HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Gebei Péter jó – Gebei Péter nem jó

2009.03.16. 13:56 F. Kapus

Hétfőn délelőtt hatalmas megtiszteltetés érte a legmagasabban jegyzett magyar játékvezetőt. A 13 éves NHL-múltú, 1700 mérkőzést levezetett ellenőr a megtekintett EBEL-elődöntők alapján Gebei Pétert vezetőbírónak jelölte az EBEL-döntő harmadik mérkőzésére. Gebei kedden, az Alba Volán–Újpesti TE OB I.-finálé harmadik mérkőzésén is fújt volna, de nem fog. A lila-fehérek külföldi játékvezetőket kértek.

Gebei társa a március 26-ai Klagenfurt–Red Bull Salzburgon egy profi német bíró lesz a DEL-ből. Mindez a magyar játékvezetés nagy sikere, hiszen novemberben Gebei még azt is távolinak tartotta, hogy a rájátszásban szerepet kapjon. Egyenletes jó teljesítményének köszönhetően néhány hónap alatt a csúcsra küzdötte magát. Ráadásul mindezt svéd és kanadai ellenőrök értékelése alapján érte el.

Mindeközben az UTE csapata élt a versenyszabályzat adta lehetőséggel, és saját költségére játékvezetőcserét kért a magyar szövetségtől. A budapesti csapat kérésének megfelelően a keddi harmadik mérkőzést nem Gebei Péter vezeti, hanem egy osztrák bíró. Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára az MTI-nek azt mondta: "Remélem, nem lesz gond azzal, hogy rövid az idő, és kapunk osztrák játékvezetőt a keddi mérkőzésre." Az újpestiek kérése az összes hátralévő összecsapásra vonatkozik.

198 komment

Címkék: játékvezetők gebei

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ennyi... Gebei Péter az osztrákoknak jó, de itthon a "hozzáértőknek" nem!

Sok sikert neki!
Azt szeretném tudni azért, hogy mi baj is volt Gebeivel az 1. meccsen...
Pedig az Újpestet még Árkovics meg se tisztelte a közreműködésével.
Bronzmeccsekre jöhetne Gebei.
Mindig öröm látni, hogy Joós Zoltán még egy 13 éves NHL-múltú, 1700 mérkőzést levezetett ellenőrnél is jobban meg tudja ítélni, hogy ki alkalmas egy találkozón főbírnak és ki nem.

Joós Zoltán klubvezetőként már bizonyított, most fény derült arra, hogy bírófőnöknek is hasonlóan remek lenne.

Szerencsés a magyar jégkorong.
1. Az újpesti szakvezetés ettől semleges, előítéletektől mentes, a szabályokat helyesen értelmező játékvezetésre számít - ezt mindkét csapat, és a hokiszerető társadalom üdvözölheti, az egyik oldal a vélt vagy valós hátrányos megkülönböztetés megszűnése, a másik a vádaskodás elmaradása miatt. Remélem, ennek szellemében játszanak, viszonyulnak a sporttárshoz a mérkőzések alatt, után.
2. Amennyiben az 1. pontban leírtak teljesülnek, úgy - az elődöntők és a döntő eddigi meccsei alapján - a gyengébb csapat hátrányára fog változni a kiállítási arány.
3. Személyes kívánság, hogy mondjuk Fussi jöjjön, és ne Altersberger vagy Jelinek...
@TURCO0814: Friss hír: Robert Falkner
KCs ez jó hozzászólás volt...jót röhögtem... de mintha iróniát éreznék a hangodban... :-) :-)
Hú ez az osztrák bíró nem vicc???
Mert ugye a Volán az osztrákoknál indul és minden bizonnyal Gabbá már megvette az EBEL is jövőre biztos nem EBEL hanem Gabbá liga lesz.

Ute drukkerek az osztrák bíró jó lesz???? Vagy esetleg legközelebb amerikai??? (nem jó mert a volánban van amerikai) svéd? (nem jó mert Byström svéd) német?? (nem jó mert Cortina biztos beszélt vele,hogy a volt csapatának fújjon), esetleg kanadai(nem jó mert van az is a Volánban) finn?? onnan is voltak a Volánban)stb. bíró legyen. Hm ez nehéz kérdés.

Majd most aztán lehet csodálkozni,mennyi lesz a kiállítás!
@TURCO0814: Igazad van. Az UTE szempontjából az eddig látottak alapján csak hátrányosabb lesz a labanc bíró. Fogalmuk sincs, hogy mit enged majd meg nekik.
A Volán tudja jól, hogy a játék gyorsításával a lemaradozó védőket a kampózásért, testre ütésért kiállítva, a támadó harmad beli szabálytalanságok folyamatos kiszűrésével mekkora előnyre tehet szert már az elejétől.
Szóval kedden az UTE-nak kinéz egy 8-as...
Igazából nem baj, hogy az UTE külföldi bírót kért. Ha van ilyen lehetőség a versenyszabályzatban, akkor miért ne tehetnék meg? Ezért nem kell őket kérdőre vonni. Akkor lehetne értetlenkedni, ha reklamálnának a játékvezetés miatt, de nem kérnének külföldi bírót.
Kicsit megkésett a dolog... Mert ha ez az első meccs előtt van,tán még értelme is lett volna. De így???
Szerintem nem Gebeinek szól a bíróimport, hanem úgy egységesen a magyar játékvezetésnek. Persze közel sem biztos, hogy ez a megoldás, csupán tüneti kezelés.
Az UTE- szurkolók megtapasztalják azt, amit a Volán- szurkolók tapasztaltak a Volán első idénybeli EBEL szereplése idején. A bírók azonnal fújni fognak minden kis kampózást, testre ütést, stb. Kíváncsi vagyok a keddi meccs utáni UTE hozzászólásokra, mert amit látni fognak az semmilyen körülmények között nem fog tetszeni nekik, de ők akarták így...
Azért kaptak ennyi kiállítást mert elfáradtak, vagy egyszerűen jobbak voltak a volánosok és csak szabálytalanság árán tudták megállítani őket. Ettől nem fognak meccset nyerni, pedig a döntőre ráférne...
Hát én is azt mondom, hogy a Fehérvárra jövő Ute szurkerek hozzanak egy nagy puttony seduxent, mert ha a csapatuk ugyanúgy védekezik, mint az első két meccsen, ebből simán összejöhet a szezon kiállításrekordja.
De legalább a gyanú elterelődhet rólunk - avagy az upgrad-elt legendáriumban nemzetközi bűnszövetkezetté avanzsálódhat az Ocskay-liga. :)
És az osztrák, német, angol vagy szerb bíró vezetése esetén nem lőnek gólt az Újpestnek, netán jobban véd Matus?
De lehet, hogy a Volán felejt el korongozni?
Más dimenzió a Volán, lássuk már be! Szarból nem lehet várat építeni akkor sem, ha van lóvé.
A Csicsó által említett 80 feletti meccs lejátszása egy magasabb szinten, az az alap!
Gebeinek amúgy óriási gratula, ez nem semmi elismerés ám!
@sleti104: azért az általad használt szókép esetleg sértő lehet néhány igazi Újpest-szurkolónak...:(
Na erre kíváncsi leszek. Az EBEL-hez szokott osztrák bíró pláne szórni fogja a lilákat a legapróbb kampókért meg akadályozásokért is, de hát ők tudják. Csak ki ne derüljön, hogy őt is megvette Gabi bá :)
Gratula Gebeinek sok sikert a továbbiakban is:!
@OliBLOOD: örülnék, ha megosztanád velünk tapasztalataidat a tegnapi meccsről (már ha láttad). Te semlegesként biztos higgadtabban tudod értékelni az ott történteket, és tényleg kíváncsi vagyok, mennyire befolyásolta a Volán és az Újpest szurkolóit, hogy érintettek voltak. Érdekelne a véleményed a játékról és a játékvezetésről. Kösz előre is.
@brunzwik: Ezt jol meg mondtad,irtad :))))
@sleti104: Tisztelt Sleti! Szeretném felhívni rá a figyelmedet, hogy sok játékos, aki ma a Volánban játszik, azokból a "szarvárakból" érkezett Fehérvárra, amelyeket most nagyszerű hozzászólásoddal megtiszteltél! Kérdezd meg Horváth Andrást, Kovács Csabát, Hetényit, vagy éppen az új CsK-tokat, hogy hol sajátították el ennek a sportnak az alapjait! Kérdezd meg Ocskayt és Palkovicsot, hogy hová jutottak volna ennyi idős korukra, ha nincs Dunaújváros, FTC, UTE! A Volán hátországa a többi magyar csapat is! Egyáltalán ne legyél benne olyan biztos, hogy évekig az EBEL-ben nyomultok és töretlen lesz az előrehaladásotok, mert az egyik pillanatban még megvannak rá a kondícióitok, de lehet hogy a másikban már a túlélésért kell küzdenetek, mint a többi magyar csapatnak!
Bírókérdés: nem hinném, hogy személy szerint Gebeit illetné a kezdeményezés, viszont az vitathatatlan, hogy még az OB1 szinvonala is felette áll a benne bíráskodó játékvezetők tudásszintjének. Fogja fel ezt figyelmeztetésként a bírói kar, hogy ideje lenne figyelmet fordítani a képzésre és esetleg a visszavonuló játékosok egyikét-másikát meggyőzni arról, hogy próbálkozzanak meg a bíráskodással és jussanak oda, mint a nagyra becsült (ez minden irónai nélkül) Gebei úr!
Én úgy gondolom elsősorban azért kapott ki az UTE mert kevesebb gól ütött, mint a Volán, ráadásul mind a két meccsen. Számszerint 4 illetve 3 góllal ütött kevesebbet a hosszabbításhoz (!!) szükségesnél.
Két meccsen összesen ütött annyi gólt, amennyi az első meccsen plusszba kellett volna a hosszabításhoz!
Szerintem először saját magukban keressék a hibát, oszt lehet a - számukra mindig kedvezőtlen - körülményekben is...
Retye: Légyszíves ne haragudj a hülye magyarokra, nem akarjuk, hogy ne vezess többet itthon meccset, és fogd ezt az egészet az UTE utolsó próbálkozásaként.
Most minden labanc rajtunk röhög. Sebaj az UTE-nak ez is belefér!

SZÉGYEN!!!
Van végre egy jó játékvezetőnk, akit a csudacsapat nem enged fújni...
@Bertuzzi: Márpedig ez személy szerint Gebeinek szól. Hogyan akarod ezzel inczét megnevelni???
Egyébként Gratula Retyének!

Sokat lépett előre idén!
Először is gratulálok Gebei sporttársnak! Ez már vitathatatlan elismerés és követendő példa.
Másodszor a döntő -de szerintem már az elődöntők- mérkőzéseire is külföldi bírókat kellett volna kijelölni. Szívem szerint olyan bírót hoznék (bár tudom, hogy ez szinte lehetetlen lenne) aki a vb-n is fújni fog. Már csak azért is, hogy szokjuk. Hisz ott minden kampózás stb. 2 percet fog érni és félek attól, hogy melegváltással leszünk a kispadon.
@Fugeute: Csak részleteket láttam belőle, mert közben indultam vissza Budapestre, így nem tudok a teljes meccsről véleményt formálni. Ami bennem megmaradt bírói téren az a Volán első gólja előtti újpesti kiállítás. JP is sokszor írta már, hogy itthon az ütközéseket sokszor kiállításokkal jutalmazzák, hiába volt szabályos. Spillerék sem értették azt a kiállítást.
@comp3232: Akarja a szar Inczét megnevelni, épp az a lényeg, hogy ne kelljen többé látni! És Árkovicsot, meg Kincsest, meg Halassyt se! Jó lenne ha mondjuk úgy 2 év múlva egy mondjuk Gebei vezetésével felálló új bírói garnitúra fújná a sípot! Nem hiszem, hogy pl. Árkovics túl sok szakmai tapasztalatot tudna átadni neki! Egyébként honnan tudod, hogy ellene szól? Beszéltél mindkét érintett féllel, vagy ugyanolyan összeesküvés-elméleteket gyártasz, mint szerintetek a másik oldal teszi?
@Bertuzzi: Nem incze volt jelölve az összes többi meccsre, hanem Gebei. Akkor ki a francnak szólna ez az intézkedés???

Ja és , hogy egy klasszikus péket idézzek: ez majomparádé!!!
@sleti104: eddig - a Volán nyilatkozataiból - úgy tűnik, hogy Fehérváron tényleg elfelejtettek hokizni, mióta vége az EBELnek.
Szarból várat... Köszi, ez kedves volt!
* * *
Gebeinek újfent sok sikert!!!
@F. Kapus: bocs, hogy megyen a bíró-kérés? Létezik olyan opció, hogy Gebeit ÉS külföldi bírókat kérjen az Újpest? Nekem gyanusan valószínűtlenül hangzik, pedig az még jó lett volna...
@Bertuzzi: így van, teljesen egyetértek Veled! Az egész bírói rendszer sz@r, Gebeit kivéve. Sajna nem vezethet Ő minden meccsen. Árkovics meg a többi huzzanak el, jöjjenek SZAKEMEBEREK, aztán talán 2-3 év múlva talán nem erről fog szólni az egész ...
@Bertuzzi: Nagyon király lesz Nektek a labanc bíró!!!
@Bencito: Mégegyszer mondom, hogy meértsd, a döntő összesmecséreGebei volt kijelölve. Tegnap azért nem Ő volt mert Ausztriában fújt.
@comp3232: vegyél már be egy nyugtatót! Ritka nevetséges vagy a "márpedig", a "de akkor is" és stb. "meggyőző" érveiddel. Ha már azt gondolod, hogy megcáfolhatatlan a véleményed, legalább támaszd alá észérvekkel!
"Nagyon király lesz Nektek a labanc bíró!!!" -
Akkor örülj neki, mert végre megverhettek minket 8-10 góllal. Úgyis ezt igértétek már a Dunaújvárosnak is. Ó-ó, csak nem az zavar, hogy ez eddig elmaradt? :-)
@comp3232: OFF: Hali! Azt honnan lehet tudni, hogy kik vannak kijelölve bírónak? Ami helyet én ismerek (www.hokibirok.hu/), ott csak 3 napra előre vannak beírva a bírók... nagyon örülnék egy olyan forrásnak, ahol "messzebbre" lehet előretekinteni! Köszi! ON.
abszolút felháborítónak és gusztustalannak tartom amit az újpest honlapján művelnek. csak pilláztam amikor ezt elolvastam:
(és nem a játékosok teljesítményét ill. a szurkolótábort leíró sorokra gondolok, mivel azzal egyetértek.)
Játékosaink fantasztikus teljesítményt nyújtották a mai este, méltón szólt nekik a taps a hazai, sőt a vendég szektorból is. Itt jegyezzük meg, hogy a pályán lévő kakaskodások és feszült hangulat ellenére a két szurkolótáborra egy panasz sem lehetett a két és fél óra alatt. Szintén sportszerű jelenet volt, ahogyan Horváth András tapsolta meg az újpesti szurkolókat. Egy valami azonban méltatlan volt a bajnoki döntőhöz. Ez pedig a játékvezetés, amelyre nehéz megfelelő és nem sértő jelzőket találni. Mindenesetre addig nem várhatunk korrekt bíráskodást, amíg a Volán szakosztályvezetője azzal bíztatja a sporikat, hogy „beviszi” őket az EBEL-be meccset vezetni…. Mindenesetre ne csodálkozzunk, ha jövőre már ott is fújja a sípot Kincses "sporttárs". Nem cél a magyar bajnokság, a magyar csapatok javulása, felzárkóztatása. Csak egyetlen cél van, az pedig az Alba Volán érdekei. A szövetség pedig ehhez az egészhez asszisztál.
botrányos hogy egy ilyen csapat honlapjának szerkesztői ilyet enged(het)nek meg maguknak.
Szerintem Gebei egy jó bíró, amit láttam tőle eddig az rendben volt, persze biztos neki is volt egy két rosszebb meccse de kinek nem?? Árkovicshoz képes ég és föld. Nem tudom kinek mi a baja vele, de hamár az EBEL-ben is elismerik akkor talán itthon is el lehetne fogadni.
@noncsi28: Szia!
Írj nekik levelet! Szoktak rájuk válaszolni! Kiváncsi lennék, mit írnának neked (abszolút komolyan mondom)! Ne félj, nem fognak bántani!
Persze lehet szídni az Újpest vezetését, de a tény az: Mint olvashatjuk EBEL-ben külföldi bírókhoz folyamodtak.
Viszont remélem, hogy csütörtökön szlovák bíró lesz. Úgy fair.
@noncsi28: A klub honlapjának az a feladata, hogy a klub álláspontját megossza az érdeklődőkkel. Ez történt. Az más kérdés, hogy ez az álláspont és annak a nyilvánosságra hozása mennyiben segíti a magyar hoki érdekeit.
off: ajánlom mindenki figyelmébe tanulságos :
www.beastworld.atw.hu/orion.php

Bocsi az Off-ért.
@Dugó:

"Viszont remélem, hogy csütörtökön szlovák bíró lesz. Úgy fair."

Hány osztrák játékosa van az Alba Volánnak?
@noncsi28:
Kedves Noncsi!

Ha nem lenne ez a "szemét" Volán, Te EGYETLEN JÓ MAGYAR JÁTÉKOST SEM LÁTNÁL ÉLŐBEN JÁTSZANI, MERT MIND KÜLFÖLDÖN LENNE. És az sem garancia arra, hogy az innen-onnan néhány napra külföldről hazajött-összejött játékosok ilyen szintű válogatott meccseket játszanának. Nézd meg a Stars-os válogatottakat, hol tartanak, mióta nem ebben kiálhatatlan, utálatos Volánban edződnek, a pokol tornácán, az EBEL-ben.
Egy se, de abban a ligában szerepel.
Ez még komolyabb előny, mint a szlovák bíró, csak azért, mert vannak szlovák játékosaink. Szerintem. De nem kötelező egyetérteni:) így kerek a világ.
Csupán egy dolgot nem értek mint egykori sportember/sportoló, mégpedig, h én anno sosem foglalkoztam a sporikkal, sőt! az egyik legszánalmasabb és gyáva dolognak tartottam, ha vki/vkik rájuk mutogattak illetve mögéjük bújtak...lehet h én vagyok ostoba vagy konzervatív vagy rdög tudja micsoda, de álljon már meg a nászmenet! mégis h a kénköves ménkűben lenne köze ahhoz a sporinak h X vagy Y mit ér el a sportpályán? szerintem csak a pályán elért teljesítménynek kéne számítania, nem pedig megint balhé csinálni a hoki körül! Komolyan mondom lassan már a mi kis jégkorong-kultúránk is ott tart ahol a futballistáké és ez roppant szomorú...
@felold: azt hiszem, félreértetted: noncsi28 csak elfeledte kirakni az idézőjeleket. Az ominózus mondatok az utehokin jelentek meg, noncsi28 véleménye az utolsó mondatban olvasható: "botrányos hogy egy ilyen csapat honlapjának szerkesztői ilyet enged(het)nek meg maguknak."
@celebesz:noncsi28: BOCSÁNAT, MINDEKETTŐTÖKTŐL!!!
Felületesen olvastam, nem is tudom miért, mert csak ideges leszek a sok rosszindulatú megjegyzéstől. Akkor vegye magára, aki írta. Mégegyszer Bocs'!!!
@Dugó: osztrák bíró fúj, ez már tény, ha jól értettem /Robert Falkner/
@celebesz: Húha,közeledünk a végkifejlethez. Lassan az egy táborba tartozók is egymásnak ugranak...
Kedves Adminok! Nem lehetne a kommenteket egy-két napra ismét felfüggeszteni? Hátha lecsillapodik mindenki...
@Dugó: Remélem,ezt komolyan gondoltad.Viccnek ugyanis k sz@r volt!
@celebesz: A két csapat egyezett meg ebben az elején.
@Dugó: Szóval akkor most már az Újpest által kért osztrák bírók sem jók az Újpestnek? Nonszensz!
Ha van rajta sapka azért! Ha nincs rajta sapka azért! :)
@Dugó: pffff már bocsánat de ez LOL! :D
albavolanhockey.hu: "A lila-fehérek Szlovákiából láttak volna szívesen egy zebramezest, ebbe azonban az Alba Volán természetesen nem ment bele. Így végül kompromisszumos megoldásként eldőlt, hogy az osztrák játékvezetői testület delegálja a kedden 18:00-kor, Székesfehérvárott kezdődő összecsapás főbíróját. Megbízható forrásból honlapunk úgy értesült, hogy Robert Falkner utazik holnap városunkba, hogy levezesse a találkozót."
Eddig szimpatikus csapat volt az UTE, innentől nem az! Undorító amit csinálnak, egyszerűen undorító! Teljesen megváltozott a véleményem róluk. Egész szezonban szorítottam, hogy kapják el az egyik Csíkszeredát, hát jövőre nem fogok. Amit leművelnek, az egyszerűen fenomenális! Na de megkapják! Mi tudjuk, hogy fújnak az osztrákok! De nekik ez kellett! Hát holnap élvezhetik! Nagyon nagyot csalódtam úgy az UTE-ban mint Pékben!
@Dugó: Majd Markó-Viola papa hoz Nektek szlovák bírót!
@progmet: magunk sem tudjuk, mit tegyünk, de arra hajlunk, hogy ha felfüggesztjük, az végleges lesz. úgy tűnik, két lehetőség van, vagy a blog szűnik meg, vagy a kommentezés legetősége egyszer s mindenkorra. nemegyszer mondtuk: a kommentek megítélésünk szerint a tartalom részét képezik. sok esetben színesítik, gazdagítják, árnyalják, amit mondani szeretnénk, egyszóval előre visznek. de ha ilyenek a kommentek, mint most, akkor ez nem több, mint a tartalom szennyezése. nem vagyunk boldogok emiatt, nehezen is fogjuk vissza magunkat. de talán kivárjuk a döntő végét, hátha utána mindenki (itt a mindenki helyett először egy nagyon durva jelző szerepelt) megnyugszik akkor.......
@D. Gromov: sajnos talán tényleg ez lehet a végleges megoldás, mert sajnos "mindenki" ellenében nem lehet mit tenni...
@Dugó: Szerintem pihenj most, Dugó. Ez így nagyon ciki...
@progmet: deháttényleg, most mi rosszat mondtam?
@D. Gromov: lehet, hogy már kérdeztem, de nem lehetne megoldani, hogy minden szurkolótáborból legyen egy-két ember, aki moderátori jogot kap, és az lenne az irányelv, hogy mindenki csak a saját szurkolós hozzászólásokat moderálhassa? Az nb1.hu az itteninél sokkal elképesztőbb mélységekbe zuhanó hírhozzászólási mizériáját ezzel a módszerrel pár éve egész jól megoldották a honlapfőnökök (valahol mégiscsak könnyebben beveszi a szurkolók gyomra, ha a saját csapatának szorító szurkolótól kap figyelmeztetést).
@Raon: emlékszem a felvetésedre, lehet, hogy lehetne, elgondolkodunk rajta, köszönjük
@D. Gromov: Az a baj,hogy én személy szerint nagyon vártam a döntőt,de most már ott tartok,hogy azt se bánnám,ha itt 2-0-nál vége lenne. Gondolom holnap az Alba -a szurkolói elvárások szerint- elgázolja a motiválatlanná vált Újpestet,és az csak olaj lesz a tűzre. Sajnos a tegnapi meccsel -ami szerintem nem volt rossz,sőt- elindult valami negatívum és ezt nagyon nehéz lesz kordában tartani. Mondom ezt annak ellenére,hogy tudom, a szurkolók 75-80%-a józan gondolkodású,de a maradék mindig számítógépközelben van.:( Borzasztóan bánnám ha nem lenne blog,mert azért a többség tájékozódni jár ide,és nem is tudom mi lenne az ideális megoldás. De kötve hiszem,hogy itt egyhamar mindenki észhez térne...
@D. Gromov:
Szerintem nincs semmi gond. Nem kell túldramatizálni. Egy párharcnál általában két táborra szakadnak az érdekeltek. Ez így van most is. Az embereknek véleményük van és ez különböző. A lényeg, hogy anyázásba ne menjen át. És sztm nem is ment.
@celebesz: semmit,semmit,csak pont te világítottál valaki "félreolvasására"! Bocsánat,ha félreérthető voltam!
@kerusz: Szerintem ne oktass ki. Köszi :)
Illtve ne mond meg mit csináljak. így pontos
Gratulálok Gebeinek.Mindig jóleseik, ha "közeli ismerős" kap elismerést. Sajnos azonban megint igaz a közmondás miszerint nem lehetsz próféta saját hazádban.Jó magyar szokás, nem becsüljük a saját értékeinket. Én nem mondom, hogy nem fontos a döntő, de ennyire "fontos"? Erre van pénz? Mit akarunk ezzel bizonyítani? Ettől nem lesznek jobbak a magyar bírók! Remélem nem szüntetitek meg a blogot, mert mi lesz velünk a VB-n. Akkor, legalább is remélem, az összes hokit szerető, a válogatottnak fog drukkolni, klub hovatartozás nélkül!
@HAJNAL: Minden mondatod helyes, csak légyszíves a többes szám helyére írd be, hogy UTE!
@Dugó: szerintem van gond. kurva nagy gond van. az pl., hogy egy hivatalos honlap szerkesztője olyan agymenéseket enged meg magának, amilyeneket, eszetlenül nagy gond. az, amit itt műveltek néhányan, még nagyobb gond. amit néhol lehet, azt másutt nem lehet. tőlem kikaparhatjátok egymás szemét is -- de nem itt fogjátok, abban egészen biztos lehetsz. és én sem mondok mást, mint csapatod egyik leglelkesebb szurkolója: pihenj meg, mert ez rettenetesen ciki. sok dobásod ezen az oldalon nem maradt. köszönöm
@HAJNAL: az első zakóig, sajnos. utána jön majd az anyázás, meg az, hogy miért nem ez meg az játszik ennek vagy annak a helyén :(
@Rex: Tényleg undorító, hogy az UTE olyan játékvezetőt kér, aki sem szurkolóként nincs ott minden Volán meccsen, sem a Volán játékosa nem volt soha :-)

Egyébként meg a világon senkit sem érdekel, hogy kit tartasz undorítónak, mikor szurkolsz az UTÉ-nak és mikor nem, meg hogy kiben csalódtál.
@ifjvit: Sőt!
A szupermini döntőre is.
Szerintem is egész kultúrált a hangnem, még épp a jóizlés határán innen, szeredás meccseknél durvábbak voltak a kommentek, de a drukkerkocsmához képest is rendben van, lassan de biztos lesz fejlődés(emlékezzünk Antirealra :-))
SZIASZTOK
TUDNÁTOK SEGÍTENI?
PÉNTEKEN HOKI DIÁKOLIMPIA LESZ, DE MÁR NEM TUDJUK HOL. HA ESETLEG VALAKI BENNFENTES EBBEN ÍRJA MEG LÉGYSZI!

Egyébként mindegy ki fújja a meccet, de csak remélni tudom, hogy az UTE fizeti, mert osztrák bíró nem jön el annyi pénzért mint a magyarok.

Hajrá Volán!
az osztrák bíró nem volt a volán játékosa tudtommal
@D. Gromov: Nem lenne jó a kommentezés megszüntetése. Néha Én is annyira felhúzom magam, hogy megfogadom, soha többé nem olvasok kommenteket, csak a cikkeket fogom, de aztán sosem tudom megállni. Ez már része lett az egésznek. Sajnos úgy látom e nélkül már nem lenne teljes ez a blog. Nem azt mondom, ugyan úgy élvezném a cikkeket, és a minőségen sem rontana, de az hogy az ember véleményt nyilváníthat jó érzéssel tölt el mindenkit. Főleg a mai világban, ahol aztán senkit nem érdekel az átlag ember véleménye. Ezért kimagasló ez. Úgy érzem akkor "csak" szimplán jó lenne, így viszont A LEGJOBB, az egyetlen, amit mindenki szeret és mindenki olvas, aki kicsit is szereti a jégkorongot.
Szerintem Algériából kéne bírókat hozatni, TALÁN az mindkét félnek megfelelne, persze a meccs után nyílván a vesztes fél mgvádolja a másikat, ez már csak így természetes nálunk ... Egyesek a mindenbe belekönek, mi lesz a következő??? Hogy a bíró nem fehér-fekete hanem fekete-fehér mezbe volt?? Lassan olyan lesz mint a barátokközt. Állítólag a sport tiszteletre nevel, megtanít méltósággal veszíteni, hát nálunk úgy látszik minden másképp működik ...
@D. Gromov: Ha nagyon függetlenül és nagyon kívülálló, objektív szemmel akarom nézni a dolgokat, akkor is csak egy következtetést lehet levonni ezen hozzászólásodból: az OB I-döntő résztvevői közül az egyiket preferálod, így ezen klub szurkolóinak adsz igazat, a másik félért szórítókkal szemben.

üdv,
gabute
@gabute: hát ne haragudj, de kívülállóként aligha tudod nézni a dolgokat, legalábbis biztosan kevésbé, mint mondjuk én magam
@D. Gromov: Arra nincsen lehetőség, hogy a magukról megfeledkezett kommentezőket három megjelenített figyelmeztetés (2 perces kisbüntetés) után fel lehessen függeszteni mondjuk egy tíz napos fegyelmire, aztán ha utána sincs csillapodás, akkor végleges nagyfegyelmi stb.? :-)
@gabute: azt tartom undorítónak ahogy és amit nyilatkoznak, és hogy képesek voltak mind két zakót a játékvezetésre fogni, pedig az első meccsnél jobb bíráskodást élőben még sosem láttam, a második meccsen meg csak szimplán szar volt a bírói munka, de egy percig nem állt mellettünk. Vegyük Foci kiállításást és az ebből származó 3. UTE gólt, vagy amikor az UTE szánt szándékkal egyértlemű gólhelyzetben elforgatta a kaput és semmit nem kapott. Én ebből inkább úgy érezném, hogy ellenünk fújt, mégis tudom, hogy csak szimplán nem volt jó. Ezért tartom undorítónak az UTE cselekedeteit.
@D. Gromov: Oké, ha nem így van, hát nem így. Biztos az én "hülye" kívülállós szemüvegemmel van a probléma, vagyis azzal, hogy ha érzelmileg nem vagyok érintett egy párharcban, akkor mindig a "gyengébb" mellé állok (pl. kéziben Veszprém-Szeged ügyben a Szeged mellé, vagy vízilabdában Vasas-Eger ügyben az Eger mellé, stb.). Vélhetően, Te nem pont így "működsz" az ilyen ügyekben, hanem pl. a személyes érintettség okán (több EBEL-meccsen voltál gondolom, vagy rengeteg id/ifj. Ocskay vagy Énekes Lajos interjút csináltál a szezonban) a tudatalattid az ismerősök felé húz :-)

Inkább statisztikázzunk:
Robert Falkner másodszor vezet meccset az Újpestnek.
Első meccsén:
Vienna - UTE 2-3 (büntetőkkel)
Igaz, ez női meccs volt, az EWHL sorozatban :-)
Remélem, jó ómen lesz.
@mannisenmaki: kultúrált,kultúrált... Végtére is ez nem egy Mónika-show:) Ízlésesen beszélünk,a fogaink is rendben... (bocsi,de muszáj belevinni egy kis iróniát)
Nem is tudom, hogy tudtuk az Újvárossal éveken keresztül lejátszani a valóban éles döntőket; persze ott is szidtuk a bírókat, még újrajátszás is volt, meg külföldi bíró is (aki szintén nem szerzett sok örömet), de ha ez így ment volna szerintem a 3. év után pénzfeldobás döntött volna, mert nem lett volna elfogadható bíró :-))
T. @Rex: az első zakót senki sem fogta a játékvezetésre. Javaslom, olvass utána. A tényszerű elemzésért ajánlanám Dugót a drukkerkocsmában (az esetnél Fodor kezdeményezte a verekedést a felvételek alapján). Azt amúgy az UTE honlap is megírta, hogy egyszer a javunkra is tévedett a játékvezető, a kapueltolásnál, és ugyanígy felsorolta azokat az eseteket, amikor a kárunkra tévedett.

üdv,
gabute
@gabute: kedves gabute, ebben a szezonban sajnos egyetlen ebel-meccsen sem tudtam jelen lenni, naponta 14-16 órát dolgozom (ebből 3-4-et a blog visz el), nem nagyon volt időm vidékre menni. ute-meccsen viszont kb. fél tucatszor voltam, általában a táborból néztem a történéseket, keruszék, quitzék mellől -- talán megbocsátanak, hogy közhírré tettem ezt a bennfentes információt. ami persze nem jelenti azt sem, hogy ute-szurkoló lennék. bármilyen furcsa, nekem nincs csapatom, a válogatottért szorítok elég intenzíven. hát ennyit rólam akkor
Csak azt szeretném kérdezni, hogy mennyibe kerül egy osztrák biró? Ha sokba, akkor nincs baj, mert igy van pénz és akkor talán lehetne mezeket is venni, hogy ne kelljen más számozású mezekben játszaniuk.
@D. Gromov: Kedves D. Gromov! Köszi a kimerítő választ, további jó munkát és kellemes blogszerkesztést!

üdv,
gabute
Sziasztok!
Sajnos lehet hogy gyengébb a sporik ténykedése de ha állandóan külföldről hozunk jv-ket akkor szerintetek milyen motivációja lehet egy itthon dolgozó "sípmesternek".Valóban szerintem is vannak akik leszerepeltek és nem a jelenlegi színvonalnak megfelelően ténykednek de nem biztos hogy csak ők a felelősek.
Tűzoltásnak jó de hosszabb távon nem lehet ez a megoldás.
AZ Osztrák sporival szerintem rosszabbul járt az UTE de majd kiderül holnap.
Üdv:minden Hoki szeretőnek
Nem értek egyet Gebei mellőzésével, de tennék két megjegyzést. "egyik magyar bírót, így az EBEL egyik legjobb sípmesterét, az osztrák döntőre is felkért Gebei Pétert sem hajlandóak elfogadni a harmadik, székesfehérvári mérkőzésre." Írtam, hogy szerintem ez az egész cirkusz nem csak és kizárólag Retye ellen szól, de le lettem szólva. Szerintem az idézet az én megérzésem helyességét igazolja. A másik: A lila-fehérek Szlovákiából láttak volna szívesen egy zebramezest, ebbe azonban az Alba Volán természetesen nem ment bele." Ez miért annyira természetes?
@forestjr: teljesen jogos észrevételek!
Gebei Péter JÓÓÓÓÓÓÓ...!
A másik. Ezermilliószor körbejártuk már a dolgokat, kezd ez az egész ügy kurva unalmas lenni. Részünkről elég lett volna annyi, amit Zlocha is írt,: Zlocha:
„A játékvezető a kelleténél jobban tisztelte a Volánt, ami azért sem jó, mert a világbajnokságon senki sem fogja tisztelni a magyar játékosokat.” Mellékesen én is ezt az álláspontot képviselem, de gondolom ez nem sokakat érdekel. Teljesen felesleges összeesküvés-elméleteket gyártani, nem jutunk vele előrébb, sőt... Ez a mi felelősségünk. A Volán felelőssége pedig a Mol-Liga és az OB1 burkolt ill. nem burkolt ledegradálása, ami nem egy honi jégkorong vezető, ill. szurkoló nemtetszését váltotta ki. Ez is lehet az egyik ok, hogy ennyire hiperérzékenyen vannak lereagálva mostanában a dolgok.
www.youtube.com/watch?v=vBQHrZvi_ZQ

őt akarom a holnapi meccsre! 0:58 körül érdekes :D

vele párban:

www.youtube.com/watch?v=d4XOqABtiSY

Hajrá, Volán!
Először is gratula Retyének, ez tényleg igazi előrelépés a magyar játékvezetés történetében.
Másodszor meg meglátjuk, hogy egy osztrák jó lesz-e az újpestieknek, ha Gebei nem volt jó...
De úgyis mindenki hibás lesz a játékvezetőktől a blogszerkesztőkig a lila szemüvegen át...
BLL
HAJRÁÁÁ VOLÁÁÁN!!!
@gabute: szerintem mar nem olyan nagy moka a blogot szerkeszteni ennyi es ilyen hozza szolas mellet de azert kitartast F.Kapus, D.Gromov :)
@Szoljanka: Többet lehet mondani, újat nem. ELÉG VOLT.
Én eddig csak olvastam a blogot, de azt hiszem eljött az ideje, hogy hozzászóljak, mert túlzás ami itt megy.
Én már nagyon vártam a döntőt, és szerintem volt eddig 2 jó meccs amit nem lehet a bírók számlájára írni egyik oldalról sem. Gebei mellőzésével én sem értek egyet, de nincs mit tenni ez ellen. A legjobb megoldás szerintem az lett volna, ha az egész döntőt külföldi bírók vezetik.
Gratulálok Gebeinek nem mindennapi teljesítmény. Sok sikert neki!
UI: aki nem tud normálisan hozzászólni az ne tegye!
Üdv
@alpec: Ez király! :))
Az egyeske nem sz@rozott. Kirakta mint macskát... :))
@csakvarizoli: Na majd mindjárt jól le leszel hurrogva, hogy nehogymár megmond, hogy ki mikor írjon. :)
@ifjvit: áááá,szerintem mára már kifulladt a dolog -biztos vacsoraidő van- de holnap majd újult erővel csapnak fel az indulatok...
@alpec: Hát ez a vidó hatalmas :-D:-D:-D

Egyébként meg mindig azok okoskodnak, akik még életükbe nem korongoztak, fogalmuk sincs milyen belülről egy meccs, stb.

A blogíróknak meg kitartás, én is erre a 3 figyelmeztetés utána szankció dologra szavaznék!
Sok sikert és köszönjük az eddigi munkátokat, kár lenne néhány kultúráltan vitázni nem tudó ember miatt abbahagyni! Mégegyszer köszi mindent!
Hajrá, Lilák !!!

Gratulálok a Gebei Petinek és sok sikert kívánok!

Más:
Teljes mértékben egyetértek a Volán OB1-ben szereplésével! Nyilvánvaló, hogy helye van a legjobb 4 között, hiszen ha itthon játszana, akkor ½ gőzzel masírozna az elődöntőbe. Az is tisztán látszik, hogy egyelőre OB1-es csapat nem tudja kétvállra fektetni a bajnoki címért való küzdelemben. A Volán valóban kinőtte a honi versenysorozatot. Sem nekik, sem a magyar jégkorongnak nem érdeke, hogy itthon szerepeljenek egész idényben. Ez azonban csak rövidtávon lehet megoldás. A hazai jégkorong fejlődésének az alapja, hogy egy széles alapokon nyugvó erős, több csapatos bajnokságunk legyen. A Volán példája egyedi és jelen pillanatban üdvözítő. Azonban nem hiszem, hogy a többi klub számára járható út lenne a későbbiekben akár az osztrák, akár a szlovák küzdelembe bekapcsolódni. Ez az út a nemzeti bajnokságunk elsorvadásához, elértéktelenedéséhez vezethet, melynek következménye az itthoni csapatok megszűnése lehet. A MOL Liga egy remek kezdeményezés. Itt nagyobb terhelést kapnak honi klubjaink, adott a fejlődés lehetősége és a magyar bajnoksággal közösen megszervezhető. Hosszú távon azon kell dolgozni, hogy ennek a ligának a minőségét javítsuk, színvonalát emeljük. A MAGYAR JÉGKORONG-nak az az érdeke, hogy a Volánt „hazahozzuk” és a hokibarátok örömére egész évben itthon játszanak a legjobbjaink! Természetesen ehhez a hazai pontvadászatnak kell felnőni egy magasabb szintre és nem fordítva.
Hajrá, Lilák !!!
@Tibur: Ez így korrekt! Bárcsak minden Lila így állna hozzá!
Az a baj, hogy ezzel a döntővel a Volán csak bukhat, bukhatott ilyen hozzállások mellett (beleértve a játékosainkat , az ellenfél vezetőségét, honlap szerkesztőjét, és a "közvélemény"-t)
Hajrá Magyarjégkorong!
Hajrá Volán!!

ui. nem a bírokon múlott, de téma lezárva!
@Tibur:
Ezzel tényleg csak egyetérteni lehet, és valóban jó lenne ha valóra válna az, ha a Volán itthon játszhatna egy színvonalas bajnokságban a fővárosi csapatokkal( Mac Népstadionnal)+mondjuk Jászberény, Debrecen, Tisza Volán... Még messze van, de talán eljön...
Természetesen a fővárosból nemcsak a Mac, hanem a többi három csapat is, rosszul fogalmaztam..
Gyerekek nem tudom miért megy ez a meddő vita! Most mindenki megkapja azt amit szeretne! Mi megkapjuk a magasabb szintű játékvezetést, a Lilák a pártatlan bíráskodást és pont! Mondjuk az bánt, hogy pont Gebével szemben, de ezt most hagyjuk.
(Egyébként gratula a teljesítményéhez, Page-nek nem sikerült mégegyszer piszkoskodnia a magyarok ellen!)

Azért, hogy kis ironia is legyen a hozzászolásomban, az milyen lett volna ha az osztrákok Gebeit küldik vezetni! (nem kell komolyan szétszedni hogy miért nem lehetett volna ilyen, csak nevessünk egyet!)

Volános társaimnak csak annyit az UTE már megtette a kezdő lépést amit számon kértek rajtuk, csak az ő erősebb bajnokságukat MOL Ligának hívják! Ne basztassuk már őket ezért amit annó a Volán is végig csinált az osztrákok nélküli Interligában, az irány jó, fejlődni is van hova, szal ne szidjuk a MOL Ligát feleslegesen, még akkor sem ha gyengébb, jelenleg annak is kell lennie, de értsük meg alapnak pont jó!

És holnap Robog az úthenger! ;)

Akarom mondani Hajrá Volán!
Nem rég még azt írták itt egyes jólértesültek, hogy mi kértük az osztrák bírókat. Most kiderült, hogy mégsem. Erh.

D.Gromov: én itt nem UTE-honlap szerkeszőként írok, hanem Dugó nick néven. Ha ezt nem tudod tiszteletben tartani, az szerintem probléma.
2. nem hiszem, hogy bármelyik pontját is sértettem a moderációs elveknek. Ami talán nincs is. Legalább is nem látom.
De tiszteletben tartva a többiek véleményét, és a béke kedvéért lezártam a történetet. További jó munkát!
@murcicomp: Hát a vicceid olyan mint amikor az "oribátort" kezeled... :)))

Mint a régi távirányítós renőrautó... :)))
@Dugó: Miért ki a fene kért külföldi bírókat? Pék Gyuri a legnagyobb király! :(
Tisztelt Tibur!

Teljesen egyetértek! Úgy gondolom, hogy az Újpest az utolsó 5 percre egyik meccsen sem fizikálisan fáradt el. Sokkal inkább fejben. Mégpedig azért, mert a csapat nem szokott hozzá, nincsen rákényszerítve arra, hgoy 60 percen keresztül 100%-osan koncentráljon. Éppen ezért csak 55 percen keresztül tudnak az újpesti játékosok 100%-osan koncentrálni.

Ha azt akarjuk, azt szeretné a szövetség, hogy ne csak a kirakat (Volán, válogatott) legyen szép, hanem az áru is minőségi legyen a boltban, ahhoz az itthon játszóknak maximális terhelést kell adni. Olyan terhelést, amiben a lehető legtöbb komoly, éles, kiélezett meccs van, amin hozzászoknak az itthoni játékosok is ahhoz, hogy 100%-osan koncentráljanak. Hiszen fejlődni, jobbá válni csak így tudnak. Így tudunk csak Galaniszból, Azariból, Kiss Ákosból, Erdélyiből, Bertából, Popovicsból, Duschekből, Szappanosból, Szirányiból, Nagy Richárdból és a többiekből válogatott, vagy akár Jánosiból, Hoffmannból, Kiss Gáborból, Borbásból újra válogatott játékost csinálni! Csak ilyen mentális, szellemi terhelésnél van lehetőség előrelépni, kikényszeríteni a játékosokból azt, hogy 3-4-5 év múlva, amikor az Ocskay-féle korosztály leköszön, A-csoportos szintű válogatottunk lehessen.

De ha csak a kirakatra figyelünk, akkor rengeteg tehetség fog elveszni...
Én nem gondoltam volna, hogy egy ennyire egyesélyes bajnoki döntő, ilyen szélsőséges érzelmeket, reakciókat vált ki bizonyos emberekből. A Fradiban játszottam és voltam bajnok, vidéken kaptam meg az alapokat, az Újpestnek drukkolok és az Albában rengeteg barátom, ismerősöm és egykori játékostársam van. Tré volt a második meccsen a bírók teljesítménye, de nem volt egyoldalú, az biztos. A drukkerek persze úgy látják a meccset, ahogy az érzelmeik diktálják, de mi a túróért kell teljesen egyoldalúan beállítani a dolgokat egyeseknek, ezt nem értem. Az Alba jobb csapat, az Újpest helytállása pedig tiszteletre méltó. Ezen a blogon felesleges egymásnak ugrani, hiszen a lényeg úgyis a hoki illetve annak szeretete. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy kár ezért a sok indulatért, ezért is jobb jégkorongozni, mert ott legalább le lehet a feszültséget vezetni. Ezt a blogot tényleg kár egy foci szintre lezülleszteni,a hokiközösség mindig összetartó volt, ahol egy bunyó után sem volt soha sértődés. Értem én, hogy a beszólások nem esnek jól,ahogy gyakran nekem sem, de ezen túl kéne lendülni.A pályán sokkal keményebb, mégse haragudtunk egymásra sohasem, drukkerként ezért aztán még feleslegesebb. Ennyi. Üdv
@FrankK: Dugó írta: "Nem rég még azt írták itt egyes jólértesültek, hogy mi kértük az OSZTRÁK bírókat. Most kiderült, hogy mégsem."

Te írtad: "Miért ki a fene kért KÜLFÖLDI bírókat?"

Kiemelések tőlem. Gondolom érted.
@schurrer: ",a hokiközösség mindig összetartó volt, ahol egy bunyó után sem volt soha sértődés."

Most van a bunyó, 2-5 meccsen belül vége a döntőnek, és utána nem lesz belőle sértődés, zajlik tovább az élet :-)
A nyilatkozatok egyre inkább kezdenek emlékeztetni régi nagy kedvencem Mr. Pagé nyilatkozataira...
@Dugó: Többek között én is, hiszen "hivatalos" helyről csak ezt az infót tudtam használni: www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_1_1938
Figyelmedbe ajánlom ezt: "Az Újpesti TE klubvezetése a játékvezetőkben vélte megtalálni a két, nagy gólkülönbségű vereség okát, így hétfőn délelőtt jelezte: egyik magyar bírót, így az EBEL egyik legjobb sípmesterét, az osztrák döntőre is felkért Gebei Pétert sem hajlandóak elfogadni a harmadik, székesfehérvári mérkőzésre." Ezt nem tudom máshogy érteni, csak úgy, hogy az Újpest kért új bírókat. Az más kérdés, hogy azt már én sem értem, hogy a Volánnak miért nem felelt meg szlovák bíró?!
De, hogy gabute sporttárshoz csatlakozzak, már csak pár meccs és újra béke lesz. :)
Sziasztok! Ez a bíró kérdés kezd nevetségessé fajulni. Miért fáj az bárkinek, hogy az UTE külföldi bírót kért? Ha van pénzük tegyék és pont...
id. Ocskay Gáborhoz pedig egy kérés, ha már olyan sok pénz van inkább jobb légióst vegyen, mint a fél világ bíróját fizesse,"vegye meg". Ugye aki azt írja, hogy a zsebében van mindenki az ezt nem gondolja komolyan. Gondolja végig újra és ő is nevessen a naivságán egy nagyot. Ha ennyi pénz lenne a Volánban szerintetek nem egy ütőképes játékost hozna, talán biztosabb dolog lenne, mint bírókat megvenni, nemde? Talán a bírónak sem érné meg eladni magát. Én így sem értem, hogy hogy a csudába akarhat valaki bíró lenni, hiszen soha nem lehet okos, de még szép sem a szurkolók szemében. Ahogy olvastam sok itt a szakértő komentező, talán elmehetnének bírónak is. HAJRÁ VOLÁN!!!
@gabute: Akkor pontosítok TI KÉRTETEK KÜLFÖLDI BÍRÓT (Újpest) nem a Volán kevert. Azért azt meg már ne fogadjuk el , hogy megmondjátok majd Ti, hogy melyik szlovák bíró jó nektek.
Ergó, tehát A VOLÁN TELJESÍTETTE AZ UTE KÉRÉSÉT NEM LESZ A MAGYAR BÍRÓ A DÖNTŐBEN!
üdv
Tökmindegy milyen bíró lesz,mi leszünk a bajnokok!! Hajrá volán!!!!!!!!!
@FrankK: Nevén neveztük a szlovák bírót?
@FrankK: Nem olvastam sehol sem, hogy az Újpest megnevezett volna akár csak egyetlen szlovák bírót is.

Olyan játékvezető lesz a döntőben, aki jól ismeri a Volánt, de még sohasem látta az Újpestet.
Sportdiplomáciában is jobb a Volán. Nem a Joós féle szlovák-vonal, hanem az Ocskay-féle EBEL. Sajnos az UTE csak második lehet...


:-)))
Elnézést, először is gratulálok Gebei Péternek, az idei szezonban nyújtott teljesítményének méltó megkoronázása az osztrák bajnoki döntő. Sajnálom, hogy nem mindenhol a teljesítmény számít...
Szivböl szurkolok a Volánnak,hogy nyerje meg a bajnokságot.De mostanában ez legyen a legnagyobb öröme:)
@Prince09: Teljesen elégedettek vagyunk a második hellyel, a lehetőségeket figyelembe véve már most túlszárnyaltunk minden előzetes várakozást :) .
@forestjr: Akko meg minek ez a cicó, mikó a vak is láthassa, hogy nálunk van a slukker :-))
@progmet: Volt szó rola csak azt vállaszolta a szövetség hogy most kereshetnének a magyar játékvezetök akik lebonyolitoták a bajnokságot és nem lenne korekt öket kihagyni.
@Prince09: Nem tudom, nem én vagyok a vezetőség, de gondolom azért, mert nem voltak elégedettek a vasárnapi mérkőzés játékvezetőjének teljesítményével, és éltek a szabályok adta lehetőséggel.
@Dugó:
1. szemtelenül csúsztatsz, de nem baj
2. belőlem csak egy van, akár a saját nevemen írok, akár az indexén, akár nicken, vállalom érte a felelősséget. azt hittem, belőled sincs több
3. örülök, hogy tiszteletben tartod a többiek véleményét, én is ezt teszem, mindenki jól jár
@Prince09: GEBEI PÁRTATLAN AZON A MÉRKÖZÉSEN
"advocatusdiaboli 2009. 03. 13. 15:27:39
Gebei fújja a mérkőzést!!! Talán végre a zebrák is felnőnek a feladathoz... Ezzel egyidejűleg megkérem a T. blogtársakat, hogy a meccs utáni kommentjeikben ne minősítsék a játékvezetést, mivel az idő rövidsége miatt a szövetségnek valószínűleg nem áll módjában NHL bírókat szerződtetni a további mérkőzésekre... :)"

Vazze, én ezt viccnek szántam, erre tessék!!! :)
Gebei így nem jó: "Nem csak a csapatnál, a játékvezető küldésben is változások történtek. Az Újpest vezetése ma jelezte a szövetség felé – élve az erre érvényes jogkörrel – hogy külföldi vezetőbírókat szeretne a döntő hátralévő mérkőzésein. A sors furcsa fintora, hogy éppen az első meccsen egyébként jól bíráskodó Gebei Péter fújta volna a sípot kedden, akivel egyébként klubunk sem volt elégedetlen."
Persze a poszt címe így is érvényes, csak átvitt értelemben :) .
@viola 22: Kedves Markó apuka, hogy lett volna pártatlan, minden magyar bíró a volánnak csal...
@comp3232: attól tartok, tévúton jársz
@D. Gromov:
1. mivel is? egy-két konkrétumot szivesen fogadnék
2. belőlem is, csak tudod amíg itt vendégként vagyok jelen, te házigazdaként. Tehát amikor moderálsz mondjuk engem, akkor nem az UTE-honlap szerkesztőjét moderálod, hanem magát a hozzászólást. Legalább is merem remélni, hogy nem személyre megy a történet, mert te bizony belekezdtél egy személyeskedésbe. folytathatjuk e-mailben is, biztos nem érdelki a többieket a címem sztm tudod.
Ahogy látom a mai bronzmeccsről szépen megfeledkezett a blog se beharangozó se beszámoló.
Ma se játszottunk a legjobban (sőt), de ma is nyertünk. Úgy látszik ezt eltanultuk a volántól.
A csoportos védőink továbbra is nagyon lassúak. Szegény Kangyal pedig egy sima ütközés után majdnem megkapta a korkedvezményes nyugdíjat úgy esett össze. Nem baj, majd a VB-n jobban odafigyelnek az öregekre.
@OliBLOOD: Köszi a jelzést, nem feledkeztünk meg. Olyannyira nem, hogy Erzsébeten az edzésen mobilon követtük az eseményeket. Az, hogy még nincs kint, csak azt mutatja, komoly fizikai korlátaink vannak. Hogy nem volt beharangozó, arra nem tudok mit írni :)
@OliBLOOD: Nem lassúak,-megfontoltak.
Ocskay liga!!

(Bocs rock me..-tól ha már írta, de klasszikusokat csak eredeti forrásból)
Meglepetéssel tapasztaltam, hogy játékvezetőcserét kért az UTE. Gondolom ez nyilván nem csak az második meccs bíráskodásának szól, hanem minősíti az első mérkőzés játékvezetőit is, akik szerintem jól vezették a meccset.
Az UTE jó csapat, sokkal jobb mint gondoltam, de nem attól lesz mégjobb ha a vereségeket a játékvezetéssel magyarázzák.
Nem hiszem, hogy egy csapat edzője azt mondja a meccs után az öltözőben hogy: jók, sőt sokkal jobbak voltatok, de a játékvezetés miatt kaptatok ki. 2 nap múlva ugyanezzel a játékkal nyerni fogunk! -- Ajjajjjjj akkor itt baj van! Szerintem nem így kellene motiválni egy csapatot.
Inkább kizárni a külső körülményeket, és küzdeni akkor is ha esélytelen vagy.
Lásd 16 mérkőzéses büntetés a Volánnak az oszták ligában, többnyire osztrák bírókkal.
Amúgy a döntő párharcát 4-1-re tippeltem, de most már legyen inkább söprés. Minél előbb befejeződik, annál előbb lehet a világbajnokságra koncentrálni, a szurkolóknak is.
Talán meg kellene fizetni a magyar játékvezetőket úgy, hogy tudjanak a meccspénzeikből áldozni a fejlődésükre, mert ez a lóvé még arra sem elég, hogy egy szezon alatt valaki összekaparjon egy felszerelésre és akkor az edzések még hol vannak... talán a háborgó csapatvezetőknek meg a szövetségnek ki kellene dolgozni egy olyan tervet, hogy a helyi játékvezetők felkészülését biztosítják, ha mást nem akkor vágjanak hozzájuk ingyen belépőt közönségkorcsolyára.

Gondoljunk már bele, a játékvezető kb. 3x40 percen keresztül van a jégen, míg a játékos jó esetben lenyom 1 percet aztán pihen 2-t. Míg a játékosnak minden nap van lehetősége edzeni, addig egy játékvezetőnek nem sok. Ezen nem gondolkozott el még senki?

Szídja itt mindenki a játékvezetőket, de azon nem gondolkoznak el, hogy az idióta körülményeket ők teremtik nekik...

Gyerekbajnokságokban is látni, hogy a kölkökön csúcsminőségű cuccok vannak, de a játékvezetőz derogál megfizetni, aztán meg ha nem tetszik valami akkor a szülők vannak a legjobban felháborodva.

Milyen lenne már ha a felnőtt játékosnak azt mondanák, hogy öcsém vedd meg magadnak a cuccod, készülj fel meccsre ahogy tudsz, aztán bizonyíts.

De mondjuk mindegy, mert a Gebei sem felel meg itt senkinek...
@Dugó: ha erre még válaszolnék, akkor ki kellene moderálnom magamat. úgyhogy itt a vége. levelezni sajnos nem fogunk, így is túl sok időmet használtam ma másra, mint amire érdemes lett volna. hajrá, lilák
utehoki.hu:
„Egész évben azért dolgozunk, hogy ide eljussunk. Megkockáztatom a mai meccsen felvettük a versenyt a Volánnal és helyenként jobban is játszottunk. Egyszerűen felháborít a bíráskodás. Ez így nem a magyar jégkorong érdekeit szolgálja, hanem az Alba Volánét. Hogy motiváljam ezek után a játékosaimat? Ráadásul 48 óra alatt. Hiszen ők is érzik ezt a helyzetet…”

Egyszerű a recept, hát így. Noha @noncsi28: kommentjében hivatkozottakat nem találtam meg az utehoki.hu-n, de nyilvánvaló, hogy a klubérdek azt diktálja, hogy bármilyen eszközzel megpróbálják a motivációs szintet tartani. És Pék Gyuri most ezt találta ki. "Gyerekek, ma jobbak voltunk, ti is láttátok, de a magyar bírok megint elcsalták. Ez ellen teszünk, ti meg csak ugyanúgy nyomjatok, mint eddig."

Ha külső körülményre fogjuk eredménytelenségünket (most függetlenül attól, hogy igazunk van-e vagy sem), és azt megszüntetjük, akkor az lélektanilag mindenképpen pozitívan hat, és a motiváció is fenntartható.

Kár, hogy Zlocha nem fog játszani, így kicsit megbillent a szlovák sor, pedig kíváncsi lettem volna, mit csinálnak ugyanabban a felállásban a 3. meccsen.
@D. Gromov: "hajrá, lilák"

Azért ez egy moderátortól és blogszerkesztőtől picit erős, vagy nem ???

Eddig legalább Nektek sikerült megőrizni az elfogulatlanságotokat és a józanságotkat, szerintem (Velünk, szurkolókkal ellentétben). Ezt most nem érzem fair-nek. Elnézést, ha tévedek :-))
Gratulálok Gebei Petinek! Ez igen nagy elismereés lehet neki az eddigi munkájáért!

Ahogy olvasom a kommenteket sajnálattal tapasztalom egyeseknél még mindig forrnak az indulatok!
Kár lenne ha emiatt a szerkesztők bezárnák a blogot! Agyarország.
@Prince09: olvass vissza és megtudod miért is írta
@Prince09: Gondolom ezzel csak a kedélyeket akarta nyugtatni.
Mennyit változik a világ...
2 éve a Volánt "sanyargatják" a bírók az EBEL-ben, mert csak szabálytalanságokkal tudják kompenzálni a gyorsaságbeli különbséget.
Most az UTE ugyanezért reklamál a Volán ellen. Mi lenne velük az EBEL-ben?
@forestjr: De úgy tűnik Újpestre mégsem elég jó...
Mindegy, én a magam részéről nem bánom a labanc bírót, felőlem jöhet akár mongol vagy kirgiz is.

Reméljük ezzel tényleg sikerült az összes zavaró külső körülményt kiiktatni, és végre lehet a hokira koncentrálni!
@D. Gromov: Kívülállóként nem szívesen szólok bele, inkább csak a reményemet fejezem ki, hogy sikerül tisztáznotok a nézeteltéréseteket. Nomeg azt az érzésemet, hogy szomorúan látom a konfliktust, mert tudom, hogy mindketten rengeteget tesztek a magyar hoki népszerűsítéséért.
...es en meg azt mondtam a marakodo szekely legenyekre h fafejuek... 7vegen szemelyesen lemegyek bocsanatot kerni....

hajra magyar jegkorog...

aaaaaaa akarhogy ossztjuk szorozzuk a hozonges, mutogatas hozzatartozik minden sportesemenyhez, nem csak itt, mindenhol a vilagban. szegeny blogszerkesztok szakadek szelen allnak, utaljak ami itt megy, de tudjak h kell a hozzaszoas mint so az etelhez....

nem lennek a helyetekben, oszinten.

na mind1, hajra magyar jegkorong, hajra jegkorongblog!
Véleményem szerint hatalmas gondok vannak a játékvezetéssel a csapatsportok terén (labdarúgás, jégkorong, kosárlabda, stb.) Magyarországon. Sajnos a nem megfelelően képzett, rosszul felkészített bírók is hátráltatják (sok más egyéb tényezővel egyetemben) a sportágak fejlődését. A professzionális játékvezető képzés hiánya egy égető probléma a hazai jégkorongban. A magyar hoki elrohant a magyar játékvezetés mellett.

Idézet Tejfalussy B.- Kovács A. Magyar hokisztori című könyvéből:

„Minden sportág alapvető működési feltétele, hogy megfelelő képességű és felkészültségű utánpótlást neveljen ki a játékvezetésben. Az adott sportágnak azért is érdeke, hogy szakmailag magas szinten álló játékvezetői legyenek, mert a játékosok is csak akkor tudnak a nemzetközi szintre emelkedni, illetve ott megmaradni, ha a játék szabályait annak megfelelően alkalmazzák.”

„a játékvezetőknek talán még jobban kell koncentrálnia és jobb erőállapotban kell lennie, mint egy játékosnak. Ehhez persze kitűnő fizikai állóképesség szükségeltetik. Ez az, ami nem jellemző játékvezetőinkre.”

„a játékvezetők felkészítése nem az elvárható szinten folyik. Ugyanis évek óta az a gyakorlat, hogy minden évben a Szövetség pénzén tartanak egy kettő és fél napos úgynevezett edzőtábort valamelyik vidéki városban és ott átszaladnak a szabályokon, íratnak egy tesztet a résztvevőkkel, valamint napi maximum két órában a jégen próbálnak fizikailag és jégbiztonságilag felkészülni az egész szezonra. Ez így nagyon kevés, főleg, ha hozzávesszük, hogy a szezon alatt heti egy alkalommal vannak jégen.”
Szerintetek hény játékvezető van magyarországon??
hény=hány

sorry
@Tibur: Naa nem is olvastam a könyvet, de én is ugyanerről beszéltem.
Egyébként legyenek a játékvezetők bármilyen felkészültek, bármilyen nemzetközi szintűek, akkor sem fogják kielégíteni a csapatok és szurkolók igényeit. Mégpedig azért nem, mert a jégkorong szabályai rendkívül bonyolultnak mondhatóak. Az egyszerű szurkoló szabályismerete kimerül abban, hogy mi az a les vagy tilos, a szándékos les vagy késleltetett les fogalmáról már gőze sincs. A játékosok, edzők valamivel jobban tisztában vannak vele, ők tudják alkalmazni a fent említett dolgokat, meg még néhány aprósággal tisztában vannak. Egy mérkőzésen lehetsz kurva jó játékvezető, ha magán a meccsen nincs extrém szituáció, pl. nem kell büntetőlövést ítélni vagy fegyelmiket kiosztani, asetleg nem kell játék késleltetésért büntetést kiosztani, vagy olyan büntetést adni, ami nem minden napi (lásd miskolc-dferr ifi meccs). Amíg csak palánkra lökésért meg gáncsolásért pakolod ki az embereket meg befújod a SIMA lest, addig istenkirály vagy, de azon túl már aljas szemét csaló. És miért? Mert szinte senki sincs tisztában a szabélyokkal. Az már egy másik kérdés hogy valaki alkalmazni sem tudja azt, de a konfliktusok általában abból adódnak, hpgy a népnek fingja sincs a hoki szabályairól.
Retyének gratulálok, ez nem semmi elismerés! @D. Gromov: Nem akarok a dolgaitokba belepofázni, csak félek, tényleg beváltjátok a fenyegetést és vagy a blogot, vagy a hozzászólások lehetőségét szüntetitek meg - amin természetesen egy cseppet sem csodálkozom. Kössünk kompromisszumot, lassítsatok, pl a mai meccshez a hozzászólásokat csak holnap nyissátok meg és szép kényelmesen üljetek le a tévé elé, vagy menjetek ki a csarnokba és nézzetek meg egy jó hokimeccset, akár a családdal. Természetesen önös érdekből kérem mindezt, de azt be kell látnom nekem és mindenkinek, hogy 14-16 órát huzamosabb időn keresztül nem lehet (nem szabad) dolgozni. A másik érvem pedig az, hogy nincs is miről vitatkozni, a dolgok el fognak dőlni a pályán, tök mindegy, hogy kinek mi a véleménye. Légyszi fogadd meg a tanácsot, nem szeretnék a blog nélkül maradni áprilisban!
@banyszi: Ne haragudj, de mi fog eldőlni a pályán? Az, hogy kinek mi a véleménye? Szerintem ott az dől el maximum, hogy a Volán jobb csapat, amivel ugye mindenki tisztában van.
@ferrri: "Szerintem nem így kellene motiválni egy csapatot.Inkább kizárni a külső körülményeket, és küzdeni akkor is ha esélytelen vagy." Rendkívül szimpatikus, sportszerű gondolat. Az Újpesten számonkérni viszont kicsit visszás, mikor éppen így állt ki a döntőre: esélytelenebb csapatként a két mérkőzésből eddig kétszer tudása legjavát mutatta. Aki alibizik, az a Volán: Énekes, Ocskay, Tokaji... nyilatkozata szerint.
Mi lenne ha ma a Volán tábor látványosan szeretné a sporit? Mondjuk óriási ovációt minden kiállításnál... :)
Amúgy még valami! D.Gromov hozzáállása a dolgokhoz zseniális! Tanítani kellene! Komolyan mondom! És ámbátor ha valaki itt vendég, de egyébként egy másik csapat weboldalának szerkesztője, és arrogánsan, sőt "bicskanyitogatóan" kommentel, és érvel, az csak alátámasztja azt, hogy szemellenzős, irtózatosan elfogult cikkek mit kereshetnek egy ilyen nagy múltú és nívós klub weboldalán!
Volán bármennyire is kapott ki, akár EBEL-ben, akár másutt, nem láttál ilyeneket...
Anno, ha "pédzsdávn" barátunk ellen ilyen stílusban játszott volna a volán, pár játékostól az örökélet kódját is elvették volna, nemhogy 12, meg 16 meccs eltiltás... De sebaj, meglátjuk, mit tud a külföldi bíró!
De srácok! Tényleg tapsoljuk meg minden kiküldött labancért... izé, de benne maradtam ebben az ebel-ben... :) lilát akartam mondani, nem labancot... :P
@Leo945: ötletnek nem rossz, de azt gondolom, hogy ez elég megalázó lenne az ellenfél és az ellenfél szurkolói számára, ezért korrekt közegben midenképpen elkerülendő. Emberi méltóság is van a világon, és ha minden jól alakul nekünk az este, a liláknak lesz épp elég gondjuk, nem kellene erre nekünk, szurkolóknak rápakoli. De megfordítom: neked mennyire esne jól, ha padlóra kerülve belédrúgnának még kettőt? Ugye történt velünk ilyen az EBEL-ben, és a rájátszásunk bánta...
Bármilyen béna kommentek is mennek itt, a túloldalon is emberek vannak - esetenként még jófejek is, csak az a "borzalmas" lila mez ne lenne rajtuk - ezért én nem pártolom az ellenfélel való foglalkozást.
Szerintem csakis a saját csapatunkkal kell foglalkozni - ősi bölcsesség, hogy egy dübörgő Hajrá Volánnál nincs egyszerűbb, hangulatosabb, és tisztességesebb szurkolás. :)
@Raon: Belénk is rúgtak, de felálltunk... Sőt... a lila ködünk bánta... Persze ez is egy szar hasonlat ide... mert képzeljünk el egy ute drukkert lila köd nélkül... :):):):)
És a szurkolókkal így pont nem foglalkoznánk... csak a sporival :):):) Nekik lehet hogy fájna, de nekem is mocsokul fáj már az irigység...
Nah mindegy, az bizti, hogy ott leszek, és az is bizti, hogy megeszek vagy 5 zsíros kenyeret LILA hagymával... :)
@Leo945: Székelyföldön a lilahagymát veres hagymának hivják,a vörös hagymát fehérnek.
De neked szerencséd van hogy Magyarországon van a döntö,igy lilahagymával eheted a zsiroskenyeredet(amugy nekem is jol esik amikor magyarországon vagyok meccsen)
Jo étvágyat,és jo szurkolást!!!
@Leo945: azért szerencsére vannak ilyen lila szurkerek itt is. :)
Nézd, néha engem is felbosszant pár komment (pedig nem lehet azt mondani, hogy ne lennék régi motoros a netes fórumozásban, elvileg nem nagyon van olyan flémtípus, amit ne láttam/próbáltam volna), sőt, van amikor én sem bírom megállni, hogy bele ne kotyogjak, de pontosan látni, hogy ezeknek értelme sosincs, sosem lesz. Viszont ha tíz anyázás közepette van látni egy józan hangot a másik oldalon, az szerintem van annyira értékes, hogy ne érdekeljen a többi... A csapatunk meg jó, mi tudjuk, látjuk, és azt sem lehet mondani, hogy ne lenne egyre népszerűbb az országban. Hat-hét éve azért totálisan elképzelhetetlen lett volna olyan, hogy más csapatok szurkolói azt mondják akár egyszer is egy évben, hogy szép volt Volán. Az idei évben az EBEL kapcsán ez volt a mi extra ajándékunk - ezt becsüljük meg, ezzel foglalkozzunk. Ki tudja, ha a csapat menetel tovább, hat-hét év múlva talán a mostani reakciók is meg fognak szűnni.

Amúgy érdekes, hogy a lila hagyát említed, épp a múltkori meccsen beszéltük a haverokkal, hogy a hazai büfének ez P.R.-ból egyes. :))
@forestjr: Nem pont erre gondoltam, inkább a sípmester tevékenységére és arra, hogy amin vitatkozunk, az nincs, illetve mit sem változik a szájtépéstől! Ergo teljesen feleslegesen "idegesíti" egymást a két tábor, a blog íróiról és szerkesztőiről nem beszélve.
@Raon: Leírtad amire gondoltam! Igazad van, mutassuk már meg a világnak, hogy sokkal, de sokkal különbek vagyunk más sportágak szurkoló táboránál! Eddig legalább is ez igy volt. Részemről nem tudom utálni a lilákat, ha körülnézek, látok olyan embereket mint pl. Kerusz, de sorolhatnám. A nagyfiam ennél a klubnál nőtt fel, mert amikor megszünt a KSI-nél a hoki, az UTE segítő kezet nyújtott Balogh Tibornak és csapatának. A kicsi január végéig lila szinekben játszott, sok barátot hagyott maga mögött, de az egyetem mindennél fontosabb. Természetesen nem mindig értek egyet a dolgaikkal, néha nálam is elszakad a cérna és odamondogatok, de ez nem több dohogánál. Akkor hajrá magyar jégkorong! Jó szurkolást kívánok mindkét tábornak!
@banyszi: Ne haragudj, akkor félreértettelek! Idén szokás volt ezzel a módszerrel eldönteni a vitákat, ezért kérdeztem rá. A sípmesterekről meg annyit, hogy Újpesten se képzeli senki, hogy ettől jobbak leszünk, vagy ti rosszabbak, hanem egyszerűen nem voltak elégedettek a vasárnapi teljesítménnyel, ezért éltek a szabályok adta lehetőséggel. Volt már ilyen a világtörténelemben, sőt, Magyarországon is, és még lesz is.
@forestjr: Eszembe sem jutott, hogy haragudjak! De ha már ilyen normális keretek között eszmét cserélünk, azért azt elmondanám neked, hogy a bíróra költött pénz sztem (hangsúlyozom sztem) feleslegesen kidobott, inkább a "kacsaúsztatót" kellett volna helyette megszüntetni, mert a jó jég sokkal jobban szolgálná a saját csapat érdekeit is. Na látod, feleslegesen jártatom megint a szám, mert közöm semmi.
@Leo945: Én is ott leszek, 79-es mezszám, Forest felirat, inkább beszéljük meg személyesen, nyugodtan, minthogy szervezkedsz azon, hogy rúgj belénk ;) .
A hozzászólásokat végigolvasva az embernek olyan érzése támad, hogy bármilyen hangnemben szólaljon meg egy UTE drukker...az rossz; ellenkező esetben, ha Volános ír bármit...az jó! Összehasonlításképp, itt a blogon is és a "pályán" is számszerűleg többen vagytok Volánosok, mint mi UTE-sok. Ez természetes, hiszen amikor jó csapat van, jó meccsekhez vagytok szokva, akkor normális, hogy a nézőszám, sőt, a szurkolók is gyarapodnak. Viszont ne felejtsétek el, hogy nem vagytok Istenek (bár most úgy tűnik, de ez nem tart mindhalálig) Az jó dolog, hogy van a bajnokságban egy nagyon erős csapat (bár nem látott benneteket sem Miskolc, sem Pesterzsébet, sem Káposztásmegyer az idén), mert akkor van viszonyítási pont...és ugye, mindenki a legjobbhoz szeretne felzárkózni, megütni azt a szintet. Tehát húzóerőnek mindenképp jó! Ha a válogatottat nézem, akkor viszont aggasztó a Stars mélyrepülése (remélem a válogatott játékosok a formaidőzítés miatt, most csak leengedtek, hogy április végére újra topon legyenek) Már az elődöntőn ezt éreztem, akkor annyira nem bántam :-)))
A baj az, hogy hozzászólásaitok 90%-ban "magas lóról" beszéltek, ez pedig kissé visszatetsző (de lehet csak számomra)Azért jó látni, hogy vannak igen jó fehérvári-újpesti kapcsolatok is. Legyen ez a példa!
Mindenkinek jó és kulturált szurkolást, de legfőképp szórakozást a fennmaradó meccseken!
Hajrá Lilák!
@banyszi: Ennek örülök!
Miért ne lenne közöd? Engem például mindenkinek a véleménye érdekel. Igazad van, de abba is gondoljunk bele, hogy az akkori felfokozott idegállapot, és a játékosokon eluralkodott csalódás miatt lehet ez volt az egyetlen megoldás, hogy újra életet leheljenek a játékosokba. Furcsa eszköze ez a motivációnak, de ki tudja, lehet ez áll a háttérben.
@Ringleader: Nekem nagyjából jó kapcsolataim vannak Fehérvárról, de azt megemlítettem már én is, hogy a "hiperérzékenységünknek" az EGYIK oka talán az is lehet, ahogy az idén többször is az említett magas lóról szépen ledegradálták a Mol-Ligát, és egyes Volán-szurkolók nem igazán tudták normálisan kezelni a sikert.
@forestjr: Tovább gondoltam a történetet és arra a következtetésre jutottam, hogy akkor mi van, ha a bíró cseréje az albát ugyanolyan mértékben motiválja? A fanyalgásom oka pedig: épp elég osztrák bírót láttam már fújni ebben az idényben, könnyen lehet, hogy sírva könyörögjük vissza Retyét, aki nem csak jó bíró, hanem nagyon rendes ember is!
@banyszi: Ezt már mi is tovább gondoltuk, és ugyanerre jutottunk, mint Te. Nem mi szurkolók hoztuk a döntést, így nem is minket terhel a felelősség, már ha ebben az esetben beszélhetünk felelősségről. Mi maximum beleállunk ma egy jó nagy verésbe, de ha így is lesz, ígérem, hogy méltósággal fogjuk viselni. Nem szeretem magamat ismételni, és ma már többször is megtettem, de most is muszáj: véleményem szerint nem Retye ellen ment ki a játék, és ez le is van írva a honlapunkon.
@forestjr: azért abban az esetben annyi tájékozódás belefért volna, hogy utánanéz az, aki ezt a döntést hozta az UTE-nél, hogy kik is vezetik a hátralévő meccseket. Annyi féltitkot hadd áruljak el, jó eséllyel mindkettőt Gebei fújta volna. Kár az egész sztoriért, de baromira.
@F. Kapus: Szerintem tudta jól, hogy ki fújta volna. És mondjuk ki, hogy nem jó eséllyel, hanem Retye fújta volna mindkét mérkőzést. Ettől függetlenül tartom, hogy nem személy szerint neki szólt a csere.
Kedves Barátaim !
Régi olvasó,de először iró 47 éve jégen,és szurkolóként sokat látott hokirajongó vagyok.
(a várható,pikirt megjegyzésekre)
Tudom,hogy ez nem előjogokkal,hanem korral jár.
A sok ártó beirással kapcsolatban eszembe jut
"Pfuj,láttál már csupasz,enyves csigát,amint rút
teste rózsán mászik át?"
(Rostand-Cyrano)
Pár dolog.
Ne az indulat határozza meg a beirásokat.
Olyan meccset még nem láttam ahol ne a biró lett
volna a "hibás"
A Volán MÉG a legjobb Magyar csapat.
A lehetőségek (pénz)szerények,de nézzűk csak a DAB
és a Medvék munkáját!
A Gebei jó biró és a Kincses is lehet az.
(a probléma talán az ami a Puhl-al is volt,külföldön szuper,itthon ....
Megjelentek,a hokit nem igazán értő "vasárnapi"
szurkolók,ami a nézőszámnak jó de kezdenek "focisodni"sajnos a táborok.
HA EGYMÁST BÁNTJUK, A HOKIT IS BÁNTJUK!

HAJRÁ LILÁK!

Tudom, nem ide tartozik, és előre elnézést az OFF-ért, ráadásul nem én fogom feltalálni a spanyol viaszt, de átfutott az agyamon pár gondolat, megosztanám veletek...ha valaki esetleg már leírta, még egyszer elnézést!
Ha jól tudom quitz írt egy nagyon jó bejegyzést a blogon arról, hogyan kellene megtölteni a lelátókat, ahol több építő jellegű hozzászólás is érkezett. Egyértelmű, hogy ebben a Volánnak is nagy szerepe van. Ehhez képest Mo-n nem látni a Volánt (idén csak Dunaújvárosban és Újpesten) Tudom, most sokan mondhatják, el kell jönni Szfehérvárra EBEL meccset nézni és kész! Igen ám, csak sokan gondoljuk úgy, hogy igazából nem a Volánra vagyunk kíváncsiak, hanem a saját csapatunkra, hogy mire megy a Volánnal szemben. Nem várható el, hogy az EBEL mellett itthon is részt vegyen a küzdelmekben, de szerintem kicsit későn kapcsolódik be az OB1-be.
Az alapszakasz ugye közös a MOL-ligával, ami idén feldobta a hangulatot. Ott teljesen normális, hogy a Volán a farmcsapattal vesz részt, hisz a "nagyok" az EBEL-ben vitézkednek.
Viszont a középszakasz már nem annyira "érdekes" (azért idén nem úgy indult számunkra a középszakasz sem, mint ahogy azt gondoltuk!) Jó lenne, ha itt a Volán átvehetné a farmcsapat helyét, és végigjátszva azt, eljutna legalább 1X mindenhova + otthon is meg lehetne vele mérkőzni. Igazából ez + 10 meccs számukra (sokkal kisebb iramban mint az EBEL, tehát annyira nem megterhelő) Ha alapul vesszük az idei bajnokságot, akkor, ha mindent nyernek, simán elsők, akár 0 pontos középszakaszbeli indulással.
A rájátszás pedig a középdöntőkön a 3-6 és 4-5 párosítással 2 nyert meccsig, elődöntők pedig az 1-(4-5), illetve 2-(3-6) 3 nyert meccsig tartana.
A gyerekek, családok (és nem a fanatikusok, akik minden meccsre járnak) lélekben biztos gazdagabbak lehetnének, hogy idén is láthatták a Volán ellen küzdeni csapatukat. Slussz!
Persze lesz, ahogy lesz...
Bocs az OFF-ért
@F. Kapus: Tökéletesen egyet értek veled, de azt tudnod kell, hogy az UTÉ-nak vannak olyan vezetői (természetesen nem mindegyik), akik nem éppen a körültekintő, megfontolt döntéseiről híresek. Forest írja nekem, hogy a "honlapunkon" megírtuk ... Tudnod kell, hogy már be sem nézek véletlenül sem a honlapra, mert amikor kicsit csípősebb megjegyzést tettem valamire, amivel nem értettem egyet, meg lettem "fenyegetve", hogy ki leszek moderálva. Magyarul (én igy gondolom) még személyeskedés nélkül sem lehet véleményem. Akkor meg minek strapáljam magam? Amig a fiam ott játszott ki sem tettem a lábam a csarnokba, ezután sem fogom és ez nem az UTE csapata, az UTE szurkolói ellen irányul, egyszerűen kicsinyes a szinvonal. (Már várom mikor jön, hogy nagyképű vagyok!) Ugyanakkor Szfehérváron még soha nem hallottam, hogy nem lehet még véleményem sem, mindig szeretettel várnak, legfeljebb nem értenek egyet velem és akkor megbeszéljük. De hát ezért vagyunk emberek, nem?
Na a végére milyen korrekt lett már itt a társaság, lemorzsolódtak az indulatból kommentezők.

Szerintem emiatt is megfontolandó banyszi ötlete: a kommentezést holnap reggelig fel lehetne függeszteni, addig kimegy a gőz más fórumokon, és nem lenne tele hirtelen felindulásból elkövetett felesleges ócsárlással ez a blog.
Nagyon szeretem ezt az oldalt, mert itt lehet a leggyorsabban a legtöbb információt szerezni a jégkorongról, ezért nem szeretném, ha megszűnne, inkább ne lehessen kommenteket írni.
Sajnos a bajnoki rájátszás sok - máskor normálisan író - szurkolót is megőrített, és teljesen elfogultan látják a történéseket, és ez alól nem kivételek a hivatalos honlapok sem (sem a Voláné, sem az Újpesté).
Szeretem elolvasni a meccs előtti beharangozókat, és ma azt írják az utehokin, hogy azért lett volna jó a szlovák bíró, mert az Extraligában is külföldiek vezetik a rájátszást. Pont előtte néztem meg hokej.sk oldalt, ahol volt tudósítás a tegnapi Slovan-Skalica elődöntőről (6-8 lett a vége, nem lehetett rossz meccs), és úgy láttam, hogy szlovák játékvezetői négyes volt. Az egyik játékvezetőt már láttam is élőben Extraliga meccsen, de a másik három is vezetett végig az alapszakaszban (jv küldés szlh.sk oldalon), ezért gondolom szlovákok. Ez most csak a legfrissebb példa. Miért kell valótlan dolgokat leírni?
@forestjr: Szervezkedek? Csak gondoltam, ha már olyan messziről jön a spori, kellőképpen köszönjük meg, hogy elfogadta az invitálást ide, a "balkánra"!
Komolyan mondom, két napja a gyógyszereimet kergetem... :):):)
Csak arra lennék kíváncsi, hogy most, hogy a bírókérdés is "rendeződött", mi lesz a következő magyarázat...
@Leo945: A P.Pagé kézikönyv szerint még elő lehet venni a szurkolókat, a szervezőket, a jeget, a csarnokot, a jegyszedőt illetve ezek tetszőleges kombinációját... :)

Ettől függetlenül remélem, hogy a mai este már a hokiról fog szólni, és színvonalas jó mérkőzést látunk!
utóbbit én is remélem... :) toltam pár nyugtató kávét... majd most! Amúgy kívánom, hogy az UTE jól nehezítse meg a dolgunkat! de komolyan és őszintén! Nehezítse meg, de nyerjünk! :)
@Leo945: Ne csak kergesd, vedd is be :) .
@banyszi: pedig én láttalak! ;) rögvest valamelyik első UTE-Újváros meccsen! De már rég volt, az igaz...
@celebesz: Rosszul, mert sztem ha valakit az én koromban (tudom nem érdem, állapot) kétszer fenéken billentenek, az már harmadszorra nem tolja oda fennt említett testrészét. Egyébként minden vágyam az, hogy tartson össze a hokis társadalom és a szurkoló táborok is, ellenkező esetben..., de minek szaporítsam a szót, ott az ország példája.
süti beállítások módosítása