HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ladányi: A jégből egy időre elég volt

2009.05.05. 21:35 F. Kapus

Tíz év kemény munkájával eljutottunk oda, hogy komoly csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt, képesek vagyunk szoros eredményre. De amikor a szlovák meccsen 13 másodperc hiányzott a pontszerzéshez, akkor sem mondhattuk, hogy nem jogos a győzelmük. Egyetlen dologban voltunk jobbak náluk, a szurkolásban, mondta Ladányi Balázs. A csatárral utoljára beszélgettünk a vb-ről, és már a jövő is szóba esett.

"Rosszul kezdtünk a németek ellen, későn vettük fel a mérkőzés ritmusát. Szerencsére ez nem látszott az eredményjelzőn az első harmad után. Végül is az utolsó meccsen is csak egy hajszál választott el minket a pontszerzéstől. Nehéz megszokni, de el kell viselni, hogy az A csoportos ellenfelek jobbak nálunk, és mind a hat mérkőzésünket elvesztettük. Németország komolyan vette ezt a találkozót, hiszen még ők sem nyertek Svájcban, és ez nagy kudarc a számukra. Ők tehát azért hajtottak, hogy legyen egy győzelmük, mi meg azért, hogy úgy tudjunk búcsúzni a helyszínen és a tévé előtt értünk szurkolóktól, hogy mindenki elégedett lehessen velünk, hogy azt mondhassuk, nem maradt bennnük semmi, mindent megtettünk. Ez talán sikerült. A tornán az Ausztria elleni mérkőzés volt az egyetlen, amikor nem éreztük, hogy rászolgáltunk a közönség bizalmára. Akkor semmi nem jött össze, de minden csapat életében vannak ilyen mélypontok.

Mindenképpen pozitívum, hogy jövőre több sikerben lesz részünk a divízió 1-ben. Megszereztük az A csoportos rutint, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű visszajutnunk, sőt azt sem, hogy egyhamar sikerül. Meglátjuk. A sebességbeli hátrányunk minden csapat ellen megvolt, ezt helyenként jó taktikával és fegyelmezettséggel tudtuk kompenzálni. Meglepő módon a fehéroroszok ellen volt a legkisebb a csapatok közötti differencia, bár az ő első soruk más klasszist képviselt. A mostani tapasztalatszerzés hasznos volt, de nem hiszem, hogy egy azonnali visszakerülés esetén közelebb kerülnénk az elit színvonalához. Az itteni játékosok sok-sok éve ebben a tempóban gyakorolnak, játszanak. Mi csak mostanában ismertük meg ezt a tempót, és harmincéves kor fölött a gyorsaság és a reakcióidő jelentősen már nem javítható.

Sokunk pályafutásának csúcsa volt az a világbajnokság, de bízom benne, hogy lesz még lehetőségünk újra pályára lépni A csoportos vb-n. Ehhez sok mindennek másként kell lennie, mint eddig. Nem bántani akarom a fiatalokat, de maximálisan egyetértek Pat Cortina kemény kritikájával. Hozzáállásban, munkavégzésben és fejben nagyon sokat kell javulniuk. Mindenhol, itt a blogon is, rengeteg kommentező azt mondogatta, miért nem marad ki ez vagy az az öreg játékos, és helyette miért nem ez vagy az a fiatal kerül a keretbe. De akiket sokan nem akartak Svájban látni, maximálisan bebizonyították, hogy itt a helyük. A 2009-es világbajnokságon a legjobb magyar válogatott vett részt, ebben biztos vagyok. Nem az én feladatom a csapat összeállítása, de egy helyen vitatkoztam volna Pat Cortinával, ha megkérdez a vb előtt. Nálam Gröschl Tamásnak mindenképpen helye lett volna a csapatban. Ő is sok évet küzdött, kínlódott velünk az eredményekért, fizikai adottságai, termete, munkabírása, harcossága miatt is jónak láttam volna kivinni, de ez nem adatott meg neki. De ne ragadjunk le egy embernél, sajnos a magyar válogatottból ennél sokkal többet nem lehetett kihozni.

Az utolsó mérkőzés után ünneplés nem volt, csak ünnep. Egy kicsit buliztunk, örültünk, hogy végre vége a szezonnak. Ilyen még nem volt a magyar válogatott történetében, hogy májust írunk, és még meccseket játszunk. Nagyon hosszúra nyúlt az idény. Az öltözőben elfogyott néhány sör, a helyszínen megvacsoráztunk. Aztán visszamentünk Zürichbe, a csapat egyik fele megnézte a Finnország-Kanada mérkőzést, amelyről megállapítottuk, hogy életünk legnagyobb meccse volt, amit helyszínen láttunk. Itt is fogytak a sörök, úgyhogy jó volt a hangulat. Úgy mesélek erről a sörözésről, mintha én is ittam volna, pedig egyáltalán nem szeretem sem a sört, sem a bort. Inkább az üdítőket fogyasztom, desszertes vagyok, elsősorban rám célzott Pat Cortina a nyilatkozataiban. Úgyhogy csokitortával lehet engem dobálni nyugodtan.

A jégből egy időre elég volt, augusztusig nem is szeretnék a közelébe menni. Szabadság nélkül nyolc hónapos volt a francia szezon, úgy, hogy karácsonykor is játszottunk, ezt követte a válogatott öthetes programja. Nagyrészt Magyarországon leszek a következő szezonig. Találkozom orvossal is, aki megvizsgál, mit kell vágni rajtam, hol kell összerakni valamit. A könyökeim továbbra sem túl jók, de ahhoz már nem engedek senkit nyúlni. Kis túlzással rosszabb lett, mint volt. Két hónapig tudtam élvezni a fájdalommentes játékot, aztán egyszer beszorult valahová a kezem egy meccsen, és újra érzem, amit a műtéti beavatkozás előtt. Lehet, hogy a térdemet vágni kell, majd meglátjuk. Ezek a problémák mindenkinél előfordulnak szezon végére. Egy félórás buszozás után mindenkinek nehéz felállnia az ülésből, van, akinek a lába, van, akinek a dereka miatt.

Úgy tervezem, május második felében eldől, jövőre hol játszom. Még plusz egyéves szerződésem van a Brianconnál, ez azt jelenti, ha úgy akarom, aláírhatok egy évre. A vb-n mutatott játékom alapján nem gondolom, hogy nagy ajánlatot kaphatok. Nem egy 33 éves, őszülő magyar csatárra kíváncsiak a játékosmegfigyelők. Mindenesetre bízom benne, hogy nem maradok csapat nélkül jövőre sem."

52 komment

Címkék: vb válogatott ladányi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ennek a faszinak elképesztő humora van... Nagyon nagy ember vagy, Balázs! :))
Azért ha a játékosmegfigyelők nem is, de szerintem nem én egyedül szeretnélek még látni hosszú ideig játszani... Köszönjük Godó...
Godó (az egyik) legnagyobb!!!

Elmondhatatlanul büszke vagyok rá, hogy ott lehettem, szurkolhattam nekik és arra is, hogy ezt személyesen is elmondhattam nekik. Bár valamilyen szinten komoly embernek tartom magam és családapa vagyok, rajongó tinédzser módjára mutogatom a közös fényképeket és mesélem az ünneplést ami a dán meccs után a sátorban volt. :))

Srácok, köszönöm még egyszer!

"Mi vagyunk a legnagyobbak!"
:)
Az a gólpassz a Fehéroroszok ellen... Hívjuk csak röviden Tanár Úrnak ezentúl Godót!
Nagyon korrekt interview. Le a kalappal Ladanyi elott. es az egesz csapat elott! Az eredmenytol fuggetlenul csak buszkek lehetunk rajuk!
Azért nem lennék meglepve, ha a válogatot játékosaink egy része nem maradna meg jelenlegi állomáshelyén. Sőt, kifejezetten kíváncsi vagyok a várható játékoskeringőre.
Hihetetlenül megy a stílusa a blog stílusához, nagyon bírom. Le a kalappal!
Azért ha nyáron unatkozol, nyugodtan irkálhatsz:) Jó olvasni:)
>Azért ha nyáron unatkozol, nyugodtan irkálhatsz:) Jó olvasni:)

Engem erdekelne, hogyan telik egy jegkorongos nyara. Gorkorizik, golfozik, gyeplapdazik...?
"Hozzáállásban, munkavégzésben és fejben nagyon sokat kell javulniuk."
Mindenesetre ez megdöbbent. Először arra gondoltam, hogy ez Cortina mester maximalizmusa. De most meg egy hoki ikon mondja. Kezdek félni.
CSOKITORTÁT NEKI:D Azért ad oylan finom passzokat mindig...
@righthofen: Igazából én is. Az EBEL szezon alapján meg voltam győződve, hogy sofi, nagygeri, kóger a jövő nagy ászai (Kóger játéka mellesleg tetszett is az uccsó két meccsen), akikhez még majd hozzájönnek a dunaferres 88asok és a szupertehetséges 92esek és eljő a kánaán, de eszerint én voltam idealista?
"Nem egy 33 éves, őszülő magyar csatárra kíváncsiak a játékosmegfigyelők." :)))) biztatásul csak annyit: öreg ember nem vén ember :)))
Balázs, a csokitortára a vendégem vagy bármikor :)
Köszönjük Balázs, minden elismerésem és tiszteletem a hozzáállásért, a küzdeni tudásért, az akarásért. Ha lenne még 4-5 hozzád hasonló tudású játékosunk akkor lenne esélyünk az A csoportban is. Remélem erre nem kell nagyon sokat várnunk. Bármikor vendégem vagy egy csokitortára!
A fiatalokkal és az öregekkel kapcsolatban pontosan azt írtad, amit magam is gondolok. Pontosan ugyanazt..
Hát,ezt tényleg jó olvasni... Profi nyilatkozat! Magyarországon ilyen kezű játékos már csak egy van sajnos,mint Te,de reméljük nem sokáig! Gyerünk fiatalok! Ha Móron jársz Godó,én is meghivlak egy csokitortára! :)
na, ha már ennyien meghívtak, én is beállok a sorba, egy jó kis csokitorta vár Szegeden is!
Szép volt fiúk! Jövőre újrakezdjük:))
Godó: ha véletlenül Jászberény felé veszed az irányt, egy Rigó Jancsira vendégül látlak.
Meg beugrunk az épülő berényi pályára.
Tényleg: ha elkészül a berényi jégcsarnok, a válogatott egy bemutató meccsre jó lenne, ha elugrana. Godó, rád is számítunk!!!
Mekkora hangulat lesz! :)
Csak óvatosan sporttársak, még cukros lesz!
Godo célzott Gröschl termetére és fizikai adottságaira is,ez a két dolog az ,amiben óriási a lemaradásunk jelen pillanatban az A csoportos csapatokhoz képest!És ezt nagyon nehéz egyik pillanatról a másikra pótolni,mert Vaszjunyin,Holécy,Kovács,Majoros,Tokaji,Fekete már nem lesz nagyobb termetű játékos és bár tisztelem őket,de ezen a VB-n sajnos nem tudtak brillírozni a 100 kilós védők között.
Bocsánat :HolécZy.
HA az ide látogatókon mulik akkor Balázs 150 kg-ot nyomna szeptemberre :-))

Grat Balázs, szép munka volt. Az utánpótlás részben rajtatok is múlik.
Érdekes, én is "tanáruraztam" Zurichben a fehéroroszok ellen!
Sztem ott voltunk a legjobbak, ha nem olyan a biró, mint amilyen volt, meglett volna a meccs!
Hiányolok viszont vmit!

Köszönet Kercsó Árpádnak, hiszen jelentős érdeme van abban , hogy A csoportosok voltunk! Ennyit mindenképpen megérdemel!!!
@csudto: Nem, szerintem (remélhetőleg) egy pillanatnyi állapotról van szó. Ne felejtsd el, hogy ezek húsz év körüli fiatalok, pár pofon (vagy simogatás) az élettől nagyot lendíthet a hozzáálláson... Arra is kiváncsi lennék, hogy a Nagy Öregek hogyan is álltak ezen tulajdonságokkal anno húszéves korukban...
www.hirsarok.hu/node/24548
Hazatérésről egy jó kis videó:)
@utefan: Egyetértek veled csak nem akartam a kezdeményezö lenni.
Nem kell elfeledni hogy ki rakta le az alapokat,ezt a játékosok is nagyon jol tudják.
Gratula Godonak a nyilatkozatokért!
Mindíg a kedvenc játékosom volt Godó, és az is marad. Nem csak a játéka profi, hanem a egész egyénisége.
Te vagy a legnagyobb Godó!
Mi visszavárunk bármelyikőtöket Svájcba...! Ha a csoki torta nem is olyan finom itt mint Magyarországon azért másra bármikor a vendégeink lehettek!!

...na meg: SZÉP VOLT FIÚK!
és HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!

Érdemes a cikket alaposan elolvasni! Ladányi Balázs ritka objektivitásról tesz tanúbizonyságot! Merthogy SPORTEMBER! Gratulálok!
KÖSZÖNJÜK NEKED GODÓ ÉS AZ EGÉSZ TÁRSASÁGNAK EZEKET A FELEJTHETETLEN NAPOKAT!ÓRIÁSI ÉLMÉNY VOLT!
hazajöttem a töri érettségiről teljes letargiában, erre ezt az interjút találom itt... :D hihetetlen humora van ennek az embernek :D
gratulálok :)
Hajtsuk meg jövőre a szlovénokat és 2 év múlva gyerünk vissza az A-ba gyakorolni!!!!

Szép volt, így tovább, vagy még jobban!!!!
A Volan eltevedt es mar fiatalon elbolondult magukat mar nagy jatekosnak tarto fiataljai(Sofron Nagy Jobb es tarsai)le kellene szaljanak a foldre es vegyenek peldat a Ladanyi Kangyal es Palkovics tipusu jatekosoktol es dolgozzanak kemenyen hogy valahova erjenek el ok is egyszer az eletben
Így nyilatkozik egy igazi sportember. Köszönjük, Balázs, hogy szurkolhattunk Nektek ezeken a fantasztikus meccseken!
A magyar csapat a legfontosabbat máris elérte. Itt svédországban már 3-an kérdezgettek a magyar hokiról. Egy gratulált a jó szereplésért. Igaz, egy srác humorizált a nulla pont miatt, de a lényeg, hogy már felfigyeltek. Egy srác azt is mondta, hogy a svéd csapatok szerint a magyar játékosok igen olcsók. Valahol ő olvasta. Hát jó lenne ez a bajnokság is, a NHL helyett.

Üdv
Kárpátalján is tudnak ám finomságokat készíteni!!!
csak gyeregyere!!!!:)
Bárcsak mindenki ilyen profi lenne és így végezné a munkáját mint ti, srácok! Felőlem ehetne akármennyi csokitortát!
Kiérdemeltétek a közönség szeretetét, nagyon büszkék vagyunk rátok!
Ólléééé, ólllééé, ólléolléolééééé, MAGYARORSZÁG HOKIORSZÁG, MAGYARORSZÁG éólléééé!!!
@beck111: Isten ments, még a végén egyesek összekeverik a Havassal!!!!
Annyira örülök, hogy vannak ilyen szerény, szorgalmas, jó humorú sportemberek, akik két lábbal állnak a földön, és nem akarnak többnek látszani annál, amik. Remélem, itthon még kényeztetik némi desszerttel.
Én így utólag is szívből irigylem azokat akik ki tudtak menni svájcba szurkolni! Büszke vagyok a Csapatra és a Szurkolókra is!

Mondjuk tényleg súlyos, hogy hova jutottunk. Egy NHL- játékos kell és beindul a szekér.
A francia bajnokságot meg nem kell lesajnálni, maradjanak/menjenek minél többen oda (is)!
Hajrá Diables Rouges de Briancon
Szép volt fiúk!!!
Köszönjük fiúk....

Magyarország legnagyobb sportEMBERét olvastuk..

Köszönöm a beszámolókat köszönöm, hogy láthattalak titeket az Acsoportban.

Reményeim szerint nem utóljára.

A fiataloknak meg oda lett dobva a kesztyű...
tessék felvenni...
..hja és jó pihenést PROFESSZOR ÚR
..előléptetlek :)
Sracok,

A szlovak meccs magyar kommentatorral meg van
vkinek? Az plz jelentkezzen.
Thx.

süti beállítások módosítása