HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Ausztria 0-6

2009.05.01. 16:00 D. Gromov

Ausztria rettenetesen megverte Magyarországot. Az első harmadban is halványabbak voltunk egy kicsit a vártnál, a közbülsőnél gyengébbet nagyon régóta nem láttunk. Az osztrákok többet lőttek a kapunkra – 60-28-ra nyertek ebben a mutatóban –, hatszor be is találtak. Nekünk nem sikerült semmi, Szuper Leventét leszámítva mindenki sokkal kevesebbet mutatott, mint amit tud. Még nincs minden veszve, de szinte lehetetlen bent maradni. Mindkét hátralévő meccsünket nyerni kellene, és a németverő dánoknak sem lenne szabad kikapniuk az osztrákoktól. Alant a találkozó online közvetítése.

A kiesés ellen harcoló magyar válogatott fontos meccset játszik. Ha legyőzzük Ausztriát, még nem biztos, hogy bent maradunk, de lépéselőnybe kerülünk. Ha kikapunk, nem feltétlenül esünk ki, de nehéz lesz visszajönnünk. Az osztrákok kerete elvben erősebb, de ezt ismert lelkesedésünkkel és akarásunkkal ellensúlyozhatjuk. A torna két nulla pontos csapata közül az egyik ma győzni fog. Mi legyünk azok. Szövegesen közvetítünk.

A svájci világbajnokságon eddig csak Magyarország és Ausztria veszítette el az összes mérkőzését a rendes játékidőben. Mellettünk szól, hogy kétszer is közel álltunk a pontszerzéshez, mai ellenfelünk viszont egyszer sem. Ezzel együtt az osztrákokat komoly ellenfélnek kell tekintenünk. Nemcsak NHL-eseik miatt, hanem azért is, mert több mint 30 éve nem tudtuk legyőzni őket. Ausztria 16. a jelenlegi világranglistán, Magyarország a 20. Fontos, hogy a magyar válogatott rendkívül motivált, minden játékosa igen határozottan A csoportos szeretne maradni, az osztrákok pedig csalódottak az eddigiek miatt.

Utólag benevezett két fiatal csatárunk kéznél van, ezzel az is lehetővé vált, hogy ne 8 védővel és 12 csatárral álljunk fel, ahogy eddig: Pat Cortina több támadót küld csatába, ezzel is jelezve, offenzívebb játékra készülünk. Mindazonáltal az is biztos, hogy nem szabad feladni az eddig megbízhatónak bizonyult, gyors kontrákra épülő stratégiát.

ELSŐ HARMAD

Elkezdődött, az osztrákoké az első buli és az első lövés. Aztán Palkovics fonákkal. Osztrák lövés alig fölé. Magyar kontra, buli az ellenfél kapuja előtt. Osztrák kiállítás. Felállunk, de még nincs jó lövésünk. Újabb osztrák kiállítás. Két óriási helyzetet hagyunk ki közelről. Ziccerük volt hátrányban, Szuper védett. Kivédekezték, 7. perc.

Most az osztrákok nyomnak, veszélyes szituációk a magyar kapu előtt. Kiállítják Holéczyt botfogásért. Vanek kihagyja. Osztrák kiállítás, 4 a 4 ellen. Pár másodpercig előnyben vagyunk. Ennaffati lő. Túl vagyunk a harmad felén. Egyenlő erők küzdelme, az utóbbi percekben nem voltak nagy helyzetek.

Unterluggauer korcsolyázza körbe a kaput, kimarad. Beszorítottak. Kóger szólója, nem megy be. 16. perc. Két nagy magyar helyzet, Fekete, Vas János. Fegyelmezetten védekezünk, többet lőnek az osztrákok. Még nem vezettünk ezen a vb-n. Kovács Csaba lő, Brückler fogja. Nagy kavarodás Szuper kapuja előtt. Utolsó perc.

Gól, 0-1, Koch. Ügyesen vitte keresztbe a korongot a kapunk előtt, beemelte.

Nem sokkal tűnnek erősebbnek az osztrákok, de egy kicsivel igen. Helyzetek bőven voltak mindkét kapu előtt, az ellenfélnek egyet sikerült érvényesítenie. Messze nincs veszve semmi, az osztrákok nem legyőzhetetlenek, de bizonyára sebességet kell váltani.

K EPA20090501042

MÁSODIK HARMAD

Most is az övék a buli. Nagyon könnyen korcsolyáznak be a kapunk elé.

Gól, 0-2, Koch. Vanek lépett ki, óriásit passzolt, a helyzet kimaradt, de a kipattanót bevágta az osztrák. Ez még csak az első perc.

Osztrák kiállítás palánkra lökésért. Semmirre sem jutottunk az előnnyel, sőt majdnem gólt kaptunk egy eladott korong miatt. Magyar kiállítás.

Gól, 0-3, Setzinger. Óriási passzt kapott, esélye sem volt a védelemnek, Szuper hiába nyúlt a korongért, kétségbeesetten. Úgy tűnik, baj van. Nagyon kezd az egész a rigai olimpiai selejtezők olasz mérkőzésére emlékeztetni.

Fekete lő, Lakos blokkol. Jánosi lő, Brückler véd. 7. perc. Vas Márton lő, blokk. Az osztrákok továbbra is fölénk nőnek, ott kavarnak a vődőharmadunkban feszt. Magyar kiállítás, Tokaji Viktor megy le. Szuper véd két egészen hatalmasat. Szupert rendre magára hagyják a védők. Ezt a hátrányt megúsztuk, 10. perc.

Túl vagyunk a mérkőzés felén. Jánosit megint a palánkra lökik, kiállítás. Palkovics lő, Brückler. Svaszneket is kiállítják, 4 a 4 ellen. 34-15-re vezetnek kapura lövésekben.

Gól, 0-4, Vanek. Csak fél perc volt az előny, de kihasználták, megint közelről.

15. perc, rettenetesen rossz ez a harmad. Palkovicsról állítanak ki egy osztrákot. Még egy osztrák lemegy, több mint egy perc kettős előnyünk van. Nem sikerül semmi. Már csak szimpla előny. Megint kimegy egy osztrák, megint kettős előny néhány másodpercig. Kaspitz ugrik ki hátrányban, kihagyja. Magyar kiállítás előnyben. Jön a szünet.

Ilyen rossz harmada nagyon régen volt utoljára a magyar válogatottnak. Az osztrákok csaknem harmincszor lőttek a kapunkra, ebből három gól született. Szupernek vannak jó védései, a védelmünk gyámoltalan, a csatárainknak nem sikerül semmi.

HARMADIK HARMAD

Most elhozzuk a bulit. Még előnyben az osztrákok, Szuper véd. Az osztrákok azt csinálnak a harmadunkban, amit akarnak, 3. perc. 6. perc, helyzetek nélkül, a korong szinte állandóan az osztrákoknál van. Megint Jánosit lökik palánkra, megint magyar előny. Kivédekezték, nem nagyon volt lövésünk ez alatt a két perc alatt.

8. perc, már most annyit lőttek az osztrákok, mint a kanadaiak összesen a 0-9-es meccsünkön. Az utolsó tíz percben vagyunk. Palkovics lő. Utána magyar kiállítás. Megúsztuk, még 6 perc a végéig. Palkovics kilépett megint, de nem jött össze a gól.

Ladányi nagy lövését tolja ki Brückler. Vas Mártont kiállítják, két perc maradt a meccsből. Pillanatok alatt felállnak az osztrákok.

Gól, 0-5, Koch lép ki egy védelmi hiba után, megcsinálja, mesterhármas.

Gól, 0-6, Kaspitz kapar be egy kipattanót.

396 komment

Címkék: magyarország vb ausztria a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEOLEOLEOLEEEEEEEEEEEEEEEE
MAGYARORSZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAG
MAGYARORSZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAG

ki is fogja ma megverni az osztrakokat? nana, a jobb.
na de

KI
A
JOBB
?
Gyerünk srácok, itthonról szorítunk! Tegnap megálmodtam, hogy 3-1-re nyerünk, igaz, a szlovák meccset is megálmodtam, de az nem jött be:(
@Tyson925: jobb hasáb, televízió online
Mindent bele FIÚK!
Hajrá Magyarok!!!
STREAMek:

lsport.we.bs/
livetv.ru/en/allupcoming/
myp2p.eu/competition.php?competitionid=&part=sports&discipline=icehockey
www.myp2p.eu
www.ustream.tv/channel/eurohd

MEKKORÁT kapott a KULACS!!! :D
Jó kezdés - emberelőny!
köszi az online közvetítést, munka mellett tökéletes
Az nem lehet, hogy ész, erő
És oly szent akarat
Hiába sorvadozzanak
Egy átoksúly alatt.

!!! Hajrá magyarok !!!
Még 1 előny, el se hiszem. Gól kell.
2-ős emberelőny nálunk - alakul
2-ős emberelőny nálunk - alakul
huhh. mit fogott meg Szuper
Dánok vezetnek közben. Ez se túl jó hír.
Édesanyám kint ül a lépcsőn, nem bírja nézni... ülve én sem bírok maradni.

Gyerünk Srácok!!!
csak nalam szaggat stream?
Nálam is szaggat.....Megint túl sokan vagyunk rajta.......
@FradiPeti: Itt nincs semmi....Regisztrálni is kell vagy mi?
Nem érdekelnek a dánok, mindenkit meg kell verni és kész. Másrészt ha a germánok més a csigazabáloktól is kikaptak, akkor mit várunk tőlük?
egyenlítettek a németek.
tudtam en, hogy koger a kiraly
mindenhol szaggat... nem is kicsit sajnos...
fradipeti a szarodat ne reklamozd mar
Nem leszek szomorú,ha kiesünk,de könyörgöm a sógorokat verjük meg!
Hozzá nem értőként úgy látom, mintha most lenne a legkisebb tűz a mieinkben. Kicsit talán tompán játszanak.
ennel sokkal tobb kell, ha gyozni akarunk. a fiuk eddigi teljesitmenyuknek koszonhetik, h talan nem realis elvarast fogalmazunk meg.
ejj öcsém a reklám az istenért nem szaggat...:DDD
Csak én látom így, vagy tényleg nem játszunk olyan jól, mint a szlovákok vagy a fehéroroszok ellen? Remélem nem fáradtak el a fiúk!
Úgyis hátrányban tudunk igazán jól játszani. Gyerünk fiúk!
@ohmyFgod:
minden meccs mas. itt a tet sulya nyomja a sracokat.
A csatároknak talán jobban kellene védekezni. Ez a tűz kevés.
Egy kicsit én is ugy érzem, hogy görcsösek vagyunk! Nem biztos , hogy jó taktika ha magunkra huzzuk őket.

Hajrá Fiúk!
mindenkinek megszakadt a stream?
a stream viszont nézhetetlen. :(
hát ez eddig nagyon lagymatag. közelébe se ér annak amit a fehéroroszok ellen produkáltunk, gyerünk fiúk, mert ez így kevés lesz!
A gond az, hogy most nem elég hősiesen helytállni, hanem gólokat kéne lődözni, a helyzeteket belőni. Szerintem az osztrákok is túl jók számunkra, emberileg sajnálom a fiúkat, de úgy tűnik, a bennmaradáshoz több kell...
A fradipetis linken ustream-es meg justin.tv-s linkek vannak, kár regelni...
Igen, görcsösebben játszanak, mert tudják, hogy itt esélyük lenne. Én is azt hittem, hogy ha ilyen jól bírjuk a "nagy" csapatok ellen, akkor Ausztria nem lesz probléma. Na, talán a hátralevö két harmadban.
Mindent bele!!!
sajnos, pont most mutatjuk a leggyengébb játékunkat, remélem a következő harmadokra ez változik, de ezzel a teljesítménnyel vissza se tudnánk jutni a divízió 1-ből.
Cortina remélem felrázza a csapatot.
Ha a szlovákok ellen felálltunk 2 gól hátrányból, akkor itt sincs még semmi veszve. A játék szerintem jó, csak az a fajta lazaság kéne még, amit Kóger mutatott be... lehet, tényleg görcsösek, na de majd a szünetben Cortina mester kikupálja őket :)
Ki fog itt gólt lőni?!Palkó mintha a pályán se lenne...Ez így kurva kevés lesz!
Valóban......most már nagy a tét, főleg annak tükrében, hogy most talán verhető ellenfeleink vannak. De lehet, hogy pont emiatt kicsit nehezebben megy. talán a túl nagy tét és a lehetőség is nyomja a fiúkat. Minden estre ennél többre lesz szükség a hátralevő két harmadban. Arról nem is beszélve, hogy most már ha kapunk végre emberelőnyöket akkor azoknak egy részét ki kellene használnunk. Persze innen a fotelból könnyű ezt megállapítani. :-)
ossze fogjuk kapni magunkat. ebben a csapatban tobb van.
@cziffra plachta zasztava: remélem igazad lesz, talán ez a gól (ja és Pat) felrázza a fiukat!
szaggat ez a sz@r... de legalább a hang jön
reg-eltem fradipetinel, egy machester logo-nal messzebb nem jutottam

justin.tv-n meg nem találok olyan kulcsszót, amivel megtalálnám...:(
plse helpme!
Látható a sok pontatlanság, a védelem zavara és finomkodása, és a támadások sablonossága. Nincs persze még lefutva, de a mai eddigi játékkal nem lehet nyerni. Egyébként meg egyáltalán nem biztos, hogy ezek a csapatok annyira közel lennének hozzánk, mint mondjuk a szlovák meccsből gondolnánk...
Hát ez azért nagyon gyenge. Mintha ott sem lennénk... :(
2:0 lassan csomagolhatunk.
Most mi van? Leiskoláznak minket???
ajajajjj...

nem pörgünk egyáltalán :(
Én is azt gondolom, hogy megremegett a kezük, mert látják, hogy itt van esélyük, ugyhogy talán ez a gol jol jott, mert felrázza őket. Na hajrá!
ha innen felallunk, azt mondom 2010-ben meg az mszp is nyerhet. szal bajos
@Koree: Azért szerintem 1 és 3/4 harmaddal a vége előtt ilyet korai állítani.
jol van elony. gol kell a kurva eletbe. hajtsatok mar
ez a szakáll, anyám... :o
háát, a harmadikra késő lesz felébredni...
@Steve the Great:
nincs tuz a fiukban. egesz mas a meccs hangulata mint eddig
Ezen is felkínálja a streamet, de nálam nem jön be
www.atdhe.net/6447/watch-austria-vs-hungary

Azért próbáljátok ki
@FradiPeti: nincs ilyen felirat. Jó a link, biztos?
óbasszus mi van veletek fiúk

gyerünk gyerünk
olyan mint ha olombol lennenek a korcsolyaik
Hát ez borzasztó.
Legalább egy sor lenne, amelyikről érezhető, hogy versenyképes. De nem látok ilyet.
Hát ha végig így játszottunk volna végig, nem nagyon bűvöltünk volna el senkit
@cziffra plachta zasztava: Az biztos. De ennyi idő alatt kétszer bele lehet szerencsésen botlani a korongba az osztrák kapu előtt. Viszon t kurva nagy szerencse kell hozzá az eddigiek alapján.
már 3. basszus
Ezt most szörnyű nézni.:-(
0-3. valamit lepni kene, mert ez igy kezd nagyon eluszni :(
"jobb mint ha 0:3 lenne"
azt a faszt ki kellene mar baszni abbol a TVbol
ezt most én sem értem
időkérés?
Én attól tartok, hogy ellőttük a puskaport a szlovák, meg a belorusz meccsen. Van egy olyan érzésem, hogy az lehetett a titkos taktika, hogy ha azon a két meccsen be tudunk húzni egy győzelmet, akkor bennmaradunk, és erre tettünk fel minket. Őszintén szólva lehet, hogy volt rá akkora sansz, mint itt az alsóházban 3 győzelemre zsinórban....
Azt hiszem, most fog kiderülni, hogy valójában hol is tart a magyar hoki...
@Steve the Great: Jó, hát ha már megírtam, elküldöm... :S
már a tv-ben is elment az adás.
alom, alom, edes alom
ezzel szegenyebbek lettunk
jobb is hogy nem látom
Ha nem ébredünk fel kurva gyorsan,ez nagy zakó lesz.
ilyen PP kihasználásért jár a büntetés sajnos... nem a mi VB-nk lesz ez. :(
most kell szurkolni, szétestünk
ilyen nézhetetlen stream-et.... 5 mp-ig megy 30-ig áll.... a hang megy csak rendesen még az a szerencse...
Örülök, hogy nem látom a meccset
Egyébként az első 3 meccset a magyar csapat az esélytelenség tudatával játszotta. Ezért játszottak jobban. Most a felelőség nagyobb, ez gúzsba köti a magyar csapatot, mert kevés a tapasztalata ilyen szinten.
ha összeszednék egy kicsit magukat simán le lehetne verni az osztrákokat. ne már, hogy pont ők verjenek meg minket
Szomorú, hogy pont egy papíron verhetőbb csapat ellen játszunk ilyen rosszul.
@dd aka kertagrár: nekem meg ez áll, és csak "rádios" közvetitésem van.
Gyerünk Gyerekek!! HAjrá Magyarok!!!!!
fel ne kössétek magatokat, akármi is lesz, hálásak lehetünk a csapatnak. ha kiesnek majd izgulunk a feljutásért jövőre. nem lehet folyton 120%-ot nyújtani, és eddig tutira annyit adtak le, minden meccsükön.
@Demokrapia: na most elmondták a kommentátorok ugyanezt:)))
igen ennek a teljesitmenynek pszichologiai okai is vannak
Az a baj, hogy az első 5 percet kivéve mintha nem is hinnének. Csak vannak.
@dd aka kertagrár: Nálam 10 mp-ig van kép, utána fél percig nincs.
Legalább hang van
Ez kezd gáz lenni. Gyerünk srácok!
Ez van akkor ha papíron nekünk is van esélyünk....???:-( Inkább maradjunk esélytelenek.....bár ha így haladunk tovább akkor ez be is következik...:-(
sajna vár minket a b.csoport.Ez még túl erős a mi kis országunknak...
Én valahogy most nem érzem a Fiúkon azt a küzdést,azt az akarást, amit eddig!:S Gyerünk Srácok, szedjétek össze magatokat!!
@Malachi: Jó, ez így van, csak épp most semmi se megy. A bulikat pl. eddig egészen jól hozták el bárki ellen, most ez se megy.
Borzasztóan le vagyok törve,megyünk vissza a divI-be... Sajnos csak felvillanásaink voltak ezen a VB-n nagyon sajnálom,de ez nem a mi szintünk!
Lehet,hogy szegény Kiscsicsó halála tört össze minket,de szerintem az is baj volt,hogy szinte felkészülés nélkül mentünk februárban Rigába ott is megtört valami addig zsinórban 11 tétmeccset nyertünk meg persze az is lehet,hogy tényleg túl erősek nekünk ezek a csapatok!
AZÉRT IS MINDÖRÖKKÉ HAJRÁ MAGYAROK!
HAJRÁ!!!!!!HAJRÁ!!!!!!!
@russia:
igen, amikor bezarjak a jegcsarnokokat? mint ujpesten? hogy a faszomba fogunk igy felzarkozni az elithez,
Most bosszulja meg magát a védekező taktika.
Nem tudunk egy normális támadást vezetni.
Ezzel a játékkal a div1-ben is kikapnánk. Szomorú vagyok. ÉBRESZTŐ!
hatra van a merkozes fele. emberek szurkoljunk mar baszki.
oké, ők sem játszhatnak mindig a maximumon. bízzunk benne, hogy felállnak. meg tudják csinálni
elony. be kell loni. vissza lehet ezt meg hozni.
előnyöket legalább kapunk, bár sokra eddig nem mentünk vele
Gyerünk srácok, most kell ütni egyet!!!
MINDENKI SZURKOLJON!!!!!
HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!
Palkó bazd meg,verj már be egyet!!!
Emberelőnyből emberhátrány......Hát ez nem a mi meccsünk. Semmi nem jön össze. De még csak helyzeteink sincsenek.:-(
De akkor is HAJRÁ MAGYAROK!!!!
Basszameg, valaki ébressze már fel őket! Hát ez borzalmas, lassított felvételen mozgunk, akár védekezünk, akár támadunk. Hol a tűz, fiúk?!
Gyerünk már, van még egy szűk fél meccs, ébredjetek fel!!! Ne akarjátok, hogy agyvérzést kapjak.
megintgól. hátez szörnyű
Abban bízok, hogy bekotornak egyet és az valami irdatlan löketet ad majd nekik
Oké, az utolsó mondat törlendő - agyvérzést kaptam.

Most rágyújtok. :(

Hihetetlen....
Jól védekeztük ki az emberhátrányokat, a szlovákokkal, beloruszokkal, s most ....
Ez már azért sok.....!
Ne, hogy már a sógorok ennyire lemossanak minket..!
Még a végén rajtunk fognak gólarányt javítani.
Még a kanadai meccsen sem éreztem magam ilyen szarul.
És még van egy harmad...
Nincsen védelem,és hiányoznak a megszokott Godó, Palkó, Vas ...gólok
Rakja be Budait Cortina. Legalább legyen ő is jégen, kapuson ma már úgysem múlik semmi
srácok, Levi kedvéért pls védekezzetek keményebben...
Nem akarok vészmadár lenni,de ez nagyobb zakó lesz,mint Kanada ellen.
Hol a magyar virtus?Nézzetek a lelátóra!!!
Tényleg hol vannak a buzdító szavak?Semmi nem hallani a tv-ben...
Nem értem, NEM lehet ekkora különbség...mi van a gyerekekkel?
nehéz dolog. össze kell szedni magunk, fel kell állni - biztos vagyok benne, hogy ők szenvednek a legjobban
Hát a csatáraink, nagyon gyengék, se védekezés, se támadás, semmi. Persze mire számítottunk, az EBEL-ben is csak 9,-ikek vagyunk. Tűz az nincs, az azonos ellenfelekkel soha nem megy. Azt gondolom a liftezés vár ránk. De hát erre számíthattunk. Itt voltunk, ennyi volt!
meg fogtok kövezni , de szerintem a meccs előtt csapatunk kicsit elbízta magát.Valszeg az is benne van , hogy elfáradtunk a nagyok ellen.
félreértés ne essék én továbbra is szurkolok a csapatnak és bizakodok...
Na, ha eddig csakk blöfföltünk, akkor légyszíves hagyjuk abba:)
A két nap pihenő teljesen kivette a fílinget a fiukból.
A lélektani nyomás megtette a hatását. Minden hibánk előjött ezen a meccsen. Kár, hogy pont ezen a presztízs meccsen.
kikapcsoltam a tévét.Kivel játszunk jövőre a div 1-ben?
Kettős emberelőny!!! Mi kell még a gólhoz?
Ez a mai forma nagyon emlékeztet a rigai kiruccanáson látottakra :(

Sajnos ebből div1 lesz, de mindegy, akármi lesz, mögöttük állunk
Semmi gond, nem lehet mindig 300%-on égni. Elfáradtunk, egy kicsit le is törtünk, de attól még ez a csapat fantasztikus és szeretni való. Az osztrákok hozzánk képest nagyon erősek. Ennek a meccsnek a megnyeréséhez is extra bravúr kellett volna. Talán húszból egyszer elkapnánk őket, most sajnos nem azt a meccset játszuk...
Már körbeveréskor sincs esélyünk, a németeket nmegverni meg.... Most kizártnak tartom.
5 a 3 ellen sem megy.
Még felállni sem tudunk emberelőnyben.:-(
sorban kapjuk az előnyöket. gól kell
Ha már a Palkó kezéből az ütő is kiesik,mi a faszt várjunk?
olyan erzesem van, hogyha estig menne a meccs, akkor se utnenk golt. ne legyen igazam
Hát most még csak a bírókra sem panaszkodhatunk
Szuper "büntetőt" fogott előnyben
beszarás, hogy még így sem tudunk mit csinálni, hátrafelé korcsolyázunk...
igazi szurkoló nem csak a győzelemben áll a csapat mellett
basszameg, Vanek aki egesz eddig alig csinalt valamit ellenenunk mar 3 pontnal tart...
pedig, ez volt talan a legkonnyebben verheto ellenfel es pont most jatszik a legrosszabbul a acsapat.
És most még a birokat se lehet szidni, hogy nem kapunk emberelőnyt.
Nem az lehet, hogy az első sornak eddig sem ment? (mondjuk Csicsó miatt ezen nem csodálkozom) A MOL ligás gyerekek, meg sajnos eddig birták??

Hogy lehet, hogy kettős emberelőnyt nem birunk beverni, vaze??????????

Akkor is Hajrá Magyarok, hajrá magyar hoki!!!!!
A szurkolókat legalább hallani.:-) És ez egy pici öröm ezen a szar meccsen. Minek nekünk emberelőny??
Sajnos semmi nem megy. Ennyi előnyt az egész vb-n nem kapunk mint ma...
A legidegesítőbb, hogy ezek az osztrákok semmivel sem jobbak mint mi
Sajnos ma nem jön össze semmi...
Hajrá srácok!
@dd aka kertagrár:
Én is a csapat mellett állnék,ha lenne valami lélek a játékunkban.
A második harmad után:
Ausztria - Szuper Levente 4:0
Ha valaki meg tudná magyarázni, mi történt...
Még a kettős emberelőnybe sincs végig nálunk a korong....siralmas...Szuper azért hárít egy szólót...Palkón nagyon látszik, hogy "egyedül" van....
Jaj hát ezt nem jó nézni, mintha olom nőt volna a lábukon, lassuak vagyunk, nem koncetrálunk és az a tűz sincs bennünk. Nem tudom mi van.....
na ez most mi a huzatos rak, ami tortenik??
nem tudom, hogy tudnak ilyen bénán játszani 2 nap pihenő után, illetve a fehéroroszok és szlovákok elleni teljesítményünk után.. eladott passzok, lyukas összevissza védekezés, többiek meg ott el teng-lengekenek...nem tudom mit csinálnak
ez nem a mi napunk, de ezt a vetközö fén fószert is unom már minden hamard után... inkább fizetek a sport1-nek hogy NE adják ezt a reklámot....
az még fájóbb hogy pont ezen a meccsen... na de még nincs vége remélem nem lesz belőle zakó azt hiszem most már csak a tisztes helytállás lehet a cél!
@jabka: Na jó, azért ennyire bipolárisnak sem kell lenni, ne essünk át a ló túloldalára: nem az egész vb-vel van a gond; EZEN a meccsen játszunk szarul! Amit a szlovákok és a fehéroroszok ellen játszottunk, az a mai meccstől is függetlenül csoda. Csak az a bosszantó, hogy annak a teljesítménynek a felével is simán hoznánk a mai meccset. De a fiúk elfelejtettek kimenni a jégre, csak a mezeket küldték fel.
Cortinát sem értem, akárhányszor mutatják, könyököl és néz. Már a második harmad első percében bekapott gólnál le kellett volna üvöltenie a fiúkat, egyenként mindegyiket, a cserekapusok kivételével. Vagy küldjön fel valakit bunyózni egyet, kapjon bár véglegest érte, vagy BÁÁÁRMIT... de fel kellett volna ébresztenie a srácokat. Persze 0-4-nél már ez is felesleges.

Nagyon úgy néz ki, hogy megint lesz két kvázi tét nélküli meccsünk még a vébén, ahol újfent brillírozhat a csapat...

Kaphatunk itt akármennyi emberelőnyt, úgyse fog bemenni. Ha negyedennyit kaptunk volna a szlovákok vagy inkább a fehéroroszok ellen, akkor legalább az x meglett volna. Itt már csak arra kell figyelni, hogy nagyon ne legyen csúnya a vége.
Közben a dánok pontot szereznek a németektől
@dd aka kertagrár: Mindenki a csapat mellet, áll csak senki nem érti, hogy mi történik...túl sokat vártunk tőlük...örüljönk annak ami van...A-csoportba játszunk...Nem értem mi lett velük, mert az egy dolog, hogy semmi nem jön össze, de még a tűz sincs meg bennük...
hat remelem nem fogja ez a merkozes lerombolni azt a kepet amit rolunk alkotott a vilag hokitarsadalma... nagyon halvanyan muzsikalnak a fiuk...
@dd aka kertagrár: így van, bár ma is épp annyira győzünk, mint eddig ;)
Sebaj, majd a dánok meg a németek ellen (immár megint tét nélkül) visszaépítjük az imidzset - az a lényeg, hogy egyáltalán itt voltunk.
Ilyen idegesen még sose játszott a csapat. (Pl. Ţoki-Balu +/- mutatója? -Gromov nyugodtan moderáljon ki emiatt.) RIA,RIA! még van egy harmad, gyerünk!
A mai meccsünket nézve a dánoké lesz az az egy hely
@Csokiii:
Bocs,de máskor is játszott mással Palkó.
Szerintem ennyi volt neki.Cortina miért nem teszi össze a fiatalokat egy sorba?A volánban rendszeresen jól tolták.Már úgysem számit az eredmény,de a gyorsaságukkal még lehetne valamit keresni.
azt hiszem, a lelkesedes nem viszi a csapatot a vegtelensegik. meg talan az esely, hogy esetleg megverhetik a sogorokat kicsit agyonnyomta a sracokat. elkeserito, de ez van. tlaln mi is kicsit sokat vartunk toluk...
Most kéne elővenni az esélytelenek nyugalmát és jókedvét.
Szerintem az a gond mint velünk magyarokkal, hogyha nincs esélyünk, akkor pofán baszunk bárkit és csodákra vagyunk képesek, ha meg esélyesként lépünk oda egyszerüen elfelejtünk harcolni és jön a zakó. Sajnálom őket, mert ott a helyük az A csoportban, nem a mai játék képe alapján, hanem az előzőek miatt. De innen lenne szép fordítani.
@Csokiii: "örüljönk annak ami van...A-csoportba játszunk..."

De nem mindegy, hogy hogyan. Abból a Godó-idézetből ("na jó, akkor ma is megdöglök a pályán") egyelőre semmit nem vélek felfedezni. :(

Az A-csoportban bárkitől ki lehet kapni, ez a csapat akkor is szupercsapat - csak nem mindegy, milyen játékkal. Ha visszagondoltok a közelmúltra, épp az ennyire fantáziátlanul játszó és motiválatlan "nagycsapatokat" szoktuk mi rendre meglepni - hát, most megtapasztaljuk, milyen a szerszám másik végén állni.

Nem csalódott vagyok és nem is haragos, hanem ÉRTETLEN.

OFF: @FradiPeti: Eldugulsz végre valahára?
ezidáig nem láttam még ezt a csapatot ilyen lélektelenül játszani, először csalódok, de összességében meg voltam elégedve az A-csoportos szereplésünkel, úgy fest, hogy a szlovák meccs lehetett volna legjobban hozható, meg talán a fehérorosz.
Szerintem kiestünk, de jövőre vissza kell jutni.
Abban sem bízok, hogy 2014-ben mi rendezhetjük a vb-t.
Na, jönnek a 3. harmadra. Hátha most. HAJRÁ!!!
@LET\'S GO PENS!: Azért ebből sem általánosítanék. Tudunk mi magyarok esélyesként is jól játszani, máskülönben nem nyertük volna meg zsinórban a harmadik vízilabda olimpiai aranyat. De a jégkorongosok is számtalanszor bizonyítottak már olyan tornán, ahol mi voltunk a legesélyesebbek.

legalabb egy golt gyotorjunk be!
@Jay Phix: Nem azt mondtam,hogy az egész VB-n nyújtott játékkal van a baj,de sajnos amikor nagyon jók voltunk-lásd a Fehéroroszok elleni meccs-akkor sem tudtuk fel tenni az i-re a pontot.
Nem tudjuk azt a teljesítményt nyújtani mint Szapporóban ott tökéletes volt a csapat játéka,taktikája,erőnléte egyaránt-persze azóta VALAKI NAGYON HIÁNYZIK!
Interjúztam Vele novemberben-hatalmas profi volt!
Nem akarom,hogy igazam legyen,de sajna Őt nagyon sokáig nem tudjuk még pótolni!
Jövőre rendezhetünk div I-et? Odahaza lenne remény visszajutni mert sajnos ez a hajó már úgy tünik elment.
hát igen: minden lehetőségünk meg van, mégsem tudunk mit kezdeni velük, emberelönyöket kapunk és semmi. Lehzet tényéeg csak nagy csapatok ellen tudunk ilyen tüzesen játszani ha nyomás alatt vagyunk, vagy csak elfáradtunk... ki tudja, de ez nem a mi napunk:(
HAJRÁ MAGYAROK LEGYEN A VB CSODÁJA A MI MECCSÜNK!!! (bár ez sajnos elég halvány remény:( )
A szurkolók azért jól nyomják.
Szuper nagyon szuper! de amig 50 lovest engedunk az ellenfeleinknek, nem fogunk nyerni...
@Jay Phix: Ok igazad van de azért sokszor megesik. Pl a magyar foci valogatott is alakított néhányszor olyat hogy megverte, vagy becsülettel helyt állt a legnagyobbak ellen aztán amikor esélyesként fontos tét meccsen játszott, a joval gyengébbtől elvérzett. Szoval akkor magyarázd meg nekem, hogy mért játszanak, így, mert ahogy az előttem is sokan megállapították hiányzik belőlük a tűz és nem a fáradsággal van a gond, vagy hogy az osztrákok erősebbek.
Én nem bánnám az eredményt sem, de ne ilyen tompa,fásult magyar csapatot kelljen nézni.Az első perctől le vagyunk bénulva és gyerekes hibákat vétümk.
Erönléti gondok vannak ! A sorozatterhelést nem birják....
Ha nem lenne ott a jelzötáblán, nem tudnám, hogy emberelönyben vagyunk. Nagyon megszeppentek az esélytöl :(
@LET\'S GO PENS!: Az osztrákok minden tekintetben erősebbek. Ez a realitás, nem amit korábban láttunk.
@Calhoun Mooney: nincs megszokva a játékosainknak az a fizikai harc, ami az első három meccsen ment. Szerintem kinyírtuk ezeken magunkat fizikálisan. Lehet, hogy taktikailag jobb lett volna "feladni" az első három meccset és az utolsó hármat megnyomni. De ilyet sportember nem tud csinálni.
Figyeljétek meg, az utolsó meccsen, amikor már minden minegy lesz majd majdnem megverjük Németországot.
Maguk a játékosok mondták, hogy a divízió1-ben elég volt meccsenként egy harmadot megnyomni, ehhez képest itt egy hét alatt kilenc harmadot játszottak végig csúcsteljesítményen. Nem bírják. Nem is biztos, hogy a fizikailag fogytak el, szerintem inkább félig-meddig fizikálisan, félig-meddig fejben/koncentrációban.
@Vegyi Ali: Szerintem szivben, lélekben csak most erősebbek, amugy soha, szurkolótáborban meg soha!
Ma nagyon gyengék vagyunk, sajnos.

HAJRÁ MAGYAROK!!!
Danok verik a nemeteket. szerintem, nekunk annyi ezen a VB-n...
@LET\'S GO PENS!: (Azért én tétmeccsekről beszéltem, olyat a magyar "futball"válogatott meg csak nagyritkán játszott nála ennyivel erősebb gárdák ellen az elmúlt 20-25 évben... ;)

Sajnos ezt én sem tudom megmagyarázni, épp azért írtam, hogy a legdominánsabb érzés bennem pillanatnyilag az értetlenség. Majd megvárjuk a nyilatkozatokat a blogon.
A meccs előtt azon morfondíroztam, hogy vajon mennyiben lesz másabb ez a meccs, ahol már reális esélyekkel lépünk jégre, ráadásul a halogatás lehetősége nélkül. Nekünk tényleg MOST kezdődött a vébé, ahogy azt előzetesen latolgattuk. Ahogy ezen gondolkodtam, titkon féltem egy ilyen képtől, de aztán elhessegettem, ahogy a csoportmeccsekre gondoltam. A fiúk 150 százalékon égtek három meccsen keresztül, még azt mondanám, Kanada ellen is. Sajnos a titkos félelmem vált valóra.

Csak ne látnám a labancok önelégült pofáját....
Azért kíváncsi lennék, hogy mire gondol Cortina?
Szerintem nem kell ezt magyarázni. Mi nem tudunk minden meccsen 100%-ot nyújtani. Jól játszottak a nagyok ellen, de ez most nem jött össze.
@righthofen: épp előtted írta be Darth Paul... ;)

Minden a helyére kerül teljesen reális a meccs.
Mivel a rangsorban utolsók vagyunk teljesen
valós az eredmény, bíztunk egy kis csodában,hogy
talán sikerül bent maradni,de az valóság,hogy
ennyire vagyunk képesek.Viszont az út ott van
előttünk és végig kell csinálni jó utánpótlás és
sok pénz kell a sportágba és sok meccset kell
játszani az elittel,hogy szokjuk az iramot mint
fizikálisan mint mentálisan. Én optimista vagyok
remélem 1-2 éven belül a sógorokat megverjük.

Na, faszom, ez még kellett a végére????
Ááhhh...

basszus 0-5 innen már nehéz lesz 1enlíteni
az a főbaj, hogy a dánok meg nyernek....
"Nem úgy pattan a kesztyüröl"??? Ezért veszítünk??
ennyi, szép volt, jövőre majd vissza lehet jutni, (szameg, már 6), első egy-két év az A-csoportban a legtöbb válogatottnak a tanulásról szól
europa: Klubszinten a sógorokat nem kevésszer azért elkaptuk és el is fogjuk jövőre is...messze NINCS ekkora különbség szvsz.
Jól van...voltunk Zürichben is...gratu , hogy eddig jutottunk.A jéghelyzetünkhöz képest, jó
ez szégyen... pont ausztriától kikapni :(
Nem vagyok és nem is voltam soha Cortinától elájulva, egy értelmes sort nem tudott összehozni. Horváth-Tokaji már játszik az az 1.2.3. sorban, minek, a csatárok nullák támadásban és védekezésben egyaránt. Tét meccsen soha nem tudunk játszani.Habár ez az osrzság nem érdemli meg ezt a csapatot/na most nem a szurkolókra gondolok/ addig amíg ilyen a hozzáállás nem is lesz jobb. Kiesünk és kész. Ott voltunk, majd 100év múlva lehet, hogy ott leszünk. Az aranygeneráció abbahagyja, a fiatalok, meg majd meglátjuk.
Összezuhantunk, sajnos ennyi volt bennünk a Szlovákia elleni tagikus vég mindent hazavágott,utána még a Fehérruszkik ellen mindent megtettünk, most már sajnos vége az álmoknak.
Jövőre meg kell próbálni visszajutni,de most nagyon szomorú vagyok és sajnálom a csapatot!
figyeljetek: halvány reménysugaraink még vannak esetleg. Még ne sajnákozzunk majd ha télleg meg lesz a végeredemény. Most kellett volna olyan bravúrokat bemutatni mint az első meccseken mert ez télleg tétre ment. Ez van mindenkinek van rossz napja, sajnos nekünk pont most :'(. Ez egy jót tanulság volt, az már nagy dolog hogyha esetleg kiesnénk hogy itt voltunk, tanultunk, nem vesztettünk vele semmit. És ha lekerülnénk akk ujra megnyerni a B csoportot és igenis feljutni ha kell százszor! ÖRÖKRE MAGYAROSRSZÁG!!!!!
HAJNAL, Úgy rémlik, hogy pl. Japánban 200%-ot hoztunk, azért vagyunk Svájcban...
hát, juj.

de látom már jönnek az okoskodók. kár lenne, elrontani a hangulatot, semmi nem történt.
Ez a mai játékunk silány volt. Ma nagyon nem ment, vagy nagyon görcsösen akartunk. Hát itt most ennyi volt, attól tartok. No de majd egyszer. Bár ez a meccs egy kicsit égő is volt. Mert ennél Kanada ellen is jobbak voltunk. No mindegy.
MAGYAROK!
minden tiszteletem a szurkolóké, akik még most is éltetik a csapatot.

ez ma nagyon, nagyon, nagyon kevés volt, majd biztos megmondják, miért, de ennél már csak jobb jöhet a dánok ellen.

aki pedig azt mondja, ez az eredmény realitás, nem hiszem, hogy tudja, miről beszél.
@HAJNAL: Hurrá, végre átszakadhatnak a gátak, lehet élből fikázni az egész csapatot, a múltat-jelent-jövőt egy föst alatt. Még csak a világbajnokság végét sem kellett megvárni. Jó szórakozást hozzá.





Akkor is: TI VAGYTOK A LEGNAGYOBBAK! De ez most egy nagyon rossz meccs volt.

Tipikus magyar hozzáállás, hogy egy rossz meccs után világvége hangulat van. Az osztrákok jobbak, nem ennyivel, de jobbak, és ez kijött. Ez a Csapat a kijutással pályája csúcsára jutott, másoknak kell továbblépni és ez nem jövőre lesz.
Ez alázás volt, de azért ne temessük ennyire a magyar csapatot. Akik képesek úgy játszani a szlovákok és beloruszok ellen, azokban sokkal több van ennél. Az a két meccs nem volt véletlen. Most magunkhoz képest is rosszak voltunk. Lesz ez még jobb szerintem.
nincs mit kertelni, szarul játszottunk, passzolni se tudtak értelmeset, védekezni meg végkép sem. azért ez nagyon csúnya a két nagyszerű meccsünk után, és még kanada is 9-0-ra vert el. ausztria meg 6-0-ra? talán majd az utánpótlás alakítani fog a későbbiekben, de ez így kevés..
Hajrá Magyarok!!!!
Az egyik szemem sír a másik örül, mert az aranygenerációnak megadatott az A csoport, ennek kell örülni, de telhetetlenek vagyunk.Sok volt az idei év, EBEL, olimpiai selejtező,egy hatalmas tragédia, amit soha nem fogunk kiheverni, most az A csoport. Az erőnk végletes. Eddig tartott, jó volt, játékosnak szurkolóknak egyaránt.
Szóval NO, és Dánia fog bennmaradni. Szerintem
ne csüggedjünk! még van 2 meccs, reméljük ott bizonyítunk!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!
A srácoknak tovább kell lépni, két meccs még hátra, ki kell használni az alkalmat élvezni a tornát és tanulni. Gyerünk srácok és hajrá magyarok!
ez csak nekem tüik igy vagy a fiuk tenyleg ennyire nem törödtek a jatekkal???!!!
@b4ker: az nem kifejezes...meg egy rendes bulit se tudtunk elhozni...nem tom, hogy mi bajuk volt a fiuknak de ezt elegge elszurtak...
eddig nagyon szepen jatszottak, meg kanada ellen is , de ma....
Ez sajnos qrva gyenge volt ma! Ilyen játékkal még a divizió I-ből is ki lehet eseni, nem hogy az A csoportban maradni. Nem kell már számolgatni, mert biztos, hogy kiestünk! Mostantól arra kell törekedni, hogy valamelyik csapattól pontot, vagy pontokat szerezzünk! De szurkolhatunk még azért is, hogy ne 3, hanem csak 2 csapat essen ki. Sztem ez a két csapat még a mai 0:6-al együtt is Ausztria és Magyarország lesz!
@szamarhegy: Persze, hogy csalódott mindenki,de nem főként az eredmény miatt, hanem mert szörnyen vergődve játszottak.
@Jay Phix: Nem fikázom őket, dehogy, első felindulás, most is sírok itt a képernyő előtt, személyes kötődésem van hozzájuk. Imádom őket, csak sajnálom, hogy nem sikerült,mert megérdemelték volna,annak viszont örülök, hogy az álmuk valóra vált.Hosszú volt, nehéz volt,talán ennyi volt. Szép volt.
csakazértis: Hajrá Magyarok!
Ilyen rosszul, elképzelés nélkül, fegyelmezetlenül és szerencsétlenül játszó magyar válogatottat ebben a sportágban még nem láttam. Minden eddigi erőfeszítést sikeresen tönkretettünk, ha hajnalig játszunk se ütötünk volna gólt.
Továbbra is szeretem a magyar hockey-t és a fiúkat, de a mai teljesítményért nem tudok senkinek sem gratulálni!
Sajnos van ilyen meccs, ez benne van a pakliban, a tétmeccseket nem tudjuk fejben kezelni,(lehet, hogy ilyen téren még rutint kell szerznünk) volt egy ilyen EBEL meccs is az idén amikor az volt a tét, hogy partiban maradunk e a playoff-ra, akkor a Graz jött fehérvárra és ugyanezt láttam mint most. Sajnálom , hogy így alakult túl kell lépni rajta és előre tekinteni.
Sztem 2 év múlva benn maradunk!Ne felejtsük el,hogy az elején még azt is csodának tartottuk volna ha benn marad a csapat, erre játszottunk 2 oltári meccset és van még hátra 2 meccs!Lesz ami lesz tisztességgel helyt álltunk (igen a mai meccs szar volt, de ahogy mások is mondták még nem tudunk végig 120%-ot hozni)Ezek a srácok Istenek!
MIT KÍVÁN A MAGYAR NEMZET

1. Kivánjuk a' hoki felemelkedését, vereségek eltörlését.
2. Felelős világbajnokságot Buda-Pesten.
3. Évenkinti részvételt az A-csoportban.
4. Bírók előtti egyenlőséget posztbeli és nemzeti tekintetben.
5. Erős nemzeti válogatott.
6. Közös szurkolás.
7. Világranglistabeli lemaradásunk megszüntetése.
8. NHL-es képviselet egyenlőség alapján.
9. Állami támogatás.
10. A' csapat támaszkodjék a szurkolókra, magyar játékosainkat ne vigyék külföldi válogatottba, a' külföldieket is hagyják itt.
11. A' büntetőpados statusfoglyok szabadon bocsáttassanak.
12. Nyernijó.
@szamarhegy: németek nem eshetnek ki, dániát meg tuti nem verjük meg, szóval ennyi volt. :(
Tényleg jól mondta Máté Pali, valóban nagy az analógia a mai meccs és 1986 Irapuato/ Mexico között...
A mai teljesítmény méltatlan a csapathoz. Alig bírtam végignézni. Minden kapott gól fizikai fájdalmat okozott. Még, jó hogy ilyen szuper közönség van kint, a volán pályán ez a produkció füttyöt ért volna.
jaj megint esünk át a ló túloldalára... nézzük így a helyzetet:

1. eddig erőnkön felül teljesítettünk és realistának maradva tudtuk, hogy azért nem vagyunk olyan jók, mint a szlovákok vagy a beloruszok

2. ma pedig tudásunk alatt játszottunk, és ha úgyszintén realisták akarunk maradni, akkor tudjuk, hogy ennyire rosszak sem vagyunk, avagy közelebb állunk az osztrákokhoz, mint az eredmény sugallja.

Csak semmi szélsőség, szurkolótársak. Kitartás.

Kitartás a csapat mellett, amely bőven letett annyit az asztalra, hogy megérdemli a bizalmunkat.

Szerintem.
@Gudea enszi: én még kiegészíteném azzal, hogy a New York Rangersben jótszó Aaron Voros kapjon magyar állampolgárságot, és játszhasson a nemzeti válogatottban.
sokk...

a mérkőzés lefújása után csak bambultam magam elé, igazából már a mérkőzés vége felé is, de bennem volt, hogy 3 perc alatt is lehet 4-5 gólt ütni... persze irreális volt.

most nincs erőm végigolvasni a hozzászólásokat, lehet, hogy ismétlek pár gondolatot, de...

szóval az osztrák himnusznál kikapcsoltam a TV-t. Meg szoktam tisztelni az ellenfelet azzal, hogy végighallgatom. Most nem volt hozzá erőm.

Csak ültem csendben.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani a Magyar Jégkorongválogatottnak. Na persze nem a mai napért, hanem mindenért, amit eddig kaptam.

Ha én úgy tudnék teljesíteni/érvényesülni/hajtani/sikereket elérni és küzdeni a saját életemben, akár a munkáról, akár a magánéletről legyen szó, mint ŐK, vagy csak fele annyira, már sikeres ember lennék.

Ez ma így jött össze. Ha nekem csak ennyiszer lenne sikertelen napom... Hát, szerencsésnek mondhatnám magam.

Ma semmi nem jött össze, olyan hibák, véletlenek, peches szituációk, amit én még magyar csapattól soha nem láttam. Igazából a lelkesedés sem volt meg, valahogy a tűz. Megijedtünk talán, vagy a jó ég tudja. Sajnos. Matematikai alapon még van esély, gondolom sokan sokféleképpen kihozzák majd, hogyan és miként lehetne. Borzasztóan nehéz lesz...

De - nekem - már nincs nagy jelentősége ennek. Olyan dolgokat kaptam ezen a VB-n ettől a CSAPATTÓL, amit soha, de soha nem fogok tudni meghálálni. Olyan élményeket, hitet, reményt, erőt, nemzeti büszkeséget kaptam ezektől a SRÁCOKTÓL és CSICSÓTÓL, amit amíg élek nem felejtek el.

Nekem ŐK a mintakép. Annyiszor döntöttem az ő fejükkel a privát életemben, nem első dühből, nem gonoszan, hanem a fejemet felemelve, akkor is ha fáj, de mentem előre, nehezen, de tovább az úton.

Most volt egy rossz nap. Na bumm. Holnap új nap, vasárnap új mérkőzés. Ezt a csapatot kizárólag dicséret illeti. Szakmai szempontból majd Cortina rendezi a dolgokat, mert bizonyos dolgokat rendbe kell tenni. De nem hogy haragudni nem tudok a srácokra, a pillanatnyi sokk után mégcsak szomorú sem vagyok. Annyira, de annyira jó volt álmodni pár napig, talán némi realitással fűszerezve. Most is fogok álmodozni persze, de már szinte realitás nélkül a jövő évi A csoportról. De semmi baj, menni kell tovább. Csinálni!

Köszönöm Fiúk!

Hajrá Magyarok!!!
Ez a 6:0 azért fájó, mert a másik kieső vert meg minket ennyivel. Ezt most kb. 80%-ra le merném fogadni!
@Diewith:
10-es pont. Elvitték külföldi válogatottba. Ez forradalom után kiált! :)
@reader613: a bizalmunkat feltétlenül megérdemli a csapat, és a további drukkolást is.

de az A-csapat ellenfeleivel nem volt tét, a csodára vártunk, majdnem össze is jött.

ez a mai volt az első tétmeccs, és ebből nekem az jön le, h nincsenek még a fiúk fejben ott, ha számít a mérkőzés... :(

Jöjjünk haza, gyógyuljunk meg, aztán minél több edzőmeccset játszani, és 2011-re megint vissza kell verekedni magunkat!

HAJRÁ MAGYAROK!
Én csak annyit jegyeznék meg, hogy ha a dánokat nem verjük, így se, úgy se maradtunk volna benn. Főleg, hogy a dánok leverték a németeket.

Én is arra gondolok, hogy elfáradtak - hogy fizikailag vagy pszichésen vagy mindkettő, az tulajdonképpen mindegy. A csapat és a szurkolótábor is letette a névjegyét, akkor is, ha kiesünk és vissza se jutunk többet (ami szerintem azért pesszimista forgatókönyv).
Na én az eredmény miatt is, 4-2 5-3, stb. ok, meccs volt, nem jött össze, de 6-0 a góllövés reális esélye, és kivitelezési ötlete nélkül, na ez nem jó. Néha az se látszott hogy hol vannak a sorok. Én most nagyon szomorú vagyok, de majd elmúlik.
Matematikai esélyünk még van a bentmaradásra, ha mindkét meccsünket nyerjük és az osztrákok nem szereznek 3 pontot a két meccsükből.
Csak a ma mutatott játékkal, hát .... ?
hát ami ezen a meccsen történt...az még az I. divizióban sem lenne elegendő...ezek után kisebb csoda kell s bentmaradáshoz. csalódtam....:(
Uraim!!!

Én nem temetem a fiúkat sőt. Azért tegyük a kezünket
a szívünkre kicsit mindenki bízott a csodában én is.
Jelen pillanatban még hiányzik egy két dolog amit
még pótolni kell, de nincs világvége hangulat nálam.
Valóban a sógorok ennyivel nem jobbak . Szerintem
elfáradtunk sokat kivett az előző három meccs nem
vagyunk az ilyen terheléshez szokva és most ez jött
ki ezen a meccsen. Ha ezt a derbit az elején játszottuk volna le biztosan más lett volna az
eredmény. Remélem a hátra lévő találkozóra
a régi csapat jön ki.
@DominiKing: matematikai esélyünk még bőven van, ha nyerjük a maradék két meccset és az osztrákok hozzák a papírforma vereségeiket, akkor a dánokkal 6-6 pont és az egymás elleni eredmény a mi javunkra szól :)

Csak hát matematikus legyen a talpán, aki ennek a valószínűségét megállapítja, pláne a mai játékkal ;)
Na, jól van emberek. Senki nem így képzelte el a mai napot. Pont az osztrákoktól.......Mindegy, emlékezzünk a szlovák és belarusz meccsre, és jussunk vissza 2011ben.
Nekem ők így is királyok.
Szegyen es gyalazat !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lehet hogy KANADA = AUSZTRIA ?????????
Mi lett a valogatottal ??
A nagyokkal elottek a puskaporukat es most osszeestek mint a halalos beteg ??
E jatek alapjan tenyleg nincs mit keresniuk a nagyok kozott.
Kar, nagy kar mert azt mondtam nincs problema mert az osztrakokat is es a danokat is siman verjuk, de sajnos amit nyujtottak az mindennek nevezheto de nem profi hozzaallasnak.
Pont amikor kellene a maximumot nyujtani elajulnak a nagy tet sulya alatt........
OSZINTE RESZVETEM !!
ennél többet vártam. ha nem az osztrákok ütik az elsőt, akkor más lett volna. a görcsösség és a tét kinyírta a csapatot. szerintem ezzel buktuk el a VB rendezést is.
@DominiKing: Azt még el tudom képzelni hogy most már felszabadultan tönkreverik a többieket, de hogy az osztrákokon is múlik, az bajos.
@Istvan59: dühöngeni lehet, de hogy szégyen-gyalázat... hát szerintem meg nem.
Még egyszer dobbantani fogunk, bármire is lesz az elég. Kell az önbecsülésünknek, és kell a pályázatunkhoz is, hogy ne intézzenek el kézlegyinéssel.
Ha ki is esünk, nem is mindegy, hogy hanyadik helyen, a jobbik kiesőnek a
japán, litván, holland, szerb és ukrán csapat jut, az utolsónak pedig a szlovén, brit, horvát, koreai és a lengyel csapat...
@LET\'S GO PENS!: nem hiszem, hogy a tét nyomta agyon őket... így azt sem hiszem, hogy tönkreverik a másik kettőt. Ne legyen igazam.
@europa: Hm, lehet, hogy tényleg a rutintalanság miatt lett ez az eredmény ilyen ijesztő.
Talán a sógorok már több év A-csoportos tapasztalata alapján spóroltak inkább a kieséses körre, míg mi mindent kitettünk a pályára "amink van" az első három meccsen, és ez most megbosszulta magát.
Most nincs más hátra, agyon kell verni a dánokat és a németeket, és ha a körülmények is egyszer végre nekünk kedveznek, akkor még akár benn is maradhatunk.
Mindenesetre:
Hajrá Magyarok továbbra is !
Kedves Mindenki!

Az nyilvánítsa ki itt a negatív véleményét, csalódottságát, szégyenérzetét, csak az írjon rosszat erre a csapatra, aki SAJÁT életében ennél többet tett, aki kevesebb hibázott téttel, vagy tét nélküli helyzetekben. Amíg ez nincs meg, nincs joga az illetőnek szapulni ezeket a HŐSÖKET.

Akkor sem, ha ez a mai meccs így alakult.
@reader613: Reálisan tudtuk, hogy nem vagyunk olyan jók, mint BÁRMELYIK válogatott az A-csoportban. Még annyira sem, mint az osztrákok. Ezért vagyunk - jelenleg - a 20. helyen a világranglistán (és te úristen, ez is mekkora szó már ennyi igazolt játékossal és ilyen létesítményekkel).
Ezzel tehát nincs is baj, mint ahogy szerintem senki nem gondolja itt, hogy az A-ból kiesni nekünk ciki vagy csalódás lenne. Az simán megbocsátható.

Ami nehezen bocsátható meg (nem megbocsáthatatlant írok, mert ennek a csapatnak szerintem mi mindent hajlandók vagyunk elnézni), az a ma mutatott játék. Persze, biztos igazságtalanok vagyunk, de tényleg nem lehet nem megdögleni a pályán ezek előtt a szurkolók előtt - AZ már nem fér bele. A vereség még igen.
Ha túllőjük az osztrákokat, de tényleg meg van átkozva az ütőnk, és semmi nem megy be, egy szót sem szólok. De 50-nél több lövést engedni egy osztrák válogatottnak, az mindent elmond a koncentrációról, a védekezésről.

Nem szabad feladni! Hátha a szerencse is mellénk áll! HAJRÁ MAGYAROK!
tenyleg nem tudom, hogy a fiuk a gondolataikkal hol voltak...
de, hogy nem a jateknal az biztos....
a legjobb helyzeteket sem tudtuk kihasznalni...
a egere mar inomban nem tudtam, hogy mit csinalyak mar egyszerüen nem akartam, nem birtam nezni a meccset....
imadom a fiukat mindenek utan, de ez a mai 6-0 nagyon nem kellet volna...
mindezeket felre teve, szep volt fiuk es köszönjük...
Szerintem nincs miért katasztrófázni. Egyelőre ennyi volt a képesség. Választani lehetett: vagy megnyomjuk a csoport meccseket és bebizonyítjuk a világnak, hogy van helyünk a legjobbak közt vagy tartogatjuk az erőinket kimondottan a kiesés elleni csatára és lássuk, bejön vagy sem? Azt senki sem gondolhatta komolyan, hogy végig maximálisan tudunk teljesíteni. Szerintem pont ez volt a helyes döntés, nem katasztrófa kiesni sem, másokkal is előfordult. Viszont a szlovákok elleni meccs végén sírtunk mindannyian, azért ezt sem kell ilyen hamar elfelejteni... És SZENZÁCIÓS a szurkolás! Hajrá Magyarország!
@Istvan59: Te nagyon okos és bölcs Pista!
Nézd már meg, hogy milyen osztrék válogatottól kaptunk ki!
NHL játékosok, svájci idegenlégiósok, meg annak az Ebelnek a krémje ahol a volán idegenlégiósokkal együtt a 9. lett.
Gondolkozz mielőtt hülyeségeket írsz, és, ha nem akarod ez a csapat nem kell, hogy a Tied is legyen.
Nem volt jó meccs, nem játszottunk jól.
De azért is
HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!!
Én azért az előző meccsekért gratulálok a srácoknak, meg Cortinának is. Nagy teljesítmény volt feljutni is. Egy nagy zakóba bárki belefuthat, csak sajnos pont az a gond, hogy a mai tétmeccs volt. Én még mindig bízom a csodában, hogy valahogy bent maradnak, de ha kiesnek is az érdemeiket nem lehet elvitatni. Sajnos Ocskay nem lehetett itt (csak lélekben), mert vele biztosan sikerült volna a csoda. De azért Hajrá srácok, Hajrá Magyarország!
Le kell vonni a meccs tanulságait és koncentrálni
a következő ki hívásra.
szerintem fejben volt a legnagyobb baj a passzok nem akartak talalni az Atyanak sem... pedig nem sokkal jobbak az osztrakok csak van egy elso soruk Koch Vanek Setzinger akikkel nem tudott ma megbirkozni magyar vedelem. Nem baj a danokat es a nemeteket megverjuk es meg mentjuk a betyar becsuletett :)
Hajra Magyarok
Nem kell mindig szélsőségekben gondolkodni. Mi jellemzően túl könnyen belelkesedünk (szurkolók), aztán mindig jönnek a menetrendszerű látványos összezuhanások, a "magyar átok". Csapatsportokban ez megfigyelhető, már azokban ahol számítunk valamit, és nem vagyunk eleve nullák. A hoki mostanában lett ilyen, ahol látszólag volt keresnivalónk (a foci pl. még sokáig nem lesz ilyen).
Reálisan, az is nagy eredmény volt, hogy az A csoportbos vb-n szerepelhettünk, ez eleve erőnkön felüli volt. Most már szinte biztos, hogy kiesünk, de még visszajuthatunk.
@europa: szerintem is az a legfontosabb, hogy lépjünk túl ezen most. Van ilyen meccs amikor semmi nem jön össze, 20-ból egyszer játszik ilyen rosszúl a csapat.
Nagyon sajnálom ami történt(6:0 borzasztó(!)),ha vereséget is, de más arányban vártam !?
Sokkal többett kellene foglalkozni a fizikai játék fejlesztésével, mert abban bizony elég keveset nyújtanak a magyar játékosok ,több gólt kaptak amiatt mert nem veszik fel a test-test elleni kontaktust !!!
Az A csoport szintje ettől különbözik, azok a csapatok akik szerényebb játékbeli képességekkel rendelkeznek mint a TOP7..8 , azok pont ezzel a játékkal tudják tördelni a ellenfél támadásait.
A magyar csapat szeretné "játszani" ezt a játékot ,de fel kell ismerni ,hogy ehez még keveset tudnak(korcsolyázásban, játékintelligenciában, gyorsaságban)!

De nem baj! Ott voltak! ...Bár...még maradhatnak...matematikailag! ;)

De egy nagy dolgot elértek....felfigyeltek a magyar hockey-ra !!!:) És ez a szurkolók érdeme is !!!:)

Hajrá Magyarok !!! :)

@BöszmeBivaly: "Talán a sógorok már több év A-csoportos tapasztalata alapján spóroltak inkább a kieséses körre, míg mi mindent kitettünk a pályára "amink van" az első három meccsen, és ez most megbosszulta magát."

Ha így is tettünk, szerintem jól tettük, nekünk így kellett játszani. A világ a csoportmeccsekre figyelt, és ott legutolsó "who are you and where you came from"-csapatként csodát tettünk, három vereségünket győzelmekként számolta el a nemzetközi sportsajtó és mi is.

Akármennyire is kellemetlenül sajog is most az agyamban a mai meccs helye, én szeretem ezért a fiúkat, amiért így játszottak a csoportmeccseken. Ha kiesünk, hát essünk ki dicsőséggel (na EZ nem volt meg ma, morzsájában sem).

@gabrielli: Na, hát nagyjából ugyanerre gondoltam én is.

Az elmúlt negyed órában könnyes szemmel félrevonultam. Az "itt vagyunk jó helyen" szállóigét ismételgetve sírattam a sok-sok percnyi örömet, amivel ez a válogatott megajándékozott, a sok-sok percnyi büszkeséget, ami eltöltött az utóbbi hónapokban és és a sok-sok percnyi látványt/izgalmat, aminek minden másodperce kincset ért. Nem is tudom, hogy boldogabb voltam, hogy ezt láthattam, vagy szomorűbb voltam, hogy véget érni látszik.

Sajna elúszni látszik a hajó, persze a remény hal meg utoljára, a büszkeség meg még utána is kitart. Ez a meccs nagyon nem jött össze, de amelyik igen, azt sosem feledjük. Én drukkolok és bízok a továbbiakban is, bármi legyen is. A látvány, izgalom, büszkeség továbbra is tart, legyen bármelyik csoport bármelyik ellenfele soron.

Köszönjük. Szép volt fiúk - a következőktől függetlenül.

Én még reménykedek.

(bocs ha kicsit összefüggéstelen voltam, öcsém ballagása már korábban lefárasztott/kikészített)
@Oscee: Szerintem nem kell szomorkodni. Most itt vagyunk az 'A'-ban és valószínű, hogy jövőre a div1-ben folytatjuk. Vissza kell menni dolgozni, új csapatot építeni, és újra kijutni. Aztán megint ott leszünk 5-6 év múlva.
Amit a fiúk és a közönség tett a jégkorongért eddig is az felbecsülhetetlen!!!
Higyjétek el (kinnt voltam), nagyon jó manapság Svájcban MAGYARNAK (csupa nagybetűvel) lenni!!!!!!!
Az iihf-ről:
"The biggest thing for us was playing with the lead for the first time. In other games we've always been behind, and it's tough to come from behind against teams like Sweden and USA," Setzinger said. "WE'RE LUCKY HUNGARY DIDN'T GET THE FIRST GOAL."


You bet you are...
Hahh!
Induljanak a fikatopikok!
Na azért még megkérdeném: az osztrákok mióta (mindig óta?) itt vannak itt?
@ulrik: egyetértek!!!

Én is szeretném megköszönni a helytállást. Álom volt, és ha mégsem jön össze, legközelebb megcsináljuk.

Éljen a Magyar Jégkorong Válogatott!!!

Köszönök mindent.

Szép ott lenni. Nincs erre a teljesítményre szó.
Ma nem jött össze. Sajnálom

Ja és le a fikázókkal, korongvödörbe velük.
@Invictus: Egyetértek!!!

Nagy pofon a mai vereség és nagy csalódás. Hova lett a tűz a szlovák és belorusz meccsről?? Azt hittem, a magyar hoki nem olyan, mint a magyar foci, ami tétmeccsen mindig bukik...

DE:
Ne legyünk szélsőségesek. Csoda volt bejutni, csoda volt itt játszani és a mai után csoda lenne ha bent maradnánk.

Ezzel szemben: reális, ha most kiesünk és reális lesz megint bejutni és reális lesz bent maradni.

Köszi Arany Generáció! Hajrá magyarok!
Nem baj fiúk, ez benne van a sportban!

Majd a következö meccsen!!!

RIA,RIA HUNGARIA!!!
Ebből látszik, hogy mi 70 év után jutottunk ide először. Nem bírták feldolgozni a srácok. Ez nem eltaktikázás, elfáradás, szerintem lélekben nem bírták a nyomást, és összeroppantak alatta. Sajnos ez van, ez volt az első évünk, remélem nem az utolsó. Két év múlva ugyanitt!:) És akkor már több tapasztalattal.
Szerintem ez volt a realitás. Nem sírni kell, hanem építkezni. Kihasználni a sport népszerűségét és hosszú távon is A csoportra képes jégkorong hátországot építeni.
Elegem volt abból, hogy sokan tévesen csodának minősítik a feljutást, és a felkészülő meccseket, meg a VB csoportmeccseit! Nem, felejtsük már ezt el, nem az volt a csoda, az volt a REALITÁS! Ma egy harmat fos játékkal szarrá vertek minket, van ilyen, ez sport. Ma szar napjuk volt és kész! Vegyük tudomásul, hogy fosul játszottak és erről ennyit. De nehogymár azt mondja nekem valaki, hogy erre képesek, mert kiröhögöm. Ez a csapat arra képes amit már megmutatott. Ez a csapat már többnyire elérte az A csoport szintjét, és aki mást mond az nem ért a jégkoronghoz és aki egy meccsből indul ki és von le messze menő következtetést az meg nem ért a sporthoz. Erről ennyit.
Mellékesen jegyzem meg, hogy tudtam, hogy most ezzel fog jönni mindenki, hogy ez a realitás és az volt a csoda! Ők nem látják a fától az erdőt. Az volt a realitás, ez a mai meg egy szar játék és kész!
Hát ez tényleg nem volt az igazi,
DE
azért A SZÉGYEN szót használni, erre a csapatra nagyon dúrva.
5 napot töltöttünk kint a barátaimmal, megcsináltuk a since896-os zászlót, félretettünk, szerveztünk, ez a minimum amit adhatunk a fiúknak. És amit kaptunk...azt nem lehet szavakba önteni! Az a magyar összefogás amib kint volt (van), a szlovák szurkolók arca 3:3-nál, nem beszélve a kanada meccs utáni spontán "ottmaradásról", ami életem legnagyobb szurkolói élménye volt. Sokáig, nagyon sokáig táptalaj lesz ez a mindennapok harcában.
Drága Csicsó!
Büszke lehetsz a srácokra, mi nagyon büszkék vagyunk!
Az nagy butaság, hogy kihajtottuk magunkat a csoport meccseken és itt már fáradtak voltunk. Ez csak a focistáknak mentség, ha szerda szombat ritmusban kell játszani. Ezért volt jó, hogy a Volán az EBEL-ben heti 3 meccset játszott.
Én még komolyan reménykedem a bent maradásban. Ugyanis a szlovák és a fehérorosz meccset mindenki láthatta. Az megtörtént, nem csak álom volt.
ÜZENEM A CSAPATNAK, hogy legyen az a minta, a mai meccs pedig legyen a "kivétel erősíti a szabályt"!
FIÚK! A szlovák és a fehérorosz csapat sokkal erősebb mint a dán és a német csapat. Tehát nem változott a cél: Bent maradni, mert itt a helyünk!
Hajrá Magyarok! Hajrá Magyar Hoki!
@Istvan59: vegyél három mély lélegzetet, számolj el tízig... meglátod, segíteni fog.
Most mindenki temet, meg ereket vág, de van itt valami, amire senki nem gondol:

ALTATÁS?!

Lehet hülyeség, de nem lehet, hogy ez a 6:0 egy "taktikai csel" volt Cortina részéről?

:)

Azaz:

A mai meccsen direkt rosszul és félgőzzel játszott a csapat, mert a dánok és a németek is megnézik majd ezt a meccset és ez alapján készülnek ellenünk, de akkor jön az izmos magyar saller :D , amibe beleszaladnak majd mind... és az eredmények így fognak alakulni:

Magyar-Dán: 2-1
Magyar-Német: 3-2

:)

A lényeg persze, - amit már sokan elmondtak előttem - hogy fel a fejjel, 70 év után jutottunk fel az "A"-ba, egyelőre ezt kell ünnepelni...

Hajrá magyarok!!!
Tökös legényeink elhtették velünk - meg lehet, hogy magukkal is -, hogy minden alkalommal csodát tudnak tenni. Hát nem!

Nem értek hozzá, de a játékosanyagot ismerve (ki hol játszik) egyértelmű volt, hogy melyik a képességekben jobb csapat. Csak mi már lassan elfelejtettük a valóságot - na ebben felelősek!
A korábbi meccseken jól tudtunk játszani mert nem volt rajtunk nyomás. Mondhatni az esélytelenek nyugalmával mentünk ki a jégre. A mai meccs után az utolsó kettőre szintén így mehetünk ki. Pont ezért fog jobban menni a dánok és a németek ellen. Szóval nincs minden veszve. A szúrkerek miatt meg mindenképp hajtani fognak az utolsó meccsig a srácok. Megérdemlik.
@©onno®: Azt felejted ki, hogy közben a dánok elkalapálták a németeket.
@©onno®: semmi vezércsel nem volt, elszúrták a meccset, de majd tanulnak belőle.
Lehet a többség itt nem használná a szégyen szót, de azt hiszem a mai meccsre az elmúlt 3 meccs tekintetében tökéletesen illik.

Egy kollegám mondta, és lehet igaza van, csodát akartunk csinálni az első 3 meccsen és ebbe belehaltunk... most nincs meg a kellő erő sem fizikailag sem szellemileg a csapatban. Nekem konkrétan fizikailag fájt az ami a pályán ment. Ilyen játékkal a Div1-ből sima kiesés.

Ettől függetlenül a következő két meccset még megnézem.... ez akkor is az elit mezőny.

Hajrá Magyarok!
Sajnos elmondhatom, hogy ezen a meccsen látszott, hogy MINDEN CSODA HÁROM NAPIG TART.
Fájt nézni, hogy mennyire szenvednek a fiúk a pályán. Nem értem, hova lett a kezdeti lelkesedés, akarat.
Nagyon sajnálom...
Azért senki ne merje feladni, mert a szurkolók nem azért mentek ki(és izgulunk itthon is), hogy a fiúk feladják!
Hajrá Magyarország!!!
KÖSZÖNÖM SZÉPEN.CSODÁLATOS VOLT.SZÉP VOLT FIUK.

Most jottem vissza a meccsrol. Nagyon rosszul jatszottunk, de ezen tul kell lepni. Remelem ,hogy a fiuk nem egtek teljesen ki az elozo meccsektol... A szurkoloknak meg latatlanban ARANYEREM!! Imadnak minket svajcban es ezt ott mar eloben is mondtak!! HAJRA MAGYAROK!!!
@evilsunz: csak azzal értek egyet, hogy esetleg elment az erő. A többivel nem
@garizim @evilsunz: a magyar jégkorong nincs abban a helyzetben, hogy megválogassa, melyik meccsen érdemes a válogatottnak hajtani, és melyiken nem. Minden meccsen hajtani kell. Legfeljebb nem jön össze.
Szerény véleményem szerint,ez itt nem a fikázás helye.Én személy szerint köszönöm a srácoknak amit idáig elértek ezen a vb-n.
Ma így ment ez van,nem lehet mindíg 120%-on pörögni.
Aki "anyázni" (boccs) akar menjen "foci blogra",ez itt szerintem nem szokás,és szeretném a régi szellemű blogot olvasni!
Köszi
Nem sikerült. Eddig 150-200% volt, ma szerintem az 50% sem jött össze... Minden csapat életében vannak ilyen rossz napok, kár, hogy nekünk pont az egyik legfontosabb meccsen jött ki... Szerintem kiestünk, de ettől még Hajrá Magyarok.
Előre bocsájtom, hogy nagyon szurkolok a magyar jégkorongnak és nagyon nagy teljesítménynek tartom azt , amit eddig elértek. Az előző három meccsen erőn felül teljesítettek, minden tisztelet megilleti Őket.

De, és Isten látja lelkem nem utólag fikázok, hanem a látott meccsek alapján volt ez a véleményem, egészen szimplán nem vagyunk A-csoportosok. Most hagyjuk a szűk bázist a létesítményhiányt, mert az evidencia.
Simán a gyorsaságról van szó, iletve annak nem létéről és a taktikai hibákról, melyeket már a norvégok vagy a dánok sem csinálnak. A magyar csapat hosszú idő után az első , aki ellen 5 az 5 ellen fel tud állni az ellenfél, és nem Kanadára gondolok, hanem itt-ott még az osztrákok is. És ez, ezen a szinten kínos.(hozzá teszem önmagában , nem relatíve, ismerve a magyar hoki körülményeit). A dánok a norvégok már rég megtanultak korcsolyázni, semmi különbséget nem lát az ember köztükés mondjuk a cseh átlag közt. Láttam tavaly a szlovénokat Kanada ellen és nem volt brutális a különbség. A mi meccseinken az volt.Kanada 15-t simán berámolhatott volna. Ladányi maga mondta, hogy az oroszok bármikor ütnének nekünk 10-et. Megkockáztatom hogy rajtunk kívül senkinek sem. Egszerűen szemfájdítóan lasssúk vagyunk. Főleg a védőink.

Irom ezt úgy , hogy étvágyunk megnőtt, ide akarunk tartozni és akkor a követelmények és is nagyobbak. Szarul éreztem magam a meccs alaltt, le is vettem a hangot a sógoroknál, hogy ne fájjon annyira. Pedig az első harmad nem volt rossz.

Hajrá Mgayar hoki, és gratula a fiúknak 7 jó harmadért, amikor erőn felül mentek. (Kanada más leves , nem értékelendő)
Kondícionális problémák nem lehettek, most azért volt pihenőnk! Azt tudtuk, hogy a sógorok erősebbek egyénileg mint mi, inkább a fejekben volt fáradtság szerintem, szegény Ladányi 3 szor rosszul találta el a korongot, ilyet még nem is láttam tőle, pontatlan passzok, Tokaji is elhagyta a korongot a kapu előt stb. Ez inkább a pszichés a tehernek tudható be, amit meg kell tanulni kezelni! Ez is a fejlődés egy lépcsője amit át kell élni ki kell elemezni és tanulni belőle!
Azért azt megjegyezném hogy tegnap Kanada 5-öt ütött a Cseheknek előtte pedig a csehek játszottak a Finnekkel egy szoros 4-3at.
@jardajagr: "Ladányi maga mondta, hogy az oroszok bármikor ütnének nekünk 10-et. Megkockáztatom hogy rajtunk kívül senkinek sem."

Ellenvélemény: ha ez lenne egy kitűzött céljuk egy mérkőzés előtt (tehát nem a sima győzelem számít, hanem valamiért pont ez a gólkülönbség kell) akkor a világ jégkorongmezőnyében kb. 5-8 csapat van, amely ellen nem tudnának 10-et ütni.
@©onno®: ne aggódj, van, aki érti a szarkazmust, még :) nélkül is. ;)

Amúgy meg igen, ha ez egyszeri rövidzárlat/holtpont volt, akkor ez a további "menetrend". Ha meg nem, hát ez van. Elkényeztetett bennünket ez a válogatott a csoportmeccseken mutatott játékával, az itten a baj...

Nekem eddig tartott túltenni magam ezen a 0-6-on, remélem, nekik sem tart sokkal tovább. Aludni egyet rá, aztán nekiveselkedni a dánoknak.
@Rex: Bocs, nem értek egyet. Ha az a realitás, hogy az A-ba tartozunk, akkor nem lehet így és ennyire kikapni az osztákoktól.

És ez NEM FIKÁZÁS. Továbbra is lehet és kell is szeretni a válogatottat. Csodálatos eredményeink voltak a csoportkörben és minden tisztelet jár a játékosoknak és a szurkolóknak.

De lássuk be, egy igazi és "reális" A csoportba tartozó csapat nem engedhet meg magának egy ilyen zakót. És lássuk be, hogy a bentmaradás ezek után csoda lesz. De nem baj, ha kiesünk, akkor is csodás emlék marad ez a VB.

És még 1x: ez nem fikázás. Továbbra is felnézek a csapatra és a magyar jégkorongsportra, akkor is, ha még 5x nagyok kikapnak.

Szép volt fiúk!!!!
A '87-es első A csoportos hoki VB volt amit néztem.
És most, 22 év után megérhettem azt, hogy mi is ott vagyunk! Nagyon büszke vagyok, hogy A csoportban szurkolhattam, sőt még szurkolhatok a magyaroknak!

Remélem ez megfelelő alap lesz ahhoz, hogy először egy "stabil" liftező csapat leszünk (bármilyen furcsán hangzik), és évek múlva pedig egy stabil A csoportos csapat!
Amit elértek ezek a fiúk évek hosszú munkájával, mindenkinek a becsületére válna! Ma nem jött össze, van ilyen.
2 év múlva ismét ott leszünk, ráadásul nem is túl messze!:) Szóval jövőre "csak" fel kell kerülni, és 2 év múlva újra az A csoportban megszólalhat:
Oooolééé, ooooléééé, ooooléééoooolééééooooléééé...

HAJRÁ MAGYAROK!
Ez az eddigiektől függetlenül siralmas és szégyenteljes produkció volt. Tudják ezt a srácok is mint ahogyan azt is, hogy ettől még mindenki szereti őket és melléjük áll ezután is.

hajrá, Magyarország!
@Horiko: ,,Fáradtaknak éreztük magunkat fejben is és fizikailag is, hiába volt a pihenőnap, úgy látszik, most értünk el a holtpontra!"

Tokaji mondta!
@mbemba: igen pont most olvastam én is, egy kicsit meglep a fizikai fáradtság, de ha ő mondja biztosan így van. A szellemi fáradtság az egyértelműen látszott.
@Horiko: Nagyon-nagyon intenzív volt az első három!
De a holtpont attól holtpont, hogy utána erőre kapjunk! Így lesz!
Szarul jatszottunk, nem vitas. (Nezni sem birtam nagyon.) De nekem akkor is a kedvencem ez a csapat.
@Surdilovics: igazad van - valóban-de ha megnézed a statisztikát-jégidőket-te-is láthatod, hogy gyakorlatilag két és fél három sorral produkáltuk ezt a teljesitményt. Nézd meg a hátvédek és a csatárok jégidejét-nagyon tanulságos!
a div1 egyetlen előnye, hogy az EBEL-ben kevesebb pontszámot ér a nem A csoportos játékos
Amit a fiuk eddig elertek, mar az is maga a csoda, fuggetlenul attol hogy bent maradunk-e vagy sem. Latni kell, hogy a magyar jegkorong folyamatosan, es viszonylag gyorsan fejlodik. Ha ez a tendencia megmarad, par even belul talan stabil A-csoportosak lehetunk.
Hajra fiuk!
Nem láttam a meccset. Szomorú vagyok, hogy kikaptunk. De aki - azok után, hogy kijutottunk az A csoportos vb-re és volt 2 nagyszerű meccsünk,- most elkezd fikázni, az hülye. Ennyi.
Hajrá magyarok! Én büszke vagyok, arra, hogy ilyen csapatunk van. Van az úgy, hogy kikapunk és van az úgy, hogy jobban kikapunk, mint ami "reális" lenne. Nem baj! Lesz ez még jobb is.
Ne bánkódjatok hiába nyertek a sógorok ök is mennek velünk a DIV 1-be. A csapatunkról meg annyit, hogy ma nagyon kiütközött az Ocskay Gabi hiánya. Ma nem volt elsó sorunk, és akármit csinálnak Ladányiék egy jó sorral nem lehet meccset nyerni, sem itt sem máshol. Egyelöre nem találjuk a 19-es utódját.
@Steve the Great: "Az első gólt az utolsó percben kaptuk, a második harmad elején szintén egy percen belül beszedtünk még egyet. A mérkőzést abban a pillanatban elvesztettük." jegkorong.blog.hu/2009/05/01/ez_nem_volt_szep_a_jatekosok_is_tudjak sajnálom hogy ezt kell mondjam, de lám, nem csak én láttam így... :P
magyarok vagyunk!!...Európába tartunk!!...
akkor arra ússzanak még egy darabig..
Látom vegyes... hát sztem ezek a fiúk eddig örömet okoztak nekünk, büszkék lehettünk és voltunk is rájuk... Úgy hogy most, amikor gyengébbek voltak - tartsunk ki! mellettük és magunk mellett is, hitben is, reményben is... nemáúgy, hogy ha jó újongunk, hameg gyenge fikázunk...

Nems olyan nehéz ezt felfejteni... azok a meccsek javarészt szinte tétnélküliek voltak, bármi történik, nem ciki(lásd Kanada), mert hát ittvagyunk (!)és ha meg jobb, hát szintiszta dícsőség - és igen, SK és Belorusz valóban MAJDNEM... felszabadult de fegyelmezett, taktikus játékkal. Most meg volt remény, volt tét, és lett görcsösség... tán mi mindannyian nem így?

Most kell erőt adni, mert arra van szükség... a köv két meccsre, aztán esetleg a feljutáshoz újra, esetleg évekig kitartva... hogy eljöjjön az idő, amikor a tét nem görcsöt okoz, hanem erőt hoz (mint a vizilabdásoknál 5:7 állásban, kettős emberhátrányban pl. - na de ők 10 éves kortól úgy is vannak nevelve, h mi vagyunk a legjobbak! És elhiszik... már kölyökként). Hát az irány ez...

Lesz itt magyar jéghoki -. ha kitartunk a bajban is. Tisztára mint az egész országban egyébként...

Hajrá magyarok! És kössz fiúk az eddigieket. Ha kiestek is - szeretünk bennetek, ha küzdötök, ha meghaltok a pályán... akkor élünk. Kiscsicsó is bizony...
egyszerűen kipukkantak....van ilyen, ha megterhelő a sorozat....
én a legelején írtam,hogy a szlovákokat megverhetjük és tényleg az a meccs lehetett volna az aduász!
innentől már csak a csoda segíthet és rohadt mérges lennék ha mindkét csapatot megvernénk akik jönnek inkább legyen x mindkettővel mert akkor ezt az osztrák meccset sajnálnánk de nagyon!
ez van grat a fiúknak ettől függetlenül,sok szép élményt szereztek a szurkoloknak és a kinti drukkerek fantasztikusak voltak!!!!!!!!!
@wegry: ha a másik kettőt megvernénk, jó esélyünk lenne a bentmaradásra, szal ne dühösködj :)
süti beállítások módosítása