HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Bezárták a Megyeri úti jégcsarnokot

2009.05.02. 10:10 Hblog

Csütörtökön 11 órakor a Sportfólió Kht. illetékesei bezárták az UTE hokisainak otthonát. A tulajdonosi, vagyonkezelői és üzemeltetői jogok átláthatatlan hálója mellett sokan egy csúnya játszma újabb fejezetét látják az akció mögött, amelynek keretében a jégkorcsolyázó-lobbi igyekszik kiszorítani a jégkorongot a Gyakorló Jégcsarnokból.

A hét elején röppent fel a hír, miszerint ismét gondok vannak a budapesti jégpályák körül. A jégkorongcsapat nem költözött ki a megadott határidőig, mert nem tudott, ezért birtokvédelmet kért az épületre. A bezárásról elsőként a realujpest.blog.hu adott hírt, fényképekkel illusztrálva tudósítását.

Az UTE-jégcsarnokot a Sportfólió Kht. kezeli, amely azonban felszámolás alatt áll, több mint egy éve. A tervek szerint az állami létesítmények átkerülnek a Nemzeti Utánpóltlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) kezelésébe. "Már két éve kapjuk a fenyegetéseket, hiába van 2000 óta érvényes szerződésünk a jégpályára – mondta Joós Zoltán, az UTE szakosztályelnöke a jégkorongblognak. – A jégcsarnok csak utána épült fel, és tudomásom szerint azt vitatják, hogy ez nem része a szerződésnek, mivel 2000-ben még jégpálya néven szerepelt a papírokban. Nagyjából 120 millió forint a csarnok éves költségvetése, a Sportfólióval kötött szerződés értelmében a közüzemi számlákat ők állják, ez 50 milliót jelent, a többi pénzt mi teremtjük elő, a létesítményt is mi üzemeltetjük."

Joós szerint hiába próbálnak minden lehetőséget megragadni, hogy még az eddig rájuk költött összeg se terhelje a Sportfóliót. Hiába vállalták az üzemeltetési költségek egy részét, a többit a Sportfólió. A megállapodás egészen 2007-ig működött, azóta problémás a helyzet. Véleménye szerint az jelent gondot, hogy a Sportfóliótól nem tudják áttenni az ingatlant az új állami vagyonkezelő tulajdonába. Joós már csak azért sem érti a történteket, mert 25 évre érvényes szerződésük van a jégcsarnok használatára.

Más hangok szerint az egész mögött az áll, hogy a 2002-ben a Népstadion és a Kisstadion közötti területen épült Gyakorló Jégcsarnokból sokadik nekifutásra száműznék a jégkorongot, és az onnan elüldözött csapatoknak Újpesten kívánnak helyet szorítani, a nagy felháborodás elkerülése érdekében. A történet ismerős lehet rendszeres olvasóink számára, ugyanez volt a helyzet a jégkoronggal szembeni legutóbbi, tavaly októberi támadás időpontjában is. Akkor részletesen foglalkoztunk a témával, és szerencsére néhány napon belül megoldódott az ügy.

A Gyakorlóból – akkor is és a feltételezések szerint most is – azért kellene menniük a hokisoknak, hogy azt a jövőben kizárólag a korcsolyázók használják. "A helyzet az, hogy a NUSI a 2007. szeptember 24-ei államigazgatási döntés értelmében hat sportingatlant átvett a Sportfóliótól – tájékoztatott Gyalog András, a NUSI főosztályvezetője. – De erre az évre nincs szerződése, mint ahogy költsége sincs a jégcsarnok üzemeltetésére. Az elmúlt időszakban több tervezetet tettünk le az UTE asztalára, eddig eredménytelenül."

Gyalog szerint egyébként is külön kell választani a két dolgot, hiszen van a stadion, és van az UTE mint klub, ami két különböző dolog. "Mindegyik felé szerződésmódosítást kívántunk végrehajtani, mert a 2002-ben kötött 25 éves szerződés mostanra alkalmatlan lett." Ennek részleteibe nem ment bele Gyalog, de elmondta, a 25 éves szerződés alapjában véve is csak a labdarúgókra, a stadionra vonatkozott, ezt utólag bővítették ki az egész UTE-ra. Ugyanakkor nem érti a hokisok felháborodását, hiszen egy egyesületen belül van egy gazdasági társaság úgy, hogy hokisokat tart fent. Ezen kívül pedig 60 milliós bevételük van, úgymond mégis az állam pénzén léteznek.

A csarnok jelenleg zárva van, és csak akkor nyithat ki, ha törvényes alapon, szerződéses rendszerben működik a szakosztállyal. Gyalog ugyanakkor egyetért Őze Istvánnal, az UTE klubigazgatójával, hogy mindenki számára egyszerűbb lenne, ha a NUSI üzemeltethetné a csarnokot. De amikor a NUSI átvette az ingatlanokat, a szerződés bekerült a KVI-hez, amely időközben megszűnt, így a papírok tovább kerültek az MNV Zrt.-hez. Amely pedig mulasztásos törvénysértést követ el, hiszen a mai napig nem írta alá a szerződést.

"Így is reggeltől estig az UTE használja a csarnokot, holott az alapszerződésben benne volt, az idő húsz százalékával a NUSI és a Sportfólió gazdálkodhat. Jelenleg másfél hónap van arra, hogy, a vagyonkezelő döntsön a csarnok üzemeltetésének jövőjéről" – mondta Gyalog. Joós tájékoztatása szerint ők rendelkezésre bocsátották a húszszázaléknyi időt, de azt a Sportfólió nem tudta megtölteni.

Az MTI beszámolója szerint Orbán Sándor még kedden a helyszínen tájékoztatta az UTE illetékeseit a tervekről. Joós Zoltán szerint az álláspontok nem közeledtek, de belátható időn belül megoldás várható az ügyben: "Két héten belül megoldódhat a probléma, ha a NUSI átveszi a Sportfóliótól a jogokat. A magunk részéről tudatában vagyunk a kiköltözési határidőnek, de addig biztosan nem tudjuk elhagyni a csarnokot minden eszközünkkel, felszerelésünkkel együtt. Változatlanul fenntartjuk az ajánlatunkat, hogy átvesszük az egész létesítményt, de mivel Magyarországon lehetetlen állami támogatás nélkül jégcsarnokot üzemeltetni, ehhez forrásra lenne szükségünk. Leginkább azt szeretnénk, ha minden maradna a jelenlegi rendszerben, és nekünk továbbra is csak az üzemeltetési költségek egy részét kellene fedeznünk" – mondta akkor Joós Zoltán.

Az április végi jégcsarnokbezárás szimbolikusnak tekinthető, hiszen jég már hetek óta nincs a Megyeri úton. Az épületben a hokisok szárazedzései folytak, ezeket a feladatokat máshol is el tudják végezni, még ha nem is nagy örömmel. A jégcsarnokban szeptemberben az UTE jégkorongozói játszanak majd, ez a napnál is világosabb. Mindazonáltal mindenki érdeke az lenne, hogy a sportban tiszta viszonyok teremtődjenek, hogy az állam biztosítsa azt, ami a feladata, és a döntéshozók ne sajátjukként kezeljék a rájuk bízott vagyont, pláne ne politikai játszmák és alkuk játékszereként.

75 komment

Címkék: ute jégcsarnok nusi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na igen az egyik előző cikkben pont arról értekztünk páran, hogy mire lenne szhükség...
jegkorong.blog.hu/2009/05/01/ez_nem_volt_szep_a_jatekosok_is_tudjak

"Mindazonáltal mindenki érdeke az lenne, hogy a sportban tiszta viszonyok teremtődjenek, hogy az állam biztosítsa azt, ami a feladata, és a döntéshozók ne sajátjukként kezeljék a rájuk bízott vagyont, pláne ne politikai játszmák és alkuk játékszereként."

Ez egy igen bölcs és igaz megállapítás, kár, hogy csak a plebs, a polgár látja így, aki úgymond "fölöttük" van, az még véletlenül sem, plusz ami a legundorítóbb az egészben, hogy nem is érti a problémát!!!! Sőt, egyenesen van háborodva, ha valaki megemlíti azt!
Nem vagyok egy lázadozó típus, de rohadjanak meg!

Na igen. A sógoroknál fölhúznak majd egy gyönyörű újat Bécsben, itt meg azt a keveset is bezárják. Ma Gyakorló, holnap Erzsébet, holnapután Astra...
Bravó, elvtársak, így kell leépíteni, tönkretenni egy sportágat. Még egy kevés erőfeszítés kell csak, és végleg lemaradunk Ausztria, Szlovénia, Lengyelország szintjétől, és vissza a helyünkre, nem igaz...?
Ha a vb-n lévő országok hokivezetői tudnák, mi van emögött az emberfeletti sportteljesítmény, és soha nem látott szurkolói körítés mögött... Nem hinnék el, az biztos, megzavarodnának egykettőre. Na sebaj, a nagyfejűek sakkoznak egy kicsit, megtömik a zsebüket, a fullüres csarnokban majd gyakorol egy kicsit Juli, mi meg csak bízunk, és remélünk, hogy ősszel ott mégis hoki lesz...
ez szégyen és gyalázat,mindig akad valaki aki,aki le akar nyulni valamit.igy nagyon nehéz majd utánpotlást nevelni a Magyar jégkorongnak.Nézzenek már magukba az illetékes nagyurak!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Annyira magyar... Teljesen kusza viszonyok, átláthatatlanság, hónapokat, éveket csúszó döntések. Persze mindenhol ez megy miért pont a hoki, a sport lenne kivétel?
Sziasztok!

Köszönöm szépen a körbejárást!

A véleményem:
1. nem igaz, hogy a dolog szimpatikus, hiszen amellett, hogy a sportolók szárazedzéseket végeznek, az UTE hoki szakosztálya is a jégpályán működik. Ott van a titkárság, ott dolgozik az ügyvezető, a szakosztályelnök, ott van minden irat, számítógépek. Magyarul a szakosztály munkáját is ellehetetlenítik.

2. Teljesen nyilvánvaló, hogy a Megyeri út 13. szám alatt örökkön örökké az Újpesti Torna Egylet sporttelepe fog állni, és az UTE fogja használni a jégpályát. Ez nem is kérdés. Ezért teljesen érthetetlen és értelmetlen ez az aljas szemétség az állam részéről. Csak a zavarkeltésre alkalmas, hiszen végül úgyis az UTE lesz a pálya használója, mert vannak hagyományai, mert van mögötte tömeg, erő, hűség és becsület. És ezek együttesen nem fognak semmilyen betolakodót beengedni az UTE csarnokba.

3. Ennek ellenére viszont tökéletes a döntés a zavarkeltésre, vagyis arra, hogy a bajnoki döntőbe jutott UTE ne tudjon igazolni magyar játékost ("Minek mennék oda, az se biztos, hogy lesz pálya, hogy lesz csapat?"), nem biztos hogy meg tudja tartani a jelenlegi értékeit, mind a felnőtt, mint az utánpótlás terén. Mit gondolhat most egy szülő? ("Elviszem a gyerekemet, ha állandóan szórakoznak a csarnokkal"). Vagyis óriási kárára van az Újpestnek ez a döntés!!! És egy aljas szemét aki kitalálta!

4. Gyalog András korábban a Vasas Sport Club elnöke volt. A Vasas futballcsapatát ő vitte 2002-ben a másodosztályba, majd ő idézte elő a feloszlatását, megszűnését is 2003 januárban. Gyakorlatilag csődbe vitte a klubot, a Vasas szurkolói szinte kitiltották a Fáy utcai sporttelepről. Miután leváltották, csak akkor sikerült újjáalapítani a futballszakosztályt. Egyébként évekig a VSC-001 rendszámú autóval (VSC = Vasas SC) járt. Így nyilvánvalóan
a) egy bukott, gyenge sportvezető
b) aki ahhoz ért, hogy csődbe vigye az általa vezetett szervezeteket
c) klubkötődése egyértelmű, és nyilvánvalóan az Újpest ellen szól
d) bukottsága miatt egy frusztrált ember

5. az Újpest szurkolók úgysem fognak megengedni senkinek semmilyen változást. Nagyon nagyon sokan vagyunk, és nagyon erősek!!!! Ezt ne felejtse el senki!!!!

HAJRÁ LILÁK!!!!!!!!!!!!

gab
A szlovák illetékesek épp most zsibbadnak Klotenben, meg Bernben, hogy a jó dolgokat átvegyék, a rosszakat meg elkerüljék 2011-re. Kicsit fáj a fejük, mert a Steelt bővíteni kell kb 600 férőhellyel, de meg fogják oldani...És Pozsonyban is rendben lesz minden, ígérik, mert nem akarnak magukról szegénységi bizonyítványt kiállítani, ha jön a hokivilág 2 év múlva.
Bocs az offért, de asszem mindenki érti, mirl van szó.
Az ilyen dolgok külföldön a hihetetlen kategóriába tartoznak. Mert ott van hoki. Itthon meg ölik a hokit és a vizilabdát is. Mert ez bizony hihetetlen, hogy a világ legnagyobb vizilabda-nemzete szenved attól, hogy nem adnak bajnoki meccseket a világ egyik legerősebb bajnokságából. A hoki is ilyen mostohagyerek, pedig ott van a válogatott egy A vébén ami pedig nagy dolog. Persze a Fradi-Őstulok, meg a Putty-Putty másodosztály élőben a Sport 1-en látható. Beszarás ez az ország!!!
Na igen, előbb a kápmegyeri csarnok, majd Zalaegerszeg, most meg a Megyeri út... Három utánpótlás fellegvár.
Most hallottam, hogy az RTL klub közvetít focimeccseket majd szombat 10-11 körül... Arra van igény, hokira még akkor sem.
Mi magyarok is hibásak vagyunk, még nem vagyunk hokinemzet, próbálnának meg lenyomni ilyeneket a pl. finn, svájci torkokon.
Hajrá lilák, jövőre zúgni fog, az "izzik a csarnok, itt a magyar bajnok!"
Miért csodálkozunk?A kommunisták az előző rendszerben sem tettek mást,csak tönkre vágták a magyar hokit.Miért gondoljuk azt,hogy mai utódaik különbek lennének?
@Zigi: én jelzem, hogy elhatárolódom magam az elhatárolódóktól!
Ilyet művelnek egy bajnoki ezüstérmessel...

Remélem hamarosan megoldódik az ügy, ha zűrös lesz (megint) a szezonkezdet, legjobbjainkat biztos elcsábítják mások.
@Zigi: Nem hiszem, hogy ezt most itt el kéne kezdeni. Amúgy javaslom a kommentelőknek, kicsit vizsgáljuk meg a másik oldal felelősségét is a dologban.
Semmi gond. Igaz hogy 300-an korongoznak az Újpestben, de majd találnak más helyet/elfoglaltságot...
Jövőre is a volán lesz a bajnok. Magyar kupa úgy sem lesz mert a kirakat csapat nem ér rá, akkor meg minek.
Jövőre megint nem fog az Újpest tovább építkezni, hogy a volánt jobban megszoríthassa.
Ne félj Ocskay senki nem fogja jövőre sem fenyegetni a királyságodat.

Milyen hokinemzetről beszéltek páran, komolyan nem értem. Van egy kirakat amiben van jó minőségű, igényes árú. Ha viszont bemész a boltba csak azt látod hogy minden rohad szerte szét.

Vb rendezés? elit csoportban maradás? visszajutás?
ugyan már...
@Rock me Amadeus:

"Most hallottam, hogy az RTL klub közvetít focimeccseket majd szombat 10-11 körül... Arra van igény, hokira még akkor sem."

Dehogy van igény a magyar NB I-re. Csak ott még erősebb a lobbi, és a reklámbevételek pénzt hoznak. A magyar foci a magyar embereket már rég nem érdekli. A válogatott és a külföldön játszók kivételek.
@silac: Ehhez az ügyhöz hogy jön a Volán és Ocskay, azt nem tudom. 1 picit paranoiás vagy, nem?
Amúgy remélem megoldódik az ügy, nem olyan iszonyatosan nagy összeg a csarnok üzemeltetése (nem 1 átlag embernek), nem hiszem, hogy nem lehet előteremteni rá a zsét, csak kéne Újpestre is egy Ocskay kaliberű ember.
Az úgynevezett "csábítás" a legkisebb probléma
lenne,mert az újpest mellett éppen tönkre próbálják tenni a MAC a Dragó és az Üröm utánpótláscsapatokat.Elvéve a jeges edzés lehetőségét Márciustól-Októberig.Ha ezeket a csapatokat kizavarják a gyakorlóból,kb 270-300
gyereknek szűnik meg a lehetősége arra,hogy olyan
szinten űzze ezt a sportot ahova ma a magyar hoki
tartozni akar és úgy néz ki lassan tud(na) is!
Tisztelt Szerkesztők!
Nem tudnátok olyan hokis alapítványok adatait összegyűjteni melyeknek az SZJA 1 százaléka utalható? Közeleg a bevallás ideje, és talán így valamennyit segíthetünk kedvenc sportunk anyagi helyzetén.
@sziszi_15: Az a baj, hogy szerintem a fővárosban nehezebb létrehozni egy stabil hokikultúrát, mint mondjuk vidéken. (Korábban működött, de mára...?)

Igaz, hogy többen élnek itt, de több a hokicsapat azt még aszerint is elszórodnak a jégkorong kedvelők.
A többi sportról nem is szólva, ahol itt általában mindig van valami "képviselet".

Gazdasági válság idején, ahol a szponzorok nyilván 3x is átgondolják a költségeket, minden sportklubra nehéz idők várnak

@silac: Mi a jóisten köze van ehhez egy olyan embernek, aki a magyar hokiért él, meg egy olyan csapatnak, amelyik sokat tett a magyar hoki felemelkedéséért? Sztem eltévesztetted a posztot...
Ott a kutya, hogy "Magyarországon állami támogatás nélkül lehetetlen jégcsarnokot üzemeltetni". Ezen kellene változtatni valahogyan. Be kell vinni a nézőket a bajnoki meccsekre. Ki kell használni maximálisan és optimálisan a jégidőt! Ahogy én tudom az amatőr bajnokságban már most is néha gond egy-egy meccs lejátszásához jeget találni, luxus az üres jégpálya. Lehet, hogy az üzemeltetőket kéne összefogni.

@freddyD: ebben igazad van, ezért írtam, hogy kell 1 ember, aki hajt a pénzért, kidobják az ajtón, akkor visszamászik az ablakon. És nem milliárdokról, hanem "csak" 120 millióról van szó, aminek nagy részét így is már az Újpest fizeti, ha jól értelmeztem a szöveget.
felhaborito ez a dolog szerintem a svajci vb utan probaljatok meg valamifele tuntetest szervezni ha lehet a jatekosokkal es szurkolokkal egyutt es ha csak annyian mennek el mint ahanyan svajcba kiutaztak akkor szerintem van esely arra hogy megmaradjon.
@silac: Te3 egy igazi hamisítatlan és nagy barom vagy. hagyjál minket fehérváriakat békén, semmi közünk a pálya ügyéhez. Baromarcú!!!
Pont azt akartam leírni, hogy, ha ez nem rendeződik pozitívan akkor még én is elmegyek tüntetni, ha lesz hova. De az ilyen korlátoltak miatt inkább foglalkozzunk a saját csapatunkkal.
De pl a meglévő pályákat is maximálisan ki lehetne használni. Az Icecenterben pl nincs megállás, maximális a kihasználtság, nyilván ebből nem kis bevétel van. Érdekes lenne amúgy egy kis körkép, hogy a csehországi, és szlovákiai pályákat miből, és hogyan tartják fent, milyen arányban járulnak hozzá a szponzorok, önkormányzatok, csapatok, stb.
@silac: Ha valaki még ebben is a fehérváriak kezét látja, az már tényleg beteges....

Nem hiszem el, hogy ennyire beteg és korlátolt emberek irányítják ezt az országot. Állami vezetőnek tényleg csak azok mennek, akik semmi másra nem alkalmasak?? Jó lenne, hogyha végre valaki elhivatottsága és érdemei alapján kerülne vezető pozícióba, nem azért mert mindenhol máshol már megbukott!
kedves fehervariak ne vegyetek komolyan a @silac fele kommentezok hozza szolasait mert kb az ilyen emberek zaratjak be a palyakat
amennyire en tudom id Ocskay mindig segitett minket (csikszeredaiakat) amikor tudott tehat amit a kolega mond az baromsag akarcsak a gazdaja
Nemtom kinek milyen érdeke, hogy ezt csinálja. Remélem mihamarabb rendeződik ez az ügy. Én is azt szeretném ha minél több magyar csapat (jégpálya) lenne, mert így tud fejlődni a magyar jégkorong.
HAJRÁ MAGYAROK!
(egy Volános)
WTF? Vesszenek a rosszakarók... nem hiszem el h@silac: okoskodj....PFFF
Azt hiszem el kellene gondolkodni azon, amit Flea is feszegetett. Be kellene vinni a nézőket a csarnokba. Én újpesti bérletesként mindig szomorúan nézem, amikor 2-3-500 körüli néző lézeng a csarnokban. Most kint vagyok a VB-n (hogy aktuális legyek) és látom, ahogy a délutáni meccsekre viszik az iskolák a gyerekeket. A vonaton hallottam,hogy a tantónéni mondja a gyerekeknek, hogy itt vannak a magyarok és ők mennyire lelkesek. Évek óta várom, hogy valami történjen Budapesten és egy 2 milliós város meg tudjon tülteni egy 2000 fős csarnokot. Ide Zürichbe ki tudtunk vándorolni nem kis pénzért. Otthon nem olyan fontos a csapatok mellé állni. Amikor teli szájjal kommunistázó véleményírók szövegét olvasom szeretném megkérdezni. Ti amúgy otthon jártok meccsre? Remélem valamikor csak kialakul egy nagyobb szurkolótábor a budapesti csapatok körül is. Hajrá Hoki!
@Szenátor: Én is így látom. Bár nem vagyok ott minden hazai UTE meccsen, ha van rá mód,idő, igyekszem kinn lenni (több mint egy óra nekem kijutni oda).
Valahogy nem értem, hogy egy első osztályú bajnokságon ne lehessen legalább 1000 embert összeszedni. Még a focimeccseken is vannak annyian, igaz, nem velük töltetném fel a nézősereget.

Most mondanám azt, hogy a vb után a hokiláz több embert fog majd meccsre vonzani, de őszintén szólva szinte semmi.

Van egy hokis réteg, úgymond alkalmi drukker, az csak akkor mozdul meg, ha a válogatott egy nagycsapat ellen játszik, de a hazai bajnokság teljesen hidegen hagyja. Csak tudnám miért?
@Szenátor: Teljesen egyetertek veled.Bar tobb mint valoszinu a hozzaszolok 100% kijar a mecsekekre sot berlete van, mert olyanok jarnak erre az oldalra akiket nagyon erdekel a hoki alltalaban.
Nagyon-nagyon le vagyunk maradva. Ezért is csoda, hogy itt vagyunk az A csoportban, köszönet érte mindenkinek, aki tett érte valamit.
Ahhoz, hogy itthon egy-egy bajnokin telt ház legyen, elsősorban jó bajnokság kell. A MOL liga sajnos erősen közepes színvonalú.
Másodsorban kultúrált arénák.
Aztán sztárok, akik képesek váratlan megoldásokra, szép gólokat ütnek vagy egyszerűen csak jól hokiznak. Igaz, ilyenek vannak az NZ Starsban is.
Én budapestiként Fehérvárra járok, mert ott majdnem mind a három megvan, köszönhetően (id.) Ocskay Gábornak. Úgyhogy kár őt fikázni, ellentétben a komcsikkal...
@canesfan:

Én ezt csak (persze bérlet nélkül) Szegeden tudom csinálni. Sajnos amúgy a közelben sincs jelentős hokicsapat. Pedig jó lenne, vagy Szegeden is egy OB I-es gárda, de ez pénz kérdése.
Borzalmas ilyen híreket olvasni, pont akkor mikor fejlődhetne és kiléphetne a jégkorong abból az árnyékból amiben sokáig élt, egyes emberek meggátolják a sport fejlődését. Engem az zavar és szerintem sokunkat, hogy nem kap kellő megbecsülést a jégkorong magyarországon, miert nem az olyan sportágaknak kapnak támogatást amelyek le is tettek valamit az asztalra, ahol van teljesítmény, ahol azt látom, hogy az a huszonakárhány játékos kimegy a jégre és kiteszi szívét, lelkét a csapatáért, a VB-n Magyarországért! Nem szeretném a focistákat szidni, mert ki tudja lehet hogy egyszer majd ott is rendeződnek a dolgok, és örömet szereznek nekünk, egy biztos én jégkorongtól kaptam valamit amit már senki és semmi nem vehet el tőlem. A pöttyöslabdásoktól sajnos nem sokat, csak szomorúságot! Ha realitást talaján maradunk nem várhatjuk azt hogy ugyanilyen ütemben fejlődjön a hoki mint eddig, de nem szabad elvenni tőle a fejlődés lehetőségét!
én két dolgot látok:

1. egyáltalán nem véletlen az időzítés, megy a hoki vébé, ilyenkor a média és a szurkolótábor mással van elfoglalva. ezt támasztja alá az a abszolút irracionalis ukáz, hogy van rá 3 napotok, hogy elhúzzatok. Emellett teljesen inkorrekt, bárkinek is van igaza.

2. szerintem lehet némi összefüggés az ellenzék által a hokinak megszavazott állami támogatás és a jelen gáncsokodás között.
Nagyon elszomorító ilyen híreket hallani, olvasni. Építeni, fejleszteni kellene, minnél több gyereket, felnőttet bevonni hogy mozogjon, sportoljon vmit.
Még valamit! Szó volt arról , hogy be kéne csaloganti a nézőket a csaronokokba, tudom hogy egy jégkorong csapata rengeteg pénz igényel, de könyörgöm ne kérjünk már 1200 Ft egy jegyért újpesten, Előbb be kéne hozni az emberek a csaronokba, és megszerettetni velük a hokit!
Csak összehasnlítás képen Fehrérváron 1000 Ft!
@silac: hihetetlen, hogy még mindig itt tartasz... kb. 2004 óta emlékszem a netről az okoskodásaidra, és döbbenet, hogy milyen konstans nálad a Volán-gyűlölet. Ha ezeket nem írhatnád lea hozzászólásaidba, évek óta nem jönne ki egy összefüggő magyar mondatod...

Azért a normális Ute szurkolókban lehetne annyi erkölcsi érzék, hogy leállítsák ezt a primitívséget - mert ez az ember már rég nem magát, hanem az Ute klubot és szurkolótábort égeti!

A hír amúgy borzalmas, ha esetleg nem lenne megoldás, és tüntetésig fajulna a dolog, én fehérváriként is úgy érezném, hogy ott a helyem. Mert lehet klubok szerint rivalizálni, van ennek egy természetes/egézséges módja, de van egy határ, amin túl az egész magyar jégkorongtársadalomnak össze kellene zárnia. Igyekszem kihagyni a politikai vetületet, de azt nem lehet nem ideíri, hogy sajnos van sok exkommunista vezető, akik amúgy semmire nem alkalmasak... és ma már azt hiszik, hogy nekik bármit szabad. Hát valahogy le kell nyomni a torkukon, hogy ha eddig így is volt, most már NEM ÍGY VAN!
@Horiko: Nana

ÁLLÓ
1000.-

Hazai ülőszektorok
1800.-

Azért nem mindegy, hogy áll vagy ül. Persze aki Újpesten is állva nézi, annak már mindegy

ok, bocs 1000 Ft, igazad van. De azt ne felejsd el ( és ezzel nem bántani akarom az Ujpestet) , hogy azért más szinvonalú hokit láthatsz 1000 Ft-ért Székesfehérváron. Ne haragudj ha 1000 Ft akkor sem értek vele egyet.
@Raon:
Igazad van
Nekem a vérem lila, de ilye hülyét olvasva már a fejem is a méregtől lila.
Még mindig nem értik egyesek,hogy úgy kell egymás mellett állnunk mint Svájcban?!
@Horiko: Azért, mert ez Magyarország, ahol a korrupción és a lopáson kívül már semmi nem működik...
Szegény hokisok MOST kapták meg az "állami jutalmat" a tavalyi feljutásért... (Innentől önmoderálva...)
@jacint70: igen, tudom, Magyarország..... csak reméltem ,hogy a hokit elkerülik az ilyen emberek...
@silac: most magadtól vagy ilyen hülye, vagy segített más? szerintem egy nyíltan állami - és ráadásul könnyen lehet hogy más sportág által megtámogatott - beavatkozás után ocskay-ligázni elég szánalmas.

kívánom hogy nagyon gyorsan rend legyen Újpesten, a magyar jégkorong érdeke egy, a jelenleginél lényegesen erősebb bajnokság fokozatos kialakulása, amibe egy erős Újpest bizony nagyon is beletartozik! És még legalább 4-5 hasonló szintű együttes...
Azért itt valamit nem értek. Persze lehet hogy csak átsiklottam vmi nüansznyi információn, vagy eleve rosszul értelmezem.

Az érintettek, köztük az UTE, abban bízik, hogy dolog megoldódik, ha a kezelői jog végre a NUSI- hoz kerül.

Amelynek főosztályvezetője Gyalog András.
Aki erre az évre több szerződéstervezetet tett le az UTE asztalára, csak sajna egyik sem volt jó.
És aki a 2002-ben, a Sportfólióval kötött szerződést érvénytelenítette (vagy akarja), mert az hirtelen már alkalmatlan lett..
És aki borzasztóan nem érti, miért háborog a szakosztály, hiszen az így is az állam emlőin kérődzik...

Jól értelmeztem én ezt...?
Vagy sikerült megkavarodnom?
@silac: Képzeld úgy volt, hogy maga id. Ocskay le is heggeszti a csarnok bejáratát, de sajnos ki kellett utaznia a Vb-re a csapathoz, tudod ahhoz akiknek te nem tudsz szurkolni mert nincs bennt Újpesti... szánalmas vagy.

A többi Újpestinek pedig kitartást és együttérzésem fejezném ki Fehérvárról. Remélem minél előbb pozitivan változik a helyzet és jövőre újra kiváló meccseket játszhatunk! Hajrá magyar jégkorong!!!!
@Rock me Amadeus: Azokban az országokban eszükbe sem jut az ilyesmi... és nem azért mert hokinemzetek. Hanem mert van józan eszük és a megoldáson dolgoznak nem pedig a sz@rrágás megy... Politikát meg nem kell (érdemes) belekeverni mert pl Egerszegen más a vezető mint az országban (ez már nem neked volt válasz Rock)
@krumplee: Sok mindent jól értelmezel.
Azért kell lógnunk a cicin mert mi,-több egyesülethez hasonlóan-,nem kaptunk (érdemeltünk?)1Ft.ért örökös használati és értékesitési jogot lehetőséget.(nem 6 de még 1 hektárra se)
Egy focipálya,jégcsarnok,atlétikai pálya olyan létesitmény,ahol annál nagyobb lehet a kezelők haszna,minél nagyobb a kuszaság.Ezek értékes létesitmények és mivel monopol helyzetben vannak,élnek is vele.
Az önkormányzat létesitményt támogatni tud,de önállóan fenntartani nem.
Budapest 1/23-ad része vagyunk, ennek minden nyűgével.Olyan feladatokat is elvégez ami a fővárosé lenne,de muszály "saját zsebből"megoldani.
Sajnos ez nem egy város,egy önkormányzat.
Úgy vagyunk,hogy van deszka van szeg de a kalapács másnál.
@Uteapu: Félreértettél, az állami ámogatás énszerintem teljesen rendben van, Gyalog úr szerint nincs. Azt az állami támogatást, amit a jékorong kapott eddig, sokszorosan visszafizette már, olyat adva ennek az országnak, ami manapság nagyon ritka.

A sport támogatását a MÁV, meg egyéb vicces állami szervezetekkel ellentétben nagyon is fontos dolognak tartom, sőt ez lenne az egyik alappilére a nyugodt munkának, építkezésnek.
De sajnos amíg ilyen inkompetens, sportból csak élő, de annak semmit sem adó emberek döntenek, addig ezeket a gyomorforgató dolgokat kell elviselnünk.
@silac: pffff... Paranoia mesterfokon... Mit kell irigyelni Csicsóbától??? Illetőleg még egy kérdés: Honnan is jött Fehérvárra az "öreg"??? Ne legyetek már ilyen... szóval inkább nem írom ki... ilyenek... :S:S:S
@Rock me Amadeus: Szurkolok én is, hogy jövőre a megyeri úton zenghessen a rigmus... Csak egy dologban látjuk másképp: én a Volán szurkolók torkából várom! De a csarnokotokért, meg az ezüstért már most szorítok! Remélem nem kövezel meg érte (nagyon) :):):)
Csarnok ügyben HAJRÁ LILÁK!!! (asszem életemben először írom le ezt a mondatot...)
Bajnokság ügyben HAJRÁ VOLÁN!!!
...amúgy meg HAJRÁ MAGYAROK!!!
Magyarországon az aktatologatók nagy része felesleges és hozzánemértő idióta. Vándorolnak pozícióról pozícióra irodáról irodára és ahol tudnak csak ártanak. Ezt a bőrünkön érezzük nap mint nap. Gratulálok eme újabb "nemes" tettükhöz! Kívánom mindenkinek aki a döntéshozatalban részt vett, hogy nyerje el méltó jutalmát. Szaros percemberkék!

HAJRÁ LILÁK! Bármilyen megmozdulás lesz, és remélem, hogy lesz, rám bizton számíthattok! Hangom van és nem félek használni! :-)
"A Gyakorlóból – akkor is és a feltételezések szerint most is – azért kellene menniük a hokisoknak, hogy azt a jövőben kizárólag a korcsolyázók használják."

"Ha igazak a pletykák, a hatalmi harcba jelentős befolyása van annak, hogy a Gyakorló jégpálya bontásra vár"

Most akkor a korcsolyázók használnák vagy lebontják? Mellesleg, a Gyakorló 2002-ben épült, gondolom nem 7 évre. Vagy ennyire gazdag ország lennénk, hogy felépítünk egy csarnokot aztán 7-8 év után elbontjuk? És mi lenne a helyén? Bevetjük sóval?
@taecleau: a korcsolyázók fogják használni és lebontják a hokipálya-palánkot.
@taecleau: fél órája keresem a második idézetedet - "ha igazak a pletykák, a hatalmi harcba jelentős befolyása van annak, hogy a Gyakorló jégpálya bontásra vár" - a cikkünkben, de nem találom. mit is kérdeztél tőlünk, és miért? vagy ennyire vak vagyok?
Szerintem ebből nem lehet kihagyni a politikát. Látni kell, hogy amihez ezek hozzányúlnak, az tönkremegy. Csak rombolni képesek.
"A tulajdonosi, vagyonkezelői és üzemeltetői jogok átláthatatlan hálója mellett sokan egy csúnya játszma újabb fejezetét látják az akció mögött, amelynek keretében a jégkorcsolyázó-lobbi igyekszik kiszorítani a jégkorongot a Gyakorló Jégcsarnokból."
Kikből áll ez a lobbi? Írjatok neveket, hadd tudjuk meg, kik akarnak szándékosan ártani a magyar jégkorongnak.
@kerusz: nem hiszem, hogy csak erről lenne szó, főleg, mivel azt a palánkot kb 1 óra alatt el lehet bontani és ugyanennyi alatt vissza is lehet tenni.
kapjak be, mi nem akarunk elmenni a gyakorlobol...

hokivb alatt ilyensmikkel foglalkozni... szemet tarsasag....
MIT AKARUNK MI A-CSOPORTOT HA A KÖRÜLMÉNYEKET SEM TEREMTJÜK MEG HOZZÁ!
Még azt a színvonalat sem tudjuk megtartani amit elértünk!
A fiúk a semmiből megcsinálták a bravúrt és itthon meg lassan lerombolják azt.
Szép volt gratula akik ezeknél asszisztálnak ,ja kérem válság van...
Fehérváriként és jégkorongbarátként is nagyon szomorú vagyok...:((
Szomorú voltam akkor is, amikor a Lehel vagy a Fradi csúszott egyre lejebb.


Az illetékesek b@sszák meg, legyen tüntetés, petíció, médiahiszti meg minden ami, kell a nyomásgyakorláshoz...grrrr.
(egyre szomorúbb hely ez a mi hazánk)
@taecleau: a Gyakorlóval kicsit más a helyzet. Nem lebontják a csarnokot, hanem mintegy 160(!!!) millából átépítik. Ez azt jelenti, hogy a mostani palánkot kicserélik egy olyan "szivacsos" jellegűre, amely nem okoz sérülést, ha a short trackes edzésen vki. kicsuszik. A lelátóval szembeni falat pedig kibontják, oda is öltözőket építenek, s a tetejére egy tornatermet.

Persze mindezt csak hallomásból tudjuk, azt tuti, hogy május közepén bezár...
Látom magyarországon is sok hokiellenes barom van.Bezárni egy jégcsarnokot?Hát igen minek a fiataloknak a sport,ott a narko,disko..stb.
Tehát akkor csak, hogy jól értem-e: kipöckölték az UTE-t a csarnokából majd ezzel egy időben kipöckölik a hokisokat a Gyakorlóból is, majd egy rakat pénzből szivacsokból építenek palánkot egy olyan palánk helyére ahol most is ott állnak a szivacsok, plusz még kapnak egy pár öltözőt és tornatermet a meglévő öltözők és tornatermek mellé.
Aki meg hokizni akar a nyáron az játsszon otthon fagolyóval és várja meg a novembert, amikor már fagy.

Jól látom?
@taecleau: kívánom, hogy ne legyen igazad... Különben is lehetetlen 3-4 utápótlás csapatot edzeti egy jégen, már így is gond az "emberi" idők kiírása. Ezt tutira nem gondolta át senki.
A felét nem értem a cikknek kb., biztos hülye vagyok, tényleg átláthatatlanak a viszonyok. Piszkos, mocskos szemét egy ország ez, de még így is elviselhető lenne, de a legnagyobb baj az, hogy ez egyben egy következmények nélküli ország is. Aki sáros, azt kapják el és büntessék meg(akasztás, vagyonelkobzás stb.). Miért van nekem az az érzésem, hogy valaki megint szép pénzeket nyúlt itt le?????
Vagy rosszul van kommunikálva az egész Gyakorló jégcsarnok, és a Megyeri úti jégpálya ügye, vagy az illetékes sportvezetőknek semmiféle koncepciója nincs a jövőt illetően. Nem hallott senki sem egy összefoglaló elképzelést a Millin. létesülő sátras megoldásról, vagy akármiről, ami felváltja a Gyakorló csarnok kieső jégidejét. Nem kevesen, és nem keveset dolgoztunk azért, hogy egyre szélesebb alapokról induljon az utánpótlás bázis. Nem kéne a semmibe dobni ezt a munkát. Nem kéne a szülők áldozatvállalását negligálni! Nem olcsó sport a jégkorong. - OLCSÓBB, MINT AKÁRMILYEN REHABILITÁCIÓS PROGRAM.
@oldspieler: sjanos a helyzet úgy alakult, hogy a sátor-projekt jelen állás szerint "csak" szezonban tud majd segíteni a jéghelyzeten (igaz ebben is csak reménykedni lehet...). A klasszikus szezonon kívüli jégszűke fokozódna, ha a Gyakorló teljesen kiesne. :(
@MeLa: megnéztem most edzés után amit mondasz. A lelátóval szemközti oldalon a palánk mellett kb 2 m-re már a tető tartóoszlopai vannak. Ha azt át akarják építeni, ahhoz gyakorlatilag előbb le kell bontani a tetőt, majd újat csinálni. Ha meg maradnak az oszlopok, akkor a jégfelület is marad ami most. Ettől még persze a falat kivehetik az oszlopok közül, de az épület hátánál kb 5-6m-re a faltól a hűtőgép hőcserélője van meg a kerítés, úgyhogy ha oda tornatermet akarnak akkor azt is odébb kell tenni. Tető, oszlopok, hűtőgép, öltözők: ezekkel már meg is lehet a 160M. (Ami persze tudjuk, hogy valójában 70M tényleges költség, 30M haszon, 40M túlszámlázás, plusz 20M lenyúlás a pártoknak... ;)

Az a baj, hogy akik erről döntenek, azok csak ezeket a számokat látják, a bóják között koronggal szlalomozó hatéveseket nem.
Lehet, hogy én olvastam rosszul, de Gyalog András sem vitatja, hogy van egy érvényes szerződés a Sportfólió és az UTE között. Ők ezt egyoldalúan módosítani akarják, addig meg kizárják az egyesületet a csarnokból... Ez olyan, mint ha az albérletben úgy akarna bérleti díjat emelni a főbérlő, hogy amíg ebbe nem megy bele az albérlő, addig kibassza őt a bérleményből, az érvényes szerződése ellenére is. Nem vagyok benne biztos, hogy jogszerű ez az eljárás.

Az állami tulajdon azért necces hivatkozás, mert a komcsi hatalomváltásig pedig az UTE sporttelepe az egyesület tulajdona volt, amit lenyúlt az állam...
@taecleau: legjobb tudomásom szerint ez nem egyórás munka. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy tisztán látszik, nincs meg az akarat arra, hogy a pályát kihasználják. Szerintem sokkal kevesebb jégidőben fogják használni a gyakorlót, mint eddig, és az pedig egészen nyilvánvaló, hogy sokkal kevesebben fogkják használni.
@taecleau: azert... nem kell ehez akkora esz... felepitik a tuloldalra az oltozeket, majd UTANNA lebontjak a falat, osszerakjak a tetot esz keeeeesz...

csak hat, minek gondolkodni, olcsobb a lakat...
latom kifolyt a fekalia rendesen ezen a forumon is. van mar komcsizas, lenyulas, Ocskay-zas...igy vigad a magyar masok nyugjen!

nehanyan azert magukba szallhatnanak egy ropke emberoltonyire...!

mik is a tenyek? a jegkorong draga sport. a hazai jegkorong elindult egy olyan osvenyen, ahol szazszamra _termelodik_ az utanpotlas - tulajdonkeppen az a hokis generacio, amelyik nehany evtized mulva hozza csak meg a gyumolcset. felteve, hogy a nehany evtized eltelte utan sem 20-30 jatekosbol lehet majd valogatni, mert a tobbieket jegpalya, korosztalyos bajnoksag stb. hianyaban 6-8 evesen el kell majd hajtani a palyakrol, mivel az aktaualis szuron nem fertek bele az egyre szukulo keretbe...holott, ha van fegyver es paripa (mar pedig gyerek annyi van, mint egbol a hullo dagvany) lehetne valamit kezdeni veluk, hogy legalabb 18 eves korukig jatszhassak a hokit!!!!! persze hol, milyen keretek kozott tehessek meg azt kerem?!

van szerintem minden oldanak teendoje. kivanatosnak tartanam, hogy ezek eredoje egy iranyba tartana (ja es nem 3000-ben erne el a tetofokat...mert ugye az is lehet egy cel)
süti beállítások módosítása