy kényelmes, akkor nem kell sokat dolgozni, indokolni, stb... Szerintem ilyenkor nyugodtan meg lehet kérdezni, hogy miért csak az ár az értékelési szempont. Persze ilyen esetekben azt is meg lehetne tenni, hogy precízen rögzítik a műszaki tartalmat, és akkor dönthet az ár. De ha sem a műszaki tartalom nem precízen meghatározott, sem nem veszik figyelembe, az nem igazán buli.
@kerusz: Illetve rosszul fogalmaztam, mint a mellékelt ábra mutatja, az az igazán nagy buli...
@Uteapu: onnan, hogy aki ráér, csütörtökön 16.00 körül gyülekezzen a MEH előtt.
Sajnos ez egy mocskos rendszer. Ez ellen nem tudunk, mit tenni. Az ilyen hülyeségek hátráltatják a magyar hokit, hogy stabil A csopisok legyünk és képviselhessük magunkat a NHL-ben
@kerusz: Röviden: igen. Meg védik a seggüket, mert ha szakmai értékelés van, akkor ahhoz érteni kell, meg felelősséget vállalni érte. Itt most a pályázatot bonyolító cégről van szó, nem feltétlenül arról, aki a kiirást készíti/tartalmat specifikálja. Ez két különböző dolog. Az szokásos, hogy van egy szakmai specifikáció, a pályázó meg ad egy ajánlatot valamilyen tartalommal, de az értékelő nem vállalja fel, hogy ellenőrizze, hogy ez megfelel-e a kiírásnak, ezért azt mondja, hogy az ár az egyetlen bírálati szempont, mert az összehasonlítható.
Emellett a tartalom is gázos. Nem írhatod azt amit akarsz. Pl informatikai projektnél akkor sem írhatod, hogy windowsos vagy oracles platformra hozzál megoldást, akkor sem, ha tök homogén az egész hardverpark, hanem azt kell írni, hogy "vagy azzal egyenértékű" mert különben támadható. Ezért mivel mondjuk külön pályáztatják a szoftvert és a hardvert, ár alapján kiválasztak egy olyan szoftvert, ami nem fog futni a szintén ár alapján kiválasztott hardveren... Fasza mi? Ez csak egy példa, jégpályát nem specifikáltam, de gondolom, ha olyan valaki csinálta, aki ért hozzá, akkor sem biztos, hogy olyan kiírás tud születni, ami jó, és az értékelés is ott van.
Bár ne lenne igazam, de közelről nagyon gáz a közbeszerzési rendszer.
@hellobt: Tibi írd meg az apukának, hogy ha nem akarja, hogy a gyerek feleslegesen kezdjen el hokizni a pesti kilátástalanságban, akkor esetleg irassa át a gyereket miskolci, fehérvári, dunaújvárosi, de mondok jobbat, zalaegerszegi suliba, ahol talán évekig biztosítva lenne, hogy a gyerkőc hokizni járhasson... (bár a mai világban már csak a halál biztos...)

De ha nem akarnak sulit váltani, akkor írd meg neki, hogy menjen el gyorskorizni...

Elnézést kérek mindenkitől, de magasra lett adva a labda és sajnos perpill csak egy ilyen irónia jut eszembe...
Erre nem lehet reagálni. Nagy tétben lehetett rá fogadni, hogy így fognak történni a dolgok...


"lognifogtok"
@veghist:
Jól szóltál Mester!:-)
Egyszer mi is szakmáztunk, meg is bírságoltak minket rendesen.:-)
@hellobt:
Qka, emlékezetes napra került a tüntetés! Remélem azért ez nem a Hoki Trianonja lesz. Nekem is ott kellene lennem, de szólít a kötelesség.:-(
Emlékeztek kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt (a csoda után) mindenki remélte, hogy majd jön a kánaán (minden normális országban így is lett volna), na de kis hazánkat ne keverjük össze holmiféle normális országokkal.
A hokispalánták mehetnek ezentúl a mezőre lepkét kergetni...
Szép, gratulálok az illetékeseknek
Szerintem nem kéne még temetni a hoki utánpótlást. Ez csak egy pélya, ami helyett lesz másik. A Gyakorló zárva volt a legtöbb egyesület elött. Oda bejutni, főleg azért a pénzért, gyakorlatilag lehetetlen volt. Az idő amit ott tölthettünk pedig nevetségesen kevés.
Azért remélem nem az utánpótlásnak szánt pénzből építkezünk most. Mert miért is ne: Ott az a pénz, csináljunk úgy hogy ne legyen pálya, akkor abból építhetünk. És már el is van költve.
Nyugodt szívvel mondhatom: 100 millió forintból iszonyú pálya lesz, egy szégyen. de még így is több időnk lesz rajta mint most.
Egyébként el lehetne kérni egy vándorcirkusz felszerelését, oda kéne bekucorogni télire. Jó díszlet lenne a mai állapotokhoz.
@ob4: csak azt az időszakot nem veszed figyelembe, amikor se Kisstadion, se sátor nem lesz. Pedig ha a sátor is csak akkor üzemel, mint a Kisstadion, mintegy 6 (márius közepe-október közepe!!!!) hónapos jég nélküli időszakról beszélünk. Attól pedig még a heti 1 edzés is jobb.
Kedves félrevezetettek, akik bedőltetek a nemistudom hányadik hazug, félretájékoztató és csúsztatásokkal teli hokiserőfitogtató cikknek.
1. Az senkinek eszébe sem jut, hogy azért épült olyanra a pálya, mert ELEVE NINCS OTT SEMMI KERESNIVALÓJA A HOKINAK, CSAK BEKUNCSOROGTA MAGÁT.
2. Elolvastátok a 7 felhívását? a Jégidőt aszerint akarják megosztani pl. a Gyakorlóban, hogy melyik sportnak hány versenyzője van. Hát ha valami, akkor ez aljas pofátlanság. A hoki csapatsport. Sem a műkori, sem a short track, sem a jégtánc, és sem a hosszúpályás gyorskori nem az (mivel ők is ott edzenek, mert ugye várolsigetben hosszúpálya 2 éve nincs, és még 1 évig nem is lesz). Hát ez korrekt megközelítés, mondhatom. Ez kb olyan, h Michael Pehlps ne kapjon csak 1 főnek jutó medenceidőt, mert kell a vizilabda utánpótlásnevelésnek. Mert a gyakorlóban csak utánpótlásnevelés folyik (amit, ne értsetek félre, nem becsülök le) viszont a koris szakágak válogatottjai CSAK EBBEN A JÉGCSARNOKBA EDZENEK EGÉSZ ÉVBEN. ÉS VANAK KÖZTÜK VILÁGCSÚCSTARTÓK, EURÓPA BAJNOKOK ÉS OLIMPIAI 4. ÉS 5. HELYEZETTEK. EZT KÉNE VÉGIGGONDOLNI, HOGY VÉGRE VALAMIBEN VILÁGSZÍNVONALON FEJLŐDÜNK, DE NEM BAJ, B@SSZUK SZÉT AZT IS, MERT 2-3 KLUBNAK KELL MÉG EGY KIS JÉG.
3. Ezeknek a (megismétlem) VILÁGSZÍNVONALÚ, A VILÁG ÉLVONALÁBA TARTOZÓ sportolóknak a testi épsége/élete van veszélyben, mikor 50km/órával veszik a kanyarokat, és ilyen gyatra védőrendszer van számukra. Nézzétek meg a videókat, egyiken sem nagy nemzetközi csapatok vagy versenyek vannak, mind helyi noname klubocskák. Azok a gyorskorisok, akikkel a mieink versenyeznek, ennél 10szerte jobb körülmények között edzenek. Ehhez képest nem nagy kérés, hogy legyen egy olyan matracrendszer, ami csökkenti az életveszélyt.
És csak hogy félre ne értsetek, nem vagyok hokigyűlölő, szeretem a hokit, és nagyon sok jó hoki ismerősöm van, de ezt, és az ezt megelőző cikkeket aljas félretájékoztatásnak és szításnak gondolom, mert nem a valóságot írják le. És a blogot is jellemzi, hogy leközli. Titeket pedig kérlek, hogy ne higyjetek el mindent elsőre, gondoljátok végig, és próbáljatok meg több forrásból tájékozódni, pláne, ha ennyire a sziveteken viselitek a hoki sorsát.
Olaj a tűzre! Zsupsz...
@gregorio667: Vitatkozhatunk, ha gondolod, de akkor tételesen menjünk végig. Cikkem és előző cikkem mely pontjára gondolsz, amikor aljas félretájékoztatásról írsz?
Én például írok egyet a te kommentedből. A videókon nem nónémek szerepelnek, pontosabban nem csak. Az egyiken az ausztrál férfi válogatott olimpiai pontszerzője köröz.
Az értelmes párbeszédhez az indulatból egy picit vissza kéne vegyél.
Bízunk benne, Bathó úr már nem sokáig lesz a Pénzügyminisztériumban. Ezt a néhány hónapot csak kihúzzuk valahogy....
@gregorio667: nem kell ötvennel menni, ennyi, a centrifugális erő meg befelé szív úgyis:D
@gregorio667: Igazad van.A célok közösek.Hajrá Magyarok!
@gregorio667: megkérhetlek, hogy az alábbi gondolatot fejtsd ki részletesebben:
"...Az senkinek eszébe sem jut, hogy azért épült olyanra a pálya, mert ELEVE NINCS OTT SEMMI KERESNIVALÓJA A HOKINAK, CSAK BEKUNCSOROGTA MAGÁT..."

Ugyanis mint azt a cikkben is olvashatod, a pálya nem valami mellé épült, hanem valami HELYETT. Azt a pályát pedig ha tetszik, ha nem közösen használta minden szakág. Még egy érdekes kérdés, ha a hokinak semmi keresnivalója a Gyakorlóban, akkor miért éppen Tretyak mester volt személyesen is jelen a megnyitón? Ő melyik szakágat is képviseli?
@gregorio667: abban viszont igazad van, hogy MINDEN sportágat megillet az a korszerű edzéslehetőség. Itt csak egy kérdésem lenne: jártál Te már a Millenáris vagy a Kisstaion öltözöi környékén???
@MeLa: ebben igazad van, de ha megnézed, hogy pl. a drago hol edz most (Pesterzsébet), akkor látod, hogy van kapacitás Budapesten. És ha a sok klub mind bejelentkezne az ice centerbe, akkor a nagypályát is lefagyasztanák megint, ebbe biztos vagyok. Egyszerűen nem kell a jég, én ezt látom. Nehéz kimozdulni ebből a hosszú nyári szünetes rendszerből. Kényelmes.
Ott a jég amit nem használ senki, miért jobb a gyakorló a pénz miatt? De hiszen azt is kifitzeti valaki, vagy ott valamilyen oknál fogva kevesebb a számla? Mókusok fagyasztanak?

@gregorio667:
Gregorioval meg egyetértek abban, hogy nem tőlük kell elvenni, hanem megoldani.
Így is lehet (ha nagyon kell) majd a gyakorlón hoki utánpótlásedzést tartani MINI-ig. Csak elhatározás kérdése. Hiszen az omszki tavon is lehet, akkor ott miért ne?
@gregorio667: Mivel 2002-2003 már rég volt, segítségül hívtuk az Állami Számvevőszék vizsgálatának nyilvános jelentését. A 2003. októberi V-8-68/2003. jelentés a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium fejezet működésének ellenőrzéséről szól, és ezen belül érinti a GyJ beruházást is. Számunkra a 2. sz. függelék a fontos. A 2. oldal II/1. pontjában több helyen kiderül, ebben a csarnokban a jégkorongozóknak is helyet szánt a finanszírozó. Kiderül, hogy a beruházás célja a leégett BS jégpályájának pótlása. Ott vaskosan jelen volt a hoki. De idézhetünk néhány bekezdéssel lentebbről szó szerint is: "A beruházás feltételeinek szakmai meghatározását az érintett sportszövetségek: Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) és a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) végezték." És a továbbiakban is nyilvánvaló, hogy közös használati céllal épült az intézmény. Amely a költségvetés bruttó 1,17 milliárd forintjába került, derül ki szintén innen.
Ez az októberi cikkből egy részlet, talán neked kéne utána olvasni.
@gregorio667: Lehet értelmesen beszélni ezekről a dolgokról, de ha olyan alapvetésekből indulsz ki, mint az 1. pontod, amely tételesen nem igaz, akkor nehéz lesz. Szerintem senki sem azt a jogot/kérést/stb. kifogásolja, hogy a short trackeseknek legyen egy biztonságos edzőhelyük. De azt a módot, ahogy a jégkorongot kitették a GyJ-ből, azért hadd lehessen már...
@ob4: Lásd be minden budapesti csapat összes utánpótlás korosztályát nem lehet 3 pályán (ha a centert is számolom) 17-20 óráig nem lehet jégre küldeni.
A gyerekek iskolába járnak, a szülők dolgoznak...
@gregorio667: Kíváncsi lennék a reakciódra, ha néhány év múlva kitalálnának egy új jeges sportágat, akiknek a pálya szélén homokkal kellene felszórni a jeget és emiatt ti kerülnétek vissza a Műjégpályára.
@ob4: ezzel akár még egyet is érthetnék Veled abban az esetben, ha a gyerekek edzésre való szállítását maguk az egyesületek intéznék. MOst ugyanis mi van? Én pl. Budán lakom, de Zuglóban dolgozok. Pl.: egy 17 órai Astras edzés azt jelentené, hogy nekem minimum 14.30-kor le kell lépnem a munkahelyről, hogy hazamenjek a gyerekért, felvegyem a cuccával együtt és ismételten kersztül bumlizzak a városon...

Nem tudom, hogy Te hol látod azt a tömérdek szabad jeget Erzsébeten:

http://www.erzsebetjegcsarnok.hu/?p=4

És ugye nem a Pünkösd hétfőt kell alapul venni... ;)
@MeLa: Én a felolvasztott icecenter nagypályára gondolok. HA lenne igény biztos nem állna szárazon. Ez egy jó lehetőség lenne a nyári pályaínségre. Persze a gyerekszállítás nehéz ügy. De az icecenter csak 15 percre van a gyakorlótol. Ott most vannak egyébként MAC edzések a kispályán. Úgyhogy gondolom nem újdonság neked.
Persze itt most az a lényeg, hogy lehetne edzeni még ennyi pályán is, de nem akarunk, vagy tudunk.
@borsz:

Nem is mindig, csak nyáron.
Ha kiköltözetnek a gyakorlóbol szálljanak be a jégbérlésbe.
Meg aztán a gyakorlóban lehetne koritechnikát gyakoroltatni. Arra jó is lenne a puha palánk :)
www.youtube.com/watch?v=zG3iJ5gxJhE
Méghogy a hokisok teszik tőnkre a jeget:)
@ob4: Még mindig nem értem a logikát, de ez lehet, hogy az én hiányosságom, azért mert nyáron nincs iskola én dolgozom és, ha belegebedek se tudom délelőtt v. kora délután edzésre vinni a gyereket.
@gregorio667: Szerintem csak nézzük meg a két sport bázisát! Milyen koris rendezvénnyel (aminek tétje sincs) lehet egymás után három napon megtölteni a Papp László Sportarénát? Mert hokisaink minden évben megtöltik azt úgy, hogy gyakorlatilag tét nélküli meccseket játszanak! Egy-egy válogatott meccsre tehát kimegy 8-10 ezer ember. És a válogatottnak nem négyévente egyszer van komoly érdeklődés övezte fellépése... Ha úgy vesszük, az adóforintokból, amit mindenkitől beszednek, a kevésbé népszerű sportágakat jobban támogatják. Persze, kell a korisokra költeni, de vagy fogadják el a helyzetüket, vagy harcolják ki ők, hogy épüljön nekik speciális pálya, és ne mások kárára épüljön a sportág. A kisgyerekeket kicsit nehezebb ide-oda cipelni, mint mikor egy korisnak kell saját erőből mennie valahova.

A jeges sportoknak általában sincs megfelelő támogatottsága, de nem megoldás az, ha a korisok gondolnak egyet, és a pálya, ami eddíg jó volt, hírtelen nem jó, és kirúgatják miatta a hokisokat.
Olyan érdekes, hogy vannak városok, ahol nem kevés sportág megfér egymás mellett egy jégen, egy palánkkal... Lehet itt magyarázkodni, így a világcsúcstartók, úgy az olimpikonok, stb... politikai kérdés és kész. Gregorio667 meg bizonyítgathat, amit akar. Bezzeg ha tapsikolni kell a fiúknak, akkor az első sorban van.

Egyébként lehet itt Bajnai Gordonnak levelet irogatni vagy tüntetni a parlament előtt, gyanítom gőze sincs az egészről, hogy a sportra szánt pénzek milyen százalékban oszlanak szét. Sajnos perpill nem ez az ország legfontosabb dolga. Én kívánom, hogy sikerüljön a tüntetés és sok ember legyen, mert talán ráébrednek, hogy illene egyesek körmére nézni, bár ez egy csoda lenne...

A GyJ-vel kapcsolatban arról már ne is beszéljünk, hogy heti egy alkalommal -igaz emberteen időpontban- a játékvezetőknek is volt lehetőségük ott edzeni. Nem tudom ezek után hova mennek, de nem hinném, hogy olyan jó lenne a büdzséjük, hogy máshol ki tudják fizetni a borsos jégdíjat. Nesze neked fejlődés. Végülis szép lassan meg lehet ölni a hokit. Gratu hozzá.
@ob4: "De az icecenter csak 15 percre van a gyakorlótol."

Komolyan, te átgondolod, amit leírsz, vagy csak ömlik belőled a hülyeség? Ne szombat éjszakáról beszélj... szerda délután fél ötkor érj át 15 perc alatt!

Kíváncsi leszek, ha a Gyakorlóban is piaci áron kapja majd a jeget a Koriszövetség, akkor is ilyen nagy lesz majd az igény a jégidőre...
Akkor lesz az LMPnek is vmi "elo szivdobbanas" jelenlete is. jun 4. parlament elott 1600kor.
@Balna1969:

Volt szerencsém 4 évig a Ybl-re járni és utána az m3-ason ki, úgyhogy tudom miről beszélek, átlagsan 10.min de lehet, hogy ha bealszik a sztráda kell egy kis helyismeret. De azt egy hónap alatt megszerzed.

Így adja ki az útvonal tervező: ( de ne így menj :) ) Ez rá visz a Váci útra ahogy nézem.
De még így is 17 perc.


Térkép
47 m Murányi utca (104 m) Térkép
151 m Verseny utca (34 m) Térkép
185 m Jobbágy utca (246 m) Térkép
431 m 1' Dózsa György út (3.1 km) Térkép
3.6 km 5' Váci út (531 m) Térkép
4.1 km 6' Váci úti felüljáró (704 m) Térkép
4.8 km 6' Váci út (4.3 km) Térkép
9.1 km 11' Megyeri út (3.5 km) Térkép
12.6 km 17' Homoktövis utca (485 m) Térkép
13.1 km 18'
@ob4: . "És ha a sok klub mind bejelentkezne az ice centerbe, akkor a nagy pályát is lefagyasztanák megint, ebbe biztos vagyok. Egyszerűen nem kell a jég, én ezt látom." Nem hiszem , hogy te ezt végig gondoltad, mert ha igen tudnád, hogy a szezon a gyerekeknek Kb Augusztus közepétől jó esetben Május közepéig - végéig tart ( jeges edzések, felzárkóztatás. ) utána a száraz edzésen és a nyújtáson van a fő hangsúly. Ugyanis senkinek nem tenne jót az egész éves féloldalas megterhelés. A szervezetnek regenerálódnia kell. Ezért nincs most úgy kihasználva az Ice Center, ellenben nézd meg a szezon közbeni beosztást , szerintem meglepődnél milyen butaság amit írtál. Volt idén hogy a Mac EK csapata csak 20 óra után jutott ( hétköznap másnap meg suli ) jégidőhöz, 9-10 éves gyerekek. Szerinted ez egészséges megoldás?
@gumikigyo:

csak azt az időszakot nem veszed figyelembe, amikor se Kisstadion, se sátor nem lesz. Pedig ha a sátor is csak akkor üzemel, mint a Kisstadion, mintegy 6 (márius közepe-október közepe!!!!) hónapos jég nélküli időszakról beszélünk. Attól pedig még a heti 1 edzés is jobb.

Ezt mela írta

Én csak erről az időszakról beszéltem, persze, hogy nem fér el mindenki főszezonban, arra ott lesz a sátor.

@ob4: Barátom én vittem a fiamat 15.30-ra az Ice centerbe edzésre Zuglóból a Kacsóh Pongráci felüljárótól. A suliból csak 15 órakor engedték el ugyanis addig tanítás volt, az út maga jó esetben 12-15 perc a pályán ha nincs dugó, ezért a gyereknek a kocsiban kellet öltöznie, szerinted ez menyire biztonságos. Ja van helyismeretem, 32 éve vezetek ( teher taxiztam ,és jelenleg minden nap vezetek ) szerintem amit leírtál az nem életszerű csak egy gép tervezése a betáplált adatok alapján.
@ob4: Értem ezért írtam, hogy a szezon Augusztus közepétől jó esetben Május közepéig - végéig tart tehát ha március közepe-október közepe között nincs jég a sátor alatt az pont átfedi az általam felvázoltakat ergo a többi csarnokban nincs hely megfelelő időben.
@ob4: Van szerencsém rendszeresen Újpest és a Gyakorló között közlekedni. Hétköznap délután esély sincs a negyed órára, legfeljebb repülővel.
Ha eddig megfelelő volt a matracos védelem, ha a világ több táján is megfelel ez a védelem, ha az Astrában most is jó a shorttrackeseknek, akkor azt hiszem ez speciális védőfal amellett, hogy teljesen támogatható érv, legalább akkora bullshit mint korábban Sebestyén Júliát emlegetni.

Azzal előhozakodni, hogy ki-milyen poziciót tölt be civilben, úgy vélem felesleges, mivel mindkét oldalon könnyű neveket emlegetni. A természet sem olajkúttal, sem nordikus éghajlattal nem áldotta meg ezt az országot, úgyhogy a jeges sportok közelébe kerülők a fanatikusok és az átlagnál jobb anyagiakkal rendelkezők elegyéből kerülnek ki.
Tehát egyfelől nem nehéz "nagyembert" találni, másfelől a fanatikusság miatt evidens, hogy ki-ki lehetőségeihez mérten tolni kívánja szeretett sportjának szekerét.

Írnék sokmindent, de jórésze találgatás, meg túl hosszú lenne (illetve volt, mert kitöröltem).

Summa summarum: szerintem az a legkorrektebb megoldás, ha mind a GyJ, mind az UTEpálya jégárát a piaci normákhoz igazítanák. Az egyenlő feltételeket teremtene (a jégsporton belül és a klubok közt egyaránt) és bár kétlem, hogy még ekkor is ennyire kellene az a jégidő, átmenni másik pályára onnantól kezdve már csak logisztikai kérdés.
Meg mellé csinálják csak meg a Millenárist, meg pofozzák ki a Kisstadiont...minden centi jégre szükség van. Most is sok csapat kiszorul a pályákról, meg ki van téve néhány ember szeszélyének, meg idén már Műjég sem lesz.

@ob4: nyár van, sok csapat szünetelteti magát ez tény, de azért a centerpályával óvatosan példálózz! Nem akarok rosszmájú lenni, de egy korábbi tulaj eleve szárazon tartotta a centert mert megérte neki...mondjam tovább?
Próbálj meg heti 2 edzést emberi időben szerezni Bp-en. Vagy jó kapcsolatok kellenek hozzá, vagy tengernyi pénz...
Bajnai Lengyelországba utazik a V4 kormányfőinek csúcstalálkozójára -> valami csinovnyikja fogja őt képviselni.
Más: remélem nem csak a gyakorlós és a Megyeri úti érdekeltek, szimpatizánsok jelennek meg.
@gregorio667: Az előző is üzenet volt Neked, a nagy semmi.ISMERŐS?
Bár senki és semmi nem jogosit fel rá de a blogot ért kritikádat(?)visszsutasitom.
Szia Mindenki!

Egy kicsit elszomorít, hogy egyesek milyen elfogultan nyilatkoznak olyan dolgokról, amelyekről nagy valószínűség szerint fikarcnyi információjuk sincs! Az ASTRA center nem azért van leolvasztva, mert nem lenne rá igény (ezt onnan tudom, hogy valósággal "harcolni" kellett szabad jégidőért a nyári időszakra). Ráadásul kedves levélíró, figyelmen kívül hagyod azt a tényt, hogy szeptembertől indulnak a különböző bajnokságok, így többek között a MAJL és a NAJB által kiírt amatőr bajnokságok is. Ezek lebonyolítása a 2009/2010-es idényben a két kieső jégpálya (Népstadion, GyJ) miatt veszélybe kerül! Így is nagyon nehéz volt jégidőt szerezni egy-egy mérkőzés megrendezéséhez, de az ismert körülményeknek köszönhetően ez a jövőben szinte lehetetlen lesz!!!!

Gondolj csak bele drága barátom: Öt helyett három jégcsarnok!

Tehát hagyjuk kérlek a minősítéseket, hagyjuk a mellé magyarázásokat! A jégkorong sport kapott egy nagy pofont! Mi, pedig ezt nem hagyhatjuk! Ebben bizonyos Bathó urak sem akadályozhatnak meg minket!

@SzDaniel: Az LMP-nek 16:30-kor kezdődik a rendezvénye, de meglepődnék, ha 100-nál több ember menne ki Trianon évfordulóján hülye értelmetlen zöldszív kirakósdit játszani. Ez a nap a nemzet tragédiája, nameg úgytűnik a jégkorongsporté is, mert meglepne, ha bármit elérne a hokis társadalom a demonstrációval... A remény hal meg utoljára, csak nem ebben az országban. Itt az az első.
@Iceblack: Az a probléma, hogy az ilyen jóféle, gyakorlott korrupt minisztériumi félvezetők ciklusokat ívelnek át. Legbiztosabban akkor repülnek kormányváltáskor, ha kétkezileg, személyesen hajítod ki az iróasztala mögül. Mellesleg, viselt dolgairól van-e bővebb infó?
@Neskov18:
Már nagyon rég nem astra.

Ténylag miért van leolvasztva?
Szerintem a szokásos okok miatt. Szóbeli igéretekre nem kívánják fenntartani a jeget. Persze jövünk majd, biztos, holnap már tényleg de csak félpálya..........ja, hogy megigértük?
Ez ilyen magyar virtus. Ez elmegy a lobogóban, meg Laborc utcában, de azért ne vigyük már be ekkora pályára is.
Adj 450.00 forintot és mond meg milyen napokon akarsz játszani és hánykor. Tuti szerzek pályát. Persze előleg befizetése, fix időpont, szerződés. 30 óra jég. A maradék 450.000.- ráér a 15. óra után. Ne vicceljünk már. Szerinted mi a tuti?
Aki ezt tudja annak lesz jege, aki a kamura akar jeget annak ott vannak a kispályák. Ott olyan családias a légkör, de ingyen ott sem lehet.
Egyébként a laborc utcát, pont négyszer annyiért béreljük hatan, óránként, mint amennyit a gyakorlóban kell fizetni. Ebben mi a ráció?

vissza a gyakorlót vissza az utepályát ez nem kérdés. Sőt még tíz pályát! És a sátor is.
@ob4: Elégtelen, ülj vissza a helyedre!

Több jégpálya, sokkal több jég lehetőség kell!
www.telesport.hu/Hirek/2009/06/04/18/Haromszazan_tuntettek_a_hokipalyakert.aspx
Köszönet a gyerekeknek, szülőknek, játékosoknak (válogatottaknak), szurkolóknak a jelenlétért!
Ha kell, leszünk még többen is!
ob4 nem szívesen megyek bele ilyen hülye vitákba, hogy melyik sport érdemel többet, vagy kevesebbet, mert ez szerintem abszolút elfogadhatatlan megközelítés. Egyik gyerek és utánpótlás sem fontosabb, mint a másik.

A műkorisok hozzááállása a hokisokhoz minősíthető lehetne.. ha ilyen szinten szeretnék mozogni. Sportszerűtlen viselkedés, finoman fogalmazva.

Astrat mondod.. az Astra nem utánpótlás pálya, bérleti díját a piac szabályozza, ami óránként 20-30 000 ft körül mozog, szembe a támogatott 1500-6000 Ft-tal. Persze az egyesület várja a támogató szülők segítségét jégvásárlásra.. megoldjuk, mint ahogy eddig is megoldotta a közösség.. mert nem volt más választása.

A Kisstadion közösségi építménye (öltöző etc..) botrányosan lepusztult, a tornaterem a 400-as pálya mellett egy romhalmaz, amit több sportág is használ, a Millenáris szét van rohadva. Ezzel szemben a GYJ egy ÁLLAMI pénzből épített, TÖBB SPORTÁGNAK helyt adó intézmény volt, ami egy lóvés szponzor és némi korrupt támogatás által egy 500 fős utánpótlást sodort a bizonytalanságba (mert nem csak a MAC tart ott edzéseket, ami egyébként számos játékost adott a felnőtt csapatoknak, mivel nevelőegyesület, hanem más hokicsapatok is). A serdülő csapat volt amikor ÉJJEL 11-kor végzett, mert akkor kapott jeget!

Undorítóan sportszerűtlen a lobbizás egy másik sport kizárása érdekében, és sportot támogató, szerető emberekhez MÉLTATLAN!
Telki foci edzőcentrum: 3 milliárd ft
Forma 1 támogatása (hogy 2016-ig Mo-on maradjon a futam): 30 milliárd ft
A Gyakorló helyett, utánpótlás nevelő -ponyvás, mobil- jégpálya?: 100 millió forint + egy elfekvő ponyva

Hiszek az ezotérikus dolgokban. Ezért tudom, hogy az "illetékesek" még ebben az életükben elnyerik "méltó jutalmukat".:) Bár ez a jéghelyzeten jelentősen nem változtat majd...
@menza:
Igazából milyen más sportágról beszélsz?
Én semmilyen más sportágat nem említettem.

idézet tőled:
"Astrat mondod.. az Astra nem utánpótlás pálya, bérleti díját a piac szabályozza, ami óránként 20-30 000 ft körül mozog, szembe a támogatott 1500-6000 Ft-tal. Persze az egyesület várja a támogató szülők segítségét jégvásárlásra.. megoldjuk, mint ahogy eddig is megoldotta a közösség.. mert nem volt más választása."

Ezért igazán nem értem, hogy miért a szövetség fizeti bizonyos egyesületek jégidejét, másokét pedig a szülők, vagy az egyesület. Itt ki dönt?
Szerintem a gyerekenkénti normatív támogatás lenne a legigazságosabb, és mindenhol legyen piaci jégidő. Mert így súlyos az egyenlőtlenség.

Ha máshogy van szóljatok, mert nem nagyon találok olyan dokumentumokat a neten amelyek másra utalnának.
Pedig ahogy tudom üvegzseb törvény alapján minden forintról el kéne számolni és közzétenni.
Úgy mint a millenaris.hu-n van pl. Ott van egy file az összes pénzmozgásról.
Nem is piszkálják mostanában.
@ob4: Szia! Már elnézést,de azt kell, hogy mondjam igen súlyos tévedésben élsz! Igaz, hogy én csak a MAC nevében tudok nyilatkozni, de honnan veszed, hogy a Szövestég fizeti a jégdíjat??? Nézzünk egy kis történelmet: a MAC az NSI, majd KSI utódaként működik, s egy szerződésben meghatározott jégóra-számra jogosult, szintén a szerződésben meghatározott díj fizetése ellenében. A díjat nem a Szövetség, hanem az egyesület fizeti ki a NUSI felé, mint ahogy a többi szakág esetében is, akik igénybe veszik a NUSI kezelésében lévő intézményeket, s itt nem csak a Gyakorlóról, a Kisstadionról, hanem az összes többi intézményről is szó van.

Való igaz, hogy a jégidő díja jelentősen különbözik a piaci ártól, de ezért nem a használókat kell okolni.
@MeLa:

"Való igaz, hogy a jégidő díja jelentősen különbözik a piaci ártól, de ezért nem a használókat kell okolni."

Én erre gondoltam, hogy itt van a kutya elásva. Mert szerinted így igazságos?
NEkem nem a szerződött egyesületekkel van a bajom, hanem azzal, hogy a többi egyesület is ugyanazt a munkát végzi és mégis óránként sok ezer forinttal drágábban kap jeget.
Szóval ezt kéne megreformálni. Erre mondom azt legyen gyerkőcönkénti támogatás. Amúgy is csak B licenszes edző tarthat edzést, akkor mi alapján válogatnak? Miért nincs valami rendszer pl az kap támogatást aki nevezve van a bajnokságban (gyerek) vagy szerintünk tényleg egy kádár rendszeri szerződésre kéne alapozni a 21. század sportjának utánpótlásnevelési támogatásrendszerét.

Itt a jégidő támogatásnál ebben a rendszerben szétosztanak rengeteg pénzt.
HA csak a 35 órát veszünk hetente akkor is 50.000.000.- a dotáció (35x52x27.000.-) amiből az egyesületek jó része nem kap, vagy kap? nem tudom.
@ob4: a Szöveség évi 5 millás költségvetéséből nem hiszem, hogy jutna támogatásokra, ellenben az utánpótlásnak megszavazott és egyesületekre lebontott 170M úgy tudom számla ellenében felhasználható jégvásárlásra is.

Mellesleg nagyon úgy néz ki, hogy Te "csak" budapesti viszonyokat veszed figyelembe, mert a vidéki egyesületeknél jelentősen másképp működik a jégidő elszámolása. Sajnos Budapest speciális helyzetben van, mert ugye közvetlen támogatást pályázat útján mindig egy egyesület nyeri el, a kerületek pedig nem nyújtanak támogatást a jégkorong egyesületeknek.

Véleményem szerint üzleti alapon csak a profi sportot érdemes elemezni, mert az utánpótlás midig deficites, s támogatásra szorul.
@ob4: Igazából tegnap este elolvastam az összes hozzászólásod, és nem bántásból, de konkrétan szerintem adhoc jellegűen írsz. Adva van egy probléma, hogy közpénzből, adóból épített létesítmény, ami egy leégett másik létesítményt helyettesített és 3! sportágnak adott volna helyet, egy bizonyos érdekcsoport tulajdona lett. Ha az igazságot nézzük, akkor a GYJ-ben 500 fős utánpótlás lett kipakolva! És akkor az UTE pályát ne is említsük.

Hogy kicsit levetítsem a dolgot, a tagdíj x összeg havonta és negyedévenként van un. jégdíj. Ha jól tévedek ezt nem az edzők szotyijára szedik be, hanem a bérlés fedezésére és az idősebb korosztályok versenyeztetésére összességében.

Ha neked az a bajod, hogy minden egyesület nemes célt szolgál, akkor talán érthető a felháborodásunk, hogy a mi sportágunkat elegánsan kipakolták, mindneféle hülye indokkal és megjegyzem, nem vagyok abban biztos, hogy költségek terén kevesebb pénzből biztosítanak egy vadnyugati körülményt majd a sátorpályával.

Én abszolút laikus vagyok, de ezekből a pénzekből a mai műszaki lehetősegekkel talána GYJ-t is meg lehettt volna oldani úgy, hogy modern technológiával minden sportág használhassa. Csak hogy ez eleve nem szerepelt célként... Pazarlásnak és etikátlannak tartom ezt a megoldást és semmiféleképpen nem mondhatni, hogy költségtakarékos. Azért arra nagyon kiváncsi lennék, hogy a cirka 500 gyerek által befizetett költségvetési keretet, majd hogy fogja a kori szakosztály elérni, mert ez a bevétel bizony kiesik. Ez bizony csakis szponzorral érhető el, amiről a legenda is szól sé ahonnan elindult ez az egész ügy: " Majd a szponzorunk mindent elrendez és a hokisok végre eltünnek innen"

A támogatás már nem is merül fel kérdésként, mert csak az tudja, hogy mennyibe kerül a gyerek hokizása, aki ezt minden hónapban állja. Lehet mást is sportolni, ahogy szokták nekem mondani... Ebben a helyzetben bizony nem mindegy, hogy az egyesületnek a bekuncsorgott pénzből 30000-s jégdíjat kell kifizetni és az mondjuk alig elég egy jeges edzésre, vagy támogatott áron tudna ebből a 30000-ből, mondjuk 5 alkalmat fizetni.

Szóljon vk okos, ha hibás az okfejtésem, csak 3 éve járunk hokizni és elég sok vitát elolvastam már a korosztályoktól, a bevételt illetően.
@menza: Az adhoc igaz, de ennek örülök.
Legalább nem minden témában ugyanoda akarok kilyukadni, hagyom magam, elsodorni.

Most sok az utánpótlás hír, úgyhogy örülök.
Végre egyszer időben elkezdődik a szervezkedés.
@hellobt: küldd kaposvárra, nem fog kilógni a sorból :D.
na csak kínomban viccelődöm.
hiába, a legnagyobbak kapják a legnehezebb kérdéseket.
süti beállítások módosítása