HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagy tervek vannak Zalaegerszegen

2009.05.24. 09:32 hokikori

Zalaegerszegen mindenki jót akar, de másként. Heves vita zajlik blogunkon is a zalai hoki körül. Sok a szereplő, sok az indulat. Az új tulajdonos a helyzet hosszú távú megoldására törekszik, ezért a hokicsapatban is szerepet vállal. A jövőben sok változás várható, ráadásul Kercsó Árpád, a régi edző is feltűnt a színen.

Mint beszálmoltunk róla, a Markó Galéria Kft. (jogi képviselője Fendrik Zsolt) megszerezte a jégcsarnok tulajdonjogát, és tervet dolgozott ki a hosszú távú üzemeltetés érdekében. A hasznosítási elképzelésekről nemrég tájékoztattuk olvasóinkat. A tulajdonosok eredeti terveik szerint a létesítmény hasznosításán dolgoztak volna, de mint a sportág helyi sikerének jövőbeni támogatói nem nézhették tétlenül a kialakult helyzetet.

Fontos hangsúlyozni, a jégcsarnokot üzemeltető kft. független marad a jégkorong-utánpótlással foglalkozó egyesület(ek)től, csupán a tulajdonos vállal feladatot. A szerepek kőkemény szétválasztása érdekében a tulajdonos külsős projektmenedzsert kért fel a csarnok vezetésére, az orosz származású Denis Levshovot. Ő munkája során csak és kizárólag a jégcsarnok érdekére lesz tekintettel, annak ügyeivel foglalkozik. Feladata a jelenlegi helyzet felmérése, a jégcsarnok körüli elvégezendő feladatok felderítése.

Denis Levshov többéves tapasztalattal rendelkezik a legkülönbözőbb projektek indítása és újraindítása területén. Hosszú távon a tulajdonosok egy helyi vezetőt szeretnének látni a zalaegerszegi jégcsarnok élén, erről folynak is egyeztetések. A projektmenedzser fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a jégcsarnokot képviseli, amely nem szeretne átvállalni számára idegen feladatokat, nem fog beleszólni más dolgaiba, úgymint edzőválasztás, egyesületalapítás, szülők közötti igazságtétel stb.

Nagy valószínűséggel új egyesület alakul, de erre csak a jogi helyzet tisztázása és az átlátható működés érdekében van szükség. A Zalai Titánok csapatnév megmaradna, de a jövőben nem az eddigi 1913 Zalaegerszeg Jégsport Egyesület, hanem várhatóan a Zalaegerszegi Titánok SE állna mögötte. A magas szintű szakmai munkát folytatni kívánják, de mindenképpen szélesebb bázist kívának kialakítani.

A hét közepén Kercsó Árpád tárgyalt dr. Fendrik Zsolttal, a felek úton vannak a megegyezés felé. Péntekig eldől, hogy megállapodnak-e. A mesteredző a jégkorongblognak elmondta, Kurkó Jánosban látott fantáziát, de mivel úgy tűnik, őt ellehetetlenítették, nem lát esélyt arra, hogy Székelyföldön meg tudja valósítani elképzeléseit. Így szívesen visszatérne Magyarországra.

A sikeres létesítményüzemeltetés fix hátteret teremthet azon hosszú távú elképzeléshez, hogy idővel Zalaegerszegen is professzionális jégkorongcsapat jöjjön létre. A debreceni elképzelésekhez hasonlóan az utánpótlás-fejlesztés az előfeltétele annak, hogy a későbbiekben ütőképes felnőttcsapata legyen a városnak. Fendrik Zsolt egyértelműsíti, az ingatlan sorsa biztosított, a kft. tervei komolyak. "A zalaegerszegi önkormányzattal jól haladnak a tárgyalások, valószínűleg munkanapokon 8 és 14 óra között a diákoké lesz a csarnok. Tárgyalunk egyéb önkormányzatokkal is a bérlési lehetőségről. Délután a Zalai Titánoké, este a közönségé lesz a jég. Célunk, hogy az U14-es korosztály alatt minden bajnokságban induljon a Zalai Titánok. Szeretném, ha széles tömegbázisa lenne Zalaegerszegen a jégkorongnak, de csapataink a korosztályok élmezőnyébe tartozzanak. Olyan programot dolgoztunk ki, amelynek elfogadása és végrehajtása esetén a kettő egyszerre biztosítható."

Denis Levshov sorolja a példákat, miszerint nem telt tétlenül a mögöttük hagyott néhány hét sem: "Még egy hónap sem telt el, hogy átvettük a csarnokot. Az előző hét végén tartottunk ingyen közönségkorcsolyázást, szinkronkorcsolyabemutatót, ezen a hétvégén 24 órás vetélkedőt, amelyen 500 gyermek vett részt. Újra üzemel a büfé, jönnek vissza a régi alkalmazottak, elindítottuk a karbantartásokat, élnek a telefonok, készül a honlapunk. Tettekkel is igyekszünk felélénkíteni a csarnokot, a hozza kapcsolódó sportokat is. Július végéig nyitottak vagyunk bármilyen rendezvényre, önköltségi áron. Július végétől várjuk a régi és az új nyári táborozókat. Minden ötletre nyitottak vagyunk." A tervek szerint a csarnokban 2009. július 26-áig lesz jég, augusztusban pedig edzőtáborral indul a szezon.

182 komment

Címkék: zalaegerszeg gáspár kercsó zalai titánok fendrik marosvári levshov

Ez jól hangzik! Szurkolok nekik, hogy minden jól menjen.
Kercsó Úrnak, és Gaszpagyin Levshovnak sok sikert meg kitartást, és legyen pár év múlva OB/1-es Zalaegerszeg, Debrecen, a mostani csapatok, meg esetleg még Kaposvár, Jászberény is...
"Délután a Zalai Titánoké, este a közönségé lesz a jég."
Itt volt/van baj Szegeden... Ott fordítva...
Örvendek a Titánok körüli kálvária ilyen ígéretes lezárulásának.
Kercsó Árpád visszatérte pedig garancia lenne a minőségi szakmai munkán megmaradásának.
Nagyon kellenek eme bázisok, mint Debrecen, Zalaegerszeg.
Remélem a Macik is talpon tudnak maradni, iszonyú nagy bázisa lett itt Miskolcon a hokinak, nagyon jó lenne, ha nem állna meg a fejlődés.
Minden tiszteletem Kercsóé, de ha most sec perc alatt visszajön, meglesz róla a véleményem. És ne gyertek azzal hogy ő is pénzből él!
@eradam: nem eradam, en pl azzal jovok, h Kercso utanpotlasnevelesbol el. Es ha ellehetelenitik Zegen, elmegy Szekelyfoldre, ha ellehetelenitik Szekelyfoldon, elmegy mashova. Addig orulj(unk) amig Magyarorszagra vonza a szive, mert ha penzre hajtana, akkor mar ereg kulfoldon dolgozna....
@fradigy: Külföldön dolgozik...
@eradam: Hát mindenképpen érdekes. Úgy tűnik elég gyökeres és jó irányú - változás zajlik Zalában. Míg Székelyföldön épp most látszik minden összeomlani...
@eradam:
Szerintem fejezd be, eme fórumok nem a hangulatot tönkretevőkről szólnának!
Életem legboldogabb napja, újra kezdődik az igazi hokis élet Zalaegerszegen! Árpi, mutasd meg mindenkinek. Fendrik Úr legjobb döntést hozta,megtérül a bizalma.HAJRÁ
Kercsó pro és kontra. Amit csinált az elmúlt 20 évben az elvitathatatlan. De ő is oda oldalaz, ahova lehet. Elmenne ő más országba is, de fejlettebb "hokiországokban" ilyen szakember van ezer...
Zalaegerszegen meg alakuljon a minőségi hoki! Akár vele, akár nélküle.
Az érdemei mellett érdemes szót ejteni arról is, hány tehetséges gyerek fordult el a hokitól Kercsó színvonal alatti, minősíthetetlen stílusa miatt.
Úgysem lesz a Kurkó-hisztériából semmi. Csak ilyesztgeti a jónépet. Figyelmezteti az egyes elemeket hagyják már békén, mert ha nem , akkor nem lesz Erdélyben hoki. Ha nem lesz hoki, akkor mehetnek a székelyek focizni elrománosított felvett nevekkel. Úgy látom ott is vannak gyagyák.KERCSÓT HAGYJUK MÁR BÉKÉN!!!!!!!!
Lehet valakinek nem jönbe a személyisége, de istenem tehetségeket tud kinevelni a semmiből!!!!!!!!!!!!
Teljesen igazatok van,de most aki nem akar vele dolgozni, az megy a szabadidősportra, így lesz lehetőség választani. Arra ,azért kíváncsi leszek aki eddig ellene volt,mikor jelenik meg az edzésén.Fendrik Úr jól döntött,a legjobb megoldást választotta,így nem kell vitatkozni, akinek nem tetszik a stílusa az nem hozzá jár,lejár más időpontban edzésre,és nem kell elmennie más városba.
@karajka: ezt nem igazán értem, eddig arról volt szó, hogy így sincs elég gyerek, most meg "hirtelen" 2 egyesület lesz???
@MeLa: Igen,ez a tervezet.A gyerek nem volt kevés csak nem játszott mindenki,vagy nem kellett. De,tudni kell elég sok azonos képességű játékos edzett lent.Ennyi most,órákat lehetne írni erről,gondolkozom egy könyv kiadásán.
@karajka: vagyis akkor a légiósok is visszatérnek, meg érkeznek újak, hogy meglegyen a nevezési létszám? A másik csapatba pedig átigazolnak azok, akik eddig nem kaptak játéklehetőséget?
@MeLa: Igen ,így lesz,az első kérdésedre. Azt,nem tudom ki hova igazol,de aki eddig nem kapott lehetőséget az nem biztos,hogy nem is fog.
Uh, de éreztem, hogy Kercsózás lesz a vége..

Nem lehetne ezt hagyni, és szimplán örülni, hogy mégis lesz hoki Egerszegen?

Ez a legfontosabb, ez a fejlődés útja, minnél több ilyen kellene, Zeg, Debrecen, és így tovább.
Nem pedig szlovák másodosztály, meg nationalliga..

Én nagyon fogok szurkolni,hogy jó hoki legyen ott, nekem mindegy Kercsóval, vagy mással, hajrá Egerszeg!!!!!
@karajka: kész tényként tálalod azt ami még előkészités, tárgyalás alatt van. amiket leirtál, csak lehetőség, de semmiképpen sem aláirt megállapodás.
ez a 2 egyesületes konstrukció működhetne korosztályonként 35 gyerek esetében. jelenleg a kölyök ek. összesen nincs 25 gyerek. sajnos............
@fradigy: Jól írtad csak nem más orszagba,hanem más kontinensre.Mondjuk sztem Afrika lenne neki megfelelő.
Én is úgy hallottam, hogy a Kurkó-sztori csak figyelemfelhívás, nem döntés...Az SC Csíkszereda megeősítésén fáradoznak, és az áldozati bárány a HC lesz. Mihály Árpistól...,aki a Csíkszeredát erősíti..., Kurkó elnök úr vezetése alatt...Szóval Kercsó is pénzből él, nem is olcsón adja a bőrét, de amit felépített, amit csinált őt igazolta: Újváros, Bp.Stars, Zalaegerszeg...Lehet bántani a stílusa miatt, de az eredmények..., hát azok elég komolyak..., de szerintem sem jön vissza...Kurkó nem szegény srác, tudtommal Székelyföldön ő a leggazdagabb 9 milliárdos vagyonnal..., és ahova Kercsót szánta, a csarnok hamarosan elkészül...
@bruins: Nem tudom ezt hol hallottad. Mivel én bárhol olvasom, nemcsak azt mondja ő maga, hogy a HC-t nem támogatja, hanem azt, hogy teljesen kiszáll a hokiból. Mint a fenti cikkből látod, inkluszíve a Hc Felcsíkot. Ez nem figyelemfelkelteltés és szerintem tényleg nemcsak pénz kérdése Öcsinél. Lehet spekulálni, egyelőre a Hc legjobbja nagy valószínűséggel eligazolt, az utánpótlásedző visszmegy a korábbi munkahelyére... Nekem nem úgy tűnik, hogy Kurkó csak ijesztget. Kercsóért sajnálom, bár Zalaegerszegen már kiépítette az alapkat, könnyebb lesz folytatni, mint megint újrakzdeni Karcfalván. Sok sikert kívánok neki, hátha most már sikerül végigvinni, amit akar.
@ztitans: "jelenleg a kölyök ek. összesen nincs 25 gyerek."

ez is azt bizonyítja, hogy Kercsó nélkül ott nincs jelentős jégkorong. ha nem sikerül őt visszahozni még 25 gyerek sem marad. akik miatta mennének? azokért nem kár.
@gagman: sztem meg épp azt bizonyitja hogy merre tovább. a 25 gyerek kinek a 3 évét minősiti?
@gagman: "akik miatta mennének? azokért nem kár." MINDENKIÉRT KÁR!
meglepödnél hogy hány olyan gyereket nem sajnálsz akikért idén tapsoltál.
tényleg szükséges lesz egy Kercsó buszra, de CSUKLÓSRA
@ztitans: Nem értelek!? Csak örülök és szeretném hinni,hogy igaz. Miért bánt ez téged,Árpi a hokiért van és a Zalaegerszegiekért,Titánokért,győzelmekért.Jó,hogy vannak még akik hisznek benne.Azt mondom örülj ,ha Zalaegerszegen csinálja és nem máshol. Tapsolni is fognak neki elég sokan!!!
@ztitans:
szted kedves zsolt? sztem folyamatosan csúsztatsz. szállj le végre Kercsóról és nagyon gyorsan cserélj nick-nevet, nem vagy méltó rá.
@gagman: Most már nem bánom,hogy nem kell vinni a gyerekeket.A te fiad profi?Vagy csak sok a pénzed?Szégyeljétek magatok.
@BENDI: Nem érted az a baj. Rátok is szükség van !
Kedves Mindenki, vasárnap idővihar volt a bloghun, a délelőtt élesített anyagok egy része, köztük ez a cikk is, visszaálltak vázlatba. Jelenleg úgy tűnik, sikerült megmentenünk a kommenteket is.
@karajka: az alapprobléma az az hogy szted akkor lesz gyerek ha Árpi, sztem meg akkor nem lesz gyerek ha Árpi. hidd el én is örülni fogok - bárkivel - a sikereknek, de félek hogy helyiek és a befogadott nem zalaegerszegiek ehhez db-n kevesen lesznek.
mindegy ez a probléma kettönk közt úgy látom feloldhatatlan.
@gagman: csak az előzőt tudom ismételni, kiegészítve azzal hogy:
"nagyon gyorsan cserélj nick-nevet" - ez ugye nem fenyegetés :)

ha már csúsztatás:
volt egy névtelen szavazás. az eredménye ismert előtted is... akkor most ki a többség és ki a kisebbség?

ha már nevemen szólítottál - soha nem csináltam titkot belőle, szándékosan nem találtam ki fantázianevet, mert a véleményem az ami - akkor kérlek nyilatkozz meg hogy benned kit tisztelhetek.
Mi a jelszó Zalaegerszegen?
@ztitans:
ez a ti háborútok Kercsó ellen. a többség többségének a lényeg személytelen.
az élsport és a tulajdonosok elképzelései viszont szorosan összekapcsolódnak az ő személyével.
akármi volt a szavazás eredménye.
Kercsó nélkül nem lesz ott semmi. nem is volt.

azt azért ne mondd, hogy ztitans zsolt a becsületes neved. összekevertelek valakivel?
hallod a harsonákat?

Inkább toborozzátok a gyerekeket,mert ha így megy tovább tényleg nem marad senki.
A szavazás úgy megy ,azokat NEM hívjuk aki az Árpi mellett voksol. Ja,és elüldöztetek ti már Zalaegerszegit is, nem néztek ti se Istent, se állatot.
@ztitans: gagmannak igaza van,szerinted méltó hozzád ez a nick-név.Harcolj érte,hogy legyen!
Kercsó Árpit még a "nemszeretői" is kiváló edzőnek tartják! A magyar hoki felemelkedésében óriási a szerepe! Hajrá ÁRPI! Nagyon sokan bíznak benned!!!
Kamphor,Te mit szólsz ehhez a kérdéshez?Nagyon régen nem olvastuk a véleményedet,pedig Te elég tárgyilagos szoktál lenni.
szerintem nem is volt vélemény nyílvánítás...sőt, papír sem volt, meg szülők sem voltak ott.... .....Amúgy a tulajdonos döntését kötelező elfogadnunk.....MINDENKINEK.....és ennek szellemében mindenki hozhat egy döntést....itt, ott, vagy amott.....hoki, foci vagy sakk......
@gagman: "akkor kérlek nyilatkozz meg hogy benned kit tisztelhetek"
nincs rá válasz..........
@karajka: miért is kellene harcolnom????????
nem értelek.
@karajka: nem meghívásos alapon volt a jelenlét!
aki érdekelt és érintett volt jelen lehetett! véleményének helyt adhatott.
aki nem volt ott (egyébként a két nagyobb korosztály szüleinek 60-70%-a jelen volt) az most utólag ezt már ne kérje számon.
Aki meg nem volt jelen biztosan ezután sem akar ilyen összetartó társaságnak a tagja lenni!Én legalábbis nem.
@ztitans:
tiszteld felebarátodat.
Hölgyeim és Uraim! Kérlek világosítsatok fel, mert valamit kezdek nagyon nem értek. A csarnok tulajdonosa csapatot is vásárolt magának? Mert ha igen, akkor nincs nagyon miről vitatkoznotok. Az lesz, amit Ő mond. Akinek ez nem tetszik, alakíthat egy másik egyesületet. Tudom, hogy ez így elég kegyetlenül hangzik, de ez van...
@MeLa: Lehet,hogy valakik olyan hévvel keresik az edzőt,hogy mire új edző megérkezik csak a szülőknek tud edzést tartani!
@gagman: ha tudom hogy kit tisztelhetek benne.

"akkor kérlek nyilatkozz meg hogy benned kit tisztelhetek"
nincs rá válasz..........
mikor lesz arra csekély esély, hogy megund végre saját magad? tisztelettel.
@ztitans:
mikor lesz arra csekély esély, hogy megund végre saját magad? tisztelettel.
@gagman: "akkor kérlek nyilatkozz meg hogy benned kit tisztelhetek"
nincs rá válasz..........
válaszolt már , csak mi nem látjuk:))
@MeLa: Látom nem figyeltél! A tulajdonos új egyesületet hozott létre.
@karajka: Már meg is van az új egyesület?
@ztitans: Azért harcolj,hogy méltó legyél a név használatára. Harcolj,hogy legyen csapat,hogy a gyerekek jól érezzék magukat,a győzelmekért,a Titán indulóért. Hallgasd csak meg!!!!!!!!!
Lesz ne aggódj! Nevek is lesznek,csak az Árpi érkezzen meg.Sumákok aggódás kezdődhet!
Vajon miért van az, hogy az összes utánpótlás postnál a szülők egymásnak esnek??? Had döntsön a gyerek ha nem akar odamenni akkor minek erőltetni? Miért okosabb minden szülő az edzőnél, a bírónál, a vezetőknél??? Jó lenne kicsit elgondolkozni ... Ott van a szép jégcsarnok, örüljetek, hogy rendeződni látszik a dolog és tudnak hol játszani a gyerekek.
@karajka: Ha még nincs,akkor miért írod,hogy már létrehozta?
@háromszög:
persze, hogy nem látsz az orrodtól.
remélem ma nem idézel senkitől.
Drága "sertésgerincmellettvégigfütószínhús"-ka !
honnan az ezerszázalékos hurráoptimizmusod?
Adj kérlek belőle egy százaléknyit!

"sumákok"? , "aggódás"? ( burkoltan, mint állat, véres kardot hordozol?)

Mondd ,ki a "fittyfene" vagy te?

@Bencito: uff, jól beszéltél, de nagyon !!!!!!!!!!
@karajka: -4 Nem baj ha nem érted?
@gagman:ma már idéztem tőled több embernek is....mosolyogtak rajtad.....ezek a reakciók számomra beszédesek....ja és"örülök", hogy újra megtaláltál.....
@háromszög: Az nevet aki utoljára nevet ezt ne feledd :)))
@karajka: én figyeltem, de számomra a "nagy valószínűséggel..." kifejezés még nem jelenti azt, hogy ez már meg is valósult, bár lehet, hogy a szövegértésemmel van baj, ebben az esetben én kérek elnézést. ;)
egyet mondok:biztosan hallottatok a 90-es években a Király Sándor álltal irányított DKSK-ról női kosárcsapat volt!
azóta sem volt és nem is lesz egyhamar olyan jó csapat Miskolcon mint az volt!
no a Király Sanyinak volt egy stílusa, amit a lányok igen nem szerettek, de az eredmények őt igazolták! Láss csodát!!!
Kiabált velük de nem halkan.de eredményes volt a csapat a maga módján,igaz bajnokságot nem sikerült nyerni mert ott volt a Pécs akit a Rátgéber trenírozott de 2-ikok és kupagyőztesek voltunk akkor.
Na hasonló a szitu most is Kercsónál durva a stílusa de van eredmény és egy edzőt az eredményei minősítenek, ennyi!!!
@wegry: igazat adok Neked, de egy különbséget elfelejtesz. Te felnőtt sportolókról beszélsz, itt pedig 10-14 éves GYEREKEKRŐL van szó. Remélem érted mire gondolok.
A kérdés nem is más, hanem éppen ez: kell-e, lehet-e, szabad-e 10-14 éves gyerekektől eredménycentrikus hokit követelni?
Az én véleményem az, hogy mivel sem egyéni, sem csapatsportoknál nem példa nélküli, nem baj, ha van olyan jégkorong-utánpótlás "műhely", ahol ezt a módszert követik. Máshol pedig mást.
Én úgy láttam, a zeg-i gyerekek a nyomás ellenére nagyon élvezték a játékot, sőt, a legtaktikusabb és a legváratlanabb megoldásokat felvillantó játékstílust ők képviselték.

@szerencsételen: Teljesen egyetértek,hihetetlenül jól fogalmaztad meg.
@wegry: nem a keménységgel és a szigorral volt gondjuk a szülőknek...én is szivesen emlékszem vissza a tanítónénimre, aki tenyeres-körmös-fenekes módszerrel (is) nevelt............
Király Sándor: vajon az az edző, aki azt hazudja, hogy van megfelelő végzettsége a munkájához és ez nem igaz....nem folytatom. Miskolc óta vajon az elmúlt kb. 10 évben alkotott valamit, valahol?Ki lett közösítve...és a szakértelmetlenségéből származó sérülésről ne is beszéljünk, ami egy sportolónő karrierjének végét jelentette.
Vihar előtti csend?
@zalaicsávó: Csak ez az edzőkérdés ne lenne.A tulajjal és a jégcsarnokkal semmi probléma nincs.
@így is jó: reméljük,ugy néz ki valami sikerül.
@karajka: K.(megnézem,hogy mi lesz a végeredmény.)J.
@gagman: G.(tévhitben élsz szálj le a földre.)B.
@gagman: Gondolom azt szeretné,ha lenne egy csapat Zeg-en!Én is így vagyok vele,de most már nagyon kevés esélyt látok "sajnos".
@gagman: Azt,hogy egyetértés legyen minden szülő közt mert csak ez vezet a jövő felé.Nem kellkétségbe esni ha egypár meccset nem nyer meg a csapat.jónapot..
@zalaicsávó: Kercsó vezet a jövő felé.
Az biztos, felnőttől kölyökig ott volt Kercsó. A jövőhöz talán még több kell, ő nem baj, ha ott van.
@szerencsételen: kicsit bor ízű volt ez a gondolat! HAJRÁ ÁRPI!!!
Hajrá bizony mert most egy kicsit lemaradt!
@így is jó: miről maradt le ???
@karajka: Itt a vége fuss el véle!Elértétek amit akartatok!
Tisztelettel kérhetem, hogy nekünk tudatlan kívülállóknak foglaljátok össze, most akkor mi is a helyzet Zalaegerszegen. Köszönöm.
@így is jó: Jól van ,estére megvilágosodtál.HAJRÁ ÁRPI!
FELHÍVÁS

Tisztelt jégkorongozó, jégkorongozót nevelő és jégkorongot szerető barátunk!

Aljas és érthetetlen merénylet készül a sokat szenvedett magyar jégkorongsport ellen: 2009 június 7-től a hokisokat végleg ki akarják tiltani a budapesti Gyakorló Jégcsarnokból!

A palánkot a kapuk mögött már le bontatták, a hokizásra alkalmas palánk helyett szivacs palánkot készül építtetni a Korcsolyázó Szövetség, hogy még véletlenül se tehesse be hokis a Jégcsarnokba a lábát az átalakítás után! Így az első magyar fedett jégpálya( BS edzőpálya) helyett épült Gyakorló Jégcsarnokból véglegesen kiszorulnak a hokisok. A Korcsolyázó Szövetség „ pálya felújító tevékenysége” érdeksértő és jogtalan. Nem Ők a tulajdonosok, a hokisoknak ugyanakkor érvényes szerződésük van a csarnok használatára! 2008 őszén Török Ottó Úr, az Önkormányzati Minisztérium államtitkára levelében garantálta a csarnok hosszú távú használatát a hokisok részére, a Magyar Jégkorong Szövetségnek.

Amennyiben ez mégis bekövetkezik a gondosan felépített budapesti jégkorong élet a hetvenes éveknél is rosszabb helyzetbe kerül! Éppen most, amikor a zürichi VB-n kiderült a sportág határtalan népszerűsége hazánkban. Megszűnik a központi fedett jégkorong bázis, a jeges idény ismét lerövidül a novembertől március tartó, négy-öt hónapos időszakra.

A jégkorong részére kárpótlásként beígért sátor építésére és működtetésére, valamint a kiesett jégidők pótlására a szükséges írásos garanciák még nem születtek meg!

Minden budapesti jégkorongozó érintett az ügyben, ugyanis a központi döntéshozók a többi fedett jégpályára akarják átirányítani a több száz, eddig a Gyakorló Jégcsarnokban edző hokist. A felnőtt és amatőr hokisok is nehéz helyzetbe kerülnek!

Rövid időn belül több száz gyerek fogja abbahagyni imádott sportágunkat!

A döntéshozók politikailag erősnek tűnnek, gazdasági önös érdekeik Őket erősen motiválják, ezért csak magunkban és a nyilvánosság erejében bízhatunk!

Meg kell akadályoznunk, hogy a sport és a józan ész ellen hozott döntésüket végrehajthassák és hokizásra alkalmatlanná tegyék az első fedett jégpálya helyett épült jégcsarnokot!

Tiltakozzunk együtt a Magyar Jégkoronggal szembeni kirekesztő magatartás ellen!

Ezúton kérlek, hogy gyere el a 2009. június 4-én, csütörtökön 16 órakor a Parlament előtt tartandó tiltakozó rendezvényünkre. Ha lehet viselj magyar válogatott vagy bármilyen klub jégkorong mezt!
Mi a megvilágosodás Zalaegerszegen?
@vioola: Te látsz megvilágosodást?!
@MeLa:
összefoglalni még korai, majd a szerkesztők ezt idejében biztosan megteszik, de remélem a helyzet az, hogy sikerül megállapodni és Kercsó Árpád visszatér Zalaegerszegre.
@gagman: És ez neked miért jó?
@így is jó: Írd le mit szeretnél. Miért,kell nekem ???
Az nem baj ha különbözik a véleményünk,csak ne tegyük tönkre amit a gyerekek 4 év alatt elértek.És sztem ez minden szülőre vonatkozik.
@így is jó:
sajnos Kercsó négyéves munkáját sikerült pár hónap alatt tönkretennetek. az egyetlen esély. ő maga.
@így is jó: Szeretném,ha végre a hokiról szólna megint minden Zalaegerszegen. Szeretném,ismét a győzelmeket.Szeretném,hallgatni a Titán indulót,a gyerekek szájából az öltözőben.Szeretném látni újra mosolyogni a gyerekeket.Mindenkinek egészséget! Kercsó Árpit,hogy végre visszaérjen Zeg-re.Tudod ezeket szeretném!!!
minden jó, ha jó a vége.....:)))
@háromszög: Ez most mit jelent?Eldőlt valami az edzőkkel kapcsolatosan?
@háromszög:
nagyon mosolyogsz. mit kavartatok már megint?
Kavarás?Nem Fendrik úr tárgyal a jelöltekkel?
@gagman: hát nem szivesen beszélek róla, de üsse kavics.....paprikáskrumpliba szegedi paprikát...:))
@így is jó: Fendrik úr biztos tudja..:))
@háromszög: A paprikáskrumpli receptjét?
@háromszög:@gagman: @karajka: @zalaicsávó: Most mi a helyzet?Hány gyerek fog hokizni augusztustól?Ha tudtok valamit írjátok meg!
@gagman: Te nagyon optimista vagy,de vigyázzál csak.Főnyeremény még hátra van.
@így is jó: Tudomásom szerint nagyon sok,lesz normális edző és vezetőség mellett.
@háromszög: Megkérdezném:kolbász is kell bele?
Nagyon szomorú,hogy még mindig itt tartunk.A gyerekek nagyon szerették a hokit,de úgylátszik a meccset a szülők akarják lejátszani.Rá fogtok jönni,hogy szülői összetartás nélkül nehéz csapatot létrehozni.De sok sikert,remélem mindenki azt kapja amit érdemel!
Szívni fogtok !!! Jönnek,még nevek is. Nagyon elbíztátok magatokat,majd én is felajánlom a kolbászom
@karajka: Bocsi de hallottam nevetni a gyerekeket,sőt, énekelni is nem egyszer.Mindig nem szabad nyerni mert legnagyobb pofonokat kapják egy-két év multán.Akkor a sor végén zárnánk az rosszabbul esne,hidd el mert nem fejlődnek-nének a gyerekek..Ez az én meglátásom.
@karajka: Bocs de nem erre vagy arra gondoltam.
Szerintetek ebből kialakul egy jó kis szülői közösség?Kötve hiszem.
@BENDI: Sajnos még az ellenségeskedés,meg az edző rontotta el a csapatot szinróma egyeseknél a manő de futatott gyerkőc szülő nem tud nyugodni.Sajnos.Nekik mindeggy milyen edzőt hozol, ha azt nem ugy hivják K.Á.(csak az jó).
Még egyszer kérdezem,hogy mi is a helyzet?
@így is jó: én már egy ideje (MeLa 2009.05.31. 22:32:52) türelmesen várok a válaszra, lassan már virágkereskedést nyithatok a sok rózsából... ;)
@karajka: a sport nem a megfélemlítésről szól,különösen a gyerekek esetében nem.........
@MeLa:
Szerintem nyugodtan vehetsz még földet. Ha érdekel magánban megírom.:-)
Ki a király Zalaegerszegen?
Leírom utoljára a véleményem: az új tulajdonosnak kell az edző személyére vonatkozóan egy döntést hozni !! Arról nekünk szülőknek véleményünk ugyan lehet, de beleszólásunk NEM !Egy a lényeg , bárki, hangsúlyozom BÁRKI lesz a(régi-új)tréner, a szülő ne szóljon bele a szakmai dologba...ha ezt elfogadjuk, akkor van jövőnk...
Kedves csarnoktulajok.

Ígértetek weboldalt. Megyünk szokásos zalai nyaralásunkra, amit egyébként mindenkinek szívesen ajánlok, és megnézegettem volna a közönségjég időpontokat. De még semmi.

Húzzatok bele.
@háromszög:
az elmúlt négy hónap után, ez pont a ti szátokból eléggé hiteltelenül szól.

@vioola:
telitalálat.
Nekem olyan érzésem van a Zalai szülők lassan de biztosan elintézik ,hogy ne legyen Zalaegerszegen hokiélet,de legalább szájkaratéban és okoskodásban évekig világbajnokok lesznek.Félve kérdezem ,nem kéne inkább csendben és kellő alázattal dolgozni?Lehet az inkább szolgálná a fejlődést az edző személyétől függetlenül.
kezded.....szóval ki volt az, aki nem fogadta el a szlovákot??
Ki tudja,hogy mikor döntenek a tulajdonosok?
@háromszög: Szerinted én ? Ezeknek teljesen mindegy csak ő legyen!szevasz
@vioola: Ki a király,ki a király na én lennék a király.
@MeLa: Rózsa is lassan nő meg,türelmesen kell várni még a virág is kinyillik.Ez a helyzet, türelem rózsát terem!
A rózsa lassan nő,ti meg közben elhervadtok!
@így is jó: igen méghozzá felfele!
@jósoló: azt nem hiszem,sőt a felvirágoztatás most kezdődik csak igazán.
@bietigheim steeler: Te miért nem szólsz hozzá.legalább irj annyit,hogy fapapucs.
Ne legyél ideges!Sztem kevesebb l is elég lenne.Csak nyugodtan!
@így is jó:
De miért pálya tulajdonosa dönt arról,hogy ki legyen az edző??
Ezt miért tőlem kérdezed?
@Kivago Ivan Györgyné: Ha Te lennél a pálya tulajdonosa akkor ki döntene az edzösorsrol? A szülök?
Ha szülök döntenek hogy ki legyen az edzö akkor Zalaegerszegen hetente uj edzö kellene.
Persze van néhány kivétel is akik csak egy ugyanaz az edzö mellett döntenének,és szerintem nekik van igazuk!
@kapusLaci: gondolatmenetedet követve, akkor a NUSI igazgatójának kellene megmondania, hogy a MAC összes korosztályában, a Dragó összes korosztályában és az Üröm összes korosztályában ki legyen az edző. A műkorisokról és a short trackesekről nem is beszélve... Jaj a szinkron korisokat majdnem kifelejtettem. Ezt komolyan gondoltad???
@kapusLaci: de tudod mit? MOndok más példát is. Nálatok Bécsben az Önkormányzat határozzam meg, hogy ki legyen az edző a Capitals vagy akár az Eislöwen utánpótlás csapatainál? Meglepődnék, ha így lenne...
@MeLa: Ha Te ugy gondolod hogy igenis a szülök döntik el az edzö sorsát,akkor mond már meg nekem hogy miért tököltök annyit? Nem tudtok közös nevezöre jönni?Van edzö nincs edzö,most ez van most az van,annyi biztos hogy rengeteg vita van nállatokfele.
@MeLa: Miért tököltök nállatokfele?
Tudom,hogy te Kercsót akarod!! De…
Én azt mondtam,hogy a szülők döntsenek????szöveg értés???
A tulaj a pályát vette meg. A klubbot is??
Ugye foci válogatott kapitányát nem a Puskás Ferenc stadion igazgatója nevezi ki?
mehet itt az agytágítás mindenfelől, de azt azért tudjuk, hogy eddig nem voltak tiszta jogviszonyok. majd talán ezentúl. várható volt, hogy a tulajt is kikezditek. reméljük ő okosabb lesz. nálatok.
@vioola: XD nálatok laknak-e állatok?
@Kivago Ivan Györgyné: akkor mégis ki?
(tényleg csak viccből, de miért csak férjed ékezet nélküli?)
"szöveg értés???"
A szöveg értése még nem tudományosan bizonyított. A szöveg inkább értendő, mint értő, legalábbis. Ha szövegértő.
@kapusLaci: azt hiszem engem rossz helyre pozicionálsz, én a véleményemet írtam le, s egy szóval sem írtam olyat, hogy a szülők válasszák az edzőt. Normál módon a - ismét hagsúlyozom szerintem - a szakosztály vezetése (ahol természetesen a szülők is képviselve vannak)választja ki az edzőt(edzőket).

Persze felmerül a kérdés, hogy mit tehet az a szülő, akinek nem tetszik a kosrosztályos edző. Nos, szerintem 3 dolgot: 1: vár, mert elképzelhető, hogy anélkül alkotott véleményt, hogy ismerte volna az új edzőt; 2: más csapatot keres gyermekének, ahol szerinte megfelelő kezekben van; 3: összefog több hasonló véleményen lévő szülővel és új egyesületet alakít.

Zalaegerszeg azért van speciális helyzetben, mert elérhető közelségben nincs másik jégpálya, így marad a 3. verzió mindazoknak, akik már ismerik az edző módszereit, s nem kívánják, hogy gyermekük vele dolgozzon. A kérdés az, hogy 2 csapatra való gyereket sikerül-e összehozni a rendelkezésre álló rövid idő alatt, vagy születik egy mindenki számára elfogadható kompromisszumos megoldás.

Szerintem.
Az elírásokat kéretik a kései időpont rovására írni... ;)
@szerencsételen: Mer az ellenzék kikezdett a közgyűlésben
Hát szerintem a klub vagy a szakosztály vezetője,mint a többi klubban!
Vagy a jégpálya vezetője nevezi ki pl a műkori edzőt is?
A jégpálya vezetője a hokisok vezetője is??


@gagman:

Ki és mivel kezdte ki??
@MeLa: szándékod nemes, ezért most az egyszer megmenekültél ;)
@Kivago Ivan Györgyné: Itt(en) nincs szakosztály.
Van jég és van csapat. Akkor?
A jég hosszú távú megtérülést álmodik.
A csapat
1) minél több hokis gyereket, vagy
2) minél több eredményt álmodik.

Lehet, hogy az első generálja a másodikat, de lehet, hogy a második generálja az elsőt.

Az egyik úton muszáj elindulni, mert a dimenziókapuk nincsenek nyitva.
Ki az idő ura Zalaegerszegen? - V.
@szerencsételen:
Nincs klub?akkor furán működi a dolog,kik adnak fizetést?edző kinek az alkalmazottja? Egy jégpálya a jégkorong szövetség tagja??
Amúgy egy pálya tulajdonosának aki egy gazdasági vállalkozást irányit nem feltétlenül az az érdeke ami egy sport klubbank
Remélem Egerszegen minden szülő emlékezik Minarik Ede örök érvényű mondatára!

(Gyk.: www.youtube.com/watch?v=_EyWmQLEFtE&feature=related )

Én remélem, hogy lesz egy CSAPAT.

Kikapcs.........
@MeLa:
Ez mekkora film volt!:-) Amúgy a kanadaiak is nézhették, mert a hullámzást innen vették át!:-( (2,50 körül nézzéket.)
Amúgy ez most nem segít a Zegieken. @szerencsételen:
Jó amit leírsz, de kivéve a "Gyevi bíró!":-)
@MeLa: Jo reggelt mindenkinek!
A kérdés az, hogy sikerüle 2 csapatra valo gyereket összehozni? Szerintem pillanatnyilag alig jön össze az 1 csapatra valo játékos.
Hogy csak a véleményedet irtad le azzal egyet értek,én is azt teszem,és szerencse hogy mindannyian nem vagyunk egy véleményen.
Ki fizeti fizetné a jövö beli edzöt?Pályatulajdonos?Szülök?
Teljesen mindegy ki fizeti,de a jövöbeli edzö ne engedje hogy beleszoljanak a munkályába,mert ha beleszolnak akkor minden szülö edzö lessz,és ez nem vezet jora.
KÁ. amig edzösködött nem engedte meg senkinek hogy beleszoljanak a munkályába,ezért lett egy jo csapat,ezért nevelkedtek tehetséges gyerekek Egerszegen!
@kapusLaci: Van olyan család aki külföldre költözik,vannak pedig olyanok,hogy a kialakult ellenségeskedés miatt, inkább más sportra járatják a gyerekeiket.Valahol igazuk van.Tehát 5-tel kevesebben vagyunk,hol itt a 2 csapat jó ha egy lesz.
@kapusLaci:
Azért az nem baj, ha egy edzővel lehet beszélni. Az még nem beleszólás a munkájába, hogy figyelemmel akarod kisérni a gyerekedet és ha valami nem tetszik, vagy nem érted, akkor azt jelzed. VAgy szerintetetek ha a gyerek intőt hoz haza akkor nem kell megbeszélni a tenárral? hogy mi volt az ok és ezt esetleg milyen módszerekkel lehetne kijavítani, milyen közös álláspontunk legyen? egyből büntibe megy?
Az edző csak egy nézőpontból nézi a gyereket van még egy rakás. A szülő, a nagyi, a barát, az egészség.....
HA egy edzővel nem lehet őszintén beszélni, mert akkor lapátra teszi a gyerekedet akkor az már régen rossz.
Ezért kell olyan edzőt választani aki nem megosztó személyiség, és van terve amihez lehetőleg 3 éves kialakított metodika amiről lehet beszélni. Az nem terv hogy aranynyérem, az cél.
Hát ilyenek miatt már egy rakás klub alakult Bp-n.
@ob4: Egyetértek veled.Cél viszont kel hogy legyen,és az nem cél hogy kullogunk a tabella végén.Igenis a cél mindig az kell legyen hogy megnyerjük a következö meccset is.Lehet hogy ez mindig nem sikerül,de igy tanulnak a játékosok belöle,igy csiszolják a játékképességüket.
Az edzövel természetesen kell komunikálni,ebbe egyet értek veled,söt ez a jobb választás,nem az hogy a hátamögött beszélünk a tudta nélkül.
Ne legyen félreértés,a véleményem irtam le,nem céloztam egy szülöt se meg.
Üdvözöllek
@kapusLaci:

igen

Mindenesetre én úgy látom, hogy kell egy versenyistálló, ZEG-en és egy kis klub. Akkor van választás. Mert hogy ezek a szülők képtelenek egy csapatban evezni az biztos. DE ez nem őket minősíti, hanem ilyen különbözőek vagyunk, SZERENCSÉRE.
NEm tudom Debrecenben és Miskolcon hogy van ez, ott valahogy megy a meló aztán kész.
üdv
@így is jó: Ha valaki külföldre költözik ott is tudja fojtatni a jégkorongot persze ha van lehetöség rá.
Aki pedig más sportra adja 3-4 év hokizás után,hát elöször megkérdezném a gyereket hogy mit akar,inkább legyen az ö döntése minthogy eröltetve nekifogjon egy olyan sportágnak amit nem szeret,aztán késöbb megbánja.
Annyi biztos hogy kevés a gyerek Zalaegerszegen,és ha igy megy tovább még kevesebb marad, sajnos.
Szia Gáspár Péter!
Csak azt nem értem, mivel Te voltál Kercsó jobb keze, a legnagyobb hátbaszúrást miért tőleg kapta.
A másik kérdésem,Te Grazban kaptál állást ( amit kisírtál) és viszed oda a fiadat jégkorongozni, akkor itt miért kavarod még mindig a szart. Most elérted, hogy sem Kercsó sem Ladislav nem lesz hanem egy finn edző érkezik. Erre adjál elfogadható magyrázatot.
Üzenem a Zalaegerszegi szülőknek!
Néhányan céloztak rám, mintha Én irtam volna pár bejegyzést. Ezt a blogot folyamatosan olvasom, de most Írok előszőr (illetve másodszor). Ti amít műveltek egymással és elsősorban a gyerekekkel, az felháborító és vérlázító. Így nem csodálom, hogy szeptemberre nem lesz meg a nevezéshez szükséges létszám. Üdvözlet Mindenkinek!
Remélem a Finn edző jobb lesz mint a Szlovák, mert az fabatkát sem ért.
@zalaicsávó:
Nem válaszol, mert lapul mint szar a fűben!
Pénteken kirándulni vitte az új tulajdonost Trncsénybe, sütögette a saját pogácsáját, és majd hátbadöfi mint Kercsót.
Szia Dárido!
Nem tudom ki vagy,de amit irtál azt jol megirtad.
Kérdés:a Gáspár Péter milyen nick néven szerepel itt a blogon?
@kapusLaci: bietigheim steeler néven szerepel, aki már itt a blogon elhagyta nem csak a csapatot, hanem az országot is!!!
@dáridó: Értem,és köszönöm.
@kapusLaci: Dáridózzon kedvére!
@vioola: A korábbi hozzászólásaidat olvasva Neked Orvosra van szükséged!
De sűrgősen!!!
Mi a Suomi Zalaegerszegen?
@kapusLaci:

Szép ez a nagy összeborulás.:)
Na már két tagja van a fan clubbnak:)
@dáridó: Tévedsz Dárido @vioola: -án már orvos nem tud segiteni,neki már annál nagyobb segitségre van szüksége mint orvos :)))
vioola mi a semmi Zalaegerszegen?
Na mulatozz tovább:)))
@Kivago Ivan Györgyné: Szia Jucus!
Ne hari de én igy szolitlak mert a Györgyné nekem furcsa,tehát ezután Te nekem Jucus leszel.
Hogy velem nem fértek meg az egy dolog,én számotokra egy teljesen idegen vagyok,persze tisztelet a kivétel.
De Tiii együtt sem fértek meg,egymást megeszitek élve.Gyerekek vagytok,és rosszindulatuak.
Kussoltatok amig KÁ. ott volt,szavatok se volt,most pedig ugy gondoljátok mindent lehet nektek!?
Egy edzö se lessz huzamos ideig nálatok ezt hidd el nekem.
Gyávák vagytok!!!
Szi(jjj)a Mindenkinek!

G. Lajos vagyok Grácbú(úúú), .."szerb(v)usz itt a...ridó"
...ippeg szennyvízárokásásbu gyüvök a sógoroktú,..háát mitmonnyak ott kemén a főőd, főleg Grácba'
Látom "sztárlettemablogom", ...HJA, MIÚTA VÁRTAM MÁR ESZTET...

dehamárígyesett, haddd válaszuljak.

1, ..."hátbaszúrta a Mestert"

HA ERRE ÉNE KÉPES VÓNÉK, MÁ NEM A KÖZALKALMAZOTTAK SAVANYÓÓ KENYERIT MALLLYSZÓGATNÁM

2,..."kisírta magának"....
Azlehetetlen, mer mán a "sein" és "haben kösszti külö(m)nbségné elakattam a németen...( a faluba)VELED ELLENTÉTBEN (Te kis "poliészter"...)

3, Most má mennem kéne,..mer aztat a barna bélsárt biza szivesörömest kavargatnám..TOVÁBB,

SOK PUSSZANAT ÉS TOVÁBBI ÖRÖM

te "gehirnamputiertes Arschloch"
(Halász Előd gyorsan le a polcról!!!...Akadémiai Kiadó 1988. ISBN 234-7123, ha megvan..........)


(SZERK.---köszi!!!)
süti beállítások módosítása