HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Zürich nyerte a Bajnokok Ligáját

2009.01.29. 09:40 Ryan O'Brien

Az első meccsen döntetlenje után elmaradt a várt nagy csata, a svájci bajnok kiütötte orosz ellenfelét. A ZSC Lions tegnap gólt sem kapott a Metallurg Magnyitogorszktól.

Svájci győztese lett az első ízben kiírt Bajnokok Ligája-sorozatnak. A Magnyitogorszkban kiharcolt döntetlen után a ZSC Lions Rapperswil-Jonában, a zsúfolásig megtelt Diners Club Arénában 5-0-ra kiütötte ellenfelét.

Az első harmadban csak egy gól született, valamivel többet támadtak a hazaiak, de mindkét gárda a biztonsági játékot erőltette. Aztán a 17:17-nél felrobbant a csarnok. Domenico Pittis átadásából Blaine Down talált Ilja Proszkurjakov kapujába. A találat után a Metallurgnak akadt két gólszerzési lehetősége, de Ari Sulander védett.

A második harmadban erőszakosabb lett az orosz csapat, mégis a hazaiak növelték előnyüket, méghozzá emberelőnyből. Peter Sejna volt a gólszerző, de ezt csak a videós újrajátszás után adták meg a bírók. A harmad utolsó pillanataiban kettős emberelőnybe került a Metallurg, de csak egy jó lövésük volt.

Az utolsó húsz percben az oroszok nem tudtak úgy felpörögni, mint egy héttel ezelőtt, amikor kétgóls hátrányt dolgoztak le. A ZSC Lions kitűnően védekezett, majd az oroszok előbb Jevgenyij Varlamovot veszítették el, aki megsérült, aztán 54 másodperc alatt kaptak két gólt, előbb Mathias Serger, majd Jan Alston volt eredményes.

Ezután feladta az orosz csapat, szinte csak az ő harmadukban zajlott a játék. A 18. percben Trudel adta meg kegyelemdöfést. A sokkal motiváltabb ZSC Lions teljesen megérdemelten nyerte el a trófeát, amelyet a találkozó MVP-jének választott kapus, Ari Sulander emelt először a magasba. A ZSC a BL első győztese lett, ő képviseli majd Európát a Victoria Cupon, amelyért egy NHL csapattal meccselhet.

Két Európai Bajnokok Kupája harmadik hely és egy EHL (European Hockey League) elődöntő után célba ért a ZSC Lions. Cseh, finn, svéd, majd a korábbi háromszoros kupagyőztes orosz csapat legyőzésével minden tekintetben rászolgált a sikerre.

19 komment

Címkék: bajnokok ligája

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem semmi, azert ez messze van papirformatol. Grat a zurichnek.
Keresztmetszet: 0-4-nél Proszkurjakov botoskesztyűje leesett (leütötték?), de a svájciak (akik nem is svájciak) fair-play módon 10 centi híján eltalálták Proszkurjakov csupasz kezét. Gratulálok a ZSC gusztustalan győzelméhez.
Igazad van valoszinuleg ezen mulott az oroszok gyozelme:-) Egyszeruen sehol nem voltak.

Kis kiegeszites: Sulander nem csak a meccs leglobbja, hanem a CHL MVP-je is lett. Csodalatos ZSC!!!
@kovacsistvan: Annyira nem volt rossz a ZSC, kettős 1 perces emberelőnyt végigpasszolgatták az oroszok, majd ellőtték aztán keresték, hogy hol a korong. Igaz Sulander hatalmasak fogott. Győzött a jobbik. Te meg spórolhatsz a borotván :D.
Mint írtam, keresztmetszet.
Az értelmetlen palánkralökdösős, ellenfélre-vadászós stílus a szép játék ellenszere. Erre értettem a gusztustalan győzelmet.
nézőpont kérdése, én szeretem az ütközős játékot, és voltak szép egyéni akciók ZSC részről is.
Ez régebben, amikor még alig-alig osztogattak kiállításokat még sokkal nagyobb hátrányt jelentett az orosz-szovjet csapatoknak, mégis tudtak nyerni. Alkalmazkodni kell ehhez, és emiatt nem is lenne baj ha 1-2 ilyen csapat kerülne a KHL-be.
Tegnap egyszerűen a jobbik nyert, a játék minden elemében felülmúlva a metallurgot, és ebben az orosz sajtókommentárok is egyetértenek.
@kovacsistvan: nezz fedettpalyas kalaplengetest abban nincsenek ilyen csunya dolgok...
@kiralyfi:
Elgondolkodtam az ajánlaton, lehet, hogy áttérek a KHL-ről a csigafuttatásra. Talán ott kevesebb az erőszak. És te a fehér lovaddal még versenyzel az ügetőn?
@kovacsistvan: Ne haragudj, de kicsit(?) elfogultan tekintesz a párharcra.
Mindkét meccs előtt túlzott volt a magabiztosságod, ha a csapathoz tartoznál, még a nagyképűség szót is használnám.
Mindenhol fogadtál a Metallurgra, mindenhol vesztettél, bosszús vagy.
Az 5-0 elég sima eredmény, amit nehéz a külső körülményekkel magyarázni, nem is ezen kéne ügyködnöd, inkább gratulálhatnál a ZSC-nek és fejet hajthatnál előttük.
Egyébként meg amit a szabályok és a játékvezetők megengednek, azt lehet. Az ütközős játékot megengedik.
Veszíteni tudni kell.
Remélem nem volt kioktató, nem az volt a szándékom.
Üdvözlettel
Emberek mit történt ott! A nagy Metát legyőzte egy svájci csapat. Gyanítom, hogy a hokihatalmak erőegyensúlyának módosulásával járhat. Nem rég még ilyenről csak nevetve beszéltünk volna egy svájci klub győzelméről egy top orosz ellen. Vagy a jó öreg kalandor légiósoknak köszönhető ez az eset. Lehet, hogy ez. Hmm.. egy rekesz sörömbe került az oroszok vereségét. Bár KHL melett CHL-ezni nem lehet könnyű. Ha ez az oka, akkor nem mondtam semmit:-). Legalább a jó az öreg Sulander bácsi megmutatta, hogy.......
@Tomi Kallio:
Nem, egyáltalán nem volt kioktató, jogosnak érzem amit mondtál.
Nem kicsit vagyok csalódott a Metallurg miatt, de ez van. Én a KHL-t szeretem, mások az NHL-t, ez így van rendjén. Nyert a jobbik, gratulálok Sulandernek, jogosan lett ő a BL legjobbja.
Egyedül a légiósok száma miatt vagyok még kissé ingerült, hogy a KHL-ben max. öt lehet, míg a svájciaknál volt szép számmal. Ez a modern világ, ezt kell szeretni.
És bocsánatot kérek az eddigi stílusomért.
Fáj a szívem ez miatt!
@kovacsistvan: Köszönöm, le a kalappal a válaszod előtt. De most meg azt hiszem, én vagyok elfogult. :-)
Egyébként a legszebb az egészben, hogy én is inkább a játékos hokit kedvelem, mint a kanadai stílust, de attól még ez utóbbi lehet néha eredményesebb.
Üdvözlettel
Jo mesc volt!Peter Sejna is adott golt.Radoslad Suchy-nak 0 pont.
Ma Barsz-Szalavat rangadó, második az első ellen. Felér egy BL-döntővel, szerintem ők játszák a KHL döntőjét.
valahol lehet nezni neten
süti beállítások módosítása