HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kinek jár a bajnoki érem?

2009.03.28. 20:35 F. Kapus

Az elmúlt két bajnokság végén mindig akadt érdekes, vitás eset a csapatoknál az érmek kiosztása körül. 2008-ban az Alba Volán 61 aranyérmet adott játékosainak, 2009-ben pedig a hírek szerint az ellenkezője történt az egyik dobogósnál. Olyan játékos sem kapott érmet, aki a szezon meccseinek több mint a felén játszott.

Utánajártunk, a versenykiírás nem tartalmaz iránymutatást. Az MJSZ dokumentumai között egy pontban van idevágó passzus, ezek szerint a szövetség csapatonként harminc medált ad át (tavaly az efölötti mennyiséget az Alba Volán a saját költségén gyárttatta le). De hogy ezt utána a csapatvezetés és az edző kinek adja, arra jelenleg a szövetségnek nincs előírása és rálátása sem. Talán érdemes lenne ezt is szabályozni.

Nem a konkrét eseteket akarjuk habosítani, csak arra vagyunk kíváncsiak, kedves olvasóink véleménye szerint kinek jár az érem a szezon végén. Szavazzanak.

14 komment

Címkék: érmek szavazások ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szerintem a kis volan es a nagy volan ket kulon csapat egyertelmu hogy a nagy volan nyerte meg abajnoksagot a kis volan pedig tisztessen helytalt egyertelmu hogy a nagy volan jatekosai kell az ermet kapjak
@qx92: OK, de ezt a vitát nehogy újra kezdjük. Köszi.
Szerintem elég egyértelmű az idei helyzet.
Annak jár aki a nagyvolán 8 OB1-es mérkőzésére nevezve volt. Ezért szavaztam az első pontra.
@OliBLOOD: Ez is OK. De a poszt célja az általános elv megtárgyalása lenne.
Mondjuk létre lehetne hozni egy pontrendszert...
Pl. nevezés: 1 pont,pályára lépés: 3 pont (Vagy pályán töltött percenként 0,1), gól, gólpassz: 8 pont (rájátszásban 10), kapusoknál gól helyett védési hatékonyság alapján, mondjuk 20*védési hatékonyság arány*(védett percek/összes perc) pont (Ez alapján a shoutout 20 pont (20*1*1))...

Esetleg kiállításonként mínusz pontok...

Játékosonként összead, csökkenő sorrendben lerendez, első harminc érmet kap...

Ennek a rendszernek az lenne az előnye, hogy a rájátszásra igazolt "nagyágyúnak" ontania kell a gólokat, ha ki akarja szorítani az alapszakasz "szürke iparosát"... De ez így akár igazságos is lenne...

RIP #19
Ez egy nehéz kérdés, mert sajnos állandóak a játékosmozgások.
Mindenképpen külön bontanám az alapszakaszt és a playoffot. ÉS a jégrelépések, meccsnevezések alapján állítanék fel egy rangsort. Ahol az első x ember kapna hivatalosan érmet.
én arra szavaztam, hogy az kapjon aki a szezon végén a csapatnál van. Ennek az az oka, hogy aki nem marad a csapatnál az vagy azért megy el, mert nem akart maradni, vagyis önként mondott le az esetleges éremről, vagy azért mert elküldték, ami pedig akkor valószínűleg a gyenge teljesítménnyel kapcsolatos. A bajnoki érem nálam akkor jár, ha a szezont sikeresen be is fejezik.

Persze tudom, hogy a gondolatmenetem némileg támadható abból a szempontból, hogy így az is kap érmet aki csak a szezon végén csatlakozott a csapathoz, de azért ez annyira nem általános (pl. az átigazolási szezon is korlátot szab ennek.)
Az NHLben ha yol tudom ugy van, hogy aki az alapszakaszban palyaralep legalabb 25 meccsen, vagy a play-offban legalabb 1 meccsen az mar reszese az esetleges Stanley kupa gyozelemnek.
Aki szezon vegen mas csapatnal van, ne kapjon ermet, de aki az alapszakasz meccsei mondjuk harmadan palyara lep vagy akar 1 meccs erejeig a play-offban, megerdemelne az ermet... Szerintem :)
Ez bizony egy nagyon összetett dolog.
Én nem tartom szerencsésnek a fent említett pontrendszert, mert vegyük pl. a kiállításokat. Sok esetben van olyan, amikor a kiállítás úgymond pozitív dolog, mert esetlegesen megakadályoz egy gólhelyzetet vele. Ezeket nevezzük úgymond okos kiállításnak vagy megoldásnak. De mondjuk az sem a legszerencsésebb ha csak akkor kap valaki érmet ha pályára lép vagy nevezve van. Lehet, hogy pályán nem tett érte semmit, de mondjuk az edzéseken hasznos tagja volt a csapatnak és hozzájárult ahhoz, hogy a csapat tökéletesen fel tudjon készülni egy szezonra, ez inkább a fiatalokra vonatkozik. Úgyhogy szerintem sokat nyom a latba az a pont, hogy aki az edző erre érdemesnek tart. Mi van ha valaki a szezon elején megsérül, de a csapatnál marad és ha jégen nem is, de lelkileg ott van a csapat mögött és támogatja. Lásd hasonló esetben, mint amikor szegény Csicsó beteg volt. Akkor is ott volt a társak mögött és segítette őket.
Akit elzavarnak a csapattól vagy önként igazol át, annak nem jár az érem, viszont jár annak, akit szezon végén szerződtettek le pont azért, hogy a csapat minél jobb helyezést érjen el.
Szerintem jó az eddigi szabályozás, a plusz érmeket meg fizessék ki a csapatok.
Szerintem ez egy nagyon rossz kérdés.

2007/08-ban az Alba Volán a "kisVolán" jogán került be a rájátszásba, így gyakorlatilag csak annyi történt, hogy egyetlen klub játszotta végig a szezont, és a rájtszásra megerősítette a keretét.

2008/09-ben azonban a Volán A és B csapata teljesen különvált. Elméletileg lehetőség nyílt volna egy Volán A - Volán B elődöntőre is, ha az Újpest a negyeddöntőben kiesik. Így teljesen nyilvánvaló, hogy két külön klubként vettek részt a bajnokságban. Sőt, mivel a bajnokság azonos szakaszában nem vettek részt (a Volán B a negyeddöntőig OB I-ezett, a Volán A pedig az elődöntőben kapcsolódott be), így még csak azt sem lehet felvetni, hogy mikor melyik játékos melyik Volánban játszott.

Így a következőt mondanám
1. Ahogy a www.icehockey.hu/index.php?pg=menu_145 honlapról is kiderült, a Volán B 7. lett, így nem érdemelnek aranyat
2. A Volán A nyerte a bajnoki címet, így minden játékosa aranyérmet érdemel
3. Mivel a jelenlegi kiírás szerint a "meccsek harmadán" illetve a "meccsek felén" teljesen relatív kifejezések, és az Alba Volán A esetén 8 meccs haramdát és felét jelenti, míg pl. az Újpest esetében 42 meccs harmadát/felét jelenti, ezért ez nem egy mérhető kategória, túl relatív.
4. Ezért szerintem mindenki kapjon aki egy csapat mezében egy szezonban legalább egyszer pályára lépett.

Amúgy pl. az angol futballban van egy olyan szabály, hogy 10 bajnokit kell játszani, hogy valaki érmet kapjon. Úgyhogy lehetne egy ilyen opció is a szavazáson, csak a Volán esete miatt mondjuk 5 vagy 6 bajnokival

Uff.
Szerintem érmet annak kell adni aki a szezon végén a csapatnál van, függetlenül attól, hogy volt-e neveve akár egy meccsre is vagy nem, vagy esetleg játszott-e mérkőzést vagy sem. Szerintem ha egy játékos nem is volt nevezve mérkőzésre, az adott csapatnak a tagja, és egy bajnokságot egy csapat nyer, vagy esetleg veszít el. Nem egy-két játékos nyer vagy nem egy-két játékos veszít, hanem csapat, így az adott játékosnak is jár az érem.
Szerintem egy kombinált megoldás lenne a helyes: az kapjon érmet, aki a szezon végén a csapatnál van ÉS legalább x meccsen (mondjuk 5-ön) jégre lépett. Aki meg szezon közben távozott, még jó, hogy ne kapjon, hiszen extrém esetben akadhat olyan játékos is, aki mindhárom éremkollekcióból kapna egy példányt.
És aki pl. játszott huszoniksz meccsen a szezonban, majd az átigazolási határidő után (ilyen vagy olyan okok miatt) eltávolították a csapattól és ezért nem is tudott volna máshol játszani...?
Szerintem aki a csapatnál van a szezon végéig az kell kapjon akkor is ha nem játszott egy meccsen sem attól ő még csapat tag, a többit akik elmentek vagy átigazoltak vagy kirugtak azokról döntsön az edző hogy megérdemli e vagy nem az edző tudja a legjobban hogy ki mit rakott le az asztalra egy szezon alatt.
süti beállítások módosítása