HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Id. Ocskay: Segíteni akarok Pat Cortinának

2009.03.26. 10:12 Hblog

Biztos vagyok benne, hogy Pat Cortina szövetségi kapitány a kialakult helyzetet pszichikailag a csapat javára tudja fordítani – mondta blogunknak csütörtök reggel id. Ocskay Gábor, a 34 évesen elhunyt válogatott csatár édesapja. Az Alba Volán első emberével hosszan beszélgettünk, nem feltétlenül az interjúkészítés szándékával, de végül abban maradtunk közösen, hogy legfontosabb gondolatait az olvasók elé tárjuk.

Ocskay Gábor a válogatott vb-felkészülése előtt néhány nappal – pontosan egy hét múlva már a világklasszis finnekkel játszunk edzőmérkőzést – úgy látja, fia játékát lehet pótolni, azt az integráló szerepet viszont, amelyet a csapatban betöltött, nagyon nehéz lesz. Ezzel együtt Marian Cozma tragédiája és az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának Bajnokok Ligája-szereplése alapján azt mondja, a gyász hatalmas teljesítményre sarkallhatja a magyar válogatottat. Pat Cortina képes arra, hogy a helyzetet lélektanilag a csapat javára fordítsa – fogalmazott, hozzátéve: azon lesz, hogy segítse ebben a szövetségi kapitányt.

ocskay

Figyelni fogok arra is, hogy a válogatott munkáját ne befolyásoljuk hátrányosan, jelezte id. Ocskay Gábor. A 19-es temetésének időpontja még nincs meg, de bizonyos, hogy olyan napra szervezik, amikor a csapatnak nem lesz mérkőzése. Az MTI arról adott hírt reggel, hogy a temetés jövő hét elején lehet, ifj. Ocskay Gábort Fehérváron, a város által adományozott díszsírhelyen helyezik örök nyugalomra.

Az Alba Volán szakosztály-vezetője azt kérte, a családot lehetőség szerint továbbra se zavarják gyászában, és azt is, hogy az orvosi-egészségügyi kérdéseket ne helyezzék előtérbe. Jelezte, biztos benne, hogy az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek.

Az MTI arról is beszámolt: a székesfehérvári önkormányzat csütörtökön már szavaz arról, hogy a Raktár utcai jégcsarnok felvegye ifj. Ocskay Gábor nevét.

39 komment

Címkék: gyász ocskay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egészen különlegesen megható, ahogyan id. Ocskay Gábor tartja magát, ahogyan viselkedik ebben az elképesztő lelki válsághelyzetben. A csapata büszke lehet rá, és íme, Csicsóbá pótolhatja szemükben azt az összetartó erőt, kitartást és küzdőszellemet, amit Csicsó képviselt.
:(
Hát így előre arra ne apelláljunk, hogy eddig a halálesetek után mindig megtáltosodott az adott csapat(kenusok,Veszprém stb.), az majd jön magától (belülről és/vagy felülről jövő segítséggel).

"Az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek"

Csak annyit hogy nem ő az első sportoló, akinél mindent rendben találnak az orvosok.

Még egy gondolat:

Az apósomék két gyermeke született meg 6 évvel ezelött csökevényes aggyal.
Pedig a jelentések alapján az agyi funkciók teljesen épek voltak.
Azóta az eggyik gyermek sajnos már meghalt.

Nem szeretnék feszültséget kelteni csak pusztán tényeket közlök.
De távol áljon tőlem hogy bárkit is megvádoljak.
De ezt le kellett írnom.
Hatalmas EMBER id Ocskay, akár csak a fia, aki örökké élni fog!
Nekem van egy kislányom, de ha valami történne vele, én nem tudnék ilyen erős lenni!
gerinces ember, roppant nagy teherrel, becsülöm, meg kell adni a támogatást most mindenkinek!
- Ocskay Gábort meddig láthatják még ezen a szinten játszani a drukkerek?
- Még két évig él a szerződésem a Volánnál, minimum addig szeretnék ezen a szinten játszani. Amit eddig elértem, azt nem szeretném lerombolni, jó lenne majd úgy befejezni, hogy elkerüljem azt a helyzetet, amikor már lekiabálnak a jégről, és alig várják, hogy visszavonuljak.

Oszinte reszvetem!

Hajra Magyarorszag!
egy szép székesfehérvári avató (lehetőleg válogatott) meccsel kéne adózni a névváltozásnak is ami egyben emlékmeccs is lehetne.
@barcelinho: Sajnos odafentről kiabálták le a jégről!
@Skoda: Naponta halnak meg minden előzmény nélkül fiatal, életerős emberek és a nagyszámok törvénye alapján néha ismert emberekkel is megesik.
Nagy-nagy kitartást szeretnék kívánni Gabi bának az elkövetkező pár héthez, hónaphoz - és természetesen utána is...

Remélem tudja, hogy az egész magyar hokiközösség (legalábbis lélekben) vele van!

@Skoda: Én sem értem minek kell itt bizonyítani nekünk, hogy az orvosok a társadalom söpredéke? Semmi szükség rá, és tiszteld légyszíves a gyászolókat, ha meg nem tudod, akkor inkább hagyd.
@Skoda: @Fj0d0r: @durex26: asszem, ezt a leágazást akkor körbe is jártuk, az ide vágó kommenteket a továbbiakban törlöm, köszönöm
És azt a bizonyos fakanál cselt mikortól fogják / fogjuk Ocskay cselnek hívni?
Azt hiszem, hogy mi itt Magyarországon biztos, hogy így fogjuk hívni ezentúl.
Én meglehetősen oktondi vagyok a témában. Tudba valaki föltenni egy lassított videót a Csicsó-féle fakanál cselről? Hogy a magamfajták is láthassák...
"Pat Cortina képes arra, hogy a helyzetet lélektanilag a csapat javára fordítsa" Ebben biztos vagyok, ha pedig id. Ocskay Gábor is segít...
@ardea: nézd meg youtube-n a divizio -1es vb magyar-japán meccsének 3.ik magyar gólját !!!
Tegnap már elbúcsúztam Gábortól, csak van egy gondolat, ami itt motoszkál a fejemben, és szeretném megosztani Veletek.
Lejátszott a szezonban - válogatott meccsekkel együttvéve - közel 70 találkozót, és nem ez alatt az időszak alatt történt a tragédia. Hanem miután kaptak egy hét pihenőt, hogy utána nyugodtan elkezdhessék a válogatott felkészülését. Szóval úgy gondondolom, hogy ez az egy hét lazítás (igaz, hogy a bajnoki döntő után csak két nap telt el belőle a tragédiáig), a folyamatos sorozatterhelés vége, a több mint nyolc hónapja tartó napi edzések és mérkőzésdömping vége az, ami valamit kiválthatott Gábornál. Mind testileg, mind lelkileg kilehetett engedni egy fárasztó bajnoki szezon után, s lehet, hogy a szervezete a hirtelen átállást nem tudta tolerálni.
Hangsúlyozom: a kegyeletsértés legkisebb szándéka nélkül írtam le ezekete a sorokat, keresve egy lehetésges okát annak, hogy miért pont most történhetett meg ez a borzalmas tragédia, amit minden érző ember, aki egy kicsit is közel áll(t) a magyar jégkoronghoz, nem tudta (tudja) könnyek nélkül, és úgy általában egykönnyen feldolgozni az eseményket.

Még egyszer: Isten veled Gábor! Nyogodj békében! :(''''''
Soha nem akarok ezek után 19-es mezt látni a válogatottban, se a Volánban!
Ez a minimum!!!!!!!
@Dzsymm: Biztos vagyok benne hogy sosem fogsz 19-es mezt látni!
@Skyblue: teljes mértékben megegyezik a gondolat menetünk, tegnap ugyanezt latolgattam az ismerősöknek, de sajnos ez a tényeken mitsem változtat.....

A 19-es mezt nem kérdés, hogy vissza kell vonultatni a Volánból és a válogatottból is, ami bizonyosan meg is történik.

@exL:1: @ghck: Nagyon köszi! Láttam már többször is ezt a felvételt, ám annyira avatatlan vagyok, hogy hiába meresztem a szemem, nem tudom, mit kell látnom. Ha valaki tudja lassítva... :)
@Skyblue: Ugyanez a gondolatom nekem is. Nem egy kategória, tudom, de a forgatókönyv ugyanaz: hajtós évvége után a karácsonyi hosszú, 8-10 napos szabadság első napjaiban minden évben belázasodok, lebetegszem. Amióta dolgozom, ez így van, kivédhetetlen. Hiába a megelőzés, odafigyelés. Másik: nagyapám esete. Két gyereke - lényegében az egész családja - 3 éves Szovjetúnióban tartózkodás után költözött haza végleg a 80-as évek vége felé. A kiküldetés időszaka igencsak stresszes, bizonytalan volt, alig találkozhattunk. Több infarktust vészelt át időközben, s az tartotta benne a lelket, hogy mi, gyerekei, unokái, messze vagyunk tőle, s még látni akarja őket. Hazaköltöztünk, mindkét család sorsa sínre került, lenyugodtak a dolgok, minden visszatért a normális keretek közé, mindenki elégedett volt, higgadt, elengedhette magát. Ő is. A következő szívroham elvitte. :(
Sajnálatos, de egyezik a forgatókönyv.
Sokat beszélgettem a napokban erről, és arra jutottam, hogy csak a fokozatos átállás segít, és ez nagyfokú tudatosságot, odafigyelést, továbbmegyek: SZAKEMBERT igényel!
@ardea: "nem tudom, mit kell látnom"
hát az ütő mozgását figyeld
@kispufi: huh ez megint sokkol :(
@D. Gromov: De hát olyan gyors ez a Kiscsicsó az én szememnek! :(
Na, mindegy, majd egyszer megtanulok látni. Elvégre már nagy biztonsággal észreveszem a korongot a pályán, még a Fehérvár TV-s közvetítéseken is, pedig ott igazi kihívás, sőt, már majdnem meglátom a lest is... :)
Hiába, totális antitalentum vagyok, egyszerűen csak szeretem a hokit, a csapatot...
@kispufi: Eddig bírtam,de most elkezdtem sírni,de nem szégyellem egy ilyen EMBERÉRT,SPORTOLÓÉRT nem.
Nyugodjék békében.

"Mi a halál ellenszere? A válasz a halhatatlanság: ha hagysz valamit magad után, ha az életedből lesz mire emlékezni, akkor halhatatlan leszel."
@ardea: nézd meg itt, ezen a verzión van jobb minőségű is (HQ):
www.youtube.com/watch?v=2fSELt-pmVo

Amikor szemből ismétlik, lehet látni. Mielőtt elhúzná balra a korongot.
@ardea: Nem baj, ha nem látod.
A nagy baj, hogy soha többet nem fogod látni...:((

Tudod aki kijárt a Volán meccseire, és meglátta, hogy Csicsó készülődik a büntetőhöz az rögtön elkezdett a két kezével köröket leírni a levegőbe. És Csicsó odaállt, és beütötte, 10-ből 10-szer.

És miközben ezeket leírom megint sírok, mert én láttam, de már nem fogom többet...
Április elsején, szerdán kísérik utolsó útjára a tragikus hirtelenséggel elhunyt jégkorongozót, Ifjabb Ocskay Gábort. Jövő hét szerdán 13 órától a Fehérvári Jégcsarnokban felállított ravatal előtt róhatják le kegyeletüket - a klub kérése szerint egy-egy szál virággal – a gyászolók. A 187-szeres válogatott sportolót fél háromkor kísérhetik utolsó útjára, a temetés 15.30-kor kezdődik a Béla Úti Temetőben.
"Számomra az volt a kérdés, hogy a lelkét ölöm meg vagy veszélyeztetem az életét" Dr. Papp Lajos a Tényekben

Mindenki értékelje ezt a mondatot a saját belátása szerint, én csak azt tudom, hogy több helyen is nyilatkozta Csicsó (és Palkó is ezt írta a mai Nemzeti Sportban), hogy ha az egészsége lett volna a tét, akkor befejezi.
@barca9: az a baj hogy ezek a gondolatok és ezek szörnyen őszinte vallomások ilyen szőrnyű eset vagy esetek után hangzanak el, de azt mindenkinek akinek sportól a gyereke annak tudnia kell, hogy milyen az ha kiderűl hogy valami nincs rendben az egészségével, milyen nehéz a döntés hozatal és nem csak a szülőnek hanem a sportolónak is.Abban viszont én is biztos vagyok ha a Gábor tudta volna hogy nagy a baj, akkor abba hagyja.
Hihetetlenül kemény ember, óriási tartással, és még ebben a hihetetlen tragédiában is önzetlen tenni akarással. Nagyon bízom benne, hogy ezt sikerül a játékosoknak is átadnia, és arra sarkalnia őket, hogy mutassák meg a világnak, mit tud igazán a magyar jégkorong. Vagy még annál is többet..
Magyarok!Ha Ocskai Gabort 2004 -ben eltiltottak volna a jegkorongtol akkor mi magyarok es szekelyek soha ilyen szuper golt nem lattunk volna magyar jegkorongozotol! A magyar jegkorong igazi jenije volt!Szivvel, lelekkel kuzdott a Volanert es a Magyar szinekert! A JO ISTEN NYUGASZTALJA BEKEBEN!
Tiszteletem, és elismerésem az édesapának, a sportvezetőnek!

Az én fejemben teljes a zúrzavar, de Ő már tovább tekint!

Nagyon remélem, hogy megérdemeljük, hogy igy cselekszik id. Ocskay Gábor!

( csak zárójelben . gondolkodjanak el az irigyei, és akik esetleg támadták!!... ők , hasonló helyzetben........., hadd ne folytassam!)

Nagyon nagy ember! KÖSZÖNJÜK!!!!
süti beállítások módosítása