HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Dánia 1-5

2009.05.03. 12:00 D. Gromov

Magyarország kiesett az A csoportból. A dánok elleni meccsen egy jó, egy közepes és egy rossz harmadunk volt, sorsunkat Vas János ötperces kiállítása pecsételte meg. Jövőre a divízió 1-ben folytatjuk. Az utolsó helyen bukunk lejjebb, így a számítások szerint Szlovénia, Nagy-Britannia, Lengyelország, Horvátország és Korea lesz az ellenfelünk, ez még nem hivatalos. Nagyon nehéz dolgunk lesz, különösen a lent ragadt szlovénokkal, de nem leszünk híján a feljutási esélyeknek. Holnap még játszunk a motiválatlan németekkel, már csak a pontszerzés a cél. Alant a meccs szöveges közvetítése.

A válogatottnak nem sok esélye maradt, hogy jövőre is az A csoportos mezőnyhöz tartozzon, de Dánia legyőzésével visszajöhetünk. Az ellenfél kemény, első körös NHL-es hokisa is van, de fegyelmezett és célratörő játékkal megzavarható. Össze kell szednünk magunkat, azért is, hogy ne pont nélkül jöjjünk haza. Szövegesen közvetítünk.

A kiesés elleni körben Magyarország az utolsó helyen áll, Dánia pillanatnyilag második. A csapat komoly fejmosást kapott az osztrákok elleni vereség után, elsősorban azért, mert nem dolgozott fegyelmezetten. Pontosan ugyanúgy állunk fel, mint pénteken. Dánia bent akar maradni, ezt a célt 2003 óta minden egyes alkalommal elérte. Nekünk már nem elég nyernünk, szurkolnunk kell azért is, hogy Ausztria ne győzze le hatvan perc alatt Németországot. Annak a mérkőzésnek az alakulását itt lehet nyomon követni.

ELSŐ HARMAD

Elkezdődött, a dánok hozták el a bulit. Két óriási Szuper-védés. Lendületesen kezdtek a dánok. Vas János hatalmasat lő, Galbraith bravúrral fogja. 4. perc. Kovács Csaba fordult be ügyesen a dán kapu elé. Aztán Szuper véd.

Magyar kiállítás, Kangyal megy le, 6. perc. Azonnal felállnak a dánok. Szuper a helyén volt, kivédekeztük. Nagyon nyom az ellenfél, 9. perc. Egy percre fent ragadtunk a támadóharmadban, két szép lövésünk is volt. Kóger is rákotorja fonákkal. Túl vagyunk a harmad felén. Fegyelmezetten, okosan játszunk egyelőre.

13. perc. Regin nagy passz, Boedker nagy lövés. Palkovics nagy passz, Fekete nagy lövés. Vas Jánosnak nem sikerül beerőszakolnia a kipattanót. Ladányi utolsó passza nem sikerült, utána lendületes dán támadás. Kapura lövésekben 8-7-re vezetünk.

Boedker kap egy pofont Ennaffatitól, nincs következménye.

GÓL, 1-0, PALKOVICS, egyedül lépett ki, megcsinálta. Először vezet a vb-n a magyar válogatott. A passzt Fekete Dániel adta.

18. perc, magyar kiállítás egy eladott korong után. Vas János megy le. Nagyon jók voltunk hátul ebben a két percben. Még egy magyar helyzet a végére.

Az első harmadot megnyertük. Nagyon jól játszottunk ebben a húsz percben, a védekezésünk összeszedett, a támadásaink veszélyesek, Szuper kiválóan véd.

MÁSODIK HARMAD

A dánoké a buli. Feketéé volt az első lövés, 2. perc. 4. perc, egyelőre helyzetek nélkül. Próbálnak beszorítani bennünket a dánok, de nem tudnak, felgyorsítani is képtelenek, a kapunk elé sem nagyon tudnak betörni.

Olsen lő, Szuper véd. 7. perc. Sok a tilos felszabadítás mindkét oldalon. Megint magyar kiállítás, Horváth András. Kangyalt is leküldik. Kettős hátrány csaknem egy percig.

Gól, 1-1, Staal begyötri a rövid oldalon.

Nagy dán helyzetek, de a második emberhátrányunk is lejár, 11. perc. Tokajit leterítik, vérzik, nincs kiállítás. Szuper véd nagyot, utána két jó blokk. Regint kiállítják, az első magyar emberelőny. Két Ladányi-lövés. Palkovics-bomba, védés. Kiegészültek.

16. perc, ismét a kapunk előtt a játék. Magyar kiállítás, Sille kap két percet. Óriási tumultus a magyar kapu előtt, megússzuk. Óriási Szuper-védés. Kivédekeztük, még két perc a harmadból. A másik meccsen Ausztria 1-0-re vezet, ez nekünk rossz.

Gól, 1-2, Christensen, egy kipattanót ütött be hat ember között, 19. perc.

Szép magyar akció több lövéssel, nincs gól.

A második harmadban sem játszottunk rosszul, kettős hátrányban kaptuk az egyenlítő gólt, balszerencsésen a másodikat, nagyon nehéz a dolgunk.

HARMADIK HARMAD

A dánok kezdenek jobban, helyzet nélkül. Kóger lódul meg nagyon szépen, remek lövés, Holéczy nem éri el a kipattanót. 4. perc. A korong többnyire a dánoknál van, 6. perc.

Palkovics csinálja meg magának a helyzetet, lövését védik. Vas János tarolja le Christensent nagyon durván, 5 perc + végleges fejre irányuló támadásért. Vas a németek ellen sem játszhat. Másfél perc letelt az ötből.

Gól, 1-3, Green lövi meg messziről, Szélig korcsolyáján megpattan, az emberhátrány marad, hiszen az ötperces nem jár le. Kapuvas.

Kiegészültünk, még nyolc perc a meccsből.

Gól, 1-4, Morten Madsen használja ki az abszolút ziccert.

Újabb dán helyzet, Szuper megsérül. Hetényi áll be helyette. Magyar kiállítás, Ennaffati.

Gól, 1-5, Hardt a gólszerző, a kapu mögül a sűrűbe vágott korong csúszik be.

Még négy perc. 46-18 a kapura lövések aránya. Két perc van hátra. Utolsó perc. Vége.

361 komment

Címkék: magyarország vb dánia a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem kell aggódni, 3-1 ide, üres kapus góllal a végén. Sima liba!
Ha adja a Sport1 akkor itt lathatjatok a Magyarorszag-Dania Hoki mecset:
www.justin.tv/barcelinho

Hajra Magyarorszag!
@barcelinho: marmint a roman sport1 gondolom!!!
@biowolf: igen csak, azt tudom streamelni;)
Hajrá Magyarok!!!
Azt már most is látni, hogy ez egy más válogatott, mint az osztrákok ellen
ólééé-ólééé-ólééé
Ezen a csapaton az segítene ha Detroit Redwings játékosai magyar mezbe bújnának és ők játszanák le a Dánokkal történő meccset.
Ez simán meglesz, meg kell lennie!!!!
jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!
EZAAAAAAZZ!!!

Végre egyszer vezetünk!
Góóóóóóóóóóóóóóóól!!!
Elöször vezetünk!!!!
Csicsó mekkora passzt adott! Meglesz!
Ria! Ria! Szűzmária!!!
Végre megtört a jég!
Szép volt Palko!!!!!:)
HAJRÁ MAGYAROK!
Na a fritzek remélem odateszik magukat.
jaj anyám. nem is mondok semmit. bár még messze a vége, de ha megverjük a dánokat akkor duplán sajnálom majd az osztrákok elleni buktát, meg a 17 másodpercet.
Szégyellem magam, hogy pénteken a vereség után azt modtam magamnak, hogy vasárnap nem fogom nézni a meccset. De jó, megondoltam magam.
nem kell még győzelemről beszélni. messze van sajnos a meccs vége. minden jó ha a vége jó.!
@Malachi: ott a mértékkel is baj volt, mivel teljes körbeverés esetén lett volna jelentősége. Így tényleg csak akkor van esély, ha mi is nyerünk és a németek is nyernek.
Végre játszhatjuk a játékunkat!
Palkovics!! Nagyon szép gól!!! Még még még még!!!!! :D
Na végre, ütött Palkó is egyet, remélem ez jót tesz a lekének, az enyémnek biztosan:)
Elképesztő gólt volt, aki ismeri Palkót, tudja, miért! Az egész pályafutásában kb. ez volt az ötödik alkalom, amikor fonákkal húzta be! :))

Egyébként jók vagyunk. A dánoknak szerintem kevesebb helyzetük volt, mint nekünk.
Hát hajráhajrá!
A legjobb az egészben, hogy még mindig ott vannak a lelátón, és 60 percen keresztül zúg a biztatás! Osztrákok után erre nem számítottam. :)
Vezetünk a vb-n! Na ilyen se volt még az én életemben! Fantasztikus! Palkovics nagyon megérdemelte, szerintem eddig is jól játszott. Fekete játékán eddig fanyalogtam néha, de most minden meg van bocsátva, micsoda zseniális kiugratás volt!
Ismét azt érzem, amit a szlovákoknál és a fehéroroszoknál, hogy ha így játszunk, és ők is így játszanak, akkor van esélyünk. Most talán végre a szerencsénk is meglesz hozzá, hogy beváltsuk.
Hányszor látszott Palkovicson a vb n, hogy elmegy a szélen, de nincs kinek adni...
Örülök hogy lőtt egyet.

csak most kapcsolodok be. hajra magyarok. jo volt a meccs eddig?
ezaz!!! (látni ugyan nem látom :S)
@EasyFriend: szerintem csak akkor nyerhetünk, ha ütünk még, nem tudom elképzelni, hogy a dánok gól nélkül zárják a meccset.
Reszkess vikingje!!!
Nagyon igazuk lehet a kommentátoroknak abban, amit az osztrák meccsről mondtak. (Az elején kapott emberelőnyök teljesen váratlanul értek minket, és "elhittük, hogy végig támadhatunk".)
Ezért is nagy öröm, hogy ma ilyen fegyelmezetten játszunk.
Ha Sógoria ellen is így toltuk vóna...
@Horiko: Egyetértek, de voltak azért a gólon kívül is esélyes próbálkozásaink, szóval azért nem reménytelen a dolog!
@EasyFriend:valóban, a remény hal meg utoljára... Hajrá fiúk!
@cziffra plachta zasztava: köszi, nem ez a gond. csak időnként szabadulok tv és internet elé. (most épp látom a tv-ben is) hajráhajrá!
@krumplee: az első harmadok között csak annyi különbség van, hogy most mi lőttük a gólt.

szág-szág-szág, Magyarország!
Mint mindig a szurkolóink fantasztikusak!!! Maxirespect nekik
csendesen csordogal a masodik harmad, de legalabb vezetunk
ajjajj ebből a kettős emberhátrányból tudtam h ez lesz... :(
Ez hihetetlen !!!!!!!!!!!!!!
még nincs veszve semmi, viszont még mindig előnyük van...
sgdafg3498ptpzaerprihpzg p4329g ybvxb.axg-arágáqsrágegdfgh
hát ezt a gólt köszönhetjük a bíróknak :(
felallnak pedig nincsenek elonyben. baj van. megint szetestunk
A németek nagyon megérdemelnék hogy kiessenek :/
@FradiPeti: Ez milyen link? Nekem itt csak valami szimulai mittoménkik dolgai jelennek meg, semmilyen tv.
van olyan, hogy anti-fair-play díj?
a németeknek oda lehetne adni, valami büntetést adhatna az iihf nekik, undorító, amit művelnek...
Bármennyire is tisztelem Leventét és a teljesítményét, a rövid oldal az mindig a kapusé...
@cziffra plachta zasztava: ne írd még le öket!!! még nem vesztett ügy...
@MeLa: nagyon ott maradt az illető és rengeteg ideje volt

@sayyadina:
nem irtam le a csapatot. utolso percig szurkolni fogok. de roszzul fest a dolog.
hajtani kell, emelt fővel is ki lehet esni (no és Ukrajna jobb eredménnyel kecsegtet, mint Szlovénia)
MInek van a videóbíró , bazzeg ..
na ez már sok volt... ki kell állítani a dánt!
na ez már sok volt... ki kell állítani a dánt!
@ice-axe:
Ehhez csak annyit fűznék hozzá: foci vb, 1982...
Utólag volt játékos aki beismerte, megbeszélték a németek és az osztrákok.
sillet is kiszorjak. ez a harmad nem a mienk
nem szoktam a birokat szidni, de akar mehetnenek melegebb eghajlatra...
"mindent bele!"
(épp most hallatszik a közvetítésben is)
szerintem ezek a bírók lovakkal hálnak
Na , nekem ennyit erről a Vb-ről .
a fiam jobb híján egy gyerek golfütővel hadonászik a képernyő előtt, és ordibálja, hogy: "Hajrá magyarok!" :o)
A francba! Pont most kaptunk még egyet. :o(
Sebaj, még nincs vége.
Hajrá fiúk! Ne adjátok fel!
ennyi volt, majd 2 ev mulva:>
nincs még vége... voltunk már ilyen helyzetben
KAPUSAKADÁLYOZÁS!!!!!!!!! Valaki szóljon már a bíróknak, hogy nyissák ki a szemüket!!!!!
A bírók rosszul fújnak, de ez picit a magyar csapat hibája is. A hokiban lehet reklamálni. A második gól után reklamálni kellett volna, hogy nézzék meg a videobírók a gólt.
Miért van az, hogy nekünk szinte kizárólag kidolgozott, okos, "tiszta" góljaink vannak, ellenünk meg folyton ilyeneket malackodnak be? (Szónoki kérdés.)
Azért gusztustalan, amit a bírók művelnek. Nrm fogom erre, hogy ezen múlik, de semmiképp nem egyenlő bánásmódban részesül a két csapat...
Én azt mondom, ha elmegy a meccs, legalább verjünk a jégbe pár dán köcsögöt - lenne néhány, amelyik megérdemelné!
Valaki szóljon már a bíróknak, hogy elmehetnek a .........................................................................
RUS ----> 2+2 min for bad judging
CAN ----> 2+2 min for bad judging

HUN 4 min double PP...
ezt a golt is a vedok tehetetlensege miatt kaptuk el kellene lokni a danokat a kapu elol vagy ra a kapura nem vedjuk a kapust ezert ilyen bator mindenki a kapunk elott
Én mindenesetre büszke vagyok, hogy minőségi magyar jéghokit láthatok. Hajrá magyarok!
lehetnénk egyszer szerencsések is.
Ezúton szeretnék gratulálni a Nemzetközi Szövetségnek a bírók delegálásáért. Kriminális, amit művelnek. Itt van egy ország, amelyik küzd, harcol a vb legjobb szurkolóival és nemhogy szolid támogatást, de még a korrekt bíráskodást sem kapjuk meg. A második góljuknál meg, ekkora kislest elengedni!!!
Úgy gondolom, ha már ennyi kiállítást kapunk az azt jelenti barbár módon játszunk. Akkor törjük má össze őket, ha így is úgyis minket állítanak ki.
Sosem volt bajom a játékvezetőkkel, de mostmár célbalőnék rájuk.
@akos1980: már nem mernek lökni, mert minden szarért minket állítanak ki
igaz de mindig akasztasert cross chekingert meg nem kaptunk ez a puhanykodas a kapunal a vesztunk
@EasyFriend: mert ezen a vb-n csak mi tudunk hokizni.@Raon: én is remélem, hogy az ő vérük is folyni fog ma, mert kibaszottul undorító amit csinálnak.
Remélem, hogy ha ki is esünk, jön velünk a dán csapat.
tusztan latszik hogy nem akarjak hogy bent maradjunk... Tokajit ugy elutik hogy verzik, semmit nem adnak, pedig a dannak koze nem volt a koronghoz es a jatekhoz...
a masodik golnal meg kapus akadalyozasa...
Remélem a harmadik harmadban agyonverünk néhány Dánt....Azt sem bánnám ha a bírók is kapnának elmennek az édes anyjukba!!!!
@Diewith: "Remélem, hogy ha ki is esünk, jön velünk a dán csapat. " - aha, menjenek csak az egymással lemeccselő osztrák-németek, hm? Áhhh...
HAJRÁ MAGYAROK!!!

Akármi lesz, holnap verjük le a németeket, megérdemlik...
A bírókról no comment!
A másik, ki kell b...ni mindenkit a kapu elől, nem tudjuk így védeni a Leventét! Meg kell tanulnunk ezt a brusztos, kíméletet nem ismerő védőjátékot!!!
Bár ilyen bírók mellett...
Tokajinak nagyon csúnyán nézett ki az orra, nem figyeltem, hogy előtte milyen volt, de most határozottan töröttnek tűnt. Ilyenkor engedik visszaállni, összedrótozzák valahogy, vagy már csak a padról figyel? (Agyrázkódás-esély miatt is kérdezem ezt.)
Most más dolgom van, nem nézem folyamatosan a mérkőzést, de azért.. ha vesztenénk.. az összetartás akkor is fontos, ha amikor csak a bánatunkat osztjuk meg. A csapatért is és egymásért is egyaránt fontos az összetartás.
Én akkor is szeretni fogom ezt a magyar válogatottat, ha jövőre nem az A-ban kezd majd.

Remélem sokan vagytok így ezzel, de mi a véleményetek?

Persze addig is: Hajrá!!
szegyen az iihfnek amit a birok csinalnak.a Knagyal kialitassa az egy vicc volt a masodik golnal a visszamutatason tisztan latszik hogy egy dan jatekos bent van a korben mind a ket korcsolyajaval
a biroknak pedig az anyjuk picsaja
lofasz kellene a szajukba nem sip ez felhaborito
faszom annyira tudtam hogy ebben a harmadban ez lesz, és persze megint mi szívunk a bírok miatt, és az undorító dán játék miatt... Ezt ne hagyjuk annyiban!
remélem tudunk nyerni így is, ekkora g*ciputtony bírókkal...
Én rossz játékos lennék. Már legalább 2x verekedtem volna. A Toki és a Levi elütésénél!
Gyerünk fiúk! Egy gól nem gól!
szarjanak sünt a bírók... egy egész süncsaládot!!
komoly belegondolni, hogy szinte az egész vb-t hátrányban játszottuk végig, idegesítő, de komolyan.
A bíráskodás az ebelben tapasztaltakhoz hasonló. Támogatást ne várjunk a buzi bíróktól. A kapunk előtt könyörtelenül le kéne ütközni a paraszt dánokat.
hja, de a csapatunk ígyis úgyis király :) hehe a bírók első vb je.... látszik... remélem az utolsó is....
@ifjvit: mindenesetre nagy akaratero kell a fiuknak hogy megfekezzek sajatmagukat... Levi nemsemmi modon dobta el a botjat a gol utan...
mindíg ez van, bejön asszony a szobába, kiállítanak két magyart, és kapunk egy gólt.

Az osztrák meccsen végig bennt volt...

elcsalom ebédelni inkább

Jövőre már kieshetnek a németek. Remélem majd hazai közönség előtt lesznek jól elpicsázva, mert megérdemelnék.
Vas Jani megfogadta az itteni tanácsokat, úgy látom...
R.I.P Christensen :)
a koro@pisti.sportklub: Levi a korongot dobta el... :-))
szép volt Vas, ki is állították végleg.
Mennyire következesek a bírók...
@EasyFriend: meg ám! megérdemlik a rohadékok!
Szánalom Dánia a neved...
jól tette, ott pusztuljon a rohadék
Ekkora szinészkedésd basszák meg!
Vas János azt tette amit tenni kellett! Végre.
@Tgabor: Ez azért erős egy játékossal szembe-de a bírók menjenek a ...kárhová Ez már nagyon sokk!
Jöjjön szerintem lassan egy kapuscsere, mert Levente kész van idegileg, úgy látom. Persze egyáltalán nem lep meg, én idáig se bírtam volna a helyében.
ilyen a kis csapatok sorsa... Mi a Macikkal ugyanezeket éljük át...
én jobban örültem volna, ha gólt lő, nem dánt.
Egyszer szurkoltam egy sporteseményen a dánoknak. Bocsánat...
@moszkvicssluszkulcs: nekem rengeteg kivalo dan baratom is van, nem hiszem hogy zokon fogjak venni hogy most az egyszer elkuldom a hokicsapatukat melegebb eghajlatra :D
Nem a jatékban, nem az akarásban és nem a lelkesedésben vagyunk kevesek az A csoporthoz...
A bírókat is meg kéne győznünk, hogy ott a helyünk.
@HAJNAL: jó, ne pusztuljon (azért több ilyen kéne, egyébként meg elkönyvelnek még nyuszinak is)
Nah, mi a szösz? Negyedszerre sikerült egy megérdemeltet is ütniük... :-(
szétestünk sajnos...
Mondjátok ki...a lelkesedés nem egyenlő a tudással.
A fiúk embertelenül kevesek az A csoportba....ne a bírókat szidjuk, hanem tanuljanak meg jégkorongozni. Olyan ez, mint amilyen a magyar futball volt Mexikó óta 20 évig..
Kurvára hiányzik ebből a csapatból Ocskay
Szlovénia, Nagy-Britannia, Lengyelország, Horvátország és Korea
Ennyit bírók véletlenül nem tévedhetnek.
A kurva anyjukat a bíróknak. Ha nem csinálunk semmit gólt kapunk. Ha csinálunk, kiállítanak...
Jobb nekünk a B csoport !

Benket lemészárolták minden ok nélkül a "dicső" kanadaiak.
Tokajit is és még kiállítás sem lett.

Minket mindenért kiállítanak , az ellenfeleket semmiért sem .

A németek megint megbundázták az osztrákokkal a sorsdöntő meccset.
Kár, hogy emberek bíráskodnak...
itt a Magyar Csapat nem nyerhet mérkőzést.

Vajon miért skandálták a magyar szurkolók, hogy : "mocskos csalók!"
most még Szuper Levente is megsérült...

Szép volt fiúk!
Veletek vagyunk!
minden respektem Vas Jánosé. Ez már rég a védők dolga lett volna, sajnos, papírból vagyunk, nem merünk odaütni.
@tuner1:
TE baszki, ritka nagy hülyeséget mondtál...
@tuner1: "hanem tanuljanak meg jégkorongozni"
szerintem meg ez erős
Lehet, hogy elfogult vagyok de énszerintem a bírok nyerték meg ellenünk a meccsek nagy részét-így- viszont ez nem sport-hanem bizonyos önkény-van értelme? Láttunk már ilyet foci VB-n-is -szégyen a bírói testületre! Ez nem a sportról szól-de akkor miről?
Egyszerűen felháborító és gesztustalan, hogy egy VB meccsen ilyet meglehet csinálni!!!!
végül is nem ezen múlt, nyertek az osztrákok
nem szoktam szidni a bírókat, inkább most sem teszem.
Ehh bakker, minek nézem még, tiszta mazochizmus... Ez megint olyan volt, mint az első három.
Nincs gond, itt voltunk, építkezünk és még lehetünk itt.
Szurkolásban mi vagyunk a császárok!
Most is olyan mintha emberhátrányban lennénk sajnos... elfáradtunk.
Szerintem oruljunk neki, hogy 70 ev utan megizleltuk az A csoportot. a feladat most az, hogy kielemezzuk a kulonbsegeket az eros csapatok es a mi csapatunk kozott. Csak egy pelda: az Ir rugby valogatott nagyon gyenge volt evekig. Aztan jott egy jo csapat es bejutottak a legjobb 10 csapat koze. A kovetkezo lepes az volt, hogy az allam tamogatni kezdte a csapatot, es az osszes jatakos hivatasos jatekos lett. Iden megnyertek a 6 nemzet kupat(az egyiklegrangosabb kupa a rugbyben). Szerintem otthon is ezt kellene lenni, hiszen nem lehet felvenni egy verseny olyan cspatokkal, akik semmi mast nem csinalnak csak hokiznak.
nem értem miért kell egy feltörekvőő csapat lelkesedését ilyen bíráskodással letörni a végén... :(

HAJRÁ MAGYAROK!!! Jövőre megint feljutunk!!
Valaki tud valamit, hogy hol lesz a divizió 1 vb jövőre?
Hehe, Peterdi is ott leszedte a fejét valakinek, csak ő több ésszel csinálta vagy a bírók nem fárasztják már magukat az eredmény miatt...
@tuner1:

Te valami beépített ellenség lehetsz itt.

Mélyen délről :)

@Tgabor: A játékos azt csinál amit a bírók megengednek neki
rohadt mocskos állat birok, gyülölöm ezt. mikor jutunk már el végre oda, hogy kiiktatjuk az emberi tényezöt a sportból, hogy végre tiszta legyen??? egy sima asztali számítógép megtudná oldani az összes bírói feladatot TISZTÁN, SPORT SZABÁLYAINAK MEGFELŐEN, és nincs szubjektivitás. kurva életbe már.
@tuner1: a szlovák és a fehérorosz meccs után is ezt mondtad?

ez a tanulópénz kisapám... rutin kell ide

KISCSICSÓ meg naná h hiányzik...

de nekünk el kell kezdeni ingázni..
csak épp kurva nehéz lesz ám ha új pályák helyett inkább bezárnak :(
És a franciák egy jó meccsel bent tudtak maradni...
majd legközelebb...
hát nem tudom ez a bíró kettős engem arra emlékeztet mint ha az Árkovics Kincses párost össze raknánk!!szóval nem tudom köszi sporik!!!
SZÉP VOLT FIUK MAJD JÖVŐRE VISSZA MEGYÜNK ÉS BE BIZONYÍTJUK HOGY OTT A HELYÜNK!!!
Nem kell mindent a birokra fogni. A loves arany kulonbseg minden meccsen oriasi. Ez is csoda, hogy csak ennyi golt kapunk. De a fiukoriasiak!!!!
@Feca09: még nincs döntés (ott nyilván nem előre 5 évre gondolkodnak, mert mi van, ha feljut az A-ba a rendező ország:D)
Osztrák-német 1:0... Hát biztos kemény küzdelem volt.
@HAJNAL: ez azt feltételezi hogy konzekvens a bírói működés holott nem az. az európai hokiban nemhogy évre évre de még egy versenyen belül is a prioritások amolyan moving targetek. ergo nehéz hozzájuk alkalmazkodni
Állandó emberhátrányban minden csapatnak nehéz lenne játszani nemhogy nekünk...
Vas Jani szép volt,remélem még valak bedurvul!!!!
Legalább jogos kiállítások lesznek.
Holnap az osztrákok lealázzák a dánokat,úgyhogy jövőre velük játszunk a feljutásért.
Az idegesít most nagyon, hogy mikor visszük fel a korongot és odaérünk a védő játékoshoz egyszerűen elütjük a korongot a pálya végébe semmi cselezés vagy elzárás vagy emberhez passzolás nincs, és a belőtt korongért sem megyünk így nem lehet játszani. A Volán bajnoki meccsein legalább egy ember 100-al megy a belőtt korongért, hogy beadja középre. Itt meg semmi .És ezzel ellentétben védekezésben pedig a kapunkig kísérjük az ellent ott meg már csak szabálytalankodni tudunk. EZ sajnos még messze nem VB szin ! :( .
Legyunk nagyon buszkeke en azt mondom. Ez a csapt legyen a uttoro.
Elég szomorú hogy 2009-ben A csoportos világbajnokságon ilyen bírók vezethetnek mérkőzést.
jövőre a szlovénok se lesznek egyszerűek, de azért ezeknél a meccseknél jobb lesz (és persze az ő sztárjaik nem lesznek ott, "csak" az EBEL-esek)
itt voltunk, megtettünk mindent, amit tudtunk.
jó tanulság volt, sokat tanultunk, nem vesztettünk semmit. Megyünk vissza a B csoportba és a cél mindig és örökké megmarad, hogy igenis visszajussunk ide, és én úgy érzem, viszza fogunk.
Köszönöm ezt a több mint egy hetet fiúk!
Hajrá magyarok!!!!!
jövőre nézve az a baj, hogy Palkovics, Ladányi, Kóger, Fekete meg a 2 Vas az előre játékunk kb., a védőink egy pattintott lövést sem tudnak elereszteni. szóval kb. van másfél sorunk. nehéz lesz visszajutni szerintem.
@Cornelius Sulla: nem-nem, két kieső nem kerül egy csoportba
Nem mintha bármi értelme lenne Cortina mestert kritizálni, de szerintem a tanulságokat leszűrve a jövőre nézve érdemes lenne levonni azt a tanulságot, hogy a bírók úgy is ellenünk fognak fújni, a fizikai hokiban meg nagyon gyenge ez a keret, ezért saját magunkat szúrjuk tökön, ha nem visszünk ki olyanokat, mint Sofi meg Foci. A Volánban is az ment az idei EBEL szezonban, hogy Sofi olyanokat ütközött a meccsek elején, hogy a meccsek közepére már érezhető lett az ellenfélnél a darálás hatása. Ezt kockázatos dolog, de szerintem mi elsősorban ebben tudnánk előre lépni: nem kell beszarinak lenni, igenis legyünk büszkák arra, hogy magyarok vagyunk, és igenis merjünk kockáztatni. Mert ha ilyen extra fegyelmezett védekezéssel is kapunk 8-10 kiállítást egy meccsen, akkor inkább már legyen a csapatban pár keményebb emberünk, és legyen a taktikánk része az ellenfél darálása (amit velünk többször megcsináltak). Nem hinném, hogy sokkal több kiállítást szednénk ezzel össze - csak esetleg azok mondjuk legalább jogosak is lesznek. :((
@partyface1973: Ugy latom ez nem biztos, hogy a te forumod, so FUCK OFF!
@partyface1973: pfff. engem érdekel ez a sportág, de inkább téged tartalak bunkó parasztnak, mint magamat...
@krinya78: Hát a lövéskülönbség fordítva is lehetne, ha fordítva lennének a kiállítások.

Én Szlovákiában sok hokimeccset láttam, egyértelműen több a szabálytalanság a magyar oldalon a lassúság miatt, de nem ekkora a különbség. Sajnos a bírók nagyon rosszul fújtak. Ellenben a második gólnál, vagy néhány kiállításnál nyugodtan lehetett volna többet reklamálni. A kapitány odamegy a bíróhoz és elmondja a véleményét illetve kérnie kell a videobírót.
Az edzőnek is az interjúban el kellene mondani az elégedetlenségét a bírókról. Nem azt, hogy ellenünk fújtak, hanem valahogy úgy, hogy junior kezdő szinten voltak a bírók.
Köszönet a bíróknak a korrekt játékvezetésért, olyan csapatot támogattak elég erősen amelyik amúgy is jobb... Szép volt fiúk!!
@Raon: teljes mértékben egyetértek a csapatnak fel kell venni néhány kiló tömör izmot per koponya, anélkül nem fog menni
@partyface1973:
erre kíváncsi vagyok, milyen reakciókat gyűjtesz be
én inkább csak annyitt eszek hozzá:
no comment
Annyira utálom ezt a hozzáállást, hogy mindenért mást okolunk. Leszarom a bírokat. Hagyjuk már őket. Jól hokiztunk, a dánok jobban. Kikaptunk. Fel kéne mán nőni ehhez. Gyönyörű dolgokat láttam ezen a márfél héten, és nagyon örülök neki.
@tuner1: te melyik meccset/meccseket nezedted ocsi magadnal vagy??
a szlovakok majdnem zatonyra futottak
a beloruszok akik most finneket vertek csak a hecc kedveert szinten meg szenvedtek ellenunk
az osztrak meccsen is az elso harmadban partner volt a valogatott utana pedig rovidzarlat volt de ilyen van
ezt a mostani dan meccset en a birok szamlajara irom mert ok forditottak meg a meccset ennel jobban nem is lehetett volna segiteni a danokat
a nemetek pedig szegyeljek magukat jovoben ok is a divizio 1ben kellene jatszodjanak ha mar ki tudtak kapni a franciaktol (ez rohej) a danoktol es most mar ugy nez ki az osztrakoktol is ez minden csak nem fair play
ugynez ki akkor marad a valogatott A csoportos amikor megtanuljak 5-4 ellen megverni a
"gyengebb " csapatokat
az IIHF pedig sulyedjen el szegyenebben
Jövöre a hamadik szezont nyomjuk az EBEL-ben, megerősődve, új csapattal ott leszünk 2011-ben Szlovákiában! Csak Cortina maradjon! Lehet, hogy inkább a jövö évi DIV-1- es VB-t kapjuk meg?
@partyface1973: ne dőljetek be, puruttyás szerkesztő, azok meg csak szándékosan provokálnak...
@partyface1973: köszönjük rövid látogatásodat az oldalunkon
nem kéne a partiarcot kimoderálni???
@Raon: Ez nem Cortinán hanem a bírókon múlott
@partyface1973: koszonjuk, leulhetsz, egyes... inkabb orulnod kene, hogy van olyan sport, ahova _szurkolni_ mennek ki az emberek egy meccsre, es nem a balheert.

inkabb buszke lennel arra, hogy ha mas nem, 1 evet eltolthettunk az abszolut elitben.

idiota
@Tgabor: Ez viszont nem sportszerű
@Raon: Ott az 5 pont! Nálam Vas Jankó a meccs játékosa! Holnap meg visszavágunk a focidöntőért! Csak ne munkaidőben lenne a meccs! :/
Hajrá Magyarok!
@fromdtod: Én is utálom ezt a hozzáállást, de azért sajnos sok sok minden múlt ezen... csak a szlovákok ellen nem kaptunk meg vagy 3 fort... aztán fehéroroszok ellen detto... és most pedig ami a toki ellen semmi, az a másik oldalon 5 perc, plusz végleges fegyelmi...
az izom tényleg kellene, de azért akkor is ocsmányság, amit a játékvezetők végeztek ellenünk!
látom a jó magyar "buzi bíró" reflexek még mindig jól müködnek sokaknál!
Osztrák lap írja, hogy a németeket most sikerült 1934 óta először megverniük. Kár, hogy oda nem lehet beírni.
@fromdtod:

Te biztos a cicavíziót nézted nem a meccset :)
SZÉP VOLT FIÚK!
Fel a fejjel, jövőre megnyerjük a Div-1-es VB-t és újra ott leszünk. Addig rengeteg idő van fejlődni :) És végülis már csak a gyorsaság hiányzik
nembaj fiúk! akkor is nálunk él a legtöbb pornós picsa, szurkolásban és a végsőkig küzdésben mi vagyunk a császárok meg minden...
Magyarország, én most leiszom magam!!
SZÉP VOLT FIÚK, GRATULA A VÁLOGATOTTNAK, A SZURKOLÓKNAK ÉS JÓ VOLT HALLGATNI A KOMMENTÁTOROKAT IS.

@Demokrapia: En sajnos nem nagyon ertek a hokihoz, ugyhogy hiszek Neked. En azt mondom, hogy szep volt, tanuljunk belole, es most nem szabad feladni. Csiszolni kell meg a dolgokat ahol lehet, es evek alatt egy nagyon sikeres sportagat lehet osszehozni. Ez kicsit olyan mint amikor a KOKO vilagbajnok lett. O volt az elso, kikapott nagyon, de megteremtett egy utat Erdeinek, stb. Akik mar tanultak az elozo hibajabol, valamint felhasznaltak KOKO kapcsolatait. Szoval ez egy nagy lepes volt mindenfelekeppen. Remelhetoleg sok fiatal fog elkezdeni hokizni koszonheto ennek a valogatottnak. Es vegre, hogy mi Magyarok rajottunk hogy nem csak a foci egy sport.
@zsoszi: cicavízió!! ez jó!! :))))))
@munkagep: ebben igazad van, de nem is azt írtam, hogy ez Cortina hibája - a tendencia ellenben látható. Szerintem a válogatott most hasonló elbírálásban részesült, mint a Volán az EBEL első x idejében (kb. a tavalyi télig). Ne legyen igazam, de nem látom, hogy ez a tendencia mitől rövid távon változna. Nem, szerintem ezért az elismertségért/ tekintélyért a magyar válogatottnak keményen meg kell harcolnia.

Innen jött számomra a Volán példája - ott sem működött az úri hoki, a folyamat akkor fordult meg, amikor felvettük a kesztyűt, és keményem megharcoltunk azért, hogy ezt VELÜNK NE LEHESSEN MEGCSINÁLNI. Ebben tudott a Sofi-Nagy-Hegyi féle fiatal sor rengeteget segíteni... és ezért gondolom úgy, hogy a válogatottban is kellene legalább egy ilyen mentalitású sor. Ha mást nem azért, hogy az ellenfél ne érezze magát olyan jól a győzelem ellenére sem.
Kik rendezik jövőre a D1-es VB-ket?
@partyface1973:

az a gond hogy tényleg annyira hülye vagy, hogy még kicsúfolni sem lehet téged... nézegess pornóoldalakat, az neked való talán..
le kéne szokni erről a rohadt előrelőtt, visszapattanó lövésekről. Csak mi csináljuk ezt, mindenki más szépen felépíti a támadójátékát...
@makic: Most visszaadták a 82-es 1:0-t ;)
Bár akár bunda volt, akár nem, a németek megérdemelnék a kiesést.
engem kiakasztott rendesen ez a mai meccs mert jobbak voltunk es megsem nyertunk szoval elnezest az elobbi 1-2 beszolasert de egy kicsit elszakadt a cerna
HAJRA MAGYAROK!! remelem holnap megverjuk a nemeteket es akkor annak ellenere hogy bent maradnak ok lesznek az utolsok
@EasyFriend: Én csak egy dolgot nem értek a Cortina ennyire nem bírja a Budai Krisztiánt hogy egy fél perc esélyt sem ad neki én nagyon sajnálom
@zsoszi:
jah, a t betűt már leharaptam a szó elejéről :-)
Legalább elmondhatjuk, hogy eljutottunk arra a szintre, hogy Dániának finoman szólva is elég komoly bírói támogatásra van szüksége ellenünk.1-1 után nem játszottunk jól, de ezen a szinten nem lehet bírni ennyi emberhátrányt előnyök nélkül. A középdöntőben, mondjuk egy cseh-finn meccsen elképzelhető lenne ilyen bíráskodás? Aligha. Még több sikert kell elérni, hogy fennt is komolyan vegyenek mindket. Ebben a formában sem a lebonyolítás (autómatikus német bennmaradás), sem a bíráskodás csak árt a hoki becsületének és sportszerűségének.
Sokat kell még taulnunk, főleg a fizikai játék terén, fejlődni kell és vissza fogunk jutni. Össze kell tartani, és komolyan venni az utánpótlást. Nem bezárni pályákat.
Holnap a németek ellen szépen kell búcsúzni.
Akármi is történt:

NEKEM TI VAGYTOK A LEGJOBBAK! SZÉP VOLT FIÚK!
Ancsin: "Egy góllal nem lehet meccset nyerni"
Dehogynem, nézzen át a szomszéd meccsre ;))
@kicsiszékely: "nembaj fiúk! akkor is nálunk él a legtöbb pornós picsa"

Hát ha ezt vigasznak szántad: nem jött be, de köszi
@Raon: Néhány kemény legény valóba kell. Az elején tiszteletet teremteni, azért kiálíthat ugyan a bíró, bár nem mindig, mert lehet tisztán keményen is belemenni, de lagalább a kisebb szabálytalanságokra utána már nem annyira érzékeny a bíró.
Jol leszerepeltunk !!
No comment !
Ha van jatek, vannak golok akkor mindegy mit fujnak a zebrak...
Mindenesetre gratulalok a fiuknak a szep kalandert.
Becsuletbol jo lenne a nemeteket megverni !
Nagyon el vagyok keseredve,de nagyon nagy lenne ha jövőre mi rendeznénk az egyik div I-et hiszen 2011-be Pozsonyban és Kassán lesz a VB,ott szerintem nem 3000 magyar lenne hanem a duplája.
Most már sajnos biztos mi leszünk a gyengébb kiesők kikkel is kerülünk jövőre egy csoportba?
Múltkor valaki olyan szépen kiszámolta.
Írjátok le légyszi mert én már csak a jövőre akarok gondolni,nem akarok keseregni sokat a mostani kiesésen! 2011 FEL SZLOVÁKIÁRA,ÖRÖKKÉ HAJRÁ MAGYAROK!
Nem kell szidni a fúkat! Sem a bírókat! Ilyen a sport állatlában az erősebb csapat győz, én azt mondom le a kalappal a fiúk előtt megint harcoltak, és küzdöttek, sokat voltunk kiállítva sajnos. Igaz, hogy a bírók sem álltak mellettünk de a Dánok gyorsabbak mint mi, nem bírjuk még az A csoprtos tempót! DE nem baj!Sokat kell még tanulnuk, de akarjuk és jó irányba haladunk! Én abszolút nem vagyok elkenődve.
@anti és apu: nézted a meccset vagy csak idefingtál???
Én gratulálok a fiúknak a helytállásért!!!
Ma a bírók azt szerették volna, ha nem mi maradunk bent, de tegyük hozzá ez ma a realitás. Az egész magyar hokiban nincs jelenleg annyi pénz mint az EBEL-t elhagyó Innsbruck egyéves költségvetése, és miközben bebizonyítjuk Svájcban, hogy jó magyarnak lenni, akkor a kormány elmegy és bezárja az UTE pályát...
Haza kell jönni, fiatalítani kell, és 5-6 év múlva újra fel lehet jutni.
Mégegyszer köszönöm a SZURKOLÓKNAK és a CSAPATNAK ezt a felejthetetlen 2 hetet!!!!!!!
Gratula a csapatnak!!!
Ez van legközelebb be kell veti pár pornós csajt lobbiképpen:))))
@jabka: ottan van a cikk elején:

Jövőre a divízió 1-ben folytatjuk. Az utolsó helyen bukunk lejjebb, így a számítások szerint Szlovénia, Nagy-Britannia, Lengyelország, Horvátország és Korea lesz az ellenfelünk, ez még nem hivatalos. Nagyon nehéz dolgunk lesz, különösen a lent ragadt szlovénokkal, de nem leszünk híján a feljutási esélyeknek.
@Horiko: sorry a fiukat nem szidta senki, csak rosszul értelmeztem egy mondtatot:) Mondjuk a bírokat annál inkább:)
@Horiko: egyet ertek. Nincs miert elkeseredni. A danok 2003 ota minden alkalommal a bentmaradsert kuzdenek. Es legyunk oszintek, ebben a pillanatban meg ok a jobbak. En azt mondom, hogy sikeres volt ez a vb, szinte az osszes ellenfel tisztelettel beszelt rolunk, ami nagyon fontos. Nem sikerulhet minden elsore. Ez egy fontos allomas volt.
Régen láttam ilyen gyomorforgatóan egyoldalú bíráskodást! A dánok meg essenek ki! Semmivel sem jobbak most Nálunk! Szégyen!
Holnap meg biztos a geci sváboknak fognak fújni! Én kérek elnézést!
Akárki akármit mond a bírok szerintem most túlmentek a sportszerűségen, de ettől függetlenül óriási gratuláció a csapatnak, ők megtettek mindent, küzdöttek, harcoltak... Ennek a meccsnek nem szabadott volna így alakulni, de ez már mind1.
Hajrá Magyarország, jövőre ismét feljutunk!!
@Cornelius Sulla: akkor a birok is nekunk fujnanak az tutti es a 2014-es vb-t is magyarorszag rendezne
@krinya78: így van örülök, hogy te is így látod...
@Horiko: Nincs is értelme elkenődni, remek dolgokat láttunk a csapatunktól a VB alatt - az osztrákok elleni meccset leszámítva - jóval többet mint, azt a VB előtt remélni lehetett!!!
De a bírók szidás nélkül is tagadhatatlan, hogy az első 3 gól ma nekik köszönhettük és meccs kimerítette az ellenünk fújás fogalmát...
Persze az is igaz, hogy ha elég gyorsak vagyunk, akkor kevesebbet tudtak volna belénk kötni.
Amúgy nekem már az is elég lett volna, ha akkor kiküldik a dánokat, amikor tényleg szabálytalanok voltak...és nem egy ilyen volt...erről ennyi.
@Tjuk: Hát ja! Tudtam ,hogy nem jön bé (neked), de olyan elkesredett vagyok.....most mit mondjak na? Ilyenkor mi a jó vigasz? A hokisok között elemegy az ilyen humor, de te ezt nem ismerheted.. talán némi humorral lenyelni ezt a szitut, de látom elötted cserben hagyott a humorom. De hát van ilyen...
@D. Gromov: Köszi szépen kedves D.Gromov,de ugye jól tudom,hogy majd csak a jövő héten lesz döntés a jövő évi divI-es rendezésről,a Szlovénok is úgy rendeztek 2007-ben,hogy elötte estek ki az A csoportból úgyhogy nem tudhatták előre és az utolsó pillanatban adtak be pályázatot ezt minekünk is meg kellene tenni.Ezzel a közönséggel odahaza bárkit megverünk ezek közül a csapatok közül! AZONNAL VISSZA KELL JUTNUNK!!!!!!!
OCSKAYGABI FOREVER!
Az első harmad mindent megért, nyertünk egy harmadot a sokkal jobb Dánokkal szemben!Legalább egy góljuk érvénytelen kapusakadályozás miatt.A büntetések aránya vicc,bár lényegesen gyorsabbak
voltak.Abírók meg ...A jövőre aD1-ben meg kiki meccs a Szlovénekkel.HAJRÁ MAGYAROK!
Köszönjük a sok csodálatos élményt, fiúk! Akkor is ti vagytok a legnagyobbak!!!

Azt lehet tudni, hogy jövőre hol lesz a div.1 VB?
(Eddig babonából nem mertem rákeresni... Ha volt már róla szó, akkor bocs, nem olvastam vissza...)
támadójátékban legtöbbször a kontrákra hagyatkozunk. általában a cél, hogy kint legyen a pakk a harmadunkból, és nem megyünk érte. fizikálisan is fel kell még nőnük erre a szintre.
a bírók a mai napon télleg pofátlanul tették a dolgukat, de ne felejtsétek el, hogy kifogtunk egy pocsék napot az osztrákok ellen, ahol gyakorlatilag elment a hajó.
ebben az egy hétben az volt a legfaszább, hogy milyen reakciókat váltottunk ki a jégkorong társadalomból, a csapat is meg a drukkerek is. legközelebb, már komolyabban fognak venni bennünket, és mi is jobbak leszünk.
és végül emlékezzünk a vb elején úgy áltunk hozzá, hogy nem baj, ha kiesünk. itt vagyunk/voltunk, tapasztalatot gyűjtöttünk.

köszönjük legények!
@krinya78: speciel nem rád gondoltam!
@jabka: a 2014-es a csoportosra pályázunk, ha erre ráhajtanánk, azt biztosan nem kapnánk meg
@advocatusdiaboli: Kéne már egy megint Pesten! 1998-ban volt utóljára!
@defó: de az is lehet, hogy 2003-ban :)
Minden elismerés a srácoké, és ne feledjük, még van egy meccs, amin bizonyíthatjuk hogy kik vagyunk és honnan jöttünk, bár ezt már számtalanszor megmutattuk, kár hogy nem volt elég a bírók elismeréséhez. A mai teljesítményük kritikán aluli. Valamint kedves @tuner1! Komolyan gondolod amit írtál??? Ezek a fiúk amellett hogy ilyen körülmények között ilyen magas szinten űzik imádott sportunkat, minden meccsen otthagyják a szívüket is értünk! Gondolkozz mielőtt ilyet beszólsz... Végezetül hajrá MAGYAROK! 'A' csoport vagy DIV1, mi veletek vagyunk és ott leszünk! Köszönjük ezt a csodát!
Üdv,
Látom, mindenki felháborodott.... forr a düh bennünk, hát persze, igazságtalan volt ez, most is, korábban is - rajtunk kívül mindenki megvonja majd a vállát. Az látszik, h bunyóban is, ravaszságban is, fel kell jönnünk... és amit Jankó tett (kevesebb volt az, mint amit Tokai kapott!), azt meg mindannyiunk helyett tette, bennünk volt.... a német-osztrák bunda meg már evidencia, nemde? Azért mi szeretjük most ezeket a fiúkat, volt küzdés, megvertek a bírók (két kis kezdő, hát istenem, nem rakhatták őket komoly meccsbe, ide elég), és majd jövőre kezdhetjük megint... és akkor majd drukkolunk ugyanigy.Hát akkor:
HAJRÁ MAGYAROK! És kössz fiúk...
@defó: Csak Pestre ne , ha lehetne kérni. Az Aréna "úri" közönségénél a világon nincsen rosszabb...
:(((( Hat szomoru vagyok. Remelem megerem, hogy megint A csoportosok leszunk majd, nem kell 70 evet varni.
A magam részéről köszönöm a csapatnak, amit adott a szurkolóknak a világbajnokságon. Jó volt egy évig A-csoportos csapat szurkolójának lenni... Ez van, ennyit tudunk, de a teljesítményünkkel sikerült nyomot hagynunk, gondolok itt a szlovákok és a fehéroroszok ellen történtekre. Jövőre, minden bizonnyal egy megfiatalított csapattal, ismét megpróbáljuk. Szívvel és lélekkel, ahogy a magyar jégkorong válogatottól megszoktuk.

Szép volt, fiúk!
"Szlovénia, Nagy-Britannia, Lengyelország, Horvátország és Korea"

Megoldható feladat szerintem és akkor 2011-ben is kinn volnánk.
Köszönjük a sok csodálatos élményt, fiúk! Akkor is ti vagytok a legnagyobbak!!!

Azt lehet tudni, hogy jövőre hol lesz a div.1 VB?
(Eddig babonából nem mertem rákeresni... Ha volt már róla szó, akkor bocs, nem olvastam vissza...)
Group A

Participants:

* Slovenia
* Kazakhstan
* Japan
* Lithuania
* Croatia
* Australia


Group B

Participants:

* Italy
* Ukraine
* Poland
* Great Britain
* Netherlands
* Romania

Verhető az A csoport, a B-ben ott vannak az ukránok...
Na de eleget idegesítettem magam, megnézem van e valami új értékelés a rosszpcjatekok-on, hátha feldobja a kedvemet :D
@krinya78: Teljesen igazad van de az a baj h az állam szarik bele, hogy fektessünk egyáltalán vmit ebbe a sportba... Ha fele annyit fektetnénk bele mint a fociba, már gyönyörű sikereket érnénk el én azt mondom!
A bírók miért védik ennyire a nagy csapatokat? Fociban is könnyebben befújják C. Ronaldo ellen a szabadot, mint mondjuk Tóth II. Béla ellen, de azért az ilyen 2 perces kisbüntikkel jobban belenyúlnak a meccs kimenetelébe. Értem én, hogy védeni kell a nagy neveket a kisebb, "barbár" csapatokkal szemben, hogy nehogy szétverjék őket, de azért hagyni kéne egy kicsit többet izzadni a nagyokat is...
Egy csapat, amelyiknek ilyen büdös paraszt, ok nélkül letiltogató szurkolói vannak, mint ennek a blognak az írói, nem is érdemel A csoportot.

Kedves bunkó parasztok, sikerült elintéznetek, hogy életemben először a magyarok ellen szurkoljak - azért, hogy nektek szar legyen.

Gratulálok, tahó gecik.

A többi olvasótól elnézést.

A játékosok meg ezeknél a büdös tahóknál (Gromov, Kapus stb.) normálisabb szurkolókat érdemelnének.
@Márk vagyok:
Köszönjük hogy benéztél, a viszont nem látásra :)
@Márk vagyok: Hány nap moderálást kapsz vajon?
@defó: Támogatom! Bár én kiegyeznék egy Fehérvárban is... :)

Mindegy hol lesz, csak két apró pici kérésem lenne, ne kelljen többet utaznunk, mint Magellánnak, és ne legyen 1500.- egy sör...
Gromov megint akicióba kell lépned:)
@advocatusdiaboli:
1500 egy sör???? Az még 3 sörért is sok. Inkább be kell rendesen piálni meccs előtt a 160ft-os kozelekből, válság van. :)
@Rock me Amadeus:
Véglegest. Ezek vannak annyita bunkók.
szerintem aludj a fenti mondataidra egyet Márk
Miután az elején valamikor leírtam, hogy szerintem sok nekünk az A csoport, és ki fogunk esni, már akkor is letiltottak érte.
5 meccs, 5 vereség, 5 lőtt gól, 27 kapott, ha jól számolom. szép vót, jó vót, de azért valjuk meg hogy ez így statisztikailag mégsem A-csoportos szint. ez van. majd jövőre kiderül vissza tudunk e jönni.
@Márk vagyok: villámkarrier... Gondolom Kapust is Gromovot is hosszú évek óta ismered, és az együtt töltött évek alatt érlelődött meg benned a fenti rendkívül elmés megállapítás.

Most pedig bújj vissza szépen az ágyacskádba, mielőtt keresni kezdenének az ápolók!
@venomspawn: Sajnos Zürichben nem árultak Kozelt... Viszont volt döner 2000.- ért... :)
@qx92: Nem kívánom @tuner1-et védelmezni (különben sem hiszem, hogy igényelné), de ha a csapatok erejét a játékosok egyéni képessége alapján hasonlítjuk össze, akkor MESSZE a mi válogatottunk a leggyengébb.Ennek ellenére kiválóan szerepeltünk, lényegesen erősebb csapatokkal játszottunk döntetlen közeli meccseket, köszönhetően a kiváló csapatmunkának, a jó kapusoknak, a remek edzőnek, a szívnek és a közönségnek. De ez csak rizsa! A valóság az, hogy az eddigi 300 percből 220-250-et a saját harmadunkban töltöttünk! Ezért is tartom fantasztikusnak a teljesítményüket. Szerintem a szerencsével sem álltunk hadilábon és a játékvezetéssel sem volt semmi baj. Ha önmagunkat csapjuk be a hibás helyzetértékeléssel, irtózatosakat csalódunk később! Gratula és köszönet köszönet a CSAPATNAK az elmúlt napokért, szerintem sok van még bennük. 5 évtizede próbálják elpusztítani nálunk a hokit,de nem sikerült. Ne is hagyjuk!Szép volt FIÚK!
"Vas Jani szép volt,remélem még valak bedurvul!!!!"

szomorú látni, hogy milyen tahó kommentelők vannak. bezzeg a kanadai ámokfutásánál meg mi sírtunk.

vas sajnos nagyon elcseszte...
nagyon szurkolok a jövő évi div1-en, de senki ne ringassa magát abba a hitbe, hogy a szlovének ellen mi vagyunk az esélyesek. nagyságrendekkel jobb csapat a mienknél, és mellettük még ott van a legalább hozzánk hasonló szintű Lengyelország. a 2. hely már jó eredmény lenne.
...ami persze nem ér semmit, úgyhogy ha rohadt kemény is lesz, de valahogy meg kell próbálni feljutni!
@tvscoopie: a tahó kommentelőknél csak a dán játékosok "tahóbbak". és igen, ez egy el nem ítélhető megjegyzés volt ilyen igazságtalan bíráskodás mellett.
Nem baj fiúk szép volt! Az olaszok a németek meg sorolhatnám is úgy kezdték, hogy ingáztak és most A csoportosok. Nekünk erősségben nincs nagy hoki múltunk. Így nagy csoda, hogy itt voltunk. Azért féljen az A csoport, mert visszatér a magyar sereg visszarabolni a tagságot:)
„A bírók megalapozták a végeredményt. Nem bírtuk el ezt a nyomást. Volt jogos kiállítás is, ám a többsége nem volt az. Tokajit is fejen csapták, három helyen kellett összevarrni, azért mégsem ítéltek semmit, nálunk meg Vas János ugyanezért véglegest kapott. Nagy élmény itt játszani, de a játékvezetők nincsenek mellettünk" – mondta Kangyal Balázs a meccs után.

„Keményen harcoltak a dánok, ellentmondást nem tűrően jöttek, támadtak, lőttek. Szegény Szuper Levinek begörcsölt a lába, annyi védenivalója volt. Jól játszottunk, de elfáradtunk. Bízom benne, hogy a németek ellen helytállunk" – ezt már Szélig Viktor nyilatkozta.

Pat Cortina, szövetségi kapitány: "A csapat küzdőszellemével elégedett vagyok. A dán együttes jobb, de ez nem reális végeredmény. Egyes helyzetekben nem volt igazságos a játékvezetés."
MTI
Nem csak Magyarországon vannak SZAR bírók:D :(
én jobban örülnék ha a szlovének helyet az ukránokkal lennénk inkább egy csoportban, nem azért mert elvertük őket tavaly, hanem azért, mert úgy néz ki az ukrán kommentároknak igazuk volt, hogy kiöregedett a csapatuk, és nincsenek fiatalok, és gyenge az utánpótlás.
Na de mindegy, nem szabad számolgatni, azt kell legyőzni aki ott lesz.
Most is ez volt, örültünk a osztrákoknak, kikaptunk, és szerintem ha jól játszunk ellenük, akkor is csak szerencsével győzhettünk volna.
Hiányzik Ocskay Gabi nagyon, viszont Kóger nagyon ígéretesnek tűnik.
@Amatőr: igazad van egypar dologban egyetertek de nem mindennel peldaul a biraskodassal egyaltalan nem ertek egyet az szar volt majdnem egesz vegig es a mai meccs tette fel a pontot az i-re
abban igazad van hogy egyenileg jobbak az ellenfelek de ez CSAPAT sport es nem tudom hogy van-e meg egy olyan csapat a vb mint ez a magyar aki mindig szivvel lelekkel teljes erobedobassal kuzd a szurkoloiert es persze a sajat onbecsulesukeert.
@Márk vagyok: van egy otletem: huzz a picsaba
az a ket ember akit te a fent emlitett jelzokkel illetsz 2007 okt-nov ota probalja (es nem kis sikerrel) osszefogni a magyar jegkorong szereto embereket mig te ide jossz es bele szarsz a levesbe amiutan te is meloztal ingyen annyit ezert sportert mint ok azutan gyere vissza ok
@Márk vagyok: Ha így írtad le, hogy sok nekünk az A csoport, és ki fogunk esni, akkor tuti nem tiltott le senki... valószínüleg szinonímákkal éltél... :)
ülj le, egyes!
@Rock me Amadeus: márk marad, hadd szórakozzon rajta mindenki :)
@Márk vagyok: Márk vagyok és egy oltári nagy bunkó. Miért nem ez a neved te nagyarcú majom?
valaki nem tudja véletlenül, hogy lehet olyat csinálni, hogy a magyar szövetség pályázik a jövőévi divízió 1-re, van rá mód?
Egymást szapulni fórumoldalakon kibaszott nagy parasztság, simán közvetíteném a tévében főműsoridőben, ahogy az ilyen embereknek ráspollyal szétreszelik a fogaikat, vagy kombináltfogóval tépkedik le a körmeiket a paraszt szokásaikért. De ez csak az én véleményem, a kommentoldalakat szapulásra használókról.
Más. A bíráskodással én sem értek egyet. Speciel én kinn voltam a Kanada - Magyarországon, és ami ott történt, azért csak 5 percet adni a kanadainak az a nevetségesnél is mulatságosabb. Vas megmozdulása semmi nem volt ahhoz képest, és végleges kiállítás????????!!!!!!!!!!!!
Qrva nagy szükség lenne minden nemzetközi sportszövetségben egy a bírók munkáját KOMOLYAN ellenőrző bizottságra, és ha a bíró bármilyen szinten részrehajlásgyanús, menthetetlenül eltiltani a bíráskodástól egy bizonyos időre, vagy a részrehajlás megítélt mértékétől függően VÉGLEGESEN, ahogy azt Vassal tették.
Elnézést a kommentem eleji kirohanásomért!

Legjobbakat mindenkinek, aki véleményt mond ezen az oldalon, és nem a másikat fikázza!
Ha megnyerjük a 2014-es vb rendezési jogot, akkor Márk lehetnél a kabala állatunk, te is vagy akkora marha mint Cooly
Láthatóan nem tudtuk még fölvenni a versenyt az A-csoportos mezőnnyel, akinek szeme van, látta. Kipróbáltuk magunkat, láttuk, hogy ez milyen, kész. Egy kis idő múlva visszatérhetünk megint, talán már nem csak tapasztalatot szerezni, reméljük addig észbekapnak azok is, akiknek támogatni kéne a sportot és fordítanak egy kis pénzt meg energiát pl. az utánpótlásra és a hoki népszerűsítésére.
Szép volt fiúk, megtettetek mindent, már ez is felért egy kisebb csodával.
@Márk vagyok: Te majom keresd fel az orvosodat!
most így egy nappal a vége előtt (mármint ami a magyarok A-csoportos vb-jét illeti), a szlovákok ellen volt a legnagyobb esélyünk illetve a fehéroroszok ellen.
Ezek után sajnálom, hogy így alakult, amilyen játékot ott bemutattak a srácok, olyan kell a divízió 1-ben, bár félek, hogy lehet, hogy mi fogjuk diktálni a nagy iramot, de le fognak minket lassítani, és nem lenne jó mondjuk ha hosszabbítást csikarnának ki ellenünk a kisebbek.
Arról tudni valamit, hogy mely játékosaink fognak a vb után felhagyni a hokival/válogatottal?
nagyon sajnálom :( akkor két év múlva ugyanitt
az lenne a legszebb befejezes a szurkolok reszerol ha a hazaerkezeskor legalabb annyian unnepelnek a fiukat mint tavaly... sajnos nekem nincs erre lehetosegem...
jovore uj, fiatal es tehetseges vedokkel kell nekiindulni... es folyamatosan beepiteni a Hari-fele generaciot...
Kulcsfontosságú, hogy hol lesz jövőre az ominózus Div 1-es vb. Lehet tudni arról valamit, hogy kik pályáztak eddig? Korea gondolom nem pályázik, bár ki tudja. Lengyelek most rendeztek így nem sok esélyük van egy újra. Szlovéneket otthon nagyon nehéz lenne elkapni, és én a briteket is veszélyesnek érzem otthon, idén a lengyeleket győzték le Torunban. Ha mi nem is pályázunk, akkor talán a horvát rendezés lenne a legjobb.

Egyébként bár tudom, hogy azt írtad Gromov, hogy mivel a 2014-es A csoprotos vb rendezésért megyünk, ezért nem kellene bejelentkeznünk erre, s értem is, hogy miért mondod ezt. Sőt emlékszem is a közelmúltból olyanra, ahol két szék közül a pad alá estünk, de mégis azt mondom, hogy be kellene nyújtanunk a rendezésre vonatkozó kérelmet. Nagyon reménykedem egy kedvező döntésben, de azért emlékszünk nemrégről nagyreményű pályázataink eredményérem, s most is a legtöbben a fehéroroszokat tartják esélyesnek.
@Márk vagyok: Nem nekünk, hanem neked volt sok az a csoport! Sűrgősen keresd fel orvosod, vagy gyógyszerészed, mert a végén még meg üt a guta.

Egész más: Részemről köszönet a fiúknak, Patnek és segítőinek, a szurkolóinknak, a blog csapatának, öröm volt magyarnak lenni ebben a 2 hétben! Nem csak itthon, kint is, rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak. Egy csomó dologban világbajnokok vagyunk, pl szurkolásban, küzdeni tudásban, kivívtuk a nemzetközi sajtó és egy csomó külföldi szurkoló elismerését, idegen emberek svájciak, szlovákok, finnek gratuláltak a magyar csapathoz és a szurkolóinkhoz, még az utcán is utánunk kiabálnak, hogy jó lesz ez magyarok! Jó pár játékosunk nyitott pályán kezdett korongozni, az A csoportban szerepló játékosok azt sem tudják mi fán terem a nyitott pálya. Az állam nem adott pénzt a felkészülésre, csak az utánpótlásnak, Pat még is megpróbálta a maximumot megtanítani a fiúknak. Most erre tellett. A sport sajna ilyen, egyszer fenn, egyszer lenn, de remélem gyakrabban lesz ez a szimpatikus gárda fenn! Sajnos egyedül Csicsó maradt A csoportos, jobban örülnék most, ha Ő is kiesett volna velünk!
Na jól van. Bekukkantottunk az úri klubba egy kicsit. Legközelebb tovább maradunk. :D
@banyszi: Csicsó mindig is A csoportos marad, és a legközelebbi a csoportos vb-n a jég szélén ülve fogja várni a csapatot: "Srácok, mutassátok meg, hogy tényleg mi vagyunk a legnagyobbak!" :))))
@bezso: Ugy tudom jovore Nemetorszagban lesz.
Mindenekelőtt gratula a fiúknak, szerintem többet hoztak, mint amennyit előzetesen várni lehetett tőlük, vagy legalábbis amennyit én vártam tőlük. Ha meg még tanulnak is belőle, akkor pláne jó. De azért a bírók néha elég arctalanul nyomták a nagyobbakat - persze, egy olyan ország, ahol 2000 igazolt játékos van, kinek kell... A végére azért Tokajiék is bepipultak a síposokra, itt legalábbis eléggé osztják őket. www.hirsarok.hu/node/24314
Dánia - Magyarország: 2 : 24, ennyi. Nemzetközi fórumokon ezt kéne terjeszteni mert így csak azt látják az eredmény alapján h mi vagyunk a boxzsák. Had látnák azért az érem másik oldalát is.
@hevi421: Jövőre a németek az A csoportos (vagy minek hívják a legfelsőbb osztályt) VB-t rendezik, ezért nem eshettek ki most.
Valaki emlitette elottem hogy ez nem a hokiszakik zárt körü foruma...le is jött rendesen a beszóllásokbol...
..de hát könyörgöm:annak ellenere hogy minden sporthoz hokihoz erto ember tudta hogy papiron nem vagyunk egy szinten az itt jelenlevo hokinagysagokkal,megis...nem erte meg ez a par het?nem erte meg almodni a szlovak mecs utan?nem erte meg jolesoen a parnankra dolni a feherorosz mecs,meginkabb a sajtoviszhang utan?gondolta valaki azokban a napokban mecs utan hogy nem utjuk a szintet?...a sivar lelkueknek uzenem hogy megerte..es nem mindig az esik jol a leleknek ha beteljesul az ami a lelkunkben motoszkal...van mikor ideig odaig jolesik ha becsapja magat az ember es atadja magat az almodozasnak...Udv,székelyföldről..
@bezso: tavaly előtt meg szlovéniában volt, úgyhogy talán ott sem lesz, brit és a horvát rendezés a valószínű.
A britek játékáról annyit, hogy néha jók, néha rosszak, nekünk általában nem fekszik a játékuk.
Jó volna egy horvát rendezés, mert akkor hazaipályát teremrenénk, de hát a szlovének is.
Talán koreában lenne a legjobb, emlékezzünk csak, hogy tavaly hol is vívtuk ki a feljutást.
"Van, mikor jólesik, ha becsapja magát az ember."
Ja. 500 éve. Hogy jólesik-e, nem vagyok biztos.
Nem jöttek be a babonáim meccs elött.
Se az, hogy sót szórtam cukor helyett az asszony kávéjába, se az, hogy átköptem háromszor a szomszéd erkélyére.
A holnapi meccsen is ki kell hozni a maximumot! Szép volt fiúk!
@Boku:jaja, és ha most meg koreában rendeznék és sikerülne feljutni, akkor két éve rá lehetne kínában, de ahhoz nekik is vissza kellene jutni, meg nekünk kiesni.
Miért van az, hogy minden csapatsportban-a bírók a főszereplők? - Majd ők eldöntik-
Bocs -teljesen kivagyok akadva még mindig nem tudom megemészteni!
@Márk vagyok: Azt nem tudom, hogy Márk-e vagy, de hogy ..sz vagy az biztos!
Nem sikerült. A dánoknál valószínűleg jobbak voltunk, a bíróknál nem. Azt még megértem, hogy az első körben nyomtak minket, de a kiesésiben talán már nem kellett volna, pláne úgy, hogy tisztán vezettünk... Sebaj, szép volt Fiúk!

Szerintem most 1-2 év csapatkeresés/építés következik (páran biztos abbahagyják) aztán megint fel lehet jutni... Hajrá Magyarok!
@Bambalazs: Állítom Csicsóval bent maradunk.... 3-5 gól lett volna az Ő sorában is.
Szerintem sajnos Vele sem , de ne csüggedjünk. Most valóban 1-2 év csapatépítésre/csapatfrissítésre van szükség és majd akkor...
"The 5-on-3 was the big turning point in the game," said Damgaard about the two man advantage. "After that goal we took over."
hát igen :-(
@simoo: Igen, ide. Egyenesen a szádba!
@freddyD:
Kangyal elvileg abbahagyja. (Kié lesz a C betű?)
Szerintem Sille is, ha nem fog kapni szerződést.

De én is kíváncsi lennék egy listára.
Ja, és holnap mindenképeen megadnám a lehetőséget Budainak a védésre.
Tét már nincs, és ő is megérdemelné az A csoportban való védést.
Hát ez van...

az elején is tudtuk, hogy ez könnyen így lesz, de reménykedtünk.

amikor a vb elején szavaztunk, a többség azt mondta, hogy Magyarország bent marad a kieséses kör után

szerintem sokan voltunk akik mégsem 100 százalékban a realitásoknak megfelelően szavaztunk

az elején a kiesésre akartam tippelni, de az orosz meccs után gondoltam, hogy talán ebben a csapatban mégis benne van a lehetőség...

akkor nem gondoltam volna egy dánok elleni 1-5-re

de így is azt mondom, hogy nagyon közel voltunk a bentmaradáshoz.

ez egy sikeres világbajnokság volt...

Hajrá Magyarok!


a németek meg kb úgy fognak verni, mint Kanada.
Hát a bírókat inkább most nem minősíteném mert már ezt nem lehet..

Azért annyira nem vagyunk jók hogy 4 emberel játszunk....

A bírók szerintem felháborítóak voltak. Nézd meg a statlapot! Nevetséges!
Nagyon elvagyok keseredve.... annyi de annyi kritikám és mondani valóm lenne és mindezt a kedvenc csapatom ellen :( Ugyan akkor nem akarok sületlenségeket beszélni, így várok még pár napot a véleményemmel...hagyom ülepedni. A VB előtt a keretszűkítésnél megfogadtam hogy csak a vb után kritizálok. Így is lesz, és sztem még sokan tegyenek így.

Budait a kapuba!!!!!!

Hat igen.A birok nagyon csunyan elinteztek a magyar csapatot,es eszt mondom mint semleges nezo.Ojan hujesegekert kialitottak a magyarokat,hogy nemakartam elhinni a sajat szemeimnek.Ot kiveve a Vas kialitasanal( az is volt max.2 percz) nemis volt igazabol ojasmi ,amiert kelet volna kialitani valakit.Ugy asztan nagyon nehez jatszani ha mindig emberhatranyba kerul a csapat.
@eradam: érezni lehetett Palkó játékán, hogy valaki hiányzik. Valaki, akinek továbbíthatná a csodaszép gólpasszait, de mérkőzéseken a gólpasszokból eladott korongok lettek... :(
Egy álommal lettünk ma kevesebbek:( De ugyanakkor megint álmodozhatunk, hogy egyszer megint A csoportosak leszünk. Remélem nem kell sokat várni. Nem játszottak ma olyan rosszul a fiúk, de sajnos ma sem tudták azt a bravúros játékot mutatni, mint amit csoportkörben. Nem baj, leszünk mi még jobbak is! I'll be Back! Mondhatnák a fiúk:)
OCSKAYGABI!Sokszor megírtam már, hogy Ocskayval benntmaradtunk volna,örülök, hogy sokan így látjátok.Köszönet a CSAPATNAK a szép élményekért.Hajrá Magyarok!
@defó: 37 perc emberhátrány a 60 ból az szűkösen 2 harmad
Cortina is azt mondja, hogy a bírók törtek meg minket... www.hirsarok.hu/node/24320
Kicsit elfáradtak a fiúk a VB végére, de minden gratulációm az övék. A "ha"-val kezdôdô mondatoknak nincs értelme, de ha :) elôször játszunk az Osztrákokkal és a Dánokkal, simán tovább megyünk...
Tényleg kalapot emelek elôttük!
Szép volt fiúk!!!
@D. Gromov: Szlovénia nem nyerte meg most a div1 vbt
mert úgy tudom.
olasz-szlovén feljutás van.

www.iihf.com/channels/iihf-world-championship-oc09/home/division-i.html

@darend1968: @defó: @cévitamin: @qx92: @omejgen: stb: igazán sajnálom, hogy egyedül vagyok azzal a véleménnyel, hogy nem érdemes az 5 vereséget a bírók nyakába varrni( például lehet, hogy nincs is igazam ). Én mégis úgy láttam, hogy nem a bírókon múlt. Lassúbbak vagyunk, kevésbé technikásak, szerényebb a kondink. Van rá bőven magyarázat: nincs és nem is volt elég jég, csoda, hogy idáig eljutottunk és hatalmas akaraterő. De NE igényeljünk úgynevezett bírói jóindulatot, mert avval nyerni önbecsapás! Hallgatom a szimpatikus riportert: most már itéljenek előnyt a javunkra, mert az ellenfél már ötöt is kapott és ez nem igazságos! NE!!! Az emberelőny nem a bírói kegy következménye, hanem a szabálytalanság megtorlása, tehát eszerint kell játszani.Valószínű, hogy a bírók időnként tévednek, sőt, talán néha csalnak is, de nem sorozatban, mert nem hülyék! Az igen jól fizető poziciójukat,hosszú nemzetközi karrierjüket nem teszik kockára egyik csapatért sem! Minden forduló után a játékvezetői testület értékeli a bírók teljesítményét és aki átesett a rostán az mehet a B-be, sőt, még lejjebb is!Hacsak nem szerveződött nemzetközi összeesküvés a magyar csapat ellen. Ennyire nem utálhatnak minket, a félelem pedig egyenlőre túlzó.
Épüljön több jégpálya(nem stadion), legyen utánpótlás (8-10 éves gyerekeknek ne este 10-kor kezdődjön az edzés!) és ne hagyjuk, hogy a meglevő pályákat elvegyék!
És végül; ha a németektől is kikapunk, én akkor is megköszönöm ezt a 2 hetet a fiúknak, mert a legjobb tudásuk mellett a szívüket-lelküket tették ki a jégre minden meccsen! Köszönöm!
@Amatőr: figyelj 5 mérkőzésből 2 mérkőzést simán láthatóan elcsalták. Egyedül Ausztria ellen voiltak korrektek többször is kettős ember hátrány.Szlovákia ellen is lehetett volna kicsivel jobb és korrektebb játékvezetés de az semmi a maihoz képest.

37perc emberhátrány tudod mennyi?

Pláne hogy a dán papíron jobb csapat.
4emberrel esélytelenek voltunk...


Tokaji Viktor is ezen a véleményen van nézd meg a videót

itt a link

www.hirsarok.hu/node/24314

Véleményre is kíváncsi vagyok
@jabka: Akkor az IIHF.com oldalon elírták mert ott szlovén olasz féljutókat ír.

Minden esetre köszi az infót
"Ausztria ellen voiltak korrektek többször is kettős ember hátrány."

ember előny akart lenni:)
Nem kell elkeseredni 70 év után sikerült az elitbe
vissza kerülni. Még ha rövid életű is volt.
Most már van fogalmunk mind a szakmának mind a
szurkolóknak,hogy miként kell dogozni milyen irányba, hogy felzárkózunk tartósan a világ élvonalához. Én teljesen sikertörténetnek tartom
a hazai hokit és rengeteg tartalékot és fantáziát
látok benne. Remélem az " illetékes elvtársak" is
így látják a kormányban és az állami és a magántöke
nagyszámban fog megjelenni a sportágban.
Fantasztikus élmény volt ebben a két hétben magyarnak és hoki rajongónak lenni. Sajnálom, hogy a holnapi meccset már nem láthatom, de bizok a CSAPAT-ban, és biztos vagyok benne, hogy holnap is kiteszik a szivüket a jégre.
Sajnos kiestünk, de az ajtó nyitva áll előttünk, és nem fogunk sokáig váratni magunkra!
Felesleges hibáztatni bárkit és bármit, örüljünk, hogy ilyen élményben lehetett a játékosainknak és nekünk is részünk. A világ megismerte milyen a magyar virtus, mind a jégen, mind a lelátón. Büszkék lehetünk a Csapatunkra és a Szurkolóinkra!
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!!!!!!!
hali az írásom megjelent ???,,
En elvezetes orakat toltottem a TV elott a magyar valogatottnak koszonhetoen. Ha lesz itthon valamifele fogado buli, ugy nagyon szivesen teszem ott tiszteletemet.
@cévitamin: melyik kettőre gondolsz?
@cévitamin: Ladányi Balázzsal és Vas Jankóval maradéktalanul egyetértek.
@Amatőr: A belarusz és a dán

Ott minősíthetetlen bírói vezetés vólt de főként a dánon blr ellen csak annyit segítettek amennyi épp elég volt.

A szlovák meccs az ejnye bejnye kategória.

A lényeg ha őszeségében nézem a dolgokat akkor hatalmas inkorrektség a bírók felől.

Ezt nem csak én vagy akárki gondolja és látja így hanem a játékosok szerint is így van. Ez a dán meccs már undorító volt.....

Szerintem a vb mivolt a legkevesebb előnyben és a legtöbbet hátrányban.
@cévitamin: igen, és ezt a statisztika is alátámasztja. mármint azt, hogy mi voltunk a legtöbbet ember hátrányban, és ember előnyről is csak álmainkban hallottunk néha néha... nevetséges. akárki akármit mond, ez kibaszás és nem fair játék.
@cévitamin: A vélemény szabad...
Nálam lényegesen bölcsebb ember mondta, hogy minden relatív. Nézőpont kérdése. A játékos belülről másképp látja, mint az edző a pálya szélén, vagy a rengeteg néző ott a tribünön, vagy én otthon a TV-ben. Talán, ha levennéd a hangot és nem befolyásolna az ilyen-olyan szakértő véleménye, lett légyen bár neves játékos vagy szakíró.
Én vén vagyok, tehát emlékszem, hogy 2-3 évtizede az ócska focimeccseket milyen lelkesen közvetítette a Szepesi, és a helyszínen zsebrádión a meccset hallgató tömeg üvöltötte: Ne hazudj Szepesi! És a vesztes meccsek után elmagyarázták, hogy a szurkoló rosszul látta, a csapat jó, csak hülye a bíró, összefogtak ellenünk, valamint a néző nem szakember. A mese végét mindenki ismeri. Ismeri? Tehát, ha nem tilos, akkor én a saját szememnek hiszek, amivel pedig azt láttam, hogy a mérkőzések kb 80%- ában nem nálunk volt a korong. És ez nem csak a bírókon múlt.
Bízom abban, hogy nem tévedtem nagyot!
@Amatőr: Hat igen.Sajnos nemtevedtel.
igen, de azért nem volt nálunk a korong, mert mindig védekeztünk. az érdekes lenne, ha a meccs 2/3-át hátrányban töltjük, és nálunk lenne egész végig a korong. de amit Tokaji kapott, azt meg sem akarták nézni videóbíróval mee mineeeeeeek, ám amit Vas Jankó adott, azt egyből megnézték, mi történt.
Nem a bírókon múlt a játék, de minden tőlük függött. az szomorít el, hogy ez megtörténhet egy A csoportos vb-n. Még a vak is látta, hogy Dánia felé húz a mérleg. "Dekéremittnincssemmiszabálytalan..."
Valami buzlik daniaban...
Nagy kar, hogy kiestunk, de ugy tunik, hogy meg nem vagyunk eleg erosek az A csoporthoz. Talan jovore sikerul visszakerulni.
@Amatőr: Bambalazsnak igaza van hogy a fenébe lenne nálunk a korong emberhátrányba?

Pláne hogy a dánoknak mindent megengedtek nekünk semmit.

Most nem az hogy ki honnan hogy látja...mert ha nem is látom a meccset csak a statisztikát, hogy mennyit voltunk hátrányban mi és menyit ők.
Nem reális az hogy az egik oldalon 37 a másikon 2 perc...

süti beállítások módosítása