HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Merre indul a Hardi–Nemes–Németh trió?

2009.04.19. 12:41 F. Kapus

A divízió 1-es ifjúsági világbajnokság legeredményesebb támadótrióinak egyikét a Bp. Stars két serdülője és egy első éves ifije alkotta. Három éve játszanak együtt, erejük az összeszokottságban van. Ezért a Hardi, Nemes, Németh trióval egy írásban foglalkozunk.

Korábban többször is írtunk a három fiatalemberről, vagy együtt (itt és itt), vagy külön-külön (itt és itt). Talán nem meglepő: mindhárman egyértelműsítik a beszélgetés elején, hogy profi jégkorongozók szeretnének lenni. Nagyjából ugyanazokat a kérdéseket érintettük. Ábécérendben haladunk, a végén pedig kiderül, kire milyen jövő várhat.

Hardi Richárd, mindőjük közül a legfiatalabb, aki még a 16-ot sem töltötte be, jövőre külföldön szeretne játszani. "Leginkább a tengerentúlon lenne jó hokizni, Amerikában vagy Kanadában. Májusban ki is látogatunk egy egyetemre, amely szóba jöhet. Ha ez nem jön össze, Svédországba mennék a leginkább. A Malmö jó ideje hívja Benjit, megpróbálunk együtt kimenni, mert a vb-teljesítményem alapján rám is kíváncsiak."

Hardi Richárd elmondta, nyolc éve együtt játszik Nemessel, együtt biztos, hogy sokkal eredményesebbek, mint külön-külön. A sor harmadik tagja, Németh Attila három éve érkezett a Bp. Starsba, akkor került ebbe a trióba, amikor Hentes Kristóf a svájci Klotenhez távozott. "Három éve játszunk együtt, tudjuk, melyikünk hová helyezkedik. Biztos, hogy egymás nélkül meg kéne szoknunk egy másik játékot. Nekem nehezebb lenne a két társam nélkül, úgy gondolom, kezdetben kevesebb pontot szereznék."

Hardi a legnagyobb hibájának azt tartja, hogy gyakran elveszíti a fejét a pályán. Emiatt sok kiállítást és fegyelmit kap. "Azon vagyok, hogy ezen változtassak, de nem könnyű. Utálok veszíteni, ilyenkor felidegesítem magam a semmiért is. Persze tudom, hogy ez a játékom rovására megy, igyekszem visszaszorítani az ilyen cselekedeteimet." Ezen kívül több gólt kellene lőnie, igaz, az asszisztjai számával és a gyorsaságával elégedett. Az ifivébé színvonala körülbelül megegyezett a szlovák ifjúsági extraliga átlagával. "A magyar válogatott a dobogóért küzdött volna a szlovákoknál, a belorusz és a lengyel is. Az ukránok lehet, hogy kiestek volna. Az extraliga első öt csapata nagyon erős, emiatt talán egy kicsivel mégis jobb ott a színvonal."

Minszkben és a felkészülés alatt nagyon jól érezte magát az ifjúsági válogatottban. "Ez volt az első vébé, amin szerepeltem, nagyon tetszett az egész, pozitív volt minden. Az összes sráccal nagyon jól kijöttünk." Általa fontosnak tartott edzői eddig: Kercsó Árpád, Pindák László, Szabó István, Robert Spisak, Bob Dever.

Nemes Benjámin minél erősebb ligában szeretne játszani. "Mivel a hokiból szeretnék majd megélni, egyre jobb helyekre kellene igazolni. Most még nagyon sok lehetőség van, nem tudom, szeptembertől hol fogok játszani, ez nyáron derül ki." Az ő értékelése szerint is olyan a divízió 1-es világbajnokság színvonala, mint a szlovák extraliga 1–8. helyezettjeinek átlaga. Ebből is azt a következtetést vonja le, hogy tökéletes felkészítést jelentett hármójuk számára a Ruzinov Bratislavában játszani.

Hardi Richárddal ellentétben úgy véli, nem okozna törést karreierjükben, ha szétválnának útjaik. "Külön is megálljuk a helyünket, ebben biztos vagyok. Az persze igaz, hogy jelenleg együtt jobbak vagyunk, így hárman tudunk a legjobban játszani."

Saját pozitívumként a jó állóképességet említi, és a gyorsaságát. "A bulizásban javulnom kell, és bár a lövőpontosságom nem rossz, a lövőerőmön is." Az U18-as válogatottban nagyon jól érezte magát, "már az első kinti meccsen nagyon jó működtünk, igazi csapatként. Biztattuk egymást. A torna közepére-végére mindez már a játékban is megmutatkozott." Edzőként Kercsó Árpád, Szongoth Kristóf, Marton Tibor, Szabó István, Robert Spisak és Bob Dever volt nagy hatással pályafutására.

Németh Attila hármójuk közül az egyetlen, aki már a felnőttek között is bemutatkozott. Az OB I. rájátsázsában dobták a mély vízbe, kilenc mérkőzésen szerepelt a Starsban, egy gólt lőtt. Mi több, "hároméves nyitott szerződést írtam alá a Bp. Stars felnőtt csapatához. Ez azt jelenti, hogy komoly külföldi lehetőség esetén nem akadályozzák meg távozásomat. Nem titkolom, egyszer szeretnék majd egy elitbajnokságban játszani."

Az OB I.-es szereplésére így emlékszik vissza: "A felnőttek között is jól éreztem magam, a játék is ment. Úgy érzem, fizikailag is felvettem a versenyt a többiekkel a nagyok között." Németh Attila az UTE-ban kezdett jégkorongozni, hét ott töltött év után, 2006 nyarán igazolt a Bp. Starshoz. Edzői közül Keszthelyi Miklós, Dragomir György, Takács Ferenc, Ancsin László, Robert Spisak, Robert Dever és Szabó István említését kérte, utóbbi trénert kiemelve abból a szempontból, hogy sokat foglalkozott külön ezzel a csatártrióval.

Az ifivébé színvonalát Németh is egy szintre teszi a szlovák extraligáéval. De kicsit szomorúan állapítja meg, hogy az a Ruzinov, ahol a szezon második felében játszottak, és amely kiesett a legmagasabb U18-as szlovák osztályból, simán megnyerte volna a magyar ifibajnokságot. "Nagyon erős a szlovák liga."

Ő (Németh Attila a vb-n járt starsosok közül balról a harmadik a képen) is inkább Nemes véleményét osztja az együtt- vagy különjátszás kérdésében. "Szerintem bárhol megállnánk a helyünket, külön-külön is. Persze nehéz lenne más sorba beilleszkedni, mert három éve mindennap együtt gyakorolunk, nagyon érezzük egymást, tudjuk egymás helyezkedését. De a felnőttek között egyedül voltam ebből a sorból, és mégsem okozott jelentős gondot ez nekem." Korongtartásban és fizikailag szeretne a legtöbbet fejlődni, de "ezen kívül is még mindenben jobbnak kell lennem, mint most". Gólérzékenysége és lövéssebessége az, amivel a leginkább elégedett.

A vb-csapattal kapcsolatban a legidősebb játékos fogalmaz a legmerészebben. "Már az edzőtáborban is jó volt a hangulat, de Minszkben, a végére ez még tovább javult. Sokat várhatunk ettől a csapattól. Szerintem két év múlva, amikor a juniorok között újra együtt leszünk, az A csoportba jutásért játszunk majd." Ahhoz persze előbb meg kell nyerni a divízió 2-es vb-t a következő szezonban, de ez tényleg nem jelenthet gondot.

Ebben a korban, amelyben cikkünk hősei vannak, még nemcsak a saját akaratuk számít, jelentősen befolyásolja útjukat a család és a szülők. Hardi Richárd május 4-én lesz 16 éves, és Nemes Benjámin is csak egy hónappal ezelőtt érte el ezt a kort. Éppen ezért érdekes elolvasni az útjukat egyengető egyik szülő, Hardi Róbert véleményét is, elsősorban arról, eddig mit és miért tettek, és milyen pályát szánnak a gyermekeknek ezután.

"Kezdjük az elején. Amikor létrehoztuk a Bp. Starst, minőségi jégkorongot álmodtunk meg. Végigvettük, milyen feltételek kellenek ahhoz, hogy játékosaink nemzetközi mércével is jó hokisokká válhassanak. A pálya, a jég ugyanolyan jó az Icecenterben, mint Kanadában. Megfelelő képzettségű szlovák és kanadai edzők keze alatt fejlődnek játékosaink, ez is rendben van. Egy feltételt nem tudtunk idehaza biztosítani, a megfelelő színvonalú és megfelelő gyakoriságú bajnoki mérkőzéseket. Ezért léptünk kapcsolatba a szlovák Érsekújvár csapatával, így oldottuk meg csapataink szlovákiai versenyeztetését, amelynek jótékony hatása már rövid távon is látszott.

Az elmúlt három-négy évben mostani legjobb ifijátékosainkat túlzás nélkül a világ minden pontjára hívták játszani. A gyerek olyan, hogy mindig menni szeretne. Koncepciónk egyik lényeges eleme pedig éppen az volt, hogy a gyermekeknek a szüleik mellett kell felnőniük, egészen addig, amíg a megfelelő színvonalat itthon is biztosítani tudjuk.

A Nové Zámky csapatával úgy állapodtunk meg, hogy az edzésmunkát Budapesten végezzük el, csak hétvégéken járunk ki a mérkőzésekre. Vagyis ha a szakmai felkészülés itthon is biztosított, nem kell sehová sem menni. Eddig Szlovákiában az volt, de most szűkülni látszanak a lehetőségek, korlátozások várhatóak az idegenlégiósok számában,  már eddig is ez volt a tendencia. Mi még mindig azt szeretnénk a legjobban, ha jövőre is a szlovák ifi extraligában játszhatnának legjobbjaink, de nem biztos, hogy ez sikerülni fog.

Az is gondot okoz, hogy a Ruzinov kiesett, és azok az élcsapatok, amelyek érdeklődnek játékosaink iránt, ragaszkodnak ahhoz, hogy náluk eddzenek a fiatalok. De mi úgy gondoljuk, ha már költözni kell, nem feltétlen Nyitrára vagy Trencsénbe érdemes menni, akkor már meg kell fontolni egy még szebb szakmai jövőt biztosító helyszínt.

Két komoly lehetőség látszik, és innentől Nemes Benjámin és Hardi Richárd jövőjéről lesz szó. A svéd Malmö évek óta csábítgatja Benjit, szerepelt már próbajátékon is ott. Eddig Ricsit nem hívták, de a vébén mutatott teljesítménye alapján őt is fogadnák. Itt az a gond, hogy a csapat sportiskolájába kötelező járni, ott pedig nincs angol nyelvű oktatás.

Egy ennél is komolyabb lehetőség lenne a minnesotai St. Mary’s egyetem csapatába kerülni. Ez nagyon drága iskola, szponzort kellene találnunk hozzá. A legutóbbi NHL-draftra 6-7 játékost itt készítettek fel, korábban itt játszott Sidney Crosby, Jonathan Toews is, vagy említhetnénk éppen Okposót, aki 21 évesen az amerikai válogatott tagja lesz a vb-n. De számunkra, szülők számára, még mindig az első megoldás lenne a legjobb, és a Bp. Stars csapatának is az használ a legtöbbet, ha a legjobb játékosok nem mennek el. Május végére lehet döntés a szlovák szövetségben, és ez az egész klubunk jövőjét érinti. Ha nem maradhatunk Szlovákiában, vissza kell hoznunk az igazolásokat."

35 komment

Címkék: vb ifjúsági németh attila nemes bp. stars hardi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon tetszik a szülők hozzáállása, nem lehet rossz a srácoknak, hogy az első menedzserük az apjuk/anyjuk. Nekik meg "csak" azzal kell foglalkozniuk, hogy egyre jobban játsszanak.
"Németh Attila az UTE-ban kezdett jégkorongozni, 2006 nyarán, hét ott töltött év után igazolt a Bp. Starshoz" Itt valami nem kóser F.Kapus kolléga.
okposo nem amerikai véletlenül? akkor majd a nyolcaddöntöben találkozunk vele is, amugy meg iszonyu hogy mennek ezek a srácok higyétek tapasztalatbol mondom.
@whazzup: dehogy nem, a szerkesztő hibája, javítva
Elég hülye helyzet az, hogy nem lehet egyszerre emelni az itthoni bajnokság színvonalát, meg kihozni a maximumot ezekből a srácokból. Most ahogy megnéztem a St Mary's-ről kikerülő neveket, majdnem biztos vagyok abban hogy NHL játékos lenne belőlük ha oda kikerülnének. Csak akkor meg hülyeség pl a Starsnak felnőttcsapatot üzemeltetni, mert ott kis túlzással az marad majd meg aki nem veszi komolyan a hokit. De azért örülhetünk hogy ilyen típusú gondjaink vannak.
@Rock me Amadeus: ezt nem értjük. mi nem kóser?
Nem mindegy hogy a "2006 nyarán" előtt vagy után van pont.
@Rock me Amadeus: szerintem ez a mondat értelmét tekintve rendben van. Lehet, hogy könnyebb értelmezni, ha így írja a szerző: ...jégkorongozni, majd 2006 nyarán,...
A srácoknak sok sikert, nagy jövő előtt állnak, nagy reményeket fűzünk hozzájuk.
@szurker08: már értem, azt hittem, tárgyi tévedést észrevételezett a hozzászóló. a szórendet a biztonság kedvéért korrigáltam
Hát nehéz döntés, az biztos.
Én szurkolok nekik, akárhol is folytassák !
Még ha egy EBEL-es csapatnál edződhetnének még az sem lenne rossz. Mondjuk a Volánban.
A minnesotai lehetőség szerintem nagyon kecsegtető. Igaz, a stars nem járna jól, de a magyar hoki 100% hogy igen. Ha csak a szakmai oldalt nézzük, Svédország is jól hangzik. Az meg csak előnyükre válik sztem, ha szokják a "külön életet".
Itt elég sokszor szidtátok, akár jogosan, akár nem a Starsot. Én kívülálló vagyok, nem tudom az igazságot, ezért még arra sem venném a bátorságot, hogy véleményt nyilvánítsak. De most egyre inkább tetszik ez a szisztéma, amit a Stars csinál. Jó kapcsolataik vannak, és az az elsődleges cél, hogy a magyar hoki számára felneveljék ezeket a fiúkat, és egyszer majd q... jó válogatottunk lehessen.

Lehet hibát találni a rendszerben, ez 1000%, de tetszik.

És még egy dolog, remélem (sőt most egyre biztosabbnak látszik), hogy a jégkorong utánpótlás téren nem esik a ffi. kézilabda hibájába, ahol az eredményesség érdekében csak külföldiek viszik a prímet, és az edzők széttárják a kezüket, hogy nincs magyar fiatal, akit a helyére tehetnénk. És ez ott igaz, de vajon kinek a hibája ez???

Ott az ificsapatban 19 éves korig játszanak a fiúk, majd valami középcsapathoz odakerülnek felnőttkén, mert "még nem elég taasztaltak", aztán semmi. Ott nem kapják meg azt az alapképzést.

Az eredmény már kézzelfogható, a magyar U-21-es válogatottat vb-selejtezőn kiverték a hollandok (!!!). Abban a sportban az utánpótlás halott.

És ezért kifejezett öröm látni egy olyan sportot, ami a szívem másik csücske, ahol pedig ez hlyezik előtérbe. Ezn kívül szerintem a bajnokság is fejlődni fog.
Bármerre indulnak is, remélem az lesz a megfelelő irány! :-)
A minszki szereplés kapcsán még egyszer nagy gratula és köszönet a srácoknak! 2-3-4 év múlva pedig tessék feltünedezni a felnőtt válogatottban :-)
Gratulálok a srácoknak és sok sikert kívánok nekik.De felmerül itt egy probléma, míg ezek a srácok Starsos szinten indulhattak a Szlovák bajnokságban addig az utánuk jövő generációnak ez sajnos nem adatik meg.Ők sajnos már nem nevezhetnek 2 bajnokságba, és ha jól tudom ez köszönhető a MJSZ-nek. Kérdem én nem az a lényeg ,hogy a srácok fejlődjenek,és ha mi szülők, az egyesület és az edzők ezt vállalnánk akkor miért gördít akadályt ez elé a Szövetség.Tavaly kb 30 előkészítő mérkőzésen vett részt a fiam Szlovákiában, még akkor mini volt túl sokk vizet nem zavart de nagyon sokat profitált belőle, szerintem.Ez most azért nagyon hiányzott az idei szezonból ( miniként idén 50 mini mérkőzés 2X12 perc illetve kb 16 EK meccs volt ) ami szerintem nagyon kevés, bár így is több mint 1-2 másik csapatnál.Szerintem nagyon ránk férne 1 erősebb bajnokságban is részt venni.
Tisztelt Blog !

Jó lenne látni(olvasni) valamit az illetékesektől is, Én sem igazán értem ,hogy ha Csikiek itt lehetnek mi miért nem mehetünk külföldre, tudom hogy ez egy melyik ujjam harapjam meg szituáció, ha nem játszanak itthon a legjobbak, nyilván nem lehet a hazai utánpótlás bajnokság színvonalát emelni, de így meg a kiugró tehetségek szürkülnek bele a honi közegbe vagy szaladnak szerte szét, ami után csak különleges szerencse ,hogy néhány szülő mégis magyar válogatottnak szívesebben látná a fiát.
Ami átolvasva a Hári nyilatkozatot csak addig garantált míg a felnőtt a Top liga közelében képes maradni, ha a törvényszerű visszaesés mélyebb lesz lehet, hogy elveszítjük ...
116-os kivetítőn nézd a JÉGKORONG VBt XIII kerületbe a Marshall étterembe ! Nagyon barátságos kis hely,nagyon jó és megfizethetö sörökkel !
Bejelentkezés : 061 3590200
@Boby80: nagy király vagy, nézek rögvest utáns, köszönet!
"Edzői közül Keszthelyi Miklós, Dragomir György, Takács Ferenc, Ancsin László, Robert Spisak, Robert Dever és Szabó István"

Takács Ferenc, szerintem Szakács Ferenc lesz:)
Bocssssi!:)
Drukkolok a fiúknak, (és nemcsak a cikkben említetteknek)akárhol folytatják is a karrierjüket!
@Borsy: A volánba és az ebelbe semmiképp ne jöjjenek. Többre hivatottak annál (szerintem). Amúgy is még fiatalok Németh kivételével az ebelhez. Svédország tökéletes lenne nekik.
Nem tudom, ilyenkor hol vannak azok, akik oly lelkes vehemenciával mocskolták a Stars-t, talán most megdícsérhetnék őket a magyar utánpótlásnevelésben való (láthatóan) eredményes munkájukért...;)

A fiúk nyilatkozataiból sugárzik a fiatalos tűz, csak így tovább, nagy elánnal, alázattal.
A szokásos téma:menjen mindenki külföldre.Fejlődni tényleg ott lehet, de valóban ez a megoldás??Ezt mondja mindenki, de egyetért vele mindenki??Mi lesz az itthoni jégkoronggal??Megöljük, még alacsonyabb szinvonallá tesszük, ha az ügyessebbek elmennek.És mi van azokkal, akik ügyesek, de nincs elég pénze a szülőnek??Az itthon marad és szép lassan lemarad, visszafejlődik.Tényleg ez a Heraklész programm?, ezt sugallja, még ha nem is mondja ki.Nem kéne inkább a kiöregedett ifiseknek lehetőséget adni a felnöttek között?Nem a 4,sorban nem a padon, nem perceket, hanem LEHETŐSÉGET!!Vagy menjen el külföldre, a válogatotra jöjjön haza, és mi vagyunk a királyok.Ez a jövő???Szomorú....
bocsi, válogatottra....
Sztem ez a kulfoldi edzes, rovidtavon megoldas lehet, de hosszutavon, magyar jegkorong erdekeit tekintve NEM.

Az itthoni megmerettetes lehetosegeit kellene felhozni erre a szintre. Nem csak 1 - 1 helyen hanem tamogatottan bajnoksag szinten. Videki varosok etc... ha nem megy hazai alapanyagbol, akkor mol liga mintara mar korabban kisebbeknel is tobb orszagbol allo ligat kellene osszerakni.

@sziszi_15: Pár év izmosodás után innen is lehet továbblépni, akár még az NHL felé is.
igazából addig nem is lesz itthon rendes utánpótlásbajnokság, amíg nem lesz legalább 10 csapat, aki legalább annyira komolyan veszi a dolgot mint a stars teszi azt. akkor már lehet egy olyan bajnokságot szervezni, ahol tényleg fejlődni is fognak a srácok, még a legjobbak is, és amikor ez a 10 csapatnyi gyerek felnő, akkor már mehetnének is egy rendes felnőttbajnokságba, ergo valahogy azt kéne ösztönözni, hogy minnél több 110% profi utánpótlásnevelő egyesület legyen, és utána pattogni , hogy miért nem mo-n játszanak, mert 1db Bp Stars nem fog egymagában kemény utánpótlásbajnokságot csinálni...
@Today05: azt azért le kell szögezni, hogy ennek komoly tárgy és anyi feltételei vannak. Megfelelő számú jégpálya (ahol "emberi" időben tudnak az utápótlás csapatok edzeni, lehetőleg előre tervezhető fix időpontokban), pénzügyi erőforrások (edzők fizetése, jégen kívüli edzésekhez komoly felszerelésű edzőcsarnokok kialakítása pl.: picasaweb.google.com/krisraichu/OHSCampus# )

Sajnos ezek ma még messze állnak a realitástól...
elnézést már írni sem tudok, helyesen: "...komoly tárgyi és anyagi feltételei.." és "...az utánpótlás csapatok..."
@Today05:

1 alba volán
2 mac
3 dab
4 ute
5 stars
6 ztitans
7 fradi
8 debresen
9 miskolc
10 győr
11 drago
stb,stb,stb

Ezek most csak, ahol nagyon komolyan veszik és tényleg csak hirtelen. Senki nem akadályoz meg senkit abban, hogy több meccs legyen.
Ne nyavajogjunk, valaki kezdje el, aki ezért fizut kap.
Egész évben minden mini- szupermini kupa fullon volt, miért nem volt több? Miért nincs akár heti meccs előkészítőben, Kölyökben miért nincs 4 forduló, a serdülő úgy ahogy elég, ifi szánalmasan kevés meccs, ott 6 forduló is lehetne.

Ha nincs jégidő: vigyük a meccseket szlovákiába, nem mindegy hol béreljük a pályát?

Javaslom, hogy erről a témáról a továbbiakban a jegkorong.blog.hu/2008/02/25/a_hokis_utanpotlas_tenyei bejegyzésnél fejtsük ki véleményünket, mert itt egy kicsit kezd OFF lenni.
Azért gondoltam, mert a fő oka, ogy elmennek, az a meccshiány. Nyílván itthon lenne a legjobb nekik, bár nem hiszem, hogy egy svéd kisvárosban agyon szekálnák őket, de elmenni nehéz, maradni könnyű.
A legfontosabb: vidám gyerekek = vidám szülők.

hurrá: www.mkkp.hu
Lattom a Nemeth Attila fog jatszani as Arlanda Wings-nek.

stats.swehockey.se/online/42/95751/95751071/95751071_frame_default.htm

Nagyon sok sikert kivanok nekki.
Szép volt Attila ! (Y) Csak így tovább !
És mindhármuknak csak gratulálni tudok !
süti beállítások módosítása