HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Este hatkor mindenütt gyertyák gyúlnak

2009.03.25. 12:12 F. Kapus

A ma elhunyt Ocskay Gáborra emlékezik Magyarország. Este hatkor minden jégcsarnoknál gyertyagyújtással hajtanak fejet az emberek a magyar hoki egyik legnagyobb alakja előtt.

Az Alba Volán Blue Brothers szurkolói csoportja a következő felhívást juttatta el hozzánk: "Tisztelt Hokibarátok! Fájdalmas hírre ébredtünk ma reggel. Csapatunk és nemzeti válogatottunk legendás alakja, Ocskay Gábor tragikus hirtelenséggel itt hagyott bennünket. A fájdalmat, mely szívünket nyomja, leírni nem lehet. Csicsóra emlékezve valamennyi jégcsarnoknál országszerte gyertyák ezreit gyújtják a jégkorong szerelmesei és e tehetséges hokis gyászában osztozók. Ha úgy érzik, önök is gyújtanának egyet, találkozzunk este 18.00 órakor a székesfehérvári jégpályánál."

Csatlakoztak a dunaújvárosiak, a miskolciak és az újpestiek is. A megemlékezések határokon átnyúlnak, Csíkszeredában a magyarországi emlékezőkkel egy időben, helyi idő szerint 19 órakor, az olimpikonok emlékművénél találkoznak a búcsúzni érkezők. 

A Ferencvárosi Torna Club és a világbajnokságra készülő ifjúsági válogatott 15.30-kor mérkőzik egymással Pesterzsébeten. A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődik, a mérkőzés után a két csapat közösen gyújt gyertyát a csarnok előtti emlékhelyen.

Update: A káposztásmegyeri Icecenter, a Kisstadion, Szombathely és Gyergyószentmiklós is csatlakozott az emlékhelyek sorához.

52 komment

Címkék: gyász ocskay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ott leszünk a csarnoknál 18:00-kor.
Ez a minimum!

Nyugodj Békében KisCsicsó!
Emléked örökké élni fog!
18.00-kor a Kisstadion előtt is kigyúlnak a gyertyák... :(
Ha megépül az új Alba aréna nem kérdés Ocskay Gábor nevét fogja viselni.
Mi az Albert Schulz Hallenél leszünk néhányan Ausztriába élö magyarok,ott gyujtjuk meg gyertyáinkat az elhunyt Ocskay Gáborért.
Nyugodjon csendesen!
Állítólag az Országalmától lesz menet 18:00-tól. Ez mennyire igaz?
Örökre "A" csoportos maradsz...
nem gondoltam h így 19 évesen még fogok ugy sírni mint egy kisgyerek...
de megprobálok csak arra emlékezni amit véghezvittél...óriási szívvel , munkával , és kitartással...azt hiszem példaértékkel bírsz minden fiatalhokiselőtt...még a nap is kisütött...
Svájcban találkozunk......
@ekanai: rtlklub azt mondta 17.30kor indul a menet az orszagalmatol
@ekanai: én is pont ezt akartam kérdezni, hogy az országalmától lesz menet?
tudja valaki a pontos részleteket a menetről?
18.00 Miskolc.
Jégcsarnok.
Emlékezünk és nem felejtünk!!!!!!!
Természetesen Káposztásmegyeren az ICE Centernél is ottlesznek a hoki barátok este hatkor.
A gyertya mellé viszek neki egy korongot is.
Sajna én nem tudok kimenni!!!de ugyanúgy gondolok rá Ocskayra!!!:(
Káposztáson is égnek már a gyertyák...
Elment egy "JELKÉP"...,de odafent üti a góljait!!!
Londonban is gyulnak majd gyertyák.
Szombathelyen is emlékezünk a jégpályánál 18:00-kor!!!Nyugodj békében CSICSÓ!!!!
Dunaújváros 18:00 jégycsarnok. HC Rozmárok én ott leszek. Bár ha lenne lehetőségem mindenhová elmennék gyújtani egy-egy gyertyát
Sajnos nem tudok egyik jégpályához sem odaérni 18-ra, de van nálam gyertya és pontban 18.00-kor meggyújtom az emlékére bárhol is leszek. Nyugodj békében Csicsó!!! Emléked szívünkben mindig él!
Szeretnék megkérni valakit, hogy újpesten gyújtson egy gyertyát a nevemben. Sajnos én nem tudok ott lenni. Nagyon köszönöm annak, aki megteszi ezt nekem.
Miskolc van a legközelebb hozzám,de sajnos nem tudok ott lenni.Van egy kis tó a vársunkban(ózd) ahol szoktunk télen hokizni.Este 6 kor ott gyujtom meg a gyertyám.
Ha van ennek a tragikus dolognak pozitivuma,akkor az a mindenen tullepo osszefogas,es ez jo...legalabb ez...
@celebesz: Akkor kérlek az én nevemben is gyújtastok egyet mert sajnos nem érek oda. Köszönöm!
R.I.P.
"KISCSICSÓ" (1975-2009) emlékére!
Az élet elmondhatatlan kegyetlenségre képes!
Már akkor próbára tett, amikor rövid időre úgy tűnt, abba kell hagynod a hokit, ami pedig az életet jelentette Számodra!
Aztán úgy tűnt: mégiscsak van igazság, hiszen folytathattad a játékot.
Folytattad is!
És hogy?!?
Ha lehet, még alázatosabb, még közvetlenebb, még szerényebb, és még eredményesebb, gólérzékenyebb lettél! Bajnoki címeket szereztél évről-évre, elmaradhatatlan társaddal, Palkovics Krisztiánnal pedig a osztrák ligát is meghódítottátok! Mindezt klubszinten.
A válogatottat, az ottani csodákat pedig alighanem úgyis mindenki ismeri! Egyre-másra győztétek le a soros világbajnoki- és olimpiai címvédőket, örömet és boldogságot adva ezzel mindinkább növekvő rajongóitoknak! Majd betetőzvén az addigiakat, elmentetek messzire... Egészen Japánba!
Miért?
Hogy megvalósítsátok mindazt, amiért elkezdtétek ezt a játékot. Bejutni a legjobbak közé!
SIKERÜLT!!!
Feljutottatok az "A" csoportba!
Onnantól kezdve mindannyian arra készültetek, hogy ott jégre lépjetek! Érthető! Kanada ellen játszani az "A" csoportban, az a csúcsok csúcsa egy magyar jégkorongozó számára, és alighanem az is marad, amíg jégkorong lesz a Földön!
Te is mentél volna...
Ha rangsorolásra kényszerült volna a kapitány alighanem Téged írt volna fel elsőként!
Erre tetted fel az Életedet!! Az Életedet, amely most - itt a Földön legalábbis - véget ért!
A csapat, sokunk imádott csapata Nélküled is megy Svájcba! Muszáj mennie! Ott pedig Érted is játszanak majd, ez holtbiztos!
Még akkor is, ha egyértelmű: ez a csapat többé már sohasem lehet teljes!
Nincs ezen a Földön igazság!
Az Égben azonban igen... Legalábbis ebben hiszünk, ebben reménykedünk itt ezen a sártekén... Te rövidesen megtudod, hogy így van-e?
A Jóisten legyen Veled a Rád váró úton, emléked a szívünkben örökké élni fog!
ISTEN ÁLDJON, KISCSICSÓ!
K.A.
@Porthoska: köszönöm neked:)!!!R.I.P. Ocskay:(
@Skoda: jobb híján, Rijadban is... ;-(
Még a csehek is írják a hokej.cz-n:
25.03. - 11:02
Maďarský útočník Gábor Ocskay se obnovené premiéry své země v elitní skupině mistrovství světa nedočká. Třiatřicetiletý rodák ze Székesfehérváru, který celou kariéru nastupoval pouze na tamní tým Alba Volán, sice figuroval v nominace kouč Pata Cortiny, ovšem zradilo jej srdce. Ocskay v noci na dnešek zemřel na infarkt, jak informuje s odvoláním na rodinu agentura MTI. Dlouholetému maďarskému reprezentantovi diagnostikovali lékaři v roce 2004 oslabení srdečního svalu, avšak po herní přestávce mu povolili pokračování kariéry.
Hivatalos a dolog:

Székesfehérváron 17:30kor indul az Országalmától a fáklyás menet a jégcsarnokhoz.
18:00 órakor gyertyagyújtás a csarnok előtt.
most jöttem meg a sajtótájékoztatóról, ha minden igaz, pár mondatot tudtam hozni, de nagyon rossz minőségben! A csarnok előtt már a képeken kívül Csicsó kesztyűi is láthatók... a gyertyák gyűlnek... Hivatalos információ Tóth Istvántól, hogy javasolni fogják a város közgyűlésének, hogy a csarnokot Ocskay Gáborról nevezzék el!!!

(és még valami: néha én vagyok az anyukám is, hiszen Ő is írt ma párszor a nevemről!)
Nyugodj Békében CSICSÓ!!!
Dunakesziről most nem tudok lemenni Fehérvárra, de az IceCenterhez elmegyek este 6-ra gyertyát gyújtani Csicsó emlékére.
Sajnos mi sem tudunk elmenni, de itthon gyújtunk meg egy gyertyát és egy füstölőt így emlékezve rá, és ajánlva őt a Jóisten kegyelmébe.
A Hargitán, Kalibáskőn égni fog egy gyertya..
Nyakig influenzásan (és 30 centi hóban) nem tudok ki mozdulni. Isten nyugtason, Gábor!
Azt hiszem, kiugrok a Kisstadionba! Ennyit minimum megér nekem Ocskay Gábor!
Isten nyugosztalja!

/szégyen! tudom! de szerettem apámat! 24 évesen vesztettem el! évekig tartó betegsége 43(!) évesen vetett véget életének! akkor is szomorú voltam, de felkészültem a rosszra! most sírok!/

Daruszentmiklóson élek,sajna nem tudtam elmeni az Újvárosi jégcsarnokhoz.De kicsiny falumban ég a mécs!
Megemlékeztünk jászberényben is a még csak félig kész jégpályánál ... Csarnok nincs,így a szárazon álló pályára helyeztük a mécsesekböl álló 19es számot és OG röviditést valamint egy pici képet róla.

[img]www.jaszberenyhc.hu/ocskayemlekere.jpg[/img]

www.jaszberenyhc.hu/ocskayemlekere.jpg
Most jöttem Újpestről. Legalább 200-an voltak a megemlékezésen 6-kor, majd tovább szállingóztak az emberek, még 7-kor is sokan sorban álltak, hogy gyertyát gyújtsanak.

Ancsin Jani mondott pár szavas beszédet, de gyorsan elcsuklott a hangja, könnybe lábadt a szeme, és kérte, hogy énekeljük el a Himnuszt...
Kazincbarcikán is égtek a mécsesek és a gyertyák!!!Nyugodj Békében Ocskay Gábor mindenki példaképe!!
Tisztelt szegediek!
Ma este elmentem a Szegedi Műjégpályához gyújtani egy gyertyát Csicsó emlékére! Szomorúan tudatosult bennem, hogy erre senki más nem gondolt Szegeden és környékén. Én mindenesetre a közeli "gazdaságos" boltban beszerzett képkeretbe helyeztem az autómban levő képet Csicsóról és meggyújtottam egy gyertyát. Ezúton arra kérnék minden szegedi, vagy környékbeli hokiszurkolót, hogy ha teheti, gyújtson egy gyertyát Csicsó emlékére! Még annyit kérnék valakit, ha esetleg olvassa olyan, aki a jégpályán "bennfentes", hogy ha tehetik helyezzenek az általam rögtönzött kép helyett ki egy méltóbbat és ha találnak neki méltóbb helyet mint ahol hagytam (a bejáratnál a földön), akkor azt megköszönöm minden hokit szerető nevében!
Tisztelettel!
Nagyon szomorú ez a mai nap.
A Jégcentrumnál is döbbenten álltak MAC-os és STARS-os játékosok, szülők, szurkolók.
Néma csendben emlékeztünk erre a nagyszerű SPORTEMBERRE.
És itt kell hétfőn elkezdeni a felkészülést. Nélküle. Felfoghatatlan !
Ezentúl már nem írhatom le a nevét különböző névsorokba ?
Nyugodj békében GÁBOR !
most értem haza, nagyon szép volt a fehérvári megemlékezés, hazafele megálltam az Ice Centernél (Bp.Stars), szépen égtek ott is a mécsesek. Mindenkinek nyilvánvaló, hogy olyasvalaki ment el, aki (ebben az országban) szinonimája volt a jégkorongnak és a sportemberi hozzáállásnak.
Itt szeretném megköszönni azoknak a dunaújvárosi és környékbeli hoki barátoknak kijöttek a megemlékezésre. Örültem hogy igenis mindenki ebben a nagy családban sajátjaként is kezelte a fájdalmat. Utolsóként én most jöttem el a csarnoktól. Két órán keresztül egyedül vigyáztam a gyertyák lángját és fejben újra játszottam azokat a mozzanatait amikre még emlékeztem. Ma éjjel csak az ő videóit fogom nézni. Örülök hogy abban a korban élhetek amiben ő játszott. Örök jeget és jó játékot kívánok neked Gábor odaátra is. Remélem ott is játszani fogsz.
Sajnos nem tudtam elmenni a megemlékezésre, de itthon ég egy gyertya Ocskay Gábor emlékére! Nyugodj békében! Soha nem felejtünk!
Igaz szerényen ( 12 fő + azóta kilátogatók ) de mi is csapattárssal megszerveztük a megemlékezést , természetesen akit tudtunk csapattársat felhivtunk és jöttek is hálásan... fénykép,mécses örzi gabi emlékét a pályán belül hisz már nincs jég az épitkezés miatt.

jaszberenyhc.hu/ocskayemlekere.jpg

A jászberényi félig kész pályán is csicsóért égnek a mécsesek !
Aki nem tudott elmenni gyertyát gyújtani, itt megteheti: Gyertyaláng.hu Itt mindig égnek, még a szél sem tudja elfújni. Örök emlék. " Az emlékezés a találkozás egyik formája!"
Kaposváron is kigyúltak az emlékezés gyertyái, a jégcsarnok bejáratánál felállított emlékhelyen. A minik edzése is megemlékezéssel kezdődött. Szívszorító volt nézni is, ahogy K. Pál edző és 20-30 gyermek - sisakot levéve - áll a plexire ragasztott fénykép előtt, és gondol a legnagyobb tisztelettel Ocskay Gáborra.
Isten áldjon! Mindig példakép maradsz.
süti beállítások módosítása