HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ted Sator: Egyszerűen sokkolt a döntés

2009.03.03. 12:02 Hblog

Szakmailag megalapozatlan az eltávolításom, ezt kijelenthetem – mondta blogunknak Ted Sator, az Alba Volán menesztett vezetőedzője. A kanadai mester értetlenül áll a döntés előtt. Semmi nem utalt rá, hogy valami nincs rendben – állította Ted Sator.

– Mi történt a csíkszeredai mérkőzés óta?

– Ocskay Gábor szakosztály-igazgató nagyon dühös volt. Fizetésmegvonással büntette a csapat tagjait és az edzői stábot. A játékosok érthetően nem fogadták jól a döntést, hiszen nem arról volt szó, hogy feladták volna a meccset, vagy ne tettek volna meg mindent a győzelemért. Kiváló ellenféllel szemben végig irányítottuk a játékot, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de a csíkiak kapusával nem bírtunk. Ennek ellenére nem éreztem úgy, hogy büntetést érdemelnének a játékosok, mert mindent megtettek a jégen azért, hogy megnyerjék az egyébként teljesen tét nélküli felkészülési meccset. Amelyről azt gondoltuk, csak a bajnoki elődöntőre való felkészülés egyik állomása. A vezetőség, úgy látszik, másképp gondolta.

– Menesztették, vagy felmondott?

– Menesztettek. Magamtól eszembe sem jutott volna távozni. Megmondom őszintén, egyszerűen sokkolt a döntés, nem találok magyarázatot az okára. Borzalmasan túlreagálta a csíkszeredai vereséget a vezetőség, hiszen csak annyi történt, hogy akartunk a magyar bajnoki elődöntő előtt játszani két meccset, mert 10 napig csak edzettünk, és úgy éreztem, szükség van egy ilyen összecsapásra. Teljesen váratlanul ért, sem az okát, sem az értelmét nem látom.

– Mikor érezte, hogy valami nincs rendben?

– Nem éreztem semmi ilyesmit. Jó szezonja volt a csapatnak, talán nem tartanak nagyképűnek, ha azt mondom, az Alba Volán jobb csapat lett a kezem alatt, sokat fejlődtünk. Mióta itt vagyok, minden, ami a csapattal történt, előre látható tervek szerint alakult. Mindannyian profik vagyunk, a játékosok remek partnerek voltak, azt mondhatom, minden munkát maradéktalanul elvégeztünk, és ezt a vezetőség is elismerte. Nem volt soha semmi gondunk egymással, úgy láttam, elégedettek velünk.

– Miért mondott le ifj. Ocskay Gábor a csapatkapitányi posztról?

– Ocskay Gábor nemcsak kiváló játékos, de a legjobb választás a csapatkapitányi posztra is. Azt gondolom, az édesapja által kirótt büntetés miatt két tűz közé került az öltözőben, hiszen kapitányként a játékosok érdekeit kell védenie, de a családi érintettség miatt ez nem volt elvárható tőle. Gábor becsületes, tisztességes ember, egyszerűen meghozta azt a döntést, amit a saját elvei diktáltak. Nem haragudtam rá, nem is próbáltam győzködni, elfogadtam a döntését.

– Milyen volt a viszonya a vezetőkkel az utóbbi hetekben?

– Semmi nem utalt rá, hogy valami nincs rendben, ezért is vagyok megdöbbenve. Ha valaki előtte azt mondja nekem, hogy ezt a meccset mindenképpen meg kell nyernünk, fontosabb, mint az EBEL vagy a magyar bajnokság, akkor sem tudtam volna mást csinálni. Meg akartuk nyerni a meccset, ahogy meg akarjuk nyerni az összes többit is, amin pályára lépünk. Ráadásul még csak rosszul sem játszottunk. Mert ha arról lett volna szó, hogy a csapat játéka annyira gyenge, hogy meg kell vonni az edzőtől a bizalmat a magyar bajnoki elődöntő előtt, akkor megértem. Mivel erről szó sem volt, csak annyit tudok mondani, hogy értetlenül állok a döntés előtt.

– Maradni akart a következő szezonra is?

– 3 éves szerződésem van a csapattal, természetesen az volt a célom, hogy kitöltsem. Szisztematikus, átgondolt munkát végeztünk eddig is, nagyon büszke vagyok a csapatomra, eszem ágában nem volt távozni Fehérvárról. A szurkolóink csodálatosak, a sajtóval is jó a kapcsolatunk, a csapat töretlenül fejlődött. Elfogadtam a kihívást, amikor idejöttem, és nem tudom elégszer hangsúlyozni, milyen jó volt a játékosokkal dolgozni, ilyen jó mentalitású társasággal sikert elérni minden edző álma. A történtek azonban megkeserítik a fehérvári emlékeket.

– Ki volt a kedvenc játékosa? Volt, akivel nem volt elégedett? 

– Az Alba Volán azért nagyon jó csapat, mert a keretében levő összes játékosnak megvan a maga feladata. Mindenki tudja, mi a dolga, és azt legjobb tudása szerint maradéktalanul elvégezte az irányításom alatt, ezért nincs kedvenc játékosom, csak kedvenc csapatom: az Alba Volán.

– Mikor utazik el Fehérvárról?

– Nem tudom, egyelőre a történtek hatása alatt vagyok. Annyira váratlanul ért a vezetőség döntése, hogy még nem is gondolkodtam azon, mit fogok csinálni. Néhány napig még biztosan itt leszek, mert van egy szerződésem, amelyet egyoldalúan bontott fel az Alba Volán. Így biztosan fogok találkozni Ocskay Gáborral, hogy megbeszéljük a részleteket.

– Ha meggondolnák magukat a fehérvári vezetők, vállalná a folytatást így is?

– Biztos vagyok benne, hogy ez egy elkapkodott döntés volt, egy túlreagált vereség fölött érzett hirtelen düh szülte. Az én lelkiismeretem tiszta, és ahogy elmondtam, nagyon szeretem a csapatomat, és hiszek, illetve hittem benne, hogy nagy sikerekre hivatott társaság jött össze itt, de ez a döntés nem az én kezemben van. Szakmailag megalapozatlan az eltávolításom, ezt kijelenthetem. Ha pedig valami más van a kirúgásom háttérben, mint egy edzőmeccs elveszítése, arra semmiféle rálátásom nincs.

213 komment

Címkék: sator alba volán

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az egyik szemem sír a másik meg nevet! A csapat tényleg sokat fejlödőtt (eddig a legtöbbet, és az eddigi legjobb edzönktől), de pl az ember előnyös helyzetek katasztrofálisan mentek, időkérés mintha nem is lett volna, és lássuk be Sator valahogy mentálisan nem nagyon tudott hatni a srácokra. Lehet hogy az NHL-ben egy jól működő csapatnál ahol nincsenek financiális problémák, ahol a csapatba kerülésért harcolni kell ott megfelel edzőnek, de itt másak a körülmények és ezt valahogy nem tudta lekövetni (Cortinát is küldték már el EBEL-es csapattól, pedig ő se szar edző...). Szeredai teljesítményünk inkább nem nyilatkozom, de ilyen nagy nyilvánosság előtt nem szidom a csapatot és az edzőket, de valahogy tényleg nem voltak motiválva, a HC főleg ennek köszönheti a győzelmét. Aki szerint Szereda csak edző meccs volt, annak azért felhívnám a figyelmét arra, hogy a jelenleg is 25 milliós tartozással rendelkező Volán 5 napot egy 30 fős stábbal és nagy részt repülővel utazott felmérni magát és ezen nagyrészt megbukott. A játékosok és az edzők hozzáállása vereséghez szerintem egy kicsit furcsa volt (pl Sator nyilatkozat a meccsről, illetve az aktuális), meccs után látszott a fájdalom az arcukon, és nem úgy mint egy EBEL vereség után, ez erősebb volt, de Sator nyilatkozatai alapján gyorsan átlendültek a felelősség kérdésén. Na mindegy, kár hogy így történt, de csak azért is Hajrá Volán!
@uprmedia: Nem vitatkozni szeretnék veled,de amellett,hogy én is elismerem a tudását az én véleményem meg az,hogy lehet,hogy nem rossz az a taktika amit ő akar és lerajzol,de mi van ha a mi játékosaink(nem bántásból írom) egyszerűen alkalmatlanok erre a stílusú játékra, ehhez nagy izmos emberek kellenek akik szeretnek sokat ütközni. Nekünk szerintem inkább a cseh,orosz iskola jön be. sok passz,kombinatív játék az ellenfél teljes szétzilálása.
Persze ez az én véleményem (és pár emberé).
@HAJNAL: :)) mellefogtal hidd el,hogy ismeri oket mivel o a HC egyik legnagyobb szponzora:D
Jobb lett volna csendben maradnod:D
nem akarom magamat reklámozni, ezegyszer azonban megteszem mert nem akarom ide újra leírni, úgyhogy a történtekről a véleményemet megírtam a nevem mellett szereplő blogon.
@brunzwik: Ez azért egyszerüsit a képleten
@0din: Akkor ő a tipikus erdélyi mágnás, rengeteg pénze van, de írni tényleg nem tud :-)))
egy kis info megint: www.origo.hu/sport/jegkorong/20090303-interju-id-ocskay-gaborral-az-alba-volan-szakosztalyigazgatojaval.html:
"Ezek után már megemlíteni is alig merem, hogy milyen edző az, aki a magyar válogatott olimpiai selejtezőjéből egy meccset sem néz meg, noha a csapatban 16 játékosa szerepel." Ez például nem igaz, mögöttem állt a Nathan-al az egyik meccsen!
@Rex: 2 dologban vitáznék Veled!
1.a játékosok nem bíztak Satorban!
2.Csicsó volt a lehető legrosszabb választás csk ügyben.Nem emberileg,és nem hozzáállás miatt.A fennáló apa-fiú helyzet miatt.A Palkó,mint csk?
Ez a hét vicce!
@Rex: Szerintem is igazad van.Bar HC szurkolo vagyok figyelemmel kovetem a magyar csapatokat is tobbek kozt a VOlant is.Szerintem is kar volt elkuldeni inkabb mindenki magaba kelett volna nezzen mert teny hogy naggy volt a galler.Ocskay is is sokat nyilatkozott a meccs elott lehet nem kelett volna.Egy profi csapatnak kene tudnia,hogy senkit nem szabad leirni.A HC egy fiatal ambicios csapat amelyik nagy jovo elott all,es az eremenyeibol is lehetett volna kovetkeztetni egy esetleges alulmaradassal.Szerintem az idozites egyaltalan nem volt jo ha mindenkepp el akartak kuldeni mert a csapat moralja megromlik ilyen esetekben es az Ujpestet sem szabad leirni egyaltalan mert meg ok is adhatnak hatalmas pofonokat a Volannak.Nagy legiosok talalhatoak ottan akik siman utik egyes Volan legiosok szintjet.Na ez majd elvalik.
ES meg valami Rex az eloz cikkedben irtal egy olyat,hogy Polc nagy meglepetesre nagyon jol vedett:)Ezt az egy hibat talaltam a ket cikkedbol osszesen ez viszont oriasi hiba volt hiszen koztudott,hogy Polc hatalmas kapus.
@Enzo Molinari: Ott voltál Rigában? :)
Mert Sator még a tévén sem volt képes megnézni a játékosait. :(

Sajnálom Satort is, DE MAXIMÁLISAN IGAZA VAN ID. OCSKAY GÁBORNAK IS. Szereda miatt lehet , hogy szponzorokat veszítettünk el és elég valószínú , hogy jővőre csak MOL lesz...
@Jussi: Azért nem beszél erről senki, mert nem igaz - urban legend.
@0din: Polc fanatsztikusan védett most!!
De tavaly nem Őt cserélték le többször a döntőben?
@0din: A HC-nek egyetlen baja, hogy Csíkszeredára "pottyantotta" a tulajdonos. Valószínüleg semmilyen komoly bajnokságban nem fog tudni bekerülni a távolság miatt a közeljövőben, így szép lassan beleszürkül a közegbe. Persze a KHL tekintetében nem gond a távolság, de addigra jancsinak kell keresnie egy írástudót :-)))
@Prince09: A szajkarate latod nem segit a csapatodon :) pedig te abban jo vagy . . .
@Jussi: az apa fiú helyzet miatt ok, csak a jégen nincs apa fiú helyzet. a jégen ő volt a legjobb kapitány. most olvastam hogy tokaji lesz az új. nála még palkó is jobb lett volna!
@KCs: Pedig nekem is ez a véleményem,bár lehet nem a bizalommal volt gond,de az biztos,hogy néhány döntését ők sem értették. Legalább is szerintem
Polc tavaly is fantasztikusan vedett es a csapat is jol menetelt egeszen a dontokig ott aztan oszehulltak es ha jol emlekszem az utolso meccsen Fehervaron nem Polc vedett.
OLvasom ezt az origo cikket, és ez

> Ocskay a beszélgetés során többször kiemelte, Ted Sator kiváló edző szakmailag, de amerikai létére egyszerűen nem érzi át a közép-európai gazdasági helyzetet. Csak az a fontos, hogy időben legyen "money", a 120 százalékos teljesítmény pedig nem szükséges minden mérkőzésen. Ocskay szerint ezért kiváló edző Pat Cortina, hiszen pillanatok alatt tudott alkalmazkodni a magyar viszonyokhoz, tudta, hogyan gondolkodik a magyar ember és játékos.

azért nagyon-nagyon reális meglátás szerintem.
@Prince09: Veled kar is szoba allni most teszem ezt utoljara,szerencsere te kirisz a Volan szurkolok kozul es te vagy csak egyedul ennyire ennyi:)
Sajnálom, hogy Kis Csicsó lemondott, de Tokaji Viktor kiváló sportember, remek játékos, szerintem abszolút méltó a kapitányi C betűre.

Ted Sator pedig nem tudta értelmezni a Pat által remekül elfogadott "hungarian profi" fogalmat...
@0din: Nem kell komolyan venni :)
@szekely gobe: Engem irritalnak a rosszindulatu hozzaszolasok.Legyen cinikus,legyen a masik fel szurkoloja mindenaron de ne rosszindulatu es akkor semmi baj.Termeszetes dolog a rivalizalas de szerintem van egy hatar..
Amugy igazad van:)
Azért kiváncsi lennék, mi Cortina véleménye a történtekről!!
@0din: Ja, határ az van, szerencsére :-)
Szerintem Pat azt mondaná, hogy nem ismeri az ügy hátterét, így nem tud érdemben nyilatkozni. Egyébként nagyon jó barátja Ted Satornak és nagy tisztelője Ocskay Gábornak...
Eltávolítottak egy edzőt! És akkor mi van? Attól semmi sem fog változni. Anno volt egy cseh edző akivel két-három hónapig dolgoztak, majd kommunikációs problémák miatt elküldték. Mit akarnak ezektől a srácoktól elvárni? HC pedig kapaszkodik felfelé. Van még arrafelé egy-két csapat. Lesznek még gondok.
@0din: Latod mi irastudatlanok legyoztuk az irastudokat :) Azert ez sem semmi
@0din: Nem sértésként, de Prince09-nek egy igazsága van, sajnos az infrastruktura hátráltató tényező lesz... gondolj csak bele egy Innsbruck-Bécs-Budapest-Marosvásárhely-Csíkszereda utazásba, a kétszeri reptéri átszállás és az azt követő buszozás szerintem egy kicsit sok időt vesz igénybe. De ez idővel csökkenhet ha kész lesz az Észak-Erdélyi autópálya, vagy elkerülő épül a főutakhoz.
@KCs: Mint ahogy az is,hogy a szlovák játékosok mindenhol visszatejeltek a szlovák edzőknek.Azért is voltak itt olyan,amilyen légiósok.
Szatyorné pedig igenis játékosügynök.Ha gondolod,megpróbálhatjuk,eladunk Téged is!:-)
De ettől a határos dologtól elzárkozom!
@KCs: Budapesten. Bármilyen meglepő ott voltak az első selejtező mérkőzések.

@Rex: A jégen szerinted mi a csk dolga?Mitől volt a legjobb?Szeretném,ha kifejtenéd!Minden él nélkül kérem!
@murcicomp: latod igy maris maskepp hangzik:)Igy van de szerintem 250km buszozas nem veszes Vasarhelytol Szeredaig,hiszen sokkal nehezebb ebbol a szempontbol peldaul a Mol ahova busszal jarnak a csapatok mondjuk Csikszereda-Budapest.
Szerintem inkabb penz kerdese lehet es az osztrak csapatok beleegyezese a bukkano.Sajnos foldrajzilag nagyon rossz helyen fekszunk minden teren:)
Azert mi remenykedunk mert kar lenne egy ilyen fiatal tehetseges ambicios csapat elsorvadjon pl a roman bajnoksagban.
Apropo Szekely Gobe gratula neked is a Volan vereshez:)
@0din: Brassoban lesz a kozelebbi jovoben nemzetkozi repuloter es nagy jegcsarnok ..... (legalabbis ezt mondjak). Akkor mar becsbol jonni repulovel brassoban es ott lejatszani a meccset mar nem akkora problema a tavolsag, de en eselyt nem latok arra hogy az osztrakok valaha is beleegyezzenek ebbe , esetleg ha az ERSTE bank nem kotelezi oket, mert romaniaban az Erste Bank megvette az egyik legnagyobb bankot es ez komoly piac az (mas kerdes hogy a hokinak mekkora a reklam erteke) de amugy mas eselyt erre nem latok
@Rex: Én azért azt láttam, hogy az erstebankliga oldalon is mindig rá vagy Palkovicsra voltak kiváncsiak. Satorral lehetett eladni ezt a társaságot, úgy mint a fociválogatottat egykoron Lothar Mathaussal. A menesztéséről is egyből írtak, pedig a Volánt nem érinti a rájátszás. Sajnos.
@0din: Egyszerű a megoldás pedig!Megveszitek a Ljubljanát,vagy az Innsbruckot,aztán átköltözik oda a csapat.Mint amikor vmi orosz meg akarta vanni a Canucksot,és tiszta orosz csapatot csinált volna belőle.
Másik út:
Ha szereztek egy szponzort,aki kifizzeti a repjegyeket,sztem fel is vagytok véve az ebelbe.
@Jussi: a csk-nak egy olyan játékosnak kell lenni, akire felnéz az egész csapat mindenki kivétel nélkül. A klub játékosain végignézve 2ilyen ember van, Palkovics és Csicsó, de nem vitás, hogy Palkóból nem lenne jó kapitány. Tokajira, de igazából bárki másra meg nem tudom elképzelni, hogy mindenki felnézne, nem azért mert ne lenne jó, vagy valami baj van vele, egyszerűen azért, mert pl Krisztián egész életében a Volánban játszott és biztos, legalábbis én úgy gondolom, hogy benne lesz, hogy ki Ő ahhoz képest amit Én tettem a klubért. Én így gondolom.
A jégen a csapatot össze kell fogni és ki kell állni értük minden egyes helyzetben. A meccs elején fel kell spanolni a játékosokat, közben éreztetni velük, hogy ha baj van rá számíthatnak. Beszélni a bírókkal, megvédeni mindenkit, akkor is ha nem feltétlen van igaza. Ezekre a feladatokra Csicsó volt a legalklmasabb és nem hinném, hogy bárkinek is eszébe jutott volna a csapatból az apa fia viszony. Kiváncsi leszek Tokaji hogyan oldja meg új feladatát, mindenestre sok sikert kívánok neki hozzá!
akkor kell szponzornak a Wizzair is:)
Biztos vagyok benne, hogy Tokaji kiváló kapitány lesz és abban is, hogy kis Csicsótól minden támogatást megkap a pályán és az öltözőben egyaránt.
@Rex: Amikor Bill volt a csk,Csicsó akkor is tüzelte a fiúkat,jégen,padon,egyaránt.A legnehezebb ,és legfontosabb dolga a csk-nak,hogy összekötő legyen edző,vezetőség,és az öltöző közt.Ebben a szituban pedig nem tudod figyelmen kívül hagyni,hogy ki ül veled szemben az irodában.Sajnos Csicsóra nem néz fel mindenki a csapatból.Hogy ki megy oda a bírókhoz végighallgatni a kiállítást,az meg 0 jelentőségű.Bill oda sem ment sokszor.Palkót k nem érdekli,ki lesz a csk.
Szerintem igazán csinálhatnánk egy HC-EBEL blogot. Véletlenül megverték egyszer a Volánt, és most mindig azt olvasni, hogy bevennék-e őket vagy sem, van-e reptér, vagy nem stb. Én a helyükben inkább a szlovák extraligát venném célba, közelebb is van, a szinvonal sem rosszabb. Ráadásul most hogy az Innsbruck visszalép, nem hiszem, hogy a külföldi csapatok arányán változtatni fognak. Egyébként az Innsbruck helyett majd belép a VEU Feldkirch, ők egykoron az interligában is mnyomták Palkovicsékkal. Az Olimpia szerintem meg maradni fog, legfeljebb a Volánnal lesznek harcban az utolsó helyért. Még mindíg jobb mint a szlovén első osztály.
@0din: 54 meccs 40 fővel oda-vissza 50000 ft/fő (repjegy+illeték), eznekívül busz, szállás, étkezés. Kb. 1 millió euró. Ehhez jön még a csapat és a hazai bajnokság. Kb. 4 millió euró/év.
Mondjuk arra kivancsi lennek,ha az Ujpest megnyerne a magyar bajnoksagot akkor nem lenne-e illo inkabb oket kuldeni magatok helyett..
@0din: Ez nem BL, ez EBEL. Ha az UTE megnyeri a bajnokságot, mehet a BL ( pontosabban Champions Hockey Legaue ) selejtezőjébe. És játszhat a KAC-al, aki az osztrák bajnok.
Sok sikert Toki új feladatodhoz, kívánom, hogy vezesd a csapatot a bajnoki címhez. Ami pedig az előttem szólókat illeti: a csk-t a csapat válassza, miért akartok még ebben is okosabbak lenni náluk, akik testközelből ítélik meg a helyzetet?
Ocskay igazi csk volt és nagyon- nagyon megérdemelten! Minden meccsen hajtott, akármi is volt az eredmény. És mellette még értelmes is, azért nem mindegy az se, hogy kit állítunk reflektorfénybe,amikor nyilatkozni kell. Tokaji is intelligens, viszont nála nem látom azt a nagy szenvedélyt vagy csak nem annyira látványosan ég.
Ami meg a "hungarian profi" mentalitást illeti: nem baj az, ha megköveteli az edző a pontos fizetést. Mert a másik véglet, ami Kercsóval történt: hónapokig dolgozott INGYEN, aztán közbe még támadták is a legnehezebb helyzetben. Magyarországon nem szabad semmilyen engedményt tenni- mert akkor egyre jobban kihasználnak. Ez az ország már csak ilyen. Cortinának is le fog esni egyszer.
@uprmedia: ok igazad van es mar OFF,igy hagyom a temat hiszen tudom,hogy ez nekunk meg csak alom:(
@0din: Vicces fiú vagy,hogy így messziről osztod az "eszet".
Az Újpest még be sem jutott a döntőbe,mint ahogy senki sem.Ha lenne annyi pénzük,ők is jelentkezhetnének az ebelbe.De ott is sokat elvisz a foci.Pedig abból a léből micsoda hokit lehetne csinálni.Csak kinek?Annak az 500 nézőnek?Kár!
@0din: mondjuk, az első felvetésig még sok meccs van, de amúgy sem a Volán küld oda csapatot, minket se úgy "küldtek".
Szlovéniából is két csapat van, tessék próbálkozni az osztrák ligánál :-)))))
@uprmedia: ot is ugyanaz a helyzet vagy autopalya kell vagy repter mert ami most van azzal nem lehet csinalni semmit meg probalkozni sem erdemes mert kikacagnak amugy ha a prince09 szamitasai helyesek akkor nagyon sok penzrol van szo amit lehet hogy a Hc sem tudna elovarazsolni es a szlovak csapatok kozul sem hinnem hogy mindegyiknek van ekkora koltsegvetese
"Én mindent elkövettem, hogy jelezzem, ez nem csak felkészülési összecsapás lesz. Hétfőn húsz percet beszéltem a csapattal, majd még ugyanennyit a két edzővel. Elmondtam, hogy egész Erdély bennünket néz, hogy a jubileumi torna két meccsét is közvetíti a televízió. Ez kiváló lehetőség lehetett volna arra, hogy az a támogatójelölt, aki eddig vacillált, most azonnal döntsön, mert látja, jó befektetés a Volánt támogatni. Még komoly erdélyi támogatóval is tárgyaltunk, erre tessék, kikaptunk!"
origo.hu
Szóval csak a pénz... Az erdélyi támogató ezek után nyilván a HC- nek adja a pénzét
@Jussi: 40 nézőért érdemes fenntartani egy OB1-es csapatot?
@qx92: A Volán ennek kb. a 40 százalékából gazdálkodik, nem utazik repülővel, ami a HC esetében megoldhatatlan lenne, nem vesz igénybe szállást idegenben és a 26 hazai meccsből csak kb 6-szor igényelnek a vendégek szállást. Továbbá sajnos nincs minőségi légiós, így marad a 9. hely és ez fér bele úgy kb. 400 millióba...
ide ide az osszes penzt gyujtunk a 4 milko eurora:D
@Video Tóni: A Ti farm(junior)csapatotok hány néző előtt játszik ?
@Video Tóni: A farmcsapatra gondolsz?
Amúgy odaírtam,kár,hogy csak ennyi néző van nálatok.
@0din: De ezt nem csak egyszer kell előtermeteni, hanem évről-évre és ezt Csicsó Bácsi meg is teszi immár hosszú évek óta. Reméljük még sokáig...
@Prince09: Ne a mas penzet busuld, nem latod hogy a HC-nal ez nem problema , az elso 5000 euro mar megvan hozza , amit a Volan elol elhalasztunk :), a tobbi csak kikerul ...
@Jussi: Semmi köze egymáshoz a két szakosztálynak. Persze Fehérváron is vihetne el szponzort a Vidi, de ott sokkal több a lokálpatrióta cég, mint Budapesten.
Hoppsz, a HC az Innsbruck után gondolkozhat egy kicsit, de sztem mindenki...
Kb 4 millió EUR lehetett az Innsbruck költségvetése, playoffban 1 forduló és mégis mennek vissza a Nationalligába...
Csak a Volán nehogy a MOL- liga mellett döntsön.
A meccsek szinvonalatol is fugg a nezoszam,mert kivancsi lennek,hogy hany Volan szurkolo lenne
egy Volan-OB1-es mezony utolso ket csapata ellen is.
Minden csapat szurkoloinal megvan,hogy nem megy ki minden tet nelkuli meccsre mert sajnos a jegyek sem annyira olcsok,hogy mindenki meg tudja engedni maganak az osszes merkozest.
Egyszer legyen szinvonal aztan el lehet varni,hogy legyen nezo is.Ezt most nem a Volanra ertettem mert ott a szinvonal megvan.
Sator mester elküldése aktuálisabb lett volna a korábbi rosz meccsek után (pl: Volán-Graz 0-4), viszont érthető a vezetők elégedetlensége is. Viszont ez a csapat körüli feltámadt perpatvar nem igazán tesz jót senkinek. Jobb lett volna megvárni március végét s a bajnoki szezonzárás után meghozni a szükséges döntéseket.
Szerintem az igazi probléma nem is Sator felállítása, hanem a csapat és a vezetőség (Csicsó bá) közötti nézeteltérés megléte. Kis Csicsó helyzete nagyon kényelmetlen lehet(ett), amit jelez a lemondása is. Remélhetőleg megnyugszanak a kedélyek, mert az esetleges további konfliktusok kihathatnak a Volán bajnoki és a válogatott VB szereplésére is.
Ha a VOlan a MOl melett dontene akkor kene erositeni a MOl ligan is meg egy kicsit es lejhet hasznosabb lenne az osszes csapat szamara,mert kevesebb penzbol jo szinvonalu bajnoksagot lehetne osszehozni.El lehet ezen is gondolkodni,hogy nem lenne-e jobb.Az Ujpest sokat fejlodott sztem a Stars is jovore jobb lesz ha lenne 2-3 hasonlo kaliberu csapat az senkinek sem lenne rosz.Tudom a valogatott miatt nektek jobb lenne az Ebel de ebben a gazdasagi valsagban megertonek kell lennie mindenkinek.
@pirosdzsekis: Tényleg, az első évre akkor már csak 3 995 000 euro hiányzik, de sebaj, majd jancsifiju kaszal egy keveset, oszt iccaka kitanal valamit :-)))

hetilap.hetek.hu/index.php?cikk=56395
@0din:Miért kellett volna hallgatnom, más is beírhatja a véleményét nem? Vagy csak kiváltságosoknak adatik meg a szólásszabadság? Engem nem igazán érdekel, hogy ki KICSODA, az akkor is zavar ha egy személynevet kisbetűvel és helytelenül írnak le, legyen az bárki. /Ha emlékszel még rá a legnagyobb sértés volt amikor a Nemecseket kisbetűvel írták le a vörösingesek./Ha ilyen NAGY EMBER, ezt azért elvárnám tőle. Amúgy ha Csicsó lemondott, az talán azt jelenti, hogy nem egészen ért egyett a döntéssel.
@Prince09: Ökölcsapás az agynak :) .
Hány éves ez a Kurkó gyerök???? Aszittem leesem a székről, mikor a fejét megláttam
@HAJNAL: A hallgatast arra ertettem,hogy azt irtad nem is ismeri oket.Tevedni lehet.Tudod Nemecseknek a nevet a vorosingesek szandekosan irtak kisbetuvel ami mast jelent mint amikor tevedesbol.Ennyi nem sertesnek szantam a hallgatast.
@uprmedia: ''Véletlenül megverték egyszer a Volánt, és most mindig azt olvasni, hogy bevennék-e őket vagy sem''Hat veletlenul megverni senkit sem lehet,hogy viselkedtek a Volanosok nagyon is megerdemeltek.Aztan TI is osszetevesztitek az Ebel-t az NHL-el akar a jatekosaitok....
A HC ha jatszodna az osztrak bajnoksagban ,pont annyira lenne jo mint a Volan vagy eggyel jobb vagy rosszabb mert ti is utolsok vagytok...
@jágör68: 1971-es szuletesu ha nem tevedek...
Nem valami nagy öröm ez a perpatvar (vagy vihar a biliben? vagy minek nevezzem), mert bizony ha az igaz, hogy emiatt a volán szponzort vesztett, akkor igaza van id. Ocskay Gábornak. Ő pontosan tudja miről beszél, a hozzáértését pedig évről évre bizonyítja. Valóban Csicsó jó csk volt, de a döntését nagyon is meg lehet érteni, innentől pedig nekünk sztem nincs más dolgunk mint kimenni a meccsekre és szurkolni! Undorító ez a személyeskedés ez az állandó civakodás, részemről további szép estét mindenkinek!
Ja most látom már belinkelték:-)Bocs
@dupla7:most duplán, eddig kb. 7-szer :-))
@banyszi: Igazad van! Mindenki béküljön ki mindenkivel. "Szeressük egymást gyerekek" Mi szurkolók fogjunk össze, és segítsük továbbra is a csapatunkat, legalább léleltanilag! Szükségük van rá, még sok feladat áll előttük. Mindenkinek jó éjt. Találkozunk a meccseken.
Sziasztok! Az edző menesztéshez már nem is tudok mit írni, hiszen minden megíródott mindkét oldalról. Csak egy felvetés, mennyire komoly az a szponzor, aki egy meccs függvényeként dönt? A másik, félő, hogy elfogynak azok az edzők, akik ide jönnének, hiszen aki nem vak látja a körülményeket. Bizonytalan anyagi helyzet, elég kényszeredett játékos keret, ráadásul, ha nem megy a szekér rögtön jön az edző elküldése. Hát ha én edző lennék, azért meggondolnám, hogy jöjjek-e. Mondjuk ez a Sator ügy sem növeli népszerűségét a csapatnak. Személyszerint sajnálom Satort, hiszen ha jobb légiósokat lehetett volna igazolni, akkor azért gondolom a végeredmény is más lenne, ez meg azért mégsem az ő hibája. Hajrá Volán!!!
Szóval Kedves Szurkolótársak!

Engem már nem érdekel mi hogyan történt, csütörtökön akkor is kint leszünk és torkunk szakadtából is HAJRÁ VOLÁN fog üvölteni. Megjegyzem a Csapat akkor is megérdemli azt az összefogást amit kapott az ominózus büntetés után a szurkolóktól, s a nagy zászlót is egyre többet kell kihúzni hogy érezzék MI mellettük állunk!!!
@beth01: Szerinted mennyire lehet komoly az az erdélyi szponzor amelyik visszalép a vesztes meccs után. Például kérdezd meg szekely gobe-t hogy mennyire népszerű SC-s körökben a mágnás társa. Ha akkor a Volán bizonytja, hogy nincs miről vitázni a dominanciát illetően, akkor könnyebb meghozni a szponzorációról is a döntést, mert kevésbé lesz népszerűtlen (ez kis közösség többet számít az összetartás, mint nálunk) aki a "legjobb" magyar csapatot támogatja, de így...
Tudomásul kell venni mi Csíkba Szuperkupára mentünk ki, mi is ezt mondtuk (átvitt értelemben) és ők is ezt gondolták. Ennyi ez tényleg egy Satori csusztatás volt amikor "csak egy torna-edzőmeccs" megfogalmazást használt. De mint írtam voltak dolgok amiket nagyon látványosan sikerült felfejleszteni Satornak. Soha nem csak fekete és fehér van, viszont a határozott döntések csak ilyenek lehetnek.
itt már mindenki leírt mindent, úgyhogy csak egyszerűen Rex-re szavaznék, vele értek egyet. Minden tiszteletem id. Ocskay Gáboré, de ez azért igazi kelet-európai sztori. Talán 2 hónapja se volt, hogy a Volán honlapján volt egy hosszú interjú, hogy végre hosszú távra meg van oldva az edzőkérdés, aztán most tessék. Utálom, amikor azzal takarózunk, hogy ez Magyarország, más a kultúra és tessék ehhez hozzászokni. NEM. Ne tessék ehhez hozzászokni. Épp ezért hívunk edzőt külföldről, hogy mi szokjunk hozzá ahhoz ami ott megy.
erdekes mind2 fél álláspontja a kialakult helyzettel kapcsolatban, főleg id Ocskayé.: „Ha úgy érzi, állunk a per elébe.” mintha nm is Ő lenne....
@kapusLaci: az a szomoru hogy nyakig benne van ö is!! én tisztelem mint játékos elismerem a képességeit,de emberileg hát hagy némi kivánni valót maga után!!!hozzá teszem hogy ez az én véleményem!!!!!
@uprmedia: Nem azért hozták ezeket a légiósokat, mert nem lett volna jobb.
PÉNZ nem volt jobbra. Erről volt cikk is id. Ocskayval is, ha jól emlékszem
Ha te játékos vagy, hova mész? Oda ahol 1000 dollárt keresel vagy ahol 200-at?
Szóval, h milyen légiósok vannak a Volánban, azt nem kell Sator nyakába varrni
@Elar: Biztos jól olvastad amit irt uprmedia??? Mert olyat nem irt,hogy a Sator tehetne a légiósókról.
Tiszteletteljesen megjegyzem, hogy a hokiban sem az edzo vivja meg a csatat a jegen, hanem a csapata - konkretan a jatekosok. Megis mire jo egy edzo - plane NHL-es multtal? Csak a motivalasra? Ez szerintem eleg keves lenne - arrol nem is szolva, hogy pusztan motivaltsagbol nem fog valaki tobbet es gyorsabban korcsolyazni, vagy egyik pillanatrol a masikra ugy hokizni, ahogy mondjuk a tengerentulon az elit mezonyben tapasztalhatjuk - csapatjatekrol van ugye szo: tehat a csapat minden jatekosarol egyuttal.

A magyar hoki - elen a Volannal es a valogatottal - ott tart, ahol. Annal sem jobb, sem rosszabb. Igy illenek kezelni az effele "zakokat" is. Ez a sertodes sem tobb szerintem egy - sajnos mindannyiunkat erinto globalis esemenysorozat meglehetosen egyugyu lereagalasanal. A hoki penzbe kerul - nem is kevesbe. Ha nincs, akkor oda kell allni a publikum ele, es azt mondani: gyerekek, ennyi volt. osszebb kell huzni a nadrag korcat! mostantol kicsi penz...(megnagyobb hoki?), vagy kicsi penz, Sator kollega sajnos ezt mar nem tudjuk tovabb finanszirozni.

Mennyivel elegansabb, mint itt "habositani" a fekat...

En szemelyszerint annak is drukkolok, hogy Ted Sator innen ugy menjen el, hogy alkalmasint egy uj helyen (valamelyik elit-ligaban) emlekezhessen az itthoniakra (fiatal titanokra), akiket szivesen latna az uj kozegben.

En is csatlakozom azokhoz, akik halasak azert, amit a magyar hokiert tett.

respect!
Nem példátlan esettel állunk szembe volt és lesz még hasonló.Szégyennek nem nevezném a H.C elleni vereséget, ilyes a sport egyszer lent máskor fent.Ha esetleg a DAC vagy Stars tól szenvednek vereséget az szégyen lenne.A hátra lévő mérközéseket a Volánnak illene megnyerni akár SATOR nélkül is.Én személyesen Ocskaival maximálisan egyett tudok érteni, nem szeretett intézmény hanem komoly vállalkozás ami nem kevésbe kerül.Akinek nem kell zsebbe nyulni könyedén modhat bátmit,a sport is teljesitmény függő.
@viola 22:
Szégyen a vereség bizony! A meccsek előtti és a meccesk utáni hozzászólások, hozzászólási rekordokat döntöttek! Az ellendrukkerek kárörvendöen írogattak, mi próbáltuk magyarázni a bizonyítványt, a csapat és az edző is "félreérthetően" nyilatkozott, a végeredmény- edző mehet!
Valaki írta : A Volán a magyar kirakatcsapat. Valóban. Pontosan emiatt nem megengedhető ez az eredmény. Kihangsúlyoztuk az egész szezon alatt, hogy mennyivel másabb az EBEL, mint a MOL-liga, mekkora a különbség a két iram között, és tessék, nincs különbség!!
Azért így már másként fest az "ügy".
Ted Sator valóban sokat tett és azért max. köszönet, és további nagy sikereket kívánok neki a jövőben!!!!
Érdemes elolvasni: www.nemzetisport.hu/jegkorong/ted-sator-megdobbent-a-tortenteken-de-tiszta-a-lelkiismerete-224582.html

"... Soha, soha, soha senki nem mondta sem nekem, sem a játékosoknak, legyen az magyar, légiós, fiatal, hogy ez a torna annyira fontos, hogy ha nem nyerjük meg, pénzbüntetés lesz. Soha! ..."
@Bencito: tényleg érdemes elolvasni. meg a többi interjút is vele, amiből látszik hogy nem mond igazat. hétfőn elköszönt a játékosoktól.kedden meg sokkolja, hogy felmondanak neki. hogyisvanez???
@eurocat: Jól mondtad csapatjáték, ezért ha a játékosok csak egyenekként játszanak akkor arról az edző tehet igazán, az ő feladata lenne a játékosok tökére lépni és csapatot kovácsolni belőlük, ez pl Csíkszeredában egyértelmű volt, de az EBELben is sokszor kellett volna a keménykéz.

@Bencito: Na pont az ilyen szarkenések miatt kaphatott lapátot, ezt már a meccs után elkezdte itt a blogon megjelent interjúban mondta pont, hogy egyik-másik játékosa nem birja tétmeccsek okozta terhelést, ami egy barátságos meccs után meglepő kijelentés, és nem mellesleg ezzel a saját védekezését elkapálta.

Sator bizonyos dolgokban az eddigi legjobb edzőnk volt, de voltak hiányosságai és elképzelhetőnek tartom hogy nem vette jó néven a 20%-os fizetés megvonást (amit én viszont annak tartok, én is megbűnhődtem 1400km-rel és hozzá 26 utazással) és ezt nem sikerült megvitatniuk az Öreggel.
@murcicomp: ...de az EBELben is sokszor kellett volna a keménykéz...

senki sem razta a kolompot - ha az emlekeim nem csalnak - abban a periodusban, amikor a Volan az EBEL liga ellovasai kozott volt...tudtommal akkor is Sator volt az edzo...sot.

utolag mindenki - beleertve magamat is - okos. am, most az egyszer hangsulyos az "utolag" szo!

hol marad a meltosag?
VAZZE!-gondolom olvasta már mindenki akit érdekel a sztori...[ÉNEKES LAJOS]
- És hogyan fogadta Ted Sator menesztését?
- Ennek több oldala van: érzelmi és szakmai egyaránt. Magánemberként sem örülök annak, hogy távoznia kellett, mert jól dolgoztunk együtt, s ha egy-egy dolgot nem végzett megfelelően, akkor abban én is ugyanolyan hibás vagyok, vagy ha úgy tetszik: nekem is legalább akkora a felelősségem. Csakhogy a szakmai munkáért elsősorban ő felelt, de még egyszer hangsúlyozom: én is hibás vagyok. Ezzel együtt roppant megtisztelő, hogy a vezetők felkértek, hiszen ez azt is jelenti számomra, hogy bíznak bennem.
@brunzwik: Igazad van, a nagybetűs részt nem olvastam el :)
Pff.
Mea Culpa :)
Erről a postról volt szó: uprmedia 2009.03.03. 18:46:57
süti beállítások módosítása