HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megépülhet a jégpálya a Millenárison

2009.05.13. 16:01 F. Kapus

Hétfőn lezajlott a sportágtörténelmi helyszínen felállítandó új budapesti jégpálya közbeszerzési eljárásának remélhetőleg utolsó tárgyalása. A két pályázó kivitelező ennek alapján megteszi utolsó ajánlatát, a győztes két héten belül eljuthat a szerződéskötésig. Az előírások szerint a teljes értékű jégpályának szeptember végére üzemelnie kell. Ezzel párhuzamosan a Gyakorló Jégcsarnokból távozik a jégkorong.

A március 4-ei Közbeszerzési Értesítőben meghirdetett beruházás megvalósulása után a főváros jégkorongsportja versenypálya méretű jégfelülettel gazdagodhat. A 60x30 méteres létesítmény szeptembertől áprilisig lesz alkalmas megfelelő minőségű jég készítésére. A zavartalan sportolás érdekében a pályát sátortetővel borítják be. A közbeszerzési eljárás során felmerülő problémák és kérdések miatt az eredetihez képest új műszaki leírást készítettek. Azok a jelentkezők, akik érvényes pályázatot adtak be az eredeti kiírás során, a megváltozott műszaki leírásra ismételt, új árajánlatot készíthettek. Ennek véglegesítése után kerül sor a győztes kihirdetésére. A szerződéskötéstől számítva hatvan nap áll a kivitelezők rendelkezésére az átadásig.

Május közepén bezár a Gyakorló Jégcsarnok (GyJ). Jelentős, százmilliós nagyságrendű forintért átalakítják a pályát. Onnantól kezdve a jégkorongsportnak nem lesz helye az intézményben. Az üzemeltető mindkét csarnok esetében a NUSI-n belül működő Budapesti Olimpiai Központ (BOK). Sokak szerint ennek az új jégpályának is szerepe van az UTE- és a Gyakorló Jégcsarnok körül kialakult helyzet megoldásában.

Ezt az információt részben megerősítette Kis György, a BOK vezetője is. "A közeljövőben felújítjuk és átalakítjuk a GyJ-t. A rövidpályás gyorskorcsolyázók biztonságos versenyzése érdekében a palánk kikerül a csarnokból, helyére matracsort építünk. Az átalakítást követően a GyJ nem lesz alkalmas a jégkorongsport fogadására. Ezért is indítottuk el a Millenárison a jégpálya-beruházást. Ez gyakorlatilag profiltisztítás, a korcsolyázóké lesz a GyJ, a jégkorongozóké pedig a Millenáris és a Kisstadion."

Fontos kérdés, hogy a leendő Millenáris-jégpálya időbeosztását kire bízza az üzemeltető. Az eddigi gyakorlat szerint a GyJ-ban heti 28 óra állt a hokisok rendelkezésére, mivel egy 2002. évi OTSH-dokumentumban rögzítették, a korcsolyázók az idő 80 százalékában jogosultak a létesítményt használni. Ezt a 28 órát a jégkorong-szövetség szabadon használhatta. "A jövőbeli tárgyalások kérdése, hogy az órabeosztás hogyan történik. Jelenleg az MJSZ rendelkezik ezzel a joggal, nem hiszem, hogy a tematikán lényegesen változtatni kívánunk" – jelezte Kis György. Szintén nem elhanyagolható, milyen óradíjat számít fel az üzemeltető a szövetségnek. A 2009. évre megállapított díjak érdekes anomáliát mutatnak. Míg az ország legmodernebb jégcsarnokában bruttó 2900 forint a szövetségi óradíj, addig a lepusztult, ősi betonteknő Kisstadionban 6050. Igaz, még ez utóbbi is csak egyhatoda az aktuális budapesti piaci alapú jégóraárnak. A BOK vezetője még nem tudott nyilatkozni arról, hogy a Millenáris-jégpályának milyen díjszabása lesz.

Ha megépül a Kisstadion szomszédságában álló Millenáris közepén a jégpálya, vagy a helyszínen vagy a Kisstadionban oldják meg az öltözést. Mivel a Millenáris történelmileg nemcsak a jégkorongozók, hanem a kerékpárosok szent helye is, így volt, akiben ellenérzéseket váltott ki a hoki visszaköltözésének híre. A konfliktus elkerülése érdekében Kovács Zoltán, a jégkorongszövetség főtitkára egyeztetett a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elöljáróival a témában. Mint megtudtuk, a kerékpáros szövetség nagyon együttműködően állt a kérdéshez, kifogást nem emeltek. Szóbeli megállapodás született arról, hogy a jégkorongozók a kerékpárosok edzéseit és versenyeit nem zavarják, mert csak szeptembertől áprilisig használják a Millenáris középső részét.

A jégpályán nézőtér nem lesz, azaz leginkább utánpótlásedzések megtartására alkalmas jégfelülettel gazdagodik a főváros. Ha a terveknek megfelelően a jégidő beosztását az MJSZ-re bízzák, és valóban államilag támogatott óradíjakat számítanak fel, a szövetség cselekvési helyzetbe kerül. Egy új szakmai koncepció alapján használhatja fel a rendelkezésre álló két pálya jégidejét, mert nem mindegy, ki milyen időpontban és mennyi időre jut olcsón jégfelülethez az utánpótláscsapatok közül. Fájdalmas elhagyni a GyJ-t, de a többéves hercehurca végére úgy kerülhet pont, hogy nem jár rosszul kedvenc sportunk. Az eddigi heti 28 óra jégidő helyett sokkal többhöz jut. Az is igaz, hogy kevésbé impozáns és kényelmes körülmények között. Igazi bővülésről akkor beszélhetünk, ha kiderül, miként alakul az UTE Megyeri úti jégcsarnokának ügye. Mindenesetre a lilák hivatalos honlapja optimista, mint írják: "a birtokvédelmi eljárást megnyerte az egyesület, így használhatjuk a csarnokot, amelyet valószínűleg 1-2 hét múlva megnyitnak az illetékesek".

Ha minden jól alakul, másfél év alatt legalább két jégkorongpályájával gazdagodhat a budapesti kínálat. Bartha László igazgató tájékoztatása szerint ugyanis a Városligeti Műjégpálya felújítási és bővítési tervei az előzetes menetrend szerint haladnak. A közbeszerzési eljárás a vége felé közeledik, ez év szeptemberében megkezdődhetnek a munkálatok. A következő tél kimarad a korcsolyázni és hokizni vágyók számára a Hősök tere szomszédságában, de 2010 szeptemberében egy modern, teljesen felújított, 12 000 négyzetméteres jégfelület várja a jeges sportok szerelmeseit, a korábbiaknál hosszabb szezonnal. Verseny méretű jégkorongpálya is helyet kap a létesítményben.

42 komment

Címkék: millenáris jégpálya

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vessünk jégvirágot néhány focipályára, hogy több helyen lehessen hokizni!
Fedjük be őket sátorral, és legyünk hokinagyhatalom!
Az utcán csellengő, kigyúrt pénzbehajtó-palántákat neveljük át profi hokisoknak, azzal is sok pénzt tudnak keresni, ha jól csinálják.
"Menj fiam, fuss neki 200x a palánknak! Te úgyis bírod az ilyesmit." :o)
Szóval én minden egyes jégpályának nagyon tudok örülni. :o)
@snowman: Ez igaz annyi focipályát csinálnak!! Minek ennyi?! Nem értem de jégpályát meg alig.
Ha ez megvalósul,a reumás bütykeimre korcsolyát húzok és egyszer belopom oda magamat.
(már csak a nosztalgia miatt is,mert anno voltam ott)
És azért reméljük bővül a vidéki kínálat is, nemcsak a budapesti. De amúgy meg örülni kell mindennek a mai világban.
Azt azért el tudnám képzelni, hogy sportágfejlesztési koncepcióban leszögezni, hogy minden 15.000 fő feletti településen épüljön legalább sátras jégpálya.
Minden 30.000 feletti településen szilárd alapú, jégcsarnok 300 - 800 nézős, minden nagyobb városban (mondjuk a megyeszékhelyeken) 1.000 - 2.000 fős jégcsarnokok, régióközpontokban meg multinacionális jégpályák (3.000 - 6.000 fős), mellettük kisebb gyakorlópálya még.

snowman: a 120 kilós, gyúrós pénzbehajtó-palánták jók lennének masszív ütközős hátvédnek a csapatokba: úgyis hátvédhiánnyal küzködik az ország! :))
@snowman: @orion66: Az király lenne, ha Pronger bácsihoz hasonló arcok lennének minden csapatban.
A pénzbehajtós gyerekeknek az utaztatsát nem kellene fizetni, mert úgyis csili-vili merkádeszekkel és béenwékkel gurulnak :))
@._/PUCK M@STER._/: Nem tisztem védeni a honi labdarúgást de szerintem az utóbbi 10-15 évben drasztikusan csökkent a labdarúgó pályák száma. Ott sem fenékig tejfel a létesítmény helyzet, hidd el. Az, hogy mostanában (látszólag) sok pálya épül nem ellensúlyozza azt ahánynak a helyén most plaza, lakópark, stb van.

Egyébként valóban jó, hogy új "jégfelület" lesz a fővárosban. Ez mindenképpen kell a jégkorongnak. Én mondjuk szívesebben látnék olyan helyet ahol amatőröknek is lesz esélyük jégidőt szerezni mert ennél nehezebb feladat kevés van mostanában...
Ha 5-700 drukker lézeng/focimeccs egy lelátón, akkor inkább épüljön emeletes P+R a helyén, vagy játszótér, mini streetball pályákkal.
Vagy 10 kicsi hokipálya/görkoripálya a kölköknek.
Vagy uszoda, vagy fedett szörfpálya.
Előre elnézést már eleve e kérdésért, de meg tudja valaki mondani, hogy konkrétan hány igazolt műkorcsolyázó van Magyarországon? : )

"B" kérdés: hányan voltak kint mondjuk az utolsó műkorcsolya OB-n? : )
Eddig jól hangzik. Remélem, happy end lesz a vége.

@snowman: sajnos jelenleg hazai szinten a hokiban sem jobb a helyzet, ami a nézőszámot illeti (SAJNOS) Kivéve az EBEL meccsek ill. a válogatott mérkőzések.

Amúgy tényleg jó lenne, ha kicsit a vidéki hoki infrastrukúra is felfelé ívelne, persze észszerű határokon belül.
hát nekem már megjött a kedvem hogy kinézzek 1-2 hokimeccsre... amúgy teljesen laikus vagyok, és a hokit sem követtem eddig, de az amit a válogatott véghezvitt figyelemre méltó. nekik bizony van értelme szurkolni... focimeccsre eszem ágában se volt és nem is lesz kimenni egy jó darabig...
szép is lenne mindez...ahonnan nagyon hiányzik a csarnok az Pécs és Szombathely, de jó lenne Nyíregyházán és Kecskeméten is(persze a lélekszám függvényében)Aztán a következők: Békéscsaba, Szolnok(bár itt már Jászberény látszik...), Tatabánya, Veszprém, Eger...Ezzel úgy gondolom tényleg kinyalhatná René svájci sapkás...
@hosszú lépés: Persze ezzel eggyet értek. Csak most náluk Hódmezővásárhelyen egymás hegyire hátára építik a műfüves pályákat! És ez bosszant amikor a legkorszerűbb pályákat csinálják és , hogy másban nem látnak pénzt. Mert nálunk csak egy nyitott jégpálya szokott lenni.
@snowman: @._/PUCK M@STER._/:
A focipályákat legyünk szívesek békén hagyni!
Itt és most felvállalom, hogy én alapvetően futball beállítottságú vagyok, és csak másodsorban hoki. De abból a fajtából, akit az úgynevezett profi magyar labdarúgás nem érdekel (válogatottostúl, NB 1-estül), hanem speciel az amatőr Budapest Bajnokság (BLASz I-es csapatnak szurkolok és járok a meccseire 15 éve, BLASz IV-ben pedig magam játszom).
És hogy miért épül "ennyi" (egyébként mennyi ennyi?) futballpálya? Hát példának okáért csak azért (legalább is nagyon remélem), mert a rendszerváltás óta csak Budapesten 60-70 pálya tűnt el, vagy zárt be. Többségük helyén ma f@sz@ kis bevásárlóközpontok, hipermarketek, lakóparkok, irodák, benzinkutak stb. állnak. Ne sajnáljuk az új focipályákat! Inkább MELLETTÜK építsünk minél több jégpályát, csarnokot! Azért a kettő igencsak megfér egymás mellett, mert pl.: svédek, csehek, oroszok mindkét sportágban azért igencsak jól muzsikálnak.
@Skyblue: Én nem szidtam most a focit!!Nem mondom, hogy én se megyek le néhászor a sportcentumba focizni! Semmi bajom a focistákkal csak akkor kéne egy egyensúj.Nálunk perpill. 2 db nagy füves pálya van és 5-6 db műfüves. A bevásárlóközpontokkal teljesen igazad van náluk rengeteg van enymás nyakán és már arról is lehetett hallani, hogy csődbe mennek.A sulimat is elbontják mert megvette a telket a praktiker!!!JÓ MI?!!!Úgyhogy semmi bajom a focistákkal és épüljön minél több jégpála minél több focipálya mellé!!!
@._/PUCK M@STER._/: Igazad van, ráadásul azt az "egy nyitott jégpálya"-t sem nevezném pályának. :(
@ifjvit: ja sajnos! de ezeken kéne változtatni hogy elörelépjünk!
@Mr_inc, @snowman: Csak játsszunk el a gondolattal: mondjuk, hogy a fociválogatott végrehajt egy hasonló csodát, mint a jégkorong válogatott (abba most ne menjünk bele, hogy A Csapat megérdemelte és hihetetlenül sokat dolgozott érte, a botlábúak pedig csak valami orbitális véletlen folytán érhetnék el ugyanezt) és kijutna a jövő évi dél-afrikai foci vb-re. Szerinted mekkora őrjöngés lenne ebben az országban? :) Mennyien küzdenék ki magukat a helyszínre? Mennyivel több kiskölök kezdene újra focizni? Stb, stb... Hatalmas lökést adna a magyar focinak és bár jómagam is a jégkorongot űzöm szabadidőmben, Svájcban is kint voltam és imádom ezt a sportot a focit is szeretem, szeretek focimeccsre járni, jó meccseket nézni és nagyon örülnék ha újra jó foci lenne itthon. És ehhez ugyanúgy kell infrastruktúra és ugyanúgy iszonyat fos a helyzet, mint jégkorongban.

Na, offolás vége. :)
@._/PUCK M@STER._/: "A sulimat is elbontják mert megvette a telket a praktiker!!!JÓ MI?!!!" - hát igen, ez durva :))) Ezen tényleg már csak röhögni lehet.

Ami a (mini-)focipálya vs. hokicsarnokot illeti, a gond nem is annyira maga a csarnok+gépek megépítése/beszerzése. Hanem az a kb évi 100-120millió forint, ami az üzemeltetéshez szükséges!!! És azért a focihoz még mindig sokkal többen értenek, ezres nagyságrendben járnak ki meccsre, míg a jégkorongra csak többszázan. Őszintén, ha városvezető lennél, nem lenne egyszerűbb neked is az aranylábuakkal kezdeni (a hokisokkal szemben) a városi sportéletet felfuttatását?
Szentem zárjuk le a foci/hoki rivalizálást azzal, hogy kezdjen el minden magyar csoda láttára sportolni minél több gyerek, és ha se huszti, se ladányi nem lesz belőle, még mindig lehet egészséges felnőtt. Az elhízott playstationmeisterek és a fotelszövetségikapitányok országa vagyunk, becsüljünk meg minden kis eredményt, ami nem virtuális sportban megy végbe.
csupa jó hír :( vajon miért nem a mükori kerül a sátorba ? az alig nézett sportágban anyósommal párosban már holnap magyar bajnok lehetnék.....100 év visszalépés a hokinak:( és mindenki bambaképpel asszisztál...... nem lett volna olcsóbb a szivacspalánkos pályát a millin megcsinálni és nem szétbontani a másikat? nyert a pénzügyminisztériumi lobby gratulálunk nekik
@hellobt:
Szerintem a gyorskorisok jó helyen vannak. Megmondom miért. A jégminőség miatt . Egy gyors korinak ez való jégnek. Különben is a gyorskorisok nagyobb csodát vittek végbe a közelmúltban, mint a hokisok.Csak a média .... erre. Dél-Korea és Kína alázza a földgolyót ebben a sportágban. Jön egy Knoch Viktor egy pécsi nyitott pályáról és a kanadai és az amerikai edző összenéz, hogy ki ez a srác mikor a ázsiaiakkal van partyban a futamokon. Akkor a jászberényi Huszár Erikát a Darázs testvéreket és a szegedi Lajtos Szandrát nem is említem. A milin nem lehet jó jeget csinálni. Könyörgöm a ....múkorisokat tegyék már a sátorbab, úgy is összekarcolják a jeget. a hokisok bázisát tegyék meg a Kisstadionba!!!!!
Isten adja,hogy igaz legyen....
Persze legyen meg a Millenáris de miért nem csináljuk meg ebből a pénzből a Kistadion befedését. Évek során egy viszonylag elfogadható jégcsarnokká lehetne varázsolni. A Kloteni sem volt egy kacsalábon forgó csodacsarnok de a világbajnokságra mégis megfelelt. Tudom milyen messze van a Kistadion a Klotenitől de évról évre lehetne valamit építeni, javítani rajta. Esetleg a jégidő legyen 15 000.- és a különbözetből lehetne sok mindent finanszírozni.
@snowman: Miért a hokimeccsekre szerinted mennyien járnak?
Lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de nem értem az Millenárissal kapcsolatos hurráoptimizmust. Már Szapporo után is voltak rá ígéretek. A folytatást mindenki ismeri... A Gyakorló esete arra hajaz, mintha az apósom nekem és a házasságon kívül született húginak venne egy Mercedest. Én meg a család naponta azzal dolgoznák, a húgi meg hétvégente "kocázna" vele a dizsibe. Aztán apósom közölné, hogy nekem jó lesz egy trabi is (vászontetővel) a hugi meg csak használja a nagy kocsit. Szóval szerintem, a Millenárissal együtt is jelentős visszalépés ez a hokinak. Persze tőlünk jóval északabbra is vannak még nyitott pályák... De nem hiszem, hogy fedettek helyett.
@csudto:
Teljesen egyetértek, hagyjuk már a focipálya kontra jégpálya kérdést!
Sajnos csak a környezetemben több focipálya, egyéb sportlétesítmény szűnt meg, hála a mostani irányzatnak (plázaépítés, lakópark, különböző hipermarketek), vegyük észre, hogy bármilyen sportlétesítmény bezárása, eladása kárt okoz. Ne felejtsük el, a sport nevelő szándékát se rendszerre nevel, csapatba be kell illeszkedni, ezek mind olyan dolgok, melyek a civil életben a gyerekek előnyére válnak, nem beszélve arról, hogy inkább sportoljon, mint ’bandákba verődve aluljárókba, plázákba cigarettázva üldögéljenek’. Teljesen mindegy, hogy egy gyerek focizik, vagy jégkorongozik, vagy esetleg más sportot űz, egy a lényeg sportoljon!
Legyünk optimisták!
Több jégidőhöz juthat a hoki.
Egy barátom svájci alsóbb ligában hokizik (és ott is van utánpótlás csapat is), nyitott pályán novembertől februárig. Ott is van ilyen. Ahhoz képest ez a szezon jóval hosszabb lesz.
Mondjuk azt nemigen értem, hogy "százmilliós nagyságrendű forintért átalakítják a pályát" a rövidpályás gyorskorinak és plussz megépítik a Millét. Nem lenne költségkímélőbb a hokisokat a Gyakorlóban hagyni és a Millét egyből a matracos rövidpályásra kialakítani?
@Iceblack: a 100 milliós átalakítás CSAK a Gyakorlóra vonatkozik. A Milli átalakítása külön pénzből megy.
@MeLa: valakinek nincs meg a kölségvetés kiírás? Mire lehet elkölteni 100 milliót, amikor gyakorletilag visszafejlesztik a csarnokot.
Azt meg tányleg nem tudom miért ne lehetne, valami kis veszített vászontetőt feltenni a kisstadionra, ha csak árnyékolna akkor is 4-8 hetet lehetne nyerni vele.
Azt az iszonyatos kuplerájt ami a millenárison lesz, ahol ott öltöznek a gyerekek a hidegben, a biciklisek meg közben tekernek, hát azt ne nevezzük fejlesztésnek. Az egy vicc.
@ob4: közvetett érintettségem okán nem tartottam túl etikusnak, ha ezt az eredmény - sátor + új pálya - bíráltam volna, mert jelen helyzetben ennek is örülni kell, de könyörgöm senki ne hasonlítson össze egy sátras jégpályát egy felújított, öltözőkkel és tornatermekkel kibővített Gyakorló Csarnokkal...

Felmerült bennem az a kérdés is, hogy vajon ebben a sátorban bajnoki mérkőzéseket lehet majd rendezni? Lesz csere- és büntipad, zsűrifülke és kijelző???
@MeLa: Ezek a sátrak szerintem nem alkalmasak arra, hogy ezen a klímán ami magyarországon található, tényleges alternatívája legyen egy normális épületnek. Ezek a sivatagba valók, meg sörsátornak ideiglenes jelleggel. Szerintenm azért mondják, hogy legyen sátor, nmrt az olyan olcsónak tűnik. Hát nem az. Főleg üzemeltetés oldalon nyeli a pénzt. Miért nem lehet ezeket a dolgokat épeszűen megbeszélni a szakmával? miért kell egyik héten irdatlan csarnoképítésről a következő héten sörsátorról, komplett egyesületi csarnokok bezárásáról dönteni. Ötletelni lehet, de akkor adjanak neki teret. Mindig meglepődök, hogy ebben az országban még mindig ez van. Egyszemélyes döntések, totál előkészítetlenül, aztán csodálkozás, hogy nincs pénz rá. Mutogassunk a politikusokra, nem adnak nekünk jégpályát, brühühű. Hát van jégpálya csak egyik sem üzemel, mert az illetékesek képtelenek együtt gondolkodni.
Nagy kérdés az, hogy ha szeptemberre el kell készülnie a jégpályának, akkor a kivitelezés mennyiben fogja akadályozni a pályakerékpáros versenyeket? Nem vagyok benne biztos, hogy a Millenáris pályaív megbontása nélkül el lehet végezni egy ekkora beruházást. Tekintettel arra, hogy két szűkös alagúton lehet csak megközelíteni a jégpályát, amelyben egy közepes méretű kisárúszállító járműnél nagyobb nem fér át.
@KAMA3: gyanítom, hogy ezek azok a kérdések, amelyekre senki sem gondolt... :(

Beszéltem hozzáértővel, aki azt mondta, hogy minimális többletköltséggel lehetne kialakítani olyan szellőző rendszert, amely biztosítaná az állandó 10-12°C körüli hőmérsékletet, s ehhez nem használna nagyságrendileg több energiát, mert geotermikus elven lenne megvalósítható.
82-ig működött a sátras megoldás - tudtommal - a Millenárison, de részleteket nem ismerek...A legjobb megoldás a Kisstadion lenne, befedve...de hát itt komoly akadályok vannak...,voltak(BS, Aréna mint konkurencia...)
15 éve várunk a Ferencváros csarnokára! eddig senki nem segített nekünk, a drága csodálatos szakosztályunk évek óta a létéért küzd! de nem adjuk fel, én akkor is bízom benne h lesz egyszer otthonunk és igazi hazai pályán ünnepelhetünk bajnoki címet!
persze itt most nem számítanak a klubszínek, ez közös ügyünk, az egész magyar jégkorongélet jövőjéről van szó! nehéz írni a cikkről, mert nem tudom h mit tudunk még tenni. a játékosok és a szurkolók (akik valódi szurkolók, évek-évtizedek óta imádják ezt a sportot)a maximumot nyújtják hosszú idők óta, sőt még annál is többet
mi biztosan kitartunk a végsőkig és csak reménykedhetünk h mások is megérzik ezt a hatalmas szeretetet amit mi a jégkorong iránt érzünk!!
@bruins: Jól tudod. Amíg egy szélvihar széjjel nem tépte a sátrat. Azóta a gépészetet szétlopták a kátrányos helyzetű fémgyűjtők, a jégpálya betonját pedig megette az idő vasfoga. Ahogyan a kerékpárpálya betonját is.

(100 millióból az egész Millenárist le lehetne fedni, és akkor nem lenne para, hogy a sátor miatt nem lehet 200 méteres sprintet mérni és nézni.)

@KAMA3: 100 millióból biztos, hogy meg lehetne építeni egy közel 100 méter fesztávolságú szerkezetet? :o
@kerusz: Biztos hogy nem jönne ki ennyiből, ez egy nagyon komoly szerkezet lenne, + rengeteg a járulékos költség is.
Más. Olvastam ezt a 80-20%-os használati arányt ami eddig volt, ez valami elképesztő, mi alapján számolták ezt ki?
Bárki megnézhet egy ilyen koris edzést, max 15-20 gyerek lézeng a jégen, de leginkább kevesebben vannak.
Borzasztó, hogy ilyen gyenge a hoki lobbi, pár csuszkással szemben.
Az a baj, hogy most minket kivágtak a gy. csarnokból, a sátor pedig a holdban van még.
Ott még annyi minden elő és közbe jöhet, nem bízom abban, hogy szeptemberre, de még az idén sem, hogy üzemszerűen működjön.
Ezért megy a cseszekedés az UTE stadionnal, a vége az lesz hogy oda fognak mindenkit bezsúfolni, oszt öljék egymást a hokisok.
Valamilyen formában erőt kellene mutatni a hokis társadalomnak, ha megint behúznak a csőbe
A hokisokról, mint pozitív hősökről , írt már eleget a sajtó, a média. Nagyjaink csinálnak olyan szitut, hogy majd negatív, botrányhősökké válnak a fiúk. Ez olyan trendi. A gazdaság , a politika, a foci, nehogy má!, mi maradjunk ki!!!
Nagyon egyszerű. A műkori OB-re el kell menni ötszáz jégkorongozónak. És a kűrök alatt csinálni egy kis hangulatot, "Hajrá Magyarok!"-félét. Abba még bele sem lehet kötni.
@Balna1969: De ahoz adjál 1000 liter sört nagy tisztelettel, hogy én végig nézzek egy műkoris produkciót:))))))))))))))
süti beállítások módosítása