HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Harmincan kezdik a vb-felkészülést

2009.03.26. 18:55 D. Gromov

Szűkítették az A csoportos világbajnokságra készülő magyar válogatott keretét. Az Imre Lajos csapatvezető által blogunknak átküldött lista szerint harmic játékost hívtak meg a hétfőn kezdődő táborba. Rajtuk kívül három tartalékkal is számolnak. Az előző, bővebb keretből többen kimaradtak, és van egy új szereplő Nagy Gergő személyében.

Kapusok: Budai Krisztián (Kezmarok, SVK), Hetényi Zoltán (Alba Volán), Szuper Levente (Alba Volán).

Hátvédek: Ennaffati Omar (Tours, FRA), Hegyi Ádám (Dab.Docler), Horváth András (Alba Volán), Jobb Dávid (Alba Volán), Kangyal Balázs (NZ-Stars), Ondrejcik Rastislav (Alba Volán), Sille Tamás (NZ-Stars), Svasznek Bence (NZ-Stars), Szélig Viktor (Briancon, FRA), Tokaji Viktor (Alba Volán).

Csatárok: Benk András (Alba Volán), Borbás Gergely (UTE), Fekete Dániel (Alba Volán), Fodor Szabolcs (Alba Volán), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler),  Holéczy Roger (NZ-Stars), Jánosi Csaba (FTC), Kovács Csaba (Alba Volán), Ladányi Balázs (Briancon, FRA), Majoross Gergely (NZ-Stars), Nagy Gergő (Alba Volán), Palkovics Krisztián (Alba Volán), Peterdi Imre (Dab.Docler), Sofron István (Alba Volán), Vas János (Brynäs, SWE), Vas Márton (Briancon, FRA), Vaszjunyin Artyom (Alba Volán).

Tartalékok: Hegyi Ádám (Alba Volán), Kiss Ákos (Dab.Docler), Kóger Dániel (Salzburg).

34 komment

Címkék: vb válogatott a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Istenem, de hiányzik onnan egy név:((
Hajrá Fiúk ! Az ő álmáért is mutassátok meg.
Nem hiába gyakoroltatták velünk annyit az emberhátrányt az EBEL-ben, mert a válogatott és az alba volán első sora mostantól örökké hátrányban, de megkettőzött erővel játszik, mert soha, de soha nem felejtünk Csicsó!
Még a névsorban is Palkovics mellett lenne a helye, a pályán meg főleg!
Dubek honosítását nem lehet felgyorsítania az illetékeseknek? Sajnos most van ok rá:(
Ez már megint milyen válogatási rendszer?
Be lettek rendelve az emberek az edzőtáborba, és anélkül hogy jégre léptek volna Cortina előtt már ki is estek a keretből?!?!?!

R.I.P #19
Magosi hova lett ? DAB-ból Pedró meg Magó mehetne. Nika úgyis hamar kiesik
Valóban hiányzik az első sorból egy név, a pályáról pedig egy ember. De Csicsó mostmár fentről segíti a társait. Abban biztos vagyok, hogy Őt soha nem fogjuk elfeledni.
@Gabberboy: Ezt el kell fogadnunk sajnos, amíg Cortina a kapitány,nem is fog változni!Énekes kijelöli a keretet a Volánból+a légiósok,a maradék pár helyre meg ugye a Mogyiék kerülnek.Az eredmények és a mutatott játék mellékes .Azért Hajrá Fiúk!
A Csicsó tényleg nagyon hiányzik!
@vvilson: na igen, Benket szerintem a fehérváriak se értik, mit keres itt, talán ha két pontot szerzett a magyar bajnokságban idén (és még az Alba II-ben is játszott talán).
Dubeket a válogatottba!
Akkor mostmár biztos, hogy Gröschl nem megy a vébére?!?!?
Nem a kedvencem, de ennyi erővel többen is kimaradhattak volna...

Jaj Istenem, de hiányzik a Gabi!!!!!!!
Hát igen, ki pótolja az első sorban? A pótlás sajnos csak látszámilag lehetséges, minőségileg nem.
@Rock me Amadeus: én is kiváncsi vagyok ki játszik a helyén az elsö sorban.
Hát, Magosi maradhatott volna szerintem is. Dubek jó játékos, de szerintem inkább más jöjjön.
Palkónak sem lesz könnyű "ikertesója" nélkül.
@jeges a maci: én ezzel vitatkoznék, a playoffban Holéczy (a legjobb starsos) 18 pontot szorgoskodott össze, Dubek pont a dupláját (és azért a Volán is ellen is szerzett nem egyet). Magosi 14 ponttal zárt. Hoffmann - igaz zömmel az alsóházban - rengeteg pontot szorgoskodott össze, és ő is kimaradt.
Olvastam valahol, hogy a Gabi helyére talán bekerül egy fiatal csatár, aki beindíthat egy olyan karriert, mint ami neki volt. Sajnos nem tudok olyan nevet mondani, aki hasonlan nagy szívvel és alázattal lenne a játék iránt, mint amilyen KisCsicsó volt :( Nagy Gergő most megmutathatná...

Egy biztos, hogy a VB-re utazó keretben ott lesz Gábor is, Ő mindig segíteni fogja a társakat és Ő fogja a legtöbb pontot gyűjteni!!
Kérlek Titeket MOST ne kezdődjön a "szokásos" vita... Úgy érzem, akárkik is lesznek a csapatban, most arra van szükség, hogy bíztassuk őket, nem arra, hogy a helyük jogosságát firtassuk... Cortina sincs egyszerű helyzetben, szerintem...
Gergő! neked ettől a tragédiától függetlenül is helyed van a csapatban, ezt kell elsősorban elhinned, majd bizonyítanod. Aztán ha már OTT vagy/vagytok nincs más hátra, mint ÉRTE is megszakadni a jégen, a többi nem számít.

Hajrá, Magyarország!
Én sem értek pár nevet de egyemberként mindenkinek azok mögé kell állni akik a vébén kikorcsoláyznak a jégre
Bízzunk azokban, akik ezt a névsort összerakták!
Gyönyörű csapat, mert MAGYAR csapat! Nagyon drukkolok nektek fiúk!
Csicsóért a szívem szakad meg! Rettenetesen hiányzik a névsorból. :(((((
Ez egyszerűen feldolgozhatatlan.
Én most kimegyek a Jégcsarnokhoz, kicsit fúj a szél, újragyújtok pár gyertyát, hogy ne teljen el az éjszaka az emlékezős lángocskák nélkül...
@alpec: Igazad van! Gergőn nagy a teher, a nyomás, és én hiszek is benne, hogy Csicsó tragédiája alázatra nevelte ezt a fiatal nemzedéket egy perc alatt.
GERGŐ! Nagyon vigyázz magadra! Nem szeretnénk még egy áldozatot! Korcsolyázzatok, legyetek bajnokok Csicsóért (már azok vagytok!!!), de ne "szakadjatok" meg!!! Kérlek!
(alpec! Ezt a mondatot nem ellenedre írtam, csak az jutott eszembe a hozzászólásodról, hogy NE! Nem kell több sportkarriernek, emberéletnek erőn felül teljesíteni, és ezzel megszakadni!)
Gröschl??!!??Az utolsó meccseken már úgy látszott,hogy teljesen utolérte magát.
@jacint70: Teljesen igazat adok neked!
Hányan játékossal utazunk a vébére?
@Szentmihály_: 20+3, és az alapszakasz után lehet még kettőt nevezni. És lesz még egy játékos velünk.
CSICSÓT pótolni lehetetlen,de kell center az 1.sorba! Szerintem Vas jankó. 2.-ba helyére Peterdi. 3-4. sorunk pedig a majdani legjobb formában levőkből. CSICSO! NAGYON HIÁNYZOL! SEGÍTS MINKET A MENNYBŐL!!!
Az a baj, hogy minél eredménycentrikusabbá és profitorientáltabbá válik a sport, annál terheltebbek a játékosok. Sajnos nálunk a befektetett kemény munka nem arányos a meglévő feltételekkel. Nincsenek olyan profi körülmények, mint nyugaton, hatalmas lemaradást kell behoznunk pár év alatt. Ezek a srácok úgy lettek "A" csoportos jégkorongozók, hogy amikor elkezdék a hokit, azt sem tudták milyen egy fedett pálya vagy milyen az év 365 napjában jégen lenni. A többi "A" csoportos csapat kinevet minket a körülmények miatt, ugyanakkor meg is hajolnak előttünk, mert gyakorlatilag sz.rból építettünk egy erős várat, nem a játékosokra gondolok. Ők ezt behozták, de sajnos csak úgy, hogy sokkal több energiát öltek bele. Azért pár év alatt behozni egy ilyen hatalmas lemaradást nem kis igénybevételt jelent. Sajnos Magyarországon csak úgy lehet, ha önerőből vért izzadva mutatják meg, hogy érdemes rájuk odafigyelni. De ez igaz bármely más sportágra is.

Azért sajnálatos, hogy oly sok tragédia után most elégelték meg a kerek asztalnál, hogy új alapokra helyezzék a sportorvoslásról szóló rendeleteket.

Ezek a kiváló sportolók évtizedek óta termelik az eredményeket az országnak és öregbítik hazánk hírnevét a világban és mindemelett nagyívben lesz.rják őket.

Ugyebár a sportorvosi engedélyek 18 év alatt fél évig, 18 felett 1 évig érvényesek. Simán meg kellene változtatni, hogy minden korosztályban fél évig legyenek érvényesek, profi sportolók esetében pedig csak 3 hónapig. Vagy évente egy terheléses EK legyen kötelező INGYEN! Esetleg negyed évente egy sima EK vizsgálat legyen ingyenes, mert nevetséges, hogy azért is pénzt kérnek elég sok helyen.
Van amit nagyon nem értek. Az UTE legjobb magyarként szerepelt MOL ligában, megnyerték az alapszakaszt, és lesöpörték az NZ-Stars-t. Igaz ezüst éremmel jöttek ki a döntőből, de egyszer még az Alba ellen is tudtak győzni.
Hogy lehet az, hogy egyetlen egy játékos szerepel az Újpestből a válogatott keretben????
Az FTC, NZ-Stars, DAB csapataiból pedig számos ember? Nem sajnálom tőlük, csak az UTE mindegyik csapatot maga mögé utasította a bajnokságban! Ne mondja senki, hogy az UTE csak a szlovák sorával ért el ilyen eredményeket... Szerintem több lilának lenne helye a keretben.
Itt meg lehet csemegészni a jövőhéten érkező finnekből!
www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=406801
@Missztiii: az elvakult Újpest szurkolók sem kérnek mást, csak azt, hogy Borbás-Berta-Hüfi hármasból kettő legyen ott a VB-n. És persze Dubeknek is helye lenne a válogatottban. Jól játszó társak között aranyat ér, Zlocha és Sikorcin mellett nagy dolgokat hajtott végre. Az itthon játszó kerettagokat utcahosszal megelőzte a kanadai listán.
Amúgy lehet szentségtörés, de Gabi#19 helyén szerintem Jánosi Csabi lenne megfelelő.
@ardea: Így van!! Magyar csapat!! Hajrá fiúk!
süti beállítások módosítása