HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fontos lépésre szántuk el magunkat

2009.03.08. 17:49 Hblog

Ettől a pillanattól kezdve nem lehet kommentálni az OB I.-rájátszásról szóló híreinket. Kissé szomorúak vagyunk, hogy ilyet kellett lépnünk, de elfogytak moderátori kapacitásaink, találomra kivagdosni embereket meg mégsem elegáns. Szóval, aki továbbra is őrjöngeni, gyalázkodni, provokálni és kötözködni szeretne, ez alatt a poszt alatt megteheti, másutt nem. Az egyéb írások alatt felbukkanó off kommenteket habozás nélkül töröljük. Törzsolvasóinktól elnézést kérünk, megértésüket köszönjük.

239 komment

Címkék: szolgálati közlemény ob i

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megkérdezhetem, hogy miért pont most érett meg a döntés? Ahogy nézem ép elcsitultak az indulatok. Vagy ez a látszat csak a szorgos moderálás eredménye?:)
szerintem azért nem volt itt olyan durva az adok-kpaok, persze az is lehet, hogy közben ti már kimoderáltatot csomó mindent. Meg hát valahol ki kell ereszteni néha a gőzt...
Az előző postba most olvastam csak bele. Kezdelek érteni titeket...:S
még csak az első harmad, de már 31 perc kiállítást kapott a Debrecen, míg a jégtörők 4-et.
ej-ej kár érte de megértelek titeket, ha máshogy nem hát így szabályozzátok le őket, én is szívesebben olvasok így minthogy (bocsánat) "ostoba" emberek meggondolatlan mocskolódásait olvassam...
Helyes! Inkább kommentet nem olvasok, mint hokiblogot... ;-)
Nagyon sajnálom! De valahol meg kell szabni a határokat!!
Off vagy nem Off: Tóth Adrián gólt ütött!!:) Hajrá fiatalok:)
azért az icehockey.hu -n lévő közvetítésbe én nem írnék be olyat, hogy
"Palkovics unottan emelt két méterről a hálóba "
Lószőrt a fülébe az ilyen lenézőeknek.
Bennem is az merült fel. Kicsit elfogult az ottani közvetítés. A közvetítés színvonalán is lenne mit emelni.
És mondom ezt fehérváriként...:D
A nagyobb baj az, hogy egyik tévéadó sem adta az elődöntőket! Szomorú és egyben szánalmas! :(
Csatlakozom, Almeria, Bielefeld, Twente baromi jók, és nagy a tét is. Bár ahogy az eredmények alakulnak, nem nagyon rágtuk volna le a körmünket.
Azért nem szép a médiamunkásoktól.
@Rock me Amadeus: Ez se semmi:
42:55 Magosi szabálytalankodott a Volán kapuja mögött, de a bírói síp néma maradt
Egy fórum nem azért van hogy a valódi véleményedet írd le, ne azt amit kikényszerítenek, mert az egy letűnt kort idézne szerintem. Na mindegy...

Azt hiszem ez beleférhet:

Úgyanúgy ahogyan ennek az OB I. - nek a végjátékában való szereplést sem érdemelte meg a nagy volán (mert nem tett érte fizikailag semmit), úgy a győzelmet sem érdemli meg (néhány meccs a szezon végén nem egyenértékű egy bajnokság teljes folyamatában való részvétellel).

A döntőben (fejér megyeiként) azért is - HAJRÁ UTE!
@drepi: Nézd már a volánosokat, nincs rajtuk sapka...
Na, akkor induljunk ki abból, hogy nem érdemelte meg a Volán, hogy induljon.

1. Mikor érdemelte volna meg?
2. Hogyan valósíthatták volna meg, hogy mindkét bajnokságban játsszanak?
3. Jobb lett volna az, ami tavaly volt (teljes csapatcsere a Volánnál a rájátszásra)?
4. Kik lettek volna a leghangosabbak, hogy a Volán szétveri a a hazai hokit, ha kivonultak volna az OB1-ből?
5. Esetleg a Volán ne induljon az EBELben, hanem csak az OB1ben?
@Rock me Amadeus: @Dachstein: Hát ha az unott a higadt szinonimája akkor nagyon találó!

@drepi: Na látom kezdődik! Eddig az volt a gond hogy nem játszunk ellenetek "EBEL" szintűen mivel így ti nem fejlődtök, ma hogy kijött a különbség már jön is hogy nem érdemeljük meg! Ezt vártam mára és sajnos be is jött. Na ezekért a komentekért tényleg nem kár!
És még mielőtt nagyon belém kötnétek, nem rossz ez a DAB lesz még jobb is, de jelenleg nincs a Volán szintjén. Sajnos, pedig örültem volna egy megyei döntőnek ahol izgalmak is vannak, nem csak mozgó bábuk. (Félre ne értsétek nem leszólni akarom a DAB-os srácokat, de ma csak ennyire voltak képesek (Lettország-Magyarország feeling) ).
A Steaua a hibás. Hajrá HBlog!
Palkó? Maradjunk az űberhanyag eleganciánál... Azért újvárosi barátunknak beírhattak voltna egy pontot, hiszen az assziszt onnan jött :):):)
Amúgy azt is megjegyezném, hogy a Kapuscsávó amilyen jól védett, legalább akkora tróger is volt... pláne az elején... :S
Amúgy a blog döntése érthető, de egyszer egy nem volános magyarázza már meg nekem, hogy miért semmittevés az a pár meccs, amit a volán az alapszakaszban végigküzdött...
Irigység = Magyarország
Induljon más is az EBEL-ben, és ugyanezt az elbírálást kapja...
fákkkkkk
Volt itt nem egy csapat a hazai bajnokságban amelyik futott az OB I-ben, a MOL ligában.

Ugyanúgy ahogy ezeket a kiváltságokat elérte a volán MJSZ elnökségi delegáltja (szándékosan nem írom a nevet, mert még sértődés tárgya lesz), a hazai bajnokság játéknapjait is lehetett volna alakítani.

Semmi baj azzal ha nincs ez az összetételű volán az OB I-ben, az alapszakasz és középszakasz x számú meccsén is megvolt nélkülük a mezőny.

Más az, ha az OB I. győztese szintfelmérésből a bajnokság vége után játszik egyet volánnal.

Csak egy példa: Szerinted az fair volna x tanulóval szemben ha te úgy kapnál érettségit, hogy a többiek 4 évéhez képest csak 3 hónapot járnál be az utolsó évben, mert apád rábeszélte az igazgatót...
@drepi: Hát ha leérettségizik akkor miértne? Szélig dr. szerinted hogy szerezte a diplomáját? A többiek hözöngtek miatta?
Félreértés ne essék. Én nagyon örülök a volán EBEL részvételének. Amit TV adott (nem vagyok fehérvári) minden meccset néztem szorítottam is nekik.

Csak itt azt érzem, hogy nagyot akarnak markolni. Vagy legalább ott bizonyítani, ahol mindenképpen megy.
@drepi: A tavalyi ha jól emlékszem ilyen rendszerben ment, az se tetszett a társaságnak...
@drepi: hogy te mekkora egy frusztrált fasz vagy :))
@troller: ne személyeskedjünk, mert még a végén egyáltalán nem lehet blogolni, csak érvekkel támadjuk be egymást! ;)
kösz, hogy te írtad le

szánalmas...
én válaszra sem akartam méltatni, így megúsztam
@murcicomp: miért, ez a fiú (vagy lány) érvelt? :)
Győzött a jobbik csapat.fizikailag,mentálisan is erősebb volt a volán ma.Minden tisztelet a dunaferr igyekezetéért,kiváló ellenfél volt.A volán pillanatnyilag izmosabb!Hajrá Volán!!!
@drepi: "Csak egy példa: Szerinted az fair volna x tanulóval szemben ha te úgy kapnál érettségit, hogy a többiek 4 évéhez képest csak 3 hónapot járnál be az utolsó évben, mert apád rábeszélte az igazgatót..."

Ha 2 szemeszter után az egyetemről jönnék vissza, lehet, hogy csak az irigyek problémáznának.

Amúgy meg válaszolj @-d(-_-)b-: kérdéseire, majd meglátod, bármit is választasz, valaki köpködni fog. Ismét csak a sapka...
@troller: srác Te családi matiné szintjén vagy.

Olvass már egy kicsit feljebb is. Vagy ahhoz segítség kell, hogy értelmezd.
Volán-DAB meccsről:

A mezőny legjobbja Racko volt!


Az eredmény közel sem tükrözi a játék képét!

Megkérdezném: hogyan játszhatja végig a meccset egy olyan "játékos", aki a jégen fekvő, tétlen csatárt ököllel üti, kesztyű nélkül, miközben csapattársa Rackó Józsi is üti ugyanazt a jégen fekvő Nathan Martz-t?

@troller: ha beleugrik a kútba te utána ugrassz? Ennek a posztnak pont az ilyen, én csak visszaütöttem mentalitás miatt született, emelkedlyünk felül a provokációkon és ne vagdalkozzunk felelőtlenül.
Sziasztok! Jobbulást Martznak és grat. a fiúknak. Ma végre játszottak, mindenki ezt hiányolta és köszönjük. A verekedésekért kár volt, viszont a dunaújvárosi kapus nagyon jó volt, ha ezt az eredmény nem is mutatja, de sokkal több gól születhetett volna, ha a kapus gyengébb napot fog ki. Más!! Már párszor írtam, hogy miként nevezhetné magát bármelyik csapat országos bajnoknak, ha a legjobb azt mondja, hogy Ok mi nem indulunk. A Volán is az országban van, sőt a válogatottban is nagy szerepet vállal, vagy onnan is ki kellene vonulnia? Szerintem ezt senki nem gondolja komolyan. Hajrá Volán!!!
El kell ismerni Rackó pazarul védett, csak rajta múlt, hogy nem lett kétszámjegyű az eredmény.
@doszy: kicsit körvonalasan de próbáltam válaszolni rá.
Már így is rosszul jöttem ki, ebből.
Elnézést, úgy látom, én is kivettem a részem, bár asszem többnyire "csak" az offolásból!
@drepi: Szió! Nem akarlak fusztrálni, de ma Magyarországon az oktatási törvény lehetővé teszi a magántanulói státuszt, ez nem volt jó példa. Üdv.
@drepi: Ha a Volán a Mol ligágan is játszott volna az kb 130 meccset jelent egy szezonban a válogatottaknak durván 150 nap alatt.Szerinted van ember aki azt kibírná?
Innentől:

- Minden meccs ajándék!
- Minden gól pirosbetűs ünnep!
- Minden megnyert harmad maga a csoda!
- Minden győzelem felér két bajnoki arannyal!

Veszíteni csak a Volán veszíthet.

HAAAAAAJ-RÁÁÁÁÁ LILÁÁÁÁÁÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
49-10 én csak ennyit mondanék!
Igazából ezek székely nagymagyarok csinálták itt a bajt, Sírnak jobbra-balra, hogy ők mekkora magyarok! Lóf@szt! Ők a legnagyobb szarkeverők! -még, ha nem leszek népszerű, akkor is leírom-
Most akkor tulajdonképpen mi is a probléma a Volánnal? Az, hogy indul az EBEL-ben és csak a rájátszásba kapcsolódik be az OB1-ben? És mivel jelenleg komoly játékoserővel rendelkezik gyaníthatólag bajok lesz? Ha nem indul az EBEL-ben és úgy lesz bajnok, az nektek mitől fáj kevésbé? Vagy ne induljon az OB1-ben, hogy nyerhessetek? Komoly cél...
@defó: Na ez nagyon épületes egy beszólás volt, gratulálok hozzá!
Gratulálok a volánnak ma jó napot fogott ki.
Valaki vezesse le nekem hogy Tökési miért kapott 5+véglegest ugyanazért mint amiért Sofron csak 2-t?
Ma végre jók voltunk!!! A CSAPAT, A SZURKOLÓK, mindenki!!!

Mindenkinek gratulálok! Hajrá Volán!
Az utóbbi 1-2 évben lett ilyen a blog. Vajon véletlen?
...Vychodil ámokfutása pedig a csúnyát. A hátvéd egyértelmű fejre irányuló támadással taglózta le Martzet a vendégkapu előterében, majd - túlerőben - folytatta a földön fekvő csatár bántalmazását. A jelenetnél Martz olyan súlyos szemsérülést szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani. Babic játékvezető - általános megdöbbenésre - mind Vychodilnak, mind Martznek 2+2 percnyi büntetést osztott ki.


Ezek után én sem értem miért is állították ki oly sokszor szegény, ártatlan Vychodil-t a középszakaszban.

Szegény ártatlan pára...
Biztos nem volt gyerek-szobája...
@fekete8: Bizti ugyanaz volt? Sofi ha bepipul, annak oka van... Mondjuk úgy igyekezett elégtételt venni az őt ért dab szabálytalanság miatt :):):)
@fekete8: Ütővel hátba vágni valakit baleset veszélyes, Sofi egy rosszul kivitelezett bodcsekért kapott 2 percet (az ütője már rég a földön volt) és a bíró szerint fogásért!
"A hátvéd egyértelmű fejre irányuló támadással taglózta le Martzet a vendégkapu előterében, majd - túlerőben - folytatta a földön fekvő csatár bántalmazását. A jelenetnél Martz olyan súlyos szemsérülést szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani."

Gratulálunk Mr. Vychodil, igazi sportemberhez méltó cselekedet volt...
@cuceró: gyerekszoba egyben van. én kérek elnézést!
@defó: Az a baj, hogy Vychodil is... Én is elnézést kérek...
A dontot sem lesz lathato egyik adon sem??
@defó: Miért nem írtál rögtön románt! Nagyon tudlak sajnálni!
@sisti: miért is? fél éve fent van a sport tévé honlapján.
@murcicomp: épp ezért! akik magyarnak vallják magukat azok a legnagyobb szartúrók. sajnos!
na jó, kis tulzással!
@murcicomp: "Ütővel hátba vágni valakit baleset veszélyes"Ha Tökési ezt csinálta akkor oké nem szóltam!messze álltam az esettöl.
Viszont Sofron esete épp elöttem zajlott le és az inkább volt szándékos mint rosszul kivitelezett bodicsek.
@fekete8: De ütő egy deka nem volt nála és igen a bodicsek általában tudatos cselekvés...
nem kéne ezt itt és most abbahagyni?! :ooooo
igaz a bodicsek nem tilos. akkor Tökési is csak egy rosszul kivitelezett bodicseket csinált
@fekete8: igen, csakhogy Jason feje vérzett!
@fekete8: Hátulról ütővel palánkra lökés igenis balesetveszélyt hordoz magában, és kis túlzással, szabály szerint ez a megfelelő honorárium, de a 2+10 a minimum. Sofron esetében bodicsek volt, ami maximum palánkra lökésnek fogható fel, de semmi képpen se fogásnak(fogást ítéltek, ami meg szabály szerint nem 2+10, vagy 5+20). Kiegészítésként: az ő botja már rég nem volt nála.

Ott áltam, tényleg igen rosszul sikerült bodicsek volt: bottal lökés palánkra
Akár ki is lehetne emelni ezt-vagy másik topicot, ahol nyugodtan mehetne egymás szapulása, vitatkozás, marakodás.

Grat a Volánnak! Ma talán megközelítették azt a szintet, amit tudnak.
Ha kikap a Volán egy MOL ligás csapattól, "mi megmondtuk, hogy nem is olyan jók".
Ha legyőz a Volán egy MOL ligás csapatot, "kapják be, könnyű nekik".
Ha elindítja a farmcsapatot, majd a nagy csapat befejezi, "nem ér, szemétség, hogy az utolsó helyről indulnak, és aztán söprés".
Ha a farmcsapat külön indul, és a nagyok csak a végén szállnak be, "nem érdemlik meg".
És még folytathatnánk...

Hihetetlen, hogy egy amúgy higgadt, szakértő közönség ennyire elveszti az arányérzékét, és inkább szembe megy a tényekkel, csak azért, hogy kiadja a dühét/frusztráltságát.
@fekete8: Véleményem szerint előzmény is volt, már pénteken is utaztak mindkét légiósunkra (Nathan és Jason). Jómagam Sofronnak is adtam volna 10 percet sportszerűtlenség miatt, de a vétsége csak 2 percet érdemelt.
@Enzo Molinari: Akkor vagy nem ugyan arról a szabálytalanságról beszélünk vagy nem ugyanazon a meccsen voltunk, de Sofinál NEM VOLT ütő, az tőle olyan 3 méterre feküdt mikor "kiesett" a kezéből.
@TheKaszi: Nem hiszem hogy utaztak volna rájuk.Bár ez az én véleményem.Viszont volt feszültség a pályán az biztos
@fekete8: Messze nem taktikai elemként gondoltam, úgy hiszem a meccs hevülete hozta.
@fekete8: Csak ezt a meccset nézve, de mindenképpen úgy tűnt, sok-sok embernek, köztük bíróknak, szakértőknek is, hogy bizony-bizony utaztak Martz-re és Guerriero-ra is. Martz-nek a szeme bánta, Jason megúszta egy varrással.
Tőkési ütővel nyakra nyomott (szerencséjére ő volt az elkövető, bárki más nagy verést kapott volna érte, szerintem), Sofron pedig testtel rávezette a palánkra az emberét (amiből simán kifordulhatott volna az ellen, ha nem erősködni akart volna).
@fekete8: lehet hogy véletlen volt, de Martz egy fül mellé kapott ütéssel egy ortamponnal és egy fejjel a palánknak lökéssel lett gazdagabb pénteken. És ebből a 10-esetek vette ki a részét, nem mondom hogy szándékos, de kicsit furcsa, Jason is kapott rendesen de ő kisebbet esik mert alacsony! :)
Azért remélem nem perelnek be minket:)de jobbulást a játékosoknak.
A harmadik helyért lesz mérkőzés?(Stars-DAB)
@fekete8: Már írtam korábban, csodálatos sportélmény volt a pénteki meccs, gratula a Dab-nak érte:)
@murcicomp: Nem Sofiról beszéltem, hanem Tőkési-ről, bocs, nem írtam le a neveket.
@ekanai: Martz Újvásosban végig ezt kapta...
Lesz Szombaton Pesten kezdünk
Mért kell ezen lovagolni? Ilyen a játék, vagy nem?:) Valljátok be, talán még élvezitek is, hogy történnek ilyenek a hokiban, és láttok egy kis véééért!:P
@canadien: Persze szombaton Pesten kezdünk
@Dachstein: Ezt nem lehet tagadni:)Most sem ártott volna egy jó kis verekedés:)
Nem olyanra gondolok amit Vychodil csinált.
@murcicomp: Sofi szabályos volt, de zéró tolerancia esetén befújható. (Bár Nhl-ben bőven elmenne)
Amúgy mind a három meccsen egyértelműen utaztak Jasonra és Nathanre. Iszonyat undorító módon. Nathan amúgy szeret verekedni, csak szerintem szóltak neki, hogy fogja vissza magát. Azért sajnálom, hogy nem kapta el az egyik DABost a mai meccsen. Bár igaz nem nagyon volt alkalma a sérülés miatt. Jobbulást kívánok neki.
@Rex:Én is sajnálom:)Vychodil-t azért bármelyik volános ellen bátran ki merném állitani verekedni:)
Amit ma csinált azt csak birkozásnak lehet nevezni
@fekete8: Amugy ez a gyerek csinált valami hasznosat is a bajnokságban?A vychodilra gondolok.
@fekete8: Megnéztem volna egy Bonni, vagy Horváth ellen. :D de az más sport :)
A 10-es számú dab játékos nem való ebbe a bajnokságba.
@peet: Hasznos játékos ha nem veszti el a fejét:)azt meg elég sürün:)
@Rex: Azt én is:)
Nem olvastam el semmit a fentiekböl, de HAJRÁ UTE:D
Igaz, hogy ma Fehérváron néztünk meccset, de lélekben nekik drukkoltam:D
Amugy a Volán egy úthenger, nehéz dolguk lesz a Liláknak...de akkor is mindent bele!
@fekete8: Vychodil ritka bunkó jószág, meg kell hagyni...
Végre úgy játszott a Volán és olyan volt a hozzáállás mint ami elvárható!
Mi igy szeretjük:)tessék ezt tiszteletben tartani:)
@fekete8: de gustibus non est disputandum...
Na mi lesz már, mikor esünk egymás torkának??:)
Gratulálok az Újpestnek!!!!! Szép volt fiúk!!!
A szezon elején még mindenki azt hitte, hogy az utolsó helyek valamelyikén fogunk végezni, és erre sikerült rácáfolni.
Nem kétséges számomra, hogy a nagyVölán lesz a bajnok, de számomra az egész éves munkájuk alapján az UTE A BAJNOK!!!!!!!!
Sziasztok ! Régóta járok mérkőzésekre , sok szezont végignéztem . Szerintem az idei volt az utóbbi évek legjobban megszervezett , megrendezett küzdelemsorozata . Egyértelmű hogy a külföldön tanulóknak lehetőséget kell adni arra hogy a MAGYAR vizsgabizottság elött számot adhassanak tudásukról és ha ők érik el a legjobb eredményt azt el kell ismerni . (Mit ér az ha valakire azt mondják hogy TE voltál a legjobb és Ő is tudja hogy a legjobb az ott sem volt a megmérettetésen !) A kisVOLÁN részvétele a bajnokságban is vitatéma ! Szerintem ez is jó és kell ! Ha ŐK nem indultak volna akkor egy csapat mindíg szabadnapos lett volna . Az igaz hogy lehettek volna acélosabbak is . Véleményem szerint nem a játékoskerettel van a baj . Az idősebbek között több , válogatottat is megjárt rutinos játékost találni . A fiatalok is többen utánpótlás bajnoki címeket szereztek , valószínüleg nem véletlenül és szerintem nem bennük kell keresni a hibát . Szerintem az edzőkkel és az edzők feletteseivel van a baj ! Az az edző aki a mérkőzés alatt tökmagot ropogtat és úgy vezényeli a csapatát az hogyan akarja motiválni a rábízott társaságot ? Milyen alapon várja tőlük hogy profiként álljanak a munkához , amikor Ő maga semmi jelét nem adja annak hogy ez az egész a legkissebb mértékben is érdekelné??? A mérkőzések után persze hiszérikus kirohanásokat intéz hol a játékvezetők , hol a játékosai ellen ! Szóval mindenkiben látja a hibát csak saját magában nem .(az ifi csapat is csak nélküle tud normálisan játszódni) Úgy érzem , meg kellene köszönni az eddigi munkáját és sok sikert kívánni neki a civil élethez ! A főnökét (ha van)azért hibáztatom mert ezt elnézi neki ! Csak ezen a poszton kellene megerősíteni ezt a csapatot és egy igazán komoly ,(jó pedagógusi képességekkel is megáldott) edzővel jövőre nagyon komoly eredmény eléréséért csatába küldeni a társaságot .
Örülnék neki ha jövőre is ilyen szisztéma szerint bonyolítanák a meccseket és az EBEL-ben induló csapatnak (csapatoknak) megadnák a lehetőséget arra hogy HAZÁJUK bajnokságában is bizonyíthassanak . Persze csak akkor ha a Klub vállalja hogy a teljes szezonban képviselteti magát a HONI bajnokságban is !!!

Köszönöm hogy áldoztatok rám egy kis időt ! Sziasztok!!!!!
@defó:
gyerekszoba egy szó? nem mondod?

Egyébként a csodás rím kihangsúlyozása miatt írtam kötőjellel, de mindegy...

Költőknek pedig tudtommal megengedettek a kisebb hejesírási hibbák is :)
@pengekettő: "Persze csak akkor ha a Klub vállalja hogy a teljes szezonban képviselteti magát a HONI bajnokságban is !!!"

Belegondoltál, hogy ehhez szinte mindennap meccset kéne játszaniuk?
Aki szeretné átérezni a lila fiesztát, itt megnézheti, mik zajlottak Újpesten :)

www.indavideo.hu/video/Ujpest_-_Bp_Stars_20_20090308

SZÉP VOLT FIÚK!!! Volán ellen is mindent bele!
Na most megint egymás torkának lehet esni:)
A hazai csapatok játszottak a MOL-ligában+mellette ment az OB1. A Dab még mellette próbálta felvenni a kesztyüt a kontinentális ligában.
De most jön az hogy az EBEL szinvonalasabb és azért koncentrált csak arra a NAGY volán.
Tény szinvonalasabb elismerem.De attól még játszahatott volna itthon is
@fekete8: Hogy játszott volna? Heti 3 meccs és utazás mellett még edzeni se nagyon volt lehetőségük!!!
@freddyD: Úristen, miröl maradtam le áááááááááá. Köszi a videót:)
Remélem lesz még ünneplés az UTE jégpályán:D
Azt hittem,most már látom,naívan,hogy a mai meccs után legalább kapunk egy elismerő sort az újvárosiaktól!Tévedtem!
Bocs,hogy beleszóltunk a Magyar Bajnokságba!
Lassan szégyelnem kell magam?
@Ysbryda: Még pótolhatod a döntőben ;)
Tényleg jó volt, végre ennyi embert látni a stadionban, Volán ellen szerintem a telt ház meglesz
@fekete8: A Mol liga meccsei és az OB1 meccsei nem egy és ugyanaz?:) Háá tudom hogy beugratós kérdés!!:D
@fekete8: Nem, nem játszhatott volna (pl. az ebel kifejezetten megszabta, hogy 15 leadott nevű játékos CSAK ott játszhat, amíg a csapat bent van). Arról nem beszélve, hogy játszottak volna 3 meccset ebelben, kettőt az OB1-ben hetente???
De a tények ne zavarjanak, írjad csak a meggyőződésedet, nem baj, ha semmi köze a valósághoz!
Bevallóm egy kicsit nekem is szúrja a szemem a Volnán OB1-ben való indulása. Függetlenül attól, hogy elismerem a Volán szerepét a hazai jégkorongban és függetlenül attól, hogy az idei kiírás lényegesen jobb mint a korábbi.

Úgy gondolom, hogy OB1 bajnok csak az a csapat lehessen aki végig játszotta az egész szezont.
Viszont, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon javasolnék egy kupát, egyszerűség kedvéért nevezzük Szuper Kupának. A lényege az lenne, hogy minden olyan hazai csapat aki nem indul az OB1-ben, de legalább olyan vagy erősebb pontvadászatban igen, annak legyen meg a lehetősége, hogy kihívja az aktuális OB1 bajnokot 2 vagy 3 győzelemig tartó sorozatra. Ha megnyeri akkor elmondhatja hogy a szezonban erősebbek voltunk mint a bajnok, de mégsem vagyunk OB1 bajnokok hiszen másik bajnokságban indultunk
Mi szól az ellen, hogy az OB1ből kiszálljon a volán, és csak mondjuk egy Magyar kupa keretében mérkőzzön meg a honi csapatokkal?
@Jussi: Szégyeld magad!!Nem a volán játék tudását firtatom!!Elismerem jók vagytok!!nem nektek valo az ob1!!Egy ilyen szinvonaltalan bajnokság rájátszásában is hogy miért indultatok nem tudom.Nektek jobb kell!!!
@defó: Ritka nagy barom vagy,igy oszinten kuldom neked Szekelyfoldrol udvozlet formajaban! Annyira szanalmas vagy es nem csak most, emlekszem,hogy egesz szezon alatt brunnyogtel,ahol erted dobaltad a szart Szereda fele,de tudod mit? Megredemled magad! Mi van,olyan nehez elviselni,hogy a ket csiki csapat( legalabbis a HC) siman az magyar ObI fole nott? Vegig panaszkodtad,hogy marpedig senkit nem erdekel a MOL liga donto magyar orszagon ha MI jatszuk a dontot...de ugy latszik teged is erdekelt,ha mar belerofogtel! Eddig lehetett irigykedni a Volanra,de plusz meg ket csaptot,mar nem tudtal megemeszteni,foleg ha "romanok"...Na hallod,idegen vagy sajat orszagodban,azt akartam irni,hogy vagyok olyan magyar mint te,de neeeem,az mar nem szint,az sopredek az korcs a te fajtad...
Igen a szekelyek a bajkeverok ok turjak a szart,figyelj oda te hitvany,hogy most UTE-Stars es Volan-Dab meccsekrol volt szo mar reg nem a csikiakrol,itt a fejer megyeiek s a negyedik kerulet beliek moocskoltak egymast(mar aki),szerinted ezek kozul melyik szekely megye,kerulet vagy csapat!
Inkabb hagylak a sajat mocskodban,mert az ilyen szemetladaknak ott a helyuk,s tudd meg,hogy itt te kevered allandoan a szart!!!

Elnezest mindenkitol,de egyszeruen nem birtam tovabb ennek az alaknak a mocskolaodasait,foleg a romanozas utan ment a fel a pumpa!
@Pentele: Nem rossz gondolat.
Mondjuk én így elsőre már azzal is kiegyeznék, hogy ne a Volán kapja a pályaelőnyt...

Azért aki ezt kitalálta, nem volt komplett
@Pentele: És,ha ti is felvételt nyertek az Ebelbe,mint,ahogy a csapatvezetésetek szándéka,akkor is ezt fogod állítani?
"Úgy gondolom, hogy OB1 bajnok csak az a csapat lehessen aki végig játszotta az egész szezont."
Ezek szerint mi egész évben sakkoztunk!:-)
@fekete8: Köszönöm Barátom,így ismeretlenül is!
@Jussi: Félre értesz szándékosan, OB1 bajnok az lehessen aki végig játszotta az egész magyar bajnokságot!

Ha több csapat is felvételt nyer az EBELbe vagy szlovák 2-be (tök mindegy csak erőseb legyen mint az OB) akkor egész jó kis „Szuper Kupa” sorozat lehet itt a szezon végén.

(nem tudok róla, hogy a csapatunknak szándéka lenne EBELben indulni szerintem örülnek, ha megtudják tartani a játékosokat pl. a Volán elöl)
@freddyD: zseniális videó, óriási köszönet érte :-)))
@Pentele: Pedig ez a szándék Nálatok is,hidd el!Elég bizos infóim vannak erről!
Végig játszotta=végigjátszotta?
Ha a fiataljaitoknak élő szerződése van,elég nehéz lesz átigazolniuk hozzánk.
Sok sikert Nektek,őszintén!Fegyelem és alázat!
Ha megkérdezed JP-t erről,ő is ezt fogja mondani!
Ilyen pillanatban nem illik kritizálni, mert a lilák most tényleg minden tiszteletet megérdemelnek, de remélem Pék úrral átbeszélik azt, ami az 5 perces emberelőnynél történt, mert az rettentően siralmasra sikeredett. Egy Volán ellen ilyen luxus lenne
@Joegep: ezen en is gondolkodtam, hogy a ob1hez hogy jonnek a szekelyek...
@freddyD: Megnyugodhatsz. A volán is csak úgy pocsékolta a drága emberelőnyös perceket. Ha jól emlékszem egyet sem használtunk ki. Pénteken derby! :)
@fradigy: Azert mert csak szimplan szurjuk a szemet annak a nagypofaju @defo-nak... Szerintem a KHL-es hireknel is minket mocskol a kommentekben!
Egyszerűen nem tudom megérteni miért szúrja a szemeteket hogy a Volán csatlakozott az OB1hez. Ez szerintem így van rendjén. Nem azért mondom, de bezzeg tavaly jó volt, hogy itthon tartottuk a magyar bajnokit és nem került ki Csíkszeredába. Ezért elnézést kérek az Erdélyiektől, de emlékszem, hogy tavaly hányan mutogattak Csík fele, hogy nesze, nekünk itt van egy Volánunk. Most Ők is itt mind szitkozódnak, hogy mit keres a Volán az OB1ben. Undorítóak vagytok. Ez szimplán irigység. Hála Istennek, nem Ti döntötök erről és igazából semmi közötök nincs az egészhez. De aki azt mondja, hogy a Volánnak nincs keresnivalója az OB1ben az még csak nem is ért a jégkoronghoz. Sokra menne az UTE a bajnoki címmel, ha mindenki tudná, hogy a Volán jobb nála. Jaaa és biztos keményen megharcolna érte. Amúgy meg ki kell hogy ábrándítsalak, mert higgyétek el, a Volán még nagyon hosszú ideig el fog indulni az OB1ben is ebben egész biztos vagyok. Úgyhogy pukkadjatok meg! :)
@Rex: "Ez szerintem így van rendjén."
Mások szerint meg nem, így kerek a világ :D
@Joegep: Neked sem lehet egy könnyű életed...
@M.Messier: Nem most kezdte uzni az eszet,olvass vissza a MOL liga dontos cikkebe...ja es igenis nem volt konnyu eletunk,de megmardatunk magyarnak,talan jobbnak,mint az elfasult anyaorszagaikanak jelentso resze...de ez most nem tartozik ide...de azert szomoru,hogy egyeseknek mennyire a mult rendszerbol visszamaradt felfogasuk van...
@doszy: Nyugi már! Kell a nagy-Volán a rájátszásba, mert nélkülük nem sokat érne a magyar bajnoki cím. Mondom ezt én, a Lila! Ami nem járt nekik, az a pályaelőny, de most már mindegy. Jöjjön a döntő!

Az EBEL-szereplés feltételeinek biztosításáért (értsd: lóvé) pedig elismerés, de nem kell a demagóg szöveg arról, hogy az a magyar jégkorong érdeke. A kérdés annál sokkal bonyolultabb.
aaz elnok urnal a pont aki kocsog menjen a faszomba :D
sok semmire kello fogjunk neki verekedni a fasz ki van
"jobb egy csendes verekedes mint egy hangos verekedes" szoval ki verekszik velem :)))
@gabute: Jövőre induljatok a szuperminiben, azt biztos söpréssel nyeritek! Valamelyik szponzor csináltat egy akkora kupát, mint a Stanley, kirakhatjátok a klubházban és mindenkinek mutogathatjátok, hogy ti vagytok a BAJNOKOK! :)
ez a pályaelőny dolog teljesen érthetetlen számomra is.

ezt valaki nagyon elqrta.
@Liladínó: Nálad a pont.
Fehérváriként teljesen egyet értek veled, nem szabadott volna pályaelőnyt kapnunk. Majd talán jövőre úgy lesz.
Ha négy nyert meccsig tartana az elődöntő is, nem lenne pályaelőny... Ez persze többletköltségeket okozna a résztvevőknek, de valamit valamiért...
@qx92: Most nem tudom eldonteni,hogy gunyulodsz-e velem.:)
Tegnap agyon felb...ta a fejemet az @defo gondoltam egyet alszom ra lehiggadok,hat most kelltem fel es vissza olavasgattam,hat mar le vagyok higgadva,ugy gondolom tul finom voltam,s ha mar veszekedes akkor legyen hangos;)
nem láttam az esetet csak a leírásokból próbálom elképzelni, de ezért tényleg csak 2+2 járt?? azért kérdem, mert ez babics nevű csíkos, nálunk a vérző sérülést okozót játékost semmivel sem büntette... Szerintem ha nem kap valaki megfelelő büntetést tettéért, még képes azt hinni a megengedett határon belül van és nagyon súlyos lehet a vége.
@qx92: Az ilyen idióta beirogatások miatt szüntették meg (jogosan) a hozzászólás lehetőségét!!!

@jeges a maci: A "babic" nevű zebra azt sem torolta meg, hogy Martz akkorát kapott fekve a kapus köcsögtől, hátulról megtámogatva a "nem egészen érthető elme állapotú" Vychodillal, hogy kettős látással korházba kellet szállítani!!! Sőt kapott érte 2+2 percet!!!!!
Ez elég furcsa, hogy egy magyar jégkorongoldalon pont a magyar jégkoronghoz nem lehet hozzászólni...
Mindenesetre néhány megjegyzés: Sajnos, hogy ennyi meccs van az EBELben, pedig igen is játszatni kéne a nagyvolánt legalábbis az OBIbe számító meccseken.
Itt kapcsolódik a kisvolán, ahova mikor volt lejátszás, szégyenszemre akkor is kikaptak...

Hogy a meccshez is kapcsolódjak (amin különben nem voltam),(egyedül csak a lőtt gólt hiányolom) de itt csak ismételni tudom magam. Nem Árkoval volt a fő gond, hanem hogy a Volán elhitette, hogy Árkoval volt a gond. Ha 8-3ra nyernek ugyanúgy semmi örömöm nem lett volna a meccsben, viszont csalódás volt, amit a várva várt csapattól láttam.
@jeges a maci: Volt egy kavarodás a kapunál, Martz, földre került, (egyébként Racko is rávert egyet a földön) Vychodil pedig bátran rávetette magát és ütötte, mint a répát. Nem láttuk, hogy vérzett, de azért valamiért kórházba kellett szállítani... Vychodilt a vezetőbíró próbálta lerángatni Martz-ról...
Remélem lesz róla video...

Ha a MOL- liga meccseit kivesszük a magyar bajnokságból OB1 akkor a nagy Volán csak 2 meccsel játszott kevesebbet mint a többi magyar csapat. Úgy könnyű beszélni, hogy 1 meccs egyszerre kettő sorozatba számít. Ha külön lenne a MOL liga és az OB1 akkor kiváncsi lennék, hogy hány csapat indítaná az Ob1 ben a junior csapatát és ki melyik ligát választaná.
@Lazlee: kár, hogy a tegnapit nem láttad, csökkent volna a hiányérzeted, a volán már jóval közelebb állt ahhoz amit tud ;-)
UTE drukkerek, ha terveztek pénteken valami leruccanást Székesfehérvárra, szivesen csatlakoznék! feltéve, hogy tudok szabit kivenni:D
Szép volt újpesti fiúk! Ez az idény már dicsőségtablós, bármi lesz is a döntőben. Reményeim szerint a Volán nem fog söpörni és legalább hazai pályán elcsípünk egy-két győzelmet. Az lenne a hab a tortán.
A tegnapi meccs egy kicsit elmaradt a korábbi kettő színvonalától, de az első tíz perc kivételével nem tartottam attól, hogy elúszhat. A Stars hajtott becsülettel, Holéczy és Gergely szerintem kifejezetten jól játszott. A többi "húzóemberük" átlagos szürkét. A végén Svasznek, Gröschl és Kangyal szívük szerint bunyóztak volna, de erre nem találtak partnert. Jó kimondani, hogy a jobbik csapat lépett tovább, méghozzá magabiztosan, a döntőbe.

HAJRÁ LILÁK! HAJRÁ ÚJPEST!
Hát, én a magam részéről sajnálom a blog döntését, de maximálisan megértem az okát. Aki tevékenyen részt vett az értelmes eszmecserék helyetti komplex anyázás kialakításában, az most szépen veregesse meg a saját vállát... ilyen korrekt közegből ilyen mélyre süllyedni, ki-ki büszke lehet a teljesítményére...

Ami a tegnapi meccset illeti, már minden lényeges elhangzott. Én úgy láttam, a Volán végre felpörgött 70-80 %-ra (viszonyításképp: az EBEL-ben a legnagyobb győzelmeinket vsz 110-120 %-os teljesítménnyel arattuk), és innentől nagyképűség nélkül állítható, hogy csak egy csapat volt a jégen. Ha nem véd ilyen jól az ellenfél kapusa, ha nincs az a három kapuvas, könnyen két számjegy lesz a vége. A védekezésünk parádés volt (nem is emlékszek komoly Dab helyzetre), de az emberelőnyös megoldásaink továbbra is felejthetőek. Szerintem az Újpestiek jobban aggódhatnak majd azért, ha ők kerülnek előnybe, mert az emberhátrányos kontárinkból sokkal több helyzetünk jött össze, mint az előnyös tilitolikból. :)

Summa summárum: én úgy látom, kikerült a csapat a gödörből, és ez jó jel a döntőre. Remélhetőleg a tévés meccseken az egész ország láthatja majd az EBEL-es színvonalon játszó Volánt, és így a jövő évi rájátszásig parkolópályára kerülhet ez a tökéletesen meddő vita.
Az Újpestet nem láttam még idén, a hírek meggyőzőek, kíváncsian várom, mi lesz a csaták vége. Én a szívemre hallgatva söprést tippelek, az első két meccsen óriási küzdelmekkel, utána simábban... de hát majd kiderül. Remélem Újpesten most is lesz show a bevonuláskor, jól nézett ki az összefoglalón. :)
Én is sajnálom a kommentelés lehetőségét...

Ami kikívánkozik belőlem a tegnapi volán-dab után: Sofi. Hihetetlen egyéniségnek tartom, nagyon szeretem a lendületét, meglátásait, robbanékonyságát. De az utóbbi 2 meccsen, mintha átmosták volna a gondolatait. Tudom, hogy a keménykedés is hozzátartozik a meccsekhez, sokszor igenis ezzel is taktikázni kell. A szabályos, furmányosan kemény ütközések még jól is állnak Sofinak :), de dühből nem lehet fegyelmezett csapatjátékot produkálni! Nekem hiányzik a csapatjátékos, higgadtan flegma, gondolkodó, mosolygós Sofi!!!
Ha valaki tehet ezért: HOZZÁTOK VISSZA!!! :)))
@ardea: ez azért van, mert egyes játékosok is úgy érezték, hogy a Dab-osok utaztak Martz-re és Jason-re. A pénteki botos harcművészkedés sem volt semmi, de a tegnapi két eset azért sokaknál leverte a biztosítékot.
Én nem láttam, hogy Martz mivel kezdett, és őt ismerve simán el tudom képzelni, hogy bosszantotta/provokálta a kapust - és ez szerintem is megtorlást érdemel, ez a jégkorong szerves része -, de az biztos, hogy azonnal földre vitték, és utána a földön fekvő játékosra támadtak rá KETTEN, előbb a kapus, majd a 10-es ősállat. Rendben, verekedjen meg vele, ha ilyen kemény csávó, nade egy földön fekvő játékosra rátehénkedni, és úgy lebontani, az mégis milyen primitív színvonal már? Erre szerintem egy civilizált jégkorongkultúrában semmilyen elfogadható magyarázat nincsen. A fickó amúgy is vagy húsz kilóval nehezebb Martz-nél, meg kétszerakkora vállai vannak, valószínűleg állva is leverhette volna.

Sofi ezután tényleg bevadult egy kicsit (ahogy Újvárosban is a sok arcra-fejre menő kampózást látva), de azért gondoljuk végig, mi történt. Voltak ezek az esetek, és amikor Sofi bedühödve felkínálta a lehetőséget, hogy na Acélbikák, Velem kezdjetek, itt az alkalom kinyilvánítani a véleményeteket, akkor már egy kemény srác sem akart bunyózni. Vajon miért?

Egyébként semmi gond sincs Sofival, és szerintem teljesen korrekten áll a dolgokhoz. Alapban is egy vehemens, kemény játékos, de lényeges tudnivaló, hogy a keménykedése nem ALJAS. Aztán arra mondjuk az ellenfélnél számítani lehet, hogy ha túllépnek egy határt, akkor a Volánból is lesznek olynaok, akik megvédik a sajátjaikat. Sofi egy ereje teljében lévő, jó kötésű, fiatal játékos - naná, hogy nem fogja annyiban hagyni. Én pont ezt becsülöm benne, még akkor is, ha adott esetben néha túlzásba esik, és emiatt fegyelmezetlenségéből adódó kiállítás lesz a vége. Én inkább az ilyen embert tartom igazi jégkorongozónak, mint azt, aki soha egy tiszta, korrekt pofont nem mer bevállalni még akkor sem, amikor teljesen jogos lenne (és szerintem ilyen volt nálunk pl. Tőkési Curling Lajos, aki sosem keménykedett... bezzeg tegnap megmutatta, hogy védőként a támadó harmadban hogy kell úgy fejjel előre a palánkra lökni valakit, hogy az illető halántéka vérezzen. Na az is szép egy sportteljesítmény volt).

A higgadt-flegma, mosolygós Sofit amúgy én is szeretem, és nincs kétségem affelől, hogy hamar viszont fogjuk látni. :)
Egyébként témához hozzászólva, elég gyerekes megoldásnak tartom a kommentek lezárását.
@freddyD: hát ez van. Ha másképp nem lehet emberi hangnembe terelni a kommentezést...és néha még a "dühöngö" létrehozása sem megoldás...hajlamosak sokan elfelejteni, hogy ez sport, és nem háború.

Amugy engem a Volán tegnap halálra rémitett, még nem láttam öket élöben, pláne ilyen közelröl...sok volt az indokolatlannak tünö durvaság mindkét fél részéröl. UTE drukkerként remélem, hogy az enyéim megússzák sérülés nélkül a minimum 4 meccset, nem ehhez vannak szokva.
@Ysbryda: Értem én, hogy pár alak nem bír magával és fröcsög, de döntő többségben még nem volt vészes és emiatt miattok most bajnoki döntőről nem lehet véleményt nyilvánítani? Ugyan már...
@Ysbryda: Ja kérem, nem hímzőszakkör... :)
Nagy hülyeség ez a komment lezárás a magyar témákban... hatalmasat csalódtam a blog készítőiben, de hát ők tudják!

Jó lenne már leszállni a VOLÁN OB1 szerepléséről!!! Itt a helyük, akinek meg nem tetszik az miért csak most kap észbe?! Egész évben tudni lehet hogy ők most kapcsolódnak be, és az észrevételeket meg szezon előtt kellet volna jelezni a Találjuk ki az Országos bajnokságot című írás után.

Törzsgyökeres DAB szurkolóként meg gratulálok a Volánnak, sok sikert nekik. Vita nélkül ők a jobb csapat és jobb csapattól nem szégyen kikapni. Mindazon által a különbség nem olyan hatalmas mint ahogy várni lehetett, és ez nem a Volán sértegetése hanem talán a mol liga dicsérete.

A DAB játékárol... Tudom hogy nehéz szubjektíven figyelni egy meccset, de azért már nehogy ránk ragadjon az hogy aljas csapat.
A persze Vyho durvasága több volt ami a megengedett, de azért nem kéne úgy tenni mintha a másik oldalon csupa angyal játszana.

Amúgy a kanadai hokiban nagy hagyomány hogy minden csapatban van egy-két ilyen keménylegény és David tipikusan ilyen. Nem hiába a brit bajnokságban is negálta a helyét, pedig ott nagyságrendekkel erősebb a fizikai játék. JPM által elkezdett irányvonal a kemény ütközős, szurkálós, romboló védekezésre és a gyors gólra törő kanadai iskolára épül... Én úgy gondolom ez a hoki. Aki nem ért egyet ezzel az mehet kosárlabda meccsre, ott nem lesz ütközés, vagy akasztás. A VB-n szerintetek ki védi meg a kapu elé merészkedő és ott szurkáló játékost? Martz-nek természetesen jobbulást!
Jah és a méretekről... Vychodil 185cm és 95kg, míg Marz 188cm és 88kg... szerintem nem kétszer akkora benga állatról van szó tehát...
@advocatusdiaboli: tudom, de más tv-ben látni, meg más ott állni a plexi mellett, mikor épp odakennek valakit:) Élmény volt, nah. Megyek hímezni...
a legfrissebb posthoz annyit fűznék hozzá, hogy HAAAAAAAAAAAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ LILÁÁÁÁÁÁÁÁÁK! Mindenki Fehérvárra!
@freddyD: lehet véleményt nyilvánitani, itt:) Csak piszok nehéz megkeresni a véleményeket a sok mellébeszélés között! (mint pl az én hozzászolásaim:))
@Rock me Amadeus: én megyek:) Be kell szereznem egy csinos UTE sálat addig...
@Stommy: " JPM által elkezdett irányvonal a kemény ütközős, szurkálós, romboló védekezésre és a gyors gólra törő kanadai iskolára épül..."
Na ezzel volt egyébként egy kis probléma tegnap.
A szurkálás: lehet verbálisan és lehet fizikailag. Nálatok néhányan összetévesztették a kettőt, csak egyet had emeljek ki, 2. harmad valahányadik perce, "nyúlszivű", kis testű védőtök térdhasználata a DAB kapuja mögött, Babic (aki ebben partner volt) széttárt kézzel továbbot int. Mi ezért 16 meccsen keresztül szívtunk!!!! Hidd el nem az elfogultság írattja ezt, mert néhány méterre voltam az esettől, és a térd mozdult és nem más!
Néhány DAB játékos valóban a provokációt tekintette fő feladatának, csak aza a baj amikor visszakapta, mert nálunk sem angyalok játszanak, akkor ment a rinyálás. Egyébként valóban látszik a DAB játékán a kanadai edző munkája, jövőre újra a döntőbe a DAB-ot!!!
Furcsának találom hogy épp a finálé meccseire amit oly sokan vártak,nem lehet kommentálni.Mivel 2 csapat játssza a döntőt, 2 szurkolótáborral, nyilván senki ,még a szerkesztők sem várják azt,hogy tőlünk az ute-t ,az ute táborból,pedig a volánt dicsőitő hozzászólások jelenjenek meg.Ez az egyik legjobb dolog a blogon, meccsek után megírni a véleményeket,(nyilván többszemszögből)és mivel egyik csapat veszíteni fog,szurkolói gondolom nem fognak örömködni, de ott a másik meccs a javításra.Elszoktam olvasni a kommentek nagyrészét, szerintem egyáltalán nem vészes,még az ominózus dab-volán péteki meccsről írtak sem ( megkell mondjam , nem azért mert fehérvári vagyok, de Árko csak a szabályokat alkalmazta,és a dab játékosok mivel ütemeket késtek,jogos volt a kiállítások majd mindegyike)messze alatta marad a hozzászólások stílusa , egy hc- sc meccs utáni sokszor nyomdafestéket nemtűrő kommentek hadához,pedig ők 1 város 1 csarnok.Erdélyi meccseknél nem volt komment tiltás. Ez olyan dolog ,mintha valaki nagyon vár egy esti filmet, már majd leragad a szeme,mire végre elkezdődik a film.Kiírják a stáblistát,és elalszik.Grand malőr.
@Ysbryda: Én speciel nem szeretek TV-ben hokit nézni, egyáltalán nem adja vissza a hangulatot, a TV puszta statisztikára jó, hogy tudd az eredményt... Örülök, hogy elkaptad az "életérzést"! Remélem még sok klassz élményed lesz mindenféle jégpályák szélén!
@advocatusdiaboli: igyekszem ott lenni ahányszor csak tudok:) Jövöre tuti bérlet az UTE pályára, meg ugye tegnap kiderült, hogy a fehérvári sincs "messze"...és kb egy hónapja elkezdtem hokizni is, persze az inkább csak "szakkör":D Ma megyek venni tűt meg cérnát (könyökvédö+kesztyü)
@Ysbryda: Hát igen, könnyű megfertőződni... Jó szórakozást a pályán, meg mellette is!!!
Budapest-Déli pu.-ról induló vonatok 15:43 16:03 16:13
érkezések Fehérvárra 17:10 17:15 17:20
Melyikkel menjünk?
@megmondóemberke: a jégcsarnok az állomástól gyalog cca negyed óra ,budapest irányába kell visszafelé menni.Autóbusz az állomásnál megáll ,és a jégcsrnok előtt tesz le ( 179métert kell kb gyalogolni)a következők : 13as, ez kb 17:28-30körül van a vasútnál. 20 -as 17.25re ér oda. A 3ik emgálló a jégpálya. A buszjegy a buszon vásárolva 220huf, újságosnál, jegyirodában (vasúton van) azt hiszem 30-40el olcsóbb. R news fehérvár :-)
GYALOGLUNK, NEM TÁMOGATJUK AZ ALBA VOLÁNT!:D
No meg az majdnem egy sör ára:D
@megmondóemberke: én a 15:43-asra teszem a voksot. gyalog egyszerübb lemenni a pályához, ha nem esik az esö, mint a buszra várni. Szerintem.
sziasztok,
sajna nem lehetek ott a pénteki meccsen élőben, adja valahol a tv?
nem úgy volt, hogy az összes döntőt élőben adják? (legalább ezt, könyörgöm!)
most látom, hogy sport1, 17:45. nem szóltam :)
hajrávolán.:)
Sport1 stream létezik? VB-meccsek gondolom lesznek neten... Ha a fibernet nem veszi vissza a kínálatba, váltok szolgáltatót, oszt kalap-kabát.
@Ysbryda: én is azzal megyek, Érden szállok majd fel
@Rock me Amadeus: megvan a szabi aznapra, tuti megyek:) Szerintem a fehérvári állomáson össze fogunk akadni, remélem lesz pár feltünö UTE drukker, majd hozzájuk csapodom:)
@Ysbryda: hozzál herevédőt és foggumit (esetleg fehér zászlót), forestjr kollégával 3 éve sajnos nem vittünk...
@Rock me Amadeus: lányokat csak nem bántanak...
@Ysbryda: Nagyon családias a hangulat, gyere nyugodtan...

@Rock me Amadeus: Természetesen előfordulhat családon belüli erőszak, de nem jellemző... :)
@Ysbryda: Senkit nem bántanak!
@Rock me Amadeus: Azóta semmi nem volt, és akkor is elfutottak :) .
@Jussi: Ne sértegess, mi senkik vagyunk? :)
Érzem én, ez jó buli lesz:D
@forestjr: Miért ,bántottak?Az ominózus Fradi elleni gáztámadás óta nem tudok balhéról.
@Jussi: Nem bántottak, mert megvédtem magam :) . Ez körülbelül 3 éve történt. De felesleges rajta pattogni, mert semmi bajom sincs a Volán-szurkolókkal, ez egyszeri eset volt. És ők is valószínűleg RBD-sek voltak, nem hokiszurkolók.
Kommentelni akarok! Free blog!
Sziasztok!@exL:1: Tudod mia jó, hogy Szfvárnak nincs két rivális csapata különben itt is olvashatnál hasonlókat, mint a Szeredai csapatoknál, elvégre annyira magyarok vagyunk. @Rock me Amadeus: Több éve járunk ki családostul szurkolni, az említett fradis meccsen kívül nem volt még probléma, remélem továbbra is így marad. Egyébként azért szép a hoki, mert a gyerekeket is ki lehet vinni, persze néha nem árt befogni a fülüket. Jó szurkolást!!!! Hajrá Volán!!!
@forestjr: A szalcburgiak is saját lábukon távoztak, pedig elég irritáló brigád volt...

@Jussi: Na az erős volt, sírt az egész csarnok...
@advocatusdiaboli: Mi is a saját lábunkon távoztunk, a csarnok és a vasútállomás között történt az incidens. De mondom, se előtte, se utána nem volt problémánk.
Lehet azért, mert máskor mindig kocsival mentünk? :)
@forestjr: Sajnálom, injekciós barmokból sajnos ide is jutott pár... Remélem pénteken csak a végeredmény miatt lesz okotok szomorkodni! :)))

Érezzétek jól magatokat!
@beth01: pedig sajnos volt ilyen, RBD-s srácok csinálták egy Vidi-Újpest meccs után történtek "revansaként".
Ha ezt olvassák, akkor ezért a bejegyzésemért sem leszek megdícsérve, ahogy korábban is volt már gondom abból, hogy "túl nagy a pofám", de hát én már évek óta azt hangoztatom, hogy engem alapvetően nem zavar, ha ezek az erőtől duzzadó fiatalemberek szervezett keretek között háborúznak egymással - a balkáni színvonal ott kezdődik, amikor nem egymást verik az ultrák, hanem bárkit, akit xy mez, sál, sapka látható. Pedig ha nagyon akarnák, meg tudnák különböztetni a "mezei szurkert" az xy csoport runtinos tagjaitól - de nem, sajnos sokszor van az, hogy arra már nem is emlékeznek, hogy ki kezdte, a lényeg, hogy ha az "ellenség" áttéved a másik városba, jól megverik/elveszik tőle az ereklyéket (amelyeket aztán a köv. meccsen rituális keretek között elégethetnek az nagy boldogságukra).

Szerencsére Volán meccsre már egyre kevesebbet járnak közülük, vagy ha igen, nem szervezett keretek között - ami azt jelenti, hogy meccset nézni jönnek, és nem "megvédeni a városunkat".
Félreértés ne essék, semmi bajom a csoporttal, több tagjukat ismerem, és még van is miért tisztelni a korrektebb arcokat - de ez sajnos nem mindenkire áll. De hát barmok minden városban vannak, illetve még érdekesebbek azok az emberek, akik amúgy teljesen jófej, normális arcok, de ha elkapja őket a focihév, meg az idegenvárosbanmegvédjükahazát-lendület, semmi pénzért nem találkoznék velük egy tömeggel teli, napfényes belvárosi korzón sem.
@advocatusdiaboli: Köszönjük szépen! ;) Bár valószínűleg pénteken nem tudok menni, de a többire megpróbálok eljutni mindenképpen.
Igen mindenki érezze jól magát és könyörgöm küldjenek egy korrekt sípmestert és ne tegyék tönkre a döntőt!:-)
@Raon: ilyenek Újpesten is vannak, nem is kell bemutatni őket, gondolom nektek se Fehérváron. Úgyhogy, kvittek is vagyunk e tekintetben. Szerencsére alapvetően másokból áll a jégkorong közönség, mint a futball és csak remélni merem, hogy a döntő sem bátorítja fel a bajkeverőket a csarnoklátogatásra. Legyen szimpla hangpárbaj köztünk, remek meccsek, és győzzön a jobbik. (Természetesen itt nem a Volánra gondolok - haha!!)
@Raon: @Bertuzzi: Na-na fiúk nem szabad ennyire egyetérteni, mert a végén még visszakapjuk a kommentezési lehetőséget.
@beth01: isten ments, azt semmiképpen sem szeretném :-)
@Bertuzzi: Én nagyon szeretném, szóval így tovább! ;)
Vajon Martz-cel mi lehet?
@cuceró: Már túl van a Náthán! ;)
@forestjr: Sejtettem :) De ha már be van tiltva a kommentezés akor legalább legyen kövér :)
Martz szeme sérült meg az ominózus estnél de a vizsgálatok után kiderült semmi komoly!!Akik a Volán helyét megkérdőjelezik az OB1 rájátszásában nézzenek körül a szomszédoknál!Jesenice,Ljubljana ugyanúgy a rájátszásban kapcsolódik be az EBEL miatt és ott senki se hőzöng!Nem tudom mennyivel lenne jobb ha ha a Volán itt nyomta volna és 30pont előnnyel nyerte volna az alapszakaszt!Ha meg nem lett volna ilyen erős a Volán hanem többi szintjén nyomná lenne egy posvány magyar bajnokság és áprilisban nem a magyarok miatt izgulnánk az A csoportos VB-n!
@rol71: ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ KÖSZÖNJÜK neked NAGY volán:)KÖSZÖNJÜK, hogy ott lehetünk a LEGJOBBAK KÖZÖTT:)NÉLKÜLETEK NEM LÉTEZÜNK:)
@fekete8:Nem a Volánra hegyeztem ki a dolgot, lehetett volna bármelyik csapat EBEL induló ha neki van rá anyagi lehetőség!Az A csoport EBEL nékül nem lett volna meg!Amúgy szívesen látlak pénteken és esetleg-ha lesz -jövőre EBEL hazai meccseken!
Már csak a színvonal,gyorsaság miatt az OBI-hez képest!Ja és nézőszám!
@rol71: Honnan tudod hogy senki se hőzöng? Olvasod a szlovén fórumokat vagy napi kapcsolatban állsz velük?
@Video Tóni: ha pl. mondjuk a Ljubjana hivatalos honlapjának szerkesztője mondja, az szerinted elég autentikus forrásnak számít? :)
@rol71: Semmi gond nem lenne. Először töröltük volna az összes alapszakasz eredményt. Aztán hoztunk volna egy szabályt, amely szerint tök mindegy, hogy ki hányadik, úgyis résztvevője a rájátszásnak. Utána büntetésből elküldtük volna a Volánt Csíkba két meccsre. (Ja, ez meg is volt...) Végül elvettük volna a pályaelőnyt a döntőre.

Bocs, félrebeszélek! Csak nem az idei kiírásból idéztem?
@Raon: Nem igazán :) Másrészt a Ljubljana már az EBEL vége előtt hazaküldte az összes légiósát, szóval nem a teljes EBEL keretükkel fognak részt venni a szlovén rájátszásban.
@Video Tóni: Komolyan azt gondolod, hogy az Olimpija AZÉRT küldte haza a légiósait, MERT indul a hazai rájátszásban???
@advocatusdiaboli: Nem, egyrészt nem volt pénzük, másrészt mivel látták hogy úgysem jutnak be a rájátszásba, már szartak rá hogy 10.-ek lesznek, és így átengedték a 9. helyet a nektek...
@Video Tóni: Ja, hogy ÁTENGEDTÉK... Gondolom a megszerzett 43 pontot is csak átengedték a Volánnak...
Nem mellékesen ennek mi köze is van az OB1-hez?

Nagyon kíváncsi lennék, hogy Újpesten, meg Dunaújvárosban hogy is képzelik el az OB1 "korrekt" lebonyolítását...

@advocatusdiaboli: OK, elnézést! Keményen meg kellett harcolni azért a 9. helyért! Amúgy mi lett volna ha nem tiltják el a 2 játékosotokat és első helyen zártok az alapszakaszban? Még tart a rájátszás, most a magyar csapatok malmoznának amíg be nem fejezitek? Ez is korrekt lett volna!
@Video Tóni: szerintem ereszd el a múltat és engedd érvényre jutni a pozitív gondolatokat! tavasz van, nagyszerű évet zárt a kedvenc csapatod és még nincs is vége a szezonnak! :D

Hajr, Volán!
@Video Tóni: a szlovénoknál tudtommal most azért megy a hőzöngés, mert a nagy Olimpija otthon kikapott a szlovén bajnokság elődöntőjében az otthoni alapszakasz nyertesétől, a Medvescsaktől 1:0-ra. Semmi nem jött nekik össze azon a meccsen.
@Video Tóni:
Ha nem tudsz normálisan hozzászólni, akkor légyszíves írogassál a saját blogodba, és ne hergeld itt, az amúgy normálisan hozzászóló embereket!!!
Jaj már, ne hőzöngjetek.
Jobb esetben a döntőben úgy jár a Volán, mint az EBEL-ben: utolsó előtti lesz:)
@Video Tóni: Valószínűleg a szövetségben, illetve a Volán vezetésének fiókjában lapult egy forgatókönyv erre az esetre is. Felesleges lenne belemenni a "mi lett volna, ha" jellegű eszmefuttatásokba.

Továbbra sem értem miért fáj, ha egy erősebb csapat ellen kell játszani?
@advocatusdiaboli: Akkor most visszaértünk a kör elejére, mert én eredetileg egy ilyen "mi lett volna ha" jellegű eszmefuttatásra reagáltam. Amúgy nem fáj ha erősebb csapat ellen kell játszani, megvertük mi már a HC-t is az idei szezonban :D
@Video Tóni:
A körnek nincs eleje, az ostoba beszédnek nincs vége.

Attól félek, nem lesz ebből normális kommentelés soha többet.
@Video Tóni: Hát akkor uccu neki, ezek után a Volán igazán nem jelenthet akadályt... ;-)

Jövőre meg irány a KHL...
Tudtommal tavaly az OLIMPIJA EBEL döntőzése miatt módosították a szlovén bajnokság menetét. Asszem...

Persze azt nem állítom, hogy senki sem hőzöngött. Bár Szlovéniában még az is megtörténhet...
Mi az istenért marjátok már egymást? Be kell látni, hogy más megoldás nem nagyon van a Volán OB1-ben való szerepeltetésére. Zárjuk ki a magyar válogatottak egész sorát felvonultató csapatot a magyar bajnokságból? Egy problémás dolog van, mégpedig a pályaválasztói jog megítélése, de ezen lehet változtatni. És persze ezt már ötezren le is írták. Ott nem kell magas lóról beszélni egész idényben, itt meg nem kell a kákán is csomót keresni, és máris béke van.
A kommentezést a legfrissebb ob1-es poszt alatt megnyitottuk. Hülyén érezzük magunkat, hogy ilyeneket ismételgetünk folyton, de: a nyájas szurkolókat arra kérjük, vitáikat kulturált hangnemben folytassák le. Ellenkező esetben kénytelenek leszünk berágni megint. A vélemény szabad, de véleményt mondani felelősséggel is jár. Ez itt nem valami fórum, ahol mindenki úgy őrjöng, ahogy jólesik. Köszönjük a megértést, és egyúttal bízunk törzsolvasóink segítségében is.
süti beállítások módosítása