HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ted Satort menesztették

2009.03.03. 09:42 Hblog

Ted Satort, az Alba Volán vezetőedzőjét felmentették a munkavégzés alól – tájékoztatta a jégkorongblogot id. Ocskay Gábor A szakosztály-igazgató közlése szerint a tréningeket átmenetileg Énekes Lajos edző vezeti. Arról, hogy a kanadai mester utódlásáról mikor döntenek, egyelőre nincs végleges információnk.

A súlyos személyi döntéshez meglátásunk szerint a csapat HC Csíkszeredától elszenvedett veresége vezetett. Az Alba Volán 4-3-ra kikapott a székelyföldi barátságos mérkőzésen, Ocskay Gábor már közvetlenül a mérkőzés után igen csalódottan nyilatkozott. Nem sokkal később jelezte azt is, a bukás miatt megbüntetik a csapattagokat és az edzői stábot is.

A szakosztály-igazgató megerősítette a Nemzeti Sport keddi számában megjelent értesülést, miszerint az érintettek februári fizetésének húsz százalékát levonták. A sportnapilap úgy tudja, emiatt zúgolódás tört ki a játékosok között. Ted Sator a hivatkozott cikkben azt mondta, jó lett volna, ha tudja, hogy a csíki kupa mérkőzései fontosabbak, mint az országos bajnokság.

Helytállónak bizonyult az az információ is, miszerint lemondott csapatkapitányi tisztéről ifj. Ocskay Gábor. Utódáról egyelőre nem határoztak.

Az NHL-es tapasztalatokkal rendelkező Ted Sator az előző szezon közben vette át a magyar bajnok irányítását. Első nekifutásra utolsó helyen végzett a Volánnal az EBEL-ben, másodjára a 9. helyet érte el. 2008 tavaszán söpréssel nyerte meg a magyar bajnokságot: a döntőben a HC Csíkszeredát verték a fehérváriak. Az Alba Volán játékára és teljesítményére a folyamatos fejlődés volt jellemző az elmúlt időszakban.

Az Alba Volán a hét második felében kapcsolódik be az OB I. küzdelmeibe. A csapat kiemeltként egyből az elődöntőkben kezd, az, hogy ki lesz az ellenfele, a Dab.Docler és a Ferencváros ma esti, mindent eldöntő negyeddöntős találkozóján derül ki.

114 komment

Címkék: sator alba volán ocskay ob i

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez igen,kicsit váratlan volt ez,mi lehet a baj??
" A súlyos személyi döntéshez a csapat HC Cskíszeredától elszenvedett veresége vezetett."
vagy a pénzhiány(?!)
Hát, ez igen hülye döntés volt...
Ha meg a pénz miatt, akkor minek a mellébeszélés?
Nem tudom, de nehezen tudom elképzelni, hogy a csíki meccs miatt. Lehet hogy elfogyott a lóvé. Akkor viszont nem értem, hogy miért nem a légiósok mennek. Minden esetre nekem itt valami bűzlik. Remélem a valódi okokat is elmondja valaki.
@lakota: ne felejtsd el melyik országban élünk
Vmi nagy gubanc lehet ha Csicsó is lemondott a Csk tisztségről. Jó lenne némi háttérinfó.
Valószínűleg a pénzhiány!Csoda lenne ha a következő idényben is ezekkel az idegenlégiósokkal vágnánk neki.A holt idényben is kell fizetés...
Nem ertem...itt valami masrol van szo! Szerintem es hansulyozom,hogy szerintem nincs penz! Nevetseges meg az indoklas is,hogy azert kuldik el Satort,mert kikapott egy baratsagos tornan,meg a drasztikus fizetes csokkentesek... Aaah,itt valami nagyon buzlik,s felek a magyar hoki ezt meg fogja sinyleni!
Szó sincsen semmiféle pénzügyi okokról. Kizárólag szakmai okai vannak a döntésnek.
Számomra teljesen érthetetlen döntés. Eddigi legkomolyabb fejlődést érte el vele a csapat minden tekintetben, amíg Ő nálunk edzősködött.
Nagyon sajnálom... Komolyan féltem a magyar bajnoki teljesítményünket, bár tisztában vagyok vele hogy a történtek ellenére még nem felejtenek el a játékosok hokizni. Jobban tartok ellenben annak a hátterétől és következményétől, hogy Csicsó lemondott a CSK pozícióról.
Továbbra is hajrá Volán!
Nagyon sajnálom, hogy így válnak el útjaink Satortól, akit rendkívül sokra tartok. A csapat sokat fejlődött a keze alatt! Személy szerint sikeresebb folytatást és jó egészséget kívánok neki és családjának! Csapatomnak pedig erőt és kitartást, hogy átvészelje a nehéz időszakot! Jóban, rosszban Veletek vagyunk!!!
Ennyire fontos lett volna ez a HC meccs? Valami nagyon bűzlik Volániában.
Ha valaki rendez egy emléktornát bármilyen sportágban az esetek nagy százalékában a hazai csapatot engedik nyerni!Mégiscsak az ő ünnepük!Szerintem sem ez a vereség az ok!
@KCs: KCS! Mik a szakmai okok? Hogy nem jutottunk play-off-ba? Játékosok és edző viszonya megromlott?
Na ez nagyon durva... Csak a pénzhiány lehet na. Egy barátságos torna után ilyen "hisztit" kivágni... Sőt, pontosabban egy meccs miatt... Szerintem id. Ocskay már nagyon számított arra az 5000 euróra...
Személy szerint nagyon sajnálom a dolgot, és csalódott is vagyok. Szerintem elég látványos fejlődésen ment keresztül a csapat Sator kezei között.
@nagypi: A torna előtt a csapat és a szakmai stáb figyelme nyomatékosan fel lett hívva a torna tétjére. Ennek tükrében az a nézetkülönbség az edző és a vezetőség között, amit a Sport cikke is hűen visszaad, a jövőbeli közös munka bizalmi alapjait megrendítette.
Nem a legjobb az időzítés,már ha lehet ilyent időzíteni,jobb lett volna a bajnoki szezon végén.2nap múlva rájátszás ilyenkor higgadt összetartó csapat kell,nempedig káosz, széthúzás és anarchia.1x bárkitől kilehet kapni,sok példa volt már rá hogy gyengébb,kisebb csapat felszívta magát,és megverte a nagyobbat,ettől sport a sport,és ettől szép is.1 Vereségtől nemdől össze a világ,igaz a hírnév kissé megcsappant,de azt vissza lehet szerezni a rájátszásban
@KCs: a torna tétjére, azaz 5000 euróra?
@Acilles: Az 5000 euro jutalomként lett volna kiosztva a csapat között.

Utoljára írom, hogy nem pénzhiányról van szó, és szeretném a szerkesztőket is megkérni, hogy - akárcsak az átigazolási pletykák esetében - az alaptalan és a klubnak ártó híreszteléseknek vegyék elejét.
@Acilles: az 5000 EURO a játékosok és az edzői team prémiuma lett volna. Abból a nyereményből a klub nem profitált volna semmit.
@KCs: ez a saját véleményed?, vagy.......
@KCs: KCS, mi igaz abból, hogy nem minden játékos kapott pénzbüntetést?
Csicsó amúgy se akart csk lenni,neki a legrosszabb ilyenkor,fater,játékosok,mindenki neki sír! És ez nem lehet egyszerü.
@exL:1: Ezert mondom,hogy ez nem magyarazat,meg porhintesnek is gyenge,mondjuk hulyen jott volna ki,hogy azutan menesztik Satort miutan megnyerik a OB I-et...ez csak egy urugy,belekapaszkodtak az elso lehetosegbe,s hulyet csinaltak magukbol
Sziasztok.

Ez is a Benk miatt volt.
Na de félre a viccet.
Én egyetértek a döntéssel(tudom majd kapok a fejemre),hogy miért,mert igaz,hogy kiváló edző,de az ő játékstílusa nem fekszik nekünk. Visszanézve az utóbbi idők nagy meccseit pl: a Zürich Lions ellenit ,én meglepődtem akkor sokkal kombinatívabban játszott a csapat,nem csak a belövöm és lesz ami lesz ment. Tudtuk passzolgatva bevinni a korongot,most meg hátulról indulva passzolunk a kék vonalon álldogáló csatároknak akik így lendületet vesztve már nem tudják meglepni a védőket.
Szóval amellett,hogy elismerem a munkáját mert erőnlétben nagyot fejlődtünk,én örülök a döntésnek,sőt lehet már szezon közben meg kellet volna tenni.
De pár légióssal is ellehetne beszélgetni...

Üdv:Zoli
Szerintem, Csíki meccs van a háttérben, ha nem lenne lóvé oda se mentek volna el, a vezetőség elvárta, h nyerjék meg a tornát, csak a játékosokkal elfelejtették közölni, hogy mi lesz a következmény ha nem nyernek, ez így nem fair sztem. 20% nagyon sok, nálam is kiverné a biztosítékot. A csapat megosztott és már Csicsó lemond. Ha meg nincs pénz akkor meg mondjon le a vezetőség mert gerinctelenek, nem merik az ember szemébe mondani, hogy bocs nincs pénz, takaróznak mindenféle piti sz@rszággal! Ezek után nehéz lesz itt tartani a légiósokat. :(

Köszönjük Mester, nagyon sok örömöt okozott nekünk! További sok sikert kívánunk!
Hát a Volán, mint zászlóshajó belviszálya a magyar hoki egészére nézve - cirka másfél hónappal a vb előtt - elég rossz előérzetet kelt bennem.
Gratulálok az Alba volán vezetőségének a kiváló döntéséhez. Komolyan motivált játékosok fognak nekivágni az ob1-nek.
jegkorong.blog.hu/2008/09/01/sator_a_playoffba_keszulunk_alabb_nem_adjuk

"Az előző szezon után azt nyilatkozta, akkor jön vissza a Volánhoz, ha biztosított lesz az EBEL-rájátszásba kerülés. Visszajött, ezek szerint legalább két csapatot megelőznek majd. Biztos ebben?

A playoffba akarunk kerülni, ennél alább nem adhatjuk. Nem lesz egyszerű, de kitűzött célok nélkül nem érhet el semmit az ember. Azon dolgozunk, hogy megteremtsük magunknak az esélyt a rájátszásba kerülésre. Reális ez a cél."
Hát ez.... Nem is tom mit mondjak. Sajnos én azt hiszem a jövő idényre való spórolás elkezdődött. Gabi bá valszeg a legolcsóbb megoldást akarja választani jövőre: hazahívni a légióskodó magyarokat, Martz- ékat meg ilyen lépésekkel elküldeni.
Alapvetően a gazdasági helyzet beköszönt a Volánhoz is. Qrva élet.
@Video Tóni: Be is kerültünk volna, ha nincs az elitiltás
@jágör68: Komolyan gondolod, hogy az új edző annyival olcsóbb lesz, hogy ez indokolná?
nem lesz olcsóbb csak pár hónapig nem lesz új edző addig sem kell fizetés
@KCs: ha levonjuk a holtidényre fizetendő bérét, lehet, már pénzénél van a klub
@Bencito: na persze... Amikor meg Hajós feljátszott ő volt hirtelen az EBEL felfedezettje a szemetekben...
Szerintem gabba bá tud valamit. ;-)

Vagy az MJSZ átvette az irányítást a magyar jégkorong felett. :))
@KCs: Tavaly nyáron két éves szerződést kötöttek vele, ilyenkor jár valami lelépési pénz? Szerintem sem biztos hogy a spórolás lenne az ok!
@Video Tóni: Hajós nem játszott fel. Egyébként a 16 meccs eltiltás nélkül sztem is ott lettünk volna, de ezt már sosem tudjuk meg...
De tényleg... Nem kellett volna közölni a játékosokkal meg az edzővel is, hogy ez a torna létfontosságú, mert ha kikapják (a CSÍKI hoki emlékére rendezett CSÍKI tornát, ami nekünk, CSÍKIAKNAK kellett volna, hogy létfontosságú legyen), akkor menesztések, fizetéslevonások meg hasonló nyalánkságok lesznek??? Biztosan nem az EBEL miatt van ez az egész? Mert így tényleg semmi értelme...
@Video Tóni: nem Tóth Adriánt akartál írni?

Amúgy emberek, legyen már egy kis eszetek, mi értelme előre összeesküvés-elméleteket gyártani? Néhány óra múlva meglesz a klub állásfoglalása. Az alapján már lehet érdemi kritikát megfogalmazni, de így?
Várjuk meg mit nyilatkozik Sator meg a vezetőség a mai találka után. Aztán remélem okosabbak leszünk
szerintem a Csapatkapitányi posztot nagy eséllyel hogy a Balu kapja meg... hát öööö ..majd meglátjuk :S
@Video Tóni: Abszolút. Harmadszor is leírom, ennek a döntésnek semmi köze nincs semmilyen spóroláshoz. Nyilvánvalóan a szezonból hátralevő három héten érdemi összeget nem lehet spórolni.
@nagypi: Bocs. Tóth Adriánnal kevertem!
jó lesz az Énekes is edzőnek, olcsóbb és vele mindig nyer a Volán
Én úgy emlékszem hogy 1+1 éves volt a szerződés nem?
KCS nem jereváni rádió, én hiszek neki
nem pénzügyi okai vannak (mint anno más értelemben, hogy nincs Zuschlag-ügy, aztán mégis)
pfff... erre ébredni.Kíváncsian várom már a klub állásfoglalását!
@KCs: Ok,nem a sporlas,de lasd be,hogy baromsag ez az indoklas,miszerint kikaptak egy baratsagos tornan egy gollal egy gyengenek nem nevezheto csapattol!
@Joegep: nincs még hivatalos indoklás
Gyerekek! kicsit várjunk még a különböző légből kapott vélemények kinyilatkoztatásával. Vagy ne is tegyünk ilyet inkább. Ha meglesz a hivatalos indok lehet véleményezni.
Amúgy nagyon sajnálom persze, remélem a srácok profin tudják kezelni a helyzetet.
@Joegep: Ha jól tudom, márpedig jól tudom, a klub még nem adott ki hivatalos indoklást.
A "hivatalos" indoklások általában nem szokták a valóságot tükrözni. Remélem a volán vezetősége erre rácáfol. Meglátjuk. Mindenesetre várom a fejleményeket.
@Enzo Molinari: Én is arra vágyok, hogy a volán vezetősége végre az igazat mondja !!!

HA HA HA :)))
Vegul is a Hctol is kirugtak Ozimakot amiutan kikaptak a kis Volantol...
Remelem a volanhoz is kerul majd egy olyan edzo mint Lahtinen a Hcnal
Csináltam Csicsó bácsival interjút, Fehérvár Rádió, délután 3 után... De lehet hogy lesz egy link is... :):):) - ahol meghallgathatjátok : )
Kedves Bencito!

Azért gerinctelen ez a vezetőség, mert szövegértelmezési problémáid vannak? Vagy mert túl élénk a fantáziád? Ahogy a családi ügyeket, egy csapat ügyeit sem szokás kiteregetni, csak miután letisztult a kép és lecsillapodtak a kedélyek, utána célszerű kifelé beszélni róla. Értelmetlen fantáziálásokkal, buta elgondolásokkal jelen pillanatban nagyon sokat ártasz Te és a hozzád hasonló meggondolatlan véleményt nyilvánítók a csapatnak és a klubnak. A
@Leo945: legyen egy link is hogy az erdelyiek is meghalgathassak koszi
Ott van az SC Csíkszeredát elhagyó Staffan Lundh mester,sztem az idén végéig a legjobb megoldás lenne a Volánnak,és ha bevált maradna jövőre is,elgondolkodtató...de ez a vezetőség döntése,ez is egy megoldás lehet.Hajrá Magyarok!!!
@felold: Feltételezés volt, ha jobban elolvasod és értelmezed, ha a pénz miatt küldték el akkor mondják meg nem kell itt a handabanda.
Hát nekem ez nem szimpi döntés.
Várom a fejleményeket.
@Bencito: 20 % nagyon sok? amikor a Fradinál 1-2 hónappal ezelőtt nem akartak fizetést adni, mert volt 1 szar meccs, mellette meg több jó, az nem sok? Ja, tényleg, az nem ilyen fasza csapat, hogy EBEL 9. helyezett, wowwwww :D
Legalább most lesz mire fogni, ha mégsem tudják nekik összekaparni az OB 1. helyet :D
Összeállt a kép: minap volt hír róla, hogy egy repülővel jött Budapestre a Volán és Lundh mester. Állítólag Gabbá mellett ült...
@Bencito: Sok mindent feltételezhetek mondjuk Rólad, de amint azt leírom, onnantól kezdve azt néhányan már tényként fogják kezelni. Pedig hát mit tudok én rólad? Nos, kb. annyit, amennyit Te a jelen helyzetről. Ez persze nem a Te hibád, de pl. csupán a helyzet leggyorsabb és legkorrektebb tisztázása céljából Csicsó bá még nem nyilatkozik, attól még nem gerinctelen, sokkal inkább megfontolt. Egyébként meg csupán mert még nem értitek a döntést, azért így beszélni róla - finoman szólva sem érdemli!!!
@felold: Csicsóbá nyilatkozott, telefonon, 6 percben... Rohanás közben... utódlásról még korai lenne beszélni, és emlékezzetek, amikor mindenki repülőjegyet akart venni Sator mesternek... mindig van "utolsó csepp"... De mindjárt meghallgathatjátok... :)
Szerintem aki ismeri Gábor bá-t, annak ez nem meglepő. Nem a csíki vereség ténye vágta ki nála a biztosítékot, hanem a mutatott játék. Mármint, hogy a csapat szarul játszott, és a játékosok ahelyett, hogy a játékkal törődtek volna, beleálltak minden csetepatéba, és provokáltak egy barátságos tornán. Összességében a gyenge játék mellett igencsak unszimpatikusan játszottunk a HC ellen, és az ilyesmit az öreg nehezen viseli. Tudjuk, hogy hirtelen haragú, és már ezer példa volt rá, hogy ilyenkor indulatból hozott döntéseket, ez van.

Én sajnálom Sator mestert, mert nagyon jó szakembernek tartom, és igen sokat fejlődött a csapat a keze alatt, de ilyen az edzősors. További sok sikert kívánok neki és a csapatnak is!
Az edzőváltás hátteréről rövid idő alatt számos - valóságalapot nélkülöző - pletyka kelt szárnyra. Az alábbiakban tájékoztatjuk szurkolóinkat a döntés hátteréről.

A csíkszeredai tornára történő elutazást megelőzően hétfőn a klub menedzsmentje egyértelművé tette a csapat és a szakmai stáb számára a rendezvényen való részvétel célját, tétjét és az elvárt eredményt. A torna nem egyszerűen két barátságos mérkőzést jelentett a klub számára, hanem az Alba Volán elmúlt években felépített hírnevének méltó képviseletét is. Ennek tükrében a HC Csíkszeredától elszenvedett vereség okairól és következményeiről a vezetőedző és a menedzsment között kialakult nézetkülönbség a jövőbeli közös munka bizalmi alapjait is megrendítette. Emiatt kedden elváltak az Alba Volán és Ted Sator vezetőedző útjai.

Az Alba Volán - a tavaly óta görgetett adósságának tényét nem tagadva - büszke arra, hogy a nehéz gazdasági helyzetben is a játékosok illetményét pontosan és a vállalt mértékben folyósítja a klub támogatóinak segítségével, megfeszített munkával. A stabil anyagi bázisra építve az Alba Volán számára eddig is elsődleges szempont volt és a jövőben is elsődleges szempont lesz szurkolóink lehető legmagasabb szintű kiszolgálása.

A hosszú és nehéz EBEL-szezon folyamán a klub mellett végig kitartó, rekordlétszámú közönség professzionális hozzáállást, száz százalékos erőbedobást vár el minden, Volán-mezben jégre lépő jégkorongozótól. Bármilyen mérkőzésen is vegye fel a küzdelmet a csapat, klubunk azt várja el, hogy a játékosok felkészítése ennek szellemében történjen, és sportolóink teljesítménye is ennek jegyében értékeltetik.

A csíkszeredai torna tanulságainak levonása a csapatértekezletekkel, a büntetéssel és az edzőváltással befejeződött. A mai naptól kezdve az Alba Volán menedzsmentje, szakmai stábja és játékosai is minden idegszálukkal az előttük álló feladatokra összpontosítanak. Közösen dolgoznak azért, hogy szurkolótáborunk egész évi lelkes támogatását színvonalas jégkorongozással megköszönve az Alba Volán jégkorong-szakosztálya történetének tizedik bajnoki címét szerezzék meg.

www.albavolanhockey.hu
Na megjelent a hivatalos közlemény. Hát mit mondjak sokkal okosabb nem lettem.
egyett ne felejtsetek ell!! felmentették a munkavégzés alól!tehát a szerzödése végéig ki kell fizetni a pénzt neki!!! nincs ebben semmi sporolás!!!!! ha jól tudom márc 31 ig szól a szerződése a légiósokkal együtt!!!!
Nem hiszem, hogy a csíki meccs tette volna be a kaput, azért az nem volt akkora tragédia, bár kétségtelen, hogy jelentős presztízsveszteség volt. És tudom, hogy mindenből gyököt kell vonni, amit az NS ír, de abban a cikkben messze nem csak edzőkérdésről volt szó. No, nem mintha drukkolnék egy mélyebb belső konfliktusnak, ahogy Kispufi írta: normális ember a VB előtt másfél hónappal inkább aggódik. De lehet, hogy ezzel a Sator-üggyel csak kapirgáljuk a felszínt.
@bandita4: bizony-bizony...
És nagyon okosan írta valaki, néhány hete sokan akarták már összedobni Sator edzőnek a hazaútra való repülőjegy árát. Ez csak az a bizonyos utolsó csepp. De konkrétumokat úgy sem fogunk megtudni, mert a szennyes kiteregetése nem tisztességes, és nem is tartozik mindenkire. Talán tűz közeli emberek tudnának mesélni, biztos fognak is.
Mindenesetre köszönjük Mr Satornak a 1,5 szezonon át nyújtott munkáját, amit a Volánért és a magyar hokiért tett!
A légiósokat illetően sztem Byström, Martz, Guerriero és talán Bonni megtartása fontos lenne. Jackson, Couture és Martens még belefért a mellényúlás kategóriába.
Viszont jövő idényre európai edzőt lenne érdemes szerződtetni. Bár a VB- ig nemtom mi lesz így a csapattal.
Mr Sator farewell, You have our gratitude!
Azt kell mondjam, hogy ezzel az indoklással maximálisan egyet tudok érteni. Sajnálom Satort, és valahol megértem a zúgolódó játékosokat, de akítv marketingesként ez a döntés és indoklás száz százalékosan megállja a helyét.
És itt nem kizárólag a vereségről van szó: inkább arról, hogy a Volán a HC ellen mutatott játékával nevetségessé tette magát a honi jégkorongtársadalom előtt. Marketing szempontból ez azt jelenti, hogy azzal az egy meccsel megrengették azt, amit egész évben az EBEL szerepléssel felépítettek.
A rivális és semleges szurkolók jogosan többet vártak, jobb játékra számítottak az "EBEL sztárcsapattól".
Biztos vagyok abban, hogy a döntésben nem kevés szerepet játszott a meccs (jórészt szurkolói) viszhangja, illetve az, ahogy erre a Sator és egyes játékosok reagáltak.
Kemény döntés, nehéz döntés, de szerintem teljesen rendben van. Aki nem ugyanazt éri a VOLÁN image alatt, mint amit a vezetőség elvár, annak nem kötelező itt dolgoznia, itt játszania.
Ez van, ez a profizmus árnyoldala: az élet kegyetlen...
bandita4:akik a spórolás elmélethez tartják magukat azok nem márc. 31-ig gondolják hanem az utána lévő kb 5 hónap szünetet ahol nem kell edzőt fizetni csak a Lajost.
@felold: az a "repjegyes" időszak a 16 meccses eltiltás alatt volt, én is akkor arra szavaztam. Főleg a Graz elleni 0-4-es blama után meg a tizenakárhány kihagyott emberelőnyös sorozat után.
Viszont azóta senki nem gondolt szerintem szükséges edzőváltásra..
Úgyhogy ez teljesen váratlan
@Raon: teljes mértékben igazad van!
Hát akkor mégiscsak a Csíki meccs ...
De így összeveszni egy meccs miatt, szerintem játszottak már sokkal rosszaban is mint akkor.
Kár a Mesterért bár voltak hibái, jó munkát végzett.
3-4 évvel ezelőtt ugyanúgy anyagi gondokkal küzdött a csapat. De valahogy mindig megoldották. Nem hiszem, hogy ez lenne a háttérben. biztosan nyomós indoka van a vezetőségnek, hogy így döntött. És biztos, hogy a csapat érdekeit helyezték előtérbe.
Én sajnálom, hogy Sator mester elmegy... De akárki akárhogy morgolódik és szitkozódik a döntés nem fog megváltozni. Bízzunk abban, hogy megfelelő edző jön a helyére!
HAJRÁ VOLÁN!!!!!!!!!!
Közben a tiroliak is gondokkal küszködnek: fontolgatják a Nationalligába kiszállást az EBELből. Az átlagnézőszámuk 1.500 alatt(!) volt hazai meccseken és 30%- kal kell csökkenteniük a költségvetést emiatt. Az eddigi stratégia- minél több pénzt a csapatba- a menedzsment szerint nem hozta meg a várt sikert.
Hc Innsbruck ki- HC Csíkszereda be? Nem hinném....
@jágör68:
És miért is volt az az eltiltás? Lehet, hogy az edző nem tudta, vagy nem akarta megfelelően kezelni tengerentúli játékosokat? Lehet, hogy amit nem volt szabad Jupiternek, szabad volt a kisökörnek? Lehet, hogy a csapaton belül ez már akkor is problémát okozott,hogy és az edző mennyit beszélt is róla,hogy nem mindenki egyformán húz és dolgozik? A problémák bizony nem mai keletűek. Lehet, de kell-e kapargatni a felszínt. Nem ránk tartozik.
@jágör68: ezt valaki mar elmagyarazata hogy arra esely nincs hogy az osztrak csapatok 1800 kmt utazzanak
Sziasztok.Örülök,hogy végre repülőre száll a Mester.Csak azt sajnálom,hogy sokba került ez a csapatnak.Sokkal-sokkal elöbb kellett volna tudjátok amikor meg is írtam pár barátommal együtt,és mikor a sok "hozzáértő focidrukker leugatott minket",szeretném látni az arcotokat most,hogy igazunk lett!HAJRÁ VOLÁN!!!AKKOR IS SIMÁN VERÜNK MINDENKIT!!!BAJNOKOK LESZÜNK!!!
@Raon:

Hello Raon!

Rendben van amit írtál:)
De megb.....ta a kutya ha egy meccs alatt bedől az image.
Sziasztok ismét!

No, itt a link, adásba majd 3 után kerül...

fehervarradio.hu/downloads/ocskay.mp3

hallgassátok Csicsóbát...
Én kint voltam a HC elleni meccsen, éppen szeredában jártam. A csapat tényleg nem játszott jól. Látható volt a feszültség, egy-egy rossz megoldást felesleges keménykedéssel oldottak meg. A HC tábor többször fütyülte a mieinket, néha azt kell mondjam jogosan...
Ja és maximum respect a három volán mezes srácnak, akik buzdították a csapatot, még dobot is hoztak.
@qx92: vélemény? :) Így azért tisztább, nem?
Az a gyanúm, hogy az ítélet már korábban megszületett valamilyen ok miatt, most csak egy olyan indokot kellett várni, amivel megmagyarázható a menesztés.
Nekem Sator személye az alapján, amit tapasztaltam szimpatikus volt, de a játékot, amit erőltetett nem mindig értettem.

@Faresz82: én ugy tudom hogy a vezető edzöt idényre szerződtetik és álltalában juli 1-től márc 31 ig!! addig a száraz edzéseket a másod edző vagy a kondiért felelős személy irányitja!!!! de cáfolj meg ha nincs igazam!!!!!
A magyar jégkorong lufi...puff
@Leo945: most halgattam vegig szerintem a legkorektebben nyilatkozott id.Ocskay es nincs semmi kodosites. Leo jo munkat vegeztel :)
Azért azt se feledjük, hogy nem Sator mester harcolta ki a Volán EBEL szereplésének lehetőségét. Mindamellett szerintem egy szimpatikus szakember. Az élet azonban nem áll meg, ahogy mondani szokták...

Én bízom Gabi bá'-ban, jó kezekben van a csapat!


Hajrá Volán!
Nekem az a véleményem, hogy jövőre nem tud indulni a Volán az EBEL-ben. És nem a mostani helyzet miatt.
1: Sajnos a forint nagyon-nagyon meggyengült és gondolom az nem mellékes egy Ausztriai bajnokságban játszó csapatnál.
2: Mint ismert, vannak tartozásai a klubbnak.

A Volánnak nem tenne jót, ha nem indulnának el, de az OB1-nek igen. A válogatottnak szintén nem jó, de aki minőségi játékos, és a MOL ligától minőségibb bajnokságban akar szerepelni, biztos el tud menni külföldre. És véleményem szerint ebben a szezonban a válogatott második sora jobb mint a Volános sor!

Hajrá összes Magyar hoki csapat!!!!!
@Leo945:

Nagyon korrekt kis telefoninterjú, miért kell vele délután 3-ig várni? Látod mennyit változott hatására a köz hangulata? Mondjuk sokaknak ezt az 1-2 órát kellett volna kivárnia, mielőtt véleményt mondanak. Miskolc ne örülj, van és lesz is magyar hoki. Menj le hétvégén a fehérvári pályára. Pedig nincs is ott a Kercsó...
@Dzsymm: "És véleményem szerint ebben a szezonban a válogatott második sora jobb mint a Volános sor!"
2 meccsen valóban jobb volt (lettek, olaszok ellen). Viszont az olimpiai selejtező szereplés is benne lehet a dologban. Cortina felhívhatta a klubvezetők figyelmét vmire.
Ami meg a jövő szezoni EBEL- indulást illeti, sajnos max. mértékben igazad van!
Súlyos 10 milliókba kerül az a 305- 250 Ft közötti árfolyamkülönbség.
Viszon bármi ára is van: az EBEL a jövő. Más kérdés, ha idén a Salzburg nem csinál ki minket a nyolc közé jutásért járt volna már pénzjutalom és újabb szponzorok is talán jöttek volna
Teljesen korrekt nyilatkozat! Kíváncsian várom az új edzőt. Tovább kell lépni, a bajnokság után meg, törhetjük a fejünket, hogy hogyan szerezzünk pénzt az EBEL-re
@felold: A várakozás oka egyszerű, akkor kezdődik a műsoridőm... ide meg azért raktam be előbb, hátha páran "okosabbak" lesznek... Így nem kell találgatni :)
@Leo945:
köszi, kár, mert Te lettél volna (amúgy voltál is a leggyorsabb).
@felold: Nem mindig jó az, ha egy pasi a "leggyorsabb" :):):) Amúgy a leggyorsabb nem akarok lenni :)
Szerintem pedig a Csiki meccs tette be a kaput, mivel igen nagy tétje volt. No nem az 5000 Euróra gondolok, hanem a szponzori pénzekre. Tudniillik a szponzort csak közvetve érdekli a csapat teljesítménye. Ezért neki a Székesfehérvári telt ház a lényeg, és a tévés meccsek. Márpedig, ha a csapat a MOL ligában indul, mindkét feltétel teljesül. Ráadásul sokkal kisebbek a költségek, és több a reklám szempontjából elérhető célirányos közönség. Ugye a csapatot szponzoráló cégek reklámfeliratai nem sokat érnek Ausztriában, ellenben Magyarország bármely pályáján valódi a reklámértéke. Ja és az OTP, MOL létezik Romániában is, ellenben Ausztriában nem. (Pontosabban a MOL jelen van Ausztriában is csak nem MOL hanem ROTH néven…)

Kvázi a szponzor közvetett szolgáltatásért adja a pénzét, a reklám érdekli és nem a jégkorong fejlődése. Azaz miért támogatná valaki az EBEL-t, ha a MOL ligában is teltház lenne, kevesebb pénzért nagyobb célközönséget érne el.

Ja és mégvalami a szponzor nem szurkoló, lehet egy meccset sem látott, az is lehet, hogy a jégkorongot sem ismeri. Ellenben „jó közgazdászként” megkérdezi, hogy minek az EBEL, ha a MOL liga győztese jobb mint az EBEL 9. helyezett. Ismétlem, a sporthoz nem értő, pusztán számokat és eredményeket néző laikus számára a MOL liga jobb, mint az EBEL. Már pedig a szponzori pénzeket ilyen cégek adják.
Ezért még ha a VOLÁN nyert is volna egy-két góllal, az is gáz lett volna. De így, hogy kikapott…
@Faresz82: köszi! :)

@Jozsmag25: hát, szerintem meg ez pont egy ilyen meccs volt. Sok más meccsen ki lehetett volna kapni egy góllal ilyen játékkal, de ezen nem. Előttem már elmondták, miért, Döngit pl. csak ismételni tudnám.
@Raon: Teljesen igazad van, de annyiban azért módosítanám, hogy nem azzal az egy meccsel rengették meg az addig felépített marketing-képet, hanem a meccs eredményével. Aki látta azt a meccset és a szezon EBEL meccseit, az láthatta, hogy annyival rosszabbul nem játszottak a szezon többi meccséhez képest, hogy ekkora büntetést érdemelnének.
@Video Tóni: lehet, hogy igazad van, ezt kívülről jobban meg lehet ítélni. Az biztos, hogy játszottunk sokkal rosszabbul is tévés EBEL meccsen.
Nekem alapvetően azzal volt bajom, hogy nem láttam azt a mindenáron győzniakarást, amit sok más meccsen igen. Pl. amikor feljöttünk 4-3-ra, akkor ahelyett, hogy beszorítottuk volna a HC-t, már nagyon helyzetünk sem volt. Persze nyilván ez a HC-n is múlt, de amikor az ember már többször látta, hogy a bécsi sztárlégiósok amerre állnak, úgy ütik tilosra ellenünk a meccs végén a pakkot, mert annyira lendületben vagyunk, akkor ezt ezzel a meccsel összevetve nehezen tudja elfogadni, hogy a Volán itt mindent megtett volna. Szerintem a fiatalok nagyot küzdöttek, az első két sor meg nagyon nem strapálta magát, tudtak volna ők ennél sokkal jobban is játszani.
Az eredmény érdekes kérdés, én azt mondanám, hogy ha már kikaptunk, legalább a játékunk lehetett volna olyan, hogy ne valljunk szégyent, de tény, hogy ha nem kapunk ki, hanem ilyen közepes bénázással nyerünk mondjuk egy góllal, akkor közel sincs akkora viszhangja ennek, mint így.
Szerintem korekt döntés a VOLÁN ebben is profi.
süti beállítások módosítása