HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jönnek-mennek a hokisok klubjainkban 1.

2009.05.29. 09:04 F. Kapus

Népszerű volt tavaly a játékosmozgásokról szóló sorozatunk, amelyet ezúton felélesztünk. A 2009/10-es készülődés hasonlít az előző évire. Ismét nem tudjuk, milyen bajnokság lesz, milyen név alatt, hány csapattal. Egyelőre 11 klub átigazolásait kísérjük figyelemmel.

Az Alba Volán 19 alatt az EBEL- és a juniorkeretet együttesen értjük, a könnyebb és egységes kezelhetőség érdekében. Jelenleg több csapat indulása is kérdéses. Leghamarabb a jövő hét közepén láthatunk tisztábban. Amíg nincs végleges álláspont a HC Csíkszereda és a Progym indulásáról, addig szerepeltetjük őket, és már az újonnan csatlakozni kívánó SCM Fenestela 68 Brasovot is feltüntetjük.

Néhány aktuális kiegészítés a lenti listához. Kangyal Balázs, a Bp. Stars menedzsere kis türelmet kért minden, a klubjával kapcsolatos információ tekintetében. A válogatott csapatkapitánya jövő hét elejére ígért tájékoztatást. Az FTC szakosztályvezetője a jégkorongblognak elmondta, a csapattól Bobby Davisen kívül az összes légiós távozott. Sájevics András megerősítette azt a korábbi hírt, miszerint már nem tartozik a zöld-fehérek kötelékébe. Ocskay Gábor az Alba Volán 19 részéről eltekint a listában szereplő három farmcsapatjátékos további foglalkoztatásától, számukra az EBEL-keretben és a juniorban sincs hely. Az is biztossá vált, hogy az EBEL-csapat harmadik számú kapusa Becze Zoltán lesz. Az ő helyzete sem könnyű, mivel csak a felnőttek között versenyezhet, ott pedig két kapus is lesz előtte.

Köllő Zsolt Progym-menedzser elmondta, két értékes játékosukat, Borsos Attilát és az ukrán Vitalij Kiricsenkót érvényes szerződés köti a klubhoz a következő szezonra is. Az összes többi légiós szerződése lejárt, megtartásukra kevés az esély, így egyik legjobbjuk, Franc is távozik. A HC Csíkszeredából Stefanka már korábban távozott a szlovák Extraligába. Ezúttal a kiváló védőről, Dmitri Suurról érkezett hír. A szerbiai divízió 2-es világbajnokságon 5 meccsen 3 gólt és 10 gólpasszt jegyző bekk Lengyelországba távozott, szerdán aláírta kétéves szerződését a bronzérmeshez Nowy Targ-iakhoz. Ha Mihály Árpád is eljön Csíkból, három legjobb játékosukat elvesztették.

A táblázaton változtattunk, elhagytuk a vastag és vékony betűs megkülönböztetést. Amely tranzakció nem tekinthető biztosnak, feltételes módban használjuk, tehát a még képlékeny ügyletek, hihető értesülések, próbajátékosok az érkezhet-távozhat felirat alá kerülnek. A kommentek közül nem moderáljuk azokat, amelyekben valaki újabb információkat oszt meg olvasóinkkal. De mindenkitől kérjük, olvassa el és vegye figyelembe korábbi kérésünket. Ide kattintva, a cikk végén találják.

Az új szereplők neve elé a második résztől továbbra is plusz jeleket teszünk, az előző posztban szerepelt újdonságok itt régiségnek számítanak. Áthúzva szerepeltetjük azokat az információkat, amelyek alaptalannak bizonyultak, amely igazolások nem jöttek létre.

Alba Volán 19

Érkezett 
Távozott 
 Jarmo Tolvanen (FIN)
 (edző)
 Jason Guerriero (USA)
 (Schwenninger Wild Wings, GER-2.)
  Nick Martens (USA)
 (Hannover Indians, GER-2.)
  Borostyán Gergely
  Feil Arnold
  Fekete Szabolcs
  
Érkezhet
Távozhat
 Kóger Dániel
 (Red Bull Salzburg, EBEL)
 
 Ladányi Balázs
 (Briancon, FRA-1.)
 
 Magosi Bálint 
 (Dab.Docler)
 
 Mihály Árpád 
 (HC Csíkszereda)
 
 Peterdi Imre
 (Dab.Docler)
 
 Vas János 
 (Brynäs, SWE-1.)
 
 Vas Márton 
 (Briancon, FRA-1.)
 

Budapest Stars

Érkezett 
Távozott 
  Adam Kasparek (CZE)
  Balázs Csongor
 (Brasov)
  Imecs Attila
 (Brasov)
  Laczkó Dávid Levente
 (Brasov)
  Pál Ferenc
 (Brasov)
  
Érkezhet
Távozhat 

 

 
  
  
  
  
  
  

Dab.Docler

Érkezett 
Távozott 
  Rod Hinks (CAN)
  Peter Misal (SVK)
  Jozef Racko (SVK)
  Schneider Tibor (SVK)
  David Vychodil (CZE)
  
Érkezhet
Távozhat 
  Magosi Bálint
 (Alba Volán 19)
  Peterdi Imre
 (Alba Volán 19)
  
  
  
  
  

Ferencvárosi TC

Érkezett 
Távozott 
  Nyikolaj Fegyasov (RUS)
  Vjacseszlav Kovsov (RUS)
  Jan Kurej (SVK)
  Szergej Parfirjev (RUS)
  Sájevics András
  Dmitrij Szafonov (RUS)
Érkezhet
Távozhat 
  
  
  
  
  
  
  

Miskolci Jegesmedvék

Érkezett 
Távozott 
  Mathias Nyberg (FIN)
 (kötelező sorkatonai szolgálat)
  
  
  
  
  
Érkezhet
Távozhat 
  
  
  
  
  
  
  

Újpesti TE

Érkezett 
Távozott 
  
  
  
  
  
  
Érkezhet
Távozhat 
  
  
  
  
  
  
  

HC Csíkszereda

Érkezett 
Távozott 
  Miroslav Stefanka (SVK)
 (Nitra, SVK-1.)
  Dmitri Suur (EST)
 (Podhale Nowy Targ, POL-1.)
  
  
  
  
Érkezhet
Távozhat 
  Mihály Árpád
 (Alba Volán 19)
  
  
  
  
  
  

SC Csíkszereda

Érkezett 
Távozott 
  Elekes Levente
 (Brasov)
  Zerkula Zsolt
 (Brasov)
  Szőcs Előd
 (visszavonul vagy Brasov)
  
  
  
Érkezhet
Távozhat 
  
  
  
  
  
  
  

Progym Gyergyószentmiklós

Érkezett 
Távozott 
 Ambrus Alpár
 (Progym, ifjúsági)
 
 Molnár Zsolt
 (Progym, ifjúsági)
 
 Neagos Bogdan
 (Progym, ifjúsági)
 
 Ördög Tihamér 
 (Progym, ifjúsági)
 
 Péter Szabolcs 
 (Progym, ifjúsági)
 
 Szakács Szabolcs
 (Progym, ifjúsági)
 
Érkezhet
Távozhat 
  Robert Franc (SVK)
  
  
  
  
  
  

SCM Fenestela 68 Brasov

Érkezett 
Távozott 
  Balázs Csongor
  (Bp. Stars)
Nagy Attila
(visszavonul)
  Elekes Levente
  (SC Csíkszereda)
Péter Szabolcs 
(visszavonul)
  Imecs Attila
  (Bp. Stars)
Simon Rudolf 
(visszavonul)
  Laczkó Dávid Levente
  (Bp. Stars)
 
  Pál Ferenc
  (Bp. Stars)
 
  Zerkula Zsolt
  (SC Csíkszereda)
 
Érkezhet
Távozhat 
  Szőcs Előd
  (SC Csíkszereda)
 
  
  
  
  
  
  

Steaua Bucuresti

Érkezett 
Távozott 
  
  
  
  
  
  
Érkezhet
Távozhat 
  
  
  
  
  
  
  

 

81 komment

Címkék: átigazolások

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DAB-hoz egy kis kiegészítés. Hinks már a tavalyi szezon közben távozott, így mégegyszer nem tud távozni :)
Magosiról pedig már jópár cikk megjelent, ahogy Ti is megírtátok ő jövőre DAB játékos marad. Így felesleges a távozhat kategóriába tenni.
Magó marad, kéretik kivenni a távozhat listáról :) amúgy jó lenne pár ügyes székely hokist hozni a DAB-ba a HC-ból, amúgy meg gyanítom az ékezési oldalon nyár végére lesz pár kanadai játékos :)
@OliBLOOD: Magóval kapcsolatban várd ki a végét! :)
Elekes elment levezetni az SC-ből? Meglepő, legalább is számomra.
Újpestről viszont így a fentiek alapján távozott Kyrychenko, amely visszaérkezett a Gyergyóhoz.
Köszönjük az értékes észrevételeket. Nyilván a fentieken kívül is van egy jó adag olyan kérdés, amelyek vagy kényesek, vagy még nem dőltek el. Várhatóan jövő hét közepén, végén tisztább lesz a kép, de addig sok mindenben csak találgatni lehet. A korrekciókat akkor eszközöljük.
Bár azt a vitát mér ezerszer lefolytattuk, lenne egy kérdésem: a Brasovot nem emlegethetnénk Brassóként? Remélem senki szemét nem fogja sérteni, ha egy magyar fórumon nem a klub hivatalos román megnevezését használjuk. Köszi!
Ha Godó, a Vas tesók, Pedró és Kóger Dani is az Albába mennek akkor már majdnem csak Albásokból áll a válogatott ...szerintem hülyeség egy csapatba összeszedni a legjobbakat.
@Csokiii: Én azt olvastam , hogy Godónak és az AV19-nek elégé más elképzelései vannak a csatár fizetéséről...
@Csokiii: lehet, h hülyeség, de az EBEL-ben csak így van esélyünk. Öreg NHL-esekre nincs pénz, tehát maradnak a magyarok!
Vychodil cseh és semmiképpen nem szlovák, am+ Pedróval mi lesz? kíváncsian várom h mi lesz a vége...remélem ha elmegy nem jár úgy mint az UTE-ben...
Azt hittem, csak az én szememet szúrja a kedvenc légiósom "szlováksága" :D Mondjuk tavaly is megemlítettem :) Hajrá Csehek =)
@Gabberboy: @Nyuszí O_o: Csúnya hiba volt, javítottam, köszönjük.
@FrankK: én ezt olvastam.
Kicsi a valószínűsége, hogy Ladányi Balázs Székesfehérvárra igazol a francia Brianconból. A zseniális támadó és az Alba Volán 19 elképzelései az anyagiakról nagyon távol vannak egymástól, így egyelőre lezárulhatnak a tárgyalások, aztán majd kiderül, mit hoz még ez a forró nyár...

FMH. Május 26.
Atyaég. Finnországban még létezik kötelező sorkatonai szolgálat? De kemény.
Én nem fogok sírni ha a Ladányi nem nálunk folytatja.De szerintem nem csak én gondolom így Fehérvárról.
@krumplee: A hírek szerint Mathias Nyberg szerette volna odázni a katonaságot valami úton-módon, de az apja nem engedte, mert ott illik ezt komolyan venni. Ahogy pl. Svájcban is.
@F. Kapus: Szerintem itthon is illene, vagyis illett volna komolyan venni.Kicsit megkeményíti az embert, sok fiatal hokis srácnak előnyére válna, az tuti. :)
Meg mindenkinek.
@krumplee: Egy baráti szomszéd mellett csodálod? : )

http://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%A9li_h%C3%A1bor%C3%BA
megkérjük a blog szerkesztőit, hogy ezentúl a Brasov nevet BRASSó-ként írják. Ha ez még valakit vígasztal: nem is olyan rég a Cenk-en (Brassó egyik hegye) még Árpád szobor állt...
@F. Kapus: Na Svájcon is meglepődtem. Az spec télleg komoly lehet, ha az élsportolókat is behívják.

@Von Siebenbuergen: Na jah Előrelátó népség, az biztos:)
Tudja valaki konfirmalni, hogy Lopecs elmegy?
Akkor meg kell koszonjuk az elmult hosszu evek soran szerzett sok szaz goljat es passzat.
Sok sok szep akciot, meccset koszonhetunk neki.
igen ez biztos hogy Löpi elmegy Brassóba. asszem ősszel lesz valami búcsúmeccs, az SC és Brassó közzött, ahol lehet Löpinek köszönni, meg kellőképpen elbúcsúztatni Gumit, Szekát akiknek ugyanúgy sok szép meccset köszönhetünk.
@csarpi: a város nevét Brassóként írjuk, de amikor a csapat hivatalos nevét használjuk, akkor maradnunk kell a Brasov-nál. A csapatnak ugyanis nincs hivatalos neve magyar nyelvű változatban.

Egyébként ugyanígy jártunk el eddig minden esetben, akkor is, amikor például szlovákiai, vajdasági, horvátországi csapatokról írtunk. A városokat a magyar nevükön említjük (ha van magyar nevük), a csapatokat viszont az általuk használt nevükön.
@yeti2: Csatlakozom hozzád! Ebből a listából csak Kóger, Mihály érkezése lenne pozitív.
Talán még Vas Jankót el tudnám képzelni de nem az utóbbi honapok formájával.
Ladányi szubjektív okok miatt nagyon nem hiányzik nekem , Peterdi pedig csak elvenné a helyet a fiatalok elöl.
@kerusz: Mondjuk nem egészen értem, miért "kell"? Ki írja elő?
A Dab-ot nem annyira értem, én Rackot, Misalt és Vichodilt megtartottam volna.. vagy ennyire sokba kerültek?
@D. Gromov: Oké. Az elv amúgy jó szerintem, nyilvánvalóan kezelhetelen lenne, ha minden csapat esetén bogarászni kéne, h nincs-e magyar neve a településnek, meg hát a HC Kosicét se írjuk HC Kassának pl.
@kerusz: Ez esetben az SC Csíkszereda helyett Sportclub Miercurea Ciuc lenne a helyes megnevezés, mivel ezen a néven működik a klub (attól függetlenül, hogy mindenki Csíkszeredai Sportclubnak hívja).

A HC az ténylegesen magyar néven működik.

(De azért légyszi véletlenül se változtassátok meg az SC elnevezését a blogon!)
@KCs: Ebből a szempontból szíves figyelmedben ajánlom a határon túli magyar sajtó gyakorlatát:
http://www.kronika.ro/index.php?action=open&res=28582

"FC Temesvár", "Beszterce", "Galac" - utóbbi ráadásul regátban van, "Brassó", stb.

De ilyen is van:
http://sport.mediatica.ro/content/view/2014/28/

Steaua Bukarest-Slovan Pozsony 1-1
Gyerekek, Grécsi László sikítva élvezne, ha tudná, hogy micsoda "vita" bontakozott itt ki a csapatnevek helyes leírása körül :)
@gabute: És ez most jó vagy rossz példa? Senki nem mond AC Milánót, ugyanúgy Kometa Brno, VTJ Topolcany vagy HK Skalica a megnevezés.
@KCs: szerintem mi teljesen egyetértünk. kissé kurta reakcióm oka az volt, hogy kb. századszor kerül elő az a téma, de ha még ezerszer fog, akkor sem fogunk slovan pozsonyt írni. ezzel szemben természetesen bratislavát sem fogunk írni akkor, ha pozsonyba utazunk meccset nézni
@orion66: Nagy igazságod van.
Hobót idézve:....figyelem,fegyelem...
De nagypi is beletrafált.
@D. Gromov: Az új posztnál akkor lehetne SZKA Szentpétervár helyett CKA Санкт-Петербург. :)
@D. Gromov: Eddig azt hittem.Tévedtem volna?
Csíkszeredai barátaimat kérdem, valami hír van-e arra nézvést, hogy légiósok érkezzenek a Sport Club Miercurea Ciuchoz, esetleg a tavalyiak közül valakik megmaradnak? Nálunk Gyergyószentmiklóson az a hír járja, hogy a Progym Perla Harghitei Gheorgheni nem tud külföldi játékosokat foglalkoztatni idén, a tavalyinál szerényebb anyagi körülmények miatt.
A kérdésedre is választ vársz, vagy ez csak az előzőekre szóló ügyes reagálás volt?
@Devo209:
Legyen az a klasszikus SZKA Leningrád. Sajnos nincs telepítve az orosz karakter, azért nem írtam ciril betűkkel..
Amúgy ez utóbbi hozzászólásoknak sok köze van az átigazoláshoz:-)
Híreket akarok! Remélem Dunaújvárosban, hacsak nem érkezik McCallum rejtett szuggeszciós géniuszának köszönhetően a komplett detroiti ütközősor, csak megtartják legalább Vychodilt, nemigen tudnék nála gólerősebb újvárosi légiós bekket említeni az elmúlt évekből.
@elike: Mit kell szovegelj, kezdodik megint a romanozas. nojj mar fel
Találtam egy új játékost, azonnal le kell szerződtetni! :)
Nátán! Joshi műsorában példaképével Szuper Leventével szeretett volna találkozni... Mint mondta az ország, de talán a világ legjobb edzője (Kercsó) miatt költöztek el Budapestról Zalaegerszegre, és az edzőjének a kislánya a szerelme, jah, és ő vagány csávó, és tuti jó játékos lesz... Csapatkapitány, és az első sor centere...

Beszartam a kiscsávón...
Látta valaki? :)XDXDXD
@nagypi:

Amúgy Grétsy Lászlónak hívják a professzort, akit emlegettél csak a rend kedvéért.

@Leo945: Láttam. Láttuk.

Ez nem volt semmi! Önbizalma van a kis srácnak!Kedvet kaptam én is arra, hogy szívesen megnézném, hogyan játszik. Képes volt még Leventét is egy kicsit zavarba hozni!
Ha sok gyerek látta / vagy akár felnőttek /, akkor óriási lépést tett Levi és a Nátán a hoki megszerettetésében!!
Ne vicceljetek mar. Brasso egy teljesen magyar csapat. Kerunk szepen, hogy legyen es maradjon is Brasso
@krumplee: @F. Kapus: Viszont igy Nyberg kb egesz evben jegen lesz a finn idojarasnak hala. :D
@mutuj: @csiki drukker: Löpecs és Kula mennek Brassóba, Szőcs Előd pedig nagy valószínűséggel visszavonul...
@KCs: Nem kommentáltam a példát se pro, se kontra. Csak megismertettem veled, hogy létezik HC Kassa is.

Egyébként lehet, hogy AC Milánót nem mondanak, de Spárta Prágát, Steaua Bukarestet, Dinamó Zágrábot simán.

Ja és láttam már néhány FC Bayern Monaco, AC Florenz, AC Mailand vagy 1. FC Nuremburg meccset a tévében ;-)
Mérhetetlenül bántó és fájó, hogy a csapatok zöménél, csak távozók vannak. :(
@gabute: Bayern Monacót nem nagyon láthattál, maximum Bavaria Monacót... :))))
@defó: Aki valahonnan távozik, azt tart valamerre. Eme magvas gondolat mentén nincs aggodalomra ok. :-)) Jövő héttől meg úgyis szivárognak a hírek a liga, és a csapatok körül.
Ha a megszűnt HC fennvan a listán, miért nincs fenn a szintén megszűnt Alba Farm? Az is érdekes lenne hogy onnnan hova lépnek le a fiatalok!
@Video Tóni: Benne van, próbáltuk is jelezni az első mondatban. Egyelőre nem lépett le fiatal, mert a juniorbajnokság is perspektívát jelent. A tavalyi farmból három játékos nem kap szerződést, őket máris feltüntettük.
@kerusz: Bayern Monacot én is láttam, mégpedíg egy BL döntő volt, ahol a Bayern játszott. Így írták ki, és a kommentátor lazán le is közvetítette a meccset, mint Bayern Monaco meccsét. Videó is van, nso archívumban megkeresheted. Valami olyan cikk, ami régebbi BL döntős, azóta süllyesztőbe került csapatokról szól. (Nottingham Forest, Reims, St Etienne, stb) De ennek semmi köze az egészhez...

Csapatnevet azt nem lehet átírni, de valóban nekem is szúrja a szememet a Brasov, meg a M.Ciuc, meg a Georgheni... Előbb írnám ki, hogy Brassó, csak a város nevét használva, mint a teljes csapatnevet, az biztos, mert egyszerűen zavar... Természetellenes, és minden egyes leírt, vagy kimondott Brasov, meg M.Ciuc meg egyebek
kitép egy darabot a szívemből, írtó szarul esik.
@F. Kapus: OK, köszi, bár háromnál azért több volt ott aki jövőre nem fér be az U21-be.
Ezt a névvvitát lezárhatnánk már. Számomra az alábbi megoldás lenne szimpatikus:

Ha a Szakolcai csapatot Skalicának említjük, a várost meg Szakolcának, nekem rendben van. A csapatnak semmi köze a magyarokhoz, ugyanígy Kassa, stb.
Akkor sem fogunk infarktust kapni, ha Partizan Beogadot nem Nándorfehérvári Partizánoknak hívju..:)

Azonban a szeredai csapatok, Gyergyó, és BRASSÓ is gyakorlatilag magyar csapat, magyar nemzetiségű szurkolókkal. Tehát sztem senki, és semmi nem fog megsértődni, ha Brassóként említjük a várost, és a csapatot is.
Szerintem ez elfogadható, és akkor nem zsibbadna senki tovább ezzel a kérdéssel.(?)
Remélem nem tiportam senki érzelmeibe.
@krumplee: Látszik, hogy uborkaszezon van. Amúgy pedig: Magyar szurkolóknak román honlapot! www.hocheibrasov.ro/ Egyetlen egy magyarul írt szó nincs az egész honlapon.
@Fejér Lilla: Magyarul is be lehet hozni, csak egy kis ötlet és egy pici informatikai szemlélet kell hozzá :D

Íme a link:
www.hocheibrasov.ro/HU/Team0809.aspx
@Borsy: Igaz még nincs sehol...de én megtaláltam. Még nem is tökéletes.
@Borsy: Na igen. "Locul Naşterii: Gheorgheni" vagy éppen "Miercurea Ciuc" - olvasható. Maradjunk annyiban, hogy ez nem magyar nyelvű honlap.
@Fejér Lilla: De legalább lehet találni magyar szót is, biztos még fejlesztik
@Fejér Lilla: na igen. de ez csak egy ötlet volt. Nekem szimpatikusabb a Brassó. S már csak azért is emlegetjük majd gyakrabban a következő szezonban, mert nem is lesz olyan gyenge csapat. A mostani csapatot nézva valahol a tavalyi Steaua szintjére saccolnám.
@krumplee: Szerintem nagyon jó kis csapat lesz, ha a HC játékosok jó része valóban oda igazol. Kíváncsi vagyok rájuk. Viszont ha a majdnem csapatnyi játékos odamegy, akkor szegény fiatalok, akik a Starsból igazoltak oda, könnyen hoppon maradhatnak.
@krumplee: Brassó inkább szász lakosú város volt, őket meg Ceaucescu eladta kilóra a német államnak, és teletelepítette románokkal. Kb. annyi magyar van ott, mint Székesfehérváron kenyai...
Brassó
Etnikai összetétel (2002. népszámlálások után):
258.042 román, 23.176 magyar, 762 cigány, 56 ukrán, 1717 német, 103 lipován, 64 török, 14 tatár, 12 szerb, 4 szlovák, 13 bolgár, 6 horvát, 71 görög, 120 zsidó, 13 cseh, 24 lengyel, 83 olasz, 6 kínai, 13 örmény, 28 csángó, 227 más és 42 nemzetiségi hovatartozásáról nem nyilatkozó lakosa volt a Brassó városának

Székesfehérvár
A 2001-es népszámlálás adatai szerint a város népessége 102 057 fő, ebből 98,9% magyar, 0,4% cigány, 0,3% német, 0,04% szlovák, 0,36% egyéb.

Hol vannak a kenyaiak?, bár ezek az adatok a wikipédiáról vannak ami köztudottan megbízhatatlan. :)
@Vincenzo90: Egyrész lakik ottkb 30000 magyar, nekem pl személyes ismerősöm is. Másrészt a csapat nagy része magyar nemzetiségű. Ha gondolod, hívd a csapatot Brasovnak, nem sértődik meg rajta senki.
@Fejér Lilla: Hát ez így van, de azért a hc történetet még várjuk ki. De sztem is jó kis cspat lesz, és ha a hc is megmaradna, nagyon fasza kis mol liga lehetne jövőre. Bár tudom, ezt már megfejtettük ezerszer, de azért én remélem ez így lesz...
@Vincenzo90: Brasso lakossaganak meg jo 10%a magyar, tehat kb. 30.000. Az tobb mint sok magyarorszagi varos teljes lakossaga.
ezelott meg par evtizeddel nagyreszt egyforma ranyban laktak Brassoban szaszok, magyarok es romanonk.
Az mwgint mas kerdes, hogy a Fenestella Brasso hokicsapat jatekosainak 75%a csiki meg gyergyoi, a tobbi legios. Tehat se kenyai, se roman.
Es ha indul a Mol ligaban, par csapatnak a lecket majd feladja. Elore megmondtam.
@kerusz: @gabute:
Bayern Monaco, bizony így mondják, és nagy a kényszer, akkoör hozzátesik, hogy di Baviera.

Egyéb csodák: Stoccarda, Magonza, Colonia, Norimberga
@kerusz: Csodalkozom, hogy meg nem hallottad, a Bayern Monaco nevet
Minap a TV-ben Levi ismét kihangsúlyozta,hogy mi / hokisok/ egy család vagyunk.
Úgy gondolom, hogy a játékosok a család közepe; mi drukkerek meg a nagycsaládba tartozunk.
Ezentúl, ha megkérdezik a programom, nem azt mondom, hogy hokimeccsre megyek, hanem azt , hogy családi program lesz. :))
@kerusz: "Il Fußball-Club Bayern München e.V., noto in Italia come Bayern Monaco..."
Meg ne haragudjatok, de nagyon úgy néz ki, hogy azok harcolnak jobban a magyar kifejezések használatáért, akik a legjobban meg kell küzdjenek ezért. Rengetegszer olvasom, hogy xy nevezetű játékos emberfórban belőtte a kapuba a pakkot. Miért nem lehet, hogy a brassói SCM Fenestella 68 játékosa emberelőnyben a kapuba jutatta a korongot.
Mindegy, ízlések és pofonok változnak...
Mai újvárosi hírlapból: "Rajtuk kívül még Borsos Attila helyzete volt bizonytalan, aki tavaly a MOL Ligában a Gyergyószentmiklós színeiben játszott, míg az OB I-ben már Dunaújvárosban. A játékostól mgtudtuk, hogy Gyergyóban lejárt a szerződése, amit újra tárgyalhattak volna, de ez nem történt meg, így biztos, hogy szeptembertől az Acélbikáknál szerepel."
A Fejér Megyei Hírlap szerint Hegyi Ádám sem folytatja a Volánban. nem örülök, egész jó lett a fiatal sor a szezon végére :( (Martz még nem adott választ, Kóger meg állítólag pár napon belül jele vissza.)
@medvid: Sajnálom, ha ez így van.:((
Azóta, hogy személyesen is beszélgettünk, mindig kiemelten figyeltem: hogyan is játszik? Hiányozni fog, ha szeptembertől nem látom.
süti beállítások módosítása