HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Már a fehéroroszok is nagyon készülnek

2009.03.24. 15:55 D. Gromov

A magyar jégkorong-válogatott harmadjára Fehéroroszországgal csap össze az A csoportos vb-n. Ellenfeleink közül eddig a szlovákokkal foglalkoztunk leginkább, de bővítjük a kört, éppen ideje. A beloruszok is összeállították vb-keretüket, és az első edzőtábor is elkezdődött a múlt héten. Megvan a csapat felkészülési menetrendje, jóval kevésbé kemény ellenfelei lesznek, mint nekünk, ami persze nem jelent semmit.

A messze nem végleges keret így néz ki:

Kapusok: Vitalij Koval (Dinamo Minszk), Makszim Majutyin (Vityebszk).
Védők: Andrej Antonov, Dmitrij Korobov, Alekszander Makrickij, Igor Svedov (mind Dinamo Minszk), Andrej Korsunov (Nyeman Grodno), Viktor Kosztyucsonok (Amur Habarovszk), Pavel Csernook, Vagyim Susko (mindketten Keramin Minszk).
Csatárok: Viktor Andruscsenko, Szergej Gyemagin, Szergej Drozd, Szergej Kukuskin, Alekszandr Kulakov, Dmitrij Melesko, Andrej Mihaljov, Pavel Razvadovszkij, Georgij Rjazancev, Andrej Sztasz, Jaroszlav Csuprisz (mind Dinamo Minszk), Oleg Antonyenko, Alekszej Ugarov (mindketten HK MVD Balasiha), Alekszandr Borovkov (Szibir Novoszibirszk), Dmitrij Dugyik (Keramin Minszk).

A csapattal még nem Glen Hanlon szövetségi kapitány foglalkozik, neki kötelezettségei voltak finn klubcsapatánál. A kanadai a Jokerit Helsinkivel volt érdekelt az SM-Liiga rájátszásában. Nem sokra vitte a klub, hiába végzett az alapszakaszban a 4. helyen, előrébb, mint ellenfele, az 5. Kärpät Oulu, utóbbi 4-1-gyel elintézte a negyeddöntőben, az utolsó mérkőzés március 21-én lezajlott. A korábban a Washington Capitalsnál is főedzősködött Hanlon így felszabadult. Vagyis bár a belorusz sajtó nemrég még amiatt bánkódott, hogy a kapitány csak április második felében csatlakozhat, elhárultak az akadályok korábbi érkezése elől. Eddig Eduard Zanykovec és Vlagyimir Ciplakov tartotta a tréningeket, de nem sokáig teszik: Hanlon szerdán délben minszki sajtótájékoztatón ismerteti terveit és vállalásait.

Nyilván ennél is érdekesebb kérdés, kikkel tudják még megerősíteni a keretüket a fehéroroszok. Először is érkezik Konsztantyin Kolcov, a KHL-alapszakaszgyőztes Szalavat Julajev támadója. De kik futhatnak be az NHL-ből? A Kosztyicin testvérek a Montrealban játszanak, Mihail Grabovszkij a Torontóban, Ruszlan Szalej a Coloradóban. Utóbbi már indulhat haza, matematikailag még nem maradt le a rájátszásról az Avalanche, gyakorlatilag már igen. Grabovszkijnak sem nagyon lesz dolga az alapszakasz után, a Toronto helyzete is reménytelen. A támadónak a szezon elején jó meccsei voltak, később gyengült, de újabban megint kiváló formát mutat, 18+22-es az eredményessége.

Ezek után nincs más hátra, mint szurkolni a 100 éves Montrealnak, hogy legalább ő ott legyen a nyolcban keleten. A Habs most playoffos, de a legkevésvbé sem érezheti magát biztonságban. Andrej Kosztyicin többször is odatette magát, 23+17-tel áll, Szergej viszont elgyengült (8+15), el is zavarták nemrég az AHL-es Hamilton Bulldogshoz.

Oda kellhet még figyelni Vlagyimir Gyenyiszovra az AHL-es Hartfordból, de főként az új csillagra, a tavaly nyáron a Toronto által draftolt, a QMJHL-es Quebec Rempartsban erősödő Mihail Sztefanovicsra, aki 56 meccsen 76 pontot szerzett csapatában. A QMJHL-playoff március 20-án kezdődött, kérdés, mikor ér véget az erősnek számító Remparts számára, és ha netán későn, elengedi-e legponterősebb támadóját.

Ahogy bevezetőnkben említettük, összeállt a fehéroroszok meccslistája. Első mérkőzésüket március 30-án, az utolsót április 20-án játsszák:

március 30.: Fehéroroszország–Nyeftyehimik Nyizsnyekamszk (Minszk)
március 31.: Fehéroroszország–Nyeftyehimik Nyizsnyekamszk (Bobrujszk)
április 4.: Fehéroroszország–Lengyelország (Pinszk)
április 5.: Fehéroroszország–Lengyelország (Pinszk)
április 19.: Fehéroroszország–Franciaország (Grenoble)
április 20.: Fehéroroszország–Ausztria (Grenoble)

19 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát, velük is nehéz lesz, viszont nem lesz egyszerű. De persze mindig hajrá Magyarország!

Várjuk a többi ilyen összefoglalót és infó frissítést is, ez nagyon jó volt, köszi érte!
Sziasztok!

Nézzétek meg!A www.iihf.com-on a Volán a főoldalon!
De jó ezt látni:)
Kérdés a hozzáértöknek???
Ez a Csapat erösebb mint a Lett válogatott ???
Igen, minden bizonnyal. A fehéroroszok most 9.-ek a világranglistán, voltak már olimpiai negyedikek is, Svédországot verték emlékezetes körülmények között. A Dinamo Minszk középcsapat volt a KHL-ben, nagy kérdés, ahogy írtuk is, hogy kik jönnek el az NHL-ből. De nélkülük is kőkemények lennének.
@D. Gromov:Ok. Nagyon köszönöm.
Hát akkor lessz baj.
@székely hokis: Szia! Nem mondanám , hogy hozzáértő vagyok de figyelemmel kisérem a magyar és a nemzetközi hokiéletet is, és szerintem kb ugyanaz a szint mint amit a Lettek is képviselnek.
@Horiko: Köszönöm neked is az infót.
@székely hokis: hát baj, az nem lesz, hanem vagy csoda, vagy papírforma. de a világ nem ér véget a szlovákok, a kanadaiak és a fehéroroszok elleni meccsel, sőt az idei vb-vel sem :)
@D. Gromov: persze értem én fontos a helytállás aztán meg lessz valahogy. Nálunk fele amikor nem rozsás valamiben a helyzet akkor szokták mondani (na van baj elég).
Bizzunk a Csodákba
Hajrá Magyarország
A vejszmuszkák idén jobbak lesznek tán a szlovákoknál is, legalábbis a hazai kontingenseket összevetve. Kérdés, hogy ki kit tud mobilizálni a tengerentúlról :-).

Mi már vertünk szlovákot :DDDD

hajrá, Magyarok!
pssszt az oroszok már a spájzban vannak :-))
a csapatnak nem az első körre hanem a kiesési körre kell tartalékolnia az erejét,szerintem fölösleges azon gondolkodni,hogy ki verhető az első körben,én attól tartok hogy ott mindent kiadnak magukból és a végére elfogy a csapat ereje.Ne legyen igazam...
Az NHL-ből Szalejre és Grabovszkijra számíthatunk, a Kosztyicin-bratyóknak meg szurkoljunk, hogy minél tovább maradjanak a rájátszásban! ;-)
ez természetesen nem a blog íróinak szól,ők híreket adnak az új fejleményekről
Persze nem okoskodni akartam, a cikk korrektül leírja az eshetőségeket.
@@@@@:
"a csapatnak nem az első körre hanem a kiesési körre kell tartalékolnia az erejét,szerintem fölösleges azon gondolkodni,hogy ki verhető az első körben"

nem azért, hogy ellentmondjak, de: szerintem pedig oda kell tennünk magunkat minden egyes meccsen kőkeményen, euforisztikusan. veszítenivalónk nincs. nem a bent maradás a cél, hanem az, hogy a világtörténelemben először játsszunk egyet az a csoportban, hatalmas csapatok ellen, amelyeket eddig tétmeccsen csak nagyon messziről néztünk

ha kiesünk, kiesünk, egyáltalán nem számít. az idén beleszagolunk a levegőbe, amelyet még soha nem szagoltunk, ennyi

ha mégis bent maradunk, az a bónusz

de ezekről majd még írunk, ha eljön az ideje
@D. Gromov: Úgy van, úgy van, csak aztán sokan lássák még ezt így, nehogy nagyon magunkra maradjunk itten...
Képesek vagyunk bravúrra! A Fehéroroszok a Lettekkel azonos erősségüek,tőlük kikaptunk úgyan az Olimpiai selejtezőn,viszont velük nyitottunk és otthon voltak! Amennyiben az alsóágra kerülünk,ott képesek vagyunk 1 vagy 2 győzelemre! Fontos lesz a formaidőzítés! Most a rutinos játékosok kellenek,de a 4.sorba kerülhetnek a tehetséges fiataljaink közül is! HAJRÁ MAGYAROK!
süti beállítások módosítása