HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Most komoly eseményre kell készülnünk

2009.03.30. 22:54 F. Kapus

Hétfőn három órakor találkozott a válogatott keret, öttől megtartották az első edzést. A teljes edzői stáb befutott, Pat Cortina Németországból, Diego Scandella Svájcból. A stáb magyar edzőjével, Énekes Lajossal beszélgettünk az edzés után.

A három franciaországi (Ladányi Balázs, Szélig Viktor és Vas Márton) és a szlovákiai (Budai Krisztián) légióson kívül minden hokis megérkezett a káposztásmegyeri Icecenterbe. A négy hiányzó várhatóan kedden-szerdán csatlakozik a többiekhez. A szakvezetés meghívta Berta Ákost és Kiss Ákost is, egyrészt, hogy a hiányzókat megérkezésükig pótolják, másrészt, mert amúgy is szerették volna megnézni őket. "Az is lehet, hogy még utána is jó néhány napig velünk maradnak" – mondta Énekes Lajos.

Az első napi eseményeket a válogatott edzője foglalta össze: "A múlt heti tragédia után most találkoztunk először úgy, hogy ilyen sokan együtt vagyunk. Emiatt is szót kellett ejteni Ocskay Gáborról, és arról, hogy hogyan tudja a csapat ezt az eseményt feldolgozni. A megbeszélés természetesen érzelmekbe torkollt. Ha nincs a felkészülés, akkor is össze kellett volna jönnünk ezért, de ráadásul most komoly eseményre kell készülnünk.

Ezt követően nehéz, de muszáj volt foglalkoznunk feladatunk másik részével, mert a gyász nem mehet a munka rovására. Igyekszünk úgy alakítani a dolgokat, hogy ne kelljen sokat gondolkodnunk a történteken, elsősorban a játékosokról kell ezt a terhet levennünk. Az a cél, hogy inkább a munka domináljon. Ránézésre is megviseltek a játékosok, de mindenki jégkorongozásra alkalmas állapotban érkezett."

39 komment

Címkék: magyarország énekes válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lehet hogy én emlékszem rosszul, de Berta a 37be se volt benne, amiből lecsaptak 7et csak úgy, hogy meg se néztek.tartalék Hegyi,Kóger és Kiss.Ebből Kiss ok, de Berta??
@check: ha így volt, jól tette :-)

Amúgy mivel két csatár hiányzott, és a Stars csarnokától (ahol a válogatott felkészül) mindössze két kilométerre megtalálható volt egy válogatott szintű, így őt hívták be. Inkább, mint valakit másfél órányi távolságból :-)
@kuk@c: Nagy Gergő se volt benne... A felkészülésnek ebben a szakaszában én nem a behivottak, hanem inkábbis az elküldöttek előtt állok értetlenül: játék nélkül, minden nélkül küldték el azt a 7-et.
Péknek szegénynek pedig tényleg kiabálnia kellett, ami jól belegondolva vicc - de nagyon szép tőle, hogy a játékosaiért mégis megtette.
Ezt a 37-es keretet felejtsük már el végre. Semmi értelme. Még jelzés értéke sincs. Mert olyan is simán bekerül a szűkebb keretbe aki a bővebbe se volt benne (Nagy), sőt olyan is a csapattal edz aki még a 30-asba sem (Berta).
És ezzel nem a két játékossal szemben mondok véleményt, hanem a válogatási elv ellen.
Legyünk már kicsit következetesek.
Dubek sincs benne a 30-ban, de ott lesz Svájcban;)
@OliBLOOD: igazad van. De legalább a jelzésértékhez ragaszkodnék, ha végre, hosszú böjtök után végre van lila a keretben.

Meg szerintem minden játékosnak jót tesz, ha ott lehet a válogatott felkészülésén. Tehát én a lehető legbővebb kerettel kezdeném a felkészülést*, főleg ha eleve ritkán látom a játékosokat az év során.

*Persze ha sokkal nehezebb 37-4o emberrel felkészülési edzeni, mint 3o-cal, vagy mondjuk lényegesen drágább, akkor értem.
@Rock me Amadeus: Még nincs is meg az állampolgársága, anélkül nehezen lesz ott.
@celebesz: Egyetértünk. Én is a bő kerettel kezdeném meg a felkészülést.
Sőt, azt is simán el tudnám képzelni, hogy az első nap lenne egy Magyarország-Magyarország mérkőzés akár úgy, hogy a legjobbak nem játszanának. 3-3 sorral ez 30 fő + a kapusok.
És ezt követően történne meg a keretszűkítés miután látta játszani őket.
Persze ehhez legalább egy rövidebb edzés szükséges lenne még aznap délelőtt.
@Leslieke: azt nem írtam előbb, hogy írtam egy nyomásgyakorló emailt Sólyom Elnök Úrnak!:)
Idézek belőle:
"szállj, szállj Sólyom szárnyán, három hegyen túl"
@OliBLOOD: Látom valaki levette, mire gondoltam...
@gabute: Eszembe sem jutott újvárosit mondani helyette, de nagy szarban vagyunk, ha az edzőtábortól mért távolság a mérvadó... Mellesleg - ahogyan azt előttem már többen írták - Berta a 37es keretben sem volt benne.
@Rock me Amadeus: Én sem vagyok benne a keretben és én is ott leszek! ;)
@Rock me Amadeus: reméljük érti a célzást!


@lakota: Ez igaz, így én is ott leszek!
Dubek is úgy lesz ott Svájcban mint a lakota.
És a többi újpesti is. Nézőként. Ha kiabál a Pék, ha nem.
1. Nincs A csoportot megközelítő szintű magyar játékos az UTE-ban.
2. Az kritizálja a Cortinát a válogatási elvei alapján, aki legalább egyszer A csoportba viszi a válogatottat.
@Iceblack:
ad1: A Volánban se sok
ad2: ilyen alapon védelmezni is csak az védelmezheti, aki legalább egyszer A csoportba viszi a válogatottat!
Természetesen senki nem akarja elkezdeni a teljesen meddő vitát a válogatásról, de ez a szűkítés pont ilyenkor értelmetlen, plusz az, hogy Énekes még azt sem tudja ki a center a 30-as keretből és ki nem, miinimum aggasztó...
@vaze és mindenki, aki e témában hozzászólt: Annál jobban értesz ehhez a játékhoz, minthogy azt feltételezd Énekes Lajosról, hogy nem tudja, kik a centerek a keretben. Szerintem az nagyjából kiderült a cikkből, hogy a Palkovics mellett szóba jöhető jelöltekről beszélt az edző. Hogy ez nem volt teljesen világos, az az én hibám, amiért minden érintettől elnézést kérek.
Jaj de okosak vagytok itt mind. Akkor is így okoskodtatok amikor tavaly nyertek a srácok az utolsó meccsen. Akkor is Énekeseztetek, Nagyoztatok, Utéztetek, Volánoztatok,Bertáztatok...?????

Van egy Szövetségi kapitány és egy szakmai stáb. Olyan amilyen!(A csoportba jutott a válogatott)


Ha nem tetszik szaladjatok és csináljatok rendet.


Okoskák!!!!!!!
@vaze: én csak vicceltem:)
Amúgy annak örülök, hogy a bajnoki 4. Starsból (aki söpréssel kapott ki az utolsó meccsein) van 4-5 A csoportot megközelítő játékos. Mégiscsak erős ez az OB1!
Amúgy Pat nyilván el tudja dönteni, ha látott eddig egy Volánon kívüli csapatot, a DAB-ot, így azt megértem, ha van újvárosi a keretben. Sajnos más meccsen nem látott. Azért a fullajtárja látott UTE meccset, úgyhogy bízom benne, hogy lesz min. 1 játékos a jelenlegi második legjobb magyar alakulatból. + Dubek természetesen:D
@F. Kapus: minden tiszteletem és a tévedés jogához való ragaszkodás mellett a véleményemet sajnos tartom.
@russia91:
1) Véleményszabadság és véleménycsere van, nem kell itt az önkéntes csendőrt játszani
2) Érintettek nem olvasnak szurkolói kommenteket, vagy ha olvasnak is, tudják kezelni őket, mi több a szurkolók legnagyobb része (inklúzíve én, exklúzíve te) is helyén tudja ezeket kezelni, ergo senki nem hiszi, hogy jobban értene hozzá, mint Cortina vagy Énekes
3) A(z éppen aktuális) válogatottért aggódunk, drukkolunk, élünk, halunk - ha ez nem világos, akkor olvasgass még egy kicsit, mielőtt írnál...
4) Peace van, báze! :)
Én nem kívánom kritizálni Cortinát, mert az eredmények eddig őt igazolták, de azt akkor sem értem, hogy a kieső játékosok, ill. az újonnan bekerültek milyen elvek mentén esnek ki és kerülnek be. Pl. Magosi, Nagy Gergő, Berta stb. Nem őket bántva, csak nem értve.
@Rock me Amadeus: Értem én a viccet, csak nem szeretem! De komolyan: már ne haragudj, de egy szint alá nem kéne lemenni! Márpedig szerintem ez bőven alatta volt!
Még valami: mikor kritizáljuk a válogatást, ha nem most?!
És ha nem lesz újpesti a keretben, attól még ugyanúgy fogok szurkolni a válogatottnak, és ha nem lesz sikerélményünk, akkor én is szomorú leszek, de mégsem kárörvendő.
Jövő évtől meg már úgyis vérfrissítés jön, bármi is lesz.
@F. Kapus: mondjuk ezzel a bizonyos Énekes-nyilatkozattal nekem is komoly lelki problémáim támadtak, ha így kell érteni, azért, ha meg úgy kell érteni, ahogy az ott írva vagyon, akkor másért. De mindegy, attól még szeretjük a csapatot, edzőstől-mindenestől.
Ejj itt is csak a marakodás... Sztem nincs értelme itt sem harcolni. Ezek a srácok nyertek Szapporóban, Ők kaparták ki a gesztenyét, sokuknak ez lesz pályafutásuk megkoronázása, és utolsó nagy tornájuk, életük gálája. Legmerészebb álmukban sem gondolták, h egyszer ilyen csapatok ellen játszhatnak. Cortina pedig megadja nekik a lehetőséget, amit elértek. Tisztelem Pék mestert mert óriási csapatot rakott össze a döntőben, viszont ezt szerintem Neki is méltósággal kéne nyelnie. Hiszem, hogy a VB után -függetlenül az ott elért eredménytől-, megkezdődik a csapat fiatalítása, és igenis ott lesznek Pék fiai is, de mindig lesznek olyanok akik kimaradnak a válogatottságból. Tisztán látszik, hogy vannak jó képességű, küzdeni tudó, válogatottságot érdemlő játékosok, lesz rá idő hogy bebizonyítsák. Azt kívánom, h egyre több fiatal villantson, és akkor nem lehet gond a magyar hoki jövőjével. Az pedig hogy utolsó pillanatokban kit hívnak be és milyen szisztéma alapján, sosem fogjuk megtudni, de azért bizzunk bennük.
@jegib: Tulajdonképpen van igazság abban, amit mondasz, hogy ha ezek a srácok nyertek legyen ők ott, DE!
Azért - minden tiszteletem mellett a kiöregedő játékosoknak - egy "A" csoportos világbajnokság mégsem egy "jótékonysági kirándulás"... Ha már egyszer nagy nehezen sikerült kijutnunk oda, ahova csak álmainkban reméltük, meg kéne próbálni ott is maradni egy darabig. Az én szerény véleményem szerint az a szomorú, hogy ezt tudniuk kellett volna azoknak a játékosoknak is, akikről most a vita zajlik és a szezon folyamán kicsit jobban oda kellett volna tenniük magukat, hogy a teljesítményük alapján jussanak be a válogatottba és ne azért, mert "hát ők ott voltak Szapporóba, jövőre meg már úgyis abbahagyják". Nehéz kérdés ez főleg, azért mert mi szurkolók mindig nagyobb elvárással készülünk egy ilyen eseményre, mint ami a körülményekhez képest reális lenne. Másrészről valószínűleg senki sem lenne boldog attól, ha egész életében küzdött egy álomért, aztán az álom kapujában egyszer csak valaki azt mondaná, hogy bocs, de Te itthon maradsz. Igazából erre lehet nincs is igazságos megoldás, mert mindenki a saját kedvencét szeretné látni a válogatottban, főleg úgy, ha esetleg az Ő idei teljesítménye jobb volt, mint egyes válogatott játékosoké. Na és arról nem is beszélve, hogy néhányunknak az fáj, hogy játékosok úgy kerültek ki a keretből, hogy még jégre sem léphettek és azért ezt lássuk be: tényleg nem egy igazságos döntés. Szóval szerintem nem gyűlölködés a vita okozója, hanem az, hogy vannak itt igazságtalanságnak tűnő dolgok, amelyekre valójában lehetséges, hogy nincs is megoldás.
Mindenesetre én ott leszek Svájcban és minden tőlem telhető energiával fogom hajtani a MAGYAR VÁLOGATOTTAT, akárkik is lesznek a tagjai.
Remélem nem bántottam meg senkit, csak a fenti hozzászólások után belőlem is kikívánkozott a gondolat.
@jegib: "Tisztelem Pék mestert mert óriási csapatot rakott össze a döntőben, viszont ezt szerintem Neki is méltósággal kéne nyelnie."

Nem olvastam sehol Péktől semmilyen megnyilvánulást ezzel kapcsolatban, azon kívül, hogy teljes gőzerővel edz a csapata, hogy ha bárkire szükség van a válogatott keretben, akkor gond nélkül odakerülhessen a válogatottba. Szóval azért nehogy azzal legyen a net, hogy Pék így meg úgy fúj Cortinára, mert ez már városi legenda kategória :-)
Szeretnék érdeklődni, hogy tud-e valaki valamit a polokészítésről? Volt róla szó még régebben, hogy az április 2-ai meccsen egyenpolóban kéne lennünk. Kezébe vette ezt valaki?
Előre is köszi: L!
Szerintem először inkább szurkoljunk a fiúknak, hogy próbáljanak valahogy felállni a sokkból, amit Gábor halála okozott, mert ha ez nem sikerül, felesleges emberekkel-pozíciókkal-válogatási elvekkel foglalkozni....

Szerintem.
OFF

A cikkben szereplő melegítőkről tud vki vmit? Lehet-e venni? Hol lehet? stb. Esetleg kedves F.Kapus? Én sehol nem találtam semmit.

jegkorong.blog.hu/2008/11/30/melegito_dzseki_sapka

ON
@Sikorcinforprez: Hívd fel a marcziskate-et, talán ők.
A volán ebeles Nagy Gergős sor többször visszajátszott pl a fradi ellen is és nem tudták megverni egyszer sem ők sem A csoport szintüek mégis ott lesznek (remélhetőleg idővel nagyon jók lesznek)
@jegib: Nincs jobb tippem nekem sem. Köszönöm
@zsolt007: egy sor nem csinál telet... :-) Nem ismerem a Nagy Gergő / Tóth Adrián stb. sor Fradi elleni meccsen elért +/- mutatóját, ha te igen, kérlek írd meg, abból már jobb következtetéseket lehet levonni.
süti beállítások módosítása