HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Finnország 4-3

2009.04.02. 22:04 D. Gromov

A magyar jégkorong-válogatott újabb szenzációs győzelmet aratott vb-felkészülési mérkőzésén. A legyőzött szerepét ezúttal az olimpiai ezüstérmes, vb-elődöntős finn csapat vállalta. Szenzációs volt Szuper Levente, önfeláldozó a védelem, és támadásban is mutattunk ezt-azt, főként Palkovics Krisztiánnak köszönhetően. Aki nemcsak gólt lőtt és gólpasszt adott, hanem a győztes büntetőt is vállalta.

Ocskay Gáborra emlékezett az aréna közönsége a kezdés előtt, rövid filmbejátszással, aztán a 19-es mezt adták át a családnak több példányban. A korongot Goike Nóra, az örök A csoportos menyasszonya dobta be. Talán a fentiek miatt is eléggé megilletődötten kezdett a csapat, bár az első lövés a mienk volt, a finnek frissebben és kreatívabban támadtak. Hamar megkapták az első emberelőnyüket is, majdnem kivédekeztük, de mégsem, Kalle Kerman kilenc mp-cel a két perc lejárta előtt betalált, 0-1. A finnek továbbra is dinamikusan jöttek, nemegyszer ügyes cselekkel kerültek a védők mögé, de vagy odaértünk, vagy Szuper Levente állt úgy a helyén, ahogyan kell.

A harmad közepére aztán összeszedtük magunkat, lendületes akciókból veszélyes lövésekig jutottunk, és nemcsak az első sornak, hanem a többieknek köszönhetően is. Fodor Szabolcs pedig belőtte a gólt, amire annyira vártunk. Az Alba Volán elvben sokadik soros, de az utóbbi időben rendkívül agilis csatára egy kósza korongot vágott a hálóba, 1-1. A csarnok robbant, a macik repültek, beletelt néhány percbe, mire összeszedték mindet, és folytatódhatott a játék. Amely ezután szinte egyenlő erők küzdelmét hozta. Akadtak helyzetek mindkét oldalon, de az első szünetig több találat már nem esett.

A második menetre úgy jöttek ki a finnek, mint akiket nagyon leteremtettek az öltözőben, és mint akik azonnal el akarnak dönteni minden vitás kérdést. Nekirontottak a magyar védelemnek istenesen, nem töltöttek, csak lőttek, rengeteget, Szupernek egyre-másra kellett bravúrokat bemutatnia. Bő tíz percig momentumunk sem volt, szerencse is kellett, hogy a kapunknál minden kimaradjon.

IMG 0121
 

Ahhoz, hogy megint felszívjuk magunkat, Max Warn kétpercese kellett a 33. percben. Azonnal felálltunk, másfél percre ott maradtunk az ellenfél harmadában, két kiválóan kidolgozott helyzetünk maradt ki közben. Felgyorsult a játék, belelendültünk, Palkovics Krisztián különösen, aki a saját harmadából indulva lekorcsolyázta a finn védőket, rálőtte, a korong kijött Tarkkiról, Kovács Csaba elé, bevágta, 2-1. Megint nem látszott sok különbség a csapatok közt, a finnek is igyekeztek, mi is. Már-már úgy tűnt, vezetésünknél jön a pauza, de Ennaffatit kiállították. 8 másodperc volt hátra, amikor ráadásképp elcseréltük magunkat, Vahalahti egy szál egyedül léphetett ki, átverte Szupert, egyenlített, 2-2.

A harmadik harmadra nem sok erőnk maradt, egy emberelőnyt leszámítva végig a harmadunkban folyt a játék. Abban a fórban viszont Palkovics gyönyörű gólt lőtt, 3-2. Aztán csak jöttek és jöttek a finnek, Aalto ki is egyenlített, 3-3. Továbbra is támadásban maradt az ellenfél, de nem sokra jutottak. Hacsak az egészen elképesztő mennyiségű helyzetet és a szenzációs Szuper-védéseket nem számítjuk.

De valahogy kihúztuk, jött a hosszabbítás. Ekkor viszont nekünk adódott több sanszunk, fórunk is volt, nem ment be semmi. Jöttek a büntetők. A finn Nummelin kihagyta, Fekete belőtte. A finnek újfent kihagyták, Palkovics bevágta. 4-3, nyertünk.

Update: összeszedtük magunkat az eufória után annyira, hogy röviden gyorsértékeljünk. Tehát óriási dolognak tartjuk, hogy az Ocskay Gábort nélkülöző első sorral és a hiányzó második sor nélkül ilyen játékkal tudtuk legyőzni Finnországot. A mérkőzés kísértetiesen emlékeztetett arra, amit néhány évvel ezelőtt a svédek ellen nyertünk meg. Védekeztünk ezerrel, támadtunk, amikor tudtunk, mindent fogott a kapusunk. De most egy rettenetesen jó Palkovics Krisztiánnal többek voltunk, mint akkor. Túlzás nélkül: mindkét csapat játékosait figyelembe véve is ő volt most a legnagyobb hokis a jégen. Hogy másokról is szóljunk: azok közül, akik helye a legkevésbé sem biztos az utazó keretben, nekünk leginkább Fodor Szabolcs, Kiss Ákos és Galanisz Nikandrosz játéka és akarása tetszett. Igaz, nem szakmai, hanem szurkolói szemmel néztük, ami történik.

Végezetül: lehet azt is mondani, ez nem az a finn válogatott, amely a svájci vb-re megy, legfeljebb néhányan lesznek ott a most küzdők közül. De ne feledjük: akik itt vannak, azok mind ott szeretnének lenni, és egyikük sem fog örülni annak, amit ezért a vereségért kap edzőktől, sajtótól, szurkolóktól. Egyszóval: megint csak óriási dolgot vitt véghez ez a csodálatos csapat. A svédverés utáni napon ismét találkozott a két gárda, és nagy verésbe szaladtunk bele. Holnap megint lesz magyar–finn, kíváncsian várjuk, mire jutunk.

208 komment

Címkék: magyarország vb finnország a csoport felkészülés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yuppe! Ez aztán nem semmi... Egy olimpiai ezüstérmes, bivalyerős gárdát így legyőzni!!! Csak így tovább, HAJRÁ MAGYAROK!!!
Nincs jelzőm. Köszönjük, srácok.
Lécci minden videót tegyetek majd ki, amit csak lehet (megemlékezés meccs előtt, gólok, meccs utáni interjúk), mert itt Lyonban sajnos nincs tv amiről föl lehetne venni. De ezt el kell rakni.
Egyébként meg: jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!
naeztaztáneccerértemhejj,nem semmi.Tiszta szivböl gratulálok.CSak igy tovább.
Hatalmas gratuláció a csapatnak, öröm volt nézni ezt a játékot! Csicsó segített onnan, fentről.
gratula :) megérdemelték...Levi egyszerűen SZUPER!!!
Köszönjük Csicsó! Egyszerűen hihetetlen!
MONDTAM FODOR SZABOLCS! EGYSZERÜEN KELL A CSAPATBA,FIATAL AGRESSZIV HAJTOS!
Gratulálok a fiúknak! Egyszerűen fantasztikus volt!!!
Hát... hüphüp.. SZÉPVOLTFIÚK!!!!!!
VILÁG LEGJOBB VÁLOGATOTTJA A MIÉNK!MINDIG SZIVVEL LÉLEKKEL KÜZD ! Ez csak bemelegités majd a döntöbe még találkozunk velül lehet:P azt akkor is jol elverjük öket!
Nono! Azért maradjunk a realitások talaján. Pedig nem ájszteát ittam ma!
Az biztos, hogy végre nem egy nyügle válogatott jött hozzánk!
A holnapi meccs majd megrajzolja mindkét csapat erősségét!
@whazzup: ebben speciel igazad van!
Egyszeruen gratula,nincs mit hozzafuzzek meg,majd a holnapi utan tiszta lesz a kep! Addig is szep volt fiuk!!!
"Jöttek a büntetők. A finnek kihagyták, Fekete belőtte. A finnek kihagyták, Palkovics bevágta. 4-3, nyertünk." :D ilyen egyszerű ez a játék :)
Gratula egy Szlováktól! Hihetetlen, amit a magyar válogatott produkál az utobi pár évben.
@Sakic19: Hajnalban 5:15-kor ismétli a sport1, elvileg itt megnézheted...

www.ustream.tv/channel/euroman
Úgy mint Princ én is gratulálok, jó meccs volt :P
Aki még nem látta, megnézheti. Igazi csemege, eredeti román kommentárral: www.youtube.com/user/barcelinho235 KÖSZI barcelinho!

RIP Csicsó! Nélküled azért nem volt az az igazi öröm. Hajrá fiúk!
KÖSZÖNJÜK CSICSÓ!
Egészen biztos, hogy ott volt a jégen!
és persze köszönet MINDEN játékosnak!
Ha így játszunk, nem csak Csicsó marad "A"-csoportos!
Mindent bele!
Nem találom a szavakat, legyőztük az egy évvel ezelőttig kedvenc A csoportos csapatomat! Ezek a fiúk emberfelettit játszottak ma is, Csicsó végig ott volt velük a jégen!
Riszpekt a csapatnak, zseniálisak voltak. :D Csak így tovább. :) Csicsóért is játsszatok így mindig!
Nagyon kellett ez a győzelem a csapatnak, ez zseniális volt!! Köszönjük szépen!!
Gratula a csapatnak. Most jövök a meccsről, klassz teljesítmény volt srácok!!! Gábor büszke volna rátok!

Sajnos maga az Arénás meccsről már nincsenek ilyen jó jelzőim, így az kb 10. ilyen Arénás hokimeccs után kezd egyre jobban bosszantani ez a "műanyag" atmoszféra :(
Nehezen jön fel hokis fíling egy ilyen helyen, hiába vannak 10x annyian, egy Újpest meccset bármikor becserélnék erre.

Na mindegy, most inkább nem nyafogok, az eredménnyel foglalkozzunk.
Gratulalok a sracoknak szep volt.Nekem azt tetszett legjobban amikor Kovacs Csaba a golja utan megcsokolta a fekete korben levo 19-est a mezen es felmutatott az egre , amugy a Palkovics golja es buntetoje sem volt semmi es a Fekete buntetoje pedig zsenialis volt.Remelem holnap is hasonlo eredmeny lessz.
Ja és előre is elnézést, attól a hölgytől, akit mackómmal sikerült igen tisztességesen fejbetalálni. Nem sikerült a pályáig kidobnom ;)

Nem hittem volna, hogy a fiúk,lányok ilyen gyorsan felszedik
Jah es Szuper Leventenek es csak gratulalni lehet nagyon nagyon jol vedett. (neki tenyleg Szuper a csalad neve vagy megvaltoztatta? ezen okoskodtunk ma egy baratommal es nem tudtuk kozos nevezore jutni ha valaki tud valami biztosasat kerem kozolje)
2-2-nél is látszott, hogy itt ma a magyarok nem fognak veszteni, szép volt fiúk :)

egyébként meg hihetetlen, amit cortina is művel: októberben jutalomjáték budapesten a szapporói hősöknek, aztán ugyanazt a gárdát kiviszi rigába, megnézni, hogy teljesít. aztán hirtelen minden felkavarodik, és egy olyan magyar csapat győzi le finnországot, amelyikben nincs vas marci, nincs ladányi, nincs szélig.

óriási, tényleg.
@qx92: A nickkedből ítélve Te nem láttad az Aréna helyett lévő BS-ben védeni a bajnoki döntőben pl. 1995-ben.
-Ez a polgári neve-
@qx92: Tényleg Szuper a neve! Már akkor is az volt mikor gyerekszínészként, és szinkron színészként ismerte meg a "világ"!Már aki olyan "öreg" mint én.
Hihetetlen győzelem volt.
Godóék nélkül, szinte végig variált sorokkal, fegyelmezett játékkal sikerült megvernünk Finnországot!
Más is úgy látta, hogy Berta a harmadik harmadban már nem kapott lehetőséget? :(
Nagyon nagy siker. Öröm, hogy ennek a magyar közönség is részese. Én nem vonnék le messzemenő következtetéseket, de ezek az eredmények, meg a korábbiak szép ívet mutatnak. MOst már A csoportosoknak szinte normális h lehet nálunk felkészülni a VB-re. Remélem sokszor találkozunk még velük itt is s a VB-n is:)!
Köszönet érte.
@freddyD: Elég annyit írnom, hogy a környéken 1979 óta lakom? Voltam én annyi BS-belin...., ArénA-belin azért nem, mert ez a Világ már már...:((( Sajnos! Néha, mint a mostani....De régen...
Direkte így írtam...:)))
Ez hihetetlen volt. Hatalmas gratula a CSAPATNAK!
Bevallom azt hittem a finnek3.góljánál, hogy a végén bedarálnak minket. De álltuk a sarat! Szuper hihetetlen miket fogott.

A hangulat valóban hagyott kíváni valót maga után. Engem pl leszóltak a körülöttem lévők hogy maradjak csöndben mert túl hangosan szurkolok:S
mondjuk a rendező figyelhetett volna, hogy a kezdő bedobásnál ne szóljon a zene..... elnyomta a "kórust".......

SZÉP VOLT FIÚK!!!
Holnap miskolcon is légyszi úgyanígy!!
@freddyD: Én már a második harmadban sem láttam, de az a sor Borbással, Galanisszal és Kissel eszméletlen jól nyomta.
Aki esetleg digitalizálta a teljes magyar sport1 műsort az kérem ossza meg:) Szeretném újra átélni:)
@nazgul: hát, nekem "vegyes érzelmeim" vannak azzal a sorral kapcsolatban. Voltak jó megmozdulásaik, de voltak hibáik is azért...
@freddyD: Úgy, sajnos. De Borbás végig nagyszerűen nyomta. Szenzációsan nagy élmény volt megint. KÖSZÖNÖM FIÚK! Ráadásul sikerült remek mezcserét végrehajtanom egy szép finn leányzóval. Rám egy kicsit kicsi az övé, ő meg elveszett az enyémben, de úgy tűnik, mindketten elégedettek vagyunk az eredménnyel!
@nazgul: Másodikban mintha még láttam volna Bertát. Igyekezett pedig, de nem nagyon kapott korongot.

Kár érte, pedig szerintem érdemes lett volna minden sort játszatni, vb-n úgysem megy majd enélkül
Borbás nem nyomta rosszul...
Nekem Jánosi meg Kiss Ákos tetszett legjobban a válogatottban ritkán láthatók közül.
@freddyD: igen, Berta játéka szimpatikus volt nekem is, hajtott, igyekezett...
Statisztikát hol tudok nézni?
Szenzációs !
K..va jók vagyunk !
Ne feledkezzünk meg Cortináról sem !
Szép volt fiúk !
Jó volt látni szupi a régi formájában, gyönyörű védései voltak, nálam két MVP volt!
Csak sajnos mögöttünk meccs végén 1 finn mezes szurkolótól ezt hallottam: "rohadjatok meg magyarok"...
Vas M, Ladányi, Szélig hogyhogy kimaradt? Próbaképp csak? Vagy a VB-re se mennek? Rossz fát tettek a tűzre? Vagy mi?


Más:

Láttam az új nemzeti kinézetű szurkolói mezeket, jó, hogy elkészültek, tetszettek.

@Brashear: nem ők ketten voltak, akik 4 az 5 ellen beszorították a finneket? :)
Döbbenet volt ez a meccs! Köszönöm fiúk, köszönöm Csicsó!
Hajrá Magyarország tatamtatatam!
@Paripa: Dehogy maradnak ki, csak ők később fejezték be a francia bajnokságot. Szerintem holnap játszanak majd.
Lemaradtam a legvégéről. Ki lett a meccs játékosa?
Vezető hír finneknél:
"Jégkorongfiaskó" ;)
www.mtv3.fi/urheilu/
@PMilan83: Magyar volt az az illető? Vagy más nyelven értetted? Szomorúan hallom :(
@Paripa: pihentek, szerda hajnalra jöttek meg brianconból, nem edzettek, holnap játszanak

@tom40: palkovics, a szurkolói szavazáson pedig szuper
52:20 a kapuralövés. Akkor Szuper 94%-kal védett. Le a kalappal!
@fabot: Nem a finnek hagyták ki: mindkettőt Szuper védte ki. ^^
Érdemes megnézni a finn honlapon a gólösszefoglalót finnül :) Örültek nekünk is
www.mtv3.fi/urheilu/
@D. Gromov: Akkor megnyugodtam :) Jó volt kint lenni a meccsen, szerintem jó volt a hangulat, nem értem mire gondolt az előbbi hozzászóló a műanyag atmoszférával.
Döbbenet.
Elképesztő, amit ezek a srácok csinálnak.
Ők tényleg lehetnek példaképek, nem a faszvakaró, köpködő focisták.
(Pedig magysrfoci-fan vagyok.)
@freddyD: Jaja, érdekes nyelv ez a finn :D Persze a neveket nem jól mondták, de ez van.
A minősége is jobb, mint a youtube-on lévőknek.
finnek nyilatkozataira leszek kiváncsi:)
Nagyon szép volt srácok! Jók voltatok! Kitettetek magatokért! Ezt már senki se veheti el tőletek!
Külön kiemelném Kiss Ákos, és Jobb Dávid szereplését! Csak így tovább!!!!!!
@Paripa: magyarul mondta, finn mezben és nem poénkodott...
@Paripa: szerintem nagyon találó ez a műanyag atmoszféra kifejezés!
Úgy érzem az icecenteres meccs jobb lesz,azért ez sem volt rossz, de....
Fantasztikus eredmény!!

Kalapot le!!
@1116001: a www.keikko.fi szerint "megemészthetetlen vereség" történt. hihi.

OLÉÉÉÉOLÉOLÉOLÉÉÉÉ!!!

Nincs hangom. Persze, mert az "elit" szektorba sikerült már csak jegyet szereznem, és megállás nélkül üvöltenem kellett, ha meccshangulatot akartam teremteni magam körül. Meg a gyereknek. Így jár, akik későn kapcsol. De a siker mindenért kárpótolt. Ott voltam, láttam, átéltem, hihetetlen siker! A mellettem ülő két nyugdíjas néni viszont szurkolt rendesen:)

Amúgy az hagyján, hogy szalondrukkerek közt kellett végigóbégatnom a meccset, de hogy ezek között a drága jeggyel rendelkező honfitársaim között még tolvajok is legyenek, már sok volt: mire visszaértünk a csokidobálásból, valamelyik kedves "elit" lenyúlta a sáljainkat (a tuskó jegyének pont 10%-át érte a cucc..). Hát megkeseredett a szám íze...:(

Mindegy, nem ezek teszik naggyá a magyart, hanem a srácok a jégen. RIA-RIA!!
Akit érdekel nézőtéri benyomás, itt egy felvétel
www.indavideo.hu/video/Magyarorszag-Finnorszag_meccs_vege

Itt nézegethet pár képet
indafoto.hu/rosszpcjatekok/mas

@bdan: Inkább www.kiekko.fi ;)
Én Finnországban néztem végig a meccset egy helyi kocsmában. A finneket nem túlzottan érdekelte a mai meccs, mindössze egy ember nézte végig velünk, de aztán a meccs után hirtelen mindenki erről kezdett el beszélni. Jó érzés volt magyarnak lenni itt és egészen mókás volt látni a döbbent arcokat, amikor felfogták, hogy kikaptak egy általuk nem túl sokra tartott magyar csapattól. Köszönjük fiúk, csodás volt! Remélem holnap is a finnek fognak irigykedni a kocsmában.:)
@TREX: bocs, igazad van :)))
@facsipesz:
Teljes mértékben egyetértek. Én a 209-es szektorban ültem, de egyedül nem tudtam meccshangulatot teremteni. Eddig még bírtam, de ma elszakadt a cérna; ennyi birkát... Ott ülnek egyész meccsen tök kussban, mintha temetésen, színházban, vagy moziban lennének, max azt az idióta (elnézést) drukkerf@szt ütögetik. Egész egyszerűen szánalmas.
Nálam a szurkolás abból áll, hogy végig üvőltöm, akkor is ha másnapra tök elmegy a hangom: "Hajrá Magyarország, Ria-Ria Hungária stb.". Amennyire lehetette ma is ezt tettem, csak enyhén szólva ciki (már rájuk nézve), amikor úgy érzed; a körülötted űlők kinéznek a csarnokból, mert van képed hangosan kiabálva buzdítani a csapatot... Mi lenne, ha egyszer mind a 8000 ember egyszerre énekelné a maygar himnuszt, meg a Ria-Ria Hungáriát? Bele is borsódzik a hátam...
Remélem Svájcba csak azok jönnek, akik norméisan szurkolni is fognak.
Amúgy GRATULÁLOK a fiúknak! Ma is csodálatosak voltak! Nem lehet velük betelni! HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ MAGYAR JÉGKORONG!
Sziasztok, bocs hogy el terek a tematol, ne haragudjatok, de mindenkit meg szeretnek hivni az IHWC nemzetkozi forumra ahol edjut szurkolhattok Magyarorszagnak es tarsaloghattok szurkolokkal a tobbi restvevo orszagbol.

a cim: ihwcforums.forumer.com

Mindenkit szeretettel varunk. (bocs a helyesirasi hibakert, nem magyar iskolaba jartam)

Lucy
@freddyD: Az nem kifejezés, hogy örültek nekünk is! Mintha a magyar góloknál jobban felkiáltott volna a fazon:) Meg kell becsülni finn barátainkat, sajnos rajtuk kivül elég kevés van...
Nah remélem kitart a lendület holnapig és nem lesz olyan csúnya a másnap, mint a svédek ellen. Ladányi-Vas sortól legalább egy gólt várok.
A rendezésről nem ártana, ha írnátok. Tudom hogy egy csomó jó szándékú ember nagyon sokat dolgozik a szöviben, és nem fikázni kell a munkájukat, de el kéne mondani, hogyan lehetne jobb.

1. Fel nem foghatom, Csicsó mezét miért az édesanyja kezére "húzták fel". Miért nem lehetett a csarnok mennyezetére? Nem érdekel hogy ez az Aréna, meccs után le lehet szedni, viszont minden hokimeccs előtt felhúzni. Nem nagy kunszt.

2. Valaki ölje meg a DJt. Unom már 8 éve minden meccsen ugyanazokat hallgatni.

3. Fel nem foghatom, az eredményjelzőn mi olyan nehéz beüzemelni. Arról nem szólva, hogy miért nincs rajta kép? Miért van csak egy kivetítőn, ahol ráadásul az ismétlést mindig megszakítja egy idiótán mosolygó animációs korong 2001-ből. Ezt is frissíteni kéne nemde?

Annyi ötlet lehetne, elég hozzá közvetítést nézni vagy pár NHL csarnokba ellátogatni...
Mikozben igyekeztunk az arenaba, beszelgettunk a sorokrol... emlekezetbol probaltuk osszerakni a neveket... az elso sor ugy kezdodott, hogy Ocskay...... kis szunet, csend...... O sajnos nem... nehez lesz ezt megszokni... :-(

A megemlekezes hatasat ereztem en a kozonsegen... talan ez lehet az egyik oka a kevesbe forro hangulatnak, bar az elso golunknal oldodott egy kicsit... jo meccs volt, jol jatszo uj arcokkal...

Csak igy tovabb, talalkozunk hetfon az IceCenterben...

@MacPhisto: folytathatod azzal, hogy a "bemelegítőterem" felőli kapu mögé nem képesek egy rendes lelátósort felhúzni. Oda még befért volna néhángyszáz ember.

Nagyon látszik, hogy ez már nem egy sportcsarnok. Inkább egy koncert- és kiállítócsarnok, amelyikben sporteseményeket IS lehet rendezni :(
@fabot: viszont pillanatnyilag ez magyarországon az egyetlen csarnok, ahol ennyi ember tud jégkorongot nézni egyszerre

ne haragudjatok, de nekem nagyon nem rokonszenves ez a divatszurkolózás

gondoljatok inkább arra, hogy aki most volt először, az ott lesz legközelebb is, jó eséllyel
@D. Gromov: Nekem nem volt problémám velük, csak a meccs végi "tolvajlás" vágott kicsit oda a hangulatomnak, az ember nehezen emészti meg, pedig mindegyik körülöttem ölő olyan normálisnak nézett ki, mennyire kár az ilyenért...
@D. Gromov: Egyetértek, én mindig szívesen látom a "divatszurkolókat" Mögöttünk lévő sorban két idős bácsi üldögélt, talán ez lehetett az első jégkorongmeccsük. Engem jó érzéssel tölt el, hogy ennyien kíváncsiak a jégkorongra itthon. És azon kellene munkálkodni, hogy ezek a divatszurkolók kintragadjanak valamelyik csarnokbban.

És azon is érdemes elgondolkodni, hogy amíg nincs 2500 törzssurkoló sem, addig érdemes-e bármit mondani adivatszurkolókra. Mert láthatjuk, hogy nincs 2500 törzsszurkoló, hiszen még mindig lehet kapni a Norvégok elleni meccsekre jegyet az összes árkategóriában.

Az aréna akusztikája szar. Hiába üvöltenek mellettem 10 méterre, én azt már nem hallom. De amíg több mit 8000 ember tudja nézni a válogatottat itt és ennél nincs nagyobb csarnok, addig itt kell játszani az ilyen meccseket.
Sziasztok!

Fantasztikus meccs volt ma gratula a csapatnak, meg persze Csicsónak is köszönöm onnét fentről hogy erőt adtál nekünk szurkolóknak és a csapatnak is.

Szurkolás: hát én erre számítottam, tudtam hogy nem fog szétrobbani a csarnok, Fehérváron azért jobb drukkernek lenni én ugy hiszem, bár annak azért örülök hogy Budapesten is egyre népszerűbb a hoki, szerintem nincs értelme azon rágódni....

Hajrá Magyar Jégkorong!
Mégegyszer köszi fiúk!
@Skyblue: szerintem az akusztikával van a baj, elveszik a hang egyszerűen. Fehérváron vagy Újpesten negyedennyi ember sokkal nagyobb hangzavart tud csinálni. Egyébként mi is a 209-esben ültünk, én speciel berekedtem a végére, nem rajtunk múlott, hogy nem szedte szét a szektort a szurkolótábor.

Egyébként meg ollléollléolllléolllé!!!!
@MacPhisto: Arról nem is beszélve, hogy Rossz volt az eredmény szinte az egész első szünetben (1:0), vagy 20 mp-ig zene ment, amíg ment a játék, az első szünet volt vagy fél óra. Elhiszem, hogy pici hokisokat bemutatták, de ez másutt is megoldható max 20 percben, de inkább 15-ben.
Vagy a lassítás helyett azt a hülye pakkot mutatták, vágták be.

És Gundelt már irritáló hallgatni.
Ahogy mondtam, ezek az Arénás meccsek nem nyújtanak számomra hokis fílinget. Mintha nem is hokimeccsen lettem volna.
Emberek egymástól kérdik "Most miért állt le?", szöszkék hurkákkal táncolgattak, olyan meleg volt, lehettem volna rövidnadrágban is, sms-szavazások. Nem tudom, olyan idegen ez valahogy. Tudom, hogy ez a jövő, szponzorok, tömegek, lóvé, de akkor is...

@D. Gromov:
"gondoljatok inkább arra, hogy aki most volt először, az ott lesz legközelebb is, jó eséllyel"

Igen, de ezt mondják az emberek már a nyert szlovák,svéd meccs óta, de őszintén szólva nagy tömegek nem özönlöttek MOL-Ligában.
Max kijönnek a legközelebbi Arénás meccsre. Igez, ez is valami, legalább újra jön nagy név, nagy tömeg.

Na mindegy, hagyjuk. Most örüljünk annak, hogy sikerült ez a bravúr.
@D. Gromov:
Kedves Gromov! Nem is az idősebbektől, meg a kicsiktől várnám el ezt elsősorban, hanem azoktól, akik velünk egyidősek (mondjuk 15-40).
S tudod az esik nagyon rosszul, hogy velem egyidős fiatalok (én 24 vagyok) ott ülnek mellettem, legtöbbjük magyar arcfestéssel, sállal, vagy még zászlóval is, és egyedül én (na jó egy srác néha még próbálkozott) vagyok képes rá, hogy végig kiabáljam, buzdítsam a csapatot? Elhiszem, hogy nem mindenki B-közép beállítottságú, de legalább néhányszor legalább kiabája be a Hajrá Magyarországot, vagy valami hasonlót. Örülök, hogy sokan vagyunk, és remélhetőleg egyre többen leszünk, de akkor is ott vannak, és ha már ott vannak, miért nem lehet rendesen szurkolni (nekem speciel ez az idióta drukkertudodmi összecsapdosása nem minősül szurkolásnak)? Ciki nekik? Félnek, hogy berekednek? Vagy micsoda? :)
@Horiko:
Újpest szimpatizáns létemre le is szoktam járni EBEL meccsekre hozzátok, és tizsta szívből szurkolok nektek olyankor! (Hajrá Volán! Hajrá Volán!) Szerintem ez lenne a normális. A magyar jégkorong fejlődése mindannyiunk nagy közös célja. Kár a gyakori széthúzásokért...
Aki nem üvölti végig a meccset, az még nem biztos, hogy divatszurkoló...
Tudjátok ez olyan, mint a szex: ha nem kiabálsz közben, attól még tökéletesen élvezheted. :)

Egyébként meg hagy döntse el mindenki, hogy pusztán a jelenlétével, esetleg tapssal, szponzorlufis dobolással vagy folyamatos buzdítással fejezi ki szimpátiáját a csapatnak.
Inkább az a gond, hogy a különbözőképpen szurkolók elszórtan, vegyesen vannak a csarnokban...
Vicces hogy finnül is fiaskó a fiaskó. Nemhiába névrokonok :-)
www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1671097

Itt is fiaskóról írnak, meg hogy itthon 16 jégcsarnok van, náluk meg 220 :P

Meg nálunk 2000 jégkorongozó, náluk meg 195.000, ebből meg 63.000 licensszel
@munkagep:
Áh, akkor Te voltál az a másik valaki rajtam kívül! Én a G sorban ültem. És Te kollega? :)
Sajnos nem tudtam nézni, de innen Berlinből annyit azért leírnék: Csodás csapatunk van!Óriási győzelem volt
@eMTé: Fiaskó legtöbb helyen fiaskó ;)
@freddyD: ez a csarnok egy drága szar! Szégyen hogy ennyi pénzért ezt tudjuk felmutatni!
Sokkal inkább egy meccs fehérváron mint ebben a " kavicsban " sótla szurkolókkal!
Azért valljuk be, nekünk volt egy segítőnk. Csicsó rendesen nyomta a mieinket nagy titokban. Itt-ott belenyúlt, megfogta a pakkot és vitte a hálóba.
@Skyblue: J sor, ezek szerint 3 sorral fölötted, ha a pálya felé állunk akkor majdnem a jobb szélén. (öltönyben, ahogy azt kell munkából jövet...:-))

egyébként most néztem meg a Sportside-on a tegnapi sajtótájékoztatót, Cortina egyszerűen hihetetlen, sosem volt még edző nekem ennyire szimpatikus. Mindenkinek ajánlom:
sportside.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1869&Itemid=94

@Skyblue: igazad van, egyetértek veled, csak adj még időt a magyar hokinak, és annak hogy több ember megismerhesse, az rendben van hogy te Ujpesti létedre alázatosabban szurkolsz, nézd azért aki nem jár gyakra meccskre az nem ismeri annyira ezt a fajta Hoki kulturát amit mi Fehérváron és ugyhiszem hogy ti képviseltek Ujpesten, azért itt elég vegyes volt a közeg sok volt az olyan ember aki ritkán jár ki meccsre és pl azt sem tudja mikor kell tapsolni és mikor nem, én pl egy Levente védésnél lepődtem meg,közepes erőségú korong ment a kapu felé, szuper a helyén volt, nem volt nagy védés, csak kitólta a mamuttal oldalra de ugy tapsoltak páran mint ha spárgával védett volna:)
@munkagep: köszönet hogy felhívtad a figyelmet a videora.
Csak érdekességként: külföldi oldalakat tallóztam, látni-e már angolul-németül ámélkodó cikkeket (nyelvrokonság ide vagy oda, finnből nem vagyok túl jó:), de csak fogadóirodák oldalaiba futottam bele többnyire és ami a lényeg: a finnek győzelmére nem volt sehol 1,08-nál magasabb szorzó, míg az döntetlenre sem volt kevesebb, mint 10x-es. Ennyit látatlanban az esélyekről :]

Lényeg, ami lényeg: Szép volt fiúk! Nagy kalappal holnapra/mára is!
SZÉP VOLT FIÚK!!! Május végéig ha így hozzátok a formátokat, akkor komoly sikereket érhet el a magyar válogatott!!! SZURKOLUNK!!!!! (:
Imádom Kiss játékát! Ma is nagyon jól ment, de mindenki!

Szép Volt Fiúk!

Holnapra, illetve mára meg Hajrá Fiúk!
@Transylvanianmixedgrill: ez az oldal nagyon klassz (
www.ustream.tv/channel/euroman), amit beraktál, lehet tudni, hogy mi szerint adják a müsorokat? sajnos nem tudtam kibogarászni az oldalon....

elöre is köszi
Ocskay Gábor ez érted szólt! Ennyi.
Örülök, hogy a fiatalok is jól teljesítettek.
Örülök, hogy Jánosi-t ismét a válogatottban láttam.

1valamkit hiányolok DE NAGYON : BUDAI!!!!!!!!
"OTT A HELYED!!!" (remélem játaszol a VB-n!!!
@Nessel: Én sem tudok finnül, ezért használok fordítóprogramot! Ebből a cikkből világosan kiderült számomra, hogy a finnek teljesen megzavarodtak ettől a vereségtől: :D

www.mtv3.fi/urheilu/
Finnország nemzeti jégkorong csapat elveszett Magyarország fúrórúdvas teszt meccs büntetést lövések után 3-4 csütörtökön Budapesten.
Hosts a hős emelkedett oroszlán támadás a másik után a Szuper Levente. Határozott büntetőrúgás művészek Iiro pontos mögött Fekete Dániel. Magyarország rankkareissa is egybeesett Palkovics Krisztián. Finn vállalkozók, Petteri Nummelin és Kim Hirschovits nem sikerült.
Magyarország nőtt a tavalyi világ bajnokság legmagasabb szinten 70 év után egy kis szünetet. Budapest játék volt az első, A-mérkőzés országok között.
Finnország uralták a játékot, különösen a harmadik részletben az elme, de az oroszlán, a személyzet nem tudja lefordítani a kezelési maaleiksi.
Ez valami fantasztikus!

Az hiszem a sportra kéne sokkal-sokkal többet költeni, hogy ez a sok "oroszlán"szívű harcos visszaadja a magyarság tudatomat, hogy jó legyen megint magyarnak érezni magam, mert ilyenkor szívből tudok örülni és semmi sem számít,sem politika, sem recesszió, sem megosztottság, csak az, hogy úgy tudunk kűzdeni, mint senki más e Földön.Mint a vízilabdások az olimpián. Azt az örömöt egyszerűen nem lehet szavakba önteni.

Borzasztó büszke vagyok!Nagyon szorítok Nektek fiúk!!!

Pat Cortina nyilatkozatra meg egyszerűen nincs is szó. Le a kalappal. Sőt, még ez is kevés.

Nem akarnek en unnepronto lenni, de ebbol a finn csapatbol hanyan fognak jatszani a VB-n?
Mondjuk ha belegondolok, hogy fociban meg a brazil c-d-e-f csapat is szarra verne minket, es szep teljesitmeny. :-)
Egy héttel ezelőtt, a szörnyű tragédia reggelén azt írtam, a jégkorong most nem fontos.
Ezek a fantasztikus sportemberek ma megmutatták, a játék maga az élet.
Elkoptak a jelzők, elfogytak a szavak.
Szenilis vén hülye létemre könnyeztem a végén.
Köszönöm Pat, köszönöm srácok, köszönöm Gábor!!!
Szeretlek titeket, már ha nem vagyok félreérthető...
Egy héttel ezelőtt a szörnyű tragédia reggelén azt írtam, a jégkorong most nem fontos.
Ezek a fantasztikus sportemberek ma megmutatták, a játék maga az élet.
Elkoptak a jelzők, elfogytak a szavak.
Szenilis vén hülye létemre potyogtak a könnyeim a végén.
Köszönöm Pat, köszönöm srácok, köszönöm Gábor!!!
Szeretlek titeket, már ha nem vagyok félreérthető...
Gratulalok a sracoknak, hatalmas gyozelem volt!

(De ezt a finn-magyar rokonsagot felejtsetek mar el, nyilvan nem igaz.)

@egysegelem: azert a futballvalogatottat sem kellene leirni. :-)
@Transylvanianmixedgrill:
Nagyon szépen köszönöm a linket!
Én csak most tudom nézni a meccset.
(szintén köszönet azoknak is, akik még belinkelték)
En azt hiszem, a finnek is tisztaban voltak azzal, mit jelentene Mo-nak egy gyozelem ilyen helyzetben, milyen nagy emocionalis es hitbeli toltest adna a csapatunknak, es ennek megfeleloen hokiztak tegnap. Szoval, koszi finnek, ez korrekt volt.
@egysegelem:

egyet ertek! a finnek tudtak hogy mi ert a magyar cspatot ! ez nagyon szep volt toluk !
ez ****ság, nem hiszem, hogy szívesen égetik magukat a finnek a világ előtt
Sajnos lemaradtam a meccs elejéről és ezért is ostorozom magam (no meg azért is mert kijutni sem tudtam rá, így itthon tekertem magamra a sálat és a "manccsal" buzdítottam a tévé előtt a csapatot), viszont így olvasva a szurkolói magatartásos hozzászólásokat...
Nem kevés meccsen voltam kint és már odáig jutottam, hogy kategóriákba osztom a kijárult vendégsereget.
Vannak a hardkór szurkolók, dobokkal, mezekkel, festéssel, bivaly hanggal.
Vannak az aktív szurkolók, akik végigüvöltik a meccset a mellettük ülő tök ismeretlen aktív szurkolóval.
Vannak a lurkók, az egészen kicsik akik még épphogy csak a dudát nyomják egész végig de már érzik, hogy ez mit jelent.
Vannak a mérsékeltek, akik inkább a hangulatot élvezik, a gólnál üvöltenek, néha riariáznak.

És vannak azok a tajparaszt undorító férgek, akiket magyar jégkorongmeccsre soha a büdös életben be nem engedék. Beszól; lökdös; kurvaanyázik; felháborodik. És mikor kérdőrevonom, hogy mégis mire számított mikor egy mérkőzésre kijött, és esetleg ha zavarja hogy előtte valaki a saját országa csapatát buzdítja, ordítva, dudálva, őrjöngve és örülve - akkor vagy menjen haza a tévé elé, vagy nyugdíjasotthonba, vagy komolyzenei koncertre.
Ekkor jön hogy mégnekiállfeljebb, és én 21 éves aprócska lány létemre majdnem nekimegyek és felképelem az ilyen idióta sznob parasztot.

Viszont nem ebből van a többség. Hála az égnek. ;)
... és gyönyörű meccs volt, a végét, és most az összefoglalót és a képeket nézve és folyt a könnyem. :(
Csak annyit üzennék Gyárfás Tamásnak, aki fanyalogva fogadta a hoki utánpótlásnak (!) megítélt állami milliókat, hogy egyszer menjen ki egy ilyen meccsre. Meg talán még annyit, hogy csodadressz és koksz a hokiban nem játszik...

Na jó, ez csak úgy kikivánkozott. :)) Hihetetlen ez a csapat, és mindig tud újabb meglepetést okozni. Bevallom, én azt hittem, pont az az ember ment el Csicsó személyében, aki egy hasonló tragédia után képes lenne összeszedni a csapatot. De bebizonyították a fiúk, hogy a szelleme ittmaradt.
Krisztián egészen más dimenzióba került, hihetetlen volt.
Szuper Leventére, Palkovicsra, a fiatalokra, a többiekre, Cortina nyilatkozatára egyszerűen nem találok szavakat. Áldom magam h. úgy döntöttem, nézem a mérkőzést, minden másodperce örök emlék.
Sajnos anyagi helyzetem nem teszi lehetővé hogy a helyszinen szorítsak a fiúknak, de a tévé előtt ott leszek és ordítok, ezt megigérem.
@D. Gromov: én valamelyik nap pont a "divatszurkolókat" védtem én is, hogy az csak jó, ha minél többen jönnek ki, stb. Annó gyakran hallottam mögöttem: "most hol van a korong?" viszont tegnap ez volt: "ájszííí???" mi az az ájszííí? :D
Csodálatos, örök életre szóló emlék volt a helyszínen szurkolni egy ilyen fantasztikus csapatnak és együtt emlékezni Kiscsicsóra.

A-CSOPORT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gratulálok!!

Nagyszerű győzelem a nem könnyű napokban.
Olimpián és A csoportos VB-n mindig a finneknek szurkoltam, jó érzés, hogy ez utóbbin most mi is ott lehetünk.
Hajrá magyarok!
Sajna én nem tudtam kimenni, de ezt csak a cspat miatt sajnálom, a hangulat miatt nem. Már az olimpiai előselejtező meccsek is borzalmas hangulatban teltek, tényleg csak a csapat miatt éltem túl. Valahogy én azt érzem, a szervezők azt szeretnék, hogy öltönykék, meg pénzes családokkal legyen tele az aréna, akiket a saját ízviláguk szerint lehet kenegetni. Üljél nyugodtan, legyél csöndben, viselkedj udvariasan, és análkodj azzal a szar lufival, már elnézést. Csak semmi probléma, csak semmi hangzavar, küldözgesd a bugyuta smst. Már a 3 őszi meccset is kínlódva néztük végig, tényleg csak a csapat tartotta bennünk a lelket. Szurkolni csak óvatosan, ha megpróbálsz, furcsán néznek ránk. Valahogy ez nem az én világom... Sok mindent át kell (kéne) venni az nhl-ből, de ezt pont nem. A tervek szerint a végén már csak némán tapsoló, bólogató, lufiütögető, kedves közönség lesz. Borzasztó. A szurkolás az egyik legjobb dolog a világon, a hatalmas tömegen túl ezt tudja a legjobban motíválni a sportolót, értük szurkolunk, nekik erre lenne szükségük! Én a Fradi-Újpest, Fradi-Újváros döntőkön nőttem fel nekem az a szurkolás. Persze az egész más, de ha válogatott meccs, akkor sokkal inkább az a bizonyos c csoportos vb, ahol a románok ellen... Nekem ez a hangulat. De ez.. borzasztó. Sálakkal, kereplőkkel, hangos szurkolással, erre van szüksége a válogatottnak. És ez nem a divatszurkolók hibája, nélkülük nem lenne nagy tömeg, régebben is voltak válogatott meccsen, átvették a szurkolást. Pont ez az esemény kéne hogy legyen, ahol mindenki egyet akar, együtt, hangosan, üvöltözve, énekelve, urambocsá anyázva. Én nem egy hangversenyre megyek ilyenkor, nem is moziba, hanem MAGYAR VÁLOGATOTT MECCSRE. Ki kellett írnom a keserűségemet, remélem senkit meg nem bántva. Ennek ellenére hétfőn is ott leszek, a CSAPATÉRT.
először is gratulálnék a csapatnak, nagyon jó meccs volt,a norvégok ellen sem lesz így baj hétfőn-kedden
kölön öröm, h Palkó góljával, büntetőjével nyertünk

Valaki írt finn mezes "rohadjatok meg magyarok-os" emberkéről, hát nekem is elkerekedett a szemem amikor egy apukát láttam, meg a 11 év körüli kisfiát, utóbbi Suomi mezben. Nevetséges, dühítő.
@krumplee: ezen azért tudunk változtatni. Elég, ha ledumáljuk a szövetséggel, hogy a szurkolók melyik szektorba akarnak gyűlni. És oda vesszük a jegyeket. Mi tegnap is (mint a selejtezőn) a 105-ös tetején álltunk.
BS-ről: tényleg vicc, hogy még mindig nem alakult ki, hogy melyik szektorokban ülnek a hardcore drukkerek, és melyikben a lufizók. Ez egyértelműen szervezői feladat. Helsinkiben a Hartwallban nekem 5 percig magyarázta egy jegyeladó, hogy ha nyugit akarok, ide vagyek jegyet (3 árkategóriában), rendesen szurkolni emitt lehet (szintén 3 féle árért) és amott pedig a "Bközép" van (egyenár).
* * *
Palkovicsot ezer éve nem láttam így játszani! De az egész csapat zseniális volt.
Végig jól látszott azért, hogy még nagyon messze van felhőtlen üzemmód.
A góljaink is csudásak voltak, de azért ezt a finn kapust én nem vinném a vb-re...
@Fugeute: Én a tegnapira nem tudtam kimenni, sajna a maira sem a munkám miatt, de az őszi 3 meccsen, amennyire emlékszem, nem nagyon, sőt egyáltalán nem volt szervezett szurkolás, néhányan próbálkoztak, egyszer kétszer volt valami, ennyi. Én ráadásul mindháromszor olyan helyen ültem, ahol az időnként előforduló szurkolást sem akarták átvenni, rém rossz volt. Valahogy az egésznek olyan steril feelingje volt, a cimborám kint volt tegnap, ugyanezt hallottam.
Ki hitte volna (kuc kuc), de a hokisok a sport napilapban megint nincsenek címlapon.

www.nso.hu/db/0B/CE/d00070BCE35034131fe83.jpg
@Fugeute: Elég, ha itt ledumáljuk, és ugyanoda vesszük a jegyeket:)

Apropó:
Svájc utolsó 3 meccsére keresem a keménymagot, mi kinn vesszük meg a jegyeket, de egy sípos-dobos társasághoz szívesen csatlakoznék. Lehet, addig én is beszerzek egyet:)
@krumplee: pedig akkor is volt dobolós szurkolás! ugyanúgy a 1o5-ben, mint most.

Üdv azonak, akikkel azóta csak tegnap találkoztam, jó volt újra látni mindnekit!!! :)
@freddyD: Ott vannak fenn, a cím mellett. "Győzelem szétlövéssel." De Máltát legyőzni nyilván nagyobb kihívás volt a focistáinknak, mint a hokisoknak a finneket....
@krumplee: nézzétek, mi tegnap 8 olyan embert vittünk ki, akik eddig vagy egyáltalán nem voltak meccsen, vagy csak egyszer-kétszer, köztük négy gyereket. mind istenien érezték magukat, mind menni akarnak máskor is, mind úgy érzik, ilyen fantasztikus élményben talán még nem is volt részük soha. vannak köztük, akik bizony be is rekedtek, és vannak, akik nem. de nem hiszem, hogy meg kellene vetni őket.

mondok mást: én sem táncolok, én sem énekelek. csak akkor üvöltök, ha valami kiváltja belőlem. de akkor most kevesebb vagyok, és maradjak otthon?

fügének van igaza, meg kell szervezni a szektort. tenni is fogunk érte, ezt megígérhetjük
@balazs01: én voltam. Mögöttünk volt egy csávó bőrkabát, alatta meg "suomi" és rohadjatok meg magyarok!!!! pfff... amit írtál nem lepődtem meg, annó a svéd meccsen én is találkoztam apukával meg lurkókkal svéd mezben, bár lehet hogy svéd származásúak(!) voltak viszont...
Ma felkeltem, édesapám jön ki a fürdőből és elgondolkodva mondja: "te, azért megverni a finneket mégiscsak nagy dolog volt - ha igazán jobbak lettek volna, az utolsó tíz percben ütnek nekünk 3 gólt és a meccs be van fejezve. Nem lehet akkora klassis különbség a két csapat között."

Tényleg nagy dolog :))) Azok a suomi mezes figurák majd ezentúl nem fognak annyira büszkék lenni egy magyar-finn meccsen a mezükre ;)
@D. Gromov: csak annyit tudok hozzátenni a témához, hogy meccs után beszéltem jó néhány résztvevővel – plusz egy valakivel, aki nem vett részt és emiatt mérhetetlenül csalódott volt –, és mindenki azt mondta, fantasztikus hangulat volt a lelátón, öröm így játszani
@D. Gromov: Ezzel én is így vagyok. Ha nem haverokkal besörözve vagyok a meccsen, hanem feleséggel, kislánnyal, akkor én sem csápolok végig, hanem sokszor csak figyelek és akkor ordítok ha kell. Nyilván a gazdag sznob család kategóriába tartozunk.
Sőt, otthon is meggondolom, hogy mekkorát ordítok, mert a legkissebb még nem érti és elgőgi magát. Ö még ott tart hogy Hajlá oki, meg hajlá pijoskák!
Neki még ez a hokimeccs.
Szerintem mindenki úgy szereti hokit ahogy akarja, és senki ne mondja meg hogy ordítsak vagy ne ordítsak. Hadd döntsem már el, hogy élvezem a meccset és bocs de nem érdekel, ha valakinek nem tetszik ha épp a csendes napot kapja el.
@veghist: Nincs is azzal semmi baj, ha valaki "divatszurkoló" egészen addig amíg nem szidja a csapatot. Mindenki divatszurkolóként kezdi, nagy ritka ha valaki már az első meccsét végigordítja. Én speciel ki sem akartam menni több meccsre,de jött egy Konti kupa + Lada Togliatti és lám miből lesz a cserebogár! :-)
előszőr is gratulálok a CSAPATNAK, nagyon jól mentek!!!! A védelmünkön van még mit csiszolni, volt amikor 2 hátvéd is behátrált 1 finn támadóval szemben.... sajnos Sille, Svasznek nagyon lassú...

mi is 8-an mentünk, 4 ős jégkorong rajongó, 4 teljesen "szűz" jégkorong rajongó - ebből 2 kisgyerek, akik most ismerkednek evvel a csodás sporttal az egyikük űzi is pár hónapja...
az ilyen Arénás meccsek pont azt szolgálják, hogy népszerűsítsék a sportágat... ha nem lennének ilyenek, nem lenne utánpótlás...
évek óta nem volt ennyi kezdő és kölyök jégkorongos mint mostanában.
Szóval Nekem is hiányzik a régi BS hangulata, a Kisstadionbeli rangadók fagyoskodása, de egyszerűen kellenek ezek a meccsek és ide szívesebben kihozza mindenki a családját, gyerekeket!
Szóval nem kell itt "sírni", ki fog ez alakulni,
mindenki meg fogja találni a helyét!!!
Abban is biztos vagyok, hogy a jövő heti 2 káposztási meccsen "szakértőbb" közönség lesz kint, mint az Arénában, kedden mi is ott leszünk, de gyerek nélkül, edzésen lesz... :-D

SZÓVAL SZÉP VOLT FIÚK, HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!
Inkább örülni kéne hogy megtelik az aréna, és új emberek mennek ki. Majd ha ráéreznek, akkor talán felveszik a ritmust is.
Amilyen hangulat fehérváron van, az cseppet sem a világátlag, hanem annál sokkal több, ezt kár mindenhova elvárni.
Megjegyzem, máshol még nem találkoztam olyan drukkolással mint otthoni focimeccsen a "szurkoljatok nyugdíjasok" rigmussal, hogy azonos csapat szurkolói/nézői egymásnak szóljanak be.
Én azt tapasztalom, hogy az egyszerűbb rigmusokba, mint a riariahungária, beszáll a nép. No nem mintha a többi rigmus annyira összetett lenne...:)))
De például Rigában a lettek mind szurkolnak. Elkezdik a dobosok, és aztán 8 000 torokból szól a latvííjja.
@PMilan83: Én találkoztam finn finnekkel, nem volt velük probléma, sőt magyarmezes finnekkel is, ők kifejezetten jó arcok voltak.
@facsipesz: Na ja, de inkább vezető hírre gondoltam. Komolyan már, a focimeccs szerdán volt, most miért sajnálták ezt tőlük?...
jó volt látni a sok kisgyereket ahogy a csapatuk mezében nézték a meccset!
@freddyD: Én komolyan gondoltam, hogy ők meg vannak győződve róla, hogy Máltát legyőzni sokkal nagyobb bravúr volt.

De ha belegondolunk, végülis igazuk is lehet.

Siralom.
mérkőzés: bevallom, nem sok minden maradt meg bennem, valahogy múlt hét óta... még én is a hatása alatt vagyok. Ezért sem voltam nagy kiabálós hangulatban.

De szépen és okosan játszottunk, kihasználtuk az ellenfél hibáit. Akik viszont úgy vitték be a korongot a harmadunkba... Ha nem ellenünk történik, azt mondom, "öröm nézni".

Nagyon vártam az "Ocskay Gabi" rigmust, de valahogy az én oldalamra nem jutott el.

szurkolás: Eleve nem érzem magam jól ülve meccsen, szeretek "B-közepes"-szerű lenni, de itt nehéz. A játék olyan volt tegnap, ami azért bőven adott okot arra, hogy legyen éljenzés, szurkolás, legyen ok az örömre, még ezekben a nehéz napokban is.

A másik meccset miért Miskolcra vitték? Miért nem pl. Fehérvár, Újváros, vagy szintén Pest?
Nagyon koszonjuk!
Szep volt Palko!
köszönöm a fiúknak, hogy ennyire szépen sikerült ez a meccs...igazi ünnep volt....nagyon jólesett a megemlékezés OcskayGabiról....tetszett, hogy hamar sikerült kiegyenlíteni és repülhettek a macik!....taps a szervezőknek a gyors pályatisztítás miatt is...
szép volt fiúk!
Alba Volán játékosai ismét taroltak!!! :)

Hajrá Volán, Hajrá Magyarok!!!!!!
Azannya, mekkora volt már a tegnapi este! Elfogytak a macik is. Az előttünk ülő csajoknak itt is üzenem, hogy ez nem színház, itt ordít és dudál az ember, ne hisztizzetek.
A csapatnak meg óriási riszpekt és hála, ennyi örömöt, mint amit tőletek kaptam, kaptunk, ez leírhatatlan.
Csicsó most nevet a mennyben.
Azzal, hogy a finnek beszolnak, es nem tetszik nekik az eredmeny az is egy jelzes... annak ellenere, hogy ez nem volt a leg"baratsagosabb" megnyilvanulas, sztem pozitiv tartalma van a meltatlankodo finn szukrolonak... nem ezt varta...

>>>:-)

Szerencsére kint voltam én is, kimerem mondani soha nem fogom elfelejteni ezt az estét…
A meccs előtti rövid filmbejátszás nagyon megható volt, teljesen elérzékenyültem, lehet, hogy sokan nem értenek egyet velem, de ez a válogatott már soha nem lesz olyan, mint….
Csicsót nem lehet pótolni, sajnos majdnem végig az járt a fejemben, vajon milyen lenne, ha Ő is ott korcsolyázna…
Sportaréna: túl meleg volt, nem hűtötték eléggé a jeget, ezáltal nagyon puha a jég! Ja, első harmad utáni rolbázás kritikán aluli!
Szurkolás: soha nem tartoztam az ordibáló, berekedő szurkolók közé, ettől még nem érzem / éreztem magam kevesebbnek, sőt kb. 84’-óta kisebb megszakításokkal közvetlen jég közelben vagyok, természetesen minden szép jelenetet tapssal jutalmazok!
Egyetértek a ’külön szektor elmélettel’
@ulrik: Szerintem Miskolcnak kijárt már ez a meccs. Létrejött egy hokiszerető közeg, meg kell őket ajándékozni valamivel. Biztosan telt ház lesz, jegyek is olcsóbbak
részemről csak annyit mondanék, hogy:

először is, le a kalappal, nem láttam a meccset, de elolvastam minden percét. jó, hogy itt is emelkedést látni! :)

a drukker-témáról:
sajna nem vagyunk meccsrejárók, DE csak azért, mert a gyerekemet nem akarom mindenféle bunyónak kitenni (tudjuk, egy időben csak ettől volt hangos az ország).
ha van olyan sportág, ami ettől mentes, és érdekel is, annyira szívesen kimennék! a magyar foci nem érdekel, épp a bunyók, meg a lapos játék miatt.
úgy érzem, itt nem kell félnem, (sem a veszprémi kézismeccseken) hogy bezúzzák a fejemet egy féltéglával.
a Veszprém kézilabdameccseire (párom Vp-i)szívesen kijárnánk, de sajna soha nem kapunk jegyet. a válogatott hokimeccsekre kimennénk, mert úgy látszik, megéri ottlenni, van mit nézni. és nem kukoricát rágcsálni mennénk ki, elhihetitek, ha én szurkolok, akkor azt teli torokból ordítva is teszem akár, (tenném hozzá, a szurkolói tábornak is ki kell alakulnia, az előttem szólók említése szerint, tökigaz)és a gyerekemnek is meg akarom mutatni, hogy van még kinek szurkolni.
szóval, akár divatszurkoló, akár nem, ott van, ez a lényeg!!! a többit ki kell alakítani!


tehát, én, 30 éves, kissé csóró, állapotos, + 10évesgyerekes, feleség-anyuka, a aki nem ért a hokihoz (még), de érdekli, és szurkolni akar a csapatának, családostól, méghozzá tisztességesen, ahogy a csövön kifér, én kérdezem, és segítsetek:
hol lesz a norvégok elleni meccs?
mennyibe kerül a jegy?
hová vegyek jegyet, ahol nem ugat le senki, ha a kereplőt forgatva kórusban énekelünk?
és persze hová érdemes jegyet venni, ahol rendesen lehet látni?

ha valaki segít, köszönöm! :)

és ne nézzétek le a "kezdő" szurkolókat, hisz most kezd feléledni az a gondolkodás, ami kábé 15-20 éve kihalóban volt, miszerint érdemes kimenni egy magyarok játszotta meccsre, mert megérdemlik, hogy éltessük és bíztassuk őket. és érdemes legyen a gyereket is kivinni, ne kelljen félni, hogy összeverik, és megtanulja, milyen is az az érzés, mikor szurkolunk a mieinknek. és elmondja utána, hogy "VOLTUNK TEGNAP MECCSEN, ÉS BAROMI KLASSZ VOLT!" .....
@krumplee: amíg nincs kultúrája a tömegszurkolásnak, addig még párszor el kell ezt viselned... sokáig párszáz, maximum 1-2 ezer szenvedélye volt a jégkorong, még pár év mire rendesen beizmosodnak a friss szurkolók.

Utána még a végén előfordulhat hogy te nem vagy elég hangos :)

Amúgy, valószínűleg az egyik magyar-norvég meccsre kimegyek :-)
Óóóóóriási. Szenzációs volt a KissÁ féle sor. Nekem Jánosi nem alkotott maradandót és néha látszott az összeszokottság hiánya. MINDENTŐL FÜGGETLENÜL GRATILÁLUNK AZ EGÉSZ CSAPATNAK.

Szuper: Levente óriási volt, vezér....

Palkovics: gyakori, hogy egy-egy zseniális ember, színész, sportoló egy-egy helyzetben, kilépve az addigi szerepéből, többet, jobbat, mást mutatnak. Krisztián tegnap olyan képességekről, erőről tett tanubizonyságot, ami nem mindennapi. Eddig Ő volt a O-P páros egyik tagja, tegnap Ő lett PALKOVICS KRISZTIÁN a válogatott egyik vezére. Harcol, küzd, motivál... Lehetne mondani, hogy belészállt Gábor szelleme (obi-van kenobi :)), de nem... Tegnap Palkovics Krisztiént láttuk.
@Nyanyanya: Itt vannak a jegyárak. www.kulturinfo.hu/moreinfo.gcw?prgid=88697

Igazából bárhonnan látni onnan a meccset, bunyótól meg hokimeccsen sehol sem kell tartanod. Magyar bajnokságban sem, válogatott meccsen aztán pláne nem.
Megkockákztatom, hogy a helyszínen is kaptok majd még jegyeket
@Nyanyanya: Káposztásmegyeri jégcentrumban (www.icecenter.hu) lesz hétfőn-kedden. Jegyeket a helyszínen, vagy a ticketpronál (akár neten is) lehet kapni.
Árak 800-tól 10000ft-ig (ha a ticketpronál veszed, akkor +10%), szerintem a 2000ft-os pont ideális.
Először nekem Kiss és Fekete játéka tetszett. (Fekete régi kedvenc) nagyon jól kapart mind a kettő, küzdöttek hajtottak, lihegtek a jégen, és mentek ezerrel.

Azt a kijelzőt tényleg bekapcsolhatták volna, ha már kirakták, reklámot megértem, de ne az ismétléseknél. Egyébként jó volt, egy finn csoport mellett kaptunk helyet :) le a kalappal előttük is.
valaki magyarazza mar el, hogy mi ez a suomi dogoljetek meg magyarok duma???
nem lennenk mi magyarok, ha nem igy reposztoznank egy olyan esemeny kapcsan mint a tegnapi hokimeccs. de ezzel nincs is baj.

en kilenced magammal kozuluk 8 teljesen ujsutetu - 4 tiz ev alatti, egy 3 ev alatti _torzsszurkoloval_ a csarnok legbenabb 101-es szektoraban szurkoltam vegig a meccset. ultek melletunk finnek, oroszok, es valamilyen masik nacio. az oroszok eleinte kozombosen neztek az oromujjongasainkat, kesobb mar megengedtek maguknak egy-egy tapsot is. en nem fikaznek le senkit sem, mert ott volt tegnap az arenaban ami olyan, amilyen. mondtam tegnap, jo kis meccs lesz. az volt.

az elejen jol megrigattak mar megint a _franya_ szervezok. aztan a jatek ugy hozta, hogy nyugtatokert kapkodtam egy-egy komoly helyzetnel. nekem ugy tunt, hogy nem volt a csapat teljes egeszeben a palyan. minden finn megmozdulast _csak_ lereagalni tudtunk. a szeleken nagyon sebezhetonek tunt a csapat. nem egyszer mehetett be szinte akadalytalanul ket-harom finn tamado egy-egy gyors ellentamadas alkalmaval, keresztbe lott koronggal.

Levente SZUPER volt. (e felett nem nyitok vitat!)

akin egy kicsit eltunodtem, az Vas Janko volt. olyan arvanak tunt elol, egyszer meg raadasul jol fel is boritottak ami talan fajhatott is neki. melle kellene egy magabiztos csatar (mondjuk a Kovacs Csaba) es akkor ok ketten sokkal veszelyesebbek lehetnenek. amugy meg mint vedekezo csatar remekul tette a dolgat.

hianyoztak meg Ladanyi bombai - nemcsak tole, a tobbiektol is. feltucatnyi atlovesunk lehetett...nem tobb. (jo, persze ok most pihentek)

a finnek a zaro harmadban odaszegeztek bennunket a kapunk ele. az eredmenyt pedig - ezt sem - nem kell megmagyarazni.

...meg valami:

szimpatikus volt ahogy a kozonseg a finnek legjobbjat udvozolte.

jo kis kozonseg ez! ne bantsa senki!
Azért Kovács gólöröme priceless
Több dolog eszembe jutott a kommenteket olvasva.
Bizony, 15-20 éve egészen más hangulata volt egy hokimeccsnek. Pedig az akkori színvonal meg sem közelítette a mait. Csakhogy annó volt egy jó Fradi, a válogatott tele volt Fradistákkal és emiatt a Fradi tábor is kivonult a hokimeccsekre. Nomeg a régi BS sokkal hangulatosabb volt, ez a mai kicsit olyan, mintha színházban lennék, egészen más a hangulata... Szóval az a fajta ôrült hangulat szerintem már nem lesz... Tegnap is rengeteg kisgyereket, családot láttam, ami egyáltalán nem baj, csak persze hiányzik az a régi hangulat...
A finnekrôl. Nekem van egy barátom, félig finn, félig magyar. Rajta is finn mez volt, de csak azért, mert nem tudta megcsináltatni a félig finn félig magyar mezét... És ô biztos nem mondott ilyet hogy rohadt magyarok, hiszen a magyar édesanyjával volt kinnt a meccsen.
fradigy


Engem zavar, ha valaki képes egy magyar hokimeccsre finn mezben kimenni (ugye saját nyelvükön Suomi-ez van a mezen) ...vagy egy válogatott focimeccsre brazilmezben...(bár tudom, a többség itt nem szereti a focis párhuzamokat:)
PMilan83-nak pedig olyan bőrkabátos úriemberhez volt szerencséje , aki még elnyomott egy rohadjatok meg magyarokat is , a finn meze mellé
csak erről értekeztünk, persze biztos mindenhol vannak ilyen emberek (az arányok azonban valószínűleg jobbak, egészségesebb mentalitású országokban, ebben biztos vagyok)
@egysegelem: köszönjük szépen ezt a hozzászólást, légyszi égesd még jobban a magyar válogatottat ezzel a dumáddal :( köszi finnek, hogy hagytatok minket nyerni - szerinted így volt? te láttad a meccset? Palko és az egész csapat olyananok voltak, mint az isteenk! KÖSZÖNJÜK FIÚK? TIÉTEK A MEGÉRDEMELT GYŐZELEM!
És természetesen a magyar finnekre reagáltam, nem a finn finnekre, akik felőlen jöhetnek ugandai mezben is, őket szeretjük.
Egy kommentár Helsinkibôl:

"Micsoda óriási fiaskó! Magyarország legyőzte az Oroszlánokat! [a finn hokiválogatott beceneve]

A finn jégkorongválogatott valódi megaláztatást szenvedett el Budapesten, amikor büntetők után 3:4-re kikapott Magyarországtól.

Az Oroszlánok által nyújtott teljesítmény elborzasztóan rossz, mivel Magyarországon mindössze 2000-en foglalkoznak jégkoronggal. Finnországban csak az igazolt hokisok száma 63.000, az aktívan hokizók 195.000-en vannak [!! - RW]

Magyarországon 16 jégcsarnok van, Finnországban 220. Finnországban a regisztrált hokibírók száma is nagyobb, mint a teljes sportág Magyarországon.

Mindezeken túl a finn csapatban olyan meglehetősen neves játékosok játszottak, mint a hátvéd Petteri Nummelin és a bajnokság gólkirálya Kim Hirschovits.

A finn gólok Ville Vahalahti (2) és Teemu Aalto nevéhez füződtek. A büntetőknél Nummelin és Hirschovits kísérelték meg sikertelenül bevenni a magyar kaput.

A hazai csapat hőse a döntő gólt ütő Palkovics Krisztián volt, aki a korongot a SalPa kapusa, Iiro Tarki mögé jutatta.

Ez volt a történelem első válogatott mérkőzése Finnország és Magyarország között, tehát eddig a magyar válogatott legyőzhetetlen akadály a finn csapat számára. Holnap [ma -RW] a lusta Oroszlánoknak lehetőségük lesz revansot venni a rokonnépen, amikor Miskolcon újra találkoznak.

Magyarország még gyerekcipőben járó jégkorongkultúrája számara ez a győzelem minden esetre hatalmas siker."
ja, és Barabás Zsoltnak üzenem Székesfehérvárra, hogy tegnap hallottam megnyilvánulásait Ocskay-ról. ha így áll hozzá, inkább ne mondjon semmit. 1. azért ravatalozták a jégen, mert az volt az élete
2. örülünk, hogy betegsége ellenére is játszott gábor
@balazs01: koszonom a valaszt. (kozben kollegam is elmagyarzat h mit nem ertek)

hat a rohadjatok meg magyarok no comment.

viszont engem nem zavar a sumomi mez. szamomra az 1 jelkep. ugye jo dolog jegkorongmezben menni jegkorongmeccsre, es nem hiszem hogy mindenkinek lenne otthon 5-6 meze...

amugy meg gondoljatok el, egy finn rajongonak mit jelentett az, h lathatta (kikapni) kedvenc csapatat.

mondjuk most gondolkodom, hogy ha nem baratsagos merkozes lett volna hogy velekednek.

de "sajnos" az en gondolkodasom neha tul liberalis :P

@balazs01: ostoba, setet emberek mindig is voltak, lesznek is. azert annak a gyengeelmejunek sikerult uszkve 8000 ember hangjaval elnyomni a maga kis szellemi szellenteset.

az ilyen kinjaban boldog, hogy szellel szemben hugyozhatott. azt senki nem tiltja ugyanis. az meg, aztan ugyis rajta marad, hogy ilyen modon reagalt le valamit...szerencsetlen.
@balazs01: nekem személy szerint nagy kedvenc a finn csapat, és csapatunkból volt aki azt vett fel, mert nem csinálunk nemzetiségi ügyet a hokiból, és igenis megtapsoltam egy - egy megmozdulást miután vissza toltam az állam. Szerintem itt nem kéne gyűlölködni.
Vesszenek az acsarkodók, hajrá magyarok!!!!!!!
Köszönjük srácok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
durex26

Csak tudnám miről beszélsz. Nem gyűlölködtem, csak kifogásoltam valamit, szerintem, jogosan, szerinted nem. Ettől függetlenül örülök, h jól szórakoztatok.
élmény volt nézni nekem is őket (bár sajnos csak tv-ből), művészek, felnéz szerintem minden magyar hokiszerető a finnekre.
A finn mez valóban jelkép,amit nyugodtan hordanák én is, ha lenne, pusztán egy magyar-finn meccsen érzem túlzásnak.

Itt ők (még ha egy barátságos meccs is volt) ellenfelek, akik ellen azok az emberek játszottak, akik itt nőttek fel, ahol Te, és én, és akik mindent megtettek azért, hogy ez a finn csapat idejöjjön, és azért is, hogy ha kimész egy meccsükre, és mezben mész, akkor az magyar mez legyen, ne az éppen aktuális ellenfélé, legyen az Oroszország, vagy éppen Finnország.

Egy válogatott meccs mindazonáltal, ha nem is nemzeti ügy, de köze van az identitástudathoz, máskülönben minek pl a himnusz? vagy Te azt is lehagynád?
Istenes lenne egy szervezett szektor, egy jó nagy, de erre én a 105öst tartom a leginkább alkalmatlannak! Szerintem nem kell magyaráznom miért!
fradigy


Sok mindenben igazad van, amúgy ez a mezdolog barátságos meccsen lehet h tényleg részletkérdés, és kár róla vitatkozni. Nekem pl hokimezem sincs (még:) , és itt pattogok.
A lényeg, hogy szórakozzon mindenki jól, ha lehet, szurkoljon is (nekünk: ), és menjen minél több meccsre.
nem akartam vitatkozni egy ilyen meccs után:)

Fantasztikus meccs volt! Palko és Levente is szuperek voltak,bár a többiek sem maradtak le. Óriási volt az egész csapat.
Nekem ez volt az első meccs amelyiket élőben láttam, igaz, 27 éve imádom a jégkorongot. (Most vagyok 29.)De az biztos, hogy nem ez az utolsó, még egy párra ki akarok menni.
Köszönjük fiúk!
Köszönjük Csicsó!
Nem, dehogyis, himnusz kell, sőt üvöltöttem, hogy alig van hangom, és nem a finn góloknál :), hajtottam ahogy bírtam magam és a csapatot :D. Legalábbis szerintem, de nem azért mentem ki, hogy nézzem ki mit vett fel, ki hogy kiabál fotózik milyen és mennyi sört iszik, hanem azért, hogy reménykedve magyar győzelmet lássak, és lehetőleg olyan finn megmozdulásokat amit eddig csak a tv-be. És megkaptam mindent, a lényeg az, hogy én 44-emberért mentem ki és nem a többi nyolcezerért, ha ez érdekelne egész nap a metrónál állnék, s bámészkodnék, de részemről szent a béke, te így én úgy :D. Hajrá Magyarország.
durex26

Igazad van ebben, a meccs a lényeg, és remélem sok ilyenben lesz még részed, részem.
@balazs01: az NHL az amerikai (ertsd: usa, kanada) nezok szamara nemzeti ugy. megis latni kozvetiteseken - vagy eppenseggel eloben - olyan fan-okat (meg adott esetben csaladon belul is), hogy az egyik az egyik csapat mezeben feszit, a masik meg a masikban. szoval ezt az identitasdit en hagynam a politikusokra...azokkal ohajtok a legkevesbe azonosulni amugy.
hagyjuk, hogy az ember abban a mezben menjen ki, amelyikben neki eppen kedve tartja. ne bantsunk meg ezert senkit. kicsit legyunk tekintettel masokra, hatha aztan ok is tekintettel lesznek rank...
@eMTé: Finnül már olvastam, de kukkot nem értettem :D Így azért jobb!!! Köszi!!!
ILyet is találtam (vagy ez már volt?) de ezt sem értem...
www.hokej.sk/clanok61009-Madari_v_priprave_zdolali_po_drame_Finsko.htm

@eurocat:

Leszállok a témáról, másképp gondoljuk, bár az igaz, hogy minden nézőnek örülni kell, aki nem balhézik. Viszont az USA-beli államok önképe picit más eleve a szövetségi rendszer miatt, plusz vedd hozzá, hogy bár a szó szoros értelmében "válogatottak" az NHL-es csapatok, nem nemzeti együttesekről beszélünk...
@celebesz:
roviden arrol irnak benne, hogy legyoztuk a finneket, mind a harom harmadban 1:1 volt a vege, majd a raadasban nem esett gol, es a buntetoket mi nyertuk. ez volt a magyarok elso felkeszulesimecse azoke a magyaroke, akikkel aprilis 24-en jatszik szlovakia valogatottja (baromi gyenge a szlovakom)
@balazs01: :D de himnuszt enekelnek minden meccs elott....tenyleg hagyjuk mar ezt!
Sziasztok tudja valaki , hogy Kovács Csabival mi a helyzet???Az utolsó két cserében Benk jött be helyette a végén végig ballal fogott kezet és csak lógatta a jobbat.
Remélem semmi komoly......
Hihetetlen volt Gratula fiúk!!!!!!!
mi a neve a gólok utáni zenének?
@.Anakin.: Szia
Igen, fáj a keze, beszorult... de azt mondja, nincs nagy gáz, mégha ma nem is biztos hogy játszik
Van négy plussz jegyem a ma esti meccsre. Ha valakit érdekel... Ott tudnám odaadni. 14:30ig ide írjatok.
Kedves "Divatszurkolók"!

Mielőtt szólnék hozzátok, megpróbállak definiálni benneteket, mert mintha lenne egy-két félreértés...

Szerintem nem az a különbség a törzsszurkoló és a divatszurkoló között, hogy az egyik ordít, a másik meg nem, hanem az, hogy mit és mikor. A törzsszurkoló is hallgathat - én például szoktam - ha, valami miatt nem jövök tűzbe, vagy éppen elszorítja a torkom a rettegés, mert már 5 perce nem bírunk kijönni a harmadunkból. Tudom, biztatnom kellene a fiúkat, de nem mindig sikerül... Próbálok hallgatni akkor is, ha éppen válogatott szidalmak törnének elő belőlem, mondjuk a játékvezető sporttársat illetően; de ez sem sikerül mindig...

Szóval a különbség nem az ordítás meglétében, vagy hiányában rejlik, hanem az adekvát reagálásban.

Ez pedig a játék, a szabályok, a milliő megfelelő ismeretéből fakad, amit - mind minden tudást - gyakorlással lehet megszerezni. Erre pedig évi egy (kettő-három) (válogatott) meccs nagyon-nagyon kevés.

És itt érkeztünk el a "divatszurkoló" meghatározásához: "divatszurkoló" nálam az, akinek számára csak és kizárólag a magyar válogatott nagy médiakampánnyal beharangozott évi egy-két hazai hírverő mérkőzése létezik, neves ellenfelekkel, de mérsékelt sportértékkel és nem is tud arról, hogy van nemzeti hokibajnokságunk és magyar csapatok szereplésével nemzetközi hokiligák, sok-sok parázs meccsel hetente.

Magyarul: járjatok meccsre és ha tényleg tetszik Nektek ez a játék, akkor garantálom, hogy az OB 1-ben és a MOL-ligában sem fogtok csalódni, az EBEL-ről nem is beszélve. És figyeljétek a "profikat"!

Egy baj van csak a kommentemmel. Az, hogy hova is írtam! Tartok tőle, hogy ezt se nagyon olvassák a divatszurkolók...; akikkel pedig egyébként nincs bajom, csak azt szeretném, ha minél többen törzsszurkolóvá válnának közülük.
Hm... Jól értem, hogy egy paraszt (magyar, finn, kitudja) felvett egy finn mezt, mondott egy baromságot, és ezen megy a vita?
nem megy vita, csak en nem ertettem h miert szurja 1esek szemet a finn mez, aztan elmagyaraztak, es felig egyet is ertek.
de inkabb azzal, h minden lany melltarto nelkul jojjon meccsre :D
Sziasztok Volán Szurkolók!
Melyik szektorban lesztek a Magyar-Norvég meccsen?
@D. Gromov: Szó sincs arról, hogy bárki kevesebb lenne, a hozzászólásomban sem azokat szóltam meg, akik nem szurkolnak folyamatosan, sőt, a divatszurkolókat sem bántottam, velük van a tömeg, és belőlük kerülhetnek ki a fanatikusok. Még jópáran félreértettek, ahogy olvastam a kommenteket,nem nagyon tudom máshogy körülírni amit mondtam, maradjunk annyiban, mi a norvégok elleni meccsen keresni fogjuk majd a magot.
süti beállítások módosítása