HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

MacCallum: Elkaphatjuk az Alba Volánt

2009.03.07. 16:31 F. Kapus

Az UTE és az NZ-Stars nyolcadszor találkozott a bajnokságban, először fordult elő, hogy a vendégcsapat győzni tudott. A Dab.Docler közel járt az év legnagyobb meglepetéséhez, de ehhez a vendég edző szerint az is kellett, hogy játékosai könnyedén vegyék a mérkőzést. A négy vezetőedző értékeli a péntek esti mérkőzéseket.

Jonathan Patrick MacCallum, a Dab.Docler vezetőedzője: "Nagyon elégedett vagyok csapatom teljesítményével. Remek mérkőzést játszottunk itthon az Alba Volánnal. Bizakodó vagyok, és ezt a csapat mutatott játéka meg is erősíti bennem. Ha meg tudjuk ismételni a mutatványt, vasárnap elkaphatjuk az Alba Volánt. A székesfehérvári nagyon jó csapat. Nem okoztak meglepetést, azt kaptam tőlük, amit vártam. De hangsúlyozom, a csapatom végig partiban volt velük. Gólratörő játékkal rukkoltunk elő, és mindenképpen ki kell emelnem a gólszerzőinket. De az egész csapat jól alkotott. A jók közül a legjobb Galanisz, Azari, Schneider és Vychodil volt."

Énekes Lajos, az Alba Volán vezetőedzője: "Voltak a játékunkban periódusok, elsősorban a második harmadban, amire tudnék olyanokat mondani, amit nem tűr a nyomdafesték. Sajnos az első mérkőzés után elszálltunk, dekoncentráltak voltunk. Az elején még jöttek a helyzetek, de több lehetőséget adtunk az ellenfélnek, mint amennyi a megbeszéltekből következett volna. Az első mérkőzésen nagy különbség volt a két csapat között, a végeredménynél jóval nagyobb. Megvolt az a ritmuskülönbség, aminek meg kell lennie, de a Dab.Docler kapusa kifejezetten jól védett. El kell ismerni, a második találkozón ez a különbség a mi hibánkból nem látszott. Azzal együtt, hogy a Dab felszívta magát, ez annak volt köszönhető, hogy nem a legjobban álltunk a mérkőzéshez. Nem szabad elfelejteni, hogy egy profi sportolónak mindenkor mindig száz százalékot kell akarnia produkálni. Ez szinte soha nem jön össze, de akarni kell, és nem szabad lebecsülni az ellenfelet. Két mérkőzést nyertünk, ez a legfontosabb, de ez a második intő jel volt. Sokkal jobban kell koncentrálnunk."

Azt kérdeztük még a szakvezetőtől, hogy a válogatott edzőjeként ilyenkor tud-e figyelni az ellenfélnél játszók teljesítményére is? "Természetesen ez nem olyan, mintha kívülállóként nézném az eseményeket, mert olyankor mindkét csapat játékosait külön is tudom követni. Ilyenkor többnyire a saját csapatomat figyelem, de azt érzékeltem, hogy több jó teljesítmény is volt a dunaújvárosiaknál a válogatottba igyekvők között."

Robert Spisak, az NZ-Stars vezetőedzője: "Az UTE elleni hozzáállással elégedett voltam, a fegyelmezettséggel és a helyzetkihasználással nem. Két lőtt góllal és ilyen kevés helyzettel nem lehet nyerni, főleg nem a nagyon jó Újpest ellen. Ennek ellenére érzem az erőt magunkban ahhoz, hogy vasárnap a Megyeri úton nyerjünk. Ha nem bíznék a csapatban, nem is mennék oda. A playoff arról szól, ki nyeri a szükséges mérkőzéseket. Ezt a csatát három győzelemre írták ki. Az UTE még csak 2-0-ra vezet. De ne szaladjunk előre, egyelőre a harmadik mérkőzésre gondolunk, azt kell hoznunk."

Az NZ-Stars hivatalos honlapján interjú olvasható Kangyal Balázzsal. Ebből kiderül, hogy Lencsés Tamás nem véletlenül maradt lenn a jégen a találkozón, kiújult korábbi sérülése, számára véget ért a szezon.

Pék György, az UTE vezetőedzője: "Annak köszönhetően nyertünk, hogy fantasztikus akarattal játszottunk, és a Starsnál is fegyelmezettebbek voltunk. Ellenfelünk a góljain kívül nem tudott sok helyzetet kialakítani, alig kerültek a kapunk elé. Fordulópontot jelentett, hogy az első harmad végén ki tudtuk védekezni kettős emberhátrányunkat. A külföldi sorunk szuper volt, de a másik két ötös is felvette a kesztyűt, és a kapusunkra sem lehetett panaszunk. Izgalmas meccset játszottunk, a színvonal is a spiccen volt, talán az egész szezon legjobb teljesítménye volt ez mindkét oldalról. 2-0-ra vezetünk, jól állunk a párharcban, de úgy indulunk neki a vasárnapi mérkőzésnek, mintha 0-0 lenne az állás. Nem akarjuk, hogy legszebb álmaink a célegyenesben váljanak semmivé, és azért innen még ki is lehet esni, mint tudjuk."

33 komment

Címkék: ute alba volán nz stars dab.docler ob i.

Gooóóó Alba goooo!
HAJRÁ VOLÁN!!!
Fehérváriként gratulálok a Dab.Docler edzőjének a remek taktikáért, továbbá az egész csapatnak a tegnap mutatott teljesítményért, valóban csodálatos sportélményt tudtak varázsolni a nem kevés néző számára. A nagyon kemény védekező játékmód nem feküdt a Volánnak. Az is igaz, hogy messze nem tudtuk úgy lekorcsolyázni az Újvárost, mint az első mérkőzésen, ahol szerintem is sokkal nagyobb volt a különbség a két csapat között, mint amit az eredmény mutat. Erkölcsileg nálam az Újváros nyert, persze az objektív mutatókban a Volán volt jobb a szoros eredmény ellenére is.
Azt kívánom, hogy az Újváros vasárnap is képes legyen ilyen jó teljesítményre, mert a közönség és a magyar hoki számára ez a legfontosabb!
Hajrá Volán!
jobbulást Lecsónak :-(
Hajrá UTE, Hajrá DAB, Hajrá Volán !
Korrekt nyilatkozatok. Jobbulást Lencsésnek!
Hajrá Volán! Hajrá magyar hoki!
Jobbulást Lecsónak!

Hajrá DAB!
aki fibernetes, keressen más szolgáltatót: nincs már Sport 1!
Jaj,már alig várom,hogy elkapjanak!!! Hajrá volán!!!
Kangyal: "Nem kívánok a bírókkal foglalkozni." :D Nehéz lenne megköszönni, hogy elvettek egy gólt az Újpesttől?
Ha megint csak a szlovákozással tud magyarázatot adni arra, hogy miért vertük őket otthon is, akkor nem nagyon félek a ma estétől*. "Kitartunk amellett, hogy fiatalok játszanak a csapatban" - Káposztán a meccs előtt ünnepeltük Wallberget, az OB (vagy MOL? nememléxembocs) legjobb kapusát. Szóval akkor miért is nem a Rajnát védeti? Ehh! Hajrá lilák!!! Ezt a ma estit húzzuk be!!!
===
*értem én, hogy a saját honlapon khm "irányítottabban" kell beszélni, de egyelőre több újpesti olvassa azt sztem, mint sztárszos.
@celebesz: kár ezen mérgelődni! Remélem holnap már senkit sem fog érdekelni, miről vakerál Kangyal mester! HAJRÁ LILÁK! HAJRÁ ÚJPEST!
@Bertuzzi: Jajnemisazér. Tényleg mindegy, mit mond! Csak mindig lenyűgöz, ahogy új mesévé szövi a részigazságokat. (((Csendben mondom, hogy meg ne haragudjon senki itt a fórumon, de én kifejezetten bírom a csávót.)))
@celebesz: "Tényleg mindegy, mit mond!" Akkor mit rinyálsz?!
@sulawesi: röhögtem, nem rinyáltam. Segítek:
röhögés :D
rinya :(
Nem értem miért kell szlovákozni??az ute nyert nem a szlovákok.Az ute szlovák sora üti a gólok nagyrészét, na és??azért igazolták őket.Mi is örültünk volna ,ha az ebelben olyan légiósaink vannak,mint a legtöbb osztrák csapatnak, akik a góljaik nagy részét ütötték!
@exL:1: mert így lehet a gyengeségből erényt kovácsolni.
Sziasztok!

Valaki tudna segíteni? Olvastam, hogy Március 13-án kezdődik a döntő, Pénteken.
Ha nem borul a papírforma, akkor a Volán és az Újpest részvételével. Az lenne a kérdésem, hogy 13-án Újpesten vagy Székesfehérváron lenne az első meccs?
@orion66: nálunk fehérváron
@orion66: ennél már csak az tutibb hogy Árkovics ,Incze páros nem vezet NHL nagydöntőt!!:-)
:))

Köszi.
Pedig Újpestre talán kimentem volna egy meccsre, ha Péntekre esik, de így sajna nem jó.
@celebesz: muszáj neki, ha meg akarja magyarázni miért más minden a Stars-nál, mint amit induláskor hirdettek (saját fiatalokra építés stb.):-) Egyébként én is viccesnek tartom, de "érdemei elismerésre mellett" a válogatottból már ki kéne felejteni. Az egész év ezt támasztja alá.
Nincs messze fehérvár bp-től.M7esen trabival ,wartburggal 1óra,másfajta autóval 30-40p.Egész jó a vonat közlekedés,ha épp nincs sztrájk.A jégpálya az állomástól gyalog 12-15p,de van helyijáratos busz is épp a csarnok előtti úton áll meg.Zsíros kenyér hagymával bazi jó a büfében, igaz kicsivel,de csak épp ,alatta marad az d.újvárosinak. A belépő sem drága. Álló 1000huf,diák 600.
Sőt! Pénteken -bár még igen messze van- ha kell akár Pestnek is jöhetek haza Fehérvárra kocsival. Nem nagy kerülő. Bár visszfuvart már nem tudok vállalni. De addig még sok jég lefolyik a Dunán. Meg aztán még mindig lehet Újváros-Stars döntő, még ha kevés is rá az esély.
Hajrá Volán! Hajrá magyar hoki!
Halljátok most néztem Ute meg a Stars megmenekült Árkovicstól :D de ugy ujabb hülyét kapott Kincses személyében Fehérváron meg Babic vezeti a meccset -,-'
@teknosmittom: komolyan mondom Én már a biroknak is szurkolok hogy ne basszanak el semmit :D
@celebesz: Valóban nem szép dolog "szlovákozni", de a "válogatottozás" is unalmas kicsit meg, hogy állandóan Kangyalon "lovagoltok". Az ute azért nyert mert jobb a helyzetkihasználásban, nálatok vannak góllövők, nálunk ezzel gond van még.A fiatalok beépítése folyamatos, több szezonos terv.

Azt, hogy több utés olvassa a sztárszos oldalt, nem tudom honnan veszed?!?!
@xymeta: a nagy számok törvényéből indult ki :D
Lehet, hogy fáj az igazság, de sajnos, az Öreg már nem tudja követni az eseményeket és gyorsabb sem lesz (saját vélemény). Az Újpestnek azért jobb a helyzetkihasználása, mert a védőitek nem tudják követni a támadóinkat. Ahogy remélem ma sem. A több szezonos tervekkel meg az a baj idehaza, hogy sosem valósulnak meg különböző okok miatt. De hajrá, majd meglátjuk!
@Bertuzzi:
az Öreg annak a válogatottnak a csapatkapitánya, amely feljutott az A csoportba
saját vélemény: egyszerűen szégyen, amit műveltek
ennyi, folytassátok
@D. Gromov: Sziasztok, ezzel a komenttel értek egyet, bár nem igazán szeretem Kangyalt, de ők vívták ki az "A" csoportot, a kiesés lássuk be nem ezen fog múlni. Csodák vannak, de azt ellőttük Japánban, a következő nem hiszem, hogy ilyen hamar jön, természetesen én is szeretném, ha bennt maradna a csapat, a félreértések elkerülése végett. A fiatalok tanuljanak, érjenek; és éljenek át hasonló élményeket, mint az idősebb játékosok.
@D. Gromov: tisztelem a véleményed és mindazokét, akik védik Kangyal Balázs személyét. Amivel nem tudok és nem is akarok egyetérteni az az a hozzáállás a válogatotthoz, hogy a múltban kivívott érdemeiért bárkinek helye van a válogatottban. Ott ugyanis, függetlenül attól, hogy bentmaradunk-e vagy sem, a legjobb formában lévőknek van helye. Egyszer már leírtam és most is tartom, egy öreg játékos azért hibázik mert lassú, és ez már nem fog változni csak negatív irányba. A fiatal játékos rutintalanság miatt hibázik, amiből tanul és fejlődik. Ha sosem válogattjuk be, sosem fog rutint szerezni. Kangyal Balázs megérdemel egy szép és jó ellenfél ellen játszott barátságos búcsúmeccset, de az idei formája alapján vannak nála jobban teljesítő fiatalok. Cséká posztra pedig lehet választani más rutinos harcost is, mert vannak bőven a keretben.
@Bertuzzi: nem védem kangyal balázs személyét. azt mondtam, szégyen, amit műveltek.
süti beállítások módosítása