HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Lettország 3-7

2009.02.05. 17:55 D. Gromov

A magyar válogatott legnehezebb ellenfelével, Lettországgal kezdi az olimpiai selejtezőket. Nem kérdés, a hazaiak esélyesebbek, de ha nagyon jók leszünk, talán meglephetjük őket. A csütörtök délelőtti edzésen jól mozgott a csapat, át kell menteni a formát a mérkőzésre is. Az első két sorunk erős, a másik kettő lendületes, ám a túloldalon KHL-es játékosok sorával áll fel a rivális. A meccset élőben közvetítjük, szövegesen.

A torna már elkezdődött, az első csatában Ukrajna 3-2-re legyőzte Olaszországot. A négy csapatból csak egy jut ki a 2010-es vancouveri játékokra. A magyar és a lett válogatott ma esti felállását itt találják meg, a lettekről többet itt olvashatnak. Mindent, amit a selejtezőkről tudni kell, felraktunk a jobb hasábba, nézzenek szét, ha lesz idejük.

ELSŐ HARMAD

Elkezdődött, elhoztuk a korongot. Első ránézésre nincs telt ház, de azért jó sokan vannak. Kóger Dánielt kiállítják, emberelőnyben a lettek. Szuper nagyot véd, ziccer volt. Ezt a két percet megúsztuk. Négy perc eltelt, még nem pörgött fel a meccs. Szuper véd óriásit. Megint Szuper, mi még nem lőttünk. 7. perc, a lettek lövöldöznek, Szuper véd, a védők blokkolnak. De látszik, hogy nem ugrottak nekünk.

hunlet6

GÓL, LADÁNYI BALÁZS, 1-0!!! Ez volt az első támadásunk. A kiugró csatár gyönyörűen csinálta, jobbról lőtt tökéletesen, a 8. percben járunk. A passz Vas Mártoné volt.

Szuper Levente két nagyot fogott. A harmad felénél tartunk, a lettek támadnak, de nem igazán nagy lendülettel. Lelassult a játék az eddigiekhez képest is, többször jutunk el a lettek harmadába. A 13. percnél tartunk. Meleg helyzet volt a kapunk előtt, senki nem tudta, hol a korong. Ocskay Gábor kap két percet.

Gól, 1-1. Janis Sprukts egyenlített emberelőnyből, nagyon gyorsan kihasználták.

A lettek vérszemet kaptak, Tokaji Viktor akadályoz, leküldik. Nagyon könnyen állnak fel ellenünk előnyben. Ezt most megint kivédekeztük. 17. perc, óriási ziccer volt, Sprukts lövését fogta Szuper. A lettek rendre gyorsabban érnek oda a koronghoz, nekünk kevés kontrára futja, Szuper viszont fantasztikusan véd. Utolsó perc a harmadban. 10 másodperccel a harmad vége előtt újabb magyar kiállítás. Vége a harmadnak.

Ikszre hoztunk húsz percet a stabilan A csoportos lettek ellen, lelkesek vagyunk, igyekszünk, de a rivális sokkal erősebb és gyorsabb. Valamiért azonban úgy tűnik, nekünk is vannak még tartalékaink, talán többször is próbálkozhatnánk elöl. Masalskis kapus egyelőre 0 százalékkal véd, a lettek 19 lövésből érték el 1 góljukat.

MÁSODIK HARMAD

Elkezdődött, majdnem két percig hátrányban vagyunk. Még mindig nagyon könnyen állnak fel, viszont Sille lőtt nagyon messziről, javítottunk a statisztikán. Letelt a hátrány. 5. perc, volt egy tetszetős támadásunk. Megint magyar kiállítás, Horváth másodszor megy le, de nem tudni pontosan, miért. Megint felállnak pillanatok alatt.

Gól, 1-2. Arvids Rekis.

Gól, 1-3, Darvins, előre mentünk, nem sikerült visszazárni.

7. perc. Próbálunk támadni. Az első lett kiállítás, Sirokovs. Nem tudjuk beszorítani őket.

GÓL, VAS MÁRTON, 2-3!!! Sille tette át, Ladányi be a kapu elé, bepattan.

A mérkőzés felénél tartunk, megint jönnek a lettek. Eltalálják Széliget. Csúnyán vérzik, be kell mennie az öltözőbe. Újabb lett ziccer marad ki.

Gól, 2-4. Belőtt korongból kotorja be Karsums.

13. perc, most már 5 az 5 ellen is felállnak nemegyszer. Elöl nagyon gyámoltalanok vagyunk. Galvins lövését védi Szuper. Lett ziccerek. Magyar lövés, lett kiállítás. 17. perc, előnyben vagyunk. Két nagy Tokaji-lövés.

hunlet4

GÓL, 3-4, SVASZNEK BENCE!!! Távoli lövés jött ki a kapusról, 18. perc.

Szuper véd megint nagyon nagyot. Utolsó perc. Vége ennek a harmadnak is.

A lettek rettenetesen nyomnak, próbálkozásaink hősiesek, de kevésbé kreatívak, ehhez képest lőttünk három gólt, ami mindenképp fantasztikus. Még bármi megtörténhet. A kapura lövésekben kicsit javítottunk, 13-7 volt, ez összesen 32-8, még mindig durva.

HARMADIK HARMAD

Szélig Viktor visszajön. Elkezdődött. Két lövéssel kezdünk. Jó kontra, de az utolsó passz nem jött be. 4. perc, Szuper megint véd. 20 perce nincs kiállításunk. Elkiabáltuk, Svasznek akasztott, lett előny. Akármit csinálunk, felállnak. Szélig üti ki a harmadból a korongot. Ezt is kibírtuk. Még mindig jobbak a lettek, de már messze nem annyival. Tilosakat ütnek.

Gól, 3-5, túl szép támadás volt, Vasiljevs egyedül volt a kapu előterében, 9. perc.

Horváthot megint leküldik egy kis birkózásért, majdnem azelőtt esik gól, hogy lenne ideje lemenni. Tokaji is kap két percet, dulpa fór, nagyon hosszú ideig. Gól, de mégsem gól kézpassz miatt. 5 a 3 ellen jönnek, jönnek, jönnek. Ocskay kiugrott, feldöntötték, nincs kiállítás. Széliget majdnem megint eltalálják. Kivédekeztük.

14. perc, Sille lőtt. Palkovics, Ocskay, szép, Masalksis véd. Vas János meglódul, akasztják, előnyben vagyunk. Támadunk, még egy előny, kettős fórban leszünk sokáig. Helyzetek voltak, nem ment be semmi, már csak szimpla előnyben vagyunk, még három perc a végéig. Kiegészültek.

Gól, 3-6, Darzins, kapu mögött eladtuk, bekotorták, balszerencse.

Még másfél perc. Még egy kiállítás nálunk. Utolsó perc.

Gól, 3-7, Karsums, sakk-matt volt, nem bírtuk a végét.

A hatvan perc letelt. Nem mondhatni, hogy egy súlycsoportban voltunk, az első harmadban nagyon nyomtak a lettek, a másodikban többet bírtunk, a harmadik utolsó perceire már egyáltalán nem maradt erőnk. Az eredmény értéke a következő mérkőzések tükrében lesz majd értelmesen felmérhető.  Hamarosan elemzünk.

406 komment

Címkék: magyarország lettország olimpiai selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

streamet valaki plz, ha tud..
hajra hajra magyarorszaag :)
lsport.we.bs/ ITT Nézhető!!
(Más bejegyzésben lett belinkelve, én csak kimásoltam)
Te jó ég, nagyon nyomnak a lettek... :O
Már szinte egykapuzás
Hihetetlen mekkora góóóól!
góóóóóóólllllllllllll
1-0 Grat Ladanyi, faj a konyoke, hat igy mar nekunk is
góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól
ajj, jó így bekapcsolódni a meccsbe... :)
Juhuu:D

Köszi a streamet freddy:)
gogogogogogogogogogóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól
Hajra Magyarorszag!! Koszonjuk a streamet:*

Mekkora gol:D Fujjak mar le:D;;)
Kicsit fura ez a színösszeállítás, engem a kanadai válogatott felszerelésére emlékeztet :)
Itt lehet nézni akinek nincs magyar Sport1.lsport.we.bs/. Hajrá Magyarok !!!
koszonjuk a streamet...nagyon jo.....hajra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Levi molto bravo!!!!!!!
Fene egye meg :( 1:1
1-1. emberhatranyban :-/
jó gyorsan jönnek a büntetések... :S
ujabb kiallitas..:-(((
Életveszély az emberelőnyük... Nem kellene szabálytalankodni, mert csúnya vége lesz
@freddyD: egyenlő létszámnál se szorítjuk be őket kifejezetten...
Levente meddig fogja bírni ezt a nyomást?
Hajrá! Hajrá!
Szuper Levente egy Isten!!
odafigyelessel kemenyen de nem szabalytalanul vedekezve es el el csipett koronggal kell elore menni...!!!!!eddig nagyon szep!!!!!
Azt hiszem láthatunk egy kis ízelítőt, hogy mi lesz svájcban ;)

Egyébként nagyon puccos kis stadionjuk van a letteknek, sokkal jobb az ilyen mint az Aréna féle patkócsarnok
GRATULA A CSAPATNAK!
Idáig jól bírják!! SZUPER LEVI a KIRÁLY!!!!! bár nem tudom hogy meddig fogja bírni a nyomást!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!
Ha ennyi PK lesz, nem fogjuk bírni. eddig le a kalappal egyébként.
HARJÁ MAGYAROK!
eddig gratula a fiúknak
csak most kapcsolódtam be. isten fizesse a stream-et.
hajrá fiúk!
Ennél többet tudunk! Eredmény most engem nem érdekel. Az első két sorunk gyámoltalan, ennél többet akrhatnának.
Kangyal lassú nagyon és Svasznek is bizonytalan. Szuper szuper!
wow. SOG 19-1. nem ide :D
Gyulaitól elég érdekes duma volt, hogy az első harmadban egyenlő ellenfelek voltunk...sajnos nagy a különbség, viszont az eredmény Szuper. A lett kapus 0 százalékkal véd, az sem akármi.. Gyerünk fiúk, hajrá Magyarok!
Le se merem írni mit gondolok... Csigalassúnak tűnünk, a pálya meg végtelenül nagy..
Hajrá Magyarok!! Gyerünk fiúk!

Bocs, hogy ide írom, de Hajrá U12 Volán a hétvégén a nemzetközin!!!
A hétvégi nemzetközi leírása itt található:
bluebrothers.uw.hu/

@freddyD: Koszi nagyon... eddig Csikbol egy webkameran keresztul (skype, kamera a tv elott) neztem egy budapesti tv-bol, de igy sokkal jobb... A Ladanyi golaval kicsit felmergesitettuk oket, de remelem jo lesz a vege. HAJRA MAGYAROK!!! Koszi meg1x...
19:1-es kapuralövés :O

Lettek helyében anyáznék rendesen ;)
hát így a visszajátszást nézve ... nem vagyunk egy súlycsoportban velük. de azért hajrá!
Hajrá Magyarok!!!!
Szerintem eddig fantasztikus a helytállásunk! Szuper bravúrjai pedig eszméletlenek!!! HAJRÁ MAGYAROK!
"nem felvenni a lettek ritmusát..."
asszem, ez fog menni.
nagyon szépen köszönjük a streamet!
hajrá magyarok!
Hajrá srácok!!!!

Hajrá MAGYAROK!
MUKODJ! Gyerünk gyerekek!
Szörnyű látni, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban. Egyetlen támadást tudtunk vezetni. Hatalmas mákkal abból gól lett, de a realitás 4-5 kapott gól harmadonként. Mi lesz itt a topcsapatokkal szemben a vb-n? Nagy pofont kap minden drukker. És ez akkor is így van, ha kibekkelnénk 1-1-re ezt a meccset.
Az igazi drukker bajban is kitart a csapata mellett...
@freddyD: A korongbirtoklás is 19perc:1perc lehet. Nem túl kellemes látvány.
csak nekem nem múkodik a linkelt stream vagy másnak sem? pls segítsetek mert munkában vagyok és a maradékról nem szívesen maradnék le
@ordovícium: Mindenki tisztában van azzal, hogy mi várható el a válogatottól. senki nem fog csalódni, ha esetleg kiesünk, vagy kapunk tizet Kanadától. a mai meccsről meg annyit, hogy 1-1 az állás, ez a VALÓSÁG jelen pillanatban. pont nem érdekel, hogy hány lövésünk volt. Számomra ez legalább annyira azt mutatja, hogy a lettek nem A-csoportos szinten játszanak most, mint hogy mi messze vagyunk tőlük. ha annyira jók, akkor üssenek nekünk hetet. akkor elhiszem, hogy jobbak
Ekkora f*s kiállítást...:(
Azért a hazai pályát rendesen megfújják... :-(
@ordovícium: szerintem túl nagy csalódás nem ér senkit (akármi is a vége), aki nagyjából képben van az erőviszonyokkal. közben újabb hátrány...
de kár, hogy nem látom:((
Hazai pálya nagy előnyökkel bírhat....
ennyi kiállítást... meg is van az eredménye... :-(
@lemieux: egyetertek..meg igy is hogy 2-1 nem ide...hajrak MAGYAROK!!!!!! kis orszag vagyunk es jo lenne ha a szurkolok os osszetartananak...gyerunk gyerekek
Ne legyen már szüksége a letteknek a bírókra...
Hopp, 3-1
Bakker...
Eldőlt?
Azért érdekes, hogy eddig csak emberelőnyből találtak be :/
Na, 3-1, mostmár jobbak :)
Vazze, nehogy emenjen a meccs. Amíg élünk remélünk :)
Mostmár egy tisztes eredmény elérése lehet a cél... Hajrá magyarok!
Na most megyek hokizni, Hajra Magyarok!!!
Sofronék szépen kaparnak most! előny jön! gyerünk!
Ezt most ki kellene használni.
Nem is tudom, mikor láttam utoljára ennyire nem egy súlycsoportban a magyar válogatottat :(

Rossz nézni :(
Na! Ki kellene használni fiúk!! Hajrá!!
Ugy latszik kellett harom gol ahoz hogy egy kicsit megnojon az adrenalinszint
góóóóóóóóóóóól!!!!!!!!!
góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól
De jo, hogy elirtatok a cimbe, hogy Magyarorszag - Lettorszag 3-1, majd kiugrottam a borombol, most meg latom, hogy eliras...nagyon csalodott vagyok. De Hajra Fiuk, mindent bele!
igennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Nem gondoltam volna! Egyenlíteni!!!!!
címsorban nem 3-1, hanem 1-3 :-(
kész! ha rágyújtok, gólt lövünk. Asszem, láncdohányos leszek
Ezaz!!Nagyon szép!
na ezt nektek szkeptikusok!!!!!gyerunk fiuk.....
Minden kivánságom így teljesüljön! :-)
bassz, figyeljetek már oda egy kicsit, fordítva van az eredmény kint a címben. Percekig azt hittem, hogy vezetünk két góllal....
Nem mi vezetünk 3-2-re, a címben rosszul van írva...
Mekkora vértócsa... Szerencsétlen Szélig...
Szélig sajnos arccal vette le a korongot... :(
Huhh, remélem Szélig helyrejön... Nagy volt a tócsa :/
Na már csak ez hiányzott!
Sajnos nem ide 3-2 :)
Na ezert kellett a 8hatved....sajnos!!!!!szegeny Vitya
Szélig Viktornak jobbulást!!!
ubazmeg Vitya...remélem nem súlyos
4-2 (meg kéne fordítani az eredményt vagy a csapatokat a címben)
Megint a beleérős történet. Takarítani kell a kipattanókat
FORDÍTSÁTOK MÁR MEG A CÍMET! Hiába nézem tévén is a meccset, mindig reménykedem egy századmásodpercre, ha itt frissítek :)
Eszméletlen milyen üresen állnak a lettek...
bocs, egyszerre írtam, mint ahogy fordítottatok.

Hajrá Magyarország!
Komolyan, lehetnek jobbak nálunk ,de ne álljunk már be gyakorlatilag akapu szájába, mintha 5 a 3-ra játszanának...
Na végre már 1-2 ütközés. Talán ez hiányzik a legjobban a meccsből egy A-csoportos meccshez képest
góóóóóóóóóóóóóóóóóóól
Pazar ez a magyar csapat!!! Emberfeletti!
Hát ezt el nem hiszem, hogy egy ilyen meccsen már 3 gólt lőttünk :D
HAJRÁÁÁÁ!
PIHA!!!!!
Milyen PP-nk van már? :D
Fantasztikusak vagyunk!!!
Szuper-szuper!!!!
gyerünk fiuk!!!!nyomni-NYOMNI!!!!
Gyerünk! Gyerünk!Gyerünk! Gyerünk!Gyerünk! Gyerünk!Gyerünk! Gyerünk!:)))
húúúúúúúúúúúúú, de kemény volt! Büszke vagyok a fiúkra!
@lemieux: Azért ők sem panaszkodhatnak ;)
Mekkora szívük van a srácoknak! Nekem meg lassan szívritmuszavarom...
EDDIG ŰBER-KIRÁLY..........valljuk be: pariban vagyunk:)
Ukrajnát MEG KELL VERNI
gyerekek, hol van live stream?
Ez eddig nagyon szép!

Hajrá Magyarország!!!!
Atya úr isten, ez szinte hihetetlen!!!!!!! HAJRÁ MAGYAROK!!!!!
Nem Szélig az egyetlen sérültje a meccsnek: 0:0-ig a macskám az ölemben aludt, aztán Ladányi góljánál, repülés közben csúnyán megkarmolta a combomat!
stats.iihf.com/Hydra/186/live/1933.html

300%-os lövési hatékonyságunk van az okosok szerint:)
@Knapp: Részvétem! szerintem te és szélig is úgy gondolja, hogy megéri! =D
jaja, mennyire durvák vagyunk már emberelőnyből :)

HAJRÁMAGYAROK!!!!
jaj de jo, koszonom
ahogy beírtam módosult :S

Hajrá magyarok!
Ettől a flashtől kifolyik a szemem a meccs végére. (lsport.we.bs/ , mert hát nincs mayar sport1)
A korongot kissé nehéz követni....
De hajrá magyarok!
Ez eddig ilyen eredmény mellett is fantasztikus.
@freddyD:
nekem nem megy a stream :((

300%-os hatekonysagon enis nevettem :D nem kapuralovesbol lottunk golt, csak a labda hiperteret ugrott :)
@edward_sch: a fénypanda legyen velünk! :)
@babos_attila:

nekem aszondja stream not found :( heeeelp
ja, hogy ide írtok :)

Kicsit jobban kéne "játszanunk" a hokit!
hogy áll a meccs?

Hajrámagyarok?
Már csak két gól, és nyerünk!
@Jó Estét: Én ezen nézem :(
Lehet, hogy túlterhelt már az oldal.
Szerintem próbálgasd csak folyamatosan, valamikor csak be tudsz kapcsolódni
Szélig jón a 3. harmadra
@Steve the Great: mármint jön
Ja, tampon szponzoros beszólás milyen volt már? :D
Aggodom, hogy ezt a tuzijatekot meddig lehet igy birni. 32:8 a kapuralovesek aranya...
mondjatok mar mi zajlik, mert leragom meg a labkormeimet is :)
Csodálatos ez a Detroit alapú piros színű magyar mez. Egyből megijednek az ellenfelek.. :))
Nem is szabad lejjebb adni a design-t :D

GO Magyarok!
en is a streamen kovetem nekem jol jon pedig messze vagyok!!!!!!
@FutoBolond:

sztem szunet van, bar ense tom nezni, de iihf szreint az van
@iceice:

enis, lehet tul messze is... :(

majd kiabaljatok ha gol lesz :D
@Knapp:Nem akarok neked rosszat de remélem ma szétmar a macskád de rendesen. DDDDDDDDD
Nekem is jol jon folyamatosan...MEg vizes a jeg, all a jatek..
szar a jeg....ezert all meg a jatek
Csak ne ez az idegesítő Gyulai lenne a riporter...
Hehe, Brahms 5. magyar tánca ment a szünetben, hallottátok? =D
A szőke nő miatt rossz a jég, vagy miért mutogatják ennyit? :D
valamejk radio nem adja esetleg? :D
na gyerünk, az EBEL-esek is odateszik most magukat ebben a harmadban!
Igen Brahms Magyar tancok....komoly..nagyon....
Gyulai total nem okes....inkabb maradjon a futopalyan...:-))))
hajra fiuk!! menni fog!!
2 magyar lövéssel indul
Fél perc, 2 lövés :)
Igen, én is észrevettem a Magyar táncokat, kedves gesztus volt.
Óóóó, mekkora helyzet volt 2az1-ben...Kár érte
közben az olaszokat lezuztak az ukranok
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ dekár
na végre 1 kemény ütközés
Köszi, hogy nézhetjük! Nagyon rendi volt valaki!
Palkovics mióta ütöget ennyi luftot? Gyulai Miki meg valószínűleg nem látja Sille mezén a 2. "l" betűt
a rohadt életbe! ez sajnos nagyon szép gól volt
Hát ez nagyon szép volt
Egyenlő létszámnál ilyet nem lehet csinálni...
ezek a kiallitasok...
ilyen szarságokat befújni
Sille-Kangyal már lassú ehhez a szinthez.. a VB-n is meg fogja magát bosszulni..
Komolyan menjenek a pi**ába az ilyen kiállításokkal
a rohadt anyjukat a bíróknak!
ezek a birok :D szerintem ok sem tudjak kivel vannak :)
@miki78: hat lehet hogy Sille lassu bat ben hinnem de nagyon szep golpasszt adott
hát ez hogy nem kiállítás...
miért nincs büntető
Azért egy órát kirakhattak volna a kiállításoknak is. Amiket amúgy köszönünk a bíróknak :/
Ocskayt a szél borította fel?
kivédekezték ez igen
@iceice: az egy dolog.. ez meg egy másik.
Szépen nyomás alatt tartják a Leteket
nah visszakapjuk a 2ős előnyt!
sokára lesz még, hogy hátrakötött kézzel, nonstop emberhátrányban is mi nyerjünk minden meccset, mint a vizilabdában...
Be kell verni. Nincs mese
@FutoBolond: nem is feltétlenül kell az - elég lesz szabad kezekkel, emberelőnyben, vért izzadva is :)
Jajjj, de kár ezért... 5-3 szebb lett volna...
Nem baj, ha ebből épülnek a vb-ig, akkor az sokat érhet.
Többet ne kapjunk és elégedettek lehetünk a 6-3-mal
A védekezésen kéne javítani, hogy kevesebb kiállításunk legyen. Mert így saját magunkat fárasztjuk.
Egyébként tragikus, hogy hokiban egy ilyen Fekete-féle megmozdulás kiállítást érhet
eeeeeee kar erte... :(
6-3, hát ez nem lesz meg :( Azért nagyon örvendek, hogy nem mostak le bennünket. Én még emlékszem amikor egy divízióval lentebb még a Litvánok ellen cidriztünk. Most meg a Lettek cidriznek ellenünk. Nagy utat jártunk meg.
@lemieux: nem vagyok elegedett (en mindent kivedtem volna):)

Igen az utolso 10 perc ben elfaradtak a fiuk
hú de utálom a boldog Leteket DDD
Szép volt fiúk, nem kell beszrni!
hát, szokni kell még ezt a szintet...
szep volt fiuk! az ukranokat meg az olaszok majd elpaholjuk :)
Hány harmadból áll a meccs?
gratulálok, tisztesen helytálltak! Nagy büszke vagyok rájuk, most megint jó magyarnak lenni!
Tisztes helytállás gratula
Nem baj,szép volt gyerekek!
Azert szep volt!!!:D
Húú, Levi nagyon kivan
Gratulálok a fiúknak! Derekasan küzdöttek, büszke vagyok rájuk. Most megint jó magyarnak lenni.
@FutoBolond: jajajajajajaja elpaholjuk mint a fogtundert a loszarba
SZÉP VOLT FIÚK!!!

Szerintem ez tisztes helytállás volt, mondjuk a végére már elfáradtunk.

GRATULÁLOK A SRÁCOKNAK!!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!
uukhju nnnko bhuju hu h h nn vh i u hunnhgb

Ez a 4 hónapos lányom hozzá szólása
nyilván erős sor volt ellenük, de a Volánosoktól több kell (vagyis az a plusz kell), a 2 lassabb védőtől meg ideje elköszönni, tekintsék a következő két meccset búcsúmeccsnek, mert "megérdemlik" - DE LE A KALAPPAL A CSAPAT ELŐTT! HAJRÁ, MAGYAROK!
nem baj nem baj!!! van még idő javítani! tudtok adni linket a mai eredményekről?
Szép volt ez. vezettünk, PP gólokat lőttünk, kettőst kivédekeztünk, 2 harmad után 4-3-ra álltunk. ahogy már néhányszor, most is a sok kiállítás őrölt fel minket, nem lehet egy meccset így végigbírni, hisz 5 az 5 ellen is szenvedünk.
Kevesebb szabálytalanság, kicsit kedvesebb bírók, kicsivel több korongtartás és szép meccseink lesznek az olaszok és az ukránok ellen
SZÉP VOLT FIÚK!
rol71 2009.02.05. 17:03:32
7:1 Még jó, hogy 2-vel többet ütöttünk, mert megint kaptam volna a tippemért :)

Szép volt srácok!!! Tisztes helytállás volt.

Köszönjük Levente!!!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!
Szép volt fiúk, de be kell vallani, egyértelműen jobbak voltak.Simán lőhettek volna vagy 12-őt...
A végére teljesen elfáradtak a fiúk, ami érthető 2 harmadnyi masszív nyomás után
köszönjük a srácoknak...
és köszönöm a streamet...

yoda rulezzz...
@freddyD: örök hála neked. a melóhelyről végig tudtam nézni a meccset. Szép volt amit a fiuk csináltak. holnap nyerünk!
Nem baj fiuk! Igaza van a riportrnek, edződtök az A csoporthoz. Az is baromi nehéz lesz, de ott annyi előny van, hogy a sikerhez nem kell minden meccset megnyerni, mint itt. A lettek nagyon erősek és gyorsak voltak, mi még nem tartunk itt.

Azért így is a világ legjobb 16 csapata között vagyunk! Az olimpia viszont már csak 12 csapat, benne Kanada, USA, a ruszkik, csehek, szlovákok...

Mindent bele az olaszok és ukránok ellen!

Büszke vagyok arra, hogy legalább idáig eljutottunk!
Sajna ez lesz a vb-n is csak ezt 2-vel megszorozva!Nem az eredményre, hanem a játék képére gondoltam!De nekünk nem is a csoportban kell meccset nyernünk hanem a végén a kieséses szakaszban 2-t!!Vagy valamilyen úton, módon 2 csapatot megelőzni.
Ez egy csodás helytállás volt. Ha az utolsó harmadban belőttük volna azt a kettős pp-t... Már az nagyszerű, hogy idáig bírtuk egy stabil A csoportos csapat ellen.
SZÉP VOLT FIÚK!! Bocsánatot kérek Svaszitól, Sillétől és Kangyaltól... Figyelemre méltő, hogy a volánosok nem tudtak betalálni. Amúgy pedig ilyen szintű jégkoronghoz, amit a lettek játszanak, min. 10 év A-csoportos stabil tagság kell! 2020- ban mi is így fogunk passzolgatni, támadni, védekezni, korcsolyázni!
@amfiteatrum:82-ben is a világ 16 csapata között voltunk mert akkor még 8 csapatos "A" csoport volt és 8 csapatos "B" csoport
!
A Ladányi-féle sor tetszett, de Csicsóéktól több kellene
Ha nem Levente akkor nem csak 7 et kapunk! De attól még szép volt! Remélem a másik kettő fogható és akkor van némi esély.
Szep mecss, komoly hozzaallas, nincs mit panaszkodni. Ezzel a jatekkal akar bent is lehet maradni a nagyok kozt a VB-n.
@jágör68:Bárcsak igazad lenne de én félek ez a korosztály kifut és 2020-ban sajna hoki nálunk alacsony szinten lesz!Utánpótlásunk nálam sajna sehol sincs!Van 3-4 fiatal tehestség-Sofi,Nagy G.stb.- de 15-20 nincs!
Az igazsag az hogy a kulonbseg nagy volt a ket csapat kozott!
Köszönöm a streamet, megérte megnézni.. Szoknunk kell ezt még, de hát ha nem lennénk itt, nem tudnánk mit megszokni.. Javulni, javulni, javulni, tanulni, tanulni, tanulni, és lesznek itt még szép eredmények..
Ezt a 7-3-at megköszönhetjük. Nekünk minden valamirevaló helyzetünk bement, náluk pedig kb. 10/1 (vagy 15/1 ?) az arány. Ott az a harmadonkénti 4-5 gól különbség, ami hála a lett isteneknek, most nem jött ki. Kiváncsi vagyok, mi lesz ezután, mert az olaszok és ukránok ellen is benyelhetünk egy tízest, ha nem leszünk fittek.
Gratu a válogatottnak, az eredményt tekintve nem lehet szavunk se (talán az uccsó 2 nem kellett volna), sajnos ez a realitás. De nem baj, ebből a meccsből is tanultunk. Megjegyzendő azonban a Volán-sor némileg visszafogott teljesítménye (akkor is, ha legjobb lettek mentek ellenük) ill. sajnos a korábban kritizált védőink - bár nem múlott rajtuk semmi - nem alkalmasak ilyen mérkőzésekre.
Mindenesetre kaptunk ízelőt az A-csoportos nyomásból, és tanulhhatunk belőle.
@rol71: és pl. hány szovjet csapat volt akkor? ne hasonlítsuk már össze azt meg ezt, ha nem muszáj
@rol71: 1 egy Szovjetunio es egy Csehszlovákia (abból most van min. 7 jó csapat)
@rol71: ismered a korosztályokat, játékosokat, akik akkor lesznek válogatottak nálunk, illetve más országoknál, vagy csak látod a jövőt?
Nagyon durva volt ez a lett csapat. Csak ámultam milyen passzokat nyomnak, meg milyen gyorsak.. Remélem, tőlünk is visznek pár játékost majd a KHL- be edződni! Viszont a "lesajnált" francia légió meg a stars-os Svaszi nagyon jól játszottak! A volánosoktól pedig több kell, még AHL-es csatárok ellen is!
A digókat viszont el kéne kapni. Az ukránoktól kicsit félek-> egy év EBEL után mi feljutottunk;
mi lesz velük 1 év KHL- ben edződés után, látva a kiegészült Dinamo Riga teljesítményét?
Feltűnő volt a tompaság, a Volánosok mintha ki lennének zsigerelve.
@ordovícium: Szerintem 20-at is akár...
@rol71: És hány utódállam van azóta?
Szép volt fiúk! Gratula mindenkinek! Mi büszkék vagyunk rátok! Ilyen háttérrel a világ elitjében lenni csoda! Bárcsak ott tartanának a focistáink is ahol ti és a fizetésük is annyi lenne. A tietek meg az ő fizetésük lenne, mert MEGÉRDEMLITEK!!!!
Az még 11 év a mostani 9-14 évesek már ott lehetnek bízzunk bennük.
@D. Gromov:Nem hasonlítom csak az akkori "B" csoportba való feljutás is volt ekkora szó hidd el nekem!
58. percig 5-3 volt a meccs,sztem ez mindent elárul,gyakorlatilag 1 napos rendes rákészülés volt erre a dologra, a többi csapat játszott előtte meccset meg pihent sokkal többet...egy szóval le a kalappal !!!
@rol71: szívem, kb. 10 évvel idősebb vagyok, mint te, a 70-es évek szovjet válogatottján nőttem fel, tudom, hogy korcsolyázott hozzájuk képest akár még ancsin jános is, ha csak rinyálni akarsz itt, vagy provokálni, akkor inkább maradj csendben
Szép volt ez! Csak kár, hogy az első harmadban nem mertünk játszani. Nem volt akkora a különbség mint amekkora az eredmény lett.
A sok panaszkodónak meg mutatnám Sille eredményességét. Remélem mostmár mindenki bízik kortinában. HAJRÁ MAGYAROK!
Nézzük a jó oldalát egy pár éve úgy játszatok volna velünk mint macska az egérrel.most azért partiban voltunk igaz kellet a szerencse is
Ez a lett csapat nekünk most HARDCORE volt. A védelmünk és a kapusunk szerintem jó volt, a támadójáték azonban (nem csak a volán sor) rém tompa volt, mert a védekezésre fordították az energiájuk 90%-át. Biztos vagyok benne, hogy a következő meccsen más arcunkat mutatjuk. Én elégedett vagyok a fiúkkal, csak több bátorság kellene!
Szép volt fiúk! Nem kell elkenődni, ez a csapat az A csoport közepét jelenti, egyből a világ 9 legnagyobb jégkorongnemzete után! Tudtuk, hogy ez még nem a mi szintünk. Ennyi. Nekünk az Acsoport végi csapatokkal kell eredményes meccseket vívni egyenlőre! Még ez az eredmény is belefér, hát még hogy vezettünk is, meg kettőst is kivédekeztünk, meg lőttük az előnyöket. Én büszke vagyok! Ha az uccsó 10percre nem fáradnak el, akkor 1-2gól a különbség. Ezt elvárni viszont nem lehet úgy, hogy a világranglistán 10 hely a különbség a két csapat között. Valljuk be, ez nem EBEL szint! Ez annál jóval feljebb van! Gratulálok mindenkinek! Szerintem szép volt! Tisztes helytállás!
@lemieux: Nem születtem 3 foggal, nem vagyok látnok se táltos, csak a mostani fiatalok messze nincsenek ott ahol a jelen sztárjai voltak akkor!Ez a sportág alulról felfelé ezer sebből vérzik és látod semmilyen világraszóló már már csodába illő eredmény nem elég ahhoz hogy ez megváltozzon!Felsőbb vezetők, miniszterek inkább futball stadiont vagy edzőközpontot építettnek milliárdokért....
@Enzo Molinari: Igen szerintem a testjáték egyenesen hiányzik vagy legalábbis nagyon kevés
Szuper nélkül K.O. Így is bejött a végén egy 2-es 2 perc alatt.
A sógorok közben hosszabbítás után 4:3- ra verték a szlovéneket
Fel kell kötni a gatyeszt rendesen a következő válogatott- meccsekre. Viszont ez a mai eredmény teljesen reális.
Az új generáció ha lesz 4-5 év múlva talán megragad A csoportban.
Szerintem ha Cortina most, ez utan nem arra hajt , hogy a csapat ezen a selejtezon megfeleljen az "elvarasoknak", hanem megprobal mar most a VB-re koncentralni, akkor majd sokkal jobban jovunk ki belole. Ez az en velemenyem, meg ha lehujjogtok is erte.
Szép volt fiúk!Holnap az olaszok ellen full speed ahead!
off:az ápr 2-ai magyar-finn meccsre már tényleg nincs jegy?
on:Ja!Holnap ütközni,ütközni,ütközni!
4:3-ig nem voltunk rosszak, meg a 3. harmad elején sem, utána kezdett kijönni a fáradtság.
Nem voltunk szerintem rosszak, de szokni kell az A-csoportos szintet! A lettek pedig masszív A csoportosak, ők a nagyoktól sem kapnak már ki sokkal.
Nem baj, fel kell áldozni a meccseket a felkészülés oltárán, a nagy vb-n kell egy meccset nyerni jókor, és benntmaradunk.
Ha nem adtak ki a srácok magukból mindent, akkor holnap az olaszokat megfoghatjuk. Cortina sztem ismeri a játékukat, és ők klasszisokkal gyengébbek a letteknél (az ukránok is uralták a meccset ellenük).
@D. Gromov:Nekem a Tretyak, Kaszatanov, Makarov, Krutov, Larionov ötössel felálló szovjet csapat volt a kedvencem!A mai napig a szbornaja a liebling!71-es vagyok de senki nem rinyál te csinálod itt a fesztivált!Anno ha emlékszel volt egy szovjet edző az Újpestnél Davidovnak hívták és azt mondta ha Ancsin nem itt születik világsztárként kergeti a korongot!
Fetyiszov kimaradt bocs :)
Közben:
Németo- Japán: 6:1 (még tart)
Franciao.- Dánia: 2:1 !!!!!!!!
Ausztria- Szlovénia 4:3 O.T.
figyel rol71... ha a mostani juniorokat nézzük ,talán igazad van,de ott is vannak tehetséges játékosok.De ténx ,hogy ez a junior ha felnő kicsit visszaesés lesz.Az utánnuk jövő ifik viszont sztem a msotaniakhoz vagy föléjük fognak felérni az A csoportban és ő utánnuk fog jönni a szinte világverő (kicsit túlzás ,de tetszik :) ) kölyök korosztály,ami sztem az elmúlt 100 év magyar jégkorongsportjának a legjobb eresztése lesz, és ők benne lesznek sztem a top 15-ben . Nem kell oylan borúsan látni a dolgokat rol...
@rol71: De az már hatos és nem ötös :):):)
Szép volt Fiúk! Nálam ez bőven belefér a tisztes helytállásba. Komoly tétmeccset először játszottunk A-s válogatott ellen, 58. percig (ha mázlival is), de tartottuk magunkat. Olyan ez, mint a boksz... Az új súlycsoportba bele kell erősödni... Jó volt ez VB felkészülési meccsnek, meg lehet nézni, miben kell még addig javulni... (Pl. lőtt passzos kapuralövés...)
@lidmark: őszintén szolva ebben nem hiszek! kevés a jó fiatal játékos aki elég jó lenne a tartós A csoporthoz! Ez a generáció lenne képes rá, ezért kéne most nagyon nagyon bent maradnunk! Ha most sikerülne, szerintem az pár év biztos A csoportot jelentene. Ha nem sikerül, akkor jövőre újra fel kell jutni, ami szerintem sikerül, viszont akkor 2011ben játszanánk újra a bentmaradásért. Addigra azért nagy változások lesznek szerintem a válogatottban! A lényeg az, hogy jelenleg nem látok a fiatalok között 5olyan játékost mint Palko, Csicsó, Ladányi, Vas M. vagy Vas J. 3van szerintem: Sofron, Kóger és Nagy! Ez egy sort jelent. Egy jó sorral nem lehet biztos Acsoportra menni. Késöbb aztán lesznek még jók egy pár év kihagyás után, pl: Hári János. Úgyhogy szerintem ezután a generáció után még 4-5év kell egy olyan csapathoz, aki ki tud bérelni egy biztos helyet a világelitben!
Én nagyon szeretem az egész csapatot!Csak a védelemben való fiatalításért nyüszítők kedvéért írom a hét gólból Tokajiék ötöt kaptak.Kangyalék egyet.Svaszit meg ugye mindenki látta...Hajrá Magyarok!!!
basszus még mindig kirázz a hideg :) 58. percig volt 5-3 az állás... elképesztő mekkorát játszottunk,Palkóék haloványabbak voltak,de ők nagyrészt a lett elsősor ellen tolták és hát ellenük nem a legkönyebb játszani a lett csapatból
@THRASHER: Az április 3.ai miskolci meccsre nincs már jegy állitólag.

Szép volt srácok!
Ja. Bocsánatot is kérek Svaszitól! Meg Sillétől is még 1x. Igazán bocs, srácok...
Viszont a kettős előnyt be kellett volna lőni. A VB-n is max emberelőnyben lesz keresnivalónk a nagyok ellen. Úgyhogy az ilyen helyzeteket 100%- ban be kell ütni- mármint a 2-ős fórt. Tökmindegy, előtte mennyit védekeztünk, mennyi sima emberelőny ment be.
A volánosok meg holnap ne szerénykedjenek a lövésekkel! És Toki meg Balu is összekaphatná magát hátul
Azért volt amikor lejtett a pálya, bár tény, hogy a lettek teljesen megérdemelten nyertek. Sztem a "jégkorong társadalom" zömének nem voltak hamis illúziói. A tisztes helytállást vártuk első körben az utóbbi idők első A csoportos tét mérkőzésén és megkaptuk. Ennél több is ki fog jönni a srácokból! HAJRÁ MAGYAROK!

Én a játékvezetéstől nem voltam elájulva! Min. 2 gól a számlájukon! Jobbak a Lettek,de nem értem miért kell pluszban segíteni őket? A Volán sortól tényleg picit több kellene. Az is igaz hogy elég fáradtan mozgott a csapat,ettől a teljesítménytől azért picit jobbak vagyunk....Hajrá Magyarok!! Holnap Nyerünk!!!
Én nem tudom, mi lesz 2020-ban a magyar hokival, de az biztos, hogy lesz egy csomó "szakértő", aki azon fog akkor keseregni, hogy 2035-re nagyon gyenge csapatunk lesz...
Az olaszok és ukránok messze nem játszanak úgy mint a lettek. Ha 2 gólnál többet nem kapunk nyerünk!
@Rex: Hari Janost legkozelebb a sved valogatottban fogod latni, ellenfelkent.
@Knapp: Én lennék a legboldogabb ha ennél még eredményesebb korosztályok nőnék ki magukat de őszintén te látsz ebben a mocskos országban rá esélyt amikor mindehonnan veszik el a pénzt sőt ebbe a sportágba nem is adnak?
amugy az tényleg igaz ,hogy a lettek vágtak nekünk 2 oylan emberelőnyös gólt ,ami sztem jogtalan volt,mármint az előtte való kiállítás tőlünk.
Hári Jánost legközelebb a magyar felnőtt válogatottban akarom látni 4 év múlva !!! ha már szerepelkt a junior vb-n akkor megérti ,h számításba veszik itthon és ez a lényeg nem fog lemondani a magyar válogatottságról,ha figyelembe veszik őt
@Knapp: fején találtad a szöget. miért is kesergünk? hogy a legjobbak ellen játszhatunk!
@Eye: erre én még így nem fogadnék!
Sajna a lettek a bírók nélkül is jobbak voltak! Csak úgy cikáztak, a védőink meg kapkodták a fejüket. Állandóan csak ki akartuk ütni a korongot, amikor a harmadunkba behozták. Az volt jó periódus, amikor a semleges harmadban le tudtuk állítani az akcióikat. Olyan volánosan. Úgyhogy azért az EBEL-esek is kitettek magukért! Csak nagyon fogták őket, a többiekre nem figyeltek. Olyan volt nekünk ez a meccs, mint a horvátoknak velünk játszani kb.
amúgy meg ha Hári János így folytatja egyik válogatottban sem fog játszani, mert az NHL csapatok nem engedik el játékosaikat!
Nem kívánom ezt neki, de ha NHL csapathoz kerül és nem jutnak PO-ba, akkor jöhet majd a válogatottba :)
@rol71:
Én is többet adnék a sportágnak, de nem állam bácsira kell várni, hanem még vonzóbbá, népszerűbbé kell tenni a hokit Magyarországon, hogy a szponzorok, befektetők is nagyobb számban találjanak rá. (Ne legyen politikusok játékszere se, ha lehet.)
Egyébként meg ha Palkovicsék generációja még rosszabb háttérrel (kezdetekben pl. fedett pályák nélkül...) eljuthatott az "A" csoportba, akkor a most indulóknak is van esélyük...
A pesszimizmusod csak arra jó, hogy ne élvezhessük a jelent! ...Illetve leginkább arra, hogy Te ne élvezd! ;)
Szerencsére egy átlag sportember mentalitása távol áll az átlagos, kesergő magyar hozzáállástól.
Ebben az országban nem a pénztelenség miatt sikertelen sok ember, hanem a frusztrált környezetből nehéz kitörni.
Bűnbak keresésben már jobbak vagyunk! :)
Ilyen védőkkel ne várjatok semmit!!! És nem igaz, hogy ez a 7 legjobb.
Az hogy Kangyalék csak egyet kaptak csak Szupernek köszönhető, ahogy az is, hogy nem 12-3 lett! Be kell látni Kangyal, Svasznek már lassúúúúú! Ennyit a fiatalok is tudnak talán. Sajnálom, hogy nem tudják bizonyítani. Ha kihozta volna Cortina őket, semmit nem veszített volna, max kiderül hogy nem elegek. De ha meg se nézi honnan tudja? Nagyobb értéke van egy ilyen éles lehetőségnek annál mint, hogy régi rozsdás védőkkel, akikről tudjuk, hogy sosem fognak már nagyobb sebességre kapcsolni (se fejben se testben) bekkelésre álljunk be. Mikor és hol lehetett volna jobban tesztelni mit tudunk a mezőnyben? Hát nem a finnek elleni gála meccsen bármennyire is azt hiszik a szakértők!
Sofi OK! Artyom idegenül mozog Palkóék mellett. Kovácsot kell oda tenni és robbanni fog a sor!

A csapatról: kishitű volt, csak 3-1 nél merték megmutatni magukat. Az utána következő rész sokkal előremutatóbb volt, mint akár 1-0-ig vagy 1-1-ig a játékunk.
Szerintem holnap az olaszokat egy szoros csatában elverjük... én így érzem aztén jön a presztízs meccs az ukránokkal ott meg dön t aszerencse ,most erősebbek az ukránok ,mnit tavaly sztem
Most 3:7 lett, de ha még egyet játszanánk sztem csökkenthető lenne a gólkülönbség. Persze nem hiszem, hogy nyernénk, de ha a sebességet nem is tudjuk sokszor tartani jó ütemérzékkel sztem szét tudnánk ütközni Őket. Összeszokattabb volt a lett válogatott mint gondoltam, a játék minden elemében felülmúltak minket, de ebből tanúlhatunk. A védekezésük pazar volt, de a támadójáték egysíkú, mégha eredményes is. Sztem sablonosan működtek a támadóik, csak nagy fordulatszámon tették azt, ami ellenünk momentán elé volt.
de érted, ők rákészültek erre az egészre,mi készültünk 1 napot teljes harmóniába és ennyi,ez döntött ma sztem főleg a vb előtt több pihenéssel ha talizunk sztem elverhetjük őket mákkal.
Holnap visszanézem a DVD-t aztán higgadt fejjel is leírom mi a produkcióról a véleményem.
A lettekéről egyértelmű már most is: lehengerlően játszottak.
Az, amit a magyar jégkorongsport az elmúlt években letett a nemzetközi asztalra, minden elismerést megérdemel. Kevesebb pénz van, még kevesebb jégcsarnok és csak pár csapat -- de ezek a srácok a szívüket kidolgozták a sikerért. S mivel a magyar jégkorong mögött nincs az a fájdalmas-szép múlt, mint pl. a fociban, még csak viszonyítanunk sem kell. Úgyhogy bármi is legyen a torna eredménye, erőn felül teljesítettek már eddig is a magyar hokisok. Maximum respect.

Ps.: Én ugyan a (magyarokon túl) a svédeknek drukkolok jéghokiban mindig, de azt hiszem, a valaha volt legjobb válogatott a Marakov-Tretyak-stb. csapat.
Szerintem ennyi felkészülés után összességében rendben volt a csapat.

Az első hamradban úgy nézetünk ki mint egy brigád, akik egy éve nem talákoztak és most a jégen látják egymást először. A másokra belemelegedtünk, a harmadikra elfáradtunk. Kár érte.

Ettől függetlenül minden elismerésem a csapatnak, újra!

Azt viszont nem értem, hogy egy csapatot
- amelyik nyilvánvalóan jobb
- haza pályán játszik
- vezet
miért kell még pluszban fél- vagy teljesen kamu kétpercekkel segíteni.

Na nem baj, így tovább, az olaszokat meg kell verni!

Az ukrán mecss külön tészta lesz. :)
"Na ja, most kellett volna fiatalítani, mikor 1 nap volt a felkészülésre... Ühüm. Jegyzetelek." Aláírás: Cortina
@lbsz: Te jégkorongból doktoráltál?
Koszonom a csapatnak a ma esti meccset!
Nekem akkor is az a véleményem, hogy a lettek támadóharmadbeli korongos játéka vérszegény volt (szerencsére)
@rol71: Tretyak, Kaszatanov, Makarov, Krutov, Larionov ötössel. Tehát ez őt ezért írtam ,hogy a kapus az +1 tehát 6. De csak hülyültem
@rol71:

"Én lennék a legboldogabb ha ennél még eredményesebb korosztályok nőnék ki magukat de őszintén te látsz ebben a mocskos országban rá esélyt amikor mindehonnan veszik el a pénzt sőt ebbe a sportágba nem is adnak?"

1. Nézd, te nem lennél boldogabb, mert amikor a Volán játszik, akkor is csak akkor jössz elő, ha veszít a csaptod, mert lehet sírni. Most is ezt tetted, hálstennek napok óta nem láttunk, megvártad a 3-7-et, hogy újra viríthass.

2. Nem kéne mocskos országozni, hadd ne mondjam, kinek a szóhasználatára emlékeztet ez.

3. Aki nem látja, mennyivel előrébb tartanak a mostani 18 évesek, mint ahol a mostani sztárjaink tartottak 18 évesen, az egyszerűen vak.

4. Én mindig bízom abban, hogy lehet közös pontokat találni, sokakkal sikerült is már, de ehhez nyitott szemmel kellene szétnézned.
Valtozatlanul allitom, hogy nem az a lenyeg, hogy megverjuk az olaszokat, hanem hogy osszealljon a csapat a VB-re, ahova ujra feljutni sokkal nehezebb mint bentmaradni.
arra még lesz bőven idönk,nyugi ,inkább verjük el az olaszokat és az ukránokat :)
@Fradi-Mate: Sztem, a fiúk messze nem adtak magukból ki mindent, nyugi meglesz valamelyik.
SZÉP VOLT FIÚK!!! :)))
Ma így jött ki! 40 perc csoda volt így is!
Köszönöm szépen a 38 évemmel!
Ahogy elnézem, van itt 1-2 potenciális szövetségi kapitány jelölt...
@canadien: ;-) Nem kell olyan komolyan venni! Ez a határozott véleményem. Megyek Zurichbe és őrjöngeni akarok már a szlovák meccs után!
Most először találkoztunk igazi tétmeccsen olyan csapattal akik okosabbak voltak mint mi.
Tudtak változtatni a játékukon, alkalmazkodtak hozzánk és mi beleléptünk a kelepcébe.
Az első harmad elején látszott ők is, mint ahogy más nálunk jobb csapatok is azt hitték az első harmadban eldöntik a meccset és lehet levezetni.
0-1 után nem követték el ugyanazt a hibát mint mások (Ukrajna, Norvégia stb.) nem akartak minket mindenáron beszorítani ,ehhez már ez a csapat egy ilyen kapussal már túl jó, ha tovább erőltetik könnyen lehetett volna meglepetés a vége.
Ehelyett teret adtak nekünk, jöjjünk ki és mi derekasan meg is tettük, több tér gyorsabb játék, kijöhetett a két csapat közötti különbség, meg is Lett a győzelem.
@D. Gromov:Bocs,hogy más kötelezettség miatt még gép közelében se voltam de a te kedvedért innentől kezdve viszem a laptopot és ígérem mindennap itt leszek és bejelentkezek!Sikerült úgy intéznem ,hogy a meccset élőben meg tudjam nézni a tv-n keresztül és nem azért,hogy örüljek a vereségnek!! Ha olvastad volna a tippemet már rég a meccs előtt beírtam, mivel a realitások talaján élek ez jött ki belőlem!Ha gondolod köv.hazai EBEL meccsen fussunk már össze!Szóban többet és jobban lehet mint itt írogatva!Hazai bünti pad fölött 3.-4-ik sor rövid haj,bőrkabát!Nem kicsi alkat:)Előre is köszi!Hajrá magyar jégkorong!
@rol71: előbb azért hadd várjam meg, kedves rövidhaj/nemkicsialkat, az első lelkes bejegyzésedet, akár a válogatott, akár a volán soron következő győzelme után :))))))))))

(azért én itt írogatva is elég sok mindent tudok közölni, ez a blog legalábbis azt mutatja)
@hüjeliba: ??? Kérdezhetek valamit? -nem- Hány éves vagy(ol)???
Mióta követed a válogatott játékát?

Uraim és Hölgyeim!
VAN CSAPATUNK!
Nagyobb volt a nyomás a válogatotton mint az ebelben a volánon. Gyorsabb volt a játék, de a lövések gyengébbek voltak, az ütközések elmaradtak, a palánk melletti játék zéró volt. Összességében nem szarom össze magam a lettektől.
Miért nem mondjuk ki ami az igazság. Ezek a fiúk gyerekkoruk óta kapaszkodtak fel a létrán.Most kivívták, hogy az A csoportba kerültek. Engedtessék már meg nekik, hogy játszanak az A csoportban is. Ha kiesnek jöhetnek a fiatalok, mutassák meg, hogy ők is képesek felkerülni, és akkor ők is ott lehetnek, játszhatnak, ha benntmaradnak akkor talán évekig is. Miért ezen az egy éven múlik minden? Nekik van még idejük.
Más: elszomorít egy-egy komment! Hálátlanok és szívtelenek. Nem kéne így kritizálni a játékosokat, szerintem sokat dolgoztak. És az sem mindegy mennyi az adott játékos jégideje! De hát ha egyeseknek ez jelenti az örömöt, hát ez legyen a legnagyobb az életében.Azért a többség szerintem is helyesen látja a helyzetet. Velem együtt imádjuk ŐKET!
A sors iróniája, hogy pont az első harmadot hoztuk le ikszre. Pedig a másodikban már ébredeztünk, a harmadik sztem még bíztatóbb volt és én már reménykedtem is a szoros eredményben...ami meg is lett volna, ha a harmadikban az 5 a 3 -nál nem hittük volna azt, "hogy" miközben "á, dehogy!" volt :-).

Összességében papírforma: ha a torna végén jönnek, akkor ha az eredmény nem is, de a játék képe kedvezőbb lett volna számunkra - szerintem.

Hajrá, magyarok!

Így igaz! Pár éve ki hitte volna ezt??? Istenem! Köszönöm, hogy megértem ezt a csúnya vereséget is! Sokan nem is tudják elképzelni, hogy ez is a csoda kategóriájában lett volna. Ettől még nyerhetnék az olaszok és az ukránok ellen.
Nem hiszem, hogy legyőzik a házigazdákat!
No comment!Amúgy nem 1x volt már kedvedre való írásom!És a Volán és a magyar jégkorong iránti "szerelem" se közel keletű!(1980 vasút felőli oldal,murván 10-ik perctől elfagyott lábujjakkal)
@Enzo Molinari: Mert régi szovjet, ill szebben fogalmazva mostmár orosz jégkorongot játszanak! ha az feltűnt hogy kevés az ütközés és a hatalmas bombák is elmaradtak, akkor annak is fel kellett volna hogy tűnjön, hogy olyan bazi gyors és halálpontos passzokat adtak egymásnak, és olyan összjáték volt néha megfigyelhető ami csak az orsozr ill régi szovjet jégkorongra jellemző! Én amúgy ezt szeretem, szerintem az orosz jégkorong a világ legszebb játéka. Gyönyörű, élvezetes, pörgős, imádom nézni. Ezt űzik a Lettek is, csak mondjuk nem olyan szinten mint mondjuk Ovechkin, Malkin, Dascjuk, Semin, Kovalchuk, Federov, Kozlov, Morozov, egyszóval a mai jégkorong legnagyobb Istenei!
Na. Kafa volt a meccs, azért jót mosolyogtam azon, hogy rajtunk kívűl mindenki fasza első akar lenni. Valahogy úgy néz ki már az első kör után, de hát ez nem nagy megfejtés, hogy a lettek a legerősebbek (bár nagyon megnézném azt a lett-ukránt...), utánuk az ukránok, és náluk egy lehelettel halványabbak az olaszok. A realitás az, hogy őket kéne megverni, bár bitang fáradtnak tűnt az alba különítmény. Remélném, hogy ez csak a mai meccsre volt igaz, de sztem (ne legyen igazam) nem így van, ez az ebel év sztem kizsigerelte őket rendesen. Hirtelen nemtom a vb elötti programjukat, de rájuk férne egy kiadós regenerálódás, az betyáristen.
no, jó volt ez, volt küzdés, volt játék is olykor. lesz még jobb is. helyt álltak a fiúk, sokat tanulhatnak belőle. sok ilyen meccset kell még játszanunk, de van hova fejlődni és fogunk is. van perspektíva. verünk mi még ki lettet!
nem lettünk, de leszünk még lett verők!
@kákalag: Tudom-tudom. Jánosi. Meg Székely-Mádai. Majd legközelebb.
@kákalag: De az! Még egy évig! Aztán Te játszol helyettük!
@rol71: ok, nincs gond, előbb-utóbb meglesz az a közös pont :)
@kákalag: "3-4 góllal már lehetne keresnivalónk akárki ellen, főleg ha mi lőjük az elsőt, csak hátul figyelni kéne!"

Szerinted tényleg csak a 2 hátvéd védekezik egy csapatban?Szerinted tényleg csak a 3 csatár támad?
Könyörgöm...
Ilyeneket meg, hogy Horváth lepattan a lettről hagyjunk már. Képzeld, a múltkor láttam, hogy Scott Niedermayer elesett egy ütközés után. Ő akkor most rossz hátvéd?
Jó éjszakát!Kezeket a takaró fölé!:)
@Rex: Tudom, igazad van, de nekem a férfiasabb kanadai stílus nélkül hiányérzetem van. A mai orosz válogatott sok játékosa sem ezt játsza már sztem, a nhl változtatott a játékukon.
Amúgy Balu az Ebelben is többször lepattan kissebbekről. De HAJNAL-nak és alpecnek van igaza a többiben...
biztos csak az illúziók teszik, de engem sajnos nagyon meglepett a lettek mennyivel, de mennyivel erősebbek. Abban reménykedtem, hogy idén ez a válogatott mindennél erősebb, ehhez képest az Albások, akiknek a szekeret kellene vinni ma nagyon halványak voltak. Szapporóban az ukránok ellen még a kapuralövési arányban is nyertünk, most meg hihetetlenül felborult a pálya. Oriási gratula a fiúknak az első 50 percért, hogy egy pszichikailag ilyen stresszes meccsen 3szor is gólt tudtak lőni a szinte semmiből.

Talán az is pozitívum, hogy végre tényleg felmérhetjük, hogy hol állunk, mert szép-szép a svédek és szlovákok elleni győzelmek, de hát látjuk, hogy hogyan megy egy igazi A csoportos ellenfél valóban tétmeccsen, és ez a svájci VB előtt felbecsülhetetlenül fontos felkészülés.
@Enzo Molinari: igen, felvették valamilyen szinten az ütközős kanadai stlílust, de érezni a játékukon, hogy megmaradtak elsősorban az orosz iskolánál. ma már az nhl-ben csak azzal nem érvényesülnének, ezért kell az ütközés is. sőt, fordítva is igaz, a jó északamerikaiak is felvettek egy kicsit az orosz iskolából. Ezekre tökéletes példa a világ legtökéletesebb jégkorong meccse a tavai A csoportos VB döntő! Az nem is meccs, az egy oktatófilm! na megyek, meg is nézem! imádom! a máig lejátszott legnagyobb mérkőzés!
Hajrá MAGYARORSZÁG, Hajrá Volán! (hajrá orosz iskola :D ) Hajrá Székesfehérvár!
@Rex: Ok, én is így vagyok azzal a meccsel csak a Magyar-Ukrán 4:2 übereli nálam! :-))))
Ez a CSAPAT évek óta a realítás fölött teljesít!
Ma is.
Mind megérdemli, hogy ott legyen Svájcba.
Ők harcolták ki!
Ha bent maradnak, akkor ezt a helyzetet a fiatalok ingyen kapják és éljenek vele!
Ha nem, és olyan jók amilyennek itt sokan állítják
(remélem igazuk van), nem okoz majd nekik gondot a feljutás.
Akkor, Őket is imádni fogjuk.
@hokisap(u)ka: szerintem a vb szerepléds nem érdem kérdése. Túl sok múlik ezen az éven, nem lenne szabad elherdálni a lehetőséget. A LEGJOBB FORMÁBAN LÉVŐK JÁTSZANAK SVÁJCBAN!!!! Kortól, klubtól függetlenül.
@negyvenhat46: elnézést az indiszkrécióért, de hány éves vagy? hány évig szeretnél még jégkorongot nézni?
@negyvenhat46: "A LEGJOBB FORMÁBAN LÉVŐK JÁTSZANAK SVÁJCBAN!!!! Kortól, klubtól függetlenül."
Kire bízod ennek megállapítását? Megszavazzuk?

Gromov: Látom jól elvagytok Rol71-el. :)

Rol71: tudod, hogy tiszteletben tartom a véleményed, de ha szabad megjegyeznem, ezúttal szerintem is rendesen mellément, amit írtál. Élőben ebből nem lenne gond, mert az ember egyet visszakérdez, aztán együtt bólogatunk, hogy ugyanarra gondoltunk, de így a neten könnyű félreérteni. Ha nem beszéltem volna veled annyit erről a témáról, lehet én is félreérteném. :)

Egyébként szerintem Sofi és Nagy Gergő már most jobb játékos, mint amilyen Csicsó és Palkó ugyanennyi idősen volt - így a lehetőség adott, hogy vigyék valamire. Abban igazad van, hogy nem ártana belőlük még vagy tizenöt klón.

A válogatottról meg... nem erre kevés találó szó van, és azokat a cikkben már mind előtték. Kicsit tényleg kár a végéért, de ez így akkor is gyönyörű este volt. 5-3-nál a kettős előnynél magamról totál megfeledkezve kiabáltam a sörözőben, ahol néztem a meccset - az ilyen pillanatokat nem lehet eléggé megköszönni. :)
@hokisap(u)ka: Szivem szerint nsm arra aki jelen állás szerint eldőnti, és a hozzászolásod alapján nem is rád.
@negyvenhat46: Jelentkezz be a Szövetségnél...
Keresnek edzőket, szakembereket.
Én egyáltalán nem vagyok elkeseredve ettől az eredménytől. Aki kicsit is tisztában volt\van az erőviszonyokkal, az nem igazán várt többet. Bár hozzá teszem az 5:3 szebb lett volna, kár azért az utolsó két gólért.:-( Remélem az olaszokkal ill. ukránokkal szorosabb mérkőzést fogunk látni. Fel a fejjel, lesz ez még sokkal jobb is! :-)Svaszin meg teljesen el voltam képedve!Nagyon szemfülesen kavargott a kapu előtt!
Szép volt Fiúk! Gratulálok !!!

Remekül helytálltatok, holnap pedig nyerünk, a vasárnap sétagalopp, kérjétek el most az ezüstöt és irány a rigai éjkszaka :-))))
Hát jól szétkiabáltam magam.

Először is nagyon nagy köszönet ezért az élményért!

Engem a béna passzok, rossz korongátvételek és az ilyen rutin dolgok bosszantottak, mert ilyen idegesnek nagyon rég láttam a srácokat. Olyan volt, mintha nagyon vigyáznának arra, hogy nehogy elcsesszenek valamit, és pont ezért ment nyögvenyelve a játék. El kellene hinni, hogy van itt keresnivalónk és ne remegő lábakkal menjünk ki.

De könnyen beszélek itt a meleg szobában :-)
mégegyszer óriási gratula, és még több Sofit a jégre.

A Daniék sorában már ez kevésbé jött le, ök úgy mentek, hogy jó volt nézni.
Szerintem nem kell pánikolni,az elején kicsit "ijedtek" voltunk,a 2. harmadban jók a végén meg már nem koncentráltunk eléggé! A kettős forúnkat ki kellett volna használni,akkor szorosabb! Semmi probléma lessz ez jobb is! HAJRÁ MAGYAROK!!!
Nagy ováció illeti a magyar csapatot, iszonyatosan fegyelmezetten játszottak...pedig egyszer-kétszer láttam egy-két ijesztő grimaszt a Svaszi fején :-))) Fejelés gyanús volt .-)))
Őket megilleti, hogy itt játszanak, mert kiérdemelték.
Ha a magyar hoki körülményei is azon a helyen állnának, ahová a fiúkat szánjuk, akkor bizonyára nem lenne gond. Dehát, khm...khm...khm...
Sok mindent természetesnek vesznek és nincsenek tartalékaik az efajta kihívásokra...that's all.
Minden elismerésem a srácoké, gondoltátok volna a meccs előtt, hogy közel 50 percig lesz esélyünk.
Láthatták, hogy miben kell a vb-ig fejlődni, bár gondolom eddig is tudták, de most testközelből is érezték. Ismét megmutatták, hogy milyen hihetetlenül tudnak küzdeni.
@kákalag: Azok játszottak tegnap... A "jelen pillanatban" legjobb formában...
Értsétek már meg, hogy a válogatott is egy CSAPAT! Sok múlik az összeszokottságon, ilyesmin... Pl. 3-1 után is sikerült talpraállni, egy kevésbé rutinos válogatott egy pillanat alatt "bepánikolhatott" volna, kap még hármat és csókolom...
A Ti problémáitokra egy "B" válogatott lenne a megoldás szerintem, de annak nincs igazán realitása...
Innen is üdvüzlöm a kint levő magyar szurkolókat!! Derekasan helytálltak tegnep, néha csak az ő hangjukat lehetett hallani!!! Ma meg holnap igazán nagy szükség lesz Rátok!!! Hajrá Magyarok, Magyar Szurkolók!
@hokiss: Valóban, ki kellett volna használni, de mi kivédekeztünk egy teljes kettő perces kettőst!!!!
Még a bírókról egyet, azért 5-3 -nál a Csicsó kiugrásakor azért véleményes volt a lett szerelése, ha mi csinálunk ilyet 100 %, hogy fej fölött keresztbe tett kéz a reagálás!!!!
Sajnos tele volt a nadrágunk tegnap!!!
Elégedett vagyok a csapat játékával, de a lettek ellen ez nagyon kevés. Még nem nőttünk fel egy A-ligához....
hát b+ telesortponthu...

A tervezett program:
13:00 – Magyar Dal Napja – klipek
13:30 – Telesport – élő webes adás, a Olaszország-Magyarország jégkorong mérkőzés felvezetése
13:55 – HíradóWeb – Az MTV Online élő webhíradója
14:00 – Olaszország-Magyarország jégkorong mérkőzés
A szünetekben válogatás a Magyar Televízió szórakoztató műsoraiból: Hangerő, Beugró, Csináljuk a fesztivált! stb, valamint az MTV Online saját gyártású műsoraiból: AszfaltOn, Mit főzzünk ma?
15:45 – Válogatás a Magyar Televízió szórakoztató műsoraiból
16:00 – HíradóWeb – Az MTV Online élő webhíradója
16:08 – Kultúrház (ism)
16:15 – Mobilvers (József Attila: Tél)
16:17 – Válogatás a Magyar Televízió szórakoztató műsoraiból
16:30 – Műsorzárás

grat...

s kiváncsi leszek...mert a macemen el se indul

köszönöm szépen
kiemelve:
A szünetekben válogatás a Magyar Televízió szórakoztató műsoraiból: Hangerő, Beugró, Csináljuk a fesztivált! stb, valamint az MTV Online saját gyártású műsoraiból: AszfaltOn, Mit főzzünk ma?

ááááááááááááááááááááááá
süti beállítások módosítása