HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Peremembereket kerestek és találtak

2009.04.04. 09:48 Hblog

A finn és a magyar válogatott is olyan összeállításban játszott Miskolcon, amilyenben valószínűleg soha többet nem fog, örülök hogy sok játékost kipróbálhattunk, mondta a mérkőzés után Énekes Lajos, a válogatott edzője. Két meccsértékelés tovább után.

Jukka Jalonen finn szövetségi kapitány: "Sokkal jobban játszottunk, mint tegnap, de az első sorral továbbra sem lehetek elégedett. Rendkívül nehéz volt megszerezni az első gólunkat, jól védekezett a magyar csapat. Hasznos volt a két mérkőzés, hiszen most már tisztábban látom, kikre számíthatok a felkészülés folytatása során. 3-4 éve jártam utoljára Magyarországon, rengeteget fejlődött azóta a jégkorong, és a két mérkőzés bebizonyította, hogy a magyar emberek körében egyre népszerűbb a sportág."

Énekes Lajos, a magyar válogatott edzője: "Az eredménynek nem örülök, de igazán arra voltam kíváncsi, milyen fizikai állapotban vannak a játékosok, kik azok, akikre a stabil emberek mellett számolhatunk akár a vb-n is. Ezen a szinten a legapróbb hibák is megbosszulják magukat. Összességében rendkívül sokat jelentett a válogatottnak, hogy csütörtökön legyőzte a finneket."

19 komment

Címkék: magyarország vb énekes finnország válogatott jalonen

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kóger Dániel be-, míg Berta Ákos és Galanisz Nikandrosz kikerült az április 24-én kezdődő svájci jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatott keretéből.
Imre Lajos csapatvezető szombaton arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy egyelőre bizonytalan, mikor játszhat ismét a vállsérüléssel kezelt Kovács Csaba.

A játékosok a szombat délelőtti edzés után egynapos pihenőt kaptak, és vasárnap délután folytatják a munkát.

A csapat hétfőn és kedden Káposztásmegyeren az olimpiai résztvevő norvégokkal csap össze a vb-felkészülés jegyében.

A MAGYAR KERET
Kapusok: Budai Krisztián (Kezmarok), Hetényi Zoltán (Alba Volán), Szuper Levente (Alba Volán)
Hátvédek: Ennaffati Omar (Tours), Hegyi I. Ádám (Dunaújvárosi Acélbikák.Docler), Horváth András (Alba Volán), Jobb Dávid (Alba Volán), Kangyal Balázs (Budapest Stars), Ondrejcík Rastislav (Alba Volán),Sille Tamás (Budapest Stars), Svasznek Bence (Budapest Stars), Szélig Viktor (Briancon), Tokaji Viktor (Alba Volán)
Csatárok: Benk András (Alba Volán), Borbás Gergely (Újpest), Fekete Dániel (Alba Volán), Fodor Szabolcs (Alba Volán), Holéczy Roger (Budapest Stars), Jánosi Csaba (Ferencváros), Kiss Ákos (DAB), Kóger Dániel (Salzburg), Kovács Csaba (Alba Volán), Ladányi Balázs (Briancon), Majoross Gergely (Budapest Stars), Nagy Gergő (Alba Volán), Palkovics Krisztián (Alba Volán), Peterdi Imre (DAB), Sofron István (Alba Volán), Vas János (Brynas), Vas Márton (Briancon), Vaszjunyin Artyom (Alba Volán)
MTI

(nso.hu)
Pedig nem ment rosszul tegnap sem a Galanisz-sor, csütörtökön meg még jobbak voltak.
Na ezt azért magyarázza meg nekem valaki, mert értelmét nem látom...
Az várható volt hogy Kóger visszakerül a svájci keretbe,mégis csak az eggyik legnagyobb tehetség.Bárki marad ki,előre sajnálom,egy ilyen eseményen részt venni nem mindennapi élmény!Persze kérdés hogy mennyire lehet majd ez élmény,a kiscsicsó hiányát mennyire tudják feldolgozni a játékosok.Én azt gondolom hogy nem tudják,főleg azok, akik évtizedeken keresztül vele játszottak.Engem a "kivülállót"padlóra küldött az elvesztése,az elmult napokban olyan felgyorsultan történtek az események hogy követni nem lehetett,attól félek hogy jó pár játékosnál a vb-n fog előjönni az, amit eddig magukba zártak.De reménykedek, hogy talán mégis tudnak majd ugy küzdeni ahogy azt csicsóval tették volna,valami láthatatlan erő felkarolja őket.
jól látom, hogy a sporttv csak az egyik norvég meccset adja?
@Rock me Amadeus: nem jól látod! Mind a 2 meccset a Sport2 fogja adni.
Sajnos a korong nélküli játék, amit nem tudok megítélni. pedig jópár 1000 meccset néztem már meg. Ehhez kell a szakértő edzői szempár. Akármi is lesz, Cortinának nehéz dolga van, gyakorlatilag Ocskay nélkül még nagyobb csoda kellene a bentmaradáshoz és nem a 4.sorba beválogatható jelölteken fog múlni- bár ne lenne igazam
@juhika: látom, az előző cikk alatt meghátráltál a válaszadás alól, de itt csak előjött, hogy mi a bajod a válogatott kerettel. Nem lett volna egyszerűbb mindjárt az elején azt írni, hogy ezt a három játékost várnád a válogatottba? Na mindegy...

Ezzel az újvárosi trióval az a baj, hogy rossz szezonjuk volt - és bár ez Kógerre is áll, azért ő a Salzburggal az újvárosi csapatnál jóval magasabb szinten készül, és (ha bekerül) játszik. Leírom, mert lehet, hogy ez neked nem egyértelmű: amikor két éve az újvárosi fiatalok döntőztek a Volánnal, körbelelkesedtem minden létező fórumot, hogy ez igen, micsoda utánpótlása lesz a magyar jégkorongnak. Az azóta eltelt idő sajnos azt igazolta, hogy az újvárosi fiatalok fejlődése valamiért megrekedt. Jóval tehetségesebbek, jóval több lehetőség van bennük, mint amit elő tudtak hozni magukból. Ha legalább meg tudták volna tartani a két évvel ezelőtti szintet, simán nekik kellett volna nyerni az alapszakaszt, nem az Újpestnek.

A három játékos közül szerintem jelenleg Magosi tart a legelőrébb - nála a következő év, a következő szezon döntheti, hogy milyen sors vár rá az elkövetkezendő években. Azari is elképesztő dolgokat tud, de egy primadonna hisztispicsa - ha a játékkal törődne annyit, mint a játékon kívüli dolgokkal, ő lehetne a magyra jégkorong új sztárja. Erdélyi kérdése azért is érdekes, mert nem vagyunk jól elengedve fiatal magyar hátvédekkel. Szerintem Svájc után neki van a legnagyobb esélye stabil csapattaggá válni, mert a magyar felhozatalból hátvéd poszton szerintem ő a következő evidens megoldás. Az mondjuk az elődöntő három meccse alatt elég egyértelművé vált számomra, hogy míg tavaly Erdélyi még fényévekkel jobb volt Jobb Dávidnál, mostanra ezt a különbség nagyon lecsökkent, és ha Erdélyi nem fog/tud magasabb szinten játszani, akkor félő, hogy belőle egy újabb elvesztegetett tehetség lesz. Én nem tudom, az Újvárosiak hogy látják, de szerintem a tehetsége alapján Erdélyinek pár év múlva ugyanolyan szinten kellene tudni játszani, mint Tokajinak. Más stílus, de a hatékonyság nagyon hasonló.
Én már régen is ezt írtam: elképesztően becsülendő, hogy lokáépatriótaként Újvárosban maradt, de a karrierje szempontjából jobban járt volna, ha a Volánba jön. Bár ez az új edzőnek egész korrekt irányelvei vannak, talán ez is elég lesz, hogy ki tudja csiszolni belőle a tehetséget.

Szóval összegezve: az újvárosi fiatalok tényleg megérdemelnék a válogatottságot, de ehhez az kellene, hogy stabilan jó formát tudjanak felmutatni. Valószínűleg ezért dönt Cortina még mindig úgy, hogy Svájcra készülve adott posztokon a kevésbé tehetséges, de tapasztaltabb, harcedzettebb játékosokat részesíti előnyben. Az újvárosiak egy ilyen hullámzó szezonnal csak saját magukat okolhatják, hogy nem kerültek be a keretbe sem.

Galaniszt mondjuk én sme értem, szerintem is jól nyomta. Talán a védekezése nem volt az igazi - tavaly is azért ment Benk Sofi helyett, mert bár támadásban össze sem érdemes hasonlítani a két játékost, védekezésben akkor Benk még jobb volt.
Jól láttam ? A jégkorong válogatott 15 éves rozzant busszal jött Miskolcra ? Én szégyelnék egy ilyenbe még túristaként is beszállni !Ezek a Fiúk nem ilyet érdemelnének !
Benk a keretben, most már hátradőlhetünk.
A fanyalgóknak ajánlanék egy új szlogent! "Cortina liga!" Ebben úgyis jók vagytok. Nem is értem, hogy miért nem szavazással a nézők döntik el, hogy ki kerül a válogatottba és ki nem!? ;)
@juhika: ne haragudj, hogy megint rád szólok, de muszáj. az újonnan érkezett, de megítélésünk szerint túl vehemens kommentezőktől azt szoktuk kérni, nézzenek szét előbb, hogy mi itt a szokás. itt nem az a szokás, ami más fórumokon szokás szokott lenni. gondolj arra, hogy a véleménymondás felelősséggel jár. köszönöm a megértésedet.
Szerintem nem kellene elkezdeni okoskodni.
Itt valóban nem az volt a divat, h szinte hülyének nézzük a szakvezetést.
Persze nem kell Bólogató Jánosnak lenni, de finoman a kritikával.
Valószínűleg jobban értenek a hokihoz, mint itt bármelyikünk....

OFF
UI: Ld a fociból Németh Krisztián esetét. Senki nem érti meg h miért nem kerettag - Dárdai elmondta.
Szerintem egy csapat, az egy rendszer. Namármost, a rendszerbe olyan elemek (játékosok) kellenek akik jól illeszkednek a helyükre. Hiába, tud egy játékos a feladatok 70%-ban kiválóan teljesíteni, ha a maradék 30%-ban nem hozza az átlagost. Nem fog illeni a rendszerbe, illetve rontja a rendszer összteljesítményét, mert nem illeszkedik be a feladatkörbe megfelelően. Tehát sokkal érdekesebb elem lehet egy olyan aki az összes feladatkörben csak jót teljesít de nem kiválót, mégis sokkal hatékonyabbá teszi a teljes rendszert. (esetünkben a csapatot) Már pedig azzal tisztában kell lenni, hogy jelenleg a vezető rendszermérnök Cortina mester. Tehát ő tervez, a többiek pedig végrehajtanak. Ezért maradhatnak ki általunk szurkolók által kiválónak minősített játékosok. Mi nem láthatjuk mennyire teljesítenek jól, mert nem vagyunk szakértők. A ponttáblázat csak egy dolog.
Szerintem inkább azon kéne gondolkozni, hogy hogyan láthatjuk meg azt, hogy az adott kedvencünk miben gyengébb mint az átlag, s az értékelésbe ezeket a szempontokat is bele vennénk.
Azt pedig látnunk kell, hogy a modern hokiban a szerepkörök eléggé komplexé váltak. Mostmár vékony a határvonal a posztok között, ezért új edzési és felkészülési megoldásokat kellene itthon is bevezetni sok csapatnál. Sajnos ideje bevezetni a professzionális szemléletet. (Sajnos, mert ez kissé személytelenné teszi a sportot, viszont sokkal teljesítmény orientáltabb.)
Tehát próbáljunk meg más szemszögből is megvizsgálni a csapat összetételét. Én megbízom a szövetségi kapitányunk döntéseiben. Nem sokszor okozott még csalódást. S akárki van ott a címeres mezben a pályán én kiüvöltöm az összes hangom. Mert én nekik szurkolok.
Bár lehet nekem könnyű mert klub független vagyok.
@juhika: nem tiltott le senki, a vezető posztnál jeleztem, hogy előmoderálás van, átmeneti jelleggel

ami a kérdéseidet illeti

szlovákozással kezdtél, ez engem különösen zavar, mert a te értékrended szerint akkor ukrán vagyok, és ez felbosszantott --- nem mintha ukránnak lenni szégyen lenne, távolról sem az, csak hát nem igaz

agresszivitással és vádaskodással folytattad

nem lehet mindenkinek mindig elmagyarázni, mi a szokás --- többen is próbálkoztak nálad, mégsem érted

nem tudok mást mondani, nézz szét, figyelj

és nem először mondjuk: ez nem fórum, aki itt véleményt akar mondani, igenis vegye tudomásul, hogy a névtelen véleménymondás is felelősséggel jár

nem olyan bonyolult dolgok ezek
apám véleménye ("súlyos" UTE szurkoló, sacc per kb. minden korong meccsen kint van):
Bertát semmiképpen nem vinné ki, Borbást esetleg...
Azt hiszem nem lehet pártoskodással vádolni, egyszerűen tisztán lát!
Kösz Fater! :-)))

@Ati_ur: Teljesen így látom én is, bár nem vagyok UTE szurkoló.

Az újvárosiakról meg csak annyit, hogy nem biztos, hogy aki a klubcsapatban jó, az a válogatottnak is jó lesz. Lásd Sofron, akit az EBEL alapján stabil válogatottnak gondoltam, de tegnap nem sokat tudott hozzátenni a csapathoz.
Hát... Kicsit elfogult mindenki a kedvenceivel. Olyan támadókat követeltek a csapatba, akik A-csoportos ellenfél ellen nem tudnak kapura lőni, és nem is kerülnek helyzetbe. Talán még bulit sem nyernek...
Akkor már miért kéne lecserélni a tapasztaltabb játékosokat, akiket ráadásul ritkábban szórnak ki 2 percre?!

Igazából eddig 1 játékos esett a fiatalítás áldozatául: Budai.
Őt meg folyamatosan visszakövetelitek, mert megérdemli.
Ki érti ezt? :)
süti beállítások módosítása