HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Újabb különös eset az ifidöntőben

2009.03.20. 12:22 F. Kapus

Az ifjúsági bajnokság aranyérmeséről szóló cikkünk élesítése előtt kaptuk a hírt: az Alba Volán megóvja a döntő negyedik mérkőzését. A Dunaferr másodszor követte el ugyanazt az adminsztrációs hibát: olyan játékost játszatott, aki nem szerepelt a jegyzőkönyvben.

Emlékezetes, az első találkozón Erdélyi Tamás, a Dunaferr játékosa lőtt egy gólt. Ekkor derült ki, hogy nem szerepel a neve a jegyzőkönyvben. A történet folytatását a fenti link alatt megtalálják, de a lényeg: akkor ebből nem lett nagy gond, a gólt érvénytelenítették, a játékost kizárták a mérkőzésről, mondván, ez a szabály. De ugyanezt a hibát követte el a dunaújvárosi csapat a szerdai fehérvári mérkőzésen, amely után bajnokok lettek, és átvehették az aranyérmet is. Az első és a második eset között annyi a különbség, hogy Erdélyinél az első tíz percben kiderült a probléma, míg Vaskó Máté jegyzőkönyvbeli hiánya csak az ötvenedik perc tájékán, egy kiállításánál merült fel. Erdélyi és Vaskó esetében is teljesen rendben voltak az igazolások és az orvosi papírok, a játékjogosultság tehát fennállt, a meccs előtti adminisztráció viszont hibádzott.

Kóger István, az Alba Volán edzője péntek délelőtt arról tájékoztatta a jégkorongblogot, hogy megóvják a találkozót. Az első eset kapcsán nem tette ezt, nyilatkozta szerint azt szereti, amikor a pályán elért eredmény a döntő. "Most is azt szeretném, hogy a pályán dőljön el a bajnoki cím sorsa. Az óvással nem azt kívánjuk elérni, hogy megkapjuk a meccset 5-0-s gólkülönbséggel, hanem hogy újrajátszhassuk. De természetesen nem akarok beleszólni a versenybíróság dolgába, az óvásunk csak annyit tartalmaz, hogy kérjük a döntésüket az ügyben." A versenybíróság várhatóan jövő hét első napjaiban dönt a beadványról, ha beérkezik a formailag megfelelő óvás és az óvási díj. Ha ez megtörténik, akkor a döntésig nem tekinthető hivatalosan bajnoknak a Dunaferr.

"Nyilvánvalóan nem szándékos sumákság áll az ügy hátterében a Dunaferr részéről, hanem egyszerű figyelmetlenség – tette hozzá Kóger István. – Négy mérkőzés alatt két ilyen hibát azonban nem szabad elkövetni. Sportszerűtlenséggel nem vádolhatnak minket. A mérkőzés előtt láttam, hogy Erdélyi Tamás, az ellenfél egyik legjobb játékosa melegítőben áll a palánk mellett. Odamentem hozzá, hogy megkérdezzem, miért nem játszik. Mondta, eltörött a korcsolyapengéje. Kiderült, jó rá az én korim, bementem, megköszörültem, odaadtam neki. Abban játszott ellenünk."

80 komment

Címkék: alba volán dunaferr kóger ifjúságiak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyrészt szép és sportszerű gesztus Kógertől a kori, másrészt nem értek egyet az óvással legalábbis nem újra játszás szinten. A zsűri tagjait és a csapat vezetőt vagy edzőt kéne igen komoly büntetésben részesíteni az ismételt figyelmetlenség miatt!!!!
@Stommy: Amikor a játékosok felálltak a bemutatásukhoz, illetve a Himnusz meghallgatásához, a szóban forgó játékos nem volt a jégen.
@KCs: "Erdélyi és Vaskó esetében is teljesen rendben voltak az igazolások és az orvosi papírok, a játékjogosultság tehát fennállt, a meccs előtti adminisztráció viszont hibádzott"

Nem a csapatot kell büntetni hanem aki hibázott!!!! De mivel rövid időn belül másodjára, ezért azt súlyosan.
@Stommy: A versenybíróság majd eldönti, hogy mi ilyenkor a szankció. Az Alba Volán - mint ahogy olvashattad - nem kért konkrét büntetést, csak annyit, hogy döntsön valamit a VB.
Ez hihetetlen! :(
@KCs: Világos, nem is mondtam semmi degradálót a szeretett klubodra, csak nem volna fair ha esetleg máshogy alakulna a döntő, olyan dolgok miatt, amiről a játékosok tehetnek legkevésbé. Ugyan akkor rend a lelke mindennek és ezért mondom azt hogy most már büntetni kell a figyelmetlenséget!!!!
@Stommy: Részben igazad van, de viszont 4 meccs alatt 2szer ugyanazt a hibát nem szabad elkövetni, és mivel ez csapatsport, általában a csapatot büntetik ilyenkor. (A volánnak hátránya lett a mérkőzésen, és azzal ezt nem egyenlítik ki, ha eltiltanak vagy pénzbüntetésre ítélnek 1 edzőt pl)
És ez ráadásul döntő volt!
Basszus ki, mit csinál ilyenkor? A csapatvezetés, a zsüri, a Jv? Főleg úgy, hogy egy ilyen volt már.
Sziasztok ! Jót kuncogtam a történeten ! Olyan , MAGYARos ! Azt , gondolja a csapatvezető , hogy az újrajátszásig meg tudja tanítani a csapatát védekezni ? Évek alatt nem sikerült ! Min változtathat maximum 10 nap alatt ?


ÉBREDJ FEHÉRVÁR !!!!!!
@Tillasz: Amikor a játékosok a találkozó előtt felsorakoztak, egyezett a jégen levők száma és mezszáma a jegyzőkönyben levőkkel. A vendégedzőt az általad is megnevezett szereplők külön megkérdezték, hogy biztosan beírt-e mindenkit. Azt válaszolta, hogy igen.

Erre egyszer csak feltűnik egy fantomjátékos. Mit tehettek volna még?
Na akkor szegezzük le:hercehurca meg edzői tévedés,de a jégen a Kohász nyert!ENNYI!Fehérváron lehet lenyelni a békát!!!Negy nagyot csak picit!!!:D
Negy helyett nem!!!:D:)
Szerintem teljesen korrekt lenne az újrajátszás lehetősége.Pláne, hogy csak nyulfarokkal nyertek.Mellékesen jegyzem meg, hogy tavalyelött az Ute-Mac serdülő bronzéremért meccsen ,játék közben derült ki, hohy nincs orvos,és simán azonnal a Macnak adták az érmet,Arról se a játékosok tehettek....mégis.Akkor ott valaki hibázott,mint ahogy most is.A szituáció ugyan az,akkor miről beszélünk?
@Stommy, @Ájszberg: Elméletileg a hokibajnokság nem Parlament, hogy mindenfajta kókler kavarja ott a lapokat. Az Újváros olvassa el szépen a szabályzatot MIELŐTT ilyen amatőr hibát vét.

Az Alba Volánnak KÖTELESSÉGE óvni (a magyar hoki érdekében is), szabályok szerint simán meglehet az 5-0, kivéve ha méltányosságból eltekintenek a szabályoktól. Ha nem tetszik a szankció, akkor változtatni kell a szabályokon, de Kóglert fikázni?! Inkább szálljatok magatokba, és verjétek le a nagyokos stábotokon ezt a hibát.
A játékosokat sajnálom, de egyetértek Kóger Istvánnal, azért vannak a szabályok, hogy betartsuk őket. komolytalan, hogy 4 meccsen kétszer ilyen hibát vétenek.

Éppen a Dunaferr volt a haszonélvezője egy hasonló bakinak amikor a HC ellen játszottak és akkor még 12-3-ra ki is kaptak ráadásul. Itt 6-6 lett a rendes játékidő, tehát igenis befolyásolhatta a végeredményt.
Hát pengekettő a két csapat gólaránya tök megeggyezik úgyhogy ha a fehérváriak rosszul védekeznek akk a dunaújvárosiak se valami jók!!
@munkagep: Látom emlékszel az esetre:)épp már emliteni akartam:)
Ha a fehérvár nyert volna akkor is megóvta volna?
Nem látom értelmét az óvásnak.
A döntés várhatóan jövő héten születik meg, azaz az U-18 válogatott világbajnoki felkészülésének első napjaiban. Ez legalább 10 játékost érint a két csapatból.
Tudomásul kell vennünk, nyert a Dunaferr nagy küzdelemben remek mérkőzéseken. Ők már megünnepelték, mi megsirattuk az eredményt. Lezárult egy fejezet. Tanuljunk belőle, nyissunk egy új lapot a könyvben és próbáljuk meg jövőre.
Kóger mérkőzés előtti gesztusát pedig példaértékűnek tartom.
Hajrá Volán
Tény hibáztunk!!nem a pályán!!hanem az adminisztráció terén!!!!!!!!!!
@munkagep: @fekete8: Pont ezt az esetet akartam felhozni, mert az óvás-óvása után a végső döntés az volt hogy adminisztratív hiba amiért nem jár csapatbüntetés. Ez idén a MOL Liga rájátszásába került a DAB-nak, mert az egyszer javunkra írt 0:5öt visszavonta a VB... szóval ha akkor sem volt szabad egy csapatot sújtani hasonló kaliberű hiba miatt akkor most se lehessen.
Babic! Miért nem figyelsz oda jobban!
Ez miatt a faszság miatt szív a csapat! A kurva nevezési lapot kellene rendesen megírnod!
Mindkét eset a Te hibád!
@fabot: nem tudom mit néztél de elismertük a hibát és egyet értünk a kivizsgálással és az óvással, de nem sok értelme lenne az újrajátszásnak.
Kógert légyszíves mutasd meg hol fikázta bárki is, hogy én nem az is biztos. Nyilván meglepő hogy megdicsérem az ellenfél edzőjét a sportszerűsége miatt, te gondolom még sose csináltál ilyet, pedig jó dolog :)

Jah és az aktuális ügytől eltekintve jó lenne ha megértenétek hogy az Alba Volánnak semmi kötelessége sincs a magyar hoki érdekében, játszon és kész, a többi NEM AZ Ő DOLGA!!!! A szövetség dolgozik a magyar hoki érdekében minden más klub CSAK a maga érdekében játszik, óv, lobbizik, ténykedik! Szevasz...

Stommynál a pont! A HC-tól sem vették el a pontot, mert az "csak" adminisztrációs hiba volt. Ha logikus és következetes a Versenybíróság, akkor most a Dunaferrtől sem veszi el a pontot.
Semlegesként azt mondom: egyszeri alkalomra lehet mondani hogy figyelmetlenség, de másodszor (és ki tudja volt e olyan hogy ki se derült, másodszor is csak 50. percnél) már súlyos hiba. Újrajátszás korrekt lenne.
@Demko: A HC-nél valóban "csak" adminisztrációs hiba történt, itt viszont a játékos a mérkőzés 50. percéig a pályán volt.
@quovadis:
Majdnem igaz. Nem tavaly volt, és nem serdülőben!
Két éve és ifiben. Az első meccset a MAC nyerte a 2. mérkőzés 7.percében - egy súlyos sérülés alkalmával - derült ki, hogy nincs orvos. (Még a bemelegítést sem szabad elkezdeni orvos nékül!)
A díjakat nem adták át ott, hanem a VB döntött és csapat vacsoárn lett átadva. A többit nem minősítem.
@KCs:
Hát ilyenkor valóban nehéz bármit tenni.MAx idővel kiszúrni...de az enhéz.
teljesen igazat adok hokiatinak azt szeretném kérdezni mit csinált a két bünti pados a bemelegítéskor mert akkor szokták megnézni hogy a nevezési lap alapján kik vannak jelen a jégen nálunk legalább is ez a szokás vagy a játék vezetők álltalában mindig meg kérdezik hogy minden rendben van-e itt többen is hibát követtek el de ugy gondolom hogy a Vladónak jobban oda kellett volna figyelnie
Igazat adok minden vOLÁN fannak mielött még leszednék a szép fejemet.HIBÁZTUNK!!!!!!!!!!
A Dunaferrnél nem volt ÚJ ill. erre az egy mérközésre nem lett idehozatva senki sem az NHL-böl!!!!!!!!!
Kikaptatok, Ennyi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Felteszem még egyszer a kérdést!!!!!!!!!!!
Óvtatok volna akkor is ha nyertetek volna????????????????????????????????????????
@fekete8: majdnem elfelejtettem, hogy a Pavuk végigjátszotta nálatok a szezont, és nem a döntőre hoztátok vissza.
@KCs: Majd elfelejtettem,Pavuk csak erre az egy mérközésre ugrott be?vagy játszott az elsö meccsen is?
fekete8, lehetsz agresszív, de a kérdésed akkor is hülyeség. A pályán a Dunaferr nyert, de mivel az adminisztrációt elszúrták, így a Volánnak joga van az óvásra. Ennyi!!!!!!!!!!!
@tbarbi: nem lehet agresszív, mert meguntam
És ha az adott játékos jól védekezve megakadályozott egy Volán gólt?6-6 os meccsnél ugye nem midegy
Annyit tennék a történethez, hogy 5:0. Ez volt az összesített eredmény amikor a bajnoki döntő utolsó meccsnapjára elfogadták a DUNAFERR!!! óvását egy vélt vagy valós bírói műhibáért és újrajátszást rendeltek el. A DUNAFERR óvott!!!
Azt gondolom, hogy attól a naptól kezdve egyetlenegy Újvárosi sem akadhat ki , ha más csapat megóvja ellenük a meccset akár a döntőben. Most ez történt, és , bár nem érdekel, hogy lesz-e újrajátszás, ne gondoljátok Újvárosiak, hogy ebben a témában igazatok lehet.
Tavaly a Ljubjana pont ilyen dolog miatt bukta el az EBEL döntőt.
hát igen érdekes comp3232 hozzá szolása én nagyon kiváncsi vagyok milyen döntést fog hozni a szövetség de amúgy úgy gondolom ha rossz döntést is hoz az újvárosnak egy szava sem lehet mivel ők is jártak már ilyen cipőben és ott a döntés nekik kedvezett
@comp3232: Az óvás természetesen tökjogos, de azért az nagyon vicces, hogy éppen egy fehérvári nyilatkozik ilyen magabiztosan egy jegyzőkönyv-mizéria ürügyén! :DDD
@vaze: Ki mondta, hogy fehérvári vagyok. Ez közönséges IRL:))))))
@vaze: Amúgy én sem érezném jogosnak, ha elvennék a lüke csapatvezetés miatt az aranyat a fiataloktól.
És képzeljtek az a ... feket8-as meg elkezdett levelezni velem. Hogy nincs jobb dóga...
Először is tényleg szép gesztus ez a koris dolog, továbbá ekkora csacsiságot elkövetni, ráadásul mégegyszer! ej-ej node ilyet? hát tulképpen ha nem lett volna ilyen szoros azt mondanám akkor minek ez az egész hercehurca, de így, h szinte nyulfarknyi különbség döntött (megint) szerintem érdemes lenne újrajátszani, ugyanakkor az is igaz, h a meccs jóváírása 5-0val is ostobaság volna...nehéz ügy! vajh mi lehet ilyenkor a mindkét tábor szerint jó döntés?
@SakiCitizen: egyszerű! A Dunaferrt kizárják a bajnokságból, Vladó megfenyegeti a szövetséget, hogy nem engedi el a játékosokat a válogatottba, erre a büntetést mérséklik 30.000 forintra! :DDD
Egyébként és őszintén: felháborító az ilyen mértékű hanyagság!
@comp3232: Jah, sose értettem, mi az a 32 a nevedben, de akkor gondolom a körzetszámod... megnéztem, Salgótarján! :D
Szerintem egyértelműen az újrajátszás a jó megoldás, ha az első meccsen történteket vesszük figyelembe, ahol néhány perc után kiderült a tévedés, hangsúlyozom TÉVEDÉS, ott Kóger rendkívül sportszerűen viselkedve, megegyezett a folytatásról. A mostani esetben azonban egy kiválóan teljesítő védő, szinte végigjátszotta a mérkőzést és csak a végén derült, ki, hogy bár adminisztrációs hibából, de jogosulatlanul szerepelt.

Mire ezt leírtam, rájöttem, hogy nincs jó megoldás, hiszen az újvárosi fiatalok háromszor nyertek a pályán, tehát jogosan érzik bajnoknak Magukat...
@vaze: Én tudom a 32-es titkot, sőt a 3232 TITKOT is :-)))
@vaze: vaze! :D nem rossz ötlet...igazság szerint azért rendkívűl bosszantó ez, mert tulképp ez vkinek a hanyagsága miatt történik és megeshet h egy csapat bűnhődik majd ezért...mert ugye így lehet mondani h "csak azért nyertetek mert csaltatok!" erre meg lehet azt mondani h "csak azért fellebeztek mert nyertünk!" ésígytovább ésígytovább...és kezdődik az egymásra mutogatás, nekem ez a legfőbb bajom, mint pártatlan hokidrukkernek! :(
@vaze: Szerintem is ki kell zárni az Újvárost, meg kell fosztani minden eddigi bajnoki címétől, és a város teljes lakósságának csörszruhában végig kell vonulnia a fehérvári úton a jégpályáig, ahol meg kell ígérniük, hogy soha többet nem engednek szlovák edzőt a pad mellé!:))
Gromov! Egy ügyrendi kérdés. Miért lehet látni a másik e-mail címét itt a blogon. Ez a sötét-fekete8-as most engem baszogat, mert nincs otthon a családja...:((
@Prince09: Dícséretes ez a semlegesség, de a szabály az szabály, többnyire nem véletlenül vannak kitalálva, ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy szoros vagy nagy gólkülönbségű győzelem volt-e. Kóger és a Volán maximálisan partner volt abban, hogy dőljön el a pályán, de mindennek van határa, meg tudom érteni az óvást és el tudom fogadni a bármilyen döntést... mondjuk 5-0 vagy újrajátszás esetén nehéz lesz felállni, idő sincs nagyon
@comp3232: bammeg! nálad ez melyik paragafus, mert én nem találom! :D Na, de ne offoljunk, én szégyellem magam a csapatvezetők nevében/helyett
@munkagep: a Dunaújváros hol volt annak a történetnek haszonévezője?
@Prince09: szerintem is igazad van és az újrajátszás tűnik a mindkét fél számára (talán!) megfelelő köztes megoldásank/arany középútnak...
de hát majd elválik, majd elválik...én aszondom hajrá mind2 csapat! sok sikert nekik a jövőben bármi is lészen! :)
@comp3232: Lehet, hogy Ő a tejüveg :-)))
@Prince09: Üvegmama? Azt nem hiszem!
Amit még "mentő" körülménynek találtam, hogy itt gyerekekről van szó, szerdán együtt ünnepeltük a bronzot és az aranyat, hát őket nagyon sajnálnám!
Oda kell adni a Volánnak 5:0-ra a meccset, így belefér még az egy meccs lejátszása (és nem mellékesen mindenképp az Újváros lesz az erkölcsi győztes ha nyer ha veszít).
@JoAzUgyse: Hát ez azért kissé sántít! Vagy csak én látom így?
Szerintem nem, csak gondold végig.
-Ha nyer a Dunaferr: felülemelkedett az óváson és ismét nyert a pályán.
-Ha veszít: Elvették tőlük a bajnoki címet egy adminisztrációs hiba miatt.
Ha nem gond én azért csak ismételném önmagam és az újrajátszás mellett tenném le a voksomat aztán lesz ami lesz, jobban szeretem ha nem az asztal hanem pályán dőlnek el a dolgok!
@Tillasz: azt irtam tavalyelött,az nálam is 2 éve...a többi pedig csak rémlet.Mindegy a lényegen nem változtat.Akkor sem a játékosok tehettek róla.
Ha az újrajátszás mellett döntenek, és esetleg azt a mérkőzést az Alba nyeri, akkor az állás 2:2, tehát még egy mérkőzésre szükség lenne. Az ifi válogatott felkészülését rendesen elintéznék ezzel, a srácok csapágyasra lennének hajtva. Úgy járnának mint a junior válogatott, hogy csak pár nap lenne a felkészülésre. Elég gázos.
És tényleg elég gáz, hogy gyerekek bajnoki győzelmének örömét felnőttek mulasztása miatt elrontsák.
Ha az 50. percben kiderült a hiba, akkor miért játszottak tovább???? A jk. szerint akkor 6:5-re az Alba vezetett? A Kóger miért egyezett bele a folytatásba?
quvadis:
emlékszem arra a kb. 2 évvel ezelőtti esetre amikor elveszitettük a bronzot azért mert nem volt időben ott az orvos. Látni kellett volna a gyerekek arcát, egy világ omlott bennük össze és nem értették miért Ők bünhödnek felnőttek hibái miatt.
És tényleg furcsa ez pont a Kógertől amikor Csikszeredai nevezési lapok körüli nevetséges történet főszereplője volt.
@avessik: Meg is hurcolták miatta rendesen...
Meg van a videó!A játékos,az első,kezdő sorban játszik a kamerával ellentétes oldalon!Az arcát a himnusznál nem ismerem fel,mert nem ismerem.

üdv!
u.i.: a www.docler.hu -n hamarosan fent lesz.
@avessik: Ha csapágyas,kimarad.
@comp3232: nem lehet látni. ha a nevedre klikkel, tud neked írni, de a címedet nem látja. a címedet csak akkor látja, ha válaszolsz neki, ahogy te is látod az övét, ha ír neked
@avessik:
Tudod én meg annak a gyereknek az arcát láttam, akit éjfélkor betoltak a műtőbe és 2 órán keresztül műtötték, hogy még legyen használható keze. Ő sem értette, hogy miért is nem volt orvos ott, és az ellenfél szülei miért is vádolták őt szimulálással.
Jó szórakozást a továbbiakban.
@quovadis: Az esetet nagyon jó forrásból ismerem.A zsuri akkor azt állititta a JV-nek hogy van orvos mikor megkérdezte(mérkőzés előtt 40 percel).A mérkőzésen a "kis" Szilágyinak egy ütközést követően eltört a keze.Ekkor azt "hazudták" a JV-nek , hogy az orvos átszaladt a focistákhoz, mert egy gyerek megsérült.Utánna elkezdtek mentőt hívni, majd megérkezett az állitólagos orvos.Ellátta a játékost, és mikor a JV kérte, hogy pecsételje le az orvosi bélyegzőjével a sérülésregisztert, akkor az ÚR közölte, hogy ő nem orvos csak mentőtiszt. A jegyzőkönyvezető csak úgy beírta annak az orvosnak a nevét és számát a jegyzőkönyvbe aki ott sem volt sőt aki kisem ment a mérkőzésre.Ráadásul a mentőtisztett sem időre hívta a csapat(mert az orvos biztosítása a rendező csapat dolga).A csalást(mert a jegyzőkönyv és a hivatasok személyek neve az okiratnak minősül) a JV jelentete a MJSz felé. Az, hogy mi történt az UTE zsuriével kapcsolatban az máig nem derült ki(hogy kit és kiket vontak felelőségre az ügyben).
Ezután kezdte a Játékvezetői Testület bevezetni az orvosi láthatósági mellényt.
Most az is kiderült, hogy már a haramdok között is kell ellenőrizni a játokosokat arc és névszerint.Sajnos ez nem előre lépés.
Mikor meg valamelyik spori arcszerinti ellenörzést tart akkor meg azt kiabáljuk, hogy minek ez a szara..ás , hát ezért sajna.
Sajnálom a fiukat mert ez a cirkusz pont nekik nem hiányzik.
@kerusz: Szia Kerusz. Valóban, végül a DAB-nak nem származott semmi előnye, mert mégsem vették el a HC-tól a pontokat. A példát csak párhuzamnak szántam, akkor az újvárosi szurkolók hivatkoztak a szabályzat szigorúan vett értelmezésére, ebben a szituban pedig talán még egyértelműbb is a képlet. De a vita kezd meddővé válni és csak azért reagáltam, mert nekem szegezted a kérdést, szerintem zárjuk le és várjuk ki a végét...
Nem cserélnék a döntéshozókkal, amikor ezt az óvást kell elbírálniuk. Az ifidöntő mérkőzéssorozatából csak az utolsót láttam, és nem bántam meg, hogy rászántam az estét. Jó iramú mérkőzés volt, remek teljesítményekkel. Bevallom, (néhány durvaságtól eltekintve) nekem aznap az Alba játéka jobban tetszett, mert kombinatívabb volt. Kóger pedig nem először bánik nagyvonalúan az ellenféllel, a múlt heti Héraklész meccsen is az ő kesztyűjében játszott az ifiválogatott egyik feledékeny hátvédje.
Versenyszabály 6.6. Illetéktelen játékos

A Mérkőzés Jegyzőkönyvébe csak azokat a játékosokat szabad beírni, akik érvényes Játékengedélyüket a mérkőzés helyszínén a Versenybíróságnak bemutatták, vagy az 5.1.1 pont 4). bek alapján jogosultak a játékra és a Mérkőzés Nevezési Lapon fel vannak tüntetve.

1.Amennyiben a mérkőzés folyamán érvényes Játékengedély nélküli, vagy a Nevezési Lapon nem szereplő játékos lép a pályára, a Versenybíróságnak, illetve a játékvezetőnek a játékot azonnal meg kell szakítania a játékos jogosulatlan szereplése miatt. A játékost a jégről és a cserepadról el kell távolítani, majd a mérkőzést folytatni kell. A vétkes csapat, illetve a játékos ellen fegyelmi eljárást kell indítani.
@stopos: ez így van!!! Teljsen igazad van!!
@fekete8: 1 az hiba,2 már fegyelmezetlenség és nagyképűség, amit büntetlenül nem lehet és nem szabad megúszni.
@pengekettő: Pengekettő te mekkora idiota vagy...egy két éve még csak döntős sem volt a volán ifi.Most meg egy ki-ki meccset játszottak a dunaferrel.Süt belőled a rosszindulat,csak azért irkálsz be hogy a Kógert fikászd..Gondolom ott vagy a mérkőzéseken és laposan sunnyogsz(meg kuncogsz).Az kritizáljon egy edzőt, akinek van fingja a hokirol!Neked is van?Kétlem,de ha igen,akkor állj az edző elé és mond meg a frankót,légy bátor!
pengekettő: a védekezés tekintetében valóban kevés a 10 nap, de a "fáradt" csatárok hatékonyabb helyzetkihasználásának tekintetében elegendő lehet.
@pengekettő: Elgurult a gyógyszered? A csapatod sem tud akkor védekezni,ha a Volánról ezt írtad, mivel tök egyforma a két csapat kapott és lőtt gólja.Szerinted melyik csapat fejlődött többet,ha eddig még megszorítani sem tudtunk benneteket. A csapategységről csak annyit mondanék,hogy meg kéne nézni a döntő fojamán a pontokat a játékos statisztikában.A Volánban jóval több játékos osztozott a gólok és gólpasszok tekintetében mint a Duna.Nálatok két-három ember van, aki gólokat tud lőni.Pavuk hazaérkezésével lett esélyetek a döntőben,különben sehol sem lennétek.
@Tillasz:
Sajnálom, hogy megsérült akkor a fiad, de nem értem a felém mért indulatodat.
Én azt az esetet csak azért hoztam fel példának, mert ott is a felnőttek hibáztak (ld. Hasek70 válaszát, aki sokkal tájékozottabb mint én).
Egyáltalán nem szórakoztam a gyerek sérülésén sem hangnemben, sem másképp.
Elnézést, hogy mertem felelőtlen felnőttekről véleményt formálni, de továbbra is az a véleményem, hogy nem a játékosokat kell büntetni ha az edző, a csapatvezető vagy a zsűri hibázik!
Ezzel részemről lezárva, majd jövőhéten kiderül, hogy miként döntenek a "sorsukról".
@KREÁTOR:
Sok mindenben igazad van, de azt ne felejts el, hogy az Albából közel két sor folyamatosan játszott az OB-I-ben, közel 40-50 meccset. Ez rutinosabbá tette a játékosaitokat, mint a többi csapatnál lévő ifjúsági koruakat, hiszen nem igazán emlékszem a felnőtt mérkőzésekről folyamatosan játszó "rácsos" srácokra max. 1-2-re.
hát erre az ügyre azt tudom mondani hogy ezt nem szabad elvenni a dunaferrtöl nem az ö hibájuk ( játékosok) lehet van ez a szabály de ez még nem olyan magas szint h emiatt elkéne venni a bajnoki címet mer nem voltak benevezve érvényesen játszhattak volna...mit változtad az h oda van írva a nevük vagy nem szerintem semmit... ebbe belekell nyugodnia a volánnak nem ök nyertek és kész
qwertno1: tisztázzunk néhány dolgot !

1. Nem az a szándéka, és nem akarja elvenni a Volán a D.ferrtől a bajnoki címet !

2. A nevezés kapcsán az edző felelőséggel tartozik !

3. Nem lehetséges elmenni szó nélkül másodjára sem a mellett, hogy "...érvényesen játszhattak volna...!

4. Sokat változtat/változtathat az, hogy valakit/valakiket ismételten nem neveztek !

5. Ha emlékezetem nem csal, az egyik büntetőt az a D.ferres játékos vitte, akinek elméletileg a büntetőpadon kellett volna lennie, mint az első mérkőzésen Kovács László Viktornak, a Volánból.

6. Semmi köze a színvonalnak a mérkőzésre való nevezéshez !

7. A Volán belenyugodott abba, hogy nem nyert. De kérdés: hogy milyen áron lett vesztes ? Gondolom ez téged egyáltalán nem bosszant, sőt, ezek szerint egyáltalán nem zavar !

8. " ... és kész ... " ???? Remélem, most boldog vagy !!!

9. Hodie mihi, cras tibi - ma nekem, holnap neked, tartja a közmondás. Legközelebb ha te jársz ilyen, és hasonló cipőben, majd eszedbe jutok. Ha mégsem, emlékeztetni foglak erre, s erre mérget vehetsz.

10. Örülj te is a "csalással" megszerzett aranyért. Hamis öröm, üröm, az örömben. Légy "ál"boldog, mert jövőben találkozunk, és akkor mosoly fagy az arcodra.

11. Az így megszerzett érem tekintetében helyedben hallgattam volna, vagy mondanivalódat más jellegű szövegkörnyeztbe kellett volna helyezned.

12. Sokakkal együtt, nélküled, szégyellem magam a faramuci helyzetért, az így megszerzett győzelemért. Lehetett volna ezt simábban is, normálisabb körülmények között elérni !

13. Legszebb öröm a káröröm, s ebből kifolyólag, remélem most boldog vagy. Örülj neki, mert legközelebb, a következő szezonban fordulhat a kocka.

14. További jó munkát a D.ferrnek, jövőben találkozunk. Akkor remélem minden hivatalos körülmények között fog zajlani !

15. Személy szerint a gyermekeket sajnálom, de biztos vagyok benne, hogy jó omen nekik. Fel a fejjel, legközelebb ezzel is meg kell birkózniuk.

16. Öt soros beírásod igen feltépte a sebeket. Nem vagyok biztos abban, hogy jó húzás volt részedről.

Erről ennyit. Tudni kell veszíteni, és tudni kell nyerni, BÁRMI ÁRON !!! Az utóbbit nekünk is tanulni kell.

kedves Szülö nem akarok ünneprontó lenni de semmi közöm a dunaferrhez és az (önök szerinti "csalással" nyert) aranyhoz sincsen közöm de , abban akkor is igazam van h így is ugy is a dunaferr nyert volna és egyáltalán nem a gyerekek hibája ez ugyanugy hibázott a bíro a Zsüri a Dunaferr-i vezetöség (és tudtommal az utolsó meccsen amikor hiba történt akkor fehérváron rendezték) a meccset és ebben akkor a fehérvári zsüri is benne van jócskán az ö feladata lenne mindezeket ellenörizni... ezt elkell ismerni h nem ezen mulott (abba igaza van ,hogy nem szabad mellette elmenni de akkor se a gyerekek hibája ezt a pályán megnyerték...és a téveséseknek se volt oriási szerepe benne
süti beállítások módosítása